Gość: Bibi IP: *.u.itsa.pl 03.04.07, 13:06 Chce kupic u nich mieszkanie i poszukuje informacji jakim sa developerem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.mofnet.gov.pl 05.04.07, 08:52 Witam - czy myślisz o ich nowej inwestycji na Tarchominie (Kolonia leśna)? Ja zarezerwowałam u nich mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:18 ja również zarezerwowałam u nich mieszkanie, ale też na ich temat nic niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 21.07.07, 18:35 Podobno mają dostać to nieszczęsne pozwolenie w ciągu 2-3 tyg. Tym razem urzędnicy przyczepili się do projektu dachu, bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:40 ja też zarezerwowałam u nich mieszkanie, ale na razie nie odezwali się. czekam na telefon obiecali że zadzwonią pod koniec maja. czy może ktoś coś wie na temat daty rozpoczęcia inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 193.203.139.* 30.05.07, 22:29 Podobno dostali już pozwolenie na budowę. CZekają na jaikeś papiery i mają zacząć budowę w czerwcu. Jeśli chodzi o dewelopera, to na razie zbudowali tylko jedno osiedle "Ostoja" w Józefosławiu. A właściwie dokończyli je po niezdarnych próbach Elektromontażu. Mieszkańcy "Ostoi" nie narzekają na współpracę z FD, są zadowoleni z wykonania, osiedle wygląda spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 01:13 Byłam na miejscu budowy. Teren jest ogrodzony. Od ochroniarza dowiedziałam się, że budowa ma się zacząć od 15 czerwca. Byłam zachwycona miejscem w którym ma stanąc osiedle. Wcześniej byłam tam zimą, było szaro a teraz jest pięknie zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:33 a ja dzwoniłam do nich 2 dni temu i jeszcze nie maja pozwolenia na budowę, zastanawiam się czy nie zrezygnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas504.dsl.esat.net 06.06.07, 22:24 Dostałem właśnie od nich mejla, że muszą jeszcze dostarczyć pozwolenie na wycięcie /przesadzenie drzew. Potem urzędnicy mają 2 tyg. na wydanie decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 17:33 kontaktowałam się z fortem i do końca czerwca nie mamy co marzyć o rozpoczęciu budowy. najprawdopodobniej w nadchodzącym tygodniu dostarczą papiery dotyczące wycięcia i przesadzania drzew. mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i nasze mieszkanko w końcu zacznie się budować. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 13:46 miłego czytania książek 3 h w korku codziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:03 Ale chyba nie ma się co martwić. Mi przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej Prezes powiedział, że pozwolenie moga dostać nawet i w pażdżierniku, ale dodał, że to w żaden sposób nie wpłynie na planowany termin zakończenie budowy. Tylko jak człowiek tyle czeka to czasami chce wpłacić, gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:25 Ja najbardziej się obawiam wzrosu cen materiałów budowlanych i kosztów robocizny skąd inąd wiem, że na Białołęce jest wysoki stan wód gruntowych co może stanowić pewien problem, może to opóźnić dodatkowo termin oddania. Dotrzymanie tak krótkiego terminu oddania przy takim opóźnieniu wiaże się z zatrudnieniem większej ilości pracowników a nasi budowlańcy są w angli i irlandii. Wątpie, aby udało się dotrzymać czasu oddania. Mam nadzieję, że nie wpłynie to na cene. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:23 Z tego co mi wiadomo to my mamy kupić to mieszkanie za cenę z umowy rezerwacyjnej, a na cenę ma mieć wpływ tylko wzrost podatku Vat, miałam w ręku wstępną umowę i nie było nic o podwyższeniu ceny z innych względów. dziś mi powiedziano, że decyzja o pozwoleniu na budowę ma zapaść w ciągu kilku dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas503.dsl.esat.net 07.07.07, 12:08 Wg umowy, owszem, mamy cenę gwarantowaną, nie oznacza to jednak, że umowy nie można rozwiązać i zażadać wyższej ceny. Zauważ, że nie ma tam mowy o karze za zerwanie umowy. jeśli się nie zgodzisz, Twoja sprawa. Sprzedadzą Twoje M komuś innemu, a będzie to tym łatwiejsze, że będą mieli już pozwolenie na umowę. Mam więc tylko nadzieję, że prezes Jankowski okaże tak porządnym człowiekiem, jakim się wydaje być i tego nie zrobi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 18:44 Mam prośbę? Jeśli czytaliście umowę przedwstępną to czy znaleźliście w niej jakieś haczyki prawne. Jeśli tak to podzielcie się spostrzeżeniami. Ja jeszcze umowy nie widziałam. Mam nadzieję, że juz niedługo dostaną pozwolenie na budowę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:40 Witam, dawałam umowę komuś kto pracuje w branży budowlanej i zaznaczył mi bardzo duzo punktów niekorzystnych dla kupującego, podobno ta umowa jest "ostra" ale konkretna. Dawałam mu do sprawdzenia też umowy innych developerów i umowa fort development okazała się najmniej ryzykowna, co nie oznacza że wszystko tam jest w pporządku. Ten znajomy dodał, że o ile uda mi sie wynegocjować kilka punktów to umowa jest do przyjęcia. Niestety słabością tej firmy jest to że jest mała i raczej nie mają zbyt dużego doświadczenia w tej branży, no i działka jest na kredyt, co w przypadku tak małej firmy jest bardzo ryzykowne.Ale niestety ta inwestycja moim zdaniem- o ile wszystkio ładnie się skończy- należy do najatrakcyjniejszych na Białołęce, i w relacji do tego co obiecują, a załóżmy, że tak będzie to cena też jest atrakcyjna,(do tych obowiązujących na rynku!!!!!) I co ważne umowę przedwstępna koniecznie w formie aktu notarialnego. Co Wam powiem też mam obawy, ale takie czasy że człowiek nie wie co ma robić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:24 Witam Czy ktoś coś wie na temat rozpoczęcia budowy? Mija kolejny miesiąc a Fort nadal nie ma pozwolenia na budowę. Może ktoś coś wie na ten temat? W lipcu dzwonili do mnie z informacja, że w ciągy 3 tygodni będą mieli pozwolenie na budowę i od tamtej pory cisza. Czekam na informacje . Pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas504.dsl.esat.net 21.08.07, 12:09 z tego co wiem, mieli kolejne problemy z urzędem. Pani Jankowska wysłała do nas wczoraj mejla z informacją, że będą wysyłać umowy przedwstępne, żebyśmy mogli się z nimi zapoznać. O pozwoleniu ani słowa.szczerze mówiąc trochę już zaczynam tracić nadzieję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:58 No witam, a ja dziś otrzymałam wiadomośc że już powinni dostać to pozwolenie, że już urząd się nie czepia niczego, maja nam przesłać umowy abysmy się z nimi zapoznali. Myślę że już będzie dobrze. Nie tylko oni czekają tyle na pozwolenie. Takie sa realia naszej biurokracji. Ja jestem dobrej myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odzyskaj.premie.kredytowa Re: Co wiecie o Fort Development? 21.07.07, 18:57 Kupujesz mieszkanie, dom działke w kredycie bankowym? Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych. Tel: 0694 705 175 info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankietowany Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:30 Przyznaje sie - nic o nich nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 19:26 Pani Jankowska dotrzymała słowa i przysłała umowę przedwstępną. Przeczytałam ją i na moje nie fachowe oko umowa wygląda w porzadku. Jest bardzo szczegółowa, ale to chyba dobrze. Jeśli ktoś znalazł jakiś haczyk lub jakąś nieścisłość to proszę niech się tym podzieli podając paragraf i pukt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas504.dsl.esat.net 27.08.07, 23:55 DOstałem dziś informację, że mają zacząć budowę we wrześniu a oddać mieszkania w 1. kw. 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 11:40 Nie tak wszystko jest tam w porządku, ale można z Państwem Jankowskim negocjować, może powinniśmy zebrac wspólnie siły. Podaję mój adres e- mail Safa22@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas502.dsl.esat.net 05.09.07, 12:38 Możemy wspólnie (we troje:-), bo tyle osób widzę na tym formu) zebrać siły. Ale co jest nie w porządku, konkretnie? Umowa? Możemy też negocjować. Tylko co? Masz jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 82.160.179.* 05.09.07, 19:26 Byłam z tą umową u radcy prawnego. Przeczytał uważnie umowę dwukrotnie i niedopatrzył się żadnych błedów. Stwierdził,że umowa jest bardzo dokładna i korzystna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.mofnet.gov.pl 06.09.07, 09:29 Witam, Cały czas uważnie śledzę to forum i wpisy o Forcie - z braku śmiałości nie wypowiadam się często, ale również jestem otwarta na współpracę. Moim zdaniem umowa wygląda na ok. Ciekawa jestem tylko kiedy uda się otrzymać te pozwolenie na budowę. Pozdrawiam Serdecznie Czwarty zainteresowany FD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 20.10.07, 18:13 Czy ktoś z Was jeszcze czeka na pozwolenie? Dajcie znać, jeśli znaleźliście podobne mieszkania budowane przez innego dewelopera, bo my już chyba naprawdę straciliśmy nadzieję. W gminie powiedzieli nam, że oni starają się o pozwolenie już od stycznia, a dopiero 3 października złożyli komplet dokumentów!! Powiedzieli nam też, że to może jeszcze długo potrwać, bo nie wiadomo, czy udało im się skompletować w końcu wszytskie dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:45 Z tego co ja wiem czekają na decyzję z ministerstwa budownictwa, a w związku z obecną zmiana warty może to potrwać. Na tej samej ulicy buduje się nowa inwestycja firmy Yuniwersal podlaski ciekawa propozycja tylko niestety tuż obok cmentarza, Włodarzewska buduje na Strumykowej, ale ta firma ma trochę zszargana reputację ostatnimi dniami, jeszcze na Swiatowida obok pętli autobusowej ma budować dom development, ale też już w czerwcu mieli ruszyć i narazie cisza, na pewno też maja jakieś problemy z pozwoleniem na budowej, także ciekawie nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.eranet.pl 23.10.07, 14:44 Ja też już straciłam nadzieję i zaczęłam się rozglądać za czymś innym. Bardzo mi szkoda tego mieszkania ale ile można czekać. Czekam już 8 miesięcy i nic się nie posuwa do przodu. Jak tylko coś znajdę innego to zrezygnuję z tego mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fort development Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 20:17 Prosimy jeszcze o chwilę cierpliwości. Wszystkie dokumenty, łącznie ze zgodą Ministerstwa Budownictwa, zostały dostarczone do Wydziału Architektury 3 tygodnie temu. Według informacji od urzędników pozwolenie na budowę powinno być wydane w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 78.16.31.* 08.11.07, 12:52 Czy ktoś z Was podpisał już umowę? Dowiadywaliście się, kiedy mają oddać mieszkania, po tym gigantycznym opóźnieniu z pozwoleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.jmdi.pl 09.11.07, 00:00 Mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na Kolonii Leśnej. Czy zwróciliście uwagę, że to osiedle ma indywidualne kotły (każde mieszkanie ma swój)? Ktoś ma i może się podzielić doświadczeniami z użytkowania takich kotłów? Na ile są one bezobsługowe i czy można bez problemów zostawić takie mieszkanie np. na 2 tyg. bez opieki w zimie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 15:30 Ja juz podpisałam umowę, koniec budowy jest przewidziany na czerwiec 2009, alę jak bedzie lekka zima to na pewno wcześniej, a co do tych kotłów to jest nowsza technologia, której zadaniem napewno jest ułatwianie życia a nie utrudnianie. Można wejść na stronę tej firmy i się zapoznać, dla tych co są sceptyczi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.matrix.pl 21.11.07, 16:16 A ja jestem sceptyczny odnośnie tych kotłów. Wyobraź sobie, że w takim kotle popsuje się sterownik, albo się zresetuje na skutek chwilowego zaniku prądu a Ty jesteś na zimowych wczasach. I co? W mieszkaniu masz mróz. W przypadku kotłowni na budynek jest konserwator, który dopilnowuje, aby kotłownia działała non stop i w razie potrzebu organizuje naprawę. Nie wiem czy chcę się kłopotać serwisowaniem i utrzymywaniem takiego kotła nawet dla 100PLN oszczędności miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.skynet.net.pl 22.11.07, 13:20 Po pierwsze, oprócz ogrzewnia indywidualnego będzie też ogrzewanie całego budynku, więc raczej mróz Ci nie grozi. Po drugie ktoś będzie administrował budynkiem na początku Fort, później ktoś wybrany przez wspólnotę, więc w razie awarii się tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:53 czy ktoś z Was jeszcze podpisał umowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halsol Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 212.160.156.* 23.11.07, 21:22 A tak z ciekawości, ile kosztuje metr, bo nie wiem, czy powinnam bliżej się tą ofertą zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 22:18 różnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.skynet.net.pl 25.11.07, 14:20 tak, jak napisała safa, różnie. W tej chwili największe mieszkania 7800, mniejsze 8000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.skynet.net.pl 25.11.07, 14:19 my podpisaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 09:49 To teraz czekamy cierpliwie mamy nadziejęże wszystko pójdzie zgodnie z planem, ale ja jestem dobrej myśli. A w którym budynku kupiliście ja w trzecim drugie piętro od strony lasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.cust.iol.ie 27.11.07, 20:03 Lewe, czy prawe? Lewe chyba najfajniejsze ze wszystkich, pomijając oczywiście to, że nad wjazdem do garażu. My kupiliśmy to w lewym górnym rogu, w budynku 1. na 2. piętrze. Jeśli chodzi o budowę, to raczej też się nie martwię. Prezes Jankowski wydaje się być bardzo porządnym człowiekiem (i fachowcem chyba też): nie kręci, jest elastyczny, można się z nim dogadać. Mam tylko nadzieję, że pogoda nie zatrzyma budowy, w końcu będą budować przez 2 zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 10:14 Również mam podobne odczucia. Od środy już ruszają. Myslę że będziemy w ciągłym kontakcie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:50 Ta też mam lewe ale niestety trochę maałe 63 m. Na to mnie narazie stać. A gdzie wogóle podziała się reszta z tego forum, czyżby zrezygnowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 192.122.219.* 29.11.07, 20:00 Małe? Cóż, nasze ma 55 m :-/. A jeśli chodzi o resztę, to chyba po prostu się nie ujawniają. Z tego co wiem, wszytskich mieszkań jest 59, w w ofercie zostało 40. 19 jest więc zarezerwowanych/sprzedanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 192.122.219.* 29.11.07, 20:03 Małe? Cóż, nasze ma 55 m :-/. A jeśli chodzi o resztę, to chyba po prostu się nie ujawniają. Z tego co wiem, wszytskich mieszkań jest 59, w w ofercie zostało 40. 19 jest więc zarezerwowanych/sprzedanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:26 Tylko że nas jest czworo, brakuje nam jednego pokoju, kombinuję czy przypadkiem z kuchni nie zrobić sobie czwartego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 192.122.219.* 29.11.07, 23:46 No tak, jak czworo, to będzie ciasno. A nie myśleliście, żeby zagospodarować te prawie 4 metry wysokości? BO my zastanawiamy sie nad anteroslą-sypialnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.mofnet.gov.pl 30.11.07, 09:39 HEj - wygląda na to, że będziemy bezpośrednimi sąsiadami... Mam mieszkanie w B1 na II piętrze (fachowo na poddaszu). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.bas503.dsl.esat.net 30.11.07, 19:23 Gość portalu: Ja napisał(a): > HEj - wygląda na to, że będziemy bezpośrednimi sąsiadami... Mam > mieszkanie w B1 na II piętrze (fachowo na poddaszu). Pozdrawiam. A które? Duże, czy wielkie;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 13:01 Myślałam nad tym u dzieci w pokoju, a zresztą jamuszę to zobaczyć zanim będę robic jakieś zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 14:17 Witam ponownie zainteresowanych. Zgodnie z zapowiedzią p. Jankowskiego budowa dziś już ruszyła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:33 Moi znajmomi mieli z nimi niezle hocki klocki i wiem, ze zdecydowanie tej firmy nie polecają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:05 to powiedz coś więcej jakieś szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 80.85.75.* 05.01.08, 13:20 Sprawdzilem ceny w tabeli ofert i wydaje mi sie, ze Fort obnizyl ceny! Jeszcze niedawno (kiedy podpisywalem umowe, czyli w koncu listopada) prezes Jankowski zapewnial, ze cena jest wyzsza (8000/m) niz wtedy, gdy rezerwowalismy mieszkania. Wg Tabeli Ofert cena za m to 6500-7500/m2 plus garaz 25 tys. Nie wiem jak Wy ale ja np. zaplacilem za garaz 30 tys. Co oznaczaloby, ze jak frajerzy czekalismy 8 miesiecy a ci, ktorzy kupia mieszkanie teraz zaoszczedza dobrych kilka, kilkanascie tysiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Mehoffer II Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 13:27 hmm..obawiam sie, ze tak.Niestety, zeby koles mogl to jakos sprzedac musi zejsc z ceny.8k/m2 to absurd.To taki sam absurd jak po sasiedzku na drugiej str.Modlinskiej BMI tez sprzedawalo po 8 k/m2. Na pocieszenie dodam, ze wielu ludzi niestety tak sie nabralo. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Mehoffera Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.acn.waw.pl 05.01.08, 13:34 Z tego co wiem bmi dalej sprzedaje po 8k, ponoć w czerwcu gotowe lokale maja być po 9k.Ile sprzedali nie wiem bo nikt przeciez nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:55 Niestety cen nie obniżyli, zarezerwowałem u nich ostatnio po 8 k/m2 plus 30 k za garaż.Moje mieszkanie w III budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Mehoffer II Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 00:27 Nie mowcie mi,ze pani prezes d.znajduje dalej naiwnych na te ceny??? to, ze chce to jedno, a to czy dostanie to drugie.tej pani wizje sa znane ale nie wydaje mi sie, zeby ludzie byli az tak totalnie zbladzeni....ale jezeli ktos tam kupil po tych cenach to coz....moge tylko wpolczuc. pzdr Jozek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Mehoffer II Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 00:33 Acha, bym byl zapomnial.Proponuje zadzwonic na Milenijna.Kolo cmentarza.tam developer chyba przejrzal na oczy. pzdr.Mehoffer II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małolata Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 08:44 Ja też tam kupiłam lokum na Srebrnej Górze dla siebie i swoich dzieci i nie mam zamiaru słuchać trzepakowego frustrata. Czy zrobiłam dobrze czy źle. Siedź dalej w M1 i daj innym się cieszyć nowym nabytkiem.Poza tym zmień wątek bo Józefie psujesz krew mieszkańcom fortbudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Mehoffer II Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:59 Wow-widze, ze podatny grunt.To jest forum i kazdy moze wpowiadac swoja opinie.Jezeli sie nie zgadzasz - to nie sluchaj a tym bardziej nie czytaj tego forum.Czasem zycie w nieswiadomosci jest zdrowsze.A frustracja widze, ze sie u ciebie pojawia.Z trzepaka dawno wyroslem a moj metraz coz...jest duzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 14:18 jaka Srebrna Góra, jaki fortbud, jaka pani prezes, to inny developer i inny wątek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:25 Jak ktoś lubi sąsiedztwo cmentarza - ja bym tam nie chciała nawet po 3/m. Zycie jest wystarczająco trudno, nie trzeba się dobijać nieszczęściem innych. Za tą lokalizację to wcale nie jest mało. Ale może niektórym to nie przeszkadza. Oglądałam tą ofertę, i lokale nie od strony Milenijnej też nie są tanie, a to i tak sąsiedztwo cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:20 Ja dziś patrzyłam w tabela ofert, że mają po 8/m2, nie wiem gdzie to znalazłeś. Niestety musimy się liczyć z tym, że na rynku nieruchomości jest raczej ostatnio tenedencja spadkowa, dlatego z moim szczęściem podejrzewam, że za rok się okaże że moje mieszkanie będzie wtedy mniej warte niż dziś. Podobno na rynku wtórnym po tych cenach które są mieszkania wogóle nie idą. Dla mnie ważne jest natomiast, żeby Fort Development jednak sprzedał jak najwięcej mieszkań ze swojej oferty, wtedy nic niezakłoci dalszej budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 80.85.75.* 08.01.08, 20:14 Faktycznie cena wrocila do poprzedniego poziomu, ale jeszcze kilka dni temu byla tak, jak pisalem. Pewnie to tylko jakis blad w ich systemie. Co do wartosci mieszkania, to nie licze ze na nim zarobie. Mam nadzieje ze nie strace, kiedy bede je sprzedawal za kilkanascie lat. A wszytskim, ktorzy sie wymadrzaja, jakie te mieszkania drogie i ze tylko frajerzy kupuja po takich cenach, odpowiadam: ceny dyktuje rynek, a ja nie mam gdzie mieszkac. Jesli zechca mnie pryzgrnac, albo sprzedac mieszkanie po "rozsadnej" cenie, bede dozgonnie wdzieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 19:38 Popieram to co mówisz, ja niestety tez mam problemy lokalowe mam 2 dzieci i mieszkamy na 45m. Można dostać klaustrofobi. Oczywiście cały czas się martwię, czy będę w stanie spłacić wszystkie raty no i oczywiście, czy wszystko będzie w porządku z inwestycją. Narazie obserwuję co raz co się dzieje na budowie i narazie chłopaki się chyba uwijają, zobaczymy co dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 212.2.174.* 15.01.08, 11:50 Czy ktoś z Was (piszę o tych co kupili) dowiadywał sie czy da radę zrobić na tzw. poddaszu antresolę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:13 ja kiedys ich pytałam czy da się zaadoptować poddasze to powiedzieli mi że to jest płaski dach i nic się już nie da zabrać.Też by mnie to interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 78.16.89.* 19.01.08, 19:32 My specjalnie zatrudniliśmy architekta, ale okazało się, że w najwyższym miejscu (w naszym wypadku w łazience, niestety) jest 3,8 m. A to podobno za mało, żeby zrobić antresolę, na której spanie nie zagraża obiciem głowy czy uduszeniem. Myślałem, że może ktoś ma jakiegoś architekta, który ma inne zdanie :-). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safa22 Re: Co wiecie o Fort Development? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:44 Ja zastanawiam się czy nie zrobić z kuchni małej sypialni a kuchnie zrobić razem z salonem, lub wersja druga to wydzielić w salonie częśc sypialną tak ok. 2,5x2,5 ale w tym 2 przypadku musiałabym zrezygnować z kominka. Ale z drugiej strony salon jest mały(niecałe 18 m) dlatego może będzie to głupio wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Co wiecie o Fort Development? IP: 194.125.126.* 21.01.08, 17:44 Nie będzie to proste, ale gdybyś zrezygnowała z tej małej łazienki i tam przeniosła kuchnię, pewnie zmieścisz dodatkowy pokój w miejscu kuchni. Z kominka nie musisz rezygnować, bo może być w innym miejscu -właściwie wszędzie oprócz ścian nośnych i pionów. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybus1 Zapraszam na forum 01.03.08, 15:35 Drodzy sąsiedzi, Zapraszam na forum inwestycji osiedla kolonia lesna kolonialesna.phorum.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Zapraszam na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 21:53 co tam na budowie, czy ktoś śledzi postępy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnomon Re: Zapraszam na forum IP: *.aster.pl 24.03.08, 13:38 W tym tygodniu na forum naszej inwestycji pojawi sie dział zdjecia:) zapraszam na forum KOLONIA LEŚNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnomon Re: Zapraszam na forum IP: *.aster.pl 25.03.08, 14:43 Dzisiaj wstawiłem zdjecia naszego osiedla robione w dniu dziesiejszym na kolonialesna.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś