Dodaj do ulubionych

Mieszkania bez balkonów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:18
Oglądałem niedawno budynek postawiony przez RekordAW w Pruszkowie przy
Sprawiedliwości. Nieźle zdziwiony byłem widząc, że w wielu mieszkaniach
zamiast balkonów są tylko drzwi i barierka! Tak, jak się budowalo w
mrówkowcach z lat 60 - tych. Developer stwierdzil, że to nic nadzwyczajnego i
takie mieszkania się tez sprzedały. Czy znacie jakiegos innego developera,
ktory sprzedaje mieszkania bez balkonów. Pomijam oczywiście kwestie takie, że
mieszkanie jest na parterze, ma taras lub loggię ;)
Obserwuj wątek
    • herox Re: Mieszkania bez balkonów 12.09.06, 13:28
      > Developer stwierdzil, że to nic nadzwyczajnego i
      > takie mieszkania się tez sprzedały.

To fakt, niedługo będą twierdzić, że miszkania bez ścian działowych i okien to
      nic dziwnego, bo się sprzedają.
      Poza tym są już takie przypadki, że mieszkania bez mieszkania się sprzedają i
      to też nic dziwnego. Wystarczy krzyknąć "sprzedaję", narysować parę kresek,
      które symbolizują rzuty pokoi, powiedzieć, że kiedyś się w sumie wystąpi o
      pozwolenie, ale najpierw trzeba kupić grunt - i już tłum ludzi kupuje te kreski.

Oj ludu, ludu - czemuś taki głupi.
      • Gość: tk Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 00:23
        Zartujecie sobie, ale sprawa nie jest smieszna. Wkrecilismy sie w banke
        mieszkaniowa. Zanim ceny zalamia sie, minie ladnych pare lat. Bedzie drozej niz
        na zachodzie (tam banka sie sypie, u nas zaczyna nadymac). Tak naprawde cena
        jest umowna i nie ma znaczenia - liczy sie tylko spodziewany zysk (dla
        spakulantow) i spokoj sumienia (dla kupujacych na wlasne potrzeby - ulga ze
        udalo sie zlapac te uciekajace ceny). Rodzina mi sie powiekszyla, musze cos
        kupic, a moja sila nabywcza spadla dwukrotnie ... tragedia
    • Gość: jaQbek Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:44
      Pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić. Też się zastanawiam, co za idioci kupują
      mieszkania bez balkonów ...
      Na moje pytania, dlaczego takie mieszkania mają być w nowo budowanym bloku
      stwierdzili "widać architekt mial taką wizję". Biedni niewolnicy durnego
      (taniego) architekta ...
      A co do RekordAW, zajrzyj na www.rekordaw.pl, realizowane inwestycje i zobacz to
      mieszkanie, które zostało w budynku D na parterze. Ciekaw jestem, kiedy sie
      sprzeda :)
      • mbinkowska Re: Mieszkania bez balkonów 12.09.06, 14:12
        > A co do RekordAW, zajrzyj na www.rekordaw.pl, realizowane inwestycje i zobacz
        > to mieszkanie, które zostało w budynku D na parterze. Ciekaw jestem, kiedy sie
        > sprzeda :)

chodzi o to nibydwupokojowe?
        ja chcę ten sam towar co architekt brał :P
        • Gość: jaQbek Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:19
          Dokładnie o to :D
          Chyba zacznę robić zakłady, że do końca roku kupca znajdą
    • Gość: daroo Re: Mieszkania bez balkonów IP: 217.153.179.* 12.09.06, 13:58
      Terenix będzie sprzedawał mieszkania bez balkonów jeśli kiedykolwiek dostaną
      pozwolenie na tą budowę:):):)
      • Gość: gość Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.pkobp.pl 12.09.06, 14:22
        A JaQbek ma duży balkon???
        • Gość: jaQbek Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:48
          Tam, gdzie mieszkam obecnie, balkon JEST. Nieduży, bo to blok z wielkiej płyty,
          ale jest.
      • Gość: :) Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:26
        Wiecie co, naprawde okropne z Was typy :) po co balkon?? Pewnie byście chcieli
        tam palić, pić, suszyć gacie, albo grilowac :/
        • ona-25 Re: Mieszkania bez balkonów 12.09.06, 14:56
          No co Ty ? Opalac sie nago chcemy.
          • Gość: Kasia Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.polskieradio.pl 13.09.06, 13:29
            A co powiecie na ostatnie piętro dość długiego bloku z balkonami, a bez okien
            balkonowych!!! /Takie dziwo wybudowano na Górcach /Bemowo/ w okolicach ul.
            Szlifierskiej/.
            • jaqbek2 Re: Mieszkania bez balkonów 13.09.06, 14:29
              Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Masz jakieś rysunki tego "cuda" ?
              • Gość: aga Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.aster.pl 13.09.06, 21:03
                a ile korzystacie z balkonu? Mam dwa i jest tam graciarnia. Kiedys mieszkalam
                w mieszkaniu z duzym balkonem i ani razu tam nie zajrzalam. Zreszta jak pod
                balkonem brud, smrod i jezdza samochody, to po co ten balkon? W Polsce to taka
                namiastka tarasu, ale tak naprawde to odpowiedzcie sobie na pytanie ile tam
                siedzicie?
                • Gość: jaQbek Re: Mieszkania bez balkonów IP: *.aster.pl 13.09.06, 21:38
                  Jeśli balkon jest większy niż metr na metr, to przyjemnie jest sobie postawić na
                  nim stolik, krzesełka i posiedzieć. Niedawno byłem u kolegi, który kupił sobie
                  mieszkanie na Ursusie z dużym balkonem i przyznam, było bardzo przyjemnie sobie
                  na nim posiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka