Dodaj do ulubionych

Peterhouse developer - osiedle przy trakcie (Wawer

IP: *.chello.pl 13.05.07, 23:22
Czy ktoś coś wie o tym developerze?

Wygląd budynków (niemal w 100% identyczny jak osiedle Wał Miedzeszyński) i
oferowany standard wykończenia (bez rozprowadzenia mediów) łudząco
przypominają Developer House - o którym krąży po forum wiele niepochlebnych
opinii. Inną kwestią czy słusznie, ale lepiej być ostrożnym.

Stąd moje pytanie - czy to przypadkiem nie jest jakiś klon czy spółka-córka.

I jakie ewentualnie macie doświadczenia z tym developerem? Co o nich wiecie?

Pozdrawiam,
WS
Obserwuj wątek
    • kamilaban Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( 14.05.07, 12:56
      nie wchoź w to to mafia. Mieszkam w Wawrze. W zeszłym roku pod ich biurem
      wybuchła bomba. Budują bez pozwolenia na budowę. Robią taki myk że mają
      pozwolenia na np. 11 budynków a planują postawić 22 i na te 22 zbieraja kasę od
      ludzi i pozostałe 11 budują bez zezwolenia. Tak zrobili na bodajże na kadetów
      czy poprawnej zebrali pieniądze od ludzi na budynki które wybudowali bez
      zezwolenia i tu burmistrz nie wydał zgody na budowę tych już postawionych. Nie
      wiem co się znim stało na skutek tej decyzji i w jakim jest stanie bo od
      dłuższego czasu jest na zwolnieniu.Teren pod budowę na ul. Palmowej też nie był
      ich. Wybudowali kolesiowi osiedle na jego działce. Jak chłop przyjechał na
      działkę na wiosnę z Pragi to zobaczył bloki. Chcieli przejąć chłopu ziemię
      przez tzw. zasiedlenie. Ostrzegam poważnie przed firmami takimi jak BRAND,
      AjaX, Developer Haus i wszelkimi pochodnymi tych spółek.To mafia
      wawrzanka
      • Gość: A Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:03
        jestem ciekawa skad masz takie informacje, jesli my mamy info, ze to jest ich
        pierwsza inwestycja i spolke zalozyli niedawno (widzialam papiery). Bo to wazne
        co piszesz i zmienia duzo..
    • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 14.05.07, 19:28
      Z ciekawości zadzwoniłem i... zionęło amatorszczyzną. Dziewczę przekonywało
      mnie, że pozwolenie dostaną w tym tygodniu, a budynki oddadzą... w IV kwartale
      2006 (!!!) - ciekawe jakim cudem, skoro nawet największej partaniny w stylu
      piaseczyńskiego multi-hekka nie da się zbudowac w takim tempie. Pomijając
      oczywiście sprawę osiadania budynków przed otynkowaniem, itp.

Generalnie - na zadane przeze mnie pytanie, padało 5 odpowiedzi na wszystko,
      tylko nie to o co pytałem. W stylu: Czy istnieją jakieś powiązania między
      Państwa firmą a Developer House? - odpowiedź w stylu: nie, ale budujemy takie
      osiedle domków, działka należała do właściciela firmy, itp itd.

Moim zdaniem, sprawa zionie Developer House'em na kilometr - ten sam nietypowy
      standard wykończenia (bez rozprowadzenia mediów), niemal identyczny projekt
      (porównajcie tylko: osiedle przy trakcie PHD i osiedle wał miedzeszynński DH) i
      sposób prezentacji na stronie... Wygląda po prostu jak kolejne wcielenie DH. A
      to źle wróży klientom Developer House - skoro już mają nową spółkę, to czyżby
      DH miało problemy?

Wiem jaka to praca (z doświadczenia) - prawdopodobnie dziewczynę dopiero co
      zatrudnili, dali tyle informacji ile wydrukowali na ulotce i kazali
      sprzedawać...

aha, porównanie ofert jednej i drugiej firmy (podobne tak, że aż śmiech
      ogarnia):

www.developer-house.pl/site.php?id_menu=37
      kontra

www.peterhouse.pl/galeria.html
      Pozdrawiam - i proszę o więcej informacji od bardziej zorientowanych.

To co napisałem nie ma być zarzutem czy oskarżeniem - po prostu jestem ostrożny
      i zanim wydam kilkaset tysięcy, wolę coś wiedzieć o kontrahencie.

Jestem niezmiernie ciekaw kto jest założycielem spółki...
      • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 14.05.07, 19:29
        > Z ciekawości zadzwoniłem i... zionęło amatorszczyzną. Dziewczę przekonywało
        > mnie, że pozwolenie dostaną w tym tygodniu, a budynki oddadzą... w IV
        kwartale
        > 2006 (!!!) -

Przepraszam za literówkę - oczywiście 2007.
        • Gość: A Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:59
          hmm, ja tez nie chcialabym wydawac pieniedzy w jakies lewe interesy..ja bylam u
          nich w biurze, mam wszystkie papiery, krs, regon, rozmawialam nie tylko z ta
          pania, tylko z dwoma facetami, ktorzy tam kieruja ..co do domow w stanie
          surowym zamkn. to nie tylko Developer house to oferuje. Ciekawe jak sprawdzic
          czy oni maja jakies powiazania z dev. house, ja nie znam nazwisk z developer
          house, wiec ciezko okreslic... co do terminu, tez nas to zastanawia - oni sie
          tlumacza, ze 12 blizniakow to szybko sie buduje..pzdr
          • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 15.05.07, 01:01
            > oni sie
            > tlumacza, ze 12 blizniakow to szybko sie buduje..pzdr

Bzdura na resorach.

Po pierwsze, każdy budynek potrzebuje kilku miesięcy żeby osiąść - zanim położy
            się tynki, inaczej wszystko popęka.

Po drugie - w ich umowie termin to połowa 2008 - czyli łżą już na wstępie.

Po trzecie - w umowie jest tekst, że jeżeli vat wzrośnie do 22% to cena też
            skacze.

Z daleka.
            Z bardzo daleka.
            cuchnie hochsztaplerką.
            • Gość: A Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 15.05.07, 12:13
              co do zmiany VATu - a widziales umowe, w ktorej nie ma tego zapisu?? ja
              przejrzalalam juz umowy z kilkoma developerami i zapis jest ten zawsze,
              niestety i zaden developer sie nie zgadza na jego usuniecie. Polowa 2008 to
              infrastruktura osiedla
              • Gość: kr Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.gem.pl 18.05.07, 09:44
                Jeśli w zapisie tym nie ma zdania o tym, że klient ma prawo odstąpić od umowy w
                razie zmiany ceny z powodu zmiany stawki vat, to taka klauzula jest niedozwolona
                i nawet jeśli klient podpisze taką umowę i developer każe mu zapłacić z tego
                tytułu wyższy vat to klient tego vatu płacić nie musi.

Jeśli natomiast jest wzmianka o mozliwości odstąpienia od umowy przez klienta,
                to niestety nie za wiele da się zrobić. I myślę, że raczej żaden developer nie
                weźmie na siebie ciężaru płacenia wyższego vatu.
          • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 17.05.07, 21:36
            Nie chodzi o stan surowy zamnknięty, tylko o to, że instalacje sa
            nierozprowadzone po budynku - to robią tylko w DH, dzięi czemu moga dać niską
            cenę.

Co do terminu - nie ma znaczenia ile budynków budują, tylko to, że budowa musi
            potrwać z przyczyn technologicznych. Zaprawy muszą schnąć, tynki też, a budynek
            musi osiąść. Inaczej wszystko będzie się sypało.

Poza tym, w tak krótkim czasie to można najwyżej partaninę wybudować.
      • Gość: biker Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 18.05.07, 23:45
        ...ja się tylko na jednym zastanawiam... kto na miłość boską kupuje wirtualne
        mieszkanie na które nie ma jeszcze pozwolenia na budowę... ludzie pomyślcie trochę
        • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 21.05.07, 07:05
          Pozwolenie jest i wszystko jest - masz złe informacje...
          Niebawem zaczynają :)
          • Gość: biker Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 21.05.07, 21:23
            aaaa no to super... to co ci ludzie wyżej wypisują... od nich to wiem :-)
    • Gość: monicazz Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:04
      Nie wiem skąd takie podejżenia o powiązanie z developer house skoro zupełnie
      nic tych firm nie łączy oprócz tego,że są z tej samej okolicy.Wydaje mi się że
      te posty są od konkurencji, bo na 100 % jest to zupełnie inna firma. Ceny w
      okolicy wszystkie są podobne, więc co to za argument.Najwidoczniej komuś bardzo
      sie nudzi,że wymyśla takie rewelacje nie mając żadnych podstaw.
      • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 15.05.07, 20:20
        Po pierwsze: Nie jestem z konkurencji,pracuję w telekomunikacji. Skoro
        niesłychanie łatwo jest Ci rzucać oskarżenia, równie dobrze ja moge powiedzieć
        że Ty u nich pracujesz. I do niczego to nie prowadzi.

Po drugie: Co do podobieństwa: Nie wiem i nie stwierdziłem jednoznacznie że sa
        to firmy powiązane. Jest tylko niesamowicie dużo podobieństw, a projekty są
        praktycznie identyczne... Przypadek?
        • Gość: A Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:12
          Dzis bylismy na dzialce, na ktorej ma byc inwestycja i nam wychodzi, ze to
          niestety wcale nie jest daleko do planowanej Bora i na dodatek zero zabudowan
          tylko laka...wg nas mniej niz 200 metrow od ostatnich domow
          • Gość: makumba Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.07, 21:24
            .....ale o co wy się ludzie spieracie,
            podobno dziś dostali pozwolenie na budowę, no i już... dajmy im się
            wykazać...
        • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 16.05.07, 07:06
          Wiesz co vladcs, jeżeli to Ci się tak bardzo nie podoba, ta cała firma, te
          plany domków i w ogóle wszystko jest bee, to po prostu nie zabieraj głosu i daj
          cieszyć się wszystkim tym, co zdecydowali się na ich zakup.
          Ciekawa jestem jak będzie Ci łyso, gdy za rok o tej porze będą tam stały
          śliczne domki, do których Ty niestety nie bedziesz miał wstępu, a firma będzie
          działać i rozwijać się dalej, bez wględu na to twoją filozofię.
          Jestes tutaj jedyna osobą która sieje ferment - zbędny.
          Przesyłam przemyślenia a zarazem serdecznie pozdrawiam
          • Gość: Iwona z Traktu L. Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 16.05.07, 08:50
            Bardzo dobrze, że ktoś chce otworzyć oczy osobom, które nie zanając całej
            prawdy o Deweloper House powierzą im swoje pieniądze (można je równie dobrze
            wrzucić w błoto i jeszcze zamieszać). Wystarczy pojechać na osiedle przy ul.
            Peonii i zobaczyć ewentualnie porozmawiać z przyszłymi mieszkańcami, każdy
            trzeźwo myślący człowiek dla pewności tak by zrobił. To forum ma na celu
            ostrzeżenie przed oszustami z DH a i tak każdy sam podejmie decyzę.
            Nie rozumiem dlaczego GOŚC tak się denerwuje, czy ujawnienie prawdy o "jakimś"
            deweloperze dotknęło bezpośrednio GOŚCIA w myśl zasady "uderz w stół a nożyce
            się odezwą".
            A ja radzę rzeczywiście jak najdalej od DH.
            pozdrawiam, Iwona
            • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 16.05.07, 09:36
              Chyba powariowaliście, co Wy tak szlejecie z tym Developer House, czy wszyscy
              nowi Developerzy w WAWRZE muszą zaraz mieć powiązania z Developer House?
              Opamiętajcie się .... !!!!
              Jeśli macie jakieś pewne informacje, to przekażcie społeczności, a nie wróżycie
              z fusów.
              Czasy wróżęk i księciów z bajki minęły - co wy dzieci jesteście czy co?
          • Gość: vladcs Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 17.05.07, 21:30
            > Ciekawa jestem jak będzie Ci łyso, gdy za rok o tej porze będą tam stały
            > śliczne domki, do których Ty niestety nie bedziesz miał wstępu,

No chyba się pochlastam :)))

Naprawdę, widziałem już śliczniejsze rzeczy, a możesz być pewna że z powodu
            braku wstępu do tych domków (zakładając że powstaną i się nie rozsypią)
            cierpiec nie będę, tak więc słowo "niestety" jest spudłowane.

Pomysl chwilę, jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o budowlance, jakim cudem można
            oddać do użytku dom mieszkalny w pół roku od wbicia łopaty.

Samo osiadanie domu trwa kilka miesięcy. A raczej powinno trwać, bo jezeli ktoś
            ma tylko odwalić fuszerkę to czekać nie będzie. Dopiero po kilku miesiącach
            tynk popęka.
          • Gość: tez gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 17.05.07, 21:38
            heh, a ja jako BYŁY zainteresowany inwestycjami podobnych małych
            hochsztaplerskich firemek mogę zapytać Ciebie, czy Tobie będzie łyso gdy za rok
            o tej porze żadnych domków nie będzie, a Ty zostaniesz z kredytem na 700 tysiów
            i czarną rozpaczą.

O ile dobrze czytam, vladcs nie twierdzi że jestpowiązanie, tylko podejrzewa -
            popatrzyłem na projekty i informacje, i naprawdę jest to zastanawiające
            podobieństwo.
            • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 18.05.07, 08:54
              Po pierwsze to nie jest kredyt - 700 tyś -(błędna informacja!)
              a po drugie to w czym jest takie podobieństwo - w tym że nie rozprowadzaja
              instalacji.Ostatnio widziałam segment wykończonych tj. instalacje piec
              grzejniki - czarna rozpacz! wsztstko trzeba skuwać i poprawiać - bez sensu...
              Poza tym zawsze zakup takiej inwestycji wiąże sie z wielka niewiadomą.
              Ale jak nie ryzykujesz to nie zyskujesz.
              • Gość: tez gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.chello.pl 18.05.07, 22:48
                Chyba się nie zrozumielismy - kredyt bierzerz zeby kupic domek, prawda?

700 tys - nie błędna informacja, domki są po około 600 ale trzeba cos wziąc
                górką na wykończenie. Rozprowadzenie instalacji to nie taka tania sprawa.
                Wykończenie domu spokojnie pochłonie 100 tys.
                • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 21.05.07, 07:08
                  No rzeczywiście sie nie zrozumieliśmy mówimy o kredycie na domek, a nie o
                  instalacjach i o wykończeniach.
                  Mozna by sobie również zwiększyc kredyt o 200 tyś na dwa samochody.
    • Gość: womysia Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: 195.205.254.* 18.05.07, 09:11
      po pierwsze, znow marudzicie z tym DH. oswiadczam uroczyscie, i kto chce moze
      przesledzic moje wypowiedzi od sierpnia 2006, kiedy podpisalam z nim rezerwacje
      na seczkowa 50, ze jestem z mojego domku bardzo zadowolona. wlasnie klada mi
      blachodachowke :-D kto chce niech podjedzie na seczkowa 50 i obejrzy domki!

co do peter housa specjalnie dla was sprawdzilam w sadzie rejestrowym KRS, kto
      jest wlascicielem - cala rodzina panstwa kolasa. cztery osoby o tym nazwisku sa
      udzialowcami i nikt wiecej. wiec nie widze bezposredniego zwiazku z firma DH.

proponuje nie szalec z tymi ryzykami, bo to smieszne. jak sa pozwolenia,
      dokumenty to nie ma co sie bac.
      • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 18.05.07, 09:19
        Womysia masz rację, czepiają się bez żadnych podstaw.
        Też chciaałam kupić na Sęczkowej ale juz nie zdążyłam...
      • Gość: przerażony głupotą Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 00:16
        witam

odnośnie projektu i tych wszystkich bzdur które wypisujecie
        na temat powiązania, he,he. ....tylko wspólny architekt
        łączy te dwie firmy. Powiem szczerze że jak czytam te posty to
        ogarnia mnie przerażenie. Głupota ludzka nie zna jednak granic....
        • Gość: a Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:29
          nie, nie tylko. Wspólny architekt ( czy tez po prostu podobny projekt ) to
          jedno podobieństwo. Drugie to obsługująca obydwie firmy ta sama kancelaria
          notarialna. Jakby się czepiać to logo obydwu firm też wygląda jak jednego
          autora.
          Czy to jest ważne? Czy wszyscy mamy schizy? Nie wiem, sama mam ten dylemat. W
          końcu człowiek ryzykuje kilkaset tysięcy złotych w oparciu o działkę, na której
          rosnie trawa i garść informacji na www...
          Czy macie jakieś jeszcze doświadczenia z Peter House, któymi moglibyście sie
          podzielić? Dobre? Złe? Będę wdzięczna za wszystkie. Pozdr,
          • lula78 Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( 28.05.07, 23:26
            Ja dzisiaj podpisałam umowę. Jak na razie same pozytywne wrażenia w porównaniu
            do innych developerów z którymi mieliśmy do czynienia z okolicy i nie tylko.
            Pani z jest bardzo kompetentną osobą i zawsze z uśmiechem na ustach udzielała
            nam wszelkich informacji i dostarczała dokumentów.Na Wawrze rozmawialiśmy m.in.
            z Terra Development i Dr Marcus i muszę powiedzieć, że Ci pierwsi najbardziej
            mnie zawiedli. Nie doszliśmy nawet do samej umowy, a robili problemy na każdym
            kroku. Za to Dr Marcus za to z dnia na dzień podniósł nam cenę domu o ponad 60
            tys. i zrezygnowaliśmy. Byliśmy dzisiaj na Trakcie i widać, że już rozpoczęli
            tam prace. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych sąsiadów :-)
            • Gość: a Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: 212.160.172.* 29.05.07, 10:42
              dzieki
            • gusiaka Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( 30.05.07, 13:25
              Witaj, sama się zastanawiam nad kupnem domku przy trakcie. Mam pytanko, czy
              prowadziłaś negocjacje co do podpisania umowy?? Podpisywałaś ją u notariusza??
              Jak ogólne wrażenia?? Jak byś mogła to napisz do mnie maila z jakimiś szczegółami.
              • Gość: nowy lokator Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 00:47
                Ja także miałem okazję podpisać już umowę. Byłem zaskoczony, że deweloper nie
                robił żadnych problemów z wprowadzeniem paru dodatkowych zapisów do umowy. Sama
                umowa wygląda w porządku i osobiście nie znalazłem nic do czego można by się
                bardziej przyczepić. Po doświadczeniach z innymi deweloperami i tak ciągle
                jestem nieufny i tylko czekam aż w końcu zacznie się dziać coś nie tak, bo jak
                dotąd wszystko odbywało się zbyt gładko.
                Co w końcu z tymi powiązaniami z Developer House? W końcu Dev House słynie z
                podstawiania różnych osób pod nowo tworzone spółki, a faktycznie parę tymi
                spółkami jest parę podobieństw.
                • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: 82.177.11.* 31.05.07, 09:10
                  Witam, ja rowniez mam zamiar zakupic nieruchomosc od tego developera, pls o
                  informacje czy zmienialiscie cos w umowie oraz na co warto zwrócic uwagę.
                  • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.crowley.pl 31.05.07, 09:22
                    Podpisywaliscie umowy notarialne?
                    • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: 82.177.11.* 31.05.07, 09:26
                      Tak, własnie wprowadzam małe zmiany do projektu umowy w formie aktu
                      notarialnego. A Pan/Pani ?
                      • gusiaka Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( 31.05.07, 10:38
                        Wczoraj wysłałam im poprawki do umowy notarialnej, teraz czekam na odpowiedź,
                        czy się zgadzają.
                        • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: 82.177.11.* 31.05.07, 10:51
                          Czy dużo mieliscie uwag ?
                          • Gość: nowy lokator Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie ( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 11:48
                            No właśnie niewiele, nie wiem czy to w moim przypadku przez to, że inni
                            deweloperzy dawali mi wręcz bezczelne umowy :-)
                            Ciekaw jestem uwag innych osób kupujących u nich dom.
                  • Gość: nowy lokator Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 11:46
                    Z mojej strony uwagi sprowadzały się do ewentualnych zmian powierzchni
                    działki/domu (zmniejszenie możliwych zmian), wcześniejsze poinformowanie o
                    terminie odbioru technicznego, możliwość odbioru jednostronnego tylko przy
                    nieusprawiedliwionej nieobecności nabywcy, zastrzeżenie że umowa nie może być
                    rozwiązana w celu sprzedaży innemu nabywcy.
                    Ten jednostronny odbiór techniczny czy zmiany w powierzchni działki/domu
                    podchodzą już trochę pod rejestr zakazanych klauzul UOKiK (dostępny na ich
                    stronie). Swoją drogą takie zapisy nie mają wtedy mocy prawnej.
                    Zastanawiałbym się nad aktem notarialnym, bo nie robią w tym względzie
                    problemów, wręcz proponują notariusza za połowę stawki.
                    • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 31.05.07, 12:01
                      Mi udało sie wynegocjować dopuszczenie zmian w budynku do 3%, w przypadku
                      ponierzchni działki są nieugięci. Dodatkowo w przypadku odsetek zeszlimy do
                      ustawowych.
                      • Gość: nowy lokator Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:34
                        Czyli jak widzę też niezbyt wiele uwag. O odsetkach nie pomyślałem, ale
                        podejrzewam, że pomimo zapisu w umowie obowiązują określone przepisy.
                        Czy z Twojej strony harmonogram nie budził wątpliwości - rozumiem tłumaczenia
                        związane z ewentualną podwyżką VAT (a wygląda na to, że niewiele w tym względzie
                        jednak się zmieni), ale to niezbyt bezpieczne wypłacanie im większości za dom w
                        połowie budowy.
                        • Gość: GOŚĆ Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.crowley.pl 01.06.07, 07:35
                          Moim zdaniem harmonogram należy zmienić, tak, żeby wpłaty dokonywane były po
                          pewnych etapach budowy a nie wg określonych dat.
                          Poza tym zauważcie, że umową notarialną podpisujecie z Prezesem (imię i
                          nazwisko) dopiero dalej wystepuje nazwa firmy.
                          Pozwolenie na budowę też jest na Prezesa a nie na firmę, czy zatem przed
                          podpisaniem umów peter-house nie powinien poprzepisywać tego,tak żeby było
                          wszystko jasne?
                          Czy uważacie, że umowa w takiej formie może pozostać nie zmieniona, a
                          kupującemu nic nie zagraża?
                          • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 08.06.07, 13:10
                            Czy ktos z Państwa podpisał już umowe w formie aktu notarialnego ?
                            • rbrys77 Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie 08.06.07, 21:43
                              Z mojej strony propozycja: jest parę kwestii dotyczących osiedla przy Trakcie
                              budowanego przez Peter House już teraz, kolejne pewnie będą pojawiać się w
                              trakcie budowy.
                              Założyłem pod tym kątem forum prywatne "Osiedle przy Trakcie" - serdecznie
                              zapraszam wszystkich którzy mieliby ochotę porozmawiać z przyszłymi sąsiadami.

Pozdrawiam,
                              Roman
                              • rbrys77 Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie 08.06.07, 21:44
                                rbrys77 napisał:

> Z mojej strony propozycja: jest parę kwestii dotyczących osiedla przy Trakcie
                                > budowanego przez Peter House już teraz, kolejne pewnie będą pojawiać się w
                                > trakcie budowy.
                                > Założyłem pod tym kątem forum prywatne "Osiedle przy Trakcie" - serdecznie
                                > zapraszam wszystkich którzy mieliby ochotę porozmawiać z przyszłymi sąsiadami.
                                >

Zapomniałem o najważniejszym. Adres forum:
                                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47915
                                Pozdrawiam,
                                Roman
                                • Gość: ciocia dobra rada Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.eranet.pl 09.06.07, 00:57
                                  witam

nie bede sie rozdrabnial na zlych i dobrych deveoperow , zle i dobre umowy ...
                                  kazdy przez to przejdzie (lub przeszedl) na swoj sposob / swoja droga ...

z doswiadczenia .... powiem tylko jedno ... developer developerem ... a tak na
                                  prawde najwaznieszy jest wykonawca ... z developerem podpisujecie umowe, a potem
                                  sie z wykonawca uzeracie o to / o tamto , tu przerobka, tam poprawka ... i
                                  slyszycie tylko cyt. "a to trzeba bedzie doplacic... ", " jakie okna? ... aaa
                                  jeszcze nie wiemy ... cos sie wymysli", "hmm... model pieca? ... nie pamietam",
                                  " taaa.... dostawca nam sie spoznia...", "sie poprawi paniusiu ... sie pani nie
                                  denerwuje... ", "no mialo byc w poniedzialek ... no ale obsowke mamy ... ", "z
                                  ludzmi ciezko... "

a ku przestrodze,z tego co wiem ( z "tajnych zrodel" ), to wykonawca "osiedla
                                  przy trakcie" jest strasznym nygusem ... radze czesto odwiedzac budowe i
                                  kontrolowac.
                                  • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 20.06.07, 16:47
                                    Czy ktos w koncu podpisał coś z tym developerem ?
                                    • Gość: gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.acn.waw.pl 20.06.07, 21:40
                                      Tak, ja podpisałem umowę przedwstępną i czekam teraz na decyzję z banku.
                                      • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 21.06.07, 10:12
                                        OK miło to słyszec, ja już wstępną decyzje z banku mam teraz czekam na
                                        dostarczenie przez Developera aktualnych dokumentów które wymaga bank, np
                                        prawomocnego pozwolenia na budowe.
                                        Który budynek pan(i) kupuje.
                                        • Gość: gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 213.134.142.* 21.06.07, 10:26
                                          Zapraszam może na forum Osiedla to tam porozmawiamy - przesyłam link:
                                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47915
                                          • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 21.06.07, 11:56
                                            OK, Tylko nie moge nic napisac gdyz nie jestem zalogowany, może niech pan(i)
                                            zacznie jakis wątek.
                                        • Gość: gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 21:59
                                          A można wiedzieć z jakiego baku dostał Pan kredyt? Ja dostałem negatywną decyzją
                                          odnośnie developera związaną z tym, że nie mają zabezpieczenia.
                                          • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: 82.177.11.* 22.06.07, 11:45
                                            Bank ktory udziala nam kredytu to mBank.

Za bardzo nie wiem o jakie zabezpieczenie chodzi, działka należy do nich,
                                            wydaje mi sie że wystarczy zaświadczenie inwestora zastepczego.
                                            • Gość: peter1 Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:16
                                              Powiedzcie proszę ile to kosztuje
                                            • Gość: gosc Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.acn.waw.pl 22.06.07, 17:18
                                              My składaliśmy do Millennium i oświadczenie inwestora zastępczego też tam było
                                              złożone. Może chodzi o to, że oprócz kapitału 50,000 zł i tej ziemi firma nie
                                              posiada innych zabezpieczeń.
                                              • lula78 Re: Peterhouse developer - odstąpię 23.06.07, 23:57
                                                Podpisałam umowę przedwstępną na Peterhouse z której chciałabym zrezygnować (nie
                                                dostałam kredytu). Jeżeli ktoś byłby zainteresowany domkiem, bardzo proszę o jak
                                                najszybszy kontakt na priv.
                                                • Gość: Peter1 Re: Peterhouse developer - odstąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:47
                                                  jaka cena?
                                                  • lula78 Re: Peterhouse developer - odstąpię 24.06.07, 21:57
                                                    umowa jest na ok. 576 tys.
                                                  • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - odstąpię IP: 82.177.11.* 25.06.07, 08:34
                                                    Kurcze, czy ktos z nimi cos podpisał ???? - chodzi mi o omowę.
                                                    Ja planuje podpisac umowe w formie aktu w tym tygoniu.
                                                  • Gość: Greg Re: Peterhouse developer - odstąpię IP: 82.177.11.* 25.06.07, 08:43
                                                    Który dom chce Pani odstąpić ?
                                                  • Gość: lula78 Re: Peterhouse developer - odstąpię IP: 213.134.142.* 25.06.07, 11:13
                                                    Dom nr 19 (prawie w samym środku osiedla).
                                                  • Gość: lula78 Re: do Greg IP: 213.134.142.* 25.06.07, 12:14
                                                    A czy dostał Pan kredyt z banku? Ja składałam do Millenium i Millenium odmówiło
                                                    ze względu na developera.
                                                  • Gość: Greg Re: do Greg IP: 82.177.11.* 25.06.07, 13:34
                                                    mBank nie ma z Developerem problemu.
                                                  • Gość: Greg Re: IP: 82.177.11.* 26.06.07, 08:56
                                                    Czy może Pani napisac dlaczego Bank odmówił kredytu ?
                                                  • Gość: lula78 Re: IP: 213.134.142.* 26.06.07, 11:33
                                                    Bank odmówił ze względu na negatywny certyfikat wystawiony dla tego developera.
                                                    Szczegółów niestety żaden bank nie podaje, ale wydaje mi się, że chodzi tu o
                                                    brak jakichkolwiek zabezpieczeń dla banku. Jest to sp. z o.o. z kap. zakładowym
                                                    minimalnym - 50,000 zł i poza tym pierwsza ich inwestycja. My też
                                                    zastanawialiśmy się z mężem, czy z tą inwestycją będzie wszystko ok, bo w końcu
                                                    nic wcześniej nie stawiali, ale jakoś uspokoiliśmy się w miarę i podpisaliśmy
                                                    umowę. Niektórzy tutaj na forum doszukiwali się podobieństwa między nimi a
                                                    Developer House.
                                                    Nie wiem, czy Pan obserwuje budowę, ale fundamenty mają już wylane. Nie
                                                    widziałam tylko żadnej tablicy informacyjnej przy budowie, która z tego co wiem
                                                    jest obowiązkowa.
                                                  • qu7 Sąsiad osiedla przy Trakcie 29.06.07, 17:39
                                                    Witam, mi także odmówiono w banku millenium ze względu na dewelopera, chętnie
                                                    porozmawiam z kimś kto podpisał umowę notarialną i otrzymał kredyt
                                                  • Gość: gosc Re: Sąsiad osiedla przy Trakcie IP: *.acn.waw.pl 29.06.07, 21:55
                                                    Może też warto zastanowić się dlaczego bank nie przyznał kredytu. Powiedzieli
                                                    może Panu?
                                                  • Gość: a Re: Sąsiad osiedla przy Trakcie IP: 212.160.172.* 17.08.07, 09:14
                                                    Witam, pozytywna decyzję kredytową dostaliśmy w bankach POLBANK,
                                                    Multibank, było na dobrej drodze w FORTIS Bank ale juz nie
                                                    czekalismy. Pozytywnie do inwestycji i developera podchodzi również
                                                    Deutche Bank.
                                                    Jesli chodzi o developera - zapisy w umowie przedwstępnej w formie
                                                    aktu negocjowało sie bardzo dobrze, wszytskie zostały uwzględnione.
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: chadas Re: Sąsiad osiedla przy Trakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 15:00
                                                    Witam,
                                                    Proszę mi podpowiedzieć, które zapisy należy zmienić w umowie
                                                    przedwstępnej ?
                                  • Gość: pogromca nygusów Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:22
                                    oj strasznym ,strasznym nygusem :)
                                    ale tylko jeden z nich...
                                    • Gość: nowdeweloper house Re: Peterhouse developer - osiedle przy trakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:35
                                      mury jakby pna sie w gore, ale po co sie denerwowac-zaden bank nie sfinansuje
                                      500tys skoro deweloper nie ma dobrych dokumentow - a swoja droga co to za
                                      deweloper co ma w statucie w krs 50 tys tylko - traci lewizną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka