gracuuja 03.01.07, 15:24 właściwie mogę powiedzieć, ze kupiliśmy tam mieszkanko... czy ktoś jeszcze..?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 03.01.07, 15:40 Ja tez tam kupilem... Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 04.01.07, 17:23 miło wiedzieć, że faktycznie jeszcze ktoś "prawdziwy" kupił... bo 109 mieszkań rozeszło się jak woda (przynajmniej tak mówią) a nigdzie nic o tej inwestycji nie znalazłam... :) ceny od wczoraj wzrosły... swoją drogą... przecież jeszcze w grudniu nie mieli nic do sprzedania... :P a co do pozwolenia... ja tam trzymam kciuki, ze dostaną tak jak zakłada umowa - do końca I kwartalu... a w której klatce jeśli wolno spytać..?? my w D... ;) pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Villa Concorde - BI 03.01.07, 15:51 Gratuluję decyzji, jak się mieszka? Już po pierwszej nocy? Mieszkanko to wiadomo jak wypadło, a partner? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Villa Concorde - BI IP: 195.212.53.* 03.01.07, 17:03 hahahahhahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre a tak poza tym, to jak mozna kupic cos na co jeszcze nie ma pozwolenia na budowe (około połowy roku powinno byc), a termin oddania to 2009 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 04.01.07, 12:43 Faktycznie, "kupno" to w tej sytuacji przesadzone okreslenie...Ale przeciez prawie wszyscy "kupujemy" na rynku perwotnym wirtualne mieszkania. Tak czy inaczej mam tam rezerwacje. A swoja droga skad wiecie, ze pozwolenie bedzie dopiero w połowie roku? w BI mowia, ze lada moment... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Villa Concorde - BI IP: 195.212.53.* 04.01.07, 16:21 widzalem gdzies na skyscryper city link do artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Villa Concorde - BI IP: 195.212.53.* 04.01.07, 16:23 dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73498,3807073.html " W oczekiwaniu na pozwolenie na budowę Ale uwaga! Bouygues rozpoczyna sprzedaż mieszkań w tej inwestycji, choć nie ma jeszcze pozwolenia na budowę. Liczy, że rozpocznie ją w majuczerwcu przyszłego roku. Gdyby udało się dotrzymać tego terminu, dom byłby gotowy w lutym 2009 r. Czy to realne? Ten deweloper już raz się przeliczył. W lipcu po głośnej kampanii medialnej rozpoczął sprzedaż mieszkań na osiedlu La Lumiere na Polach Wilanowskich, również nie mając jeszcze w ręku kompletu dokumentów niezbędnych, by rozpocząć inwestycję. Mimo to pracownicy firmy zapewniali klientów, że budowa garażu oraz budynków pierwszego etapu rozpocznie się późnym latem lub jesienią. Aprocedury w mieście przeciągają się, m.in. wciąż nie jest gotowy projekt mostka, który ma być częścią ulicy Husarzy stanowiącej jedyny dojazd do osiedla. Na działce na Polach Wilanowskich żadne roboty nie zaczęły się do dziś. Nie przeszkadza to inwestorowi sprzedawać już mieszkań drugiego etapu. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 05.01.07, 14:53 dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 08.01.07, 11:06 a wiesz, ze ceny od 3 stycznia podrożały o 8-10 %..?? pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Villa Concorde - BI IP: 195.145.80.* 09.01.07, 11:07 Nie wiem ile placiliscie ale ja dzisiaj dostalem maila od sprzedawcy za 55,4m chca 495 tys. + 35 tys miejsce parkingowe. Zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania tylko moze mi ktos powiedziec jak wyglada umowa - bo po ostatnich doswiadczeniach np z Galeria Park to jestem troche wstrzasniety jakie umowy sie teraz pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 09.01.07, 13:15 Cena mieszkan w tej inwestycji uzalezniona byla od pietra (najdrozsze 4 i 5 pietro), odleglosci od ul 1 sierpnia (tansze najblizej-klatka A) i strony na ktora wychodza okna (drozsze byly te od wschodu (tereny zielone). Z tego co pamietam na poczatku sprzedazy,czyli raptem miesiąc temu np mieszkanie 55,6m2, 3 pietro, od zachodu kosztowalo 450lub 460tys + 35tys miejsce w parkingu podziemnym. Co do umowy to wg opinii mojego prawnika umowa przdwstepna nie odbiega razaco od standardow aktualnie obowiazujacych, czyli nie specjalnie chroni praw kupujacego... mozna troche wynegocjowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 10.01.07, 21:02 my mamy klatkę D mieszkanie wsch-zach - okna wychodzą na dwie strony; na parterze i placilismy - a dokladnie to zaplacimy ;) 6900 za metr... Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 10.01.07, 21:04 a jak chcesz to moge ci podeslac umowe... Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 10.01.07, 21:00 mieszkania BI - w villa concorde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 14.01.07, 17:17 Hej! Czy sa jakies wiesci nt pozwolenia na budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 17.01.07, 12:16 niestety do mnie żadne nie doszły :( jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Villa Concorde - BI IP: *.ip.fastwebnet.it 17.01.07, 17:06 Czy masz moze jakis dzialajacy e mail do BI ten z ich strony nie dziala , ciekawe czy mieszkania ktore pokazuja jako wolne na stronie sa rzeczywiscie wolne/nie sprzedane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 17.01.07, 17:27 Kilka dni temu zapytalem Pania z BI, czy informacje (tzn mieszkania zarezerwowane i wolne) na ich stronie są aktualne i dowiedzialem sie ze nie... Dlatego najlepiej rozmawiac bezposrednio w ich biurze Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 21.01.07, 12:08 mail faktycznie nie dziala... proponuję telefon... można się dodzwonić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Villa Concorde - BI IP: *.ichip.pw.edu.pl 02.02.07, 12:42 Jestem ciekawy czy ktoś ma informacje odnośnie pozwolenia na budowę. Czy ktoś kontaktował się z deweloperem w tej sprawie? Jaką usłyszeliście odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 02.02.07, 13:05 ... napisalam własnie maaila... zobaczymy co odpiszą... bo dzwonić mi się nie chce... chyba wiem jaka bedzie odpowiedz... ....czekamy.... no i pewnie nic nam innego nie pozostaje... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Villa Concorde - BI IP: *.ip.fastwebnet.it 02.02.07, 13:24 Czesc napisalem ci na maila dwa trzy pytania jezeli mozesz pls o odp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 05.02.07, 13:57 mail, mailem... zadzwonilam - oczywiscie nic nowego nie wiadomo, oprócz tego, że póki co nadal zakładają, ze wyrobią się do końca marca. Pani z którą rozmawialam, potwierdziła, że zamieszanie z Prezydentem miasta w Warszawia ma jak najbardziej wpływ na to kiedy dostaną papierek... :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Villa Concorde - BI IP: *.amwaw.edu.pl 18.02.07, 15:43 Hej! jakies wiesci odnosnie pozwolenia na budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 23.02.07, 19:10 od 6 lutego jest pozwolenie!!!! do końca marca musi się jeszcze uprawomocnić,ale faktycznie juz jest!!! :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 20.03.07, 11:09 no to już jest PRAWOMOCNE... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Villa Concorde - BI - rolety na parterze IP: *.aster.pl 09.04.07, 11:36 Zmieniając temat, chciałabym się zapytać czy ktoś z Was się orienutuje jak wygląda sprawa ROLET ANTYWŁAMANIOWYCH na parterze? Wydaje mi się to NIEZBĘDNE. Szukam osób, które kupiły mieszkania na parterze i chciałyby zamontować rolety. Klaudyna - sąsiadka :) Odpowiedz Link Zgłoś
krisakka Re: Villa Concorde - BI - rolety na parterze 11.05.07, 20:26 Osiedle bedzie chronione, wiec nie ma potrzeby kupowania rolet. Ja mieszkam rowniez obecnie na parterze (lubie miec ogrodek przed tarasem =)) i nie mam z tym zadnych problemow. To juz nie te czasy, ze do kazdego mieszkania na parterze chuligani sie wlamuja i kradna miliony spod dywanu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Villa Concorde - BI IP: *.crowley.pl 17.04.07, 15:38 Czy otrzymaliscie juz od developera wszystkie dokumenty potrzebne do kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Villa Concorde - BI IP: *.aster.pl 17.04.07, 17:55 nie wkurza was ten ZUS i PKP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Villa Concorde - BI 20.04.07, 09:28 z tego co się orientuję to tak. nie załatwiałam tego osobiście, ale wszystko co trzewba do banku dostać juz można, pieniądze będą chcieli najprawdopodobniej gdzieś w okolicach lipca... a na terenie... ZACZĘŁO POJAWIAĆ SIĘ WRESZCIE OGRODZENIE!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireneusz Re: Villa Concorde - BI IP: *.aster.pl 23.04.07, 22:43 Witam. Dzisiaj byłem wieczorkiem w okolicy i pokusiłem się popatrzeć jak wygląda okolica. Generalnie ok, tylko te boeingi słychać :( Odpowiedz Link Zgłoś
newmateo Re: Villa Concorde - BI 24.04.07, 11:09 No cóż, deweloper w swoim katalogu wskazuje na bliskość lotniska... Przez kilka lat mieszkałam w pobliżu i nigdy nie odczuwałam dyskomfortu z tego powodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Villa Concorde - BI IP: *.crowley.pl 24.04.07, 17:02 ja mieszkam w poblizu i nie odczuwam dyskomfortu, chyba dlatego ze do lotniska jest jeszcze mimo wszystko dosyc daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Villa Concorde - BI IP: *.171.131.226.crowley.pl 30.04.07, 13:12 witam, zapraszam na www.villaconcorde.fora.pl/ pozdro hubert Odpowiedz Link Zgłoś