marianna31 27.06.06, 10:32 Witam, zakupiłam mieksznie w bloku III na osiedlu budowanym przy ul. Heroldów, na Bielanach. Szukam sąsiadów :) pozdrawiam :) M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiera Osiedle II Królowej Jadwigi IP: *.crowley.pl 27.06.06, 11:07 Ja również mam zamiar kupić mieszkanie na osiedlu Królowej Jadwigi. Ale chyba w bloku IV, jeśli oczywiście będą jeszcze wolne mieszkania. Wybieram się do nich jutro. Zobaczymy jakie na mnie wrażenie zrobią. Na razie pojechałam tam obejrzeć okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzezenie Re: Osiedle II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:54 zanim sie zdecydujesz to sobie poczytaj www.mlociny.pl/forum/read.php?18,9178,page=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuel Re: Osiedle II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 28.06.06, 01:40 Ja się tez zdecydowałem na kupno mieszkania w bloku III. Lokalizacja świetna, nie ma terenów pod masową zabudowę jak na Kabatach, do metra nie bedzie zbyt daleko, w odległosci 300 metrów Młociny willowe, miejsce z klasą, gdzie mieszkał Nowak Jeziorański, nie ma wieśniackich pałacyków jak w Konstancinie. Oczywiście mozna miec obawy, bo kiedyś nie byli zbyt sympatyczni,ale ma nadzieję, że wszyscy się uczą na błedach. Jestem pewien, że to dobry wybór, a obejrzałem chyba wszystko co się w Warszawie buduje. Rozsmieszją mnie inwestycje w tzw. dobrych lokalizacjach za 6 -7 tysiecy za metr, przy ruchliwych ulicach. No, ale kazdy ma prawo sobie zracjonalizowac jak mu wygodnie. Mi będzie wygodnie tutaj, jak sie wprowadzimy to w Parku Młocińskim imprezka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Re: Osiedle II Królowej Jadwigi IP: *.jcauto.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:29 witam. zauważyłem ze wiele jest pytań co do dewelopera EURO CITY II osiedle Młociny II. uwaga na tego developera. kupiliśmy mieszkanie w bloku budowanym przez powyższego developera. Ja wiem ze są gorsze sytuacje ale… po kolei. Budynek powinien być oddany w marcu 2006. oddano na szybko w maju 2006 samo mieszkanie. Brak było drogi dojazdowej nie działała winda, nie wykończono garażu, brak ciepłej wody. Wtedy obiecywano ze wszystko zostanie skończone w ciągu 2-3 tygodni. Po dziś dzień (koniec lipca) brak drogi dojazdowej (pod blok jedzie się po wybojach przez teren budowy), winda nie działa, garaż zamknięty, BRAK CIEPŁEJ WODY. I nadal te same obietnice, że na dniach wszystko wykończą. Budynek nie ma dokonanego odbioru przez nadzór budowlany a mimo to od 2 miesięcy rozdawane są klucze lokatorom w celu wykończenia mieszkań. Już kilka rodzin mieszka. Na pytanie kiedy konkretnie zakończą budowę i włączą wodę ciepłą odpowiadają ze nie są w stanie powiedzieć ale na dniach. Obok ma miejsce budowa kolejnego budynku tego dewelopera która ma się zakończyć we wrześniu 2006. stan budowy jest następujący: budynek wyciągnięty pod dach, dach pokryty dachówka w ¼- 1/3, wstawiono ok. połowy okien, brak tynków zarówno na zewnatrz jak i wewnątrz. Nie wierzą w cuda. Historia się powtórzy. UWAGA NA TEGO DEWELOPERA. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 EURO CITY II Królowej Jadwigi 28.06.06, 07:46 miło mi poznać pierwszego sąsiada, dla mnie to też super lokalizacja za rozsądna w miarę cenę.. zjeździłam pół warszawy by coś wybrać i naprawde nie znalazłam nic ciekawszego po tej stronie wisły.. a co do developera.. to chyba na każdego można coś znaleźć.. nie łudzę sie że będzie kolorowo, ale nie sądze że dużo gorzej niż gdziekolwiek indziej pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maślanka Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 28.06.06, 10:05 a negocjowaliscie umowy przedwstepne? mam tam zarezerwowane mieszkanie, ale umowa wcale mi sie nie podoba. martwie sie, ze nie bedzie mozliwosci negocjacji i trzeba bedzie zaryzykowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.jcauto.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:30 witam. zauważyłem ze wiele jest pytań co do dewelopera EURO CITY II osiedle Młociny II. uwaga na tego developera. kupiliśmy mieszkanie w bloku budowanym przez powyższego developera. Ja wiem ze są gorsze sytuacje ale… po kolei. Budynek powinien być oddany w marcu 2006. oddano na szybko w maju 2006 samo mieszkanie. Brak było drogi dojazdowej nie działała winda, nie wykończono garażu, brak ciepłej wody. Wtedy obiecywano ze wszystko zostanie skończone w ciągu 2-3 tygodni. Po dziś dzień (koniec lipca) brak drogi dojazdowej (pod blok jedzie się po wybojach przez teren budowy), winda nie działa, garaż zamknięty, BRAK CIEPŁEJ WODY. I nadal te same obietnice, że na dniach wszystko wykończą. Budynek nie ma dokonanego odbioru przez nadzór budowlany a mimo to od 2 miesięcy rozdawane są klucze lokatorom w celu wykończenia mieszkań. Już kilka rodzin mieszka. Na pytanie kiedy konkretnie zakończą budowę i włączą wodę ciepłą odpowiadają ze nie są w stanie powiedzieć ale na dniach. Obok ma miejsce budowa kolejnego budynku tego dewelopera która ma się zakończyć we wrześniu 2006. stan budowy jest następujący: budynek wyciągnięty pod dach, dach pokryty dachówka w ¼- 1/3, wstawiono ok. połowy okien, brak tynków zarówno na zewnatrz jak i wewnątrz. Nie wierzą w cuda. Historia się powtórzy. UWAGA NA TEGO DEWELOPERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: EURO city II Królowej Jadwigi IP: *.spray.net.pl 02.08.06, 16:15 DZIEWCZYNO. jedź do pierwszego budynku euro city II i pogadaj z ludźmi. powiedzą ci ije bluzg posłali deweloperowi. to jest oszust. i do tego leją na klientów którzy juz zapłacili. a jak sie ma pretensje to mówia że nie będą rozmawiać w nerwowej atmosferze. zastanów sie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 EURO CITY II Królowej Jadwigi 29.06.06, 08:48 mnie niestety nie udało się nic wynegocjować.. było to jedno z ostatnich mieszkań na które była kolejka chętnych.. cóż.. zaryzykowałam. Z tego co sprawdziłam u innych developerów, umowa specjalnie się niczym nie wyróżnia ani na korzyć ani na niekorzyć.. może ktoś inny miał więcej szczęścia.. pozdrawiam i powodzenia w negocjacjach życzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: 217.153.86.* 31.07.06, 13:49 ODRADZAM WSZYSTKIM firmę EURO CITY II - umowy są niekorzystne dla Klienta, dostosowywane do każdego indywidualnie w ten sposób, że jeśli klient sam nie zauważy, że są zapisy niekorzystne, to pozostawiają je w umowie. Po zwróceniu uwagi czasem zmieniają zapisy a czasem po prostu rozwiązują umowę rezerwacyjną z klientem. Z harmonogramu budowy i wpłaty poszczególnych rat wynika, że nie ma szans, żeby dotrzymać terminów, które obiecują. Naprawdę nie polecam / ewentualnie proszę skorzystać z porad dobrego prawnika, żeby nie mieć później z nimi problemów. Prawie Klient EURO CITY II (prawie robi różnicę..) P.S Chcesz poznać więcej szczegółów lub skontaktować się - noflower@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dodatkowe info IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 18:26 I jak z eurocity II? Zastanawiam sie nad ta inwestycja, jednak po przeczytaniu postów troche mi sie odechcialo. Jak obecnie wyglada cala sprawa, mam na mysli developera. czy faktycznie jest tragicznie? Co do lokalizacji to nie wiem czy znowu taka niesamowita. Niedaleko bedzie wezel mlocinski, most polnocny, jest obecnie droga do lomianek no i huta. Zastanawiam sie czy nie bedzie tam za glosno. dzieki za info i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: dodatkowe info IP: *.spray.net.pl 07.08.06, 12:30 na młocinach II sytuacja bez zmian z tą różnicą ze oddali droge dojazdową czyli MOŻNA PO 5 MIESIĄCACH DOJECHAĆ POD BLOK. SUKCES. reszta spraw bez zmian plus jeszcze jedna. nie ma wciąż okablowania do tv i nie wiadomo iedy będzie. "trwają rozmowy" mi powiedziano. czyli kabel za okno aby odbierać tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: dodatkowe info IP: 217.153.86.* 08.08.06, 13:56 Ja zrezygnowalem z tej oferty i teraz szukam czegos innego.. innym radze to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: dodatkowe info IP: *.aster.pl 13.05.08, 22:53 uwazam, bez obrazy, ze trzeba miec nierowno pod sufitem, zeby inwestowac pokazne srodki w cztery katy zbudowane przez tego developera. Naprawde bylam wielce zainteresowana tym osiedlem, ale po przeczytaniu opinii tu i na starym forum mlociny.pl zrezygnowalam. To przebija nawet przekrety jw construction. Zreszta czynnie poszukuje mieszkania na rynku pierwotnym w okolicach zalesionych i przeczytalam juz kilka umow przedwstepnych. Nie spotkalam sie z tak podstepna i niekorzystna dla klienta. Na szczescie wiekszosc developerow jest bardziej cywilizowana w dobie malejacej koniunktury na rynku. Zycze powodzenia ryzykantom, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartezjusz Re: dodatkowe info IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 10:02 proszę napisać dlaczego pan zrezygnował, zamierzam kupić mieszkanie na tym osiedlu i szukam opinii jego klientów. prosze o kontakt,kalabus@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: dodatkowe info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:49 Właśnie otrzymałam umowę przedwstępną od EUROCITY na 4 budynek. Trochę jestem zmartwina, tym co piszecie. Teraz na rynku jest straszna sytuacja i mieszkania rozchodzą się jak świeze bułeczki. Ceny są z kosmosu i pewnie jeszcze bedą roisnąć. Może to nie jest super deweloper, ale ileś juz wybudowali, ludzie mieszkają (nawet moja znajoma) i jakos jest. Na bielanach buduje się jedynie: na Przy Agorze - chyba jakiśprzekręt, przy Conrada Przylądek Bielany - cena 6,6 wieżowiec-paskuda, na Sokratesa - WSM mieszkania-tylko dla znajomków ze spółdzielni, niedostępne dla zwykłych śmiertelników. Więc tak naprawde nie ma alternatywy. Może są tu jacyś zaiteresowani zakupem w B4, może razem, wymieniajac poglady i doswiadczenia jakos sobie wzajemnie pomożemy. Pozdrawiam - WSZYSTKICH tych za i przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damin Re: dodatkowe info IP: *.plj.com.pl 04.10.06, 11:50 No ja mam ten sam problem, pisz na gg 5472080. Witaj w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: dodatkowe info IP: 81.15.160.* 04.10.06, 14:23 hej również dostałam umowę - nie jestem nią specjalnie zachwycona ale wydaje mi się ze w porównaniu do innych developerów i umów które widziałam nie jest tragicznie na pewno wybiore się z nią do prawnika i będę próbowała negocjować z developerem zobaczymy co z tego wyjdzie... bardzo chętnie powymieniam się opiniami ;) - gg 3064291 pozdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: dodatkowe info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:29 Jak na razie, to nie moge się z nimi skontaktować. Dostałam umowę i czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: dodatkowe info IP: *.chello.pl 05.10.06, 23:24 A czy moglbym poprosic i przeslanie umowy przedwstepnej od EC? Ciekaw jestem na tych "niekorzystnych" zapisow, bo podobno troche ich jest. Zastanawiam sie rowniez nad ta lokalizacja... janeko2@o2.pl Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: dodatkowe info IP: *.aster.pl 18.02.08, 20:36 Ja również kupiłem mieszkanie w B4. Chciałbym zadać pytanie, w Której klatce nabyłeś mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 EURO CITY II Królowej Jadwigi 04.10.06, 13:15 witam, jak pisałam wcześniej - kupiłam mieszkanie w bloku III. Póki co nie mogę powiedzieć nic złego na współpracę z deweloperem /a muszę przyznać że problemów trochę przysparzałam/. Sama lokalizacja jest w miarę ciekwa, sporo zielenii dookoła, choć bliskość trasy gdańskiej i budującego się makro moze trochę odstraszać.. cóż.. jeśli zdecydowałam się na kupno mieszkania w wawie to musze się liczyć z hałasem, tłokiem itp.. Eurocity nie ma specjalnie dobrej opinii i pewnie wiele złego można na nich powiedzieć czy napisać.. ale prawda jest taka że przy szukaniu mieszkania nie znalazłam dewelopera który byłby super CHWALONY.. więc ryzyko chyba jest porównywalne. Taka moja opinia na dziś.. a co dalej to pewnie życie pokaże :) niemniej mój blok /do I piętra/ już STOI :) pozdrawiam mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: euro city III Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 14.11.06, 19:19 cześć Ja też kupiła mieszkaniew III bloku i na developera nie narzekam jak na razie wywiązuje się z budowy. Martwią mnie niektóre wypowiedzi: że pękają ściany, brak ciepłaj wody mam nadzieję że to będzie inaczej u nas.Piszą o złej obsłudze developera ja nie narzekam miło nas potraktowali choć posiadają małą wiedzę ale co dziwić na jedno mieszkanie czeka 5 osób. Lokalizacja niezła blisko Park Młociny , Bielański i Kampinos. z dojazdem też nie jest źle Ciekawi mnie czynsz jaki narzucą w III etapie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 86.42.36.* 29.01.07, 10:22 z tego co wiem to akt notarialny sporządza się przy umowie po odbiorze..nie wiem czy musi być założona księga wieczysta, którą można założyć też dopiero po odbiorze z tym że nie wiem czy po odbiorze mieszkania czy całego budynku. W sądzie coś jest ale to nie księga wieczysta bo sąd odmówił mi wydania hipoteki z powodu braku księgi wieczystej... KOŁOMYJA...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa EURO CITY II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:27 Czy ktos juz podpisał umowę przedwstepną na 4 blok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re:Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:59 No wlasnie my sie przymierzamy w poniedzialek. Jak masz jakies info do negocjacji - pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re:Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 08:47 Jeśli zamierzcie negocjować, to należy sie udać na rozmowę do EUROCITY z dobrym prawnikiem, który zan się na rzeczy i potrafi negocjować. Ja byłam na "oględzinach" w pierwszym budynknu i dowiedziałam sie od mieszkańców, że mieszkają juz 2 m-ce i cały czas mają prad i wodę budowlaną to mnie badzo niepokoi - nie wiem dlaczego jest taka sytuacja, poza tym mieli mieć podpisane akty notarialne do końca września i do tej pory nie podpisali, mieli spore opóźnienia w oddaniu bloku.Przestrzegali mnie, żę trzeba mieć anielską cierpliwoś do tego developera, naprawde wszystkiego pilnować i miec ręke na pulsie.Co do samej jakości budowli, to nie mają wiekszych zastrzeżeń.Wizualnie bloczek wygląda całkiem ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re:Królowej Jadwigi 22.10.06, 11:11 tez zastanawiałem się nad tą inwestycją; ale bliskość huty mnie zniechęciła... czy ktoś sie orientuje czy ona działa? bo to jeden z głównych producentów zanieczyszczeń w wawie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re:Królowej Jadwigi 22.10.06, 12:51 mieszkałem na Heroldów 21, w poprzedniej inwestycji EURO CITY, na parterze. Ściany w bloku pękają solidnie (ale nie wiem do końca czyja to głównie wina). Hałasu nie było, ale okna miałem 'na osiedle', a nie na Heroldów (tam jeżdżą 'Bysie'). Zdarzają się korki na trasie w dni świąteczne i cmentarne - najdłuższy jaki widziałem zaczynał się na wysokości trasy toruńskiej... ale można dojechać wtedy od strony pętli Huta. Co do zanieczyszczeń - teren przez tyle był skażony, że już niewiele mu pomoże niestety. Kwiatki faktycznie jakoś kiepsko rosły w mieszkaniu... I ptaków też jak na lekarstwo. Co do uchodzców z ośrodka pobliskiego. Nie ma z nimi problemów - chodzą sobie, dzieciaki latają samopas, ale żadnych awantur czy kradzieży czy aktów wandalizmu nie ma. Lokalizacja jest IMO przyzwoita. Co do EURO CITY II się nie wypowiadam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re:Królowej Jadwigi IP: *.aster.pl 27.10.06, 09:57 Zastanawiałam się czy udało wam się wynegocjować coś istotnego w tej umowie. Tam jest pełno niekorzystnych zapisów (Pani dyrektor mówi, że to bardzo przyjazna umowa, ale moim zdaniem tylko dla nich). Chcę kupić tam mieszkanie ze względu na lokalizację, ale zaczynam się zastanawiać, czy warto podpisywać taką umowę. Dajcie znać jak wam poszło w negocjacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix2ra Re:Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:17 A możesz napisać jakie to nir korzystne zapisy istnieja w tej umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re:Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 28.10.07, 22:11 Witam mi się udało wynegocjować zapis o zmianie ceny;]mam te punkty wykreślone.Było ciężko ale przez to że Pani kasia nazwała mi "głupią babą" wszystko dało się w tej umowie zmienić;]ogólnie umowa jest ok z wyjątkiem zapisów o zmianie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re:Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 11:13 Ten zapis o zmianie ceny jest tak naprawdę martwy, gdyż jest kilka wyroków w tej sprawie i w kaluzulach zakazanych jest zapisane, że jeśli nawet się taki pojawi w umowie , to jest on nieważny. Gdzieś na tym forum jest link o tym. Pozdrawiam - M.Skwarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokat Re:Królowej Jadwigi IP: *.cofund.org.pl 09.11.07, 12:46 jak chcecie dorobić na kuchnię to polecam www.otwieramy.pl/?p=135624 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.eu.org 26.10.06, 14:29 My też zastanawiamy się nad tą inwestycją. Czy ktoś wie, gdzie mają pobudować MAKRO na Młocinach? Martwi mnie również bliskość firmy TRANS-TOK, która podobno transportuje jakies niebezpieczne materiały. No i na razie piękne zielone krzaki tez pewnie zostaną zamienione na jakąś inwestycję.. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:32 Na Młocinach nie będzie spokojnie i cicho ( tak jak do tej pory). Jesli otworzą tam satcję matera przy hucie, na wolnych terenach jak grzyby po desczu bedą powstawać nowe bloki. Mimo to w poniedziałek jade podpisac umowę. Za taką cenę jak oferuje teraz EUROCITY nigdzie indziej nie ma szans. Mysle, że nie strace na tym mieszkaniu, jesli się rozmyslę i nie bede chciała tam mieszkać. Juz teraz te najtańsze mieszkania zostały wyprzedane, a tak naprawdę pierwsze umowy zaczęły byc podpisywane na początku tego tygodnia. To jest jakieś chore, niestety to prawda - mieszkania sprzedają się jak świeże bułeczki.Ceny są straszne i nie widać żeby miały się ustabilizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.aster.pl 30.10.06, 16:49 Ta firma jest co najmniej dziwna. Zanim podpiszecie z nimi umowę sprawcie ich Krajowy Rejestr Sądowy. Warto zerknąć jaki mają kapitał zakładowy i na sprawozdania finansowe zanim cokolwiek się z nimi podpisze i wpłaci kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Budynek nr 4 12.11.06, 21:40 Mam tę umowę, trzeba trochę poprawić, ale nie jest tragicznie. O co chodzi z zanieczyszczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
musdam Re: Budynek nr 4 13.11.06, 22:49 Czy ec ma rachunek zastrzeżony na tą inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 Re: Budynek nr 4 15.11.06, 17:52 Z tego co wiem nie ma. musdam napisał: > Czy ec ma rachunek zastrzeżony na tą inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr J. Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: 82.177.11.* 21.11.06, 12:45 Kapitał zakładowy to nie wszystko. Owszem, mają 50 tyś. czyli minimum, ale większość firm ma taki. Bardziej mnie interesuje co będzie od strony Trasy Gdańskiej i co ruchem na Królowej Jadwigi w przyszłości. Makro jest daleko, oczyszczalnia też nie zmartwienie, bo oczyszczalnia oczyszcza, a nie brudzi, zresztą skoro ma być budowana w rezerwacie to chyba jasne, że nie będzie smrodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:16 Ruchem na trasie Gdańskiej to też bym się tak bardzo nie martwiła. Na osiedle śmiało można dojechać od strony MAKRO ( a tak przy okazji to wybudowali ulicę z chodniczkami przy Heroldów, gdzie były wcześniej " krzaczory") lub od strony zajezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslavvv Re: Euro City II Królowej Jadwigi 09.12.06, 17:29 A wiecie jak tam z infrastruktura? Szkoly,przedszkola,sklepy, jak daleko bedzie do metra, tramwaju itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.ja Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:32 Kilka sklepów w tym apteka i w poblizu przedszkole ( prywatne ) są, szkoła też jest. Do metra będzie mozna dojechać autobusem lub dojśc do tramwaju i tramwajem. Tak naprawde to za specjalnie nie ma nic tam ciekawego. Za to jest trochę spokojniej niż np. na bilanach. Dla mnie to dobrze ( można pojeździć rowerem i pospacerować po parku młocińskim, który jest piękny), dla innych moze to byc minus. Wydaje mi się, że w niedługim czasie bedzie tam powstawać coraz to więcej budynkow. Bliskośc metra i dużo wolnego terenu to podtawowy powód do realizacji nowych inwestycji. Słyszałam też, ale to moze być plotka, że mają puścić tramwaje przez zajezdnię do osiedla Młociny. Nie wiem ile w tym prawdy.Jeśli to prawda to będzie dobre połaczenie ze stacją metra. Dużym minusem jest to, że nie ma placu zabaw dla dzieci, czy choćby wyznaczonego mejsca na podwórku, dzieciaki tak naprawdę nie będą miały miejsca do zabawy a młode mamy nie będą miały gdzie wyjść ze swoimi pociechami. Ja sie osobiście tym nie interesowałam, ale może EUROCITY coś zamierza zadziałać w tym kierunku. Pozdrawiam przyszłych sasiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 14.11.06, 18:42 Cześć Ja też kupiłem mieszkanie w Euro City w budynku III. Jak na razie nie narzekam na developera.hipoteke ma spłaconą wywizuje się na razie z terminu robót budowlanych. szokują mnie opinnie innych co do lokalizacji. jestem ciekawy co z czynszem i innymi opłatami jak one są narzcone?? umowa wudaje mi sie ok przeglądali ja prawnicy jest standardowym zapisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Królowej Jadwigi IP: 87.204.12.* 20.11.06, 12:07 Ja też kupiłam mieszkanie w tym bloku. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: Królowej Jadwigi IP: *.rdc.pl 20.11.06, 13:29 Ja się wciąż zastanawiam (blok 4 lub 5), ale przyznam że perspektywa budowy oczyszczalni ścieków w rezerwacie młocińskim jest kolejnym minusem tej inwestycji. Wczoraj usłyszałam o tym w TV. Wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.ja Re: Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:56 Witam przyszłych sąsiadów. Obserwuja wątek widzę, że juz dużo osób popodpisywało umowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 09:49 Witajcie! Mysle o tej lokalizacji. Prosze o porady co do inwestycji i umowie rezerwacyjnej. Na co zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Heroldów 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:49 Witajcie! Kupiliśmy mieszkanie w budynku III na parterze... Szukamy nowych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Heroldów 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:40 Za ile kupiliscie? Podoba wam sie tam? Tam nic nie ma! Jakas dziwna ta okolica i tylko to metro plusem,choc bedzie ok 1,5 km do niego. Lasy zasyfiale, brak szkol, sklepow, fajnych miejsc. Ze wszystkim bedzie trzeba jezdzic do Centrum lub na Bielany. To ja juz chyba wolalbym cos od zach.strony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Heroldów 3 IP: 193.138.110.* 13.12.06, 16:50 Okolica jest Ok. JAk ktoś potrzebje mieszkać bliżej centrum i bliżej rozrywki to są inne miejsca. Według mnie miejsce jest niezłe sklep jest, poczta, stacja benzynowa, makro, no i parki blisko. co do ceny to wachały się różnie zależy w jakim czsie się umowe podpisywało my kupiliśmy za 4300/m+ miejsce postojowe i taras. Słyszałam że niektóży wiecej płacili. W bydynku B4 i B 5 za metr płacili nawet 5500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbka Re: Heroldów 3 IP: *.mlociny.pl 14.12.06, 19:39 My kupujemy w B5 i za metr cena wynosi 6700 zl !!! Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.ja Re: Heroldów 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:48 To się decyduj pręciutko, bo w b6 będą pewnie po 8. Jak w takim tempie rosną Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 Re: Heroldów 3 13.12.06, 08:12 Witam:) ja również kupiłam mieszkanko w budynku III na parterze, klatka C :) widzieliście, że na stronie EC są już sprzedawane mieszkania z budynku piątego??? pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Heroldów 3 IP: 193.138.110.* 13.12.06, 16:46 Ja rownież kupiłam wraz z chłopakiem mieszkanie na parteże w budynku III :) Miło poznać sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Heroldów 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 10:30 > Ja rownież kupiłam wraz z chłopakiem mieszkanie na parteże w budynku III :) > Miło poznać sąsiadów. A który nr lokalu? Mat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Heroldów 3 IP: *.chello.pl 30.12.06, 19:10 My kupiliśmy W III budynku w klatce A a wy???? miło poznać sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Heroldów 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:29 tez klatka A... :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy cena IP: 193.200.232.* 31.07.07, 18:07 Juz się dowiedziałem jest B3 ostatnie piętro ale tylko zostało jedno mieszkanie 70 metrów po 8300 zł za m2, reszta faktcznie sprzedana. To pomyliło mi się z budynkiem 5 na 2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
katiusza26 Re: Królowej Jadwigi 06.02.09, 19:08 Witam wszystkich Chciałam sie zapytac, jak to teraz jest na Królowej Jadwigi. Zastanawiamy się z mężem czy kupic tam mieszkanie. Proszę o odpowiedz. Katiusza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartezjusz Re: Królowej Jadwigi IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 09:57 proszę powiedzieć, czy się Pani zdecydowała? czy może coś panią zniechęciło?też sie zastanawiam nad kupnem mieszkania na os. królowej jadwigi. proszę o odpowiedź. kalabus@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM EURO CITY II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:23 Czy jest jakieś inne forum osiedla Królowej Jadwigi, na forum młociny nie potrafię się zalogować, zreszta nic się nie dzieje. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 04.01.07, 21:06 nie znam innej strony forum Euro City ogólnie jest OK. dla nas, developer jak developer. miejmy nadzieję że przy odbiorze lokalu będzie wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:59 Chodzi mi o to, żeby być w kontakcie innymi ludźmi, którzy kupili mieszkanie od EUROCITY. Ja akurat kupiłam w b4 termin oddania jest odległy, ale mimo wszystko dobrze by było mieć jakiś kontakt z innymi. Jakby sie okazało że cos się dzieje, to razem zawsze lepiej, cos się podpytać czy wspólnie załatwiać jakieś kwestie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.07, 10:34 Czesc, ja tez kupilem mieszkanie w B4, termin jest odległy (jutro jade do EuroC podpisac aneks o przedluzeniu terminu oddania do 30.09.2008). Proponuje kontaktować się na forum Mlociny. P.S. Bede mieszkal w klatce D. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:08 Mógłbyś mi pomóc się tam zarejestrować (na forum młociny), nie bardzo sobie radzę. ps Ja też miałam jechać podpisac aneks, ale niestety nie wyrobiłam się z zajeć, mam nadzieję że jak pojadę w poniedziałek to nie będzie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 07.01.07, 11:03 Czy możecie podać dokładnie str. forum młociny my też kupiliśmy mieszkanie w b3 a chcielibyśmy sie coś więcej dowiedzieć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.07, 09:27 Adres forum to: mlociny.pl, ale z tego co ostatnio widze forum jest malo aktywne - moze czas to zmienic... Kiedyś się tam zalogowalem, ale obecnie cos mi nie wychodzi, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 08.01.07, 16:27 Dzieki z link. Trochę poczytałam o EC- nie ma bieżących zapisów ale i tak mnie to przeraziło. Głównie piszą o BI - BII - mam nadzieję że w B3 nie będzie takiej fuszerki. Masz jakieś aktualne newsy dotyczące Developera. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.07, 09:19 Nie, nic nowego nie wiem na temat developera, martwi mi opoznienie o 3 miesiące dla budynku 4; kiedy macie odbior techniczny w budynku 3? pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 09.01.07, 13:43 przewidziany jest na II/III kwartał 2007 roku - nic nie słychać o nieterminowym odaniu. Często bywamy na budowie no i postepy widać- rośnie w oczach. Mam tylko nadzieję że ich standard nie będzie taki jak piszą na forum, że czegoś się nauczyli i nie będzie fuszerki. A kiedy oddają b4?? miłao być chyba III kwartale 2008 - nasz kolega też tam kupił pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 08:57 Myślę, że nia ma sie co martwić narazie tą zmianą terminu oddania. Przy podpisywaniu umów pierwotnych EURO-CITY nie miało dokładnych umów i terminów realizacji inwestycji z wykonawcami.W umowie był zapis, że chyba do końca listopada przedstawią dokładny harmionogram prac. Minie z kolei troche zdziwi ło to, że miałam podpisać aneks w I-2007 z data XI-2006.Przy podpisywaniu aneksu napisałam poprostu bieżąca datę przy podpisie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k3k Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.euro-net.pl 11.01.07, 23:00 A ja interesuje sie mieszkaniami w B5, ale te posty mnie troche wystraszyly. Sraczki dostac mozna przez te rosnace ceny:) pozdrawiam, k3k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.07, 08:32 Nie jest tak zle, jesli chodzi o developera, na kazdego developera mozna cos zlego powiedziec wiec wszystkimi postami bym sie nie przejmowal, ceny ... no wlasnie - po ile jest teraz m2 w budynku 5? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbka Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:27 My kupiliśmy w B5, bardsoz ladne mieszkanie od str.południowej, II piętro , trzy pokoje. Za metr kw. wychodzi 6800 zł!!!Okropnie podrożało, ale mówiąc szczerze szukaliśmy w Warszawie czegoś podobnego w tej cenie i nic nie znależliśmy (interesuje nas tylko część miasta na lewym brzegu Wisły).Mlociny są daleko od centrum,ale dla zmotoryzowanych to zaden problem (Wisłostrada), w pracy jesteśmy w 30 min bo przesiadamy się na Pl.Wilsona w metro. Plus zieleń, niska zabudowa, strzeżone osiedle,wokoło dzielnica willowa. Lubimy Młociny,a mieszkamy już na Heroldów od 2 lat w budynku MłocinyI. Ten sam developer tyko budowane kilka lat wcześniej i nie narzekamy na standard. Ale słyszałam, ze niektóre mieszkania są wilgotne, my mamy widocznie szczęscie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.01.07, 15:03 A my mieszkamy w B1, ciężko było, przejść przez to wszystko z EC. Niestety większość rzeczy, które o nich wypisują to prawda. Ściany pękają bo to nowy budynek i to całkiem normalne, jeszcze przez najbliższe, co najmniej 2 lata będą pękały, ponieważ budynek cały czas osiada. No i nareszcie w czwartek podpisujemy akt notarialny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika i Wojtek Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 80.54.158.* 16.03.07, 19:45 Witamy! Właśnie zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w B5. Mamy już zarezerwowane mieszkanie także od strony połuniowej ;) Czy podpisaliście już umowę? Były jakieś problemy? Udało Wam się coś wynegocjować? Proszę o kontakt gg 3838611 lub wobojski@wp.pl Dominika i Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
26pablo Re: euro city II Królowej Jadwigi 04.05.07, 23:05 Już l\kupiliście tam mieszkanie? ja się właśnie zastanawiam. Warto???? Piszcie proszę: pavlosac@tlen.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 13.01.07, 16:03 Co do cen w B5 to chodzą po 6800 ale nie wiem czy sa jeszcze wolne miejsca. moim zdaniem zawsze sie ktoś trafi kto lubi ponażekać - nigdy się im nie dopasuje. Jak sie wprowadzimy wszyscy to wtedy sie przekonamy na własnej skórze PS> szukamy sąsiadów z B3:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowytyp1 Re: euro city II Królowej Jadwigi 14.01.07, 13:13 Zgłaszają się następni sąsiedzi z bloku B3 - klatka A, parter. Widzę, że towarzystwo się powiększa. To dobrze :-) Już nie mozemy się doczekać przeprowadzki. A co do miejsca - nie jest tak źle, dookoła zielono, w miarę cicho, nienajgorsza infrastruktura. Czy ktoś wie na kedy planowany jest odbiór? Zima nam służy, więc może w okoliach wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
monia.ja Re: euro city II Królowej Jadwigi 14.01.07, 13:32 Czy dowiadywaliscie sie w EC czy na osiedlu Królowej Jadwigi będzie jakies miejsce zabaw dla dzieci?. Z tego co widzę obenie młode mamusie spaceruja z dzieciaczkami po dołach i dziurach, nie ma nigdzie miejsca z jakimiś huśtawkami z piaskownicą. Z tego co wiem na patiach w nowych blokach będą jedynie jakies drzewka. Ciekawa jestem....Może ktoś coś wie ? Pozdrawiam sadziadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 195.94.205.* 15.01.07, 11:37 Ja wiem tylko tyle, że planowane jest ogodzenie osiedla ale dopiero kiedy powstaną wszystkie planowane budynki ( ma być ich 8). Co do placu zabaw to EC nigdy nic nie deklarowało, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 15.01.07, 18:53 My też jesteśmy z parteru klatki A w budynku b3 odbiór planowany jest do 30 października - tak powiedział developer. Szkoda że ogrodzenie ma być po zakończeniu budowy wszystkich budynków pewnie w2010 roku albo później. pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.mlociny.waw.pl 26.09.07, 19:09 Ceny są ok jak na tą lokalizację ja mam rezerwację na 7200 na piętrze w B5. Poddasza są drozsze ale tam jest dodatkowa powierzchnia za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
unbelievable1 Re: euro city II Królowej Jadwigi 22.01.07, 09:40 Moi Drodzy, Zastanawiamy sie nad kupnem mieszkania w ramach 5 etapu. Mamy do Was kilka pytan: 1. Cyz ktos z Was podpisal umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego? 2. Czy slyszeliscie o tym, zeby developer rozwiazal z kims umowe przedwstepna? 3. Czy w Waszych umowach byl punkt dot. rewaloryzacji cen (wg GUSowskiego wskaznika inflacji)? 4. Czy macie jakies info nt. wzrostu podatku VAT, z 7 na 22%? Kiedy to nastapi? I jak bedzie nas obowiazywac? Bedziemy bardzo wdzieczni za odp. I w ogole, jesli ktos z Was kupil / zamierza kupic mieszkanie w 5 etapie, prosze o kontakt: unbelievable1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:24 a czy wiecie jak sie nazywa kancelaria notarialna, z ktora wspolpracuje eurocity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 213.17.172.* 26.01.07, 17:21 Czesc, przymierzam sie do kupna miesznania od Eurocity jednak zapisy umowy sa niekorzystne dla kupujących – zwłaszcza te dotyczące kar za zerwanie umowy. Klient ma placic kare w wysokosci 5% wartości mieszkania podczas gdy sprzedający 5% kwot wpłaconych przez kupującego. Czy komus z Was udalo się wynegocjowac jakas zmiane w tresci tych zapisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erzet Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.chello.pl 27.01.07, 15:10 Czolem, tu sasiad z B3. Zmiane zapisu o karach, zby byly rowne dla kupujacego i sprzedajacego da sie wynegocjowac. Nie podpisalem umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego i to mnie troche martwi, ale jesli z kims deweloper zerwie umowe, zeby sprzedac drozej mieszkanie to sprawa moze byc do wygrania w sadzie. Ostatnio bylo kilka takich przypadkow i wlasciwie kwestia czasu jest, ze sady w takich sprawach ku przestrodze zaczna przyznawac spore odszkodowania. Ogladalem niedawno budynek B2. Radze lokatorom, aby zazadali nowej elewacji, bo juz z niej odblazi farba, robią się zacieki a nawet przy dachu zielone porosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:23 Warunkiem podpisania umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego (z tym developerem) jest wplata 90% wartosci mieszkania, w 2 dni po podpisaniu umowy. Wiec tak naprawde, to nie ma szans. Inni developerzy nie boja sie tak bardzo aktow notarialnych.... Zobaczymy! To tej pory chyba z nikim nie zerwali umowy, moze nam sie uda. Pozdrawiam wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_laski Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.aster.pl 09.02.07, 10:41 Wpłacając całość wynegocjowałem zapis uchylający indeksację cen. To może być ciekawa informacja dla osób zastawiających hipotekę innego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.mlociny.waw.pl 26.10.07, 22:01 Ja podpisałam umowę tydzien temu na budnek 5 i mam gwarantowany przy zerwaniu umowy w kazdej chwili zwrot 100% wpłat w ciągu miesiąca? pierwsze słyszę o takim zapisie z karami? nic nie negocjowałam, taki jest zapis w umowie która dostałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.pekao.com.pl 01.02.07, 13:52 Witaj, planowalismy zakupic 50m2 w bud5. Zglosilismy swoje uwagi do przeslanej nam umowy przedwstepnej. Pani dyrektor zaopiniowala je w taki sposob ze zaakceptowala jedynie uwagi dot. terminu usuwania usterek podczas odbioru technicznego (prawde mowiac to na akceptacji tych uwag najmniej nam zalezalo). Mielismy sporo zastrzezen o zapisy dot. VAT oraz wzrostu cen na skutek wzrostu wspolczynnika inflacji – mowiac krotko i eufemistycznie - zapisy proponowane przez ECII byly niejasne i stwarzaly mozliwosci do dowolnej interpretacji. Co to znaczy „Sprzedający zastrzega sobie prawo aktualizacji ceny sprzedaży z wyłączeniem pierwszej raty, w przypadku wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych. Miernikiem powyższego wzrostu będą publikacje Głównego Urzędu Statystycznego”. Ale w jaki sposob bedzie realizowal to prawo, czy DOWOLNIE? Reasumujac: 1. cena za m2 atrakcyjna, 2. lokalizacja – kiepska - 25min pieszo do metra, HUTA (wprawdzie wysoki komin, ale sprawdzie sobie na stronach UG Bielany wspolczynniki zanieczyszczenia powietrza – powyzej normy!), hotel dla uchodzcow, choc z drugiej strony czujesz sie tam jak na wsi z powodu niskiej zabudowy domkow jednorodzinnych na skrzyzowaniu Encyklopedycznej i Heroldow oraz debow. 3. podobno w ECI mieli problemy z wilgocia. 4. umowa niechlujnie napisana (bledy gramatyczne i ortograficzne: „nie odebranie” ‘nie’ z rzeczownikami piszemy łącznie, przynakmniej tak mnie uczono w szkole. a. par 7 – nie chcieli w zaden sposob go zmieniac. b. termin kolejnych rat nieuzalezniony od postepu prac budowlanych, c. odmowa na prosbe doprecyzowania zapisow dot. VAT i inflacji. d. wplata 90% wartosci mieszkania jezeli chcsz podpisac umowe przedswtepna przed notariuszem! e. w wypadku odstapienia od umowy przez -sprzedajacego, to zwracana jest kupujacemu kwota wplacona + 5% KWOT WPLACONYCH!, -kupujacego, to sprzedajacy zwraca kwote wplacona ale obciaza kupujacego karą 5% od wartosci CALKOWITEJ! Dobra rada: „OCENIAJ DEWELOPERA PO JAKOSCI UMOWY KTORA TOBIE PODSTAWIA DO PODPISANIA” Jezeli chcesz, to moge ci przeslac nasze uwagi do umowy: pit3001@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbka Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.csm.org.pl 07.02.07, 15:19 Nam się udało wynegocjować pkt. 4b: będziemy mieć wpłaty zgodnie z postępem prac budowlanych, które zostaną zawarte w aneksie dołączonym do umowy do końca marca. Wydaje mi się, że jeżeli klient sam na to zwróci uwage i zażąda, aby umieścić ten zapis w umowie, to w biurze EurocityII są skłonni zmiany zaakceptować. Więcej niespecjalnie się udało zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:34 witaj Marku, nie wiem z jakiego rejonu Polski pochodzisz ale chyba raczej warszawiakiem to nie jestes, gdyz prawie kazdy warszawoiak wie, ze Huta nie dziala od ok 5 lat!!! nie wiem tez do jakiej szkoly chodziles ale juz mniejsza o to. wg mnie w wyrazeniu "nie odebranie" nie ma czesci mowy zwanej rzeczownikiem!!! przypomne rzeczownik odpowiada na pytania kto, co. powiem wiecej, mnie nie uczono, ze "nie" z rzeczownikami piszemy razem, jesli juz to z przymiotnikami- w tym wyrazeniu tez takowy nie wystepuje. moze czasem warto dwa razy pomyslec zanim nazwie sie kogos niechlujem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 212.75.102.* 04.05.07, 23:08 ja tez szukam odp. na te pytania: pavlosac@tlen.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.mlociny.waw.pl 05.09.07, 18:59 to forum starego osiedla młociny 1, faktycznie nieaktywne. ktos jeszcze kiedyś coś pisał ale teraz już admin chyba położył laske i forum kaput, jedyne aktywne to na gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.mlociny.waw.pl 01.09.07, 11:42 Można już oglądać mieszkania przed odbiorem, trzeba sie tylko umówić i ustalić termin. Już już byłem w swoim na razie wygląda ok. Co dalej zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalana Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.accord-ece.com 17.02.10, 11:08 zastanowcie sie wszyscy, ktorzy zaczynacie historie z euro - city. mam mieszkanie na ostatnim pietrze, rok temu odebralam klucze - a dzis, jest ono totalnie zalane przez nieszczelny dach. Zalania sa tak powazne, ze przeciekly przez kolejne pietra. jak nie wierzycie - zapraszam do budynku 16b na encyklopedycznej. Wystarczy zapytac kogokolwiek z 5 pietra i popatrzec na zalane klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 12:53 Po pierwsze to osiedle to straszny kołchoz, jak pojechałem i zobaczyłam jak tam ciasno to zrezygnowałam z zakupu, tam nie ma przestrzeni, okno w okno z sąsiadem. Poza tym niedaleko tego miejsca na mapie jest składowisko odpadów niebezpiecznych. Do metra to trzeba dojechać autobusem, bo oczywiście można iść piechotą ale przez jakiś ciemny lasek, w którym może czaić się wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlu EURO CITY II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:43 Witam, zapraszam na nowopowstające forum www.mlociny.fora.pl Jak będzie sporo chętnych do pisania osób to jest szansa że coś będzie się tam dziać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: 83.71.88.* 29.01.07, 01:03 ja też kupiłem, ale tam chyba jeszcze drzwi nie ma żeby zapukać... :) pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-laski ciekawostka nt. developera IP: *.aster.pl 09.02.07, 10:44 biznes.interia.pl/news?inf=868891 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.eranet.pl 03.03.07, 09:08 Czy wiecie, jak roboty postępują? Szczególnie interesuje mnie B4. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:29 Może podjadę tam jutro i jak uda mi sie coś podejrzec to napiszę. Ja też kupiłam w B4. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat B3 news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:56 Byłem w sobotę obejrzec postep prac w budynku B3... W moim mieszkaniu sa juz zainstalowane okna. Bylem w srodku, wszystko wyglada obiecujaco!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: B3 news IP: 86.42.34.* 12.03.07, 19:34 może z powodu szalejących cen na materiały budowlane oddadzą przed terminem..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat B3 news edit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:07 Witajcie sąsiedzi! Byłem wczoraj wnaszym B3... W moim mieszkaniu jest już okablowanie elektryczne, telewizyjne i telefoniczne... oraz... zamontowano drzwi wejściowe!! Ktoś jeszcze tam był? pozrawiam sąsiad Mat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: B3 news edit IP: *.chello.pl 26.03.07, 19:20 Hi, No to super, my byliśmy ale 2 tyg temu wiec nic nie było, a wchodziłeś do środka - ktos tam pilnuje . A gdzie masz mieszkanie na pietrze czy na parterz, my mamy na parterze To moze wczesniej oddadza w umowie jest do 30 pazdziernika pozdrawiamy sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat B3 news edit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:41 Czesc, do środka wchodziłem, nikogo nie było (sobota) oprócz jakiejś pary, która też sobie oglądała swoje mieszkanie. My będziemy mieszkać na parterze... również pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 Re: B3 news edit 27.03.07, 14:11 witam :) ja również kupiłam mieszkanko na parterze, klatka C. Byłam na budowie kilka tygodni temu, wtedy wstawiali okna.. bardzo się cieszę że prace mocno idą do przodu.. byłoby super, gdyby oddali mieszkania przynajmniej bez żadnego opóźnienia.. bo na wcześniejsze oddanie to pewnie nie mamy co liczyć... pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
26pablo KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku 04.05.07, 22:55 Witajcie. Jestem już prawie zdecydiwany na zakup mieszkania w IV lub V. bloku. Proszę doradźcie mi: - ze wzgledu na oszczędności wybrałem parter. Lepiej jednak dopłacić do piętra czy z parteru na tym osiedlu można być ZADOWOLONYM???? - na co trzeba zwrócić uwagę podpisując umowę z tym developerem? - pani z EC powiedziała, że cena, którą podała może się zmienić i będę musiał dopłacić przed odbiorem jeśli inflacja wzrośnie - mieliście w umowach coś takiego?? Warto kupić w EC mieszkanie?? Dzięki za odpowiedź i mam nadzieję, że pozdrawiam teraz przyszłych sąsiadów... Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.aster.pl 05.05.07, 11:30 w listopadzie kupilismy mieszkanko w IV. napoczatku tez sie kusilismy na nizsze pietro, ale pozniej zdecydowalismy na 2p. chociazby dlatego ze bedzie trzeba inwestowac w rolety p/wlamaniowe czy cos w tym rodzaju, nawet jesli by bylo bezpiecznie to chyba bym nie mogla bez nich spac spokojnie. pomimo licznych perypetji finansowych prezesa spolki to jestesmy zadowoleni z kupna i zekamy na oddanie budynku. co do umowy... niestety nie jest zbyt korzystna dla kupujacego, ale tak jest u kazdego developera. wiadomo on musi sie zabezpieczyc by przypadkkiem nic nie starcic a przede wszystkim duzo zarobic. no i rzeczywiscie z ta inflacja jest tak jak mowisz. raczej nie nastawiaj sie ze mieszkanie potanieja tylko raczej koszty wszelkie pojda w gore. ale mimo wszystko jestesmy bardzo zadowoleni. a sa jeszcze wolne mieszkania w IV??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: 213.17.165.* 05.05.07, 17:03 Dzięki za info. Są jeszcze 4 mieszkania wolne w IV budynku. Niestety metrażowo najmniejsze (na które mnie jeszcze stać) jest na parterze i jeszcze przy windzie. Natomiast na piętrze jest jeszcze 80 metrowe - za duży koszt dla mnie. Gdybym się zdecydował to będę miał klatkę B. I niestety został garaż koperta, tzn. miejsce postojowe w garażu a nie garaż!! - o czym się dowiedziałem wypytując usilnie developera, bo sam uznał że to garaż. Czyli co? kupować Twoim zdaniem chociaż to jest parter? Okna wychodzą na blok (do wew.) a nie na park (na zew.). Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.aster.pl 06.05.07, 09:39 niestety na tym osiedlu nie ma doslownych garazy tylko "miejsca postojowe". jesli spojrzec na to ze nie ma piwnic to piejsce garazowe moze byc minusem. no ale my juz sie z tym jakos pogodzilismy. ja chyba bym na twoim miejscu kupila bo lokalizacja samej dzielnicy jest super, ceny chyba nadal sa bardzo konkurencyjne w porownaniu z innymi inwestycjami. a z drugiej strony juz same najmniej ciekawe mieszkania zostaly....my bedziemy chyba w klatce E na strone zewn i pol wewn (mieszkanie narozne). to tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: 213.17.165.* 05.05.07, 17:06 Aha, W "czwórce" zostały już tylko mieszkania na parterze i takie przy windzie lub wjeździe do garażu - czy to jest dobry pomysł, żeby kupić tam mieszkanie w miejscu przy szumiącej windzie? W "piątce" są jeszcze wolne na piętrze,ale ceny dużo wyższe... Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 18:07 My kupilismy na parterze w B4. Własnie ze wzgledu na cenę, róznic ana moim mieszkaniu w stosunku do piętra była ok 35 tyś.więc sporo. Okna bedą od wewnatrz bloku, wydaje mi się że tam będzie troche spokojniej, bo z tego co wiem ma tam być jakiś mały chodniczek i zieleń. Zgodzę się z wczesniejsza wypowiedzią, że trzeba bedzie obudowac balkon lub sprawic sobie rolety. Myśle, że jak zamka juz osiedle to będzie ok. Mimo wszystko strasznie się cieszę i czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam serdecznie. PS. BYłam ostatnio na budowie i widziałam, że prace wrą, aż miło poptrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.aster.pl 06.05.07, 20:49 my tez jestesmy stalymi goscmi na budowie... nie wiem jak wam ale mnie tam czas leci okropnie szybko i wrzesien 2008 wydaje sie byc w zasiegu...:)tzn jeszcze ciut ciut i odbieramy mieszkanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 07.05.07, 00:53 Witam, czy macie jakies zdjecia z postepow na budowie? Podobno chlopaki sie uwijaja sprawnie ale ja niestety nie mam czasu odwiedzic placu budowy, kupilem mieszkanko na 4-tym pietrze i mam nadzieje ze bedzie ciekawy widok na Wisle:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.05.07, 11:22 A jaka jest roznica cenowa za m2 pomiedzy blokiem IV a V na parterze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:01 W b4 na parterze 5,1 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: 170.252.80.* 08.05.07, 13:14 Nie mam zdjec, ale bylem w polowie wrzesnia na budowie zeby sprawdzic czy sie wyrabiaja z terminami (do 30 wrzesnia mieli wykonac stan 0) i wszystko wygladalo ok => konczyli wyzszy poziom garazy oraz zaczynali stawiac sciany parteru. Ucieszylem sie, bo poprzednim razem jak bylem w listopadzie to byl dol zalany betonem. Wiec wyglada na to ze idzie sprawnie i bez opoznien (mam nadzieje ze wraz z szybkoscia idzie tez jakosc). A propos zmian ceny: czy wiecie moze czy rozliczenie ceny (przy ewentualnych podwyzkach ze wzgledu na wzrost wskaznika cen uslug budowlanych) ma nastapic na koniec, czyli przy ostatecznym rozliczeniu? czy moze w trakcie realizacji inwestycji i wplat kolejnych transz? poza tym w jaki sposob jest to dokladnie rozliczane, bo w umowie nie ma zadnej dokladnej formuly. pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.aster.pl 08.05.07, 13:42 we wrzesniu byles na budowe????alez to przecierz chyba nic wtedy jeszcze nie bylo, no chyba ze mowisz o budynku 3!...ja napewno bede w ten weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: 170.252.80.* 08.05.07, 16:26 Przepraszam, myslalem o kwietniu, a napisalem wrzesien. Bylem w polowie kwietnia bo na koniec kwietnia byl termin oddania nastepnej fazy budowy...stanu 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:41 Jaka jest cena za m2 w B3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:13 w B3 wszystkie mieszkania są sprzedane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 16:52 Teraz to chyba, juz i w B5 juz nic niem. Niedługo zaczną sprzedawać B6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: 193.200.232.* 01.08.07, 21:16 W B5 są ale od strony rezerwatu zostały ostatnie, sa od strony osiedla tyle że wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy mieszkanie w bloku 5 IP: 193.200.232.* 03.08.07, 06:51 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w b5 czy komuś udalo się coś wynegocjować - mnie chodzi o termin płatności pierwszej raty w ciągu 3 tyg. zeby zapłacić z kredytu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: mieszkanie w bloku 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:24 Ja kupowałam w b4, ale pamietam, że poprosiłam poprostu o to, aby zmniejszyli mi pierwszą wpłatę do minimium. Niepamietam dokładnie, ale było to chyba 5%. Za to pierwsza transza z kredytu była większa. Nie było wtedy problemu i dogadaliśmy się odrazu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSSSSS Re: mieszkanie w bloku 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:25 Byłam wczoraj na budowie i oglądałam bloki. Budowa idzie pełną parą, bloki rosną na grzyby po deszczu. Jednak się załamałam parterem bloków, sa tak nisko, że prawie równo z chodnikami. Ja kupiłam na parterze i jestem ZDEGUSTOWANA, myślałam, że to będzie jakieś 0,5 matra wyzej ponad poziom chodnika. Co myślicie o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 Re: mieszkanie w bloku 5 07.08.07, 11:49 Gość portalu: MSSSSS napisał(a): > Byłam wczoraj na budowie i oglądałam bloki. Budowa idzie pełną parą, > bloki rosną na grzyby po deszczu. Jednak się załamałam parterem > bloków, sa tak nisko, że prawie równo z chodnikami. Ja kupiłam na > parterze i jestem ZDEGUSTOWANA, myślałam, że to będzie jakieś 0,5 > matra wyzej ponad poziom chodnika. > Co myślicie o tym ? Witaj, ja również kupiłam na parterze, ale w bloku III.. wysokość podłogi od ziemi to ok. 80 cm + wysokość balustrady ok 100cm.. więc wg mnie będzie ok... takie informacje uzyskałam w biurze, więc najlepiej zapytaj bezpośrednio u dewelopera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSSSSS Re: mieszkanie w bloku 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 16:17 Ja własnie na podstawie B3 stwierdzuiłam, że te partery sa strasznie nisko. Nie wydaje mi sie aby tam było 1 m. od chodnika. Fakt, że patrzyłam z za "płota".Moze jak to wszyskto uprzątną i wyrównają to będzie OK. Obyś miała rację. Pozrdawiam sercdecznie. PS. Już niedługa odbierasz mieszkanie. Prosze się odezwać jak się mieszka i jak przebiega odbór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad b4 IP: 193.200.232.* 07.08.07, 17:26 Jeśli chodzi o wysokość parterów to w b4 będą wyższe niz b3. Ale ile faktycznie będzie wysokości pomiędzy balkonem a chodnikiem to dopiero bedzie można zobaczyć jak zakończy się budowa. Generalnie mówili że partery nie bedą takie jak w b1 czy b2 - tam to są partery- prawie jak 1 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:52 Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=60437511&a=60621804 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa KUPUJĘ mieszkanie w IV bloku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:52 Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=60437511&a=60621804 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc blok III IP: 217.153.60.* 18.09.07, 15:07 czy ktoś wie co słychać na budowie??? październik coraz bliżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: blok III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:19 My mamy mieszkanie w klatce B i wiem,że oddanie ma być pod koniec listopada ... Jak myślicie/czujecie, czy ECII rozwiąze z nami umowy przedwstępne i sprzeda mieszkania drożej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: blok III IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 20.09.07, 17:17 jeśli to zrobią to kupie sobie chate w częstochowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: blok III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 12:03 Skąd macie pomysł że EC rozwiaże z nami umowy, przecież w umowie nie ma zapisu o takim ryzyku. A co do odbioru to w zależności czy będzie oddane w całości czy lokalami bo jak w całości jako budynek to prawdopodobnie ma być miesięczne opóźnienie, więc mam nadzieję że będą lokalami oddawali. Sporo mają jeszcze do zrobienia na zewnątrz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: blok III IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 24.09.07, 10:17 odbiór techniczny od listopada (mieś około) później odbiór inwestycji a po tym odbór kluczy i rozliczenie. notariusz w okolicach marca.. można dzwonić i umówić się na obejrzenie mieszkania jeszcze przed odbiorem. tyle dowiedziałem się przez telefon.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: B3 news edit IP: *.chello.pl 27.03.07, 19:08 Witam, myśle że może wcześniej jednak oddadzą zima błyła łagodna :) wiec więcej zrobili. My jesteśmy z klatki A, super ze prace tak postępują - ciekawe jak ze standardem wykończenia ,czy będzie ok. Pozdrawiam sąsiadów do zobaczenia na budowie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat B3 news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:37 pewnie wczesnij nie oddadza... wostanich klatkach jeszcze nie ma okien, a raczej budynek musza oddac w 100% skończony... Tak mi sie wydaje.. pozdrawiam Mat PS- czy ktos juz szuka ekipy remontowej? Pozobno z tym ciężko.. Ja już szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: B3 news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:27 A co tam słychać na budowach ? Macie jakieś info ? Pozdrawiam sąsiadów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat B3 news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:11 Bylem wczoraj... Robota idzie pelna para... Pani z biura EURO powiedziala ze B3 bedzie oddany w terminie... W moim mieezkaniu juz sa gładzie na scianach... teoretycznie moznaby juz zaczac wykanczanie... Pozdrawiam Mat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: euro city II Królowej Jadwigi IP: *.aster.pl 29.04.07, 08:12 witam sąsiadkę, w b4 wykonują prace na parterze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek-26 Re: euro city II Królowej Jadwigi 21.11.08, 19:19 Rejestrujcie sie na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49407 to jest Młocińskie Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 Re:euro city II Królowej Jadwigi 26.07.07, 09:05 Czy ktoś wie co słychać na budowie??? czy odbiór mieszkań będzie zgodnie z planem?? ja mam w umowie do 30 października 07... tylko czy zdążą..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: 193.200.232.* 27.07.07, 21:02 Słyszałam że będzie w terminie i wszystko na to wskazuje że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfi78 Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: 193.200.232.* 28.07.07, 08:48 Odbiór wszystkich mieszkań będzie w tym samym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 10:18 Z tego co wiem to będą różnie terminy odbiorów. W biurze sprzedaży powiedzieli że będą wszystkich informować po kolei. Ale ja i tak będę dzwoniła i dowiadywała się na bieżąco - a wiadomo- może to coś przyśpieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: *.aster.pl 28.07.07, 19:49 ja bylam w zeszlym tym i pytalam o 4. czy beda rozne terminy odbiorow. pani powiedziala ze nie. budowa tego budynku jest potorA miesiac do przodu:)) no i budowa 5 i 6(!!)tez jest w intensywnej budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: 193.200.232.* 29.07.07, 21:23 Potwierdzam, ja byłem wczoraj w biuerze i na budowie mają prawie miesiąc wyprzedzenia na b3, poza tym zaczeli równolegle budować b6 ale jeszcze go nie ma w sprzedazy. Jakos w polowie miesiaca bedzie mozna wejsc do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 08:21 Witam sasiadów. Bardzo się cieszę, ze prace idą w terminie. Szczerze powiem, że miałam wiele obiekcji po lekturze róznych rzeczy na forum Młociny. Rozumiem, że B3 ma byc oddany w X-2007. Ja co prawda kupiłam w B4, ale będzie to analogicznyczy budynek do B3, więc sobie pojadę i zaobaczę jak to wyglada w rzeczywistości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:euro city II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 10:23 W przeciwieństwie do sąsiadów ja nie jestem takim optymistą tylko realistą. To że kolejne etapy są realizowane przed terminem to nie znaczy że budynek oddadzą wcześniej. Będę zadowolony jak oddadzą w terminie - zakończenie B3 to X-2007 czyli odbiory będą pewnie XI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 budynek 3 08.08.07, 11:53 czy są na formum osoby które zakupiły mieszkanie w budynku 3??? niedługo odbiory mieszkań i zastanawiam się jak planujecie to zoorganizować, bierzecie fachowców, którzy pomogą wam sprawdzić czy wszystko wybudowane jest zgodnie z planem??? podobno dobrze by było aby cały budynek odebrał ktoś kto się na tym zna.. i ewentualnie zgłosił w imieniu wszystkich jakieś niedobróbki.. tyle że aby to się udało trzeba by skrzyknąć mieszkańców, a to pewnie nie będzie takie łatwe.. co o tym myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: budynek 3 IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 09.08.07, 10:02 z tego co gdzieś czytałem to mieszkania się odbiera od dewelopera a budynek jako całość ma odbiór w jakiejś instytucji. nie wiem tylko czy mam odbierać mieszkanie w budybku już odebranym czy przed odbiorem... lekka paranoja. na mój odbiór spróbuję wynająć jakiegoś fachowca. podobno nie jest drogo, jakieś 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: budynek 3 IP: 193.200.232.* 09.08.07, 17:17 chyba chodziło Ci o wykonawce, najpierw developer odbiera od wykonawcy a potem my od developera! można na odbiór przyjść z kimś, a stawka zależy od tego jak dobry jest ten fachowiec, ja słyszałem że biorą min dwa razy tyle za godzine. Jak rzeczoznawca z banku za wycene bierze nawet 500 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Re: budynek 3 IP: 86.42.39.* 09.08.07, 22:30 narazie wiem tyle: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2617089.html? as=2&ias=2&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: budynek 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 09:40 oczwywiście że można z fachowcem, tym bardziej że nie kazdy się musi znać na budownictwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: budynek 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:24 Wiatm sąsiadów Niektórzy dwveloperzy nie pozwalają wchodzić na odbiór lokalu z fachowcem, mam nadzieję że u nas nie będzie jakichkolwiek niejasnosci, ze sciany bedą proste itp. Ciekawe czy oddadzą wcześniej mieszkania dzisiaj jadziemy zobaczyc na budowę jak idą postepy. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 Re: budynek 3 13.08.07, 10:46 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Wiatm sąsiadów > Niektórzy dwveloperzy nie pozwalają wchodzić na odbiór lokalu z > fachowcem, mam nadzieję że u nas nie będzie jakichkolwiek > niejasnosci, ze sciany bedą proste itp. Ciekawe czy oddadzą > wcześniej mieszkania dzisiaj jadziemy zobaczyc na budowę jak idą > postepy. > pozdrawiamy i jak postępy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: budynek 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:31 Witam W dniu dzisiejszym bylismy na budowie postepy całkiem niezłe, ale myśleliśmy że będzie wiecej.Ogólnie to elewacja prawie zewnętrzna zrobiona tylko środek im został i jeden bok zewnętrzny od przodu, wjazd do parkingów też zrobiony, ogólnie jest ok - tylko mam nadzieję że wyrobią sie w czasie:) Budynek B4 jest juz spory no i juz b5i b6 też szkielety stoją . Pozrawiam Ps. Był ktoś juz może wewnątrz w mieszkaniu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: budynek 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 19:45 Bylem dzis na budowie w B3-klatka E.Ogladalem mieszkanie-tynki i wylewki gotowe.Wyglada bardzo dobrze.I to fantastyczne uczucie wejsc do swojego mieszkania:)Maja skonczyc planowo na koniec pazdziernika,ale sprawa wyglada gorzej z odbiorami.Beda przekazywac wg klatek-od A do E.Mieszkania w klatce E moga byc niestety przekazane z ok. miesiecznym opoznieniem,czyli na przelomie XI/XII.Pozdrawiam,moze bywa tu ktos z B3-E-IIp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: budynek 3 IP: *.poczta-polska.pl 17.08.07, 12:59 Witam Sąsiedzie mam nadzieję, że źle kraczesz. Pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam M.K. (180) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: budynek 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 18:21 witam Sasiada.Ja kupilem 179:)Obym sie mylil z tym miesiacem opoznienia,ale to wlasnie uslyszalem od dewelopera.Sa 2 osoby nadzorujace przekazanie mieszkan,ktorych jest ok. 170... Tak czy siak najwazniejsze,ze maja skonczyc budynek w pazdzierniku,wiec juz blisko.Do zobaczenia:)P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: budynek 3 IP: *.acn.waw.pl 30.08.07, 19:58 Witam Miałbym pytanie kto ma w budynku nr 3 kaloryfer w kuchni na wysokośck 2,05 m. Jakby ktoś pytał to nie zgubiłem literki c to są metry. Ciekawym jest, że nigdy nie widziałem w kuchni kaloryfera na takiej wysokości. Moj pech, że nie zapytałem wczesniej. Sąsiad nademną będzie miał ogrzewanie podłogowe :-). Jeżeli ktoś zmienił lokalizację kaloryfera ile to kosztowało Pozdrawiam kasandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: budynek 3 IP: 86.42.25.* 30.08.07, 22:48 jak sąsiad pode mną będzie miał kaloryfer pod sufitem to chyba znaczy to że ja mam ogrzewanie podłogowe... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: budynek 3 IP: *.acn.waw.pl 30.08.07, 20:00 Tak dla ciekawych podobno malują już białą farbą mieszkania z klatce A, B, C Odpowiedz Link Zgłoś
wikrz Re: budynek 3 09.08.07, 17:23 Dzien dobry. Nie jestem specjalista i wypowiadam sie w zwiazku z tym jako laik, ale takze wedlug mojej wiedzy odbior budynku i pozwolenie na uzytkowanie nalezy do developera i odpowiednich czynnikow oficjalnych. Jest ich calkiem sporo, np nadzor budowlany i straz pozarna. Inną sprawą jest jak najlepsze i jak najszybsze zorganizowanie sie mieszkancow jesli stwierdza oni w trakcie uzytkowania wystapienie usterek, ktorymi czynniki oficjalne akurat nie maja obowiazku sie zajmowac, np takich jak dziurawe rynny, nieszczelne drzwi itp (oby ich nie bylo), tak aby wywierac presje na inwestora aby ten z kolei skutecznie domagal sie od wykonawcy ich usuniecia.. Mam nadzieje, ze takie zorganizowanie sie jakos sie nam w odpowiednim momencie uda. Akurat to forum nie jest moze najlepszym do tego miejscem, ale nie wykluczone, ze w przyszlosci moze w jakis sposob pomoc. Dlatego zachecalbym wszystkich zaiteresowanych do zagladania tu takze w niedalekiej przyszlosci bo niewykluczone, ze bedzie to jedna z drog, ktora bedziemy chcieli wykorzystac do przekazywania jakichs informacji. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow i nie tylko. Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.poczta-polska.pl 17.08.07, 12:42 Witam Chyba ja kupiłem w III segment E numer domu 180. Data oddania do 30 pazdziernika 2007. Jestem ciekawy kiedy oddadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:57 Witam, My kupilśmy w III klatka A, podobo kładą tam już kafelki na klatce. Mają oddawać zgodnie z planem czyli od 30 październiak 2007 ale nie wiadomo od której klatki zaczna :(( Czy ktoś był już w mieszkaniu? Jak wyglada czy na pierwszy rzut oka jest OK.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Euro City II Królowej Jadwigi IP: *.acn.waw.pl 01.09.07, 20:18 Ciekawe co sąsiadka pisze, Moi znajomi, którzy kupują w tym samym bloku ale klatka D mają odbiór według umowy do 15 pazdziernika 2007. Więc się trochę dziwię, że klatka A ma od 30 października 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc budynek III IP: *.centertel.pl 31.08.07, 20:54 kupilam mieszkanie w budynku III, na parterze, niestety są tragicznie nisko.. i będą już dokładnie na tej wysokości co widać dziś.. :( jestem rozczarowana, bo informacja w biurze na temat wysokości parterów była zupełnie inna.. coż tak to jest jak sie kupuje "dziurę w ziemi".. poza tym mieszkanko super.. choć całą radość odbiera ta wysokość.. eh... czy jest tu ktoś kto kupił mieszkanie również na parterze? jakie macie odczucia..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: budynek III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 10:18 Witam, my rownież kupiliśmy na parterze, myśleliśmy, że będą wyzsze tak jak w poprzednim budynku :(, a jak w środku wygladają ?? my jeszcze nie byliśmy:( pozdrawiamy sąsiadów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: budynek III IP: *.acn.waw.pl 01.09.07, 20:14 A ja sprawdziłem wysokość parteru.Otrzymałem informację od developera i dlatego nie wybrałem parteru, tylko 2 pietro. Tak sobie z żonką pomyśleliśmy że jak weżmiemy 1 piętro to tak jakbyśmy wzieli na parterze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna31 Re: budynek III IP: 217.153.60.* 03.09.07, 13:27 ja również sprawdzałam wysokość parterów i otrzymałam informację że to będzie min 80cm od ziemi.. jednak z tego co sprawdzałam to nie wiem czy będzie 50cm, pewnie gdybym wiedziała prawdę nie kupiłabym tego mieszkania, ale teraz już za późno. oglądałam mieszkanie wewnątrz, wygląda całkiem dobrze jak na moje babskie oko.. nie wiem tylko co powiedziałby na to fachowiec, cóż niedługo się okaże.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: budynek III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:12 Witam, Ja kupiłam w B4 na praterze i tez jestem zdegustowana.Byłam i ogladałam jak to wyglada w B3 i stwierdzam, że nieciekawie ( bardzo nisko). Uważam, że jak balkony sa tak nisko to powinny być ogródki i wtedy byłoby to całkiem inaczej. Uważam, że jest ważne jak bedzie zagospodarowany "teren zielony" przed oknem. Jesli bedzie to jakos fajnie rozwiazane, to myslę, że bedzie OK. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: budynek III IP: *.poczta-polska.pl 03.10.07, 15:00 Chyba byłem bardziej uparty o dostarczanie mi szczegółów, albo miałem stycznośc z właściwą osobą, która była kompetentna do udzielenia tej informacji. Ja uzyskałem że max 80 cm i od razu usłyszałem że raczej to będzie niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna31 budynek III 04.10.07, 11:20 czy ktoś z Was wie kiedy zaczną się odbiory?? i co słychać na budowie? pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwodor Re: budynek III IP: *.chello.pl 07.10.07, 00:32 Witam serdecznie Opowiedzcie coś proszę o poddaszach w B3! Kupiliśmy, ale jeszcze tam nie byliśmy i Wa-wę znamy umiarkowanie (studiowaliśmy tu 100 lat temu), a przed odbiorem raczej wizyty nie planujemy ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: budynek III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 08:27 Byłam wczoraj na budowie. Weszłam do bloku B III i nawet do miwszkań. Według mnie to jeszcze odbiory nieprętko, klatka ( ta w której byłam) nie zrobiona, przechodziłam po jakiś kawałakach steropianu i poukladanych cegłach. Drzwi w mieszkaniach są kaloryferów nie widziałam. Muszę Wam powiedzieć , że generalnie to podoba mi się blok, jak jeszcze zrobia jakąś zieleń na podwórku to będzie super. POZDRAWIAM - SĄSIADKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: budynek III IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 09.10.07, 10:27 w b3A mieszkania już w zasadzie gotowe. kaloryfery w kuchni faktycznie pod sufitem.. można umawiać się na oglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwodor Re: budynek III IP: *.chello.pl 14.10.07, 10:53 witam, Mam odbiór na 30 grudnia. Czy coś wiadomo, że to może być wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: budynek III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 17:13 A w której klatce i na jakim pietrze?Bo ja np. jeszcze zadnej informacji nie dostalem (B3EIIp.). Chlopaki wciaz dzialaja przy elewaji zewnetrznej i zapewnienia o skonczeniu w terminie chyba sie nie sprawdza:( Odpowiedz Link Zgłoś
nowytyp1 Re: budynek III 15.10.07, 18:40 Witam, Rozmawiałem dzisiaj z Eurocity i odbiory zaczynają się na początku listopada ( np. moje B3 klatka A) z tego co wiem na koniec grudnia są odbiory poddaszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: budynek III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 19:32 My też jesteśmy a B3 z klatki A i mają odbiory byc od poczatku listopada :) Mieszkania całkiem niezłe, tylko te drzwi zewnętrzne nie są zadowalające :(. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlociny Forum o inwestycjach na Młocinach 18.10.07, 10:38 Witam, Przyglądając się już dość długo trwającemu wątkowi na temat osiedla Heroldów i Królowej Jadwigi, postanowiłem utworzyć nowe forum, na którym będzie można podzielić się swoimi opiniami na temat inwestycji, poznać sąsiadów, itp., itd. Forum jest ukryte, tzn. mogą na nim pisać osoby po wcześniejszym skontaktowaniu się ze mną przy pomocy formularza zamieszczonego na forum. Aby się tam dostać należy wejść w fora Prywatne - następnie Ukryte i odnaleźć nazwę "Młocińskie forum". Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Forum o inwestycjach na Młocinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 07:31 Brdzo dobry pomysł - POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Forum o inwestycjach na Młocinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Forum o inwestycjach na Młocinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:32 blok nr 3 os krolowej jadwigi Odpowiedz Link Zgłoś
adam_eva Re: Forum o inwestycjach na Młocinach 13.12.07, 12:02 Ja mialem odbiór poddasza ustalony na koniec grudnia ale jest opoznienie na 24 stycznia :( Wkurza mnie to ale gdzie indziej tez tak sie zdarza. Oczywiscie ze w kazdej chwili moze sie deweloper wycofac ale to bylby koniec ze sprzedaza kolejnych budynkow, ostatni niech sie martwią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freekasia Re: Forum o inwestycjach na Młocinach 28.05.09, 01:10 prosze napisać jak się mieszka na odebranym poddaszu,bardzo mnie to interesuje. zamierzam kupić w budynku 5 i bede wdzięczna za info:) katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz1974 Budynek 4 24.02.08, 22:31 Witam Jest ktoś z B4? Poniżej kilka fotek z budowy w tym dzisiejsze. picasaweb.google.pl/dzajtfa/ Szczerze mówiąc jestem troszkę zaniepokojony, właśnie wstrzymałem wypłatę transzy powiązaną z osiągnięciem stanu surowego zamkniętego. Mam mieszkanie 200 w ostatniej klatce i prawdę mówiąc wygląda na to, że postęp w budowie mojej klatki od listopada '07 nie zmienił się. Napisałem mejla do ECII, odpisali, że "stan surowy zamknięty jest w trakcie realizacji o jego zakończeniu poinformują mejlem". Na pytanie czy to opóźnienie przełoży się na termin oddania budynku nie odpowiedzieli. Dziwne bo mam wrażenie, że ta budowa jakby przysnęła a ponoć w pewnym momencie wyprzedała harmonogram... Wqrwiony jestem bo tyle się mówi o lekkiej zimie i przyspieszonych oddaniach budów a tu... jakby czas się zatrzymał.... A jakie Wy macie wrażenia, sąsiedzi? ;) Pozdrawiam Łukasz gg. 78004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyski na papierze Re: Budynek 4 IP: *.aster.pl 25.02.08, 22:01 witam szacowne żałosne towarzycho z tego dobijającego wątku.. czy wszyscy pokupowali już swoje lepianki na dożywotnie kredyty? możemy ruszać z wiecznymi wzrostami cen? ..żal mi was.. wy i wasze teorie o dużych kosztach..rosnących cenach..buhaha...kogo to obchodzi? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Budynek 4 IP: 195.42.249.* 27.02.08, 10:32 Witam. poszukuje wlasnie mieszkanka do kupienia. ceny na osiedlu Królowej Jadwigi sa dosc ciekawe, jednak naczytalem sie wiele zlych opinii na temat tego developera i samego osiedla, chociaz opinie te byly sprzed roku i dwoch, jak teraz tam jest? jak Wam sie mieszka? czy warto szukac i kupowac mieszkanko w tej okolicy? jak jest w komunikacja? pozdrawiam wszystkich i licze na jakas odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Budynek 4 IP: *.mlociny.waw.pl 02.03.08, 18:08 Ja już odebrałam swoje mieszkanko w budynku 3 i jestem bardzo szczęśliwa że wszystko się udało. Okolica jest dobra chociaż do metra będzie w sumie trzeba podjechać. Bardzo fajnie wygląda ten mały budyneczek przy domkachy ale chyba tam jest drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Budynek 4 IP: *.aster.pl 04.05.08, 23:20 Witam. ja również kupuje mieszkanie w tej klatce, otrzymałem podobny e-mail. lecz ratę z lutego (dotyczącą stanu surowego zamkniętego przelałem gdzieś w marcu) okna wprawili więc jest. czekam z niecierpliwością kiedy "szanowny" przedstawiciel eurocity ruszy cztery litery i poinformuje o stanie surowym zamkniętym. oni jak zwykle jeżeli muszą coś zrobić to nas "zlewają" i robią wielką łaskę. rozmawiałem telefonicznie z kierownikiem budowy twierdził, że opóźnień z zakończeniem budowy nie będzie. mam nadzieje że całe siły skierują na blok B4 i uda im się dotrzymać terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Budynek 4 IP: 193.238.42.* 03.06.08, 15:27 tez mam taka nadzieje... chce sie jak najszybciej wprowadzic : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Budynek 4 IP: *.mofnet.gov.pl 04.06.08, 11:56 witam, ja też mam zakupione mieszkanie w budynku numer 4 i chciałbym się jak najszybciej wprowadzić więc mam nadzieję że dotrzymają terminów. A tak nawiasem to chętnię poznam sąsiadów z mojego budynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Budynek 4 IP: *.acn.waw.pl 06.06.08, 22:57 Wpadnijcie tu (trzeba poprosic admina o przyjecie): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49407 bo to ogólne forum dawno zmarło :) Zapraszam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Budynek 4 IP: *.aster.pl 12.06.08, 20:08 Dziś wysłałem chęć przyłączenia się do forum, czekam na odpowiedź. zobaczymy co tam ciekawego piszą. We wtorek miałem przyjemność zobaczyć co dzieje się na placu budowy, niestety jakoś mały tam ruch, i nawet w pierwszej klatce nie widać aby rozpoczęli instalacje elektryczną a o tynkowaniu nie wspominam. Niestety chyba musimy żyć tylko nadzieją. Miałem plan aby się umówić na obejrzenie wnętrza lecz to bezsensu, tym bardziej, że mamy podobno tylko jedną szansę. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców bloku B4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia.ja Re: Budynek 4 IP: 217.153.74.* 13.06.08, 13:35 Podjedź sobie w niedzilę rano, wejdź na budowe i poprostu wejdź do swojego mieszkania. Ja już byłam kilka razy i pochodziłam po innych mieszkaniach, bo niestety u mnie zrobili sobie pakamerę i jest zamnięte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Budynek 4 IP: 217.153.130.* 13.06.08, 14:35 dokładnie, jeszcze będą kazać kask zakładać, żeby wejść na budowę ;) samemu obejrzałem sobie wszystko co chciałem, łącznie z moim mieszkaniem. myślę, że ten co oprowadza nic odkrywczego nie powie. jak się mają spóźnić to jego obecność przy obdukcji i tak nic nie zmieni ;) pozdrawiam łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna08 Re: Budynek 4 IP: 83.238.201.* 22.10.08, 19:55 Zobaczcie w siedzibie dewelopera, jakie są dla nas aneksy do umowy. A jednak nie będzie normalnie. X 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
monika26-1 Re: Budynek 4 - odbiory.... 24.10.08, 19:09 witam mam mieszkanko w 4 bloku klatka D.... i miał być obiór do 30X. Czy może macie już jakieś kolejne aneksy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola*** Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: 83.238.201.* 27.10.08, 15:59 No właśnie są aneksy. Mamy się zgodzić np. na: 1. zamianę własności miejsca parkingowego na wyłączne użytkowanie, 2. odbiór bez możliwości zamieszkania przez 6 miesięcy (co wtedy z terminem przeniesienia własności ?!)i opłatą ryczałtową z góry. Za to paragraf dotyczący waloryzacji będzie skreślony. To nam się nie opłaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: *.aster.pl 30.10.08, 23:22 Ja dostałem informację że klatka E będzie przygotowana do odbioru na przełomie grudnia i stycznia Chciałem zapytać co to dla nas oznacza: 1."zamianę własności miejsca parkingowego na wyłączne użytkowanie"? 2."opłatą ryczałtową z góry" JAKA? 3.Czy wszyscy otrzymamy aneksy? 4.Jak nie podpiszemy TO CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlocinka Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: *.chello.pl 07.11.08, 13:36 tutaj znajdziecie wiecej odpowiedzi forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49407 trzeba sie zalogowac, na forum sa obecni i przyszli mieszkancy osiedla przy ul. Heroldow. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXX Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: *.aster.pl 26.11.08, 19:20 Ja już odebrałam swoje mieszkanie i podpisałam każdy aneks. Nie było w nich niczego, coby budziło jakieś moje wątpliwości. Nie mam żadnego zakazu wprowadzenia się za 6 m-cy - klucze dostanę prawdopodobnie I-II/2009 i już mogę się wprowadzać. Nie wypisujcie Państwo głupot, gdyż to drażni tych, którzy zamierzają za chwilę odbierać swoje mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiadB4 Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: *.chello.pl 29.11.08, 21:51 Bardzo naiwne podejście. To kiedy w takim razie będzie Pani miała pozwolenie na użytkownanie budynku i akt notarialny? I kto zgarnie 15% podatku VAT z ceny garażu brutto przy zmianie formy własności Pani miejsca parkingowego? Czy chce Pani mieszkać w swoim mieszkaniu wbrew prawu? Nie wolno w nim mieszkać przed dopuszczeniem budynku do użytkowania przez odpowiednie służby i władze powiatu. Dodatkowo do momentu podpisania aktu notarialnego wpłacone przez Panią pieniądze nie mają żadnego umocowania we własności mieszkania. Dopóki nie dostanie Pani aktu bez obciążonego długiem dewelopera mieszkania, nie może Pani powiedzieć że jest Pani jego właścicielem. Radzę to rozważyć. Pozdrawiam serdecznie, przyszły sąsiad z B4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z B4 Re: Budynek 4 - odbiory.... IP: *.aster.pl 04.12.08, 19:01 To ile tych aneksów jest? Chyba pracujesz w biurze EC i wiesz o następnych. Dopisz jeszcze, że za mniejszy metraże oddali pieniądze to z pewnością uwierzymy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emil2103 Re: Budynek 4 - odbiory.... 04.12.08, 21:42 Pani pewnie z biura EC :) naprawdę wyglada to tak: Otóż zaczynając od początku: w umowie miałem zapis, że budynek zostanie wybudowany w 10.2007 !! niestety bez wyjaśnienia co to znaczy. (przez to banku kredytując to, wpisał termin dostarczenia dokumentów (aktu, itd.) do końca 11.2007, co przy rzeczywistym terminie dostarczenia tych papierów (11.2008!!) spowodowało pewne problemy z kredytem (wydłużenie ubezpeiczeń, krencji itd.), nie wspominając o kosztach odsetek które zapłaciłem, bez żadnej konsekwencji dla EC2 (!). 12.2007 odbył się odbiór techniczny - małe poprawki i odebrałem, jednak do dziś nie jestem pewien czy deweloper nie powinien zgodnie z normami oddać gładkich ścian, przy odbiorze było wiele miejsc, wymagających tynkarskich poprawek (rysy, żleby, podziobania jakby łomem czy młotkiem), ale Pani Danuta - przedstawiciel wykonawcy wmówiła mi, że to jest ok. Uwaga! odbiór techniczny wiązał się z podpisaniem protokołu odbioru technicznego, w którym jest zapis, że od terminu odbioru technicznego z kluczami ponoszę koszty utrzymania lokalu (ustalone z pod grubego palca przez EC2, to był około 400/mies, co ma się nijak do zużytych mediów i wywiezionych śmieci, zwłaszcza przy nieczynnej windzie). Dopóki nie zapłaciłem 1200 (za trzy miesiące, bo taki był 1. termin oddania budynku) nie dostałem kluczy! Potem okazało się że budynek został oddany do użytkowania 1.08.2008 i kazano mi dopłacić 800zł wyrównania, pod groźbą niestawienia się EC2 na akcie notarialnym z powodu nie uregulowania wszystkich płatności! W między czasie (chyba 02.2008) pojawił się aneks do podpisania do umowy, w którym została zmieniona, jak Pan pisze własność garażu, jak Pan napisał, jako część wspólną przypisaną do mieszkania. Czy to jest OK? tak i nie: tak bo podobno taniej jest u notariusza podpisać taki akt z prawem do garażu, taniej jest założyć też jedną księgę, można je sprzedać bez udziału notariusza, zwykłą umową cywilno- prawną; minusy są takie, że nie ma księgi wieczystej, więc formalnie jest to własność wspólna (z wyłącznym prawem do użytkowania), a nie prywatna. Konsultowałem to z prawnikami i jest to podobno powszechna praktyka u deweloperów. Akt notarialny został podpisany 12.11.2008, od tej daty można składać wniosek o hipotekę. Termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie 30.07.2008. Od 1.08.2008 administrację częściami wspólnymi budynku przejęła firma Aventdom (ta sama, która obsługuje stare osiedle) i zaczęliśmy płacić normalny czynsz. Podsumowując co mam do zarzucenia EC2, po tej całej inwestycji: 1. ROK!!! opóźnienia bez żadnych konsekwencji. Za które płaciłem odsetki! ponadto w tej sytuacji, kazano mi zapłacić za dosłownie kilka dni zwłoki z uruchomieniem kolejnych transz kredytu odsetki za zwłokę na kwotę ok 800zł! pod rygorem nie oddania kluczy po odbiorze technicznym! 2. Brak możliwości rozliczenia się w czasie kiedy była jeszcze budowa (do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie) wg. zużycia mediów, narzucony ryczałt nie podlegał negocjacji, powiedzieli, że jak się nie podoba to mogę zerwać umowę! 3. Chamską obsługę klienta, Pani prezes to nabufonowana purchawa, którą walią klienci głęboko, i co najwyżej wysłucha ich żali, ale bez odpowiedzi, np. mi powiedziała, że przykro jej to słyszeć ;-) Nie wspominając już o tej "czarnej" kobiecie w biurze, która swoją postawą najbardziej przypomina mi obsługę baru mlecznego z czasów PRL. 4. te machloje z garażem... - nie zmienia się zasad w trakcie gry. 5. Notariusza, który po maksymalnych stawkach podpisuje akty dla całej inwestycji (ok. 176 lokali), zamiast po minimalnych z uwagi na ten hurt i minimalizację jego wysiłku. Jak mu to wygarnąłem dodając, że jestem przekonany, że przypadkiem się tu nie znalazł, zagroził mi niepodpisaniem aktu i zaproponował doniesienie do prokuratury! (to naprawdę było śmieszne, moja żona była zszokowana) 6. Brak włączonej windy podczas, gdy wszyscy wykańczali mieszkania, wszystko (ok 2 tony) trzeba było wnieść na 4 piętro! na swój (czyli dodatkowy) koszt. 7. Dobudowanie poddasza, którego nie było wcześniej w planach - to jakaś kolejna ściema, w dniu podpisania umowy masze mieszkanie było ostatnie (w sensie pięter), teraz mamy sąsiadów na górze. 8. Źle wykonany projekt zmian w lokalu, przez który nie wykonano elektryki tak jak było ustalone, bo architekt nie naniósł wszystkiego na papier, a my nie potrafiliśmy tego sprawdzić, podpisaliśmy, w efekcie zrobiono wg projektu, który był zły i musieliśmy przerabiać to na swój koszt. Oczywiście koszty przeróbek w projekcie ok 800zł też musieliśmy zapłacić (!) Odpowiedz Link Zgłoś
jermal3037 Re: Budynek 4 - odbiory.... 28.11.08, 11:31 witam serdecznie, skad ta iformacja o aneksach? Jedyną informację, jaką otrzymalem, jest podanie daty odbioru technicznego. Proszę o jakieś szczegóły. Drugie pytanie: czy ktoś już moze miał odbiór techniczny mieszkania? Jak z jakością wykonania? Gość portalu: Jola*** napisał(a): > No właśnie są aneksy. Mamy się zgodzić np. na: 1. zamianę własności > miejsca parkingowego na wyłączne użytkowanie, 2. odbiór bez > możliwości zamieszkania przez 6 miesięcy (co wtedy z terminem > przeniesienia własności ?!)i opłatą ryczałtową z góry. Za to > paragraf dotyczący waloryzacji będzie skreślony. To nam się nie > opłaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emil2103 Re: Budynek 4 - odbiory.... 04.12.08, 21:41 tak wyglada realizacja umowy przez EC: Otóż zaczynając od początku: w umowie miałem zapis, że budynek zostanie wybudowany w 10.2007 !! niestety bez wyjaśnienia co to znaczy. (przez to banku kredytując to, wpisał termin dostarczenia dokumentów (aktu, itd.) do końca 11.2007, co przy rzeczywistym terminie dostarczenia tych papierów (11.2008!!) spowodowało pewne problemy z kredytem (wydłużenie ubezpeiczeń, krencji itd.), nie wspominając o kosztach odsetek które zapłaciłem, bez żadnej konsekwencji dla EC2 (!). 12.2007 odbył się odbiór techniczny - małe poprawki i odebrałem, jednak do dziś nie jestem pewien czy deweloper nie powinien zgodnie z normami oddać gładkich ścian, przy odbiorze było wiele miejsc, wymagających tynkarskich poprawek (rysy, żleby, podziobania jakby łomem czy młotkiem), ale Pani Danuta - przedstawiciel wykonawcy wmówiła mi, że to jest ok. Uwaga! odbiór techniczny wiązał się z podpisaniem protokołu odbioru technicznego, w którym jest zapis, że od terminu odbioru technicznego z kluczami ponoszę koszty utrzymania lokalu (ustalone z pod grubego palca przez EC2, to był około 400/mies, co ma się nijak do zużytych mediów i wywiezionych śmieci, zwłaszcza przy nieczynnej windzie). Dopóki nie zapłaciłem 1200 (za trzy miesiące, bo taki był 1. termin oddania budynku) nie dostałem kluczy! Potem okazało się że budynek został oddany do użytkowania 1.08.2008 i kazano mi dopłacić 800zł wyrównania, pod groźbą niestawienia się EC2 na akcie notarialnym z powodu nie uregulowania wszystkich płatności! W między czasie (chyba 02.2008) pojawił się aneks do podpisania do umowy, w którym została zmieniona, jak Pan pisze własność garażu, jak Pan napisał, jako część wspólną przypisaną do mieszkania. Czy to jest OK? tak i nie: tak bo podobno taniej jest u notariusza podpisać taki akt z prawem do garażu, taniej jest założyć też jedną księgę, można je sprzedać bez udziału notariusza, zwykłą umową cywilno- prawną; minusy są takie, że nie ma księgi wieczystej, więc formalnie jest to własność wspólna (z wyłącznym prawem do użytkowania), a nie prywatna. Konsultowałem to z prawnikami i jest to podobno powszechna praktyka u deweloperów. Akt notarialny został podpisany 12.11.2008, od tej daty można składać wniosek o hipotekę. Termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie 30.07.2008. Od 1.08.2008 administrację częściami wspólnymi budynku przejęła firma Aventdom (ta sama, która obsługuje stare osiedle) i zaczęliśmy płacić normalny czynsz. Podsumowując co mam do zarzucenia EC2, po tej całej inwestycji: 1. ROK!!! opóźnienia bez żadnych konsekwencji. Za które płaciłem odsetki! ponadto w tej sytuacji, kazano mi zapłacić za dosłownie kilka dni zwłoki z uruchomieniem kolejnych transz kredytu odsetki za zwłokę na kwotę ok 800zł! pod rygorem nie oddania kluczy po odbiorze technicznym! 2. Brak możliwości rozliczenia się w czasie kiedy była jeszcze budowa (do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie) wg. zużycia mediów, narzucony ryczałt nie podlegał negocjacji, powiedzieli, że jak się nie podoba to mogę zerwać umowę! 3. Chamską obsługę klienta, Pani prezes to nabufonowana purchawa, którą walią klienci głęboko, i co najwyżej wysłucha ich żali, ale bez odpowiedzi, np. mi powiedziała, że przykro jej to słyszeć ;-) Nie wspominając już o tej "czarnej" kobiecie w biurze, która swoją postawą najbardziej przypomina mi obsługę baru mlecznego z czasów PRL. 4. te machloje z garażem... - nie zmienia się zasad w trakcie gry. 5. Notariusza, który po maksymalnych stawkach podpisuje akty dla całej inwestycji (ok. 176 lokali), zamiast po minimalnych z uwagi na ten hurt i minimalizację jego wysiłku. Jak mu to wygarnąłem dodając, że jestem przekonany, że przypadkiem się tu nie znalazł, zagroził mi niepodpisaniem aktu i zaproponował doniesienie do prokuratury! (to naprawdę było śmieszne, moja żona była zszokowana) 6. Brak włączonej windy podczas, gdy wszyscy wykańczali mieszkania, wszystko (ok 2 tony) trzeba było wnieść na 4 piętro! na swój (czyli dodatkowy) koszt. 7. Dobudowanie poddasza, którego nie było wcześniej w planach - to jakaś kolejna ściema, w dniu podpisania umowy masze mieszkanie było ostatnie (w sensie pięter), teraz mamy sąsiadów na górze. 8. Źle wykonany projekt zmian w lokalu, przez który nie wykonano elektryki tak jak było ustalone, bo architekt nie naniósł wszystkiego na papier, a my nie potrafiliśmy tego sprawdzić, podpisaliśmy, w efekcie zrobiono wg projektu, który był zły i musieliśmy przerabiać to na swój koszt. Oczywiście koszty przeróbek w projekcie ok 800zł też musieliśmy zapłacić (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Budynek 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:38 znalazłem w necie ofertę odsprzedaży 2 pokojowego mieszkania w tej inwestycji za 280 tys. złotych. Wydaje mi się tanio. Chciałbym kupić ale przed zakupem chciałem się zapytać skąd tak niska cena? Czy to jest okazja czy coś nie tak z developerem lub z inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś
emil2103 Re: Budynek 4 04.12.08, 21:40 a propos dewelopera prosze sobie poczytać o Andzreju Kasprowiaku to prezes tej spółki :( a oto jak wygląda wywiązywanie się z umowy: Otóż zaczynając od początku: w umowie miałem zapis, że budynek zostanie wybudowany w 10.2007 !! niestety bez wyjaśnienia co to znaczy. (przez to banku kredytując to, wpisał termin dostarczenia dokumentów (aktu, itd.) do końca 11.2007, co przy rzeczywistym terminie dostarczenia tych papierów (11.2008!!) spowodowało pewne problemy z kredytem (wydłużenie ubezpeiczeń, krencji itd.), nie wspominając o kosztach odsetek które zapłaciłem, bez żadnej konsekwencji dla EC2 (!). 12.2007 odbył się odbiór techniczny - małe poprawki i odebrałem, jednak do dziś nie jestem pewien czy deweloper nie powinien zgodnie z normami oddać gładkich ścian, przy odbiorze było wiele miejsc, wymagających tynkarskich poprawek (rysy, żleby, podziobania jakby łomem czy młotkiem), ale Pani Danuta - przedstawiciel wykonawcy wmówiła mi, że to jest ok. Uwaga! odbiór techniczny wiązał się z podpisaniem protokołu odbioru technicznego, w którym jest zapis, że od terminu odbioru technicznego z kluczami ponoszę koszty utrzymania lokalu (ustalone z pod grubego palca przez EC2, to był około 400/mies, co ma się nijak do zużytych mediów i wywiezionych śmieci, zwłaszcza przy nieczynnej windzie). Dopóki nie zapłaciłem 1200 (za trzy miesiące, bo taki był 1. termin oddania budynku) nie dostałem kluczy! Potem okazało się że budynek został oddany do użytkowania 1.08.2008 i kazano mi dopłacić 800zł wyrównania, pod groźbą niestawienia się EC2 na akcie notarialnym z powodu nie uregulowania wszystkich płatności! W między czasie (chyba 02.2008) pojawił się aneks do podpisania do umowy, w którym została zmieniona, jak Pan pisze własność garażu, jak Pan napisał, jako część wspólną przypisaną do mieszkania. Czy to jest OK? tak i nie: tak bo podobno taniej jest u notariusza podpisać taki akt z prawem do garażu, taniej jest założyć też jedną księgę, można je sprzedać bez udziału notariusza, zwykłą umową cywilno- prawną; minusy są takie, że nie ma księgi wieczystej, więc formalnie jest to własność wspólna (z wyłącznym prawem do użytkowania), a nie prywatna. Konsultowałem to z prawnikami i jest to podobno powszechna praktyka u deweloperów. Akt notarialny został podpisany 12.11.2008, od tej daty można składać wniosek o hipotekę. Termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie 30.07.2008. Od 1.08.2008 administrację częściami wspólnymi budynku przejęła firma Aventdom (ta sama, która obsługuje stare osiedle) i zaczęliśmy płacić normalny czynsz. Podsumowując co mam do zarzucenia EC2, po tej całej inwestycji: 1. ROK!!! opóźnienia bez żadnych konsekwencji. Za które płaciłem odsetki! ponadto w tej sytuacji, kazano mi zapłacić za dosłownie kilka dni zwłoki z uruchomieniem kolejnych transz kredytu odsetki za zwłokę na kwotę ok 800zł! pod rygorem nie oddania kluczy po odbiorze technicznym! 2. Brak możliwości rozliczenia się w czasie kiedy była jeszcze budowa (do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie) wg. zużycia mediów, narzucony ryczałt nie podlegał negocjacji, powiedzieli, że jak się nie podoba to mogę zerwać umowę! 3. Chamską obsługę klienta, Pani prezes to nabufonowana purchawa, którą walią klienci głęboko, i co najwyżej wysłucha ich żali, ale bez odpowiedzi, np. mi powiedziała, że przykro jej to słyszeć ;-) Nie wspominając już o tej "czarnej" kobiecie w biurze, która swoją postawą najbardziej przypomina mi obsługę baru mlecznego z czasów PRL. 4. te machloje z garażem... - nie zmienia się zasad w trakcie gry. 5. Notariusza, który po maksymalnych stawkach podpisuje akty dla całej inwestycji (ok. 176 lokali), zamiast po minimalnych z uwagi na ten hurt i minimalizację jego wysiłku. Jak mu to wygarnąłem dodając, że jestem przekonany, że przypadkiem się tu nie znalazł, zagroził mi niepodpisaniem aktu i zaproponował doniesienie do prokuratury! (to naprawdę było śmieszne, moja żona była zszokowana) 6. Brak włączonej windy podczas, gdy wszyscy wykańczali mieszkania, wszystko (ok 2 tony) trzeba było wnieść na 4 piętro! na swój (czyli dodatkowy) koszt. 7. Dobudowanie poddasza, którego nie było wcześniej w planach - to jakaś kolejna ściema, w dniu podpisania umowy masze mieszkanie było ostatnie (w sensie pięter), teraz mamy sąsiadów na górze. 8. Źle wykonany projekt zmian w lokalu, przez który nie wykonano elektryki tak jak było ustalone, bo architekt nie naniósł wszystkiego na papier, a my nie potrafiliśmy tego sprawdzić, podpisaliśmy, w efekcie zrobiono wg projektu, który był zły i musieliśmy przerabiać to na swój koszt. Oczywiście koszty przeróbek w projekcie ok 800zł też musieliśmy zapłacić (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Budynek 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:15 to napewno jest sprzedaż cesji. Ktoś kupił u nich mieszkanie, wplacił część kasy i teraz chce odsprzedać za takie pieniądze, a reszte pewnie trzeba wpłacić do dewelopra przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid zakup mieszkania IP: *.plock.mm.pl 06.02.09, 23:04 Mam zamiar kopic mieszkanie w budynku 5 jakie czekają na mnie pułapki ze strony dewelopera jak wygląda dotrzymanie terminów sprawa księgi wieczystej i aneksów do umowy pozdrawiam p.s proszę o odpowiedz na @ dawid.ciarka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlos Re: zakup mieszkania IP: *.acn.waw.pl 23.02.09, 18:01 Tak jak kolega wyżej mam zamiar kupić mieszkanie w budynku 5 jakie czekają na mnie pułapki ze strony dewelopera jak wygląda dotrzymanie terminów sprawa księgi wieczystej i aneksów do umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: zakup mieszkania IP: *.chello.pl 26.03.09, 13:24 Właśnie czy ktoś z budynku nr 5 otrzymał już jakieś aneksy do podpisania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: zakup mieszkania IP: *.chello.pl 31.03.09, 11:51 Właśnie, ja nic nie dostałam. Pozatym ta stara ropucha ze śmierdzącymi cirami, wąsami i kalafiorami pod pachami cały czas ściemnia kiedy będzie odbiór kluczy. Ludzie przestrzegam przed tą starą powstałą w wyniku stosunku szczura z małpą babą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Budynek 4 IP: 212.180.185.* 15.03.10, 18:32 miałem tam kupic mieszkanie ale ...... plany mieszkań są tragiczne wszystkie pokoje w prostokątach - najmniej ustawne szkoda ze tak skopali plany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bartosiewicz Królowej Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:38 Polak tylko do Polaka po dobre, polskie mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jnowakowska@vp.pl Re: IP: *.aster.pl 02.04.09, 18:30 Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na tym samym osiedlu... Sprawa godna polecenia? Dopiero niedawno zaczęłam poszukiwania własnego lokum i nie wiem, czy warto jest się zastanawiać nad tą ofertą. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda aneks dotyczący miejsca parkingowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:47 Witam, mam mieszkanie w budynku nr 5 i ostatnio otrzymałam aneks dotyczący miejsca parkingowego i chciałabym się dowiedzieć czy Wy też otrzymaliście takie aneksy i czy je podpisaliście i przede wszystkim czy są one dla nas-mieszkańców korzystne. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego IP: *.chello.pl 06.05.09, 22:49 Witam Mam mieszkanie w bloku nr5 ale nie dostałem do tej pory żadnego aneksu dotyczącego garażu, czego on dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego IP: *.chello.pl 07.05.09, 09:30 Aneks w skrócie dotyczy zamiany własności miejsca parkingowego na wyłączne użytkowanie. Jestem bardzo zdziwiona bo ja ten aneks dostałam w połowie kwietnia wraz z informacją że na początku maja będą wysyłane wiadomości o terminie odbioru mieszkań. A które piętro jeśli mogę spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego IP: *.centertel.pl 07.05.09, 10:56 Mieszkanie na 2p, garaż na -2. Faktycznie dziwne ze nie do wszystkich wysłali… Odpowiedz Link Zgłoś
lorelaj-27 Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego 05.08.09, 13:04 Witam, ja zdecydowałam się nie podpisywać tego aneksu. Skonsultowałam jego treść z prawnikiem. Aneks nie jest korzystny dla Klienta. Po podpisaniu tego dokumntu, cena metra2 mieszkania proporcjonalnie wzrasta. Klient płaci 30.000,00 złotych za prawo do użytkowania (a pierwotnie tyle wynosiła cena własności !!!!) Developer ma tupet, że nawet nie spróbował obniżyć ceny miejsca parkingowego (może wtedy udałoby mu sie zamydlić oczy większej ilości osób). Proponuję zorganizowanie spotkania z lokatorami, którzy odbierają aktualnie mieszkania. Kwestia tego aneksu nie może przejść bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoo Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego IP: *.chello.pl 21.08.09, 00:00 3 tgodnie temu pojechałam po raz pierwszy na Heroldów, żeby obejrzeć mieszkanie, potem przyjeżdżałam kilka razy, żeby obejrzeć kolejne mieszkania. W międzyczasie rozmawiałam o zapisach umowy, ustalałam szczegóły. Upewniłam się, że nie muszę kupować miejsca postojowego. Wybrałam mieszkanie, ale przez kilka dni nie było osoby, z którą można by ustalić ostateczną cenę oraz terminy rat. Rzekomo nie było też wiadomo, kiedy ta osoba na pewno będzie w biurze. Odmówiono mi połączenia z prezesem Kasprowiakiem (skądinąd znanym), jak również nie udostępniono do niego kontaktu. Ponieważ byłam zdecydowana na jedno z mieszkań, wysłałam swoje dane do umowy. W poniedziałek zostałam poinformowana, że pani dyrektor wróciła z urlopu, ale nie ma czasu, żeby mnie przyjąć. Następnego dnia pojechałam więc, żeby sprawdzić, kiedy będę mogła rozmawiać z panią dyrektor. Przyjęła mnie, ustaliłyśmy ostateczną cene, terminy rat i na kiedy będzie przygotowana umowa do podpisu. Na sam koniec pani dyrektor przypomniała sobie, że muszę kupić miejsce postojowe. Zaskoczona powiedziałam, że pierwszy raz o tym słyszę, że upewniałam się i takiego obowiązku nie było. Powiedziała, że owszem, nie było, ale od poniedziałku jest obowiązek wykupu miejsc parkingowych. Podała cenę: tylko 34 000 zł. Powiedziałam,że nie ma mowy, żebym teraz kupiła to miejsce. Na mój protest odpowiedziała, że jeszcze powylicza różne rzeczy i da mi znać, co wyszło i zobaczy. W środę pojechałam podpisać umowę i oczywiście dano mi do podpisu aneks o wykupie miejsca postojowego. Rozmowa nic nie dała, argumenty o nieuczciwosci również nic nie pomogły. Pani dyrektor poweidziała, że mają problem z miejscami postojowymi i muszę ją zrozumieć. Nie widziała nic nieuczciwego w tym, że mimo przedstawionej mi wcześniej oferty, ostatecznie zmusza się mnie do zakupu miejsca. Rozmowa z prezesem, z którym w końcu mnie połączono nie dała nic i była żenująca: ma pani taką ofertę i tyle, jak się nie podoba, to nie. Fakt, że przez trzy tygodnie, od kiedy zaczęłam z nimi rozmawiać przedstawiano mi ofertę bez miejsca postojowego nic go nie obchodzi: ja się z panią nie umawiałem na żadną ofertę. Może mi dać upust, 4 tysiące na to miejsce. Pani dyrektor uważa, że ją potraktowałam lekceważaco.Że nie rozumiem, że oni mają problem i nie mogą sprzedać tych miejsc. A ja mam jakieś pretensje... Rozmowę mam nagraną. Na pamiątkę. Mieszkania nie kupiłam. Żenada! Uważajcie. To nie jest wprowadzenie klienta w błąd, to jest oszukanie! Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Re: aneks dotyczący miejsca parkingowego 11.09.09, 17:39 Spoko-jak byś dał radę wrzucić na youtube albo coś innego i podesłać link chętnie bym posłuchał tej wiedźmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti BLOK Nr 5 IP: *.chello.pl 15.05.09, 07:32 Witam Może ktoś wie kiedy będą oddawać blok nr 5, w biurze panie nic nie wiedzą… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BLOK Nr 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 10:38 Jak byłam w połowie kwietnia w biurze w związku z aneksem dot. miejsca parkingowego to dyrektor biura mówiła że na w maju będzie rozsyłany harmonogram odbioru mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: BLOK Nr 5 IP: *.chello.pl 19.05.09, 12:46 Developer nie chce podać daty oddania budynku, coś kręcą cały czas, może spróbujemy przycisnąć ich większą grupą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: BLOK Nr 5 IP: *.chello.pl 19.05.09, 19:54 Właśnie jakby wybrać się w kilka osób może by coś od nich wydusił, ja też próbowałem cos się dowiedzieć ale Gwiazda w biurze twierdzi że nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: BLOK Nr 5 IP: *.chello.pl 20.05.09, 10:54 Hej, Odzywajcie na maila : eurocity5@gmail.com, stworzę listę mailingową i jakoś się umówimy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartezjusz mieszkanie na poddaszu IP: *.acn.waw.pl 27.05.09, 22:31 proszę o pilny kontakt mieszkańców poddasza na osiedlu królowej jadwigi!!!zamierzam kupić w budynku5 poddasze i jestem ciekawa jak sie mieszka-czy nie wieje i nie świszczy?:)czy stan techniczny dachu jest bez zarzutu? proszę o odpowiedź-to pilna sprawa:)dzięki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owoc Bardzo złe wypowiedzi na temat Euro City II IP: *.chello.pl 28.05.09, 01:02 Witam Znajoma znalazła linka do strony na której rozpisują się mieszkańcy Młociny II oszukani przez dewelopera Euro City II. Właśnie wpłaciliśmy zaliczkę na mieszkanie w budynku 5 i to co przeczytaliśmy na forum zaczyna nas przerażać. Co do NIEmiłej obsługi pań z EC, zgadzamy się z mieszkańcami Młociny II, co do pękających budynków, podmokłego terenu, wilgoci w garażach, nie wywiązywaniu się w datach odbioru mieszkań, etc etc to tego na własnej skórze jeszcze nie odczuliśmy, ale .. : CYTAT : "ODRADZAM WSZYSTKIM firmę EURO CITY II - umowy są niekorzystne dla Klienta, dostosowywane do każdego indywidualnie w ten sposób, że jeśli klient sam nie zauważy, że są zapisy niekorzystne, to pozostawiają je w umowie. Po zwróceniu uwagi czasem zmieniają zapisy a czasem po prostu rozwiązują umowę rezerwacyjną z klientem. Z harmonogramu budowy i wpłaty poszczególnych rat wynika, że nie ma szans, żeby dotrzymać terminów, które obiecują. Naprawdę nie polecam / ewentualnie proszę skorzystać z porad dobrego prawnika, żeby nie mieć później z nimi problemów. CO WY NA TO? www.mlociny.pl/forum/read.php?18,9178,page=5 Odpowiedz Link Zgłoś
lorelaj-27 Re: Bardzo złe wypowiedzi na temat Euro City II 05.08.09, 13:35 Faktycznie, bez prawnika nie "wchodź" w to piekło... ja już mam powoli dość, a to dopiero początek. Zatrudniłam Kancelarię Prawniczą i już prawnicy pilotują mi ten cyrk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lorelaj-27 Re: Bardzo złe wypowiedzi na temat Euro City II 05.08.09, 13:38 lorelaj-27 napisała: > Faktycznie, bez prawnika nie "wchodź" w to piekło... ja już mam > powoli dość, a to dopiero początek. Zatrudniłam Kancelarię Prawną > i już prawnicy pilotują mi ten cyrk. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartezjusz mieszkanie na poddaszu IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 10:08 proszę o pilny kontakt mieszkańców poddasza na osiedlu królowej jadwigi!!!zamierzam kupić w budynku5 poddasze i jestem ciekawa jak sie mieszka-czy nie wieje i nie świszczy?:)czy stan techniczny dachu jest bez zarzutu? proszę o odpowiedź-to pilna sprawa:)dzięki!!!!kalabus@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kkrup Re: mieszkanie na poddaszu 29.05.09, 17:04 Mieszkamy na poddaszu już kilka miesięcy i możemy stwierdzić, że nie wieje, nie świszcze, ale zimą było pewnie chłodniej niż w innych mieszkaniach. Dodatkowo uszczelniali nam podbitkę dachu bo zagościły tam ptaszki :) Co do jakości wykonania to nie wiem jak będzie w Twoim bloku. Gdy wykańczaliśmy mieszkanie to nasza ekipa zauważyła, że w klatce obok poprawiana była blacha, być może ktoś miał zacieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Pytanie do mieszkańców budynku nr 4 IP: *.chello.pl 01.06.09, 11:44 Ile czasu zajęło Wam odebranie kluczy od developera od pierwszego odbioru technicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
krissis Re: Pytanie do mieszkańców budynku nr 4 05.06.09, 15:39 odpowiadając na Twoje pytanie, jest to czas około dwóch miesięcy. Klucze dostałem w momencie gdy opłaciłem ryczałt z góry za 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poddasze_00 Re: ZALANE mieszkania na poddaszu IP: *.chello.pl 17.01.10, 16:16 niestety mieszkania na poddaszu sa zalewane. dach jest nieszczelny, nie mowiac juz o oknach polaciowych. dotyczy to wszystkich budynkow na tym osiedlu. chyba bez pomocy sadu nie da sie rozwiazac sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafael Re: ZALANE mieszkania na poddaszu IP: 188.33.182.* 08.02.10, 08:25 Witam. Mam podobny problem. Może się jakoś zgramy razem będzie może łatwiej. mój e-mail: raf.mikolajczyk@wp.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
giba30 Indeksacja o wskaźnik inflacji 03.07.09, 23:21 Jestem przyszłą (ale kiedy to będzie?) lokatorką budynku nr 5 przy ul Heroldów. Czy ktoś coś wie, jak w praktyce wygląda kwestia indeksacji ceny o współczynnik inflacji? Czy EC wymaga dopłaty tej kwoty wraz z ostatnią ratą? Czy można sprawdzić / podważyć ich wyliczenia? Co z okresem opóźnienia - czy za niego też liczą ten wskaźnik? W końcu opóźnienie ze spłatą ostatniej raty kredytu jest tylko i wyłącznie z winy dewelopera (uzależnienie wypłaty ostatniej transzy od odbioru technicznego). Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzień!!! 01.06.09, 22:02 Witam, Dziś odbierałem mieszkanie w bud. 6 przedstawiono mi aneks, z którego wynika, że mam płacić ryczałt prawie 500zł miesięcznie. Niezależnie od tego ile zużyję wody itd...Po prostu ręce opadają, liczniki posiada każde mieszkanie. Jest mnóstwo niespójności bo w umowie jest mowa o zaliczkach a w aneksie już o ryczałcie....Oczywiście nie podpisałem ale szczerze mówiąc nie wiem co dalej. Czy ktoś tę walkę ma już za sobą??? Odpowiedz Link Zgłoś
jermal3037 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 02.06.09, 10:40 Sprawa jest prosta - nie podpisujesz aneksu, nie dostajesz kluczy :- ) Wybór należy do Ciebie ... EC tłumaczy, że oplaty idą na poczet zużycia prądu i wody podczas prac wykończenowych, ale że należy sie liczyć z przedłużajacym się czekaniem na zgodę na użytkwoanie (np. B4 nie ma jej do dziś), oplaty będzie trzeba uiszczać jakieś pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.chello.pl 02.06.09, 11:19 Czy taki aneks można negocjować? Odpowiedz Link Zgłoś
jermal3037 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 02.06.09, 14:03 teoretycznie: tak Praktycznie: nie (jak zwykle w przypadku EC) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B5 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.opera-mini.net 03.06.09, 10:34 Czy kwota tego ryczałtu zależy od metrażu mieszkania? Jeśli tak to te blisko 500 zł jest za ile metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
jermal3037 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 03.06.09, 11:53 podejrzewam, że jest zależna od wielkośmi mieszkania. W moim przypadku (50 m2) kwota wynosi niecałe 400 pln / miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
krissis Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 05.06.09, 15:45 mam mieszkanie w budynku 4 i też płacę ten ryczałt, zależy on od metrażu, i tak jak w waszym przypadku tłumaczono że to na poczet wykanczania mieszkań, itd. Ryczałty przestaniemy płacić w momencie gdy będzie już wspólnota, a to nie wcześniej niż bedziemy mieli akty notarialne, czyli znając pośpiech EC nie wcześniej niż za pół roku (niektórzy mają zapisy w umowie że akty notarialne będą podpsiane do końca tego roku), także sami widzicie że troszkę ten ryczałt będzie trzeba płacić. A to że EC to firma złodziejska to już inna sprawa. Nie odtrzymują terminów, oszukują klientów, tylko czekać aż w końcu im się ktoś do dupy dobierze. Ja w życiu nie kupiłbym u nich mieszkania gdybym wiedział co mnie czeka ... tak nawiasem wystarczy spojrzeć na budynek nr 5 w jakim jest stanie, a odbiory miały być tam już dawnio wedle harmonogramu EC Odpowiedz Link Zgłoś
krissis Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 05.06.09, 15:49 że nie wspomnę o tym że wedle pierwotnej umowy kupna mieszkania miałem mieć je gotowe do końca czerwca 2008 roku. Tymczasem mamy 5 czerwiec 2009 roku a budynek dalej nie ma pozwolenia na użytkowanie, na klatkach syf, garaże nie zostały w dalszym ciągu otwarte, a developer jedyne co potrafi powiedzieć to "MY NIC NIE WIEMY"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enedue pytanie do "szczęśliwych" właścicieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 17:40 Cześć! Z tego co czytam, mnóstwo niedociągnięć, opóźnienia, zmiany w umowie... Bardzo mi się to osiedle podobało, póki nie przeczytałam tego forum. Proszę o info, co w sytuacji, kiedy kupuję mieszkanie już gotowe do użytku? Czy w momencie podpisania aktu notarialnego dostaję klucze? I czy wtedy deweloper może coś zmienić, czy jestem bezpieczna? I jeszcze jedno: jaka jest forma własności? mam nadzieję, że z wpisem do KW.... inaczej nie ma co sobie głowy zawracać takim deweloperem :/ pzdr dla umęczonych Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Kolejne Przegięcie!!!! 15.06.09, 19:02 Wpłaciłem już całą kasę (łącznie z tym złodziejskim ryczałtem) a klucze mam dostać dopiero na koniec czerwca lub nawet 15 lipca-odbiór był 1 czerwca...!!! Zastanawiam się nad złożeniem pozwu zbiorowego o odszkodowanie za nieterminowość. Chyba nie tylko ja płacę odsetki...Kochani, poszukuje ludzi z bloku nr6.Zapraszam na mail: justin.g@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B5 Re: Kolejne Przegięcie!!!! IP: *.centertel.pl 19.06.09, 14:42 a czym deweloper uzasadnia tak długi okres oczekiwania na odbiór kluczy? Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Re: Kolejne Przegięcie!!!! 19.06.09, 16:39 Tym, że w aneksie jest napisane, że ma 30 dni od daty wpłynięcia ost. transzy-tylko ja bym w ogóle nie podpisał tego aneksu gdyby nie pewien Pan, który powiedział, że będzie gotowy na przekazanie kluczy w ciągu tygodnia jak widać ktoś tu kłamie...Szkoda gadać, totalny brak szacunku dla klienta, zero przeprosin za opóźnienia, jeszcze o wszystko trzeba dopytywać i wszechobecna "spychologia"-DRAMAT :( Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Gość b6 to nasz deweloper 19.06.09, 16:47 He he gość b6 to nasz ukochany deweloper :)-.Niezłe pytanako po metrażu chcieli mnie dojść na to ładnie pewnie chcecie wiedzieć kto z wami zadziera i się mścić-nie radzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B4 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.mlociny.waw.pl 24.06.09, 19:05 Uważajcie bardzo na tego dewelopera. My (B4) mamy już pozwolenie na użytkowanie ale po opłaceniu 5 miesięcy takiego ryczałtu (w skład którego wchodzi też prąd) dostaliśmy od RWE Stoen faktury na 450 zł za zużycie prądu z tego okresu. Deweloper twierdzi oczywiście, że nie pokryje tych faktur, bo jak twierdzi, zużycie prądu w ryczałcie dotyczyło tylko części wspólnych a nie mieszkań. Ręce opadają. Na pewno będziemy walczyć, ale już bardzo długo z nimi walczymy i gdybyśmy mieli wybierać raz jeszcze na pewno nie kupilibyśmy od Euro City mieszkania, chyba że od razu z aktem notarialnym i kompletem kluczy. Odpowiedz Link Zgłoś
johan1111 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 01.07.09, 17:57 No to ładnie dzięki za informację bo chciałem podłączyć mega wentylator żeby przyspieszyć suszenie skoro i tak płacę.. czyli ta kasa to faktyczny "haracz" bo wody to ja wcale nie zużyje no dobra EuroCity, my też będziemy walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
krissis Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 02.07.09, 16:01 proponuję walczyć o swoje. 30 czerwca grupa około 20 mieszkańców bloku nr 4 złożyła pismo do developera z prośbą m.in. o wyjaśnienie dlaczego mamy opłacać energię elektryczną w momencie kiedy nasz budynek był de facto jeszcze bez pozwolenia na użytkowanie a więc placem budowy, z czego wynika że zapłaciliśmy już za tą energię elektryczną w momencie zakupu mieszkania. Ponadto wiele osób ma wpisane w ryczałt energię elektryczną a tłumaczenie developera że dotyczy to tylko części wspólnych jest sporym nadużyciem. W piśmie była też mowa o pozostałych problemach, np. pytanie dlaczego budynek 4 to tak naprawdę dwa budynki 4' oraz 4'' co można zauważyć czytając pozwolenie na użytkowanie. W przypadku faktur z RWE proponuję złożyć reklamację do RWE ponieważ w większości przypadków zostały one zmienione jednostronnie bez naszej zgody, chodzi mianowicie o punkt 6 umowy wedle którego energia miała być przeznaczona na cele mieszkaniowe a zostało to przekreślone i zaznaczone cele niemieszkaniowe, co oznacza że taka umowa jest nieważna ponieważ została zmieniona przez jedną ze stron bez zgody drugiej. Zupełnie inną kwestią jest to że developer przesłał nasze umowy do RWE bez naszej zgody, przed wydaniem pozwolenia na użytkowanie, pomimo wczesniejszej informacji że umowy te zostaną przekazane do RWE dopiero po uzyskaniu zgody na użytkowanie bloku. W razie czego zapraszam na forum gdzie wypowiadają się ludzie z tego osiedla. forum.gazeta.pl/forum/f,49407,Mlocinskie_Forum.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.chello.pl 07.07.09, 13:35 czy byłaby możliwość wysłania skanu lub kopii takiego pisma na priv? bo prawdopodobnie będę chciała złożyć podobne pismo. magda928@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.aster.pl 07.07.09, 22:12 Ja rónież poproszę o kopię takiego pisma na maila: gama26@wp.pl Przyszła lokatorka budynku nr 5 Odpowiedz Link Zgłoś
rozmaryn26 Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi 08.07.09, 15:03 czy mogę prosić o taki wzór pisma na priv mz26@vp.pl Z góry dziękuję Sąsiadka Bud.4 P.S. Czy Forum Młocińskie działa...? próbowałam kilka razy... i nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aneksy-opłaty "ryczałtowe"-Rozbój w biały dzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 15:26 Witam. Forum młocińskie działa tylko trzeba poprosić o rejestrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincenty EURO CITY II Królowej Jadwigi IP: 94.75.112.* 20.09.09, 21:29 Słuchajcie mam problem. Chce kupic mieszkanie na tym osiedlu i czy jest ktos kto juz to zrobil ale zalatwil to z dobra umowa ktora dobrze mnie chroni przed wyrolowaniem mnie. bardzo bym prosil o pomoc i kontakt na adres mail przemasmark@wp.pl. z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Budynek nr 5 IP: *.acn.waw.pl 22.09.09, 20:12 Witam. Czy wiadomo kiedy budynek nr 5 uzyska pozwolenie na użytkowanie ? Mieszkanie niedługo będzie wykończone, a tu nie można się wprowadzać... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin-cent Re: Budynek nr 5 IP: 148.81.172.* 23.09.09, 09:42 hej Piotrek. Mógłbyś się odezwać do mnie na adres e-mail bo jestem przed decyzja kupienia mieszkania w budynku nr. 5 i chcilbym sie zorjentowac jak to wszytko wyglada juz po podpisaniu umowy. Podobno ma zostac budynek oddany do uzytku pod koniec pazdziernika. pozdrawiam i prosze o pilny kontakt (przemasmark@wp.pl lub nr gg - 8218747 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ciepła wodw w budynku nr 4 i 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:03 Witam Mieszkańców Osiedla Królowej Jadwigi. Proszę o informację czy w budynku nr 4 jest ciepła woda. I może ktoś wie kiedy ciepła woda będzie w budynku nr 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Internet - osiedle "Królowej Jadwigi" IP: *.aster.pl 28.11.09, 21:18 Witam. Czy ktoś z mieszkańców osiedla "Królowej Jadwigi" mógłby zarekomendować zadowalające źródło połączenia internetowego ? Niedługo będę się przeprowadzał i chciałbym wcześniej zaciągnąć informacji. Czy do wyboru jest tylko TPSA, czy może coś jeszcze innego ? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Akt własności - pytanie IP: *.aster.pl 10.05.10, 21:51 Planuję kupić mieszkanie w budynku nr 5 na osiedlu Królowej Jadwigi. Czy wiecie może, czy ktoś z tego budynku ma już akt własności, bo developer zapewnia, że są już one wydawane. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złota 20 Re: Akt własności - pytanie IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.10, 08:42 Mieszkam w budynku 5, na chwilę obecną są ustalone terminy aktów notarialnych, termin już mam i to nieodległy bo, można powiedzieć "na dniach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzyb WADY IP: *.mlociny.waw.pl 17.05.10, 14:25 Jesli chcecie kupic mieszkanie na tym osiedlu koniecznie przyjdzcie z inspektorem budowlanym, bo usterka na usterce. Na szczescie nieszczelnosc dachu na wszystkich budynkach ujawnila sie jeszcze w czasie gwarancji, ale sprawa bedzie skierowana do sadu, bo nie ma ugody. A mieszkancom nadmierna wilgotnosc i przecieki niszcza mieszkania. grzybek murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia uwaga na notariusza tomasza bąbke !!!!! IP: *.chello.pl 01.06.10, 12:55 Ludzie uważajcie przy podpisywaniu aktu na notariusza, nie dość że ceny ma mocno nie rynkowe, to przy próbie negocjacji zachowuje się jak prawdziwy burak. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzrsz EURO CITY II Królowej Jadwigi 09.06.10, 20:15 Witam, Jutro jadę oglądać mieszkanko na Królowej Jadwigi w budynku nr 5. Po przeczytaniu komentarzy zacząłem się bać kupna. Czy może mi ktoś napisać coś o opłatach związanych z utrzymaniem czystości, zieleni, administracji osiedlowej, konserwacją budynku,czynsz w tej chwili?? Może ktoś z państwa kupił ostatnio mieszkanie. Jak wygląda w tej chwili sprawa z garażami czy kupno jest obowiązkowe? Jacy są dostępni dostawcy mediów(internet, telewizja)? Byłbym również wdzięczny za jakiekolwiek opinie odnośnie wykończeń (tynki, okna) wszystkie plusy i minusy jakie wam przyjdą do głowy. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
attic2008 Re: Euro City II Królowej Jadwigi 14.06.10, 20:59 Jeszcze masz czas oszczedzic sobie stresu i nie zalowac koszmarnej decyzji. Budynki sa w beznadziejnym stanie, woda leje sie dachami, w garazach grzyb, wszystko odpada. Okna nieszczelne, ocieplenie to jakas farsa. Wspolnoty po kolei wstepuja na droge sadowa, bo jesli sie nie uda wyegzekwowac napraw wad i usterek zanim EC sie zwinie to zostaniemy z tym syfem sami i wpakujemy miliony w nowy budynek, ktory tak naprawde, jesli bylby dobrze wykonany to nalezaloby jedynie odmalowac po kilku latach. Masakra! Odradzam z calego serca, pochodz po osiedlu i popytaj mieszkancow. To o naszym osiedlu: www.bankier.pl/wiadomosc/Z-dziurawym-dachem-wlasciciel-mieszkania-musi-radzic-sobie-sam-2096353.html Odpowiedz Link Zgłoś