martynta 30.05.03, 23:08 Chciałabym kupić mieszkanie od TBS Bielany. Czy macie jakieś doświadczenia z tą spółką? Będę wdzięczna za uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: egon31 Re: TBS bielany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 10:11 W grudniu 2001 roku wpłaciłem pierwszą ratę na mieszkanie w inwestycji przy ul.Szubińskiej/Wrzeciono 4A budowane na zasadach komercyjnych.Planowany termin oddania mieszkań był na koniec marca 2003 r.Ale ostatecznie wychodzi na to że realny termin to koniec lipca , a więc 4 miesiące opóźnienia.Jest plus ,ze gdy postęp prac budowlanych jest niezgodny z harmonogramem -mozna prolongowac wpłatę danej raty.Minusy to takie ,ze powinni o wszelkich opóźnieniach informowac a tego nie czynią więc samemu trzeba pilnować.Co do jakości wykonania -nie mogę wypowiedzieć się -okaże się niebawem-mam zamiar odebrac mieszkanie w obecności rzeczoznawcy.Jeśli chodzi o wiarygodność firmy to jest to sp zoo w której 100% udziału ma Gmina Bielany,wybudowała osiedle przy ul.Wrzeciono/w miejscu gdzie ma siedzibę TBS/,osiedle przy ul.Rudnickiego i Literackiej.Na stronach www Gminy Bielany znajdziesz stronę TBS .I co jeszcze chyba cena 3350 za m2 to chyba za dużo jak na tą lokalizację i bezpieczenstwo w okolicy chociaż wykonczenie pod klucz ale bez zadnych luksusów oczywiscie.Dla mnie wazna jest mimo to bliskość lasku Lindego i Bielańskiego.A tak w ogóle to czy jest jakas nowa inwestycja TBS -u w której masz zamiar zainwestować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś