Dodaj do ulubionych

JWC- bankructwo

21.09.06, 15:37
z nieoficjalnych zrodel slyszalam, ze JWC ma oglosic bankructwo, czy ktos z
was cos slyszal na ten temat. Moja kolezanka nieswiadomie kupila u nich
mieszkanie i z niecierpliwoscia sledzimy postep i tak juz opoznionych prac.
Ostatnio ktos ze znajomych przekazal nam ta nieoficjalna wiadomosc, jesli ktos
wie cos na ten temat to bardzo prosilabym o wszelkie informacje. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • herox Re: JWC- bankructwo 21.09.06, 16:21
      Hahah, dobre.
      Jedna z lepiej zarabiających firm, szykująca się do wejścia na giełdę.
      Są mistrzami w naciąganiu klientów, którzy płacą grubą kasę za grube fuszerki.
      O żandym bankructwie nie ma mowy.
      • Gość: skuter Re: JWC- bankructwo IP: *.waw.cdp.pl 21.09.06, 16:56
        Też uważam, że to lipa, ale z drugiej strony przeciagające się budowy powodują
        podniesienie kosztów działalności takiego molocha.

• a.u.p Re: JWC- bankructwo 21.09.06, 22:05
      ... ale to bardzo dobry news! Plotka już nie raz zamieniała się w prawdę na
      skutek paniki :-D
    • mbinkowska Re: JWC- bankructwo 21.09.06, 22:18
      haha konkurencja nie śpi :P
    • Gość: hatszepsut Re: JWC- bankructwo IP: *.netx.waw.pl 21.09.06, 22:38
      gwoli ścisłości jak na razie JWC wcale nie wybiera się na Giełdę. Na Giełdę
      szykuje się Dom Development i prospekt emisyjny tej spółki został już
      zatwierdzony przez Komisję Papierów Wartościowych i Giełd ;-)
      • xajkx Re: JWC- bankructwo 22.09.06, 10:44
        troche mnie uspokoiliscie,pomijam juz to, kolezanka zaplacila za te fuszerke,
        dobrze by bylo pomieszkac choc troche w mieszkaniu za ktore zaplacilo sie
        niemale pieniadze,ale tak prawde mowiac juz niejedna duza firma ktorej szlo
        bardzo dobrze po jakims czasie bankrutowala, czemu sie oczywiscie nie dziwie,
        robienie fuszerki jest na krotka mete, fama sie rozchodzi i juz nikt nie chce
        kupowac tego g...
        • herox Re: JWC- bankructwo 22.09.06, 11:00
          xajkx napisała:
          > robienie fuszerki jest na krotka mete, fama sie rozchodzi i juz nikt nie chce
          > kupowac tego g...

Jak to nikt nie chce kupować?
          Jako przykład taka "Osada Wiślana" - wszystko poszło już dawno temu, a
          pozwolenia jak nie było tak nie ma i nie wiadomo czy w ogóle będzie.
          Ceny niesamowite i jak na ich koszty budowy to zysk olbrzymi, więc firma jest w
          jak najlepszej kondycji.
          • Gość: Osadnik Re: JWC- bankructwo IP: 81.210.12.* 22.09.06, 11:09
            A co, "osada" niespelnione Twoje marzenie? Caly czas niemozesz tego przebolec? :)

Moze jak bys tam mogl wreszcie wniesc swoje ulubione bambocle to przestal bys rzucac piane na forum. Szkoda
            • herox Re: JWC- bankructwo 22.09.06, 11:26
              Wpłaciłeś kasę i nic z tego nie będzie, co?
              To zapewne dlatego nie możesz sobie poradzić z rozrywającą cię od środka
              frustracją?
              Ale pocieszę cię, odpowiedni specjalista powinien ci pomóc.
              Powodzenia.
              • Gość: alterego Re: JWC- bankructwo IP: 81.210.12.* 22.09.06, 11:43
                Yyyy.. nie, nope, dunno, pudlo!

Nie mam NIC wspolnego z ta inwestycja, ale Ty jak widze jeszcze nie zapomniales? :)))

Trzym sie
                • Gość: Jatez Re: JWC- bankructwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 04:58
                  Nie moze zbankrutowac bo to duza firma? Byla kiedys linia lotnicza PanAm....
                  • Gość: gość Re: JWC- bankructwo IP: *.chello.pl 23.09.06, 09:01
                    Widzę, ze herox udziela sie na wzsystkich tematach tego forum. Widocznie facet jest jakiś zakompleksiony...)) WSPOŁCZUCIA HEROX HEHEHE
                    • Gość: wizja Re: JWC- bankructwo IP: *.elsnerow.waw.pl 23.09.06, 09:58
                      KOLOS NA GLINIANYCH NOGACH
                      • Gość: ten co żałuje Re: JWC- bankructwo IP: 217.153.44.* 27.09.06, 13:46
                        RATUNKUUUU !!!
                        kupiłem u tego dewelopera mieszkanie i co? Same rozczarowania, bo: wziąłem
                        kredyt na pół miliona złotych bo myslałem ze ceny mieszkań będą normalne tj.
                        ok. 8000 zł/m2, a tu po ok.3300 zł/m2. I mam problem co zrobić z resztą kasy z
                        kredytu. Myślałem, że jak JWC to bloki beda w polu to sobie pospaceruję, a
                        tymczasem wokoło dobra infrastruktura, komunikacja, pech. Jeszcze widoki. Mysle
                        sobie na pewno blokowisko to z 20 pietra poogladam okolice. Tymczasem bloki
                        kameralne 5 pietrowe. Same nieszczescia. No i sasiad co ma psa, ktory ujada.
                        Tez mi nie powiedzieli o tym w JW podczas zakupu mieszkania. Wszystko wina JW.
                        A tak kupilbym mieszkanie bez nerwow u Salwatora ul.Mehoffera , itd.
                        • herox Re: JWC- bankructwo 27.09.06, 14:13
                          Te, developer, nie pozwalaj sobie za bardzo.
                          • Gość: heroxbis Re: JWC- bankructwo IP: 217.153.44.* 27.09.06, 14:48
                            czesc
                            kiepski z ciebie strateg. Jak ktos chwali dewelopera to myslisz od razu, ze
                            jest jego pracownikiem, a ja jestem po prostu zadowolonym mieszkancem JWC i
                            tyle:). Pisze zgodnie z prawda.
                            • Gość: kosmos Re: JWC- bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:10
                              zadowolony mieszkaniec JWC nie istnieje. Chyba ze JWC wybudowalo gdzies zaklad
                              zamkniety...
      • rarely herox to idiota 27.09.06, 15:15
        jest jeszce estymator i poszi xyz

to kretyni ktorzy sami sie soba podniecaja nie karmic trolli

• Gość: kosmos Re: herox to idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:23
          herox jest przynajmniej zabawny
        • est-ymator Re: herox to idiota 27.09.06, 15:49
          Jak się nie ma argumentów merytorycznych to się atakuje w ten sposób.
          Świadczy to o twoim prostactwie i debilizmie, śmieciu.
          • Gość: ali Re: herox to idiota IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 22:00
            Świadczy to o twoim prostactwie i debilizmie, śmieciu.

ale zes sie popisal :))) prawda boli

co tam w nieruchomosciach na florydzie cala polska czeka na twoje analizy

no i mama oczywiscie
            • est-ymator Re: herox to idiota 27.09.06, 22:19
              kolego, zdaje mi sie, że wpadłeś w paranoję. Chyba tylko psychiatra może tobie
              pomóc, choć pewnie mu się nie uda.
        • elwirra28 Re: herox to idiota 27.09.06, 22:43
          rarely napisał:

> jest jeszce estymator i poszi xyz
          >
          > to kretyni ktorzy sami sie soba podniecaja nie karmic trolli

Masz jakies problemy ze sobą czy jak? Oni nie są kretynami, jeśli już to ty nim
          jesteś!
    • Gość: Krzychu Re: JWC- bankructwo IP: *.aster.pl 19.10.06, 21:11
      moze to nie taki zly pomysl, JWC oglasza upadlosc, nikt nie lyka tego czegos na
      bemowie, stoi to kilka lat, pozniej ktos to rowna z ziemia i bemowo zaczyna
      wtgladac normalnie :))))))
    • a.u.p Re: JWC- bankructwo 26.10.06, 21:22
      Więc jednak to prawda. Dzisiaj w wiadomościach słyszałam, że gmina ma problem,
      bo chciała budować z JW Destruction, a oni zadłużyli hipotekę terenu i ogłosili
      upadłość. Teraz wierzyciele mają większe prawa niż właściciel działki.
      A ja myślałam, że przy takim boomie na mieszkania jakość już nie ma żadnego
      znaczenia.
      Jeszcze trochę a uwierzę, że w Polsce działa zasada popytu i podaży :-D
      • Gość: RO :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:27
        a.u.p napisała:

> Więc jednak to prawda.

brednie

• Gość: trader Re: :D IP: 195.42.249.* 27.10.06, 10:04
          jak ta wspaniala firma, budujaca cuda architektury, ktore wzbogacaja nasz
          ponury miejski krajobraz, dajaca ludziom upragnione miejsce zamieszkania po
          przystepnych cenach, moze zbankrutowac???
          • Gość: RO Re: :D IP: *.crowley.pl 27.10.06, 10:31
            to proste - są ludzie, których mozliwości intelektualne nie pozwalają na
            odróżnienie fuzji czy przejęcia od upadłości lub bankructwa

takie życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka