Dodaj do ulubionych

SIMUR Pod Brzozami KEN 53

IP: *.aster.pl 25.07.06, 22:05
Szukam kontaktu z osobami, które uzyskały kredyt na tą inwestycję.

Dla zainteresowanych powiem, że deweloper uzyskał pozwolenie na budowę,
zaskarżoną przez pieniaczy sąsiadów, pozwolenie podtrzymane przez wojewodę,
którego decyzja zaskarzona do sądu. A o co poszło? Pieniaczom nie podoba się
przebieg drogi koniecznej, którą zaproponował SIMUR. Efekt będzie taki, że
powództwo zostanie wcześniej czy później oddalone, ale to zajmuje czas, a
banki odmawiają kredytowania bez prawomocnego pozwolenia na budowę. Szukam
banku, który nie odmówił udzielenia kredytu na tą inwestycję.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: SIMUR Pod Brzozami KEN 53 IP: *.aster.pl 26.07.06, 19:06
      My nie mielismy zadnych problemow (BZ WBK). Pozytywnie rozpatrzone takze w Pekao
      i ING. Poza tym to z tego co wiem wszystkie protesty zostaly juz odrzucone.

Czy ktos wie jak dokladnie bedzie zlokalizowana planowana inwestycja Ronsona
      obok nas? Info kiedys w Rzeczpospolitej, a od jakiegos czasu na dzialce obok
      naszej stoi juz ich billboard.
      • Gość: Pawel Re: SIMUR Pod Brzozami KEN 53 IP: *.aster.pl 26.07.06, 23:16
        niestety nie zostały odrzucone. Pieniacze odwołali się od decyzji wojewody do
        sądu, kóry dał 1 miesiąc na ugodę, ale do ugody nie dojdzie, bo pieniacze
        wymyślili sobie, że podpiszą ugodę pod warunkiem, że Simur będzie z nimi
        konsultował warunki zabudowy 2 etapu inwestycji, na co Simur oczywiście nie może
        sie zgodzić.

Jesteś pewien/pewna, że BZ WBK rozpatrzył pozytywnie wasz wniosek? Wypłacił
        pieniądze, czy oczekujecie podobnie jak ja na kredytowanie pierwszej raty w 31
        sierpnia?

Rozmawiałem z agentem BZ WPB i powiedział, że owszem bank rozpatrzył pozytywnie
        wnioski, ale warunkowo, bo nie ma jeszcze prawomocnego pozwolenia na budowę
        (prawomocnago tzn. bez protestu), ale że to się na pewno wyjaśni do uruchomienia
        kredytów, które przypada za miesiąc. Niestety może się nie wyjaśnić za miesiąc.
    • Gość: Radek Re: SIMUR Pod Brzozami KEN 53 IP: *.jsenergy.pl 24.08.06, 19:19
      Witam,
      Dostałem kredyt na mieszkanie w tym budynku od GE Money Bank.Millenium i
      Multibank odrzuciły moje wnioski własnie z powodu oprotestowanego pozwolenia.W
      Ge nie było problemu - kilka dni temu wyszła I transza kredytu.
      Pozdrawiam
      • gebhard Re: SIMUR Pod Brzozami KEN 53 31.08.06, 09:18
        mam podobny problem, Millennium odrzucilo wniosek z powodu problemow z
        pozowoleniem na budowe mimo zapewnien Pan ze spoldzielni oraz doradcy
        finansowego ze bank kredytuje ta inwestycje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka