Dodaj do ulubionych

szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna

20.02.07, 14:36
jak w temacie
Obserwuj wątek
    • oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 21.02.07, 12:18
      przepraszam oczywiście chodziło mi o nasze miasteczko
      • nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 09:10
        witaj, mam nadzieje ze w czerwcu 2008 bede wlascicielem jednego z segmentów:)
        pozdrawiam
        • oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 09:27
        • oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 09:28
          Witaj ale się cieszę, że w końcu ktoś się pojawił!Już myślałam,że sama będę tam
          mieszkała:) Ja jestem z IIetapu czyli mam nadzieję, że we wrześniu 2008
          otzrymam klucze. A jeśli mogę wiedzieć jaki numerek? Ja 64.Pozdrawiam

• nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 14:14
            19:)
            • oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 15:19
              mam nadzieję, że będzie nas więcej!
              • maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 22.02.07, 15:59
                ja prawdopodobnie będę właścicielką nr 66 w 2 etapie. właśnie podpisalam umowę
                rezerwacyjną. wiecie coś więcej o tym developerze bo szczerze mówiąc mam pewne
                obawy, jak bylo z poprzednimi inwestycjami?
                konsultowaliscie umowe z jakims prawnkiem?
                mowili wam cos o puszczaniu lini sredniego napiecie w ziemi (na razie podobno
                idzie dokładnie wzdłuz ogrodzenia osiedla) bo ja akurat mam za płotem słup?
                • Gość: grzesiek Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:17
                  Biorąc pod uwagę jak piekielnie drogie jest puszczenie tego pod ziemią, radzę
                  się zacząć przyzwyczajać do tego słupa.
                • Gość: Tlen Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 08:54
                  WitaM!
                  Myślałem o zakupie segmentu w tej inwestycji ale skutecznie odstraszył mnie
                  punkt w tej umowie mówiący o możliwości odstąpienia stron od umowy z 5% karą.
                  Oznacza to, że możecie (czego nikomu oczywiście nie życzę!!!) za rok zostać
                  poproszeni przez developera o dobrowolną dopłatę do 1m2 albo po 90 dniach
                  dostaniecie te pieniądze z powrotem. Tylko jaką one będą miały wartość - to już
                  trudno powiedzieć. Po za tym - w umowie jest zapis, że nie można wchodzić na
                  budowę aż do ukończenia - czyli kupowanie kota w worku. Mój prawnik mi odradził.
                  No i jeszcze tan koleś w biurze sprzedaży - TRAGEDIA!!!
                  • Gość: Frantic Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.aster.pl 24.02.07, 11:56
                    Handlowiec z NM jest profesjonalny. Zapisy w umowie mówią o cenie całkowitej i
                    NM nie może żądać dodatkowej kasy. Kara 5% dotyczy odstąpienia od umowy dla
                    każdej ze Stron. Sama umowa jest w miarę dobra, widziałem gorsze.. Mi akurat
                    udało się wynegocjować nawet małą zmianę w ratach (kwoty etapów), tylko trzeba
                    być rzeczowym i mieć argumenty. Nie ma co się dziwić deweloperowi jak jest duży
                    popyt... i tak są mili bo moga przebierać w klientach. Wejście na budowę to
                    BHP. Bank jeśli ma wypłacic kolejną transzę i tak przyśle swojego inspektora,
                    wiec mamy dodatkową kontrolę na naszą korzyść. Ogólnie warto szybko zawiązać
                    wspólnotę i konkretnie załątwiać sprawy. Głowa do góry, zawsze jest jakies
                    wyjscie ;)) Pozdrawiam sąsiadów.
          • cza82 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 05.04.07, 13:47
            Witam sąsiadkę,
            Kupiłem 63 - dziś podpisuję umowę realizacyjną. Przyznam szczerze, że jak dziś
            poczytałem na forach o inwestorze to trochę się przeraziłem... Zastanawiałem się
            nad 63 lub 42, ale ostatecznie wybrałem 63, bo szybciej i wieksza działka. Nie
            wiem czy wiesz, ale za naszym płotem planowana jest droga gminna, chociaż jak
            słyszałem od osoby niezależnej będzie ona typu osiedlowego - mało uczęszczana.
            No i jeszcze pociągi, ale mam nadzieję, że coś tam powstanie i nie będą uciążliwe.
            Pozdrawiam
      • Gość: gadziol1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.sun.com 23.02.07, 17:25
        Wlasnie podpisalismy umowe na segment na tym osiedlu, domek numer 59.
        Troche sie przerazilam ta linia wysokiego napiecia tuz przy osiedlu :-(

Pozdrawiam wszystkich potencjalnych sasiadow :-)
        • maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 23.02.07, 19:05
          mnie pan w biurze zapewniał, że te kable zostana puszczone w ulicy- ze juz maja
          pozwolenie na te zmiane. ale zobaczymy jak to bedzie. trzeba sie uzbroic w
          cierpliwosc bo na pewno przyjdzie nam przezyc wiele "stresujących "sytuacji w
          związku z budowa zreszta jak wszyscy wchodzacy w kontakt z jakimkolwiek
          developerem.
          • maggga1 a jak z kredytem? 23.02.07, 19:09
            jeszcze mam pytanie, kredytujecie ten zakup? bo gdzies czytalam ze banki
            niechetnie udzielaja kredytow na nieruchomosci z dzialkami, ktore sa udzialami
            w czesci wspolnej. czy ktos ma jakies informacje na ten temat?
            • Gość: Frantic Re: a jak z kredytem? IP: *.aster.pl 24.02.07, 12:06
              Sales z NM zapewniał mnie, że poprawili samą umowę i domki mają dwie hipoteki
              (dom i ogórdek). Deweloper wydziela nam kawałek ziemi pod domkiem ze swojej
              działki i to jest brane jako hipoteka dla Banku. Ogródek jest współwłasnością i
              po pewnie 2 latach załatwimy to sobie na własność (mam to przegadane z
              deweloperem). Poradą służy Doradca Kredytowy który współpracuje z NM el
              8251264. Ja teraz zastanawiam się czy kredyt w PLN czy we frankach.... ;)
              Pozdrawiam ;)
              • Gość: kawulm Re: a jak z kredytem? IP: *.polkomtel.com.pl 26.02.07, 10:33
                Witam,
                zarezerwowałem nr. 55 ale się jeszcze waham.
                Czy ktoś z Was obserwował/analizował ewentualne uciążliwości które wystąpują w
                miejscu budowy? Mam na myśli bliskość linii kolejowej oraz hałas samolotów.

Pozdrawiam.
                Kawul
                • nowalokatorka Re: a jak z kredytem? 26.02.07, 11:05
                  kurcze, to poki co wszyscy z II etapu...
                • Gość: gadziol1 Re: a jak z kredytem? IP: *.sun.com 26.02.07, 11:37
                  Co do samolotow to nasi znajomi pracujacy na Okeciu zapewniaja ze samoloty w
                  tamtym rejonie nie maja korytarzy powietrznych i nie beda uciazliwe. Jesli
                  chodzi natomiast o kolejke to od torow osiedle dzieli ok. 600-800m, biorac pod
                  uwage ze
                  pociagi tam czesto nie jezdza, odleglosc oraz to ze zapewne w pasie dzielacym
                  tory od osiedla zostanie jeszcze cos zbudowane mysle ze nie bedzie to specjalnie
                  odczuwalne.

Pozdrawiam.
                • Gość: dobrusia stojaca woda IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.03.07, 13:24
                  moim zdaniem najwiekszym problemem bedzie woda, która nieustannie bedzie
                  zalegac na glinianym podlozu. Teren nie jest zmelioryzowany, jest to pole.
                  Pewnego dnia byłam tam po opadach deszczu i nie moglam przejechac samochodem,
                  co wiecej widzialam jak cieżarówka zaryła sie w blocie i musiala ja wyciagac
                  koparka. Taki problem pojawil sie juz w Mysiadle i w Józefosławiu w poprzednich
                  inwestycjach Naszej Willi, firmy z której wywodzi sie deweloper NM. Mieszkancy
                  tamtych inwestycji publikują na forum zdjecia stojacej po kolana wody. Mnie to
                  przeraza.
              • ryba752 Re: a jak z kredytem? 05.03.07, 21:05
                UWAGA na Doradcę Kredytowego NK

niestety nie mam miłych doświadczeń z doradcą kretytowym z NM , pani z
                NaszKredyt nie dopilnowała formalności i niestety nie otrzymaliśmy kredytu -
                sprawa ciągnęła się ok 2 miesiące, ponieśliśmy koszty ; oplata rezerwacyjna,
                koszty zawiadczeń ponad 2000 pln ( po wstępnej rozmowie z doradcą miało nie
                byc problemów z kredytem - niestety rzeczywistośc jest brutalna - prawo rynku
                pewnie mają juz kilku na moje miejsce) najgorsze ze
                winę zwaliła na nas i obsmarowała w NM !
                to jest ich fachwa pomoc Uwaga! doradcy kredytoweg który ma pomoc w uzyskaniu
                kredytu i załatwic formalności ,

dobrze radzę omijajcie polecanego przez NM doradce z daleka...

rozczarowana RYBA

• Gość: Ola Re: a jak z kredytem? IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 18:57
                  Ja dostalam kredyt w Millenium. Jakby ktos chcial to moge polecic bardzo
                  profesjonalnego doradce kredytowego z Open Finance. Zalatwia wszystko! Jesli
                  ktos jest zainteresowany zapraszam na GG 421648. Pozdrawiam sasiadow. Ja mam 52 :)
            • kandk2 Re: a jak z kredytem? 03.03.07, 22:38
              witam,
              ja bez problemu dostałam kredyt kredyt na tą nieruchomość. Decyzję z baku miałam
              w ciągu 5 dni więc szczerze - nie ma z tym problemu. Bank w którym brałam
              kredyt doskonale zna tego developera, ponieważ nie jest to pierwszy wniosek
              kredytowy rozpatrywany na zakup inwestycji tego developera.
          • kandk2 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 03.03.07, 22:36
            witam,
            (jeszcze nie)JESTEM WłAśCICIELKą APARTAMENTU 12A
            JEżELI CHODZI O KABLE W ZIEMI PROSZę SIę NIE MARTWIć, Pan w NM obiecał, że kabel
            zostanie wpuszczony w ziemię. Jest to do zrobienia więc myślę że w ciągu tych
            "kilku" miesięcy bedziemy mieli większe problemy :)
    • oli271 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 26.02.07, 14:26
      Wiatm wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla Nasze miasteczko i w związku z
      tym zapraszam do wypowiedzi na naszym forum, które dzisiaj założyłam
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46266
      ps. Myślę, że to dobry pomysł?
      • maggga1 Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna 27.02.07, 16:20
        świetny pomysl z tym forum. Ja jednak jeszcze postanowiłam poczekac i kupic
        domek w 3 etapie wiec mam nadzieje ze i tak bedziemy sasiadami:-)
        • Gość: pola Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: 217.17.35.* 26.03.07, 11:17
          Witam, ja też zastanawiam, się nad tą inwestycją. Troszkę odstraszają mnie
          informacje o zalegającej wodzie. Ciekawe, czy developer coś z tym zrobić, czy
          trzeba będzie na własną rękę robić jakieś odwierty?
          • Gość: asia Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.acn.waw.pl 26.03.07, 13:09
            To jeszcze wszystkiego nie sprzedali? czy został juz tylko III etap?
    • Gość: nowalokatorka Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.lot.pl 27.03.07, 10:04
      wczoraj byłam na naszej budowie i co widzę...
      blizniaki o numerze 17 i 18 oraz segmenty o numerach 1, 2 , 3 i 4 maja juz
      parter !
      cała reszta ma juz fundamenty:)

wygląda to całkiem fajnie

• Gość: gość baseny dla mieszkańców gratis !!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 27.03.07, 18:38
      img181.imageshack.us/my.php?image=p1085957zy8.jpg
      nasza willa w józefosławiu - ta sama firma co nasze miasteczko :-D

• Gość: kable na pranie Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.spray.net.pl 27.03.07, 18:40
      polecam wizytę w Mysiadle na inwestycji też firmy - kable, które miały iść z
      ziemi mogą posłużyć do wieszania prania
      hihi
      • Gość: pablo Re: szukam sąsiadów nowemiasteczko nowa iwiczna IP: *.acn.waw.pl 28.03.07, 08:01
        U nas ma być inaczej! Kable będą puszczone w zimemi na 100% a co do basenów
        podłóże mamy mieć lepsze wiec jeżeli zechcemy basen będziemy musieli sobie za
        niego słono zapłacić bo niestety firma nam go nie załatwi!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka