patsi1976 27.08.06, 23:49 Jestem zainteresowana segmentem na osiedlu Poprawna; będę wdzięczna za wszelkie opinie dotyczące firmy Developer House z góry dziękuję agnieszka.pacucha@allenovery.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mary Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: 82.177.111.* 28.08.06, 09:02 Developer House buduje sporo w Wawrze - glownie segmenty i blizniaki. Ogladalam te inwestycje: prace ida dosc szybko, a efekt koncowy (wizualnie) w wiekszosci pozytywny - szczegolnie Jeziorowa. Wiem tez, ze oddaja inwestycje na czas. I wlasciwie tyle wiem.. niewiele, ale i tak zdecydowalam sie na podpisanie umowy rezerwacyjnej na dom na Poprawnej.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patsi1976 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 28.08.06, 09:22 dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.centertel.pl 28.08.06, 20:58 mieszkam w okolicy i z tego co się orientuję firma ta ma bardzo złą opinię i jest to fakt powszechnie znany. Co do konkretów to najlepiej zapytać ludzi ze wspomnianej powyżej Jeziorowej, nie wiem tylko czy tam DH działał już w tym wcieleniu czy może jeszcze jako Aardom tudzież jeszcze jakieś inne wcielenie. Radzę poszukać innych wątków na ich temat i świadomie podjąć decyzję, a swoją drogą w którym miejscu Poprawnej ma być ta inwestycja. Aha co do terminowości to chyba jeden z często podnoszonych zarzutów na tym forum w stosunku do DH. Odpowiedz Link Zgłoś
lola.r Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 31.08.06, 21:05 który domek zarezerwowałeś ? ja się jeszcze zastanawiam. mają fatalną opinię Odpowiedz Link Zgłoś
patsi1976 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 01.09.06, 01:06 jednak zrezygnowalam, chociaz zal lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
ulas.r Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 01.09.06, 19:22 dlaczego zrezygnowaleś? ludzie czy naprawde to taki okropny developer ? strasznie fajna lokalizacja na żal.. Odpowiedz Link Zgłoś
poludniowiec_1969 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 03.09.06, 22:29 DH juz raz probowal zbudowac blizniaki na poprawnej ale z mizernym skutkiem bo do dzis wiatr tam hula. Ciekawe jak bedzie tym razem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lola.r Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 05.09.06, 17:45 dzwoniłam dzissiaj pozwolenie mają dostać pod koniec paxdziernika..... Odpowiedz Link Zgłoś
poludniowiec_1969 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 06.09.06, 10:04 No to do konca pazdziernika mozna o nich zapomniec:-) Wtedy pozwolenie mieli miec lada dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
lola.r Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 06.09.06, 10:20 kiedy było to wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
poludniowiec_1969 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 07.09.06, 09:35 w 2003 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Przepaszam ile maja kosztować IP: *.centertel.pl 07.09.06, 11:31 te cuda w DH? i kiedy odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
ulas.r Re: Przepaszam ile maja kosztować 08.09.06, 09:05 wejdź na ich strone wszystko jesr opisane:):)tylko ciekawe co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: 82.177.111.* 13.09.06, 12:27 Przeczytalam na forum wiekszosc postow dot. Dev.House i rzeczywiscie przewazaja opinie negatywne. Tylko, ze wlasciwie brakuje konkretow. Ze niby sie spozniaja, ale to robia wszyscy inni (moze z nielicznymi wyjatkami).. a poza tym niewiele sie dowiedzialam. Nie chcialabym utopic kasy w niepewnej inwestycji, ale wlasciwie nie wiadomo dlaczego nie warto kupowac od DH. co z jakoscia wykonania? dlaczego niektorzy pisza, ze jest marna? Moze ktos mogly podzielis sie szczegolowo swoimi doswiadczeniami, PLS! Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zu odp.dla eM IP: *.koba.pl 13.09.06, 12:51 Jak będziesz czekać na pozwolenie przez pół roku i ciągle słyszeć,że dostaną w przyszłym miesiącu,a następnie okarze się że miał byą parking podziemny nie będzie,a firma ma klijentów gdzieś to zrozumiesz dlaczego ludzie piszą negatywne opinie.Nikt przecież nie odradza nikomu kupna u tego developera,jeżeli ludzie ktorzy się nacieli ostrzegają innych,a Ci są tak głupi,zeby mimo wszystko kupić to ich sprawa.Nikt za ciebie myślał nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: odp.dla eM IP: 82.177.111.* 13.09.06, 15:15 Dzieki. nie chodzi mi o to, zeby ktos za mnie myslal... tylko, ze czasem mam wrazenie, ze sporo osob na tym forum robi z igly widly. ja znam osoby, ktore kupily domy od DH i nie narzekaja: wynegocjowali nizsza cene, korzystne dla siebie zapisy w umowie (np. identyczne kary dla inwestora i nabywcy, co jest raczej rzadkoscia), na czas otrzymuja informacje o przebiegu inwestycji i takie tam inne.. ale rozumiem, ze nie wszystkim sie poszczeslilo w kontaktach z ta firma... pech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:50 Bzdura....próbowałam wynegocjować kilka zapisów w umowie rezerwacyjnej i usłyszałam, że jak nie chcę to nie muszę jej podpisywać. Krzaki ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: 82.177.111.* 29.09.06, 15:26 Hej! czy ktos ma moze jakies nowe informacje nt. tej inwestycji? developer ponoc malo wiarygodny... z innych postow na forum wynika, ze ostatnio dostali pozwolenie na budowe na Palmowej - a juz podobno na 100% miala byc odmowa.. wiec moze nie jest tak zle.. a lokalizacja osiedla Poprawna kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.chello.pl 07.11.06, 21:16 tak tak jest super czytajcie: -------------------------------------------------------------------------------- uciekaj jak najdalej od developer house.poczytaj co piszą o aardomie (upadlym), ulicy jeziorowej i peonii. stracisz nie tylko pieniadze ale i i zdrowie. buduja jak partacze, dwa lata opoznienia to minimum; jednopietrowe domy maja po poltora roku opoznienia; developer house nie ma zadnego doswiadczenia w budowie wyzszych budynkow, a z nizszymi rowniez sobie nie radzi. sa mili dopoki im nie zaplacisz pierwszej raty, potem Cie oleją, nie odpowiedza na zaden mail ani zadne pismo. dom bedzie mial wady, za ktore nie beda odpowiadac. przeczytaj umowy: nie masz zadnych praw do roszczen. prezes jest figurantką, kobietą cichego wspolnika, ktory ma zakaz sadowy prowadzenia dzialalnosci gospodarczej. A kobiety prezeski, w zyciu firmy i zyciu ob. Paradowskiego sie zmieniają. Szykuje juz nową gwiazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 18.12.06, 20:33 Zarezerwowałem segment na poprawnej w sierpniu. Powiedziano mi że pozwolenie na budowę będzie w październiku. I tak dzwonię co 2 tygodnie i się dopytuję co z pozwoleniem. Jakie było moje zdziwienie gdy dowiedziałem się że do pozwolenia to jeszcze długa droga jest, narazie oni nie mają jeszcze planu zagospodarowania terenu a na wydanie tego pozwolenia gmina nie ma określonego terminu na wydanie od daty złożenia tak jak jest to przy pozwoleniu na budowę. Wniosek mnie nachodzi taki że trzeba rozglądać się za czymś innym i pogodzić się z utraconymi pieniędzmi z rezerwacji i jeszcze większymi związanymi ze zwrostem cen od sierpnia. Proszę Was - osoby, które zarezerwowały segment na poprawnej o wypowiedzenie sie na ten temat bo nachodzę mnie naprawdę ogromne wątpliwości jeśli chodzi o Developer House. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 18.12.06, 20:39 Pisząc plan zagospodarowania miałem na mysli Warunki zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R&K Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 19.12.06, 23:24 Hmmm my zarezerwowaliśmy w pażdzierniku domek w zabudowie szeregowej i co się dowiedzielismy dwa dni temu :))))))))))))))))), nastapiła pomyłka czyli podwójna rezerwacja na tę nieruchomość (czytaj sprzedali ja drugi raz o 100k drożej datę na drugiej umowie znamy :)) i kazali nam się zastanowic nad inną. LUDZIE WSZYSTKO CO NA TYM FORUM PISZĄ JEST SZCZERĄ PRAWDĄ!!!!!!! BANDA OSZUSTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DH oszusci Re: Developer House Sp. z o.o. oszusci IP: 194.151.86.* 20.12.06, 12:58 Proszę spójrzcie na inne wpisy na temat DH, na Peonii i Palmową; jak można było tak zwodzić klientów i obracać opłatą rezerwacyjną...kupiłabym kota w worku bez prawa własnosci z zupełnie inną ceną, bez garażu; to prawda jesli chodzi o aardom i te garaze na Palmowej - maja ekipe partaczy co nie potrafili wybudowac garazy...eh szkoda gadac, ale po roku czekania na pozwolenie na budowe, rok opoznienia, jak okazalo sie, ze nie bedzie garazy mieszkanie,lokal ma inny metraz i w innym miejscu budynku,inna cena i jest jakas sprawa spadkowa ( a wczesniej nie pokazywal DH zadnych dokumentow praw wlasnosci aktow itp) zupelnie przypadkowo okazalo sie ze jest sprawa spadkowa 30 osob do tej dzialki.zaden bank nie dalby kredytu na taka inwestycje niepewna bez zabezpieczenia. Dodatkowo DH nie ma pelnomocnictw wszystkich osob dla tej dzialki a sprawa spadkowa ciagnie sie juz lata;osoby wpisane w ksiedze wieczystej to nie sa co co podpisali pelnomocnictwa. Nic dziwnego, ze nikt nie chce kupic...ja nie polecam, ale inni niech robia co chca; tylko dygresja - aardom utopili, ale wlasciciele DH rozbijaja sie lux samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Developer House Sp. z o.o. oszusci IP: *.171.82.10.crowley.pl 30.12.06, 19:19 a prokurator na to kładzie... i się świetnie bawią. ciekawe jak długo jeszcze; bo chyba naprawdę czują się bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 09:47 Proszę wszystkich, którzy mają rezerwację u DH na segment na ul. Poprawnej o kontakt. Mam tam rezerwację na segment i pragnę się czegoś dowiedzieć od developera. Sam chyba nic nie zdziałam. marcin69@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2 Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.orange.pl 29.01.07, 16:37 w min. sobote bylismy u nich w biurze (chcielismy dokonac rezerwacji), wg pan tam pracujacych wszystko ok, jednak zadzwonilismy dzis do gminy w sprawie pozowolenia (ktorego nadal nie maja), owszem zlozyli prawidlowo wnioski, ale..... zgodnie z prawem budowlanym tego gruntu nie da sie odrolnic (jakies zaleznosci), pani w urzedzie gminy poinformowala nas, ze raczej na 100% nie otrzymaja tego pozwolenia... w tej sytuacji - czytajac tez niepochlebne opinie na ich temat - w zadnym wypadku nie wplacimy nawet tych 5 tys na rezerwacje - szkoda pieniedzy, nerwow i czasu... po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela I co słychać na Poprawnej ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:17 I jakie są najnowsze doniesienia na temat naszego dewelopera ??? Wlasnie zauwazylam, że na stronie internetowej przesuneli planowany termin oddania Poprawnej...z IV kwartalu 2007 na II 2008. Chyba dobrze im idzie :] Podobno nie dość, że nadal nie są właścicielami terenu to jeszcze nie mają decyzji o warunkach zabudowy. A do pozwolenia na budowę daaaaleka droga. Ma ktoś może jakieś nowe wieści z urzędu i bezpośrednio od panienek z DH ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij. Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.crowley.pl 02.02.07, 16:34 oni na to osiedle NIE DOSTANĄ warunków zabudowy ani pozwolenia. i to nie "może nie dostaną", tylko zwyczajnie "nie dostaną". DH ma tego pełną świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 02.02.07, 19:31 Skąd wiesz? Na ile pewna jest Twoja informcja? Gdzie można ją potwierdzić? Bede wdzieczny za wiecej szczegolow. Ludzie uczciwi powinni sie wspierac bo jest nas niewiele :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:23 witam, a według mnie dostaną to pozwolenie, kwestia ile zdecyduja sie dac, komu i w jakiej formie. Na moje mają w tym spore doswiadczenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
womysia Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 02.02.07, 20:27 wedlug mnie tez. ja kupilam blizniak na seczkowej. i mialam juz chwile zwatpienia, bo od momentu rezerwacji w sierpniu czekalam na to przeklete pozwolenie do grudnia! ale to tez jest kwestia tej gminy... jest absurdalna. zadzwoncie sobie i spytajcie o cokolwiek w dziale planowania przestrzennego gminy wawer, nie maja planow zagospodarowania! :-D sa zabawni. ale w koncu developer house zawsze jakos te pozwolenia zdobywa! :-P wiec zycze powodzenia i mocnych nerwow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz_38_w_wa Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 03.02.07, 02:41 Napisała powyżej pracownica dewelopera.... I właśnie na tym polega wasz problem. Wy zdobywacie pozwolenia "jakoś" a nie zgodnie z obowiązującymi przepisami. Mam nadzieje, że nowe władze pokażą Wam gdzie wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
womysia Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 03.02.07, 09:45 a ten znowu swoje! tadeuszu, nie jestem pracownica DH. jestem doradca w dziale fuzji i przejec amerykanskiej firmy konsultingowej. i bede mieszkala na seczkowej 50. czy mozesz zrozumiec, ze forum sluzy prezentowaniu opinii przez roznych ludzi? ja uwazam, ze DH dostanie pozwolenie, szanuj moja opinie. tak jak ja akceptuje, ze masz inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz_38_w_wa Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 03.02.07, 10:45 Pewnie, że dostanie :]] hahaha Ciekawe na jakiej podstwie tak mówisz. Nie wiem czy masz pojecie, ze tutaj nie ma planu zagospodarowania miejscowego więc przy wydawaniu warunkow zabudowy urzad pozwala na to co juz istnieje w sasiedztwie. A w sasiedztwie sa wylacznie stodoly i domy jednorodzinne wolnostojace. Mam nadzieje, ze juz widzisz iz moga dostac pozwolenie ale najwyzej na budowe blizniakow a nie szeregowcow. A po takiej decyzji i tak powinni sie cieszyc, ze nie musza budowac stodol i domow wolnostojacych :)) Ciekawe na jakiej podstawie opierasz swoje przekonanie, ze dostana to pozwolenie pracowniczko DH ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 16:23 a na Palmowej dostali po roku zgode na bloki mimo ze w okolicy same domki jednorodzinne...ale jakos dostali tzn. dali i dostali pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.crowley.pl 05.02.07, 09:34 i kilka osób wyleciało z urzędu dzielnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
womysia Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna 05.02.07, 09:02 no nie! :-) to zaczyna byc smieszne. czy mam ci wyslac mailem umowe o prace zebys zobaczyl ze nie jestem pracownica DH? mam wrazenie, ze rozmowa z toba staje sie bezcelowa, bo jestes tak zaslepiony i nie zdolny do wysluchania argumentow innych! powtarzam jeszcze raz: nie jestem pracownica DH, jestem klientka. kupilam blizniak na seczkowej 50. jestem zadowolona. uwazam, ze DH dostaje w swoimi sposobami pozwolenia na budowe, mimo ze wiaze sie to ze spoznieniami i roznymi zmianami w projektach. that's it. to jest moje zdanie. mozesz mnie sluchac, albo nie, ale przestan ignorowac rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij. Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.crowley.pl 05.02.07, 09:33 uciąłem sobie ostatnio dłuuuższą pogawędkę z właścicielką jednej z agencji nieruchomości, która na codzień mieszka w wawrze. Poopowiadała o Aardomie, o zwyczaju DH niebudowania na swoim gruncie i .. o tym, że niestety nie dostaną warunków zab. na to osiedle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Developer House Sp. z o.o. osiedle Poprawna IP: *.aster.pl 05.02.07, 15:39 LUDZIE, klienci z Palmowej zaraz zasypia ich procesami. DH to partacze i oszusci. Sprawa tego developera juz zajely sie media (byl program w TNV, niedlugo bedize kontynuacja, i bedzie artykul jakies gazecie). Wiele tak ja wy mialo nadzieje na swoje czwery katy i dalo sie zwiesc. NIE DAJCIE SIE OSZUKAC. UCZCIE SIE NA CUDZYCH BLEDACH!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a prosze o szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:19 Napisz prosze wiecej szczegółów. Bardzo prosze wszystkich o konkrety i przykłady. To co do tej pory udało mi się znaleźć na temat DH to: -DH to poprzednio Aardom, który znalazł sie w upadłości, -segmenty na Seczkowej faktycznie się buduja a na Jeziorowej są prawie gotowe - innych lokalizacji nie ogladałam ale na Zwoleńskiej podobno ludzie mieszkają. Prosze osoby, ktore mieszkaja w segmentach DH o jakies wpisy - jak wyglądała terminowość budowy, odbiory, jaka jest jakośc techniczna budynków, - zaliczyli wpadke z 1 piętrem na Palmowej, wiec zrezygnowali z garazy - jedna osoba pisała ze DH wycofał sie z umowy rezerwacji segmentu, powolując sie na "niezamierzony bląd", w rzeczywistości osoba podejrzewa iz została zawarta nowa umowa z innym Klientem za większą kasę, - wyglada na to iż wszystkie inwestycje DH zostaja zrealizowane, wcześniej czy później, ale w wielkich bólach. Pytanie - jak jakość? -DH nie chce negocjować zapisów w umowach, - co jeszcze? czy sa jakies osoby, króre poza nerwami i czasem (opóźnienia) straciły pieniądze przez DH? Proszę bardzo o konkretne przykłady. Prosze o informacje jaki program byl poswiecony DH i w jakiej gazecie bedzie reportaż. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: prosze o szczegóły IP: *.crowley.pl 06.02.07, 12:37 z przyjemnością... AArdom faktycznie jest spółką matką DH. Budowali np. osiedle budynków/segmentów wielorodzinnych przy wale miedzeszyńskim na wysokości Zerzenia (zresztą mniej więcej na tyłach ich obecnej siedziby). Kto zdążył podpisać akt notarialny przed ogłoszeniem upadłości, to miał farta, kto nie zdążył, miał ... syndyka na głowie, który zajął na zabezpieczenie długów upadającej spółki część pobudowanych budynków/segmentów, na które ludziska kornie wpłacali kasę. OStatecznie skończyło się to jakąś ugodą z syndykiem, który chyba "za dopłatą" poprzenosił na nich własność lokali. AArdom miał z grubsza rzecz biorąc całą sprawę głęboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsok Re: prosze o szczegóły 06.02.07, 12:54 zycie warszawy 8 lipiec 2003 m.in.: "Prokuratura wyjaśnia, czy miejscy urzędnicy mieli udział w przejmowaniu gruntów przez powiązane z gangiem pruszkowskim spółki (m.in. Aardom, Aardomex, Aar)" Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia1233 mieszkam na Zwolenskiej 06.02.07, 13:31 Prosisz o wpis osób mieszkających w segmentach DH? Prosze bardzo. Nawet nie wiem od czego zacząć, więc z góry przepraszam za ewentualny bałagan w mojej wypowiedzi. - Aktualnie na Zwoleńskiej w dalszym ciągu trwa budowa 2 i 3 części inwestycji (nie wiem, czy 2. jest oddana, widzę jednak, że niektórzy nowi właściciele zagospodarowuja juz ogródki). Prace budowalene trwały non stop, niezależnie od pogody i mrozu, zrobili przerwe w trakcie wichury i śnieżycy. Niemniej jednak ze zgrozą patrzyłam, jak zakładali izolację ocieplającą na budynki przy minusowej temperaturze. Na osieldlu ludzie mieszkają już nawet od dwóch lat (w 1 cześci inwestycji), do dnia dzisiejszego: - osiedle nie jest właściwie ogrodzone (dziurawa, zniszczona siatka, teren nowej budowy niezabezpieczony) - nie ma założonego oświetlenia wewnętrznej ulicy - choć w wsoich reklamach i na stronie internetowej DH reklamuje swoje osiedla "ogrodzone i z pełną infrastrukturą" - DH nie przekazał właścicielom pełnej dokumentacji budowlanej, nie możemy się o nią doprosić - na domofon do bramy składali się aktualni mieszkańcy. Po pewnym czasie napęd do bramy został odłączony przez Stoen ze względu na niezapłacone rachunki za energię, DH zbagatelizował sprawę i nie przekazywał faktur mieszkańcom (ale to drobiazg w porównaniu z innymi rzeczami) - DH porozdawał piloty do wjazdowej bramy wszystkim możliwym dziadom, na osiedle mają wstęp osoby niepowołane, ma to związek z trwającą cały czas budową. Ciężkie maszyny budowlane zniszczyły kostkę brukową na ulicy. Pomimo zapewnień i ustaleń na piśmie, że maszyny budowlane korzystać będą z osobnej drogi dojazdu do budowy nowych segmentów (na tyłach osiedla), i pomimo protestów mieszkańców, tiry z wielotonowymi materiałami jeżdziły po kostce brukowej. Kostka brukowa nadaje się do wymiany i tego mieszkańcy żądają od DH (poczekamy pewnie do zakończena budowy) - co do jakości samych segmentów - wiadomo, w jakim stanie są oddawane, wiele zależy od ostatecznego wykończenia. Mój jest dość ciepły, dobrze ocieplony. W jednej z łazienek (na parterze) nie została założona żadna wentylacja. Po kilkumiesięcznym użytkowaniu domu wybiło szambo do garażu, okazało się, że DH oddał dom z szambem niepodłączonym z rurą wychodzącą z domu, musieli to poprawiać. Nie wiem do końca, czy zrobili to porządnie, bo aktualnie po każdym wywiezieniu szamba śmierdzi w całym domu. Poprawiać też musieli elektrykę (brak światła w jednym pokoju, wg nich ktoś złośliwie wyrwał kabel z zamurowanej przez nich puszki). Aktualnie widze kilka rys na ścianie , dom "siada", ale to chyba jest normalne i innym znajomym z domów budowanych przez porządnych deweloperów też się zdaża. Luksfery w bocznym oknie połączone na ślinę, fugi tam żadnej nie uświadczysz, wszystko do poprawy. - w warunkach zabudowy 1. nowego osiedla wpisano rondo na końcu ulicy (duże samochody, np. szambiarki mają problem z zawróceniem), do dziś ronda nie ma, a w tym miejscu jest zaplecze budowy. Mieszkańcy są bardzo niezadowoleni z tego, jak DH do tej pory zarządza osiedlem i budową. Zostało skierowane do DH pismo z żądaniem załatwienia pewnych spraw, ale póki co bez odpowiedzi. Mieszkańcy sa na etapie zakładania wspólnoty/stowarzyszenia i jako osoba prawna będą je egzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a dzieki za informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:35 Dzieki za wszystkie informacje. Czytajac posta zuzi1233 przypomniala mi sie usługa odbiorów technicznych, szczegóły www.odbiorytechniczne.pl ale niestety dzis nie moge sie tam dostac. Powodzenia dla mieszkańcow Zwoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyku Re: dzieki za informacje IP: *.europe.hp.net 08.02.07, 10:57 Strona której szukasz to www.odbiormieszkania.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: dzieki za informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:49 dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: dzieki za informacje IP: 62.233.201.* 10.02.07, 00:25 bylem dzis w siedzibie firmy DH, piekne samochody, siedziba tez niczego sobie, panienki przy biurkach plotkuja i nawet jedna raczyla udzielic wiecej info... dowiedzialem sie ze zostaly 3 segmenty jeszcze do kupienia, pokazala ktore, powiedziala gdzie moge pojechac obejrzec ich poprzednie projekty a po chwili dowiedzialem sie ze nie maja jeszcze pozwolenia na budowe, ale to juz niedlugo... wiec nieco mnie to zaciekawilo, podziekowalem za info i wszedlem tutaj i okazuje sie ze to pozwolenie jest juz od dawna zalatwiane. Uczac sie na bledach innych dziekuje juz za wspolprace z taka firma i szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: dzieki za informacje IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:40 czy wiadomo juz cos o warunkach zabudowy osiedla Poprawna-Wawer? Odpowiedz Link Zgłoś