Dodaj do ulubionych

Statystyki oferty.net za styczeń

IP: *.inetaccess.pl 06.02.07, 12:18
oferty.net/statystyki/022007.php?idp=166
Średnia cena 8656pln/m (średni wzrost o 0,99%) - czyli w granicach błędu.

W segmencie mieszkań droższych:
Mieszkania 3 pokojowe wzrost o 3pln/m - czyli żaden.
Mieszkania 4-ro pokojowe spadek o 2,1%.

W praktycznie każdej dzielnicy stagnacja. Mieszkania 3-pokojowe stagnacja albo
spadki, 4-ro pokojowe praktycznie wszędzie kilkuprocentowe, pokaźnie spadki.

Interpretacje wyników pozostawiam czytającym...

lima

Obserwuj wątek
    • Gość: alus Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.wincor-nixdorf.com 06.02.07, 12:46
      Porównaj do wyników sprzed roku. Wtedy też był zastój - mało tego aż do marca
      niewiele się zmieniało. A potem co było to wiemy...
      • herox Re: Statystyki oferty.net za styczeń 06.02.07, 12:55
        Gość portalu: alus napisał(a):

> Porównaj do wyników sprzed roku. Wtedy też był zastój - mało tego aż do marca
        > niewiele się zmieniało. A potem co było to wiemy...

Zgadzam się z przedmówcą,
        jest to typowe grzanie opon przed ruszeniem z piskiem.

Swoją drogą warto zobaczyć na Białołękę - tam wzrost jest nieprzerwany i efekt
        stagnacji w syczniu nie dotyczy tej dzielnicy.

Zresztą zapraszam do zapoznania się z nowymi prognozami cen:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=56819570
        • Gość: Gen.Patton Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: 57.66.193.* 08.02.07, 09:19
          100 razy powtórzone kłamstwo w końcu staje się prawdą... Herox ma chyba zniżki
          u Energizera... nakręcony na maxa 24h/dobę
      • Gość: thelima Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.inetaccess.pl 06.02.07, 13:03
        Kochany. Porównaj sobie z 2001. Jak się zaczął spadek w styczniu to trwał 2 lata...

Jednym słowem wróżysz z fusów.

lima
    • hektor01 Re: Statystyki oferty.net za styczeń 06.02.07, 12:51
      Proste, wieksze mieszkania przy tych cenach już sie nie sprzedają. Twierdzę, że
      jest to szczyt krzywej wzrostu. Większe mieszkania juz spadają, tańsze jeszcze
      nie. Wiosna będzie ciekawa :-)
      • Gość: mika Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.aster.pl 06.02.07, 13:12
        dziś można kupić mieszkanie 4 pokojowe poniżej 6 tyś za metr, spokojnie.
        zobaczcie sami dzisiejsze oferty na domiporta:
        www.domiporta.pl/details,191,23251-28175-MS.asp
        www.domiporta.pl/details,191,21975-9206-MS.asp
        www.domiporta.pl/details,191,22776-7918-MS.asp
        www.domiporta.pl/details,191,23185-15769-MS.asp
        www.domiporta.pl/details,191,22776-8873-MS.asp
        www.domiporta.pl/details,191,23711-3192-MS.asp
        przykłady można mnożyć.
        • Gość: thelima Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.inetaccess.pl 06.02.07, 15:02
          Ależ oczywiście. Tak było zawsze. Osobiście skłaniam się do tezy, że grudniowy
          wzrost dużych mieszkań do jakaś pomyłka oferty.net...
        • Gość: mggmg Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.189.72.19.e-plan.pl 06.02.07, 18:52
          świetne, naprawdę możesz mnożyć takie przykłady?
          masz może dostęp jeszcze do takich sprzed 2-3 lat, a nie tylko sprzed roku tzn
          te które już podałaś?
          piszę pracę magisterską na ten temat, interesuje mnie ta tematyka
          proszę o jeszcze i z góry dziękuję
          • Gość: taa Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:07
            to tez sprzed roku?
            www.domiporta.pl/details,191,22795-14409-3.asp
            www.domiporta.pl/details,191,609987334010420070957306.asp
            www.domiporta.pl/details,191,24474-16651.asp
            mozna mnożyc
            • Gość: mgmg Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.189.72.19.e-plan.pl 07.02.07, 16:37
              no z Białołęki, jak sie postarasz, to wymnożysz..
      • Gość: Guzik Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: 62.29.169.* 06.02.07, 18:39
        Rzeczywiście, wygląda na to że średnia 8500 to można powiedzieć "linia oporu"
        przed dalszymi wzrostami. Drogie mieszkania wyhamowały a nawet staniały, tańsze,
        z dalszych dzielnic jeszcze idą w górę wiec pewnie średnia będzie delikatnie
        szła w górę po 1-2% miesięcznie. Moim zdaniem, przez najbliższe pare miesięcy
        będziemy mieli swego rodzaju konsolidację, małe przegrupowanie, ktoś coś sprzeda
        ktoś coś kupi, a za parę miesięcy jak wszyscy dostaną podwyżki, zrestrukturyzują
        swoje kredyty, znajdą najemców i co tam jeszcze, ruszymy do dalszych zakupów.
        • Gość: thelima Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.aster.pl 06.02.07, 19:44
          > a za parę miesięcy jak wszyscy dostaną podwyżki, zrestrukturyzują
          > swoje kredyty, znajdą najemców i co tam jeszcze, ruszymy do dalszych zakupów.

Czy Wy naprawdę wierzycie w podwyżki, które będą niefistaszkowe w porównaniu z
          kosztem kupna mieszkania? Już tu był taki jeden co tłumaczył listopadową
          stagnację tym, że ludzie prezenty na święta kupują... Oczywiście, średnio 250pln
          za statystyczny prezent zapewne opóźnia decyzję kupna mieszkania za statystyczne
          400000pln...

lima
          • hektor01 Re: Statystyki oferty.net za styczeń 06.02.07, 21:17
            banki.wp.pl/kat,60994,page,2,wid,8719846,wiadomosc.html
            coraz ciekawiej się robi. Nie ma takiej możliwosci, żeby ceny jeszcze wzrosły.
          • Gość: RO Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:39
            fajne oferty :)

prawie wszystkie to mieszkania dwupoziomowe ze skosami - agencje podają cenę za
            powierzchnię po obrysie - wtedy cena m2 wygląda tak atrakcyjnie w ogłoszonku :)

co do aktualności tych ofert - zastanawiające jest , że ŻADNA z nich nie jest
            ofertą bezpośrednią sprzedającego - wszystkie są agencyjnymi - to może
            wskazywać, że własne ogłoszenia sprzedającego wygasły juz dawno temu

osobiście mogę wskazać w ofercie pewnej agencji nieruchomości ( dużej
            warszawskiej sieci kilkunastu biur, która na swojej stronce pisze , że oferty
            aktualizuje cyt.:,, codziennie,, kilkanaście ofert )
            mieszkań/domów/działek/obiektów, które na sto procent są nieaktualne od kilku
            miesięcy do kilku LAT :D
            • Gość: RO Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:42
              PS

jedna z ofert to na pewno świeżynka - mieszkanie PRZEWIDZIANE do odbioru w
              grudniu ubiegłego roku - czyli na stówę oferta jest starsza
    • Gość: Sprzedawczyni Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.chello.pl 07.02.07, 17:52
      Kurcze, zastanawiam sie skąd takie ceny?? prawie 9 tys za metr?? Czy to są ceny
      mieszkań nowych?? Ja sprzedałam w styczniu mieszkanie , 2 pokoje, całkiem
      niezłe (może nie ekskluzywne, ale ładnie urządzone) na Włochach za 6700 za m +
      garaż i wcale nie miałam zbyt wielu chętnych, musiałam zejść z 7 tys za m2, bo
      przez 2 miesiące nie udało mi sie znaleźć chętnego.
      • herox Re: Statystyki oferty.net za styczeń 08.02.07, 08:55
        Gość portalu: Sprzedawczyni napisał(a):

> Kurcze, zastanawiam sie skąd takie ceny?? prawie 9 tys za metr?? Czy to są
        ceny
        >
        > mieszkań nowych?? Ja sprzedałam w styczniu mieszkanie , 2 pokoje, całkiem
        > niezłe (może nie ekskluzywne, ale ładnie urządzone) na Włochach za 6700 za m
        +
        >
        > garaż i wcale nie miałam zbyt wielu chętnych, musiałam zejść z 7 tys za m2,
        bo
        > przez 2 miesiące nie udało mi sie znaleźć chętnego.

Jeżeli mieszkanko ma jakiś ewidentny feler to faktycznie nie można wziąć 9 tys.
        Za normalne mieszkanko, nawet na zadupiu wytrawny sprzedawca - ale nie osoba
        indywidualna - tylko agent bierze 9-10 tys. zł.

Może bardziej by się opłacało sprzedać przez agencję?
        • Gość: johnny Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: 217.8.161.* 08.02.07, 09:46
          To co mowi herox ma sens. Ponadto, zamiast sprzedawac za mierne 6.7k we
          Wlochach trzeba raczej bylo wrzucic po 9-10k do jednej z maszynek internetowych
          przyczyniajac sie do wzrostu cen w Warszawie.
    • Gość: Sprzedawczyni Re: Statystyki oferty.net za styczeń IP: *.chello.pl 08.02.07, 09:57
      Mieszkanie było najzwyklejsze w świecie, nie było może urządzane przez
      architekta, ale miało drewniany parkiet, zabudowa w kuchni też drewniana, szafa
      wnekowa w sypialni, garaż w podziemiach
      Wydaje mi się, że te te ceny z oferty. net maja się nijak do rzeczywistości,
      chyba, że biorą pod uwagę tylko sprzedaż ekskluzywnych apartamentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka