Dodaj do ulubionych

VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!!

04.04.03, 10:50
Kochani forumowicze, pomóżcie !
Jestem na etapie zastanawiania się nad kupnem mieszkania w Vita Parc, ale mam do wyjaśnienia jeszcze dwie
sprawy:

1. kolektor ściekowy na działce obok,
2. przejście dla pieszych na Stryjeńskich prowadzące do wejścia na osiedle,
Ad1
Przechodząc kiedyś latem w okolicy, uderzył mnie straszny fetor wydobywajacy się z kolektora ściekowego,
który znajduje się na działce obok Vita Parc.
Czy jest to stan permanentny, czy tylko przejściowy?
Ad2
Na przejściu dla pieszych na Stryjeńskich prowadzącym do Vita Parc nie ma świateł, a na tym odcinku
samochody jeżdżą bardzo szybko, często dochodzi tam do niebezpiecznych sytuacji i wypadków. Nie
wyobrażam sobie aby moje dzieci mogły tam bezpiecznie przechodzić. Poza tym przy planowanym
rozwiązaniu
wyjazdu z parkingu podziemnego w Vita Parc, będzie bardzo utrudnione włączanie się do ruchu na
Stryjeńskich
w stronę Centrum. Światła mogłyby to znacząco poprawić.
Czy może wiecie, czy gmina ma w planie zamontowanie tam świateł?

Będę wdzięczny za pomoc
K
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! IP: 157.25.43.* 04.04.03, 11:29
      Kostnik idioto wez juz nie zakladaj nowych watkow na temat tego beznadziejnego
      osiedla. Zrozum, ze decyzje musisz podjac sam!!!
      Co za maniak!
      • kostnik Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! 07.04.03, 09:47
        Gość portalu: Pit napisał(a):

> Kostnik idioto wez juz nie zakladaj nowych watkow na temat tego
        beznadziejnego
        >
        > osiedla. Zrozum, ze decyzje musisz podjac sam!!!
        > Co za maniak!

PIT, idiotą jesteś TY!
        Naucz się najpierw czytać, powtórz alfabet a dopiero potem sie wypowiadaj.
        KOSTNIK to ja , a wątek ten zaczął niejaki KOSINIK.

Ale dla idioty to przecież żadna różnica.

KOSTNIK
        • Gość: Pit Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! IP: 157.25.43.* 07.04.03, 10:13
          Kostnik czy Koslinik to ta sama durna swolocz. Nie udawaj gnojku kogos innego i
          nie mysl sobie, ze jak zmienisz nicka to nikt Cie nie pozna. Na kilometr
          wyczuwam takiego debila ja Ty.
    • guziec1 Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! 04.04.03, 12:40
      koslnik napisał:

> Kochani forumowicze, pomóżcie !
      > Jestem na etapie zastanawiania się nad kupnem mieszkania w Vita Parc, ale mam d
      > o wyjaśnienia jeszcze dwie
      > sprawy:
      >
      > 1. kolektor ściekowy na działce obok,
      > 2. przejście dla pieszych na Stryjeńskich prowadzące do wejścia na osiedle,
      > Ad1
      > Przechodząc kiedyś latem w okolicy, uderzył mnie straszny fetor wydobywajacy s
      > ię z kolektora ściekowego,
      > który znajduje się na działce obok Vita Parc.
      > Czy jest to stan permanentny, czy tylko przejściowy?
      > Ad2
      > Na przejściu dla pieszych na Stryjeńskich prowadzącym do Vita Parc nie ma świa
      > teł, a na tym odcinku
      > samochody jeżdżą bardzo szybko, często dochodzi tam do niebezpiecznych sytuacj
      > i i wypadków. Nie
      > wyobrażam sobie aby moje dzieci mogły tam bezpiecznie przechodzić. Poza tym p
      > rzy planowanym
      > rozwiązaniu
      > wyjazdu z parkingu podziemnego w Vita Parc, będzie bardzo utrudnione włączanie
      > się do ruchu na
      > Stryjeńskich
      > w stronę Centrum. Światła mogłyby to znacząco poprawić.
      > Czy może wiecie, czy gmina ma w planie zamontowanie tam świateł?
      >
      > Będę wdzięczny za pomoc
      > K

Jeżeli chodzi o kolektor ściekowy, to nie jest to kolektor, tylko przepompownia ścieków i prawdopodobnie
      będzie tam działać jeszcze bardzo długo.

Natomiast światła na tym przejściu są rzeczywiście potrzebne, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że w
      tym roku ma być wykonane przedłużenie Pileckiego do Belgradzkiej, co znacząco zwiększy ruch na tym
      odcinku Stryjeńskich.

G
      • Gość: Adam Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 04.04.03, 20:40
        Czesc

Kostnik, ZMILUJ sie i nie pisz wiecej. BLAGAM nie kupuj tam mieszkania. Ja
        jestem zdecydowany kupic. Jedyne co moze mnie odwiesc to twoje sasiedztwo. Daj
        znac jak najszybciej co postanowisz. Blaaaaaaaagam.
        A na powaznie:
        - dziwi mnie ze tak oczerniasz inwestycja a zarazem "jestes zainteresowany".
        Moze masz interes w malej sprzedazy? Mnie jako zainteresowanemu, pasuje zeby
        inwestycja jak najlepiej sie sprzedawala. To chyba oczywiste.
        - kolektor jest w podziemiu i smierdzi chyba tylko mrowkom, jak ktos nie wierzy
        niech sam sprawdzi, na zewnatrz jest tylko maly budynek
        - swiatla przy wyjezdzie? a moze by tak przylozyc sie do zrobienia prawa jazdy
        i nauki skretu w lewo. To naaaprawde bardzo trudne.
        I jeszcze moj drogi kostniku (moze kiedys podasz chociaz imie) nie dodales
        nastepujacych bardzo waznych negatywnych aspektow Viterry. Zrobie to za ciebie:
        - slonce wschodzi na wschodzie - straszne bedzie mnie budzic
        - deszcz pada czasami z nieba - straszna lokalizacja ja chce do Afryki
        - bazarek jest nieopodal, bede tam musial kupowac - straszne ja chce sie
        odchudzac! nie chce zadnych sklepow w okolicy
        - trawa rosnie przed blokiem, las jest niedaleko - straszne, mam alergie na
        pylki, jak ja to wytrzymam
        - metro jest w poblizu - mury beda sie trzasly w posadach
        - itd.

Jestes albo idiota albo handlowcem konkurencji.
        • Gość: Oburzony-Zygmunt. Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! IP: 212.160.138.* 07.04.03, 08:24
          Adam, gościu człowiek się pyta a ty mu takie odzywki walisz. Kurwa koleś, zakup
          mieszkania dla niektórych to nie jest jak kupienie zapałek czy kondomów (jeśli
          ty wogóle miałeś okazje kiedykolwiek taki przedmiot użyć), więc wszystko trzeba
          brać pod uwagę. A tobie pedale jak nic nie przeszkadza to wypierdalaj na
          centralny. Bo ja z takimi dupkami nie mam zamiaru mijać się na terenie osiedla.
          Więc albo grzecznie odpowiedz na pytanie, albo wogóle nie zabieraj głosu.
        • kostnik Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! 07.04.03, 09:58
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Czesc
          >
          > Kostnik, ZMILUJ sie i nie pisz wiecej. BLAGAM nie kupuj tam mieszkania. Ja
          > jestem zdecydowany kupic. Jedyne co moze mnie odwiesc to twoje sasiedztwo.
          Daj
          > znac jak najszybciej co postanowisz. Blaaaaaaaagam.
          > A na powaznie:
          > - dziwi mnie ze tak oczerniasz inwestycja a zarazem "jestes zainteresowany".
          > Moze masz interes w malej sprzedazy? Mnie jako zainteresowanemu, pasuje zeby
          > inwestycja jak najlepiej sie sprzedawala. To chyba oczywiste.
          > - kolektor jest w podziemiu i smierdzi chyba tylko mrowkom, jak ktos nie
          wierzy
          >
          > niech sam sprawdzi, na zewnatrz jest tylko maly budynek
          > - swiatla przy wyjezdzie? a moze by tak przylozyc sie do zrobienia prawa
          jazdy
          > i nauki skretu w lewo. To naaaprawde bardzo trudne.
          > I jeszcze moj drogi kostniku (moze kiedys podasz chociaz imie) nie dodales
          > nastepujacych bardzo waznych negatywnych aspektow Viterry. Zrobie to za
          ciebie:
          > - slonce wschodzi na wschodzie - straszne bedzie mnie budzic
          > - deszcz pada czasami z nieba - straszna lokalizacja ja chce do Afryki
          > - bazarek jest nieopodal, bede tam musial kupowac - straszne ja chce sie
          > odchudzac! nie chce zadnych sklepow w okolicy
          > - trawa rosnie przed blokiem, las jest niedaleko - straszne, mam alergie na
          > pylki, jak ja to wytrzymam
          > - metro jest w poblizu - mury beda sie trzasly w posadach
          > - itd.
          >
          > Jestes albo idiota albo handlowcem konkurencji.

Ludzie czy wy nie umiecie czytać! KOSTNIK a KOSLNIK to drobna różnica!!!
          Najpierw czytajcie poprawnie a potem komentujcie, a dopiero na samym końcu
          wyzywajcie.

Adamie ZMIŁUJ się i czytaj dokładniej, zanim zaczniesz wyzywać zastanów się. Bo
          jeśli okaże się, że będziesz moim sasiadem ... no cóż też bym nie chcial miec
          takiego sąsiada!!!

Odpowiadając na twoje pytanie: NIE ZREZYGNUJE, uważam że inwestycja jest
          interesująca, a to że ma kilka (moinm zadaniem)wad, nie oznacza że chcę ją
          oczernić, tylko chcę się dowiedzieć co inni potencjalni sąsiedzi na ten temat
          myślą, bo być może warto o to powalczyć w Viterze.

Pozdrawiam

KOSTNIK

Pozdrawiam KOSTNIK

• baczek10 Hej Kostnik !!! 07.04.03, 14:59
            Widzę, że nauczyłeś się czytać. A jak tam z pisaniem?. Twoja ostatnia wypowiedź prawie bez błędów
            ortograficznych!!!!.
            Mógłbyś ujawnić swoją lokalizację na osiedlu?. Czy przypadkiem nie chodzi o pomieszczenia ochrony osiedla?
          • Gość: Adam Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- Do KosTnika IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 07.04.03, 18:15
            Czesc

Oczywiscie pomylilem sie. KosTnika przepraszam. Grunt to umiec przyznac sie do
            bledu. KosLnika widze jednak na forum na szczescie juz nie ma.

Pozdrawiam
            Adam
            • kostnik Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- Do KosTnika 08.04.03, 19:03
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Czesc
              >
              > Oczywiscie pomylilem sie. KosTnika przepraszam. Grunt to umiec przyznac sie
              do
              > bledu. KosLnika widze jednak na forum na szczescie juz nie ma.
              >
              > Pozdrawiam
              > Adam
              A jednak będzie z Ciebie sąsiad! Pisanie o niczym mamy za soba, a więc skupmy
              się na istocie problemu i gadajmy o Viterze!
              Czyli Ty Adamie zdecydowałeś się już w 100% na VitaParc?

Pozdrawiam

KOSTNIK

• Gość: Lesio Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- Do KosTnika IP: 157.25.43.* 09.04.03, 09:10
                Kostnik jest glupi!!!

• Gość: krycha Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH - skonczmy wojne IP: *.braun.de 09.04.03, 11:28
                  Panowie,

Powstrzymajcie emocje i ograniczcie inwektywy. Sledzialam wiele watkow na
                  Forum - powiedzmy, ze ten wydaje sie najmniej... rzeczowy.

FYI - ja zdecydowalam sie na zakup mieszkania w VP, podpisuje umowe
                  przedwstepna za kilka dni. Wydaje mi sie, ze rozwazylam wszystkie za i przeciw
                  (tak jak kazdy z nas). Jedyny element, ktorego nie bralam pod uwage to
                  te "pozytywne" emocje miedzy przyszlymi sasiadami.

Zycze poprawy humoru i wszystkich serdecznie pozdrawiam,
                  K.
                  • Gość: Lesio Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH - skonczmy wojne IP: 157.25.43.* 09.04.03, 11:52
                    Krycha wypieprzaj na watek o JW Construction
                  • kostnik Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH - skonczmy wojne 09.04.03, 14:00
                    Gość portalu: krycha napisał(a):

> Panowie,
                    >
                    > Powstrzymajcie emocje i ograniczcie inwektywy. Sledzialam wiele watkow na
                    > Forum - powiedzmy, ze ten wydaje sie najmniej... rzeczowy.
                    >
                    > FYI - ja zdecydowalam sie na zakup mieszkania w VP, podpisuje umowe
                    > przedwstepna za kilka dni. Wydaje mi sie, ze rozwazylam wszystkie za i
                    przeciw
                    > (tak jak kazdy z nas). Jedyny element, ktorego nie bralam pod uwage to
                    > te "pozytywne" emocje miedzy przyszlymi sasiadami.
                    >
                    > Zycze poprawy humoru i wszystkich serdecznie pozdrawiam,
                    > K.

Zapraszam na priva: kostnik@gazeta.pl Chętnie pogadam na temat Vita Parc bo na
                    forum w sposób cywilizowany nie da rady. Swoją droga witam w gronie przyszłych
                    sąsiadów. Czekam na znak życia od Ciebie i opinię na temat koloru okien

Pozdrawiam Kostnik
    • Gość: Joanna Re: VITERRA-STRYJEŃSKICH- POMOCY !!!! IP: 62.233.207.* 06.05.03, 13:30
      Jestem jak najbardziej "za", jeśli chodzi o ograniczenie prędkości na
      Stryjeńskich. Samochody tam się naprawdę rozpędzają i może to być niebezpieczne
      w momencie, kiedy po oddaniu osiedla VitaParc nagle wiele osób będzie musiało
      przechodzić przez jezdnię w tym miejscu. Światła nie są chyba najlepszym
      rozwiązaniem (jeśli już, to powinny być tochę wcześniej, na skrzyżowaniu).
      Lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie ograniczenia prędkości i może
      zainstalowanie "fotografa" w widocznym miejscu. Po oddaniu osiedla na pewno
      zmieni się charakter Stryjeńskich - stanie się bardziej ulicą osiedlową i
      powinno to znaleźć odbicie w zasadach ruchu drogowego rządzących tym odcinkiem
      jezdni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka