Dodaj do ulubionych

sprzedaż mieszkania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 13:56
Słuchajcie, obecnie mieszkam sobie z rodzinką na Bielanach w 2pokojowym
mieszkaniu. Z uwagi na fakt że rodzina się powiększa znalazłem sobie nowe
gniazdko na rynku pierwotnym. Sęk w tym że termin odbioru to koniec tego
roku, więc do czasu uwicia sobie gniazdka w nowym "M" muszę mieszkać tu gdzie
mieszkam. Jak myślicie czy znajdzie się osoba która kupi moje mieszkanie
teraz (wole to załatwić wcześniej niż później na chura) ale pod warunkiem
zamieszkania w nim od stycznia 2007
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: sprzedaż mieszkania 04.05.06, 14:00
      Sadze ze tak, moje mieszkanie wystawilem na sprzedaz w pierwszym tygodniu
      marca, z nabywca podpisalem umowe przedwstepna, w ktorej zastrzeglem ze
      wyprowadzam sie z mieszkania 15 lipca br.
      • malaga1975 Re: sprzedaż mieszkania 04.05.06, 14:02
        znajdzie się bez problemu.
        ja już jestem zainteresowana (bez pośredników)
        malaga1975@gazeta.pl
        • bogs Re: sprzedaż mieszkania 04.05.06, 14:04
          Ja też jestem zainteresowany bo szukam mieszkania w tamtych okolicach. Poprosże
          o informacje na maila bb@wp.pl
    • Gość: Mariusz Re: sprzedaż mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:18
      Oczywiście wyślę ofertę naszego "M" na Wasze e-maile jak tylko będę miał
      potwierdzony z banku (podpisana umowa) kredyt na zakup nowego lokum. Nie
      sądziłem że coś takiego wogóle przejdzie :) dzięki!
      • Gość: ss Re: sprzedaż mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 14:53
        jestem rózwnież zainteresowana kasia0802@gazeta.pl
    • dwunastnica Re: sprzedaż mieszkania 05.05.06, 09:45
      Spokojnie znajdziesz chętnych którzy na to się zgodzą.

Jeżeli mieszkanie jest w złym stanie albo w słabej lokalizacji to sprzedaj je
      teraz. Jak popyt spadnie to będzie Tobie trudniej sprzedać takie mieszkanie.

Jeżeli jest w dobrym stanie lub w dobrej lokalizacji to może trochę poczekaj bo
      ze względu na budowę metra na Bielanach cena Twojego mieszkania może wzrosnąć.

Jeżeli kupujesz nowe mieszkanie na rynku pierwotnym to weź pod uwagę to że
      praktycznie każda nowa inwestycja ma poślizg czasowy. Do końca 2007 roku na 100%
      się nie wyrobią a Ty gdzie będziesz wtedy mieszkał ? Jeżeli kupujesz mieszkanie
      w stanie bez podłóg, białego montażu i drzwi wewnętrznych to weź pod uwagę że
      urządzenie takiego mieszkania to przynajmniej 2 miesiące.

Ja byłem w identycznej sytuacji jak Ty. Ale zacząłem akcję sprzedaży starego
      mieszkania jak w nowym miałem podłogi, glazury i biały montaż. Stare mieszkanie
      sprzedało się w 1 dzień a zainteresowanie było takie że ludzie włazili drzwiami
      i oknami. Niektórzy dzwonili i próbowali przebijać cenę przez domofon albo przez
      telefon nawet nie oglądając mieszkania.
      • Gość: Mariusz Re: sprzedaż mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:56
        widzisz..... tak za bardzo nie możemy czekać. Nasza część transzy płatna jest
        30 września. Mieszkania nie kupujemy na 100% kredytu. Plan jest taki że środki
        ze sprzedaży tego mieszkania przeznaczamy na zakup (częściowo) nowego i jego
        wykończenie. Myślę że poczekamy do końca czerwca i wtedy uruchomimy całą
        procedurę. Narazie trwają pertraktacje z bankiem na temat kredytu. W zasadzie
        już jesteśmy prawie na końcu tej drogi. Już z wcześniejszych wypowiedzi osób
        tego wątku wiem że problemów nie mam co się spodziewać ze sprzedażą, a
        mieszkanie fakt: jest jakieś 1000m od planowanej stacji metra SŁODOWIEC, jest w
        parku no i jest wykończone na wysoki standard :)
        • dwunastnica Re: sprzedaż mieszkania 05.05.06, 12:01
          OK, a na jakim etapie jest to nowe mieszkanie ?

Musisz umówić się tak z kupującym, żeby oddanie kluczy było w momencie gdy na
          100% będziesz mógł zamieszkać w nowym mieszkaniu.

U mnie mieszkanie miało być do odbioru 31 grudnia 2006. Ale był poślizg:
          mieszkanie 2 miesiące po tym terminie a garaż prawie 4 miesiące po terminie.
          Wprowadziłem się 4 miesiące od obiecanego przez dewelopera momentu oddania
          mieszkania. Weź to pod uwagę. Niepotrzebny stres to też jest strata której nie
          można lekceważyć.
          • Gość: Mariusz Re: sprzedaż mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:30
            w nowym powstała już ostatnia 8 kondygnacja. Obecnie kierownik budowy twierdzi
            że są z robotą o 4 tyg. do przodu, więc nie powinniśmy się stresować. Ale wiem
            że różnie z tym może być .....niemniej jednak dziękuję bardzo za dobre rady :)
            • poszi A może wynająć coś na ten czas? 05.05.06, 21:41
              To kosztuje i wiąże się z dwoma przeprowadzkami, ale z dużym prawdopodobieństwem
              stare mieszkanie sprzeda się za lepsza cenę, jeśli będzie można w nim
              natychmiast zamieszkać.
              • Gość: Mariusz Re: A może wynająć coś na ten czas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:07
                wynajem odpada! Dodatkowa przeprowadzka to raz a po dwa to zarobione dodatkowo
                pieniądze ze sprzedaży poszły by na wynajem i przeprowadzkę. Nie widzę jakoś
                korzyści....
                • zbooycerz Re: A może wynająć coś na ten czas? 11.05.06, 15:42
                  ale Ty mozesz odnajac na ten czas i powiekszyc sobie zdolnosc kredytowa i tamto
                  kupic na kredyt a to pierwsze zatrzymac

poza tym jest jeszcze Santander i jego procedura uproszczona lub kredyt Duet
                  www.santanderconsumer.pl/14668.xml
                  www.santanderconsumer.pl/2347.xml
                  pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka