Dodaj do ulubionych

negocjacje z budimeksem

IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 23:47
czy komuś udało się wynegocjować jakiś rabat na olbrachta?
Obserwuj wątek
    • Gość: ve Re: negocjacje z budimeksem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:18
      czy wogóle komuś udało się wynegocjować jakakolwiek zmiane w Umiwe. Jaich nei
      moge sie doprosic o zalacznikiem z terminem wplat rat
      • Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 08:48
        ja dzis postaram sie o zmiane paru szczegolow.tak wogole to czy mieszkani ana
        Olbrachta kupili niepismienni po 40? nikt ni ekorzysta z tego forum. inni lacza
        sie zeby razem cos wynegocjowac atutaj jest totlan cisza. mam wrazenie ze bede
        mieszkal na osiedlu ze sprzataczkami...jest jakies forum rownolegle????
        • Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 10:24
          Nie niepiśmienni tylko Brytyjczycy. Nie mam informacji jak wiele kupili Angole
          mieszkań na Olbrachta ale wiem że zainwestowali - informacja pewna na 95%.
          • Gość: aa Re: negocjacje z budimeksem IP: 195.187.51.* 27.04.06, 12:02
            skąd to info o angolach?
            • Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 12:21
              Od ludzi z branży. Miał być pakietowy zakup iluśtam mieszkań, ale nie wiem czy
              doszedł do skutku (raczej tak, bo zawsze dochodzą) i nie wiem jaka ilość.
              • Gość: aa Re: negocjacje z budimeksem IP: 195.187.51.* 27.04.06, 12:24
                ciekawe na jakie zyski licza angole
                w perspektywie 2-3 lat?
                w ladynie juz sie nie oplaca inwestowac?
                • Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 13:12
                  Nie wiem na jakie liczą, ale mam wrażenie że inwestują nie dlatego że myślą
                  tylko dlatego że to u nich jest modne. W tej chwili już 600 tysięcy Anglików ma
                  więcej niż jedno mieszkanie, to ich sport narodowy.
                  Pytałem osobę która w tym siedzi o Olbrachta (w sensie jak atrakcyjna wydaje się
                  ta inwestycja) i usłyszałem, że "nic specjalnego" - w sensie że to już nie jest
                  to co poprzednie większe deale Anglików (najlepsze ich inwestycje do tej pory to
                  Miasto Przyszłości I Salwatora w Krakowie i Marina Mokotów w Warszawie, na tych
                  dwóch twierdzą że zarabiają najwięcej).
                  • Gość: koss Re: negocjacje z budimeksem IP: *.essystem.com.pl 27.04.06, 13:19
                    Dobrze ze angole... szkoda byłoby jakby nasi wtopili pieniądze w tę "urokliwą"
                    okolicę z ciężkoprzemysłową przeszłością.
                  • Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 13:39
                    uwazam, ze to chyba niewazna jaka przeszlosc ma ta okolica. liczy sie chyba
                    bardziej przyszlosc. jelsi ktos tam wklada gruba kase to liczy na pokazny zysk
                    abiorac po duwage ze kiedys bedzi etam linia metra to ktos moze wyjac z tego
                    niezly pieniadz
                    • Gość: Maciek Re: negocjacje z budimeksem IP: *.bas.roche.com 27.04.06, 13:54
                      Tak, Anglicy liczą na stację metra w pobliżu oraz na rewitalizacje Woli. To są
                      chyba ich główne argumenty. Jeśli chodzi o rewitalizację, zgadzam się z nimi.
                      Lepiej jest kupić coś w terenie poprzemysłowym, gdzie np. są stare nie używane
                      lub nierentowne hale niż coś wśród blokowisk. Bowiem jeśli chodzi o hale i
                      warsztaty, jest szansa na ich wyburzenie i postawienie czegoś nowego, natomiast
                      blokowiska będą trwały do upadłego, bo brakuje mieszkań...
                      • Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 20:10
                        otoz to, nie wygnasz ludzi z blokow i ich nie zburzysz, natomiast mozesz
                        rozwalic kominy po starej fabryce bo nikt o to nie dba. poz atym metro naprawde
                        mnie przekonalo. nie da si ejuz azarobic 50 proc w rok na mieszkaniu kt
                        kosztuje 10 tys za metr, np w centrum , trzeb awiec inwestowac na obrzezach.
                        Nie ma jednak sensu inwestowac na gornym Mokotowie, bo tam jest zbyt duzo juz
                        wybudowane: Marina, brelocum, ekopark itd...zbyt duzo. tutaj jest chyba ok i
                        mam nadzieje ze to byla dobra inwestycja.pzdr
    • Gość: g Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 27.04.06, 09:43
      A czy juz ktos z Was w ogole podpisal umowe przedwstepna?Ja otrzymalam ja
      mailem, istotnie bez wszystkich zalacznikow, nastepnie poprosilam o wyjasnienie
      paru punktow i jak do do tej pory cisza ze strony budimexu, a minely juz na
      pewno 3-4 tygodnie.
      • Gość: venka Re: negocjacje z budimeksem IP: *.k.omnitec.pl 27.04.06, 17:37
        Ja sie umowilam juz na 4 maja i niby mam podpisywac, ale caly czas mam
        watpliwosci i nie wiem czy sie wgoole BUdimex zgadza na jakiekowliek zmiany.
        Na pewno chce miec wspolnie wybranego notariusza, a nie przez nich narzuconego.
        Nie iwem tez o jakich wybranych częściach gruntu oni piszą, któe mogą oddać do
        wyłączneog korzystania innym, np zewnetrzne miejsca postojowe - a gdzie one
        maja byc???
        Ten obmiar powykonawcyz tez chcialabym jakos uscislic, bo bym nie chciala zeby
        sie okazalo ze mam dopacac za dodatkowe 5 m!
        • Gość: G Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 27.04.06, 17:59
          A kto Cie w Budimeksie obsluguje?Do mnie nikt sie nie odzywal w sprawie
          podpisania umowy.JA w kazdym razie napisalam do nich maila z prosba o
          wyjasnienie moich watpliwosci dotyczacych m.in. art 4 par. 4 pkt 1c o braku
          zapisu o prawach kupujacego na wypadek zaistnienia roznicy w powierzchni
          wynoszacej wiecej niz 3%.Nie chce miec mieszkania ani mniejszego ani wiekszego o
          np. 30m.
          Poza tym ad.art 2 par.1 pkt 4 dlaczego nie ma zapisu dotyczacego stwierdzenia
          wad, ktore nie daja sie usunac.
          Nie wiem co mam sadzic, ja nie jestem prawnikiem, ale to jest dla mnie niejasne...
          • Gość: vol Re: negocjacje z budimeksem IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.04.06, 20:08
            ja podpisuje w nast tygodniu. dalem to do sprawdzeni aprawnikowi i poweidzial
            ze jest ok. to ze mieszkanie sa naogol o okolo 1 metr wieksze mniejsze to
            norma, moj kolega kupil w brelocum i doplacil za jeden metr- 6 tyseicy, licze
            si ewiec ze moge doplacic, ale to chyab lepiej bo bede mial wieksze mieszkanie.
            nic nie udalo mi sie wynegocjowac, powiem otwaqcie, ale prawnik mowil ze jest
            ok i jak na obecna sytuacje na rynku to nie wykorzystuja swojego advantagu
          • Gość: venka Re: negocjacje z budimeksem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:33
            Ten artykuł wydaje mi sie ok i jest standardem. Jak sie wady nie daja usunac,
            to jak dobrze pamietam jest napisane w KC , ze mozna odstapic od Umowy. Tutaj
            chyba nie da sie nic wynegocjowac.
            Jutro mam zamiar przeslac moje drobne uwagi do umowy, to zobacze czy wogole je
            uwzglednia. Chyba najbardziej mi zalezy zeby notariusz byl wspolnie wybrany no
            i zebym nie doplacala za roznice powyzej 2% w wielkosci mieszkania.
            A na obsluge z Budimexu nie moge narzekac - odpisuja mi szybko na kazdego
            maila. Z tego co mnie poinformowanao to do 8-10 chca miec podpisane wszystkie
            umowy na I czesc budynku
            • Gość: g Re: negocjacje z budimeksem IP: *.chello.pl 28.04.06, 09:51
              Dzieki bardzo za informacje. W takim razie musze sie sama do nich odezwac.
    • Gość: Paweł Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta IP: *.premium.com.pl 07.06.06, 16:04
      Sprzedam mieszkanie dwupokojowe na osiedlu Budimex Olbrachta, etap I
      - dwa pokoje
      - 45 m2
      - garaż
      - widna kuchnia
      - drugie pięto
      - balkon
      Jest to chyba najładniejsze mieszkanie w tym budynku. Widok na strone
      południową, na podwórko.
      Piękna lokalizacja mieszkania. Widna kuchnia. Drewniane okna
      Po więcej informacji pawcio1000@poczta.onet.pl
      • Gość: polak Re: Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:41
        pawcio to Angol spekulant?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka