Dodaj do ulubionych

BARC lub Inwestprojekt

IP: 192.88.212.* 11.02.03, 12:19
Stoje przed decyzja kupna mieszkania i jedyne dwie firmy budowlane jakie nie
odstraszaja potencjalnych nabywcow (tak mi sie wydaje)to Barc i
Inwestprojekt. Osiedla ktore powstaja sa ulokowane na Tarchominie.
Prosze o opinie mieszkancow, a moze przyszlych sasiadow. Co sadzicie i tych
firmach budowlanych?
Pozdrawiam..........Julek
Obserwuj wątek
    • Gość: Kielek Re: BARC lub Inwestprojekt IP: *.tele.pw.edu.pl 11.02.03, 14:35
      Barc - dobrze o nich nie slyszalem, natomiast o SOB Inwestpr to wiem sporo i
      trzymaj sie od nich z daleka, chyba, ze chcesz sie uzerac o wszystko. Moze i
      dobrze buduja i sa terminowi, ale umowa jaka podpisujesz jest zdeka ryzykowna i
      na dodatek nie mozesz jeje zmienic - sosbiscie odradzam. Poszukaj w watkach
      ponizej...
      • Gość: andrzej Re: BARC lub Inwestprojekt IP: 139.21.46.* 13.02.03, 11:16
        Zdecydowanie odradzam Barc.

Kupilem od nich mieszkanie na osiedlu ''Rodziny Polanieckich'' na Chomiczowce.
        Budynki zostaly oddane nawet mniej wiecej w uzgodnionym terminie ale co bylo
        potem to dluga historia. W normalnym kraju to towarzystwo powinno gnic w
        wiezieniu. Nie chce zanudzac i opisywac wszystkich klopotow i oszustw ale przed
        jednym przestrzegam. Na naszym osiedlu Barc chcial uniknac przekazania pieca CO
        wspolnocie lokatorow i po prostu byc dostawca energii cieplnej (nie musze
        dodawac ze ceny bylyby z kosmosu). Na szczescie po przepychankach piec oddali.
        Z tego co wiem na Tarchominie Barc chce uniknac tych ''klopotow'' i piec bedzie
        znajdowal sie w oddzielnym budynku wiec bedzie mozna zrobic klientow w konia w
        majestacie prawa. Budynki sa takiej jakosci ze juz sie sypia.

Zdecydowanie nie polecam tej firmy.

Pozdrowienia

• Gość: Julek Re: BARC lub Inwestprojekt IP: 192.88.212.* 14.02.03, 08:00
          Wielkie dzieki za informacje. Przeczytalem jeszcze wiele innych uwag na temat
          developerow. Stracilem nadzieje, ze trafie na jakiegos uczciwego developera.

Co to za developerzy? Buduja za nasze pieniadze, to my ich kredytujemy,
          istnieja dzieki nam, a klienta traktuja jak zlo konieczne.

Musze sobie zrobic przerwe w szukaniu mieszkania.
          pozdrawiam.............Julek
        • wojciesz Re: BARC lub Inwestprojekt 22.03.03, 15:04
          Jakie wady maja mieszkania na osiedlu ''Rodziny Polanieckich'' na Chomiczowce?.
          Przymierzam sie do odkupienia mieszkania w budynku Esej21, czy warto?
        • Gość: K Re: BARC lub Inwestprojekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 13:41
          O ile wiem, a odbior mieszkania mam w czerwcu, kotlownie znajduja sie kazdym
          budynku i sa wlasnoscia wspolnoty mieszkaniowej.
    • Gość: Tom Re: BARC lub Inwestprojekt IP: proxy / 10.30.1.* 11.02.03, 14:42
      od Barcu tez trzymaj sie z dala - poszukaj innych watkow
    • Gość: Julek nadzieja matka glupich IP: 192.88.212.* 12.02.03, 08:04
      Dziekuje za Informacje. Wydaje sie, ze w naszych polskich realiach nie mozna
      kupic mieszkania w normalny bezstresowy sposob. Kiedy firmy budowlane zaczna
      traktowac nas jak chlebodawcow? To my dajemy im zatrudnienie kupujac owe
      mieszkania.
      Mam tylko nadzieje, ze kiedys sytuacja sie zmieni i to developer bedzie za mna
      biegal bym kupil mieszkanie, tak jak teraz dealer samochodowy zabiega o
      klientow.
      pozdrawiam..........Julek
    • Gość: mis Re: BARC lub Inwestprojekt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.03, 11:55
      Gość portalu: Julek napisał(a):

> Stoje przed decyzja kupna mieszkania i jedyne dwie firmy budowlane jakie nie
      > odstraszaja potencjalnych nabywcow (tak mi sie wydaje)to Barc i
      > Inwestprojekt. Osiedla ktore powstaja sa ulokowane na Tarchominie.
      > Prosze o opinie mieszkancow, a moze przyszlych sasiadow. Co sadzicie i tych
      > firmach budowlanych?
      > Pozdrawiam..........Julek

Firmy słabo porównywalne.
      Generalnie, jak chcesz uniknąć problemów, to jednak INWESTPROJEKT, tym
      bardziej, że ich budynek już stoi i wygląda na to, że faktycznie będzie oddany
      w czerwcu (stan surowy zamknięty, robią podłogi i instalacje oraz ocieplanie).
      No i loklizacja lepsze, dość daleko od ulicy, ale i blisko pętli autobusowej
      (Barc to minimum 15 na piechotkę), b. blisko sklepów i banków.
      Mając osobiste porównanie z JWC, mogę powiedzieć, że ich obsługa przed i po-
      sprzedażna jest rewelacyjna. W innym wątku podano, że 50% mieszkań w
      Inwestprojekt jest już sprzedanych.
    • Gość: 57i8 Barc? Ci spryciarze od poddaszy i ogrzewania? IP: *.acn.waw.pl 30.03.03, 19:29
      Barc tylko na wlasne ryzyko - wiele juz napisano o tej firmie na forum GW -
      przejrzyj archiwa i wyrob sobie zdanie...
      • Gość: Julek Dziekuje wszystkim za pomoc IP: 192.88.212.* 31.03.03, 09:00
        Juz sie zdecydowalem na Inwestprojekt. Mam zarezerwowane mieszkanie i w
        najblizszym czasie podpisze umowe. Musle, ze do dobry krok. Dziekuje wszystkim
        za pomoc. To forum (deweloperzy) okazalo sie nieocenionym zrodlem informacji.
        pozdrawiam.............Julek
        • ubik2000 Re: Dziekuje wszystkim za pomoc 31.03.03, 10:58
          Gość portalu: Julek napisał(a):

> Juz sie zdecydowalem na Inwestprojekt. Mam zarezerwowane mieszkanie i w
          > najblizszym czasie podpisze umowe. Musle, ze do dobry krok. Dziekuje
          wszystkim
          > za pomoc. To forum (deweloperzy) okazalo sie nieocenionym zrodlem informacji.
          > pozdrawiam.............Julek

No to zostaniemy sąsiadami.
          A budynek już ocieplają i zaczyna wyglądać jak z obrazka reklamowego SOB
          Inwestoprojekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka