Gość: aa IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 23:47 czy komuś udało się wynegocjować jakiś rabat na olbrachta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ve Re: negocjacje z budimeksem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:18 czy wogóle komuś udało się wynegocjować jakakolwiek zmiane w Umiwe. Jaich nei moge sie doprosic o zalacznikiem z terminem wplat rat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 08:48 ja dzis postaram sie o zmiane paru szczegolow.tak wogole to czy mieszkani ana Olbrachta kupili niepismienni po 40? nikt ni ekorzysta z tego forum. inni lacza sie zeby razem cos wynegocjowac atutaj jest totlan cisza. mam wrazenie ze bede mieszkal na osiedlu ze sprzataczkami...jest jakies forum rownolegle???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 10:24 Nie niepiśmienni tylko Brytyjczycy. Nie mam informacji jak wiele kupili Angole mieszkań na Olbrachta ale wiem że zainwestowali - informacja pewna na 95%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: negocjacje z budimeksem IP: 195.187.51.* 27.04.06, 12:02 skąd to info o angolach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 12:21 Od ludzi z branży. Miał być pakietowy zakup iluśtam mieszkań, ale nie wiem czy doszedł do skutku (raczej tak, bo zawsze dochodzą) i nie wiem jaka ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: negocjacje z budimeksem IP: 195.187.51.* 27.04.06, 12:24 ciekawe na jakie zyski licza angole w perspektywie 2-3 lat? w ladynie juz sie nie oplaca inwestowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 13:12 Nie wiem na jakie liczą, ale mam wrażenie że inwestują nie dlatego że myślą tylko dlatego że to u nich jest modne. W tej chwili już 600 tysięcy Anglików ma więcej niż jedno mieszkanie, to ich sport narodowy. Pytałem osobę która w tym siedzi o Olbrachta (w sensie jak atrakcyjna wydaje się ta inwestycja) i usłyszałem, że "nic specjalnego" - w sensie że to już nie jest to co poprzednie większe deale Anglików (najlepsze ich inwestycje do tej pory to Miasto Przyszłości I Salwatora w Krakowie i Marina Mokotów w Warszawie, na tych dwóch twierdzą że zarabiają najwięcej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koss Re: negocjacje z budimeksem IP: *.essystem.com.pl 27.04.06, 13:19 Dobrze ze angole... szkoda byłoby jakby nasi wtopili pieniądze w tę "urokliwą" okolicę z ciężkoprzemysłową przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 13:39 uwazam, ze to chyba niewazna jaka przeszlosc ma ta okolica. liczy sie chyba bardziej przyszlosc. jelsi ktos tam wklada gruba kase to liczy na pokazny zysk abiorac po duwage ze kiedys bedzi etam linia metra to ktos moze wyjac z tego niezly pieniadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 13:54 Tak, Anglicy liczą na stację metra w pobliżu oraz na rewitalizacje Woli. To są chyba ich główne argumenty. Jeśli chodzi o rewitalizację, zgadzam się z nimi. Lepiej jest kupić coś w terenie poprzemysłowym, gdzie np. są stare nie używane lub nierentowne hale niż coś wśród blokowisk. Bowiem jeśli chodzi o hale i warsztaty, jest szansa na ich wyburzenie i postawienie czegoś nowego, natomiast blokowiska będą trwały do upadłego, bo brakuje mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 20:10 otoz to, nie wygnasz ludzi z blokow i ich nie zburzysz, natomiast mozesz rozwalic kominy po starej fabryce bo nikt o to nie dba. poz atym metro naprawde mnie przekonalo. nie da si ejuz azarobic 50 proc w rok na mieszkaniu kt kosztuje 10 tys za metr, np w centrum , trzeb awiec inwestowac na obrzezach. Nie ma jednak sensu inwestowac na gornym Mokotowie, bo tam jest zbyt duzo juz wybudowane: Marina, brelocum, ekopark itd...zbyt duzo. tutaj jest chyba ok i mam nadzieje ze to byla dobra inwestycja.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 27.04.06, 09:43 A czy juz ktos z Was w ogole podpisal umowe przedwstepna?Ja otrzymalam ja mailem, istotnie bez wszystkich zalacznikow, nastepnie poprosilam o wyjasnienie paru punktow i jak do do tej pory cisza ze strony budimexu, a minely juz na pewno 3-4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venka Re: negocjacje z budimeksem IP: *.k.omnitec.pl 27.04.06, 17:37 Ja sie umowilam juz na 4 maja i niby mam podpisywac, ale caly czas mam watpliwosci i nie wiem czy sie wgoole BUdimex zgadza na jakiekowliek zmiany. Na pewno chce miec wspolnie wybranego notariusza, a nie przez nich narzuconego. Nie iwem tez o jakich wybranych częściach gruntu oni piszą, któe mogą oddać do wyłączneog korzystania innym, np zewnetrzne miejsca postojowe - a gdzie one maja byc??? Ten obmiar powykonawcyz tez chcialabym jakos uscislic, bo bym nie chciala zeby sie okazalo ze mam dopacac za dodatkowe 5 m! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 27.04.06, 17:59 A kto Cie w Budimeksie obsluguje?Do mnie nikt sie nie odzywal w sprawie podpisania umowy.JA w kazdym razie napisalam do nich maila z prosba o wyjasnienie moich watpliwosci dotyczacych m.in. art 4 par. 4 pkt 1c o braku zapisu o prawach kupujacego na wypadek zaistnienia roznicy w powierzchni wynoszacej wiecej niz 3%.Nie chce miec mieszkania ani mniejszego ani wiekszego o np. 30m. Poza tym ad.art 2 par.1 pkt 4 dlaczego nie ma zapisu dotyczacego stwierdzenia wad, ktore nie daja sie usunac. Nie wiem co mam sadzic, ja nie jestem prawnikiem, ale to jest dla mnie niejasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 20:08 ja podpisuje w nast tygodniu. dalem to do sprawdzeni aprawnikowi i poweidzial ze jest ok. to ze mieszkanie sa naogol o okolo 1 metr wieksze mniejsze to norma, moj kolega kupil w brelocum i doplacil za jeden metr- 6 tyseicy, licze si ewiec ze moge doplacic, ale to chyab lepiej bo bede mial wieksze mieszkanie. nic nie udalo mi sie wynegocjowac, powiem otwaqcie, ale prawnik mowil ze jest ok i jak na obecna sytuacje na rynku to nie wykorzystuja swojego advantagu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venka Re: negocjacje z budimeksem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:33 Ten artykuł wydaje mi sie ok i jest standardem. Jak sie wady nie daja usunac, to jak dobrze pamietam jest napisane w KC , ze mozna odstapic od Umowy. Tutaj chyba nie da sie nic wynegocjowac. Jutro mam zamiar przeslac moje drobne uwagi do umowy, to zobacze czy wogole je uwzglednia. Chyba najbardziej mi zalezy zeby notariusz byl wspolnie wybrany no i zebym nie doplacala za roznice powyzej 2% w wielkosci mieszkania. A na obsluge z Budimexu nie moge narzekac - odpisuja mi szybko na kazdego maila. Z tego co mnie poinformowanao to do 8-10 chca miec podpisane wszystkie umowy na I czesc budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 28.04.06, 09:51 Dzieki bardzo za informacje. W takim razie musze sie sama do nich odezwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta IP: *.premium.com.pl 07.06.06, 16:04 Sprzedam mieszkanie dwupokojowe na osiedlu Budimex Olbrachta, etap I - dwa pokoje - 45 m2 - garaż - widna kuchnia - drugie pięto - balkon Jest to chyba najładniejsze mieszkanie w tym budynku. Widok na strone południową, na podwórko. Piękna lokalizacja mieszkania. Widna kuchnia. Drewniane okna Po więcej informacji pawcio1000@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:41 pawcio to Angol spekulant? Odpowiedz Link Zgłoś