15.09.06, 11:26
Uprzejmie proszę o opinie o tym developerze. Czy warto z nimi podpisac umowe,
zwlaszcza, ze nie maja jeszcze pozwolenia na budowe, a budynki oddadza w 2009
roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agness Re: Marvipol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:20
      Zorientuj się jak wygląda "prestiżowa" okolica tego siedla ;)
    • herox Re: Marvipol 15.09.06, 12:52
      Hahaha
      A czego dotyczy ta umowy?
      Sprzedaży kartki papieru z planem mieszkania?
      Dobre.
      • herbata14 Re: Marvipol 15.09.06, 12:58
        A co ja mam zrobić, jak prawie wszystkie inwestycje teraz wygladaja w ten
        sposób? Szukać na rynku wtórnym, gdzie cenny za byle dziurę są 6.000 albo i
        wiecej. Mnie zależy na Ursusie. Tam buduje Ebejot, ale ceny od 6.000, czy to
        nie aby przesada?
        • Gość: ursus Re: Marvipol IP: *.era.pl 15.09.06, 15:11
          no własnie na jakiej podstawie zawierana jest umowa sprzedazy??? marvipol nie
          ma pozwolenia na budowe a kredytu to niby w jaki sposob bank udzieli?????a moze
          mam wplacic 300tys gotowka, nieżle :-)
          • tajga Re: Marvipol 31.01.07, 10:22
            Czytaj i zapamiętaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45760&w=56354552-mak-
        • herox Re: Marvipol 15.09.06, 15:43
          > A co ja mam zrobić, jak prawie wszystkie inwestycje teraz wygladaja w ten
          > sposób? Szukać na rynku wtórnym, gdzie cenny za byle dziurę są 6.000 albo i
          > wiecej. Mnie zależy na Ursusie. Tam buduje Ebejot, ale ceny od 6.000, czy to
          > nie aby przesada?

Nie rozumiem?
          To bez mieszkania nie można żyć?
          Aby przeżyć to na własność potrzeba posiadać bardzo niewiele rzeczy, reszta
          może być leasingowana.

• wegorkie2 Re: Marvipol 15.09.06, 17:15
          Twoje podejście jest powalające. Skoro Ebejot ma za drogo, to wolisz kupić nic
          nie znaczący papierek.

Polecam wybrać się do Tesco, tam można kupić papier dużo taniej, śniadaniowy,
          szkolny (może promocja z okazji rozpoczęcia roku szkolnego!) ewentualnie toaletowy.
        • Gość: RO Re: Marvipol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:51
          Nie przejmuj się Heroxem. Nie kupował mieszkania i w najbliższych latach nie kupi.
          Jest za to ,,forumowym wyjadaczem,, jeśli chodzi o kwestie mieszkaniowe.

Idąc za jego radami, kupisz mieszkanie już wybudowane, ale za dwa , trzy lata,
          dokładając do tego interesu kilkadziesiąt tysięcy złotych w najlepszym wypadku.

Herox swoje mieszkanie zapewne ,,leasinguje,, , czyli wynajmuje, co miesiąc
          wyrzucając w błoto pieniądze, które mozna przeznaczyć na spłatę kredytu, gdyby
          tylko nie ten paralizujący STRACH lub zwykły brak zdolności kredytowej.

Developer, o którym myślisz jest wiarygodnym partnerem. Pisze to mimo, ze
          pracuję u konkurencji.

• Gość: gość Re: Marvipol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:35
      Ja kupiłam u nich mieszkanie na Mokotowie na ul. Pory w maju. Wtedy jeszcze nie
      mieli pozwolenia. Wpłaciłam 5% ceny (5200m2) Zaryzykowałam. Dwa tygodnie temu
      przysłali mi informację, że firma zdobyła pozwolenie na budowę. W listopadzie
      powinni rozpocząć budowę. Nie wiem jak będzie wyglądała dalsza współpraca.
      Oglądałam ich dotychczasowe inwestycje np. na Stawki czy Kazimierzowskiej-są
      bardzo ładne.Zobaczymy co wybudują na Pory. Niestety w dzisiejszych czasach
      wszystkie nowe inwestycje są obarczone dość dużym ryzykiem.
    • Gość: gość Re: Marvipol IP: *.omnigence.com 18.09.06, 11:44
      Inwestycja na ul. Pory, to porazka! Na okolo wyrosna (lub juz sa) 10 pietrowe
      bloczyska, a odleglosc miedzy budynkami to max 50m. Nie bedzie tam zadnych
      widokow, nie mowiac o bliskosci ul. Sikorskiego. Jest to jak mieszkanie przy
      autostradzie!

• Gość: pa28 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • vibram Re: Marvipol 02.10.06, 09:47
          mógłbym prosić o rozwinięcie w temacie "bandy złodziei"; zarezerwoałem u nich
          mieskzanie
          • Gość: Z Re: Marvipol IP: 62.29.169.* 02.10.06, 11:04
            Zgadza sie z przedmowca.

Juz od ponad pol roku Marvipol jest mi winny ponad 1000 PLN nadplat z tytulu
            kosztow zarzadu i w zaden sposob nie moge tych pieniedzy sie od nich doprosic...

Jako developer Marvi moze nie jest zly ale jako zarzadca jest poprostu
            maksykmalnie beznadziejny. Zapewne w umowie przedwstepnej masz zapisane ze
            przez pierwsze trzy lata od odbioru mieszkania zarzad sprawowal bedzie Marvipol
            i to za ponad 100% wieksza stawke niz rynkowa + mocno zawyzone pozostale koszty
            zarzadu i maksymalna opieszalosc w zwrocie nadplat (a raczej brak zwrotow -
            osobiscie nie znam osoby ktora by dostala jakis zwrot nadplat od tej firmy).

Pozdrawiam
            • Gość: asd Re: Marvipol IP: *.attack.pl 02.10.06, 12:36
              Mam dokladnie to samo, marvipol po prostu zabral sobie pieniadze jakie
              zaplacilem za mieszkanie na blizej nieokreslone cele i przez to mam teraz we
              wspolnocie zadluzenie. Tlumaczenia marvipolu sa strasznie metne. Zreszta po
              wybudowaniu budynku tez okazalo sie, ze zrobili niezly przekret, co innego
              obiecali ze wybuduja, co innego wybudowali. Generalnie ostrzegam przed tym
              deweloperem. Kiedy kupujesz u nich mieszkanie to zanim nie wplacisz calych
              pieniazkow jest wszystko cacy, ale potem pozal sie boze...
        • Gość: mieszkaniec pa28 Re: Marvipol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:42
          Dokładnie - Marvipol nie zwraca nadpłaconych pieniędzy. Przymusza do podpisania
          aktów notarialnych z zapisem o 3 letnim zarządzie i czerpie z tego ogromne
          korzyści. Nie biorą pod uwagę, że się ich odwołało, dalej chca pobierać
          pieniądze z tego tytułu. Mi nie zwrócili 400 zł, u innych w naszym bloku kwoty
          ida w tysiące.

Budują ładnie i terminowo - z mieszkania jestem zadowolona, ale cała reszta woła
          o pomstę do nieba. Mili są do czasu, aż nie podpiszesz z nimi umowy. Później
          pokazują swoją prawdziwą twarz.

Jakim cudem zdobyli swoje wyróżnienia i nagrody - nie mam pojęcia!!!

Uważajcie na nich...
          • Gość: swoj Re: Marvipol IP: 80.54.122.* 04.10.06, 14:09
            mi z tego samego tytułu wiszą 180zł
    • tajga Re: Marvipol 31.01.07, 10:05
      Czytaj na:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45760&w=56354552mak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka