Dodaj do ulubionych

TIVOLI Park czy ktoś kupuje????

27.12.06, 14:27
Szukam osób, które decydują się na kupno mieszkania w inwestycji Tivoli Park.
Czy ktoś coś wie na temat tego dewelopera albo kto bedzie generalnym
wykonawcą? Jakie macie ceny w umowach przedwstępnych u mnie w rezerwacyjnej
to aż 7700/m2. Będę wdzięczna za każde info.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mp23 Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 27.12.06, 19:21
      to chyba po przeciwnej stronie (inwestycja spółki, która buduje osiedle Nowa
      Wola) z tego co pamiętam było tańsze.
      7700zł jak na Bródno to trochę jest, ale to Twoje pieniądze :)
    • aimiejego Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 27.12.06, 22:53
      Ceny pójdą w górę. W tym momencie inwestycją interesują się kupcy z Portugalii,
      którzy prawdopodobnie kupią w pakiecie kilka pięter, a to oznacza, że pozostałe
      lokale mogą zostać sprzedane już drożej.
    • Gość: derwisz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.kosson.com 27.12.06, 23:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=48604625&v=2&s=0
    • Gość: derwisz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.kosson.com 27.12.06, 23:11
      A dodam jeszcze, że ja też kupuję tam mieszkanko - budynek C.
    • Gość: Bingo Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: 195.8.220.* 30.12.06, 14:25
      Ja też mam rezerwację w budynku A na I piętrze. Cena całego mieszkania zależy od
      piętra (im wyżej tym drożej), wielkości balkonu i samego mieszkania. Dla
      rezerwujących do końca 2006 cena parkingu obniżona jest o 50%, co w sumie
      zmniejsza cenę za metr. Mnie wychodzi jakieś 6300.
      Zleciłem też sprawdzenie spółki prawnikom. Wyszło OK. Spółka ma spory kapitał
      (obecnie trwa jego zwiększanie), powiązana jest ze skandynawskim TK Development.
      W pobliżu Tivoli wybudowali centrum handlowe Targówek. Zdaniem prawnika nie
      będzie im się opłacało plajtować. Grunty i Księgi Wieczyste również są OK. Umowa
      przedwstępna nie jest oszukańcza, choć - jak to się często zdaża napisana jest
      tak, by dobrze chronić interesy dewelopera, więc warto ją negocjować.
      Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów! :)
      Wpisujcie się.
      • Gość: derwisz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.kosson.com 30.12.06, 18:32
        Zgadza się - na cenę mieszkania składa się wiele czynników - z mojej umowy
        rezerwacyjnej za metr wychodzi 6750 zł.
        Może podpowiesz, w kótrych punktach warto negocjować umowę? Czy wiadomo już kto
        będzie generalnym wykonawcą?
        • Gość: Bingo Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: 195.8.220.* 30.12.06, 18:44
          Warto zparoponować zmiany w kilku miejscach umowy. Np zauważyłeś, że my -
          klienci za spóźnienia w opłatach winniśmy płacić tzw. odsteki maksymalne (a to
          znaczy 4-krotność stopy lombardowej!), a deweloper w razie zobowiązań na rzecz
          klienta - tylko odsetki ustawowe? Jakaś równość powinna być, czyli my i oni
          powinniśmy się zobowiązać do takich samych odsetek (bądź maksymalnych, bądź
          ustawowych).
          Takich kwiatków jest kilka. Jak chcesz znać szczegóły, to podaj mi maila,
          napiszę na prv.
          Przede wszystkim jednak trzeba nalegać na podpisanie umowy przedwstępnej w
          formie aktu notarialnego. Ja to zgłosiłem i teraz czekam na odpowiedź. Jak
          dostanę odpowiedź, to wam powiem.

Pozdrówka i Szczęśliwego Nowego Roku!
          • Gość: derwisz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.kosson.com 31.12.06, 10:55
            Witam
            Podaję swój e-mail adasiek05@gazeta.pl i proszę o uwagi do umowy.
            Bardzo dziękuję
          • madzia_glaz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 01.01.07, 17:37
            Witam,
            dzięki za info, no tak umowę trzeba negocjować nie wiem jak bardzo są
            elastyczni? Może masz już jakieś doświadczenie z nimi. Decyduje się na
            mieszkanie w budynku A i jak masz jakieś rady co do kwiatków w umowie to będę
            wdzięczna za przestrogę podaję mój adres madzia_glaz@interia.pl

Szczęśliwego Nowego Roku !!!! dla wszystkich przyszłych sąsiadów.
          • Gość: ulag Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: 62.233.191.* 04.01.07, 09:59
            Ja własnie negcjuję z nimi umowe. Bedę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Sama
            znalazłam kilka kwiatków, że słabo sie robi. W którym budynku masz mieszkanie?
            Mój mail golsohn1@poczta.onet.pl

Pozdrawiam,

ula
          • Gość: olginka Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:09
            Cześć!
            Ja też kupuję w budynku C i chciałabym podpisać umowę przedwstępną w formie
            notarialnej. Czy już się to komuś udało? Chętnie też poznam kwiatki, jakie
            znaleźliście w umowie.
            Mój mail: olginka@o2.pl
            Dziś mi powiedzieli, że zarząd zdecydował nie zmieniać zapisu dotyczącego braku
            symetrii w odsetkach. Czy to tylko mi?
            Pozdr
            • madzia_glaz Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 05.01.07, 09:51
              Witam wszystkich,
              tak jak mówiłam ja prawdopodobnie kupię w budynku A, kiatków w umowie znalazłam
              kilkanaście, ciekawe jak podejdą do moich propozycji zmian, ale widzę że jeśli
              chodzi o odsetki to bardzo ciekawe że tak postanowili nieźle się zapowiada.
              Jeszcze nie mam informacj zwrotnej co do moich propozycji jak je dostanę tp
              podzielę się z wami.
              mój email: madzia_glaz@interia.pl
          • Gość: zula Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: 217.116.98.* 10.01.07, 09:50
            hej
            Ja też bardzo poproszę o mejla w sprawie umowy. zulapl@gmail.com
    • goxtrim Czy to przy słynnej smródce bródnowskiej 30.12.06, 16:51
      bo nie mogę znaleźć strony developera z planem?

Pozdr,
      Grzegorz
      • Gość: Bingo Re: Czy to przy słynnej smródce bródnowskiej IP: 195.8.220.* 30.12.06, 18:37
        Tak, potwierdzam. To przy kanałku. Będzie on smrodził za plecami.
        Plan jest tu:
        www.parktivoli.pl

Nara.
        • Gość: :) Re: Czy to przy słynnej smródce bródnowskiej IP: 195.205.163.* 03.01.07, 14:02
          do góry :)
          • michal_74 konkurencyjnie 03.01.07, 15:46
            Mam do sprzedania 56,8 m2 na Zielonym Zaciszu w budynku A. W opcji garaż.
            Nieszkanie wykończone, do wprowadzenia.
            • Gość: kasia Re: konkurencyjnie IP: *.chello.pl 03.01.07, 15:59
              Jaka cena tego mieszkania?
              mój mail poks@op.pl
            • michal_74 Re: konkurencyjnie 08.01.07, 09:49
              Aha, cena z garażem to 390 tys., bez garażu 370.
            • madzia_glaz Re: konkurencyjnie 08.01.07, 17:35
              Witam,
              jestem zainteresowana ofertą, chciałabym zobaczyć to mieszkanie bardzo proszę o
              kontakt mój email: madzia_glaz@interia.pl
    • Gość: ulag Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: 62.233.191.* 04.01.07, 09:44
      ja też zamierzam kupić tam mieszkanie. Na temat developera nie wiem nic.
      prawdopodobnie nie budowałjeszcze zadnych osiedli.
      • michal_74 Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 04.01.07, 10:13
        Na pewno ktoś kupuje, tak jak na początku nikt nie znał Turreta, który budował
        ZIelone Zacisze, a teraz mają 3 budowy w warszawie, dobrą jakośc i Ci, którzy u
        nich kupili na samym początku (tak jak ja) teraz kupują nastepne (tak jak ja:-).
      • aimiejego Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 08.01.07, 23:31
        Bardzo rozsądny komentarz. Od siebie tylko dodam, że im więcej nowych
        deweloperów, tym większa konkurencja na tym rynku i, co za tym idzie, wzrost cen
        gruntów -> wzrost cen mieszkań -> zysk inwestorów.
        • zz_mieszkanie Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 09.01.07, 10:52
          Trzeba tylko się interesować i nie zbijac z pantałyku przy spotkaniach w biurze
          sprzedaży. Na Zielonym Zaciszu od początku deweloper dawał kopię wyciągu z
          ksiegi wieczystej, pozwolenia na budowę i w miarę upływu czasu pozostałe
          dokumenty. To bardzo poprawioało kondycję psychiczna przy takim wydatku. Kupuję
          tam już kolejne mieszkanie (jak widzicie z wcześniejszych wątków jedno
          sprzedaję) i nie narzekam.
          A poza tym: załóżcie swoje forum np. na gazecie, dajcie tutaj link i
          rozmawiajcie ze sobą. Jeśli razem naciśniecie dewelopera, macie we wszystkim
          większą szansę. Swoją drogą czemu na jego stronie nie ma cen?
    • Gość: Magda Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 17:06
      Hej:)
      dzisiaj znalazlam informacje o parku tivoli i zamierzam w poniedzialek
      skontaktowac sie z developerem. Powiedzcie mi, jaka cene moze mi podac
      developer. Tak mniej wiecej zebym byla przygotowana ja jakis rzad wielkosci, bo
      z tego co zauwazylam to sa rozne ceny, czy to tylko zalezy od kondygnacji
      mieszkania? No i czy wiecie cos czy zostaly jakies kawalerki , czy same duze?
      • kwasia0 Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 26.01.07, 17:23
        Witaj,
        Ja podpisalam umowe rezerwacyjna na 32m2 w bud C (parter). Cena tego mieszkania
        z garazem jest 226tys. Moze kosmos, ale i tak bylo najtansze. Pani twierdzila,
        ze to ostatnie takie male, nastepnie bylo 45m2 juz ponad 300tys i
        "zakolejkowane". Ale moze tylko tak mowila.
        Dzwon szybko w poniedzialek, moze cos jeszcze jest. Generalnie im wyzej tym
        drozsze za m2 i im mniejsze to tez drozsze :(

pozdrawiam
        Kasia
    • Gość: www Tivoli Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.aster.pl 27.01.07, 14:08
      zapraszam serdecznie na nowo powstałą stronę www.parkmieszkaniowy.vel.pl

Tutaj będziecie mogli poznawać przyszłych sąsiadów, wymieniać się informacjami
      na temat podpisywanych umów z deweloperem, postępów budowy, oraz rozpocząć
      integrację z przyszłymi sąsiadami jeszcze przed odbiorem kluczy ;-)
      Zapraszam na dostępne na stronie forum o wiekszych możliwościach niż forum
      Gazety.
      W najbliższych planach rozwoju strony - galeria na zdjęcia z placu budowy.

www.parkmieszkaniowy.vel.pl
      • Gość: karol78 Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.spray.net.pl 22.02.07, 23:04
        a czy komus kto kupil ponad 60 m udalo sie zakupic jedno miesjce parkingowe
        zamiats dwoch
        przyznam ze chetniej bym sie zdecydowala kupujac jedno placac 20tys zł mniej
        • Gość: karol78 Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? IP: *.spray.net.pl 27.02.07, 19:26
          moze orientujecie sie jaki bedzie czynsz na tivoli - i platnosci za parking?
    • jacek_l Re: TIVOLI Park czy ktoś kupuje???? 25.05.07, 12:47
      Czy ktoś ma zamiar kupić mieszkanie w kolejnym etapie? Jak Wam się podoba wzór
      umowy? Czy ktoś może próbował coś zmienić i czy się udało. Będę wdzięczny za
      wszelkie wskazówki.
      Pozdrawiam
      J
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka