Gość: ewus IP: *.chello.pl 28.04.06, 15:51 czy ktos wie cos na temat tego developera mozna mu zaufac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monty Pyton Re: zambet IP: 82.160.121.* 28.04.06, 16:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=32038534 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:41 Developer jak każdy inny. Dużo buduje więc ma zabezpieczenia a to ważne. Generalnie to co masz w umowie to możesz egzekwować. Ja od jakiegos czasu siedzę na forum i czytam, czytam i jeszcze raz czytam. Nie znalazłam żadnego dobrego developera wg opinii forumowiczów :) Kazdy ma mnóstwo uwag do wszystkiego aż sie słabo robi i blady strach bada na biednego kupującego. Ale kupiłam cos w końcu i jestem zadowolona. I Tobie życzę tego samego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewus Re: zambet IP: *.chello.pl 28.04.06, 19:18 zarezerwowałam juz mieszkanie w rembertowie na grzybowej ale teraz czytam ze pozwolenie na budowe mialo byc do 31.03 tymczasem jeszcze go nie maja ale zapewniaja ze to juz lada chwila. Budynek zaplanowany do oddania na czerwiec 2007 ale szanse sa chyba nikłe... zaczynam się poważnie zastanawiac czy nie zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:47 Jesli chodzi o pozwolenia na budowę to generalnie jest to kaprys administracyjny a nie wina developera...administracja odwleka bo: nie jest w humorze, pada deszcz, awantura w domu itp. To nie jest tak naprawdę wina firm developerskich jak myslą kupujący. Developer składa dokumenty o pozwolenie na budowę i generalnie czekają na zgodę...potem mały szczegół może to opóźnić. Tak samo jest u innych developerów. Ważne, że ziemia jest ich własnością więc na pewno pozwolenie dostaną...tym bardziej, że każdy developer wie, że musi sobie zostawić w planach czas na prawdopodone opóźnienia w wydaniu zgody. Ale chyba tylko zarezerwowałaś mieszkanie a nie podpisywałaś umowy? Bo wtedy to byłoby to trochę lekkomyślne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewus Re: zambet IP: 87.207.211.* 29.04.06, 16:10 nic jeszcze nie podpisywalam:) Mam trochę wątpliwości teraz np. zastanawiam się czy będzi emozna podpisac w umowie że rezygnuję z ich wykonczeniowki i sama kogos sobie załatwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: zambet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:25 wszystko zawsze mozna negocjować, spróbuj...pytając nic nie tracisz a zyskać można..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTG Re: zambet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 22:29 Byle z daleka od spółdzielni mieszkaniowych!!! Prawo spółdzielcze to bagno! Sam jestem członkem przesławnej Augustówki i pluję sobie w brodę. Zambet buduje ok. ja znam ich inwestycje z Serocka i Wesołej. Zresztą znam tych ludzi i oni raczej nie budują na jeden numer tylko chcą z tego żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pacjent21 Re: zambet 30.04.06, 15:01 Co ty piszesz czlowieku wystarczy poczytać wczesniejsze posty Wieliszew, Wesoła, Serock i Wiking stoja nie ukonczone od lat i wcale niezapowiada sie zmiana na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytawin Re: zambet IP: *.elsnerow.waw.pl 30.04.06, 15:51 Ja polecam Spółdzielnie SAM-81 ma w Warszawie kilka budynków już wybudowanych jakiś czas temu. Ceny czynszów są chyba najmniejsze w Warszawie. Obecnie budują też w Markach nawet po przystępnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: zambet IP: *.stat.gov.pl 04.05.06, 08:45 Ewus - jeśli chcesz mieć dobre wykończenie, koniecznie rezygnuj z wykończeniówki i ile możesz to bierz sama. Zambet nadaje się (a może i nawet nie) do murowania ścian. Inne prace go przerastają, nie mówiąc o tym że sam tego nie robi tylko zleca firmom zewnętrznym, po czym nie płaci więc ci rzucają robotę i wchodzi następna firma (najtańsza na rynku). Jak się placi grosze to trudno wymagać jakości, a także ewentualnych poprawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: zambet IP: *.dialup.atcom.net.pl 03.05.06, 21:34 Uciekaj od nich jak najdalej. Jeśli chcesz zamieszkać 2-3 lata po obiecywanym okresie, a do tej pory stracisz nerwy, zaś za swoje pieniądze dostaniesz to co później będziesz musiała dodatkowo poprawiać lub pogodzić się z wadami, które nie są do usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
cypus66 Re: zambet 31.05.06, 09:57 Szczerze radzę, ZAPOMNIJ. Jak ci zdrowie miłe i pieniadze to nie wchodz w inwestycje Zambetu. Takiej fuszerki to ze świecą szukać. A nie sa chetni do naprawiania usterek.Ich podwykonawcy to kpina! W ciagu całej naszej budowy zmieniali się jak w kalejdoskopie. Jedno ich łączyło: bylejakość, niekompetencja, alkoholizm i krytykanctwo poprzednich ekip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: zambet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.06, 11:59 a co to za inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś