oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 21.02.07, 12:18 przepraszam oczywiście chodziło mi o nasze miasteczko Odpowiedz Link Zgłoś
nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 09:10 witaj, mam nadzieje ze w czerwcu 2008 bede wlascicielem jednego z segmentów:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 09:28 Witaj ale się cieszę, że w końcu ktoś się pojawił!Już myślałam,że sama będę tam mieszkała:) Ja jestem z IIetapu czyli mam nadzieję, że we wrześniu 2008 otzrymam klucze. A jeśli mogę wiedzieć jaki numerek? Ja 64.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 14:14 19:) Odpowiedz Link Zgłoś
oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 15:19 mam nadzieję, że będzie nas więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 15:59 ja prawdopodobnie będę właścicielką nr 66 w 2 etapie. właśnie podpisalam umowę rezerwacyjną. wiecie coś więcej o tym developerze bo szczerze mówiąc mam pewne obawy, jak bylo z poprzednimi inwestycjami? konsultowaliscie umowe z jakims prawnkiem? mowili wam cos o puszczaniu lini sredniego napiecie w ziemi (na razie podobno idzie dokładnie wzdłuz ogrodzenia osiedla) bo ja akurat mam za płotem słup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:17 Biorąc pod uwagę jak piekielnie drogie jest puszczenie tego pod ziemią, radzę się zacząć przyzwyczajać do tego słupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tlen Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 08:54 WitaM! Myślałem o zakupie segmentu w tej inwestycji ale skutecznie odstraszył mnie punkt w tej umowie mówiący o możliwości odstąpienia stron od umowy z 5% karą. Oznacza to, że możecie (czego nikomu oczywiście nie życzę!!!) za rok zostać poproszeni przez developera o dobrowolną dopłatę do 1m2 albo po 90 dniach dostaniecie te pieniądze z powrotem. Tylko jaką one będą miały wartość - to już trudno powiedzieć. Po za tym - w umowie jest zapis, że nie można wchodzić na budowę aż do ukończenia - czyli kupowanie kota w worku. Mój prawnik mi odradził. No i jeszcze tan koleś w biurze sprzedaży - TRAGEDIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantic Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.aster.pl 24.02.07, 11:56 Handlowiec z NM jest profesjonalny. Zapisy w umowie mówią o cenie całkowitej i NM nie może żądać dodatkowej kasy. Kara 5% dotyczy odstąpienia od umowy dla każdej ze Stron. Sama umowa jest w miarę dobra, widziałem gorsze.. Mi akurat udało się wynegocjować nawet małą zmianę w ratach (kwoty etapów), tylko trzeba być rzeczowym i mieć argumenty. Nie ma co się dziwić deweloperowi jak jest duży popyt... i tak są mili bo moga przebierać w klientach. Wejście na budowę to BHP. Bank jeśli ma wypłacic kolejną transzę i tak przyśle swojego inspektora, wiec mamy dodatkową kontrolę na naszą korzyść. Ogólnie warto szybko zawiązać wspólnotę i konkretnie załątwiać sprawy. Głowa do góry, zawsze jest jakies wyjscie ;)) Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
cza82 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 05.04.07, 13:47 Witam sąsiadkę, Kupiłem 63 - dziś podpisuję umowę realizacyjną. Przyznam szczerze, że jak dziś poczytałem na forach o inwestorze to trochę się przeraziłem... Zastanawiałem się nad 63 lub 42, ale ostatecznie wybrałem 63, bo szybciej i wieksza działka. Nie wiem czy wiesz, ale za naszym płotem planowana jest droga gminna, chociaż jak słyszałem od osoby niezależnej będzie ona typu osiedlowego - mało uczęszczana. No i jeszcze pociągi, ale mam nadzieję, że coś tam powstanie i nie będą uciążliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadziol1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.sun.com 23.02.07, 17:25 Wlasnie podpisalismy umowe na segment na tym osiedlu, domek numer 59. Troche sie przerazilam ta linia wysokiego napiecia tuz przy osiedlu :-( Pozdrawiam wszystkich potencjalnych sasiadow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 23.02.07, 19:05 mnie pan w biurze zapewniał, że te kable zostana puszczone w ulicy- ze juz maja pozwolenie na te zmiane. ale zobaczymy jak to bedzie. trzeba sie uzbroic w cierpliwosc bo na pewno przyjdzie nam przezyc wiele "stresujących "sytuacji w związku z budowa zreszta jak wszyscy wchodzacy w kontakt z jakimkolwiek developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
maggga1 a jak z kredytem? 23.02.07, 19:09 jeszcze mam pytanie, kredytujecie ten zakup? bo gdzies czytalam ze banki niechetnie udzielaja kredytow na nieruchomosci z dzialkami, ktore sa udzialami w czesci wspolnej. czy ktos ma jakies informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantic Re: a jak z kredytem? IP: *.aster.pl 24.02.07, 12:06 Sales z NM zapewniał mnie, że poprawili samą umowę i domki mają dwie hipoteki (dom i ogórdek). Deweloper wydziela nam kawałek ziemi pod domkiem ze swojej działki i to jest brane jako hipoteka dla Banku. Ogródek jest współwłasnością i po pewnie 2 latach załatwimy to sobie na własność (mam to przegadane z deweloperem). Poradą służy Doradca Kredytowy który współpracuje z NM el 8251264. Ja teraz zastanawiam się czy kredyt w PLN czy we frankach.... ;) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawulm Re: a jak z kredytem? IP: *.polkomtel.com.pl 26.02.07, 10:33 Witam, zarezerwowałem nr. 55 ale się jeszcze waham. Czy ktoś z Was obserwował/analizował ewentualne uciążliwości które wystąpują w miejscu budowy? Mam na myśli bliskość linii kolejowej oraz hałas samolotów. Pozdrawiam. Kawul Odpowiedz Link Zgłoś
nowalokatorka Re: a jak z kredytem? 26.02.07, 11:05 kurcze, to poki co wszyscy z II etapu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadziol1 Re: a jak z kredytem? IP: *.sun.com 26.02.07, 11:37 Co do samolotow to nasi znajomi pracujacy na Okeciu zapewniaja ze samoloty w tamtym rejonie nie maja korytarzy powietrznych i nie beda uciazliwe. Jesli chodzi natomiast o kolejke to od torow osiedle dzieli ok. 600-800m, biorac pod uwage ze pociagi tam czesto nie jezdza, odleglosc oraz to ze zapewne w pasie dzielacym tory od osiedla zostanie jeszcze cos zbudowane mysle ze nie bedzie to specjalnie odczuwalne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrusia stojaca woda IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.03.07, 13:24 moim zdaniem najwiekszym problemem bedzie woda, która nieustannie bedzie zalegac na glinianym podlozu. Teren nie jest zmelioryzowany, jest to pole. Pewnego dnia byłam tam po opadach deszczu i nie moglam przejechac samochodem, co wiecej widzialam jak cieżarówka zaryła sie w blocie i musiala ja wyciagac koparka. Taki problem pojawil sie juz w Mysiadle i w Józefosławiu w poprzednich inwestycjach Naszej Willi, firmy z której wywodzi sie deweloper NM. Mieszkancy tamtych inwestycji publikują na forum zdjecia stojacej po kolana wody. Mnie to przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba752 Re: a jak z kredytem? 05.03.07, 21:05 UWAGA na Doradcę Kredytowego NK niestety nie mam miłych doświadczeń z doradcą kretytowym z NM , pani z NaszKredyt nie dopilnowała formalności i niestety nie otrzymaliśmy kredytu - sprawa ciągnęła się ok 2 miesiące, ponieśliśmy koszty ; oplata rezerwacyjna, koszty zawiadczeń ponad 2000 pln ( po wstępnej rozmowie z doradcą miało nie byc problemów z kredytem - niestety rzeczywistośc jest brutalna - prawo rynku pewnie mają juz kilku na moje miejsce) najgorsze ze winę zwaliła na nas i obsmarowała w NM ! to jest ich fachwa pomoc Uwaga! doradcy kredytoweg który ma pomoc w uzyskaniu kredytu i załatwic formalności , dobrze radzę omijajcie polecanego przez NM doradce z daleka... rozczarowana RYBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: a jak z kredytem? IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 18:57 Ja dostalam kredyt w Millenium. Jakby ktos chcial to moge polecic bardzo profesjonalnego doradce kredytowego z Open Finance. Zalatwia wszystko! Jesli ktos jest zainteresowany zapraszam na GG 421648. Pozdrawiam sasiadow. Ja mam 52 :) Odpowiedz Link Zgłoś
kandk2 Re: a jak z kredytem? 03.03.07, 22:38 witam, ja bez problemu dostałam kredyt kredyt na tą nieruchomość. Decyzję z baku miałam w ciągu 5 dni więc szczerze - nie ma z tym problemu. Bank w którym brałam kredyt doskonale zna tego developera, ponieważ nie jest to pierwszy wniosek kredytowy rozpatrywany na zakup inwestycji tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
kandk2 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 03.03.07, 22:36 witam, (jeszcze nie)JESTEM WłAśCICIELKą APARTAMENTU 12A JEżELI CHODZI O KABLE W ZIEMI PROSZę SIę NIE MARTWIć, Pan w NM obiecał, że kabel zostanie wpuszczony w ziemię. Jest to do zrobienia więc myślę że w ciągu tych "kilku" miesięcy bedziemy mieli większe problemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 26.02.07, 14:26 Wiatm wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla Nasze miasteczko i w związku z tym zapraszam do wypowiedzi na naszym forum, które dzisiaj założyłam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46266 ps. Myślę, że to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 27.02.07, 16:20 świetny pomysl z tym forum. Ja jednak jeszcze postanowiłam poczekac i kupic domek w 3 etapie wiec mam nadzieje ze i tak bedziemy sasiadami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: 217.17.35.* 26.03.07, 11:17 Witam, ja też zastanawiam, się nad tą inwestycją. Troszkę odstraszają mnie informacje o zalegającej wodzie. Ciekawe, czy developer coś z tym zrobić, czy trzeba będzie na własną rękę robić jakieś odwierty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.acn.waw.pl 26.03.07, 13:09 To jeszcze wszystkiego nie sprzedali? czy został juz tylko III etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.lot.pl 27.03.07, 10:04 wczoraj byłam na naszej budowie i co widzę... blizniaki o numerze 17 i 18 oraz segmenty o numerach 1, 2 , 3 i 4 maja juz parter ! cała reszta ma juz fundamenty:) wygląda to całkiem fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość baseny dla mieszkańców gratis !!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 27.03.07, 18:38 img181.imageshack.us/my.php?image=p1085957zy8.jpg nasza willa w józefosławiu - ta sama firma co nasze miasteczko :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kable na pranie Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.spray.net.pl 27.03.07, 18:40 polecam wizytę w Mysiadle na inwestycji też firmy - kable, które miały iść z ziemi mogą posłużyć do wieszania prania hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.acn.waw.pl 28.03.07, 08:01 U nas ma być inaczej! Kable będą puszczone w zimemi na 100% a co do basenów podłóże mamy mieć lepsze wiec jeżeli zechcemy basen będziemy musieli sobie za niego słono zapłacić bo niestety firma nam go nie załatwi!! Odpowiedz Link Zgłoś