Dodaj do ulubionych

DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 13:20
Tak przeglądam oferty i opinie dot. różnych deweloperów. Zastanawiam się nad
Dom Development, ale moje obawy budzi olbrzymi kredyt jaki DD wzięło od
EBOiR. Taki kredyt jest bardzo ciężko spłacać, a procenty są nieliche.
Sytuacja w branży nie nadzwyczajna, a te zyski do których przyznaje się DD w
informacjach prasowych nie obsłużą spłaty kredytu / a to nie jest jedyne
zobowiązanie firmy, wystarczy przejrzeć dokumenty w sądzie/. Nasuwa mi się
porównanie ze stoczniami, które też miały przyznane duże kredyty. I bardzo
proszę pracowników DD /a zwłaszcza saab, Piotrek, szyrek2, piotr206, bb,
Wojtek/ znanych z wazeliniarskich wątków o DD, aby nie twierdzili, że
przyznanie kredytu dobrze świadczy o firmie, jej pozycji itp. Kredyty
zniszczyły wiele większych firm i z lepszych branż niż DD. Trzeba o tym
ryzyku pamiętać i nie lekceważyć. Dużo bezpieczniejsze dla klienta są
kredyty udzielone deweloperom na KONKRETNĄ inwestycję, która jest
realizowana pod KONTROLĄ banku i obsługiwana przez np. rachunek powierniczy.
A DD takiego rachunku nie ma. Ja z tych powodów z DD umowy nie podpiszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: 194.9.223.* 16.04.03, 13:23
      Stary Ty masz jakąś obsesję na punkcie tych pracowników DD. Nie pracuję dla
      nich - a dla kogo, to możesz łatwo sprawdzić po numerze IP - jeśli nie wiesz
      jak, to mi bardzo przykro.
    • Gość: . Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 18:01
      Na razie problem ma EBOIR. Dali ogromny kredyt DD bez zabezpieczenia
      hipotecznego, tak przynajmniej podają media. Jeżeli bank ponosi tak duże
      ryzyko, to chyba z DD przynajmniej na razie jest OK. Ryzyko jest ogromne, ale
      dla EBOIR'u.
    • Gość: andzia wyplacalnosc nie musi byc taka wazna IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 21:44
      Czy bedzie wyplacalne powinno Cie obchodzic tylko wowczas jesli kupujesz dziure
      w ziemi, a nie gotowe mieszkanie. A kupic dziure w ziemi w obecnej sytuacji na
      rynku potrafi tylko ktos o mocnych nerwach - jakis Janko Ryzykant. Prawda jest
      taka, ze rynek nadal jest dziki i ryzykanci zaklepuja sobie najlepsze
      mieszkania (te bardziej rozkladowe, z ladnym widokiem). A osoby mniej odwazne
      (lub bardziej rozsadne) czekaja albo kupuja na rynku wtornym.
      • Gość: Piotr Re: wyplacalnosc nie musi byc taka wazna IP: *.acn.pl 16.04.03, 23:53
        Gość portalu: andzia napisał(a):

> Czy bedzie wyplacalne powinno Cie obchodzic tylko wowczas jesli kupujesz
        dziure
        >
        > w ziemi, a nie gotowe mieszkanie. A kupic dziure w ziemi w obecnej sytuacji
        na
        > rynku potrafi tylko ktos o mocnych nerwach - jakis Janko Ryzykant. Prawda
        jest
        > taka, ze rynek nadal jest dziki i ryzykanci zaklepuja sobie najlepsze
        > mieszkania (te bardziej rozkladowe, z ladnym widokiem). A osoby mniej odwazne
        > (lub bardziej rozsadne) czekaja albo kupuja na rynku wtornym.

Zdecydowalem sie kupic dziure w ziemi. Ryzyko zniejsza sie poprzez sprawdzenie
        firmy i odpowiednie negocjacje umowy (uwarunkowanie wplat od postepow budowy,
        np 80% przy odbiorze.

p
    • Gość: tinia Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 17.04.03, 00:46
      Masz rację Banki udzielają każdemu kredyt! Przede wszystkim firmą z kłopotami
      finansowymi, przecież są one prywatne, a udziałowcy chcą stracić pieniądze. Ha,
      Ha, ha, ha, ha. No tak masz rację taki bank takim firmą pożycza pieniądze.
      Zapraszam do bankrutujących spółdzielni które niestety nie mogą znaleść takiego
      banku, który chce stracić kasę. No tak ale DD ma kosmiczne szczęście. Ha, ha,
      ha....
      (a tak na marginesie to od 5 lat jestem konsultantem bankowym ale to mały
      szczegół.... ha, ha, ha)
      Proszę napisz jeszcze coś równie dobrego. Może troche fantastyki. ha, ha
      • sailor2 Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? 17.04.03, 09:27
        Gość portalu: tinia napisał(a):

> Masz rację Banki udzielają każdemu kredyt! Przede wszystkim firmą z kłopotami
        > finansowymi, przecież są one prywatne, a udziałowcy chcą stracić pieniądze.
        Ha,
        >
        > Ha, ha, ha, ha. No tak masz rację taki bank takim firmą pożycza pieniądze.
        > Zapraszam do bankrutujących spółdzielni które niestety nie mogą znaleść
        takiego
        >
        > banku, który chce stracić kasę. No tak ale DD ma kosmiczne szczęście. Ha, ha,
        > ha....

Koleżanka, jak dla mnie, zbyt często używa "ha, ha, ha...ha, ha.." Chyba nie
        jestes konsultantem bankowym.
        > (a tak na marginesie to od 5 lat jestem konsultantem bankowym ale to mały
        > szczegół.... ha, ha, ha)
        > Proszę napisz jeszcze coś równie dobrego. Może troche fantastyki. ha, ha
        • Gość: joars Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.pf.com.pl / 10.1.5.* 18.04.03, 11:17
          sailor2 napisał:

> Gość portalu: tinia napisał(a):
          >
          > > Masz rację Banki udzielają każdemu kredyt! Przede wszystkim firmą z kłopot
          > ami
          > > finansowymi, przecież są one prywatne, a udziałowcy chcą stracić pieniądze
          > .
          > Ha,
          > >
          > > Ha, ha, ha, ha. No tak masz rację taki bank takim firmą pożycza pieniądze.
          >
          > > Zapraszam do bankrutujących spółdzielni które niestety nie mogą znaleść
          > takiego
          > >
          > > banku, który chce stracić kasę. No tak ale DD ma kosmiczne szczęście. Ha,
          > ha,
          > > ha....
          >
          >
          > Koleżanka, jak dla mnie, zbyt często używa "ha, ha, ha...ha, ha.." Chyba nie
          > jestes konsultantem bankowym.
          > > (a tak na marginesie to od 5 lat jestem konsultantem bankowym ale to mały
          > > szczegół.... ha, ha, ha)
          > > Proszę napisz jeszcze coś równie dobrego. Może troche fantastyki. ha, ha

I robi straszne błędy.
          • Gość: Benek Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.crowley.pl 06.05.03, 07:54
            Jakieś 2-3 tygodnie temu DD ogłosiło, że ma nową propozycję w okolicach
            Morskiego Oka na Mokotowie. Ogłosili i zapadła cisza. Zadzwoniłem do nich, nie
            chcieli informować, mieli oddzwonić, nie oddzwaniają. Czy ktoś coś wie na
            temat tej lokalizacji i dlaczego jest tak owiana tajemnicą?
            • Gość: dd Re: rezydencja Morskie Oko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 12:45
              Gość portalu: Benek napisał(a):

> Jakieś 2-3 tygodnie temu DD ogłosiło, że ma nową propozycję w okolicach
              > Morskiego Oka na Mokotowie. Ogłosili i zapadła cisza. Zadzwoniłem do nich, nie
              > chcieli informować, mieli oddzwonić, nie oddzwaniają. Czy ktoś coś wie na
              > temat tej lokalizacji i dlaczego jest tak owiana tajemnicą?

www.rezydencjamorskieoko.pl

• Gość: Marcin DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 00:39

A w jakim to wspaniałym banku?
        • Gość: Blanka Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: *.dito.pl 03.06.03, 13:52
          Dla Chetnych - www.namyslowska.net
          Nie zrażajcie się czasowymi kłopotami z wejściem na forum. Pracujemy nad tym!
      • Gość: lucy Re: DD - CZY BĘDZIE WYPŁACALNE? IP: 193.109.127.* 03.06.03, 14:45

> Masz rację Banki udzielają każdemu kredyt! Przede wszystkim firmą z kłopotami
        > finansowymi, przecież są one prywatne, a udziałowcy chcą stracić pieniądze.
        Ha,
        >
        > Ha, ha, ha, ha. No tak masz rację taki bank takim firmą pożycza pieniądze.
        > Zapraszam do bankrutujących spółdzielni które niestety nie mogą znaleść
        takiego
        >
        > banku, który chce stracić kasę. No tak ale DD ma kosmiczne szczęście. Ha, ha,
        > ha....
        > Proszę napisz jeszcze coś równie dobrego. Może troche fantastyki. ha, ha

Napisz jeszcze co jarasz i bedziemy mieli komplet informacji!
        Hahahaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka