rybka25 17.01.03, 11:11 WITAM ,OD NIEDAWANA JESTEM POSIADACZEM MIESZKANKA ZA SZWOLEŻERÓW BLOK A - SZUKAM SASIADOW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ww Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.ipartners.pl / 217.153.94.* 18.01.03, 08:45 Posiadaczem? Buhahahaha, a masz juz akt notarialny? Co najwyzej jestes posiadaczem umowy sprzedazy/ o wybudowanie mieszkania, a to roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.01.03, 16:11 jesteś bardzo zabawny, Jaki masz interes w zatruwaniu ludziom życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.125.* 20.01.03, 09:26 Ja też kupiłam mieszkanie w Ząbkach. Teraz jestem bardzo ciekawa, kiedy firma Dolkan umożliwi nam mieszkanie w nim. Kiedy zgodnie z umową masz termin oddania? Ja mam sprytny zapis, że "w marcu, ale nie później niż w czerwcu 2003". W zasadzie, aż tak bardzo mi się nie śpieszy, ale w sobotę o 14:30 byłam na budowie i poza cieciem nikogo tam nie było. Od miesiąca wstawiają tam tylko okna, innych zmian zza płotu budowy nie mogę zaobserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.01.03, 10:39 Hej tez bylam w Sobote na budowie i tez mam tak spisana umowe. Mam nadzieje ze do konca Czerwca oddadza blok, bo na koniec Marca nie ma co liczyc.Rozmawialam z p.X.... ktory obiecuje ze przy takiej pogodzie realnym terminem jest Kwiecien , moim zdaniem jest to niewykonalne. Zaczynam zastanawiac sie czy firma jest do konca wyplacalna. Czy wiesz cos na temat finansowej kondycji firmy Dolkan? Jak bedziesz miala jakies nowe info odpisz. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.125.* 20.01.03, 12:04 Nie mam pojęcia, jak wygląda ich sytuacja finansowa, ale z tego co obserwuje, chyba nie zbyt dobrze. Mam nadzieję, że mimo wszystko, czerwiec jest realnym terminem. Jak niestety kupiłam mieszkanie w budynku B, a ten jest jeszcze bardziej opóźniony niż A. Jestem ciekawa, ile płaciłaś za m2 mieszkania. Ja 2190 PLN. Teraz zauważyłam, że Dolcan nie ogłasza się w GW. Chciałam Cię jeszcze zapytać, czy byłaś w środku w budynku i czy widziałaś swoje mieszkanie? Wiem, że niektórzy umawiali się z kierownikiem budowy i byli wpuszczani do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.166.* 20.01.03, 12:11 Witaj !! Widzę że rozmawiamy o firmie z którą moja siostra podpisała umowę. Teraz ja mam zajmować się jej sprawą bo ona pojechała sobie do męża w USA. Powiedz mi czy wiesz coś niecoś o tej firmie. Wydaje mi się troszkę dziwna. Mam pewne obawy co do jej wypłacalności i czy dobrze zrobiła podpisując umowę. Proszę odpisz - może wiesz więcej niż ja ?? jony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBKA25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 20.01.03, 13:36 Witajcie, jeśli chodzi o blok 'A'- to klatki ( a przynajmniej moja) są ocieplone od środka styropianem.Bylam w ''moim '' mieszkaniu to kladli gips na ścianach -coś zaczyna się dziać! Rozmawialam z podwykonawcami to powiedzieli ,że nic niemogli robić bo byly duże mrozy i praca byla wstrzymana na ten okres. Przy takiej pogodzie jaką teraz mamy blok ma być oddany pod koniec Kwietnia?!!!? Robotników na budowie jest ok.10-20 i dlatego ciagnie sie to jak 'flaki z olejem''. Blok 'B'- jest rzeczywiście dużo w tyle. Pozdrowienia. Czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.166.* 20.01.03, 14:18 Rybko powiedz mi czy nie obawiasz się że firma padnie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 20.01.03, 14:58 Pewności nie mam ,ze inwestycja jest pewna.Przed podpisaniem umowy sprawdzalam w miare mazoliwości umowe i firme.Nigdy nie dostaniemy zapewnienia ,ze ta firma jest O.K - cena za m2 jest atakcyjna i można się zastanawiać czy jest to wyludzenie pieniedzy ,czy tylko pozbycie sie mieszkań i rozpoczęcie nowych inwestycji.Faktem jest ,że DOLCAN zaczyna budować nowe budynki na Orlej II. Miejmy nadzieje ,ze nie maszymi wplatami.Pozostaje nam sprawdzać postep w budowaniu i ewentualnie negocjacja z Dolcanem a'propos wplat. - over. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: proxy / *.allianz.pl 28.01.03, 13:43 Witam! Zapraszam na nasze forum o osiedlu Dolcanu w Rembertowie, dowiecie sie ciekawych rzeczy, ktore Was jeszcze czekaja!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.125.* 20.01.03, 15:08 Rzeczywistość jest taka, że Dolcan nie ma pieniędzy. Gdyby je miał, to zakończył by budowę w październiku ( pierwszy termin oddania mieszkania). Mimo wszystko, nawet nie chcę myśleć o ich upadku. Zaczynają przecież nowe inwestycje i mam nadzieję, że te nowe będą finansować te stare, czyli naszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.166.* 20.01.03, 15:39 Hej a możę popytać ludzi którzy już mieszkają np. w Rembertowie - i spytać jakie oni mieli z nimi przeprawY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 20.01.03, 15:47 Z tego co wiem od znajomych ,to byly opoznienia nawet do 9 mieś. liczac u nas od pażdziernika 2002- do czerwca 2003 jest 8-9 mieś. i podejrzewam, ze jest to standard Dolcana.Bylam w sobote na Orlej-Zabki (osiedle budowane przez DOLCAN)-bloczki ladne ,klatki w takim samym systemie czyli bez ogrzewania - ale bylo cieplo.Jest jeszcze troche wykończeniowki do zrobienia,ale ludzie mieszkaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.125.* 20.01.03, 16:04 Wystarczy, że przeczytasz inne wątki. Jest ich naprawdę dużo i nie są zachęcające. Ludzie skarżą sie na wiele rzeczy, min na brak ogrzewania na klatkach, co sprawia, że w mieszkaniu jest wilgoć. Kiedy zapytałam Pana Prezesa jak to z tym jest, powiedział, że ich okna są po prostu bardzo szczelne (innych firm są chyba nieszczelne), a lokatorzy nie wietrzą mieszkań! Dodatkowo tynki są zbyt grube i nierówno położone. Na budowie pracują robotnicy za wschodniej granicy. Są przecież tańsi, ale z tego co wiem bardzo mało dokładni.Pocieszające, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 20.01.03, 16:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laur Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.crowley.pl 21.01.03, 15:17 Muszę powiedzieć że ja jestem właścicielem mieszkania w Ząbkach i jestem nawet zadowolony. Opóźnienia istnieją ale tak się dzieje chyba w każdej firmie. Cieszmy się że nasze mieszkania są wogóle oddawane do użytku a nie tak jak w JW czy War-Inwest można czekać do u......... śmierci na swoje mieszkanie. Znam ludzi którzy po wpłaceniu pełnych kwot w innych firmach do tej pory nie mieszkają w kupionych lokalach tylko nadal czekaja na ich wybudowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 16:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 21.01.03, 16:59 drogi Kamilu czy mogl byŚ powtorzyć swoja kwestie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 17:03 rybko25 bardzo chetnie to zrobie przy blasku ksiezyca oko w oko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 21.01.03, 17:05 lubisz z facetem ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.165.* 21.01.03, 17:02 Laur-ze. rozumiem ,ze juz mieszkasz w mieszkaniu wybudowanym przez Dolcan. jakie byly opóżnienia ? i jakie jest wykończenie bloków oddanych do urzytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.gunb.gov.pl 12.05.03, 09:36 Pewności nie mam, ale ten list "zalatuje" ręką prezesa Dolcana :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.gunb.gov.pl 12.05.03, 10:26 Po przeczytaniu pierwszego zdania tego listu przypomniala mi sie reklama " Co zgaga? Nie, czemu, ja lubię mietę":-)) Co ten list ma nam powiedziec, ze mamy cieszyc sie z niepewnego, ze zawsze moze byc gorzej? Kolego, takie czasy juz mineły, za mieszkania płacimy sporo kasy i mamy prawo wymagać, aby były oddane w dobrym stanie i na czas. Frankie frankie5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabell Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: 195.136.47.* 12.03.03, 16:14 jestem w trakcie zastanawiania się nad podpisaniem umowy z Dolcanem. mieszkanko widziałam - serducho zabiło... już prawie jestem za... ludzie - a Wy tak psioczycie na Dolcana, że ręce opadają. odbiór mieszkania gwarantują na 30 czerwca. można im zaufać?? pomocy iza@zbp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka25 Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: 213.17.165.* 12.03.03, 17:38 Podpisuj i nie martw się .Żadna firma nie jest pewna, wiadomo, że większość z nas wpłaca wszystkie swoje oszczędności, ale myślę ze można zaryzykować. Ja z niecierpliwością oczekuję na klucze do swojego wymarzonego mieszkanka !!!!! - i Tobie tego też życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabell Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: 195.136.47.* 13.03.03, 09:47 dzięki za radę. rozważyłam już wszystkie "za" i "przeciw". sprawdziłam firmę na ile jest to możliwe, rozmawiałam z prawnikami, umowa jest skonstruowana prawidłowo. mam nadzieję, że bank sprawdzi firmę przy udzielaniu kredytu.... bo jeśli nie bank to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: *.bre.com.pl / 10.70.7.* 13.03.03, 09:50 Niedaleko , też w Ząbkach już prawie stoją mieszkania budowane przez Gazomontaż. Wcześniej też brałem pod uwagę Dolkan ale ich budowa zrobiła na mnie bardzo złe wrażenie. W Gazomontażu jest nieco drożej ale firma wydaje się solidniejsza. Ja prawie już kupiłem od nich mieszkanie ( prawie bo mam na oku jeszcze inną inwestycję ). Mają oddawać w maju i wydaje się to terminem możliwym do dotrzymania. Plusem jest też to , że osiedle jest bliziutko przystanku. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabell Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: 195.136.47.* 13.03.03, 12:51 o Gazomontażu nie słyszałam wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: *.bre.com.pl / 10.70.7.* 13.03.03, 16:41 Mają swoją stronę w necie www.gazomont.com.pl/now.html Jesli masz jakieś pytania to pisz na mopit@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dolcan - CZY WARTO?? HELP IP: *.bre.com.pl / 10.70.7.* 13.03.03, 16:51 sorry podałem zły adres mopit@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.125.* 24.04.03, 13:49 Drodzy Państwo, właśnie miałam "przyjemność" rozmawiać z PANEM Prezesem naszej szanowniej firmy. Na moje pytanie z kim Dolkan prowadzi rozmowy dotyczące poprowadzenia linii autobusowej przez Szwoleżerów, bardzo sie zdenerwował. Pomijam fakt, ze wyszła mu "słoma z butów" i przestał być miły( jak mieszkania nie były jeszcze sprzedane to był i to bardzo)to wykrzyczał mi ,żebym w takim razie zrezygnowała z tego mieszkania, bo on to ma gdzieś. Dodatkowo, dla podniesienia efektu rzucił słuchawką .Tak więc zostaliśmy nabici w butelkę przez Prezesinę, który od 1,5 roku obiecuje autobus. Ja niestety na przystanek bedę chodziła pieszo, nie dziwine więc, ze dopytuję o ta ważną dla mnie kwestię. Muszę wyjaśnić Wam jeszcze, ze kupiłam mieszkanie w 2001 roku, tak więc mam doświadczenie w prowadzeniu rozmów z Wielmożnym Panem Prezesem. Pokazał, jak bardzo interesują go składane przez niego obietnice. W tej sytuacji zastanawiam się jak postąpić. Nie wspomnę o urażonej dumie, ale z tym sobie dość szybko poradzę, bo nie zniżam się do pewnych poziomów, a kontakt z wrzeszczącym Prezesem dał mi nie ukrywam wiele satysfakcji. Czekam z niecierpliwością na odnowienie Certyfikatu Dewelopera. Ciekawe co będzie dalej. Tak więc pozbawiam Was złudzeń, jeśli liczycie, że miły i ciepły Prezes potężnej firmy spełni którąś z danych Wam obietnic, to zejdźcie na ziemię. Proszę napiszcie, czy ktoś z Was miał podobne kontakty z tym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.gunb.gov.pl 13.05.03, 12:15 Czść Aga, rozmawialam dzisiaj z jedną z pań, pracujących w Dolcanie, która zajmuje się sprzedażą. Spytałam się, czy to prawda, że nie będzie kaloryferów w bloku. Odniosłam wrażenie, że samo pytanie wyprowadziło ją z równowagi, bo podniesionym tonem rozpoczęła monolog o tym, jak to teraz nigdzie się nie montuje kaloryferów na klatkach, bo bloki są ocieplane i nie ma takiej potrzeby. Najbardziej wkurza mnie to, że Dolcan swoje niedociągnięcia zupełnie bagatelizuje i wmawia, że to jest powszechna praktyka. Jak byłam na budowie, powiedziałam, że w moim mieszkaniu są prześwity w tynku na 1 cm, pan odpowiedziuał mi, że przecież to normalne :-)) Miła Pani z Dolcana usiłowała mi wmówić, że kaloryfery są tylko w starych blokach, w nowych już się nie montuje :-)))))))))Jeżeli ktoś z sąsiadów jest zainteresowany ewentualną rozmową z Prezesem w sprawie kaloryferów proszę dajcie znać. Wiem, że jeszcze jest czas, żeby je zamontować. Frankie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chartwiki Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.ingnn.pl 11.09.03, 12:17 czesc ja miałam podobne przejscia z prezesem, i tez stwierdzilam ze do takiego poziomu sie nie znizam. Dzisiaj po raz kolejny mam zamiar odebrac mieszkanie, mam nadzieje ze w koncu z prostymi scianami. mysle ze grupa moglibysmy cos zdzialac. kontakt: honda26@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.gunb.gov.pl 12.05.03, 09:59 Czesc Rybko, kupilam mieszkanie na Szwolezerow w budynku B. Moje odczucia w zasadzie sa zgodne z tym, co pisze wiekszosc na tym forum. Budowa strasznie sie wlecze, firma jest niepewna a wykonanie i materialy bud. nie najlepszej jakosci. Dzisiaj dowiedzialam sie, ze firma nie przewiduje kaloryferow na klatkach schodowych. Nie wiem, jakie wytłumaczenie ma p. Prezez na ten beznadziejny pomysl, ale mysle, ze mozemy go wspolnie zaprotestowac. Bez kaloryferow na klatkach bedziemy miec wilgoc w mieszkaniach na 100 %! Poza tym, nie wiem, czy zwróciłas uwage na nietypowe i oryginalne kolory bloku, a w szczegolnosci drzwi wejsciowych z klatki do mieszkań. Otórz drzwi bedziemy mieć NIEBIESKIE a blok w kolorach, w jakich 3-letnie dzieci kolorują swoje obrazki w przedszkolu. Wydaje mi sie, ze firma DOLCAN zatrudnia niespełnionego artystę, ktory robi projekty, bo zadna dobra firma na rynku ( nie mowie o Skanska ale np. Unibud) buduje bloki w stonowanych, pastelowych kolorach a nie niebiesko-brazowo-zielono-czerwone z niebieskimi drzwiami do klatek! Moim zdaniem, gdyby p. Prezes chcial pokazac klasę, móglby wysłac ankietę do osób, które kupiły mieszkanie w Jego firmie i zapytac sie (zaproponowac kilka projektow) o preferencje mieszkańców. Pozdrawiam wszystkich sasiadow Frankie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: *.gunb.gov.pl 12.05.03, 10:12 podaje swoj adres : frankie5@gazeta.pl Frankie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbelbel Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 217.153.94.* 13.05.03, 12:52 Szczerze? Dziwie wam sie, ze zdecydowaliscie sie na te bloki. Moje posty sa juz w watkach o Dolcanie. Tez zastanawialem sie nad kupnem tam mieszkania, ale po wizycie w bloku A na etapie tynkowania- gdy w niektorych mieszkaniach byly jeszcze gole sciany i nie bylo podlog- po tym co zobaczylem, zrezygnowalem. A poza tym tam TRZEBA miec samochod- bo isc 15 minut rano w deszczu do 145/345, dojechac do Radzyminskiej (wczesniej stojac w koszmarnym korku), i jeszcze przesiadac sie dalej- koszmar. Nie wyobrazam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezaxxx@wp.pl Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 80.72.36.* 02.01.04, 21:36 Czesc sasiadem jestem z bloku a pisze ktos tu jeszcze wogóle?Piszcie jakby co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.175.* 28.01.04, 15:15 Nie piszemy, bo lepiej rozmawiac na zywo! Po co Dolcanowa świta ma wiedzieć co planujemy? Zapraszamy na spotkania, nie tylko te duze osiedlowe. Spotykamy się również w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dolcan - Ząbki - SZUKAM SĄSIADÓW IP: 213.17.175.* 06.02.04, 14:08 Tak, tak spotykamy się i opowiadamy o doswiadczeniach...., a jak sie przy tym ubawimy!!! Fachowców na tej budowie to nie ma, ale za to wielu furiatów i cyników (z prezesem łacznie), którzy daja tyle powodów do satysfakcji..... Odpowiedz Link Zgłoś