Dodaj do ulubionych

GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 22:20
Szukam sąsiadów z oddawanego obecnie II etapu budowy osiedla Gawra 2.
Może ktoś z sąsiadów wie coś na temat faktycznego terminu oddania lokali.
Ja kupiłem mieszkanie w bloku F1. Termin oddania lokalu przez spółdzielnię
wyznaczony był na 15 listopada a jak do tej pory mieszkanie jest nie w pełni
wykończone. Nie będę wspominał o wykończeniu klatki schodowej, braku prądu w
mieszkaniu oraz braku windy. Z tego co się dowiedziałem to windy miały być
montowane od 15 grudnia a jak na razie to nic się w tej sprawie nie dzieje i
sądzę że jeszcze dużo czsu minie zanim zaczniemy się nimi cieszyć.
Proszę wszystkich sąsiadów o informacje i wyrażenie opinii.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aj Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: 57.67.177.* 20.12.02, 12:37
      Kupiłam mieszkanie w budynku E2. Lokal już odebrałam. Odnośnie wind
      dowiedziałam się, że w naszym budynku montaż rozpocznie się dopiero około
      10 stycznia. Natomiast z miejsa parkingowego(za które zapłaciłam)będe mogła
      korzystać dopiero wiosną.
      • Gość: anka73 Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 17:22
        Te rynny na balkonie to straszne, kto tak puszcza rynny ludziom po balkonach? Jestem z budynku E2 i bede z tym walczyla-moze cos nam sie uda razem wywalczyc?Inne sprawy sa gut:jestem zadowolona z prostych scian i podlog,estetycznych wykonczen balkonu,drzwi wew. i zew., hydraulika i elektryka tez wyglada solidnie, na klatcetez juz bedzie coraz ladniej i czysciej.Zeby jeszcze nie bylo tych rynien na balkonie....ach.
    • Gość: arcik Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 17:11
      Witam sasiadow. Ja jeszcze nie odebralem lokalu w F1-brak pradu uniemozliwia to skutecznie. Nie podoba mi sie, ze termin wyznaczony przez spoldzielnie nie jest przestrzegany. Na klatce jest jeszcze duzooo do poprawienia, a i w mieszkaniu jest nie wszystko dobrze. Mam mieszkanko na 2 pietrze i na balkonie mam rure deszczowa -czyz nie mozna bylo jej pociagnac po lewacji tak jak chcociazby na Golabkach2 - I etap. Staram sie z tym walczyc ale sa opory -prosze o kontakt sasiadow: lisartur@wp.pl Kolejna sprawa to komorki, ktore beda dopiero pozniej do odbioru z tego co wiem. Podsumowujac nie jest zle, ale pewne niedociagniecia rzutuja na caloksztalt. Prad ma byc podobniez dopiero ok. 15 stycznia - czy ktos cos wie na ten temat??
      kontakt:lisartur@wp.pl
      • Gość: nikita Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 19:13
        Kupiliśmy mieszkanie z mężem w E1, już odebraliśmy. Fakt, te rynny są fatalne.
        Mamy mieszkanie z tarasem i sami musieliśmy wybić dziury, żeby woda uciekła z
        tarasu. Brak prądu nie jest taki zły (no chyba, że ktoś chce już mieszkać)>
        Wszyscy ciągną prąd z budowy, a te maszynki i halogeny, których używa ekipa to
        trochę prądu ciągną, ale nie na nasz koszt. Poza tym wszelkie uwagi jakie
        zgłaszaliśmy były b. szybko usuwane - czasami nawet z dnia na dzień. Kierownik
        i ekipa są przyjacielsko nastawieni. No coż mogłoby być lepiej, ale uważam, że
        mamy dużo szczęścia, bo jak poczyta się to forum, to przechodzi ochota na
        kupowanie mieszkania.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców i na Święta życzę, aby na wiosnę
        wszyscy szczęśliwie mieszkali, mieli garaże, a dookoła było zielono.

A wiosną zapraszam wszystkich na piknik (składkowy oczywiście) na tarasie

Niki
    • Gość: robert Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 22.12.02, 02:25
      Odebrałem mieszkanie w budynku D ze dwa miesiące temu. Nie za bardzo wiem w czym
      problem z tymi rynnami, bo u mnie takowe nie występują. Natomiast dziwię się
      Wam, że narzekacie na ten prąd i klatki schodowe. Ludzie !!! przecież można
      podłączyć się pod prąd z budowy !!! Nie jest to żaden problem i administracja
      wręcz to mówi. Cieszcie się, że podczas wykańczania mieszkania prąd macie z
      budowy!!! Co do klatek schodowych: nie pozwólcie, żeby je Wam już wykończyli
      oraz żeby włączyli już windy. Wyobrażacie sobie jak będą wyglądały klatki
      schodowe jak zaczniecie wykańczać mieszkania? Jeśli nie, to zapraszam do budynku
      D. Całe szczęście, że spółdzielnia była na tyle rozsądna, że nie wykończyła
      ostatecznie (tylko 1-e malowanie) klatek schodowych podczas przekazania budynku.
      Kto twierdzi, że klatka powinna być już wykończona jest kompletnym ignorantem.

Co co windy. Wprawdzie w bloku D nie mamy windy (na szczęście) bo tylko 3
      piętra, ale teraz mieszkam jeszcze na innym osiedlu, w budynku w którym włączono
      windy zanim mieszkańcy zaczęli wykańczać mieszkania. No i inteligentni
      mieszkańcy wwozili tymi windami najpierw cement, potem cegły, potem kleje i
      zaprawy, potem gresy, potem glazury, w między czasie zwozili gruz z
      przerabianych mieszkań, a w końcu wwozili wszelkie meble, sprzęt AGD i inne
      graty. I tak kilkadziesiąt mieszkań. Bo niby dlaczego nie? Windą łatwiej. I co?
      Po niecałym! roku windy musiały przejść remont generalny. Słono kosztował
      (jakieś wymiany kołowrotu, lin itp). I myślicie, że kto za to zapłacił? Święty
      Mikołaj? Niestety, mieszkańcy bloku w zwiększonym czynszu. Ci z parteru też.
      • Gość: *Gucio* Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:58
        Panie Robercie, a na którym piętrze Pan mieszka w tym budynku D?
      • Gość: jurek Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 18:56
        Uwaga na pana Roberta !
        Nie przeszkadza brak prądu po terminie odbioru - to panu Robertowi nie będzie
        przeszkadzał do przyszłego roku - specjalnie dla niego powinniśmy zapewnić mu
        luksus "ciagania" prądu z budowy.Nie wadzi rynna na tarasie - to może więcej
        rynien zainstalować - wszak pan Robert lubi rynienki.Brak windy - żaden
        problem - myślę że pan Robert powinien się ujawnić i zapewnić pomoc sąsiedzką w
        postaci tragarza.Panie Robercie gdzie pan jest !!!??? Potrzebuję silnego
        niekoniecznie rozgarniętego ludka do wciągnięcia na 3-cie piętro 300 kg
        kleju,300 kg płytek i tak dalej.Z Pańskiego listu wynika iż spełnia Pan te
        surowe wymagania.Do zobaczenia na schodach.
        • Gość: *Aga* Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 22:24
          Moim zdaniem rzeczywiście trzeba uważać na tego pana Roberta.
          Jeśli chodzi o windę i transport na wyższe piętra można skorzystać z dźwigu.
          Kierownik budowy pozwala wwieźć na dowolne pięterko duże ilości materiałów
          budowlanych. Sama z tego korzystałam (na gore wwieźliśmy ok. 500 kg glazury,
          gipsu, itd.). Trzeba tylko wcześniej sprawdzić czy jest pan dźwigowy. Naprawdę
          jest to do robienia. Przynajmniej dopoki stoi dzwig na budowie. Gratis.
        • Gość: robert Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 28.12.02, 03:07
          Panie Jurek,

jest Pan żenująco głupi.
        • Gość: robert Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 28.12.02, 03:08
          Panie Jurek,

wciągałem wyżej niż 3 pietro więcej materiałow niż Pan. Weź Pan się do roboty, a
          nie narzekaj.
          • Gość: Felix Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 09:07
            Panie Robercie skoro tak szybko i "podejrzanie" latwo godzi sie na pan na wzelkie niedorobki. niedociagniecia i utrudnienia ze strony spoldzielni na Golabkach- II to pewnei ....zasluzyl pan na premie pracownicza od prezesa spoldzielni!!!! Jasne co tam prad, co tam windy....moze byc ten luksus dopiero w lato, gdy beda upaly. Miejsce parkingowe, dobry dojazd i chodnik (np. do F1 i F2) tez moga byc dopiero latem, przeciez teraz i tak jest snieg i nic nie widac. Tylko dlaczego spoldzielnia nas-mieszkancow przyszlych "scigala" o pieniadze, przestrzegala terminow wplat itd. W umowie bylo zapisane miejsce parkingowe lub miejsce postojowe za ktore JUZ TRZEBA BYLO DAWNO ZAPLACIC. Za infrastrukture zewm. tez juz zaplacilismy, a bedzie ona pewnie dopiero w kwietniu. Ja rozumiem, ze zima, ze ziemia ksuta mrozem, ze nie wszystko od razu....le to moze i pieniadze poinny by nie od razu, tylko w ratach dokladnie z dzialaniami na budowie!!!!!!?!!!!!!
    • Gość: Stella Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 09:15
      Ja odbieralam w F2 mieszkanko.Spoldzielnia nie wyznaczyla mi terminu a ja juz odebralam, tam juz mozna sobie wykanczac wszystko.Klatke i terakote na niej dokoncza panowie z budowy w styczniu.Czekam tylko na zalozenie drewienek na balkonie,zrobienie scianki dzialowej w komorkach na gorze i bedzie pieknie.No i brak mi troszke pradu, mam jednak z budowy - nie jest tragicznie.
      • Gość: Stella Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 09:21
        Czy ktos juz walczyl z Gerda z drzwiami zewnetrz.?Czy instaluja oni zamki dowolne?Ile kosztuje cos takiego?Please o jakies info. Pozdrawiam przyszlych sasiadow!!! Aha..czy ktos z bloku D dostal juz rozliczenie koncowe kosztow budowy???Ciekawe czy ni bedzie niedoplaty...z tego co wiem to chyba nie (zobaczymy jednak).
        • Gość: * Aga * Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 23:56
          Umówiłam się na poniedziałek na montaż dodatkowego zamku Gerdy (za opłatą ok.
          300 zł), wymianę wkładki na "gwarantowaną", montaż wizjera i progu (również za
          dodatkową opłatą 100 zł). Namiary są u administartora (telefon powinieneś
          mieć, jeśli nie, to kierownik budowy lub w spółdzielni mogą udostępnić). Potem
          jeszcze telefon do "Gerdy" i umówienie się z monterem.
          • Gość: otos Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 09:58
            • Gość: otos Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 10:14
              Jestem przyszłym mieszkańcem bloku h .Czytam forum od dawna.Powiem szczerze
              że trochę się dziwię waszym narzekaniom .Rozumiem że większość z Was wpłacająć
              oszędności życia oczekiwali by aby wsztstko było zgodnie z planem według zasady
              klient nasz pan (klientem jesteśmy oczywiście my) ale niestety branża budowlana
              żądzi się innymi prawami.Ludzie poczytajcie forum tam inni mają naprawdę
              ogromnę problemy. Opużnienia mają wszyscy nawet Skanska gdzie 1m mieszkania
              kosztuje 5000zł . Rozumiem że to żaden powód aby nie wymagać od naszej
              spółdzielni dotrzymywania terminów realizacji, ale po co od razu te utarczki,
              że ten topewnie pracownik gawry bo nienarzeka , czyli wniosek z tego jeden
              kto nie marudzi ten kłamie . Reasumując (matko rospisałem się jak nigdy)
              chciałem Wam powiedzieć drodzy sąsiedzi że u nas w gawrze nie jest tak żle jak
              w innych inwestycjach i musicie w tej kwesti przyznać mi rację.
              • Gość: munio Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 12:15
                Oczywiście Otos - nie jest źle, co nie znaczy że nie mogło być lepiej.
                Masz rację, że nie należy zbytnio narzekać bo mieszkania są prawie gotowe,
                osiedle dalej się rozbudowuje, a spółdzielnia nadal inwestuje.
                To wszystko jednak nie oznacza, że nie powinniśmy być czujni i patrzeć
                spółdzielni i wykonawcy na ręce, oraz wymagać określonych umową terminów.
                Brak prądu w mieszkaniach nie jest może uciążliwy na etapie wykańczania
                mieszkań, ale z tego co obserwuję to pierwsi sąsiedzi już zaczynają
                zamieszkiwać, a na tym etapie sytuacja taka jest co najmniej mało wygodna.
                Natomiast co się tyczy wind to chciałbym przypomnieć Panu Robertowi,że
                właściwie są to dźwigi osobowo-towarowe i jak sama nazwa mówi służą do przewozu
                osób i towarów. A jeśli chodzi o zniszczenia wind, które mogą spowodować
                mieszkańcy wożący materiały budowlane to wystarczy zabezpieczyć windy kartonem
                lub steropianem i po kłopocie. Stan wind zależy nie tylko od tego kiedy będą
                one oddane do użytku i co się będzie nimi woziło, ale przede wszystkim od tego
                jak mieszkańcy będą z nich korzystać. Pana Roberta problem ten oczywiście nie
                dotyczy bo jak sam wspomniał w jego bloku windy nie ma.
                Ja właśnie drugi dzień z rzędu dochodzę do siebie po wniesieniu na ostatnie
                piętro glazury i terakoty.

Pozdrawiam sąsiadów i życzę wszystim abyśmy jak najszybciej mogli w pełni
                korzystać z uroków nowo oddanych mieszkań.
              • Gość: przyjaciel Re: GAWRA 2 - II Etap - Szukam sąsiadów IP: proxy / 148.81.8.* 05.01.03, 14:06
                Gość portalu: otos napisał(a):

> Jestem przyszłym mieszkańcem bloku h .Czytam forum od dawna.Powiem szczerze
                > że trochę się dziwię waszym narzekaniom .Rozumiem że większość z Was wpłacająć
                > oszędności życia oczekiwali by aby wsztstko było zgodnie z planem według
                zasady
                > klient nasz pan (klientem jesteśmy oczywiście my) ale niestety branża
                budowlana
                > żądzi się innymi prawami.
                Nie masz racji, co mnie obchodza inne prawa-jestem klientem i wymagam, place
                ciezka kase!!!

>Ludzie poczytajcie forum tam inni mają naprawdę
                > ogromnę problemy. Opużnienia mają wszyscy nawet Skanska gdzie 1m mieszkania
                > kosztuje 5000zł .
                Dobrze rozumiesz, ale zle piszesz. Opoznienia nas nie interesuja.

> Rozumiem że to żaden powód aby nie wymagać od naszej
                > spółdzielni dotrzymywania terminów realizacji, ale po co od razu te utarczki,
                > że ten topewnie pracownik gawry bo nienarzeka , czyli wniosek z tego jeden
                > kto nie marudzi ten kłamie . Reasumując (matko rospisałem się jak nigdy)
                > chciałem Wam powiedzieć drodzy sąsiedzi że u nas w gawrze nie jest tak żle jak
                > w innych inwestycjach i musicie w tej kwesti przyznać mi rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka