Dodaj do ulubionych

aktualne ceny dzialek okolice wawy?

IP: *.wro.vectranet.pl 19.05.07, 17:39
biznes.interia.pl/nieruchomosci/news/ceny-dzialek-jak-uniknac-szalenstwa,912416,4206

Michalin, 22 km od centrum Warszawy - 345 PLN/mkw

Góraszka, 24 km od centrum Warszawy - 140 PLN/mkw

Boryszew, 26 km od centrum Warszawy - 97 PLN/mkw

Wola Ducka, 34 km od centrum Warszawy - 58 PLN/mkw

Kierunek Piaseczno:
Piaseczno, 18 km od centrum Warszawy (kolej!) - 430 PLN/mkw

Żabieniec, 20 km od centrum Warszawy - 370 PLN/mkw

Pilawa, 22 km od centrum Warszawy - 300 PLN/mkw

Ustanów, 24 km od centrum Warszawy - 200 PLN/mkw

Bąkówka, 24 km od centrum Warszawy - 185 PLN/mkw

Magdalenka, 18 km od centrum Warszawy - 550 PLN/mkw

Kierunek Raszyn:
Falenty Nowe, 20 km od centrum Warszawy - 390 PLN/mkw

Walendów, 28 km od centrum Warszawy - 285 PLN/mkw

Kierunek Pruszków:
Piastów, 14 km od centrum Warszawy - 325 PLN/mkw

Komorów, 20 km od centrum Warszawy - 450 PLN/mkw

Brwinów, 24 km od centrum Warszawy - 170 PLN/mkw

Grodzisk, 30 km od centrum Warszawy - 100 PLN/mkw

Kierunek Ożarów:
Blizne, 11 km od centrum Warszawy - 515 PLN/mkw

Lubaczów, 12 km od centrum Warszawy - 485 PLN/mkw

Borzęcin, 22 km od centrum Warszawy - 285 PLN/mkw

Wiktorów, 24 km od centrum Warszawy - 275 PLN/mkw

Zaborów, 25 km od centrum Warszawy - 190 PLN/mkw

Leszno, 30 km od centrum Warszawy - 95 PLN/mkw

Kierunek Łomianki:
Łomianki, 15 km od centrum Warszawy - 470 PLN/mkw

Łomianki, 15 km od centrum Warszawy - 565 PLN/mkw

Czosnów, 25 km od centrum Warszawy - 55 PLN/mkw

Nowy Dwór Mazowiecki, 30 km od centrum Warszawy - 155 PLN/mkw

Stara Wrona, 45 km od centrum Warszawy - 10 PLN/mkw

Kierunek Marki:
Marki, 11 km od centrum Warszawy - 385 PLN/mkw

Marki, 11 km od centrum Warszawy - 530 PLN/mkw

Radzymin, 25 km od centrum Warszawy - 50 PLN/mkw

Dybów Stary, 27 km od centrum Warszawy - 110 PLN/mkw

Kamieńczyk, 56 km od centrum Warszawy - 70 PLN/mkw

Kierunek Wołomin:
Zielonka, 12 km od centrum Warszawy - 300 PLN/mkw

Kobyłka, 16 km od centrum Warszawy - 360 PLN/mkw

Krzywica, 25 km od centrum Warszawy - 165 PLN/mkw

Ostrówek, 30 km od centrum Warszawy - 85 PLN/mkw

Obserwuj wątek
    • Gość: terefere Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 17:49
      Autor nie ma pojęcie o czym pisze, mam do sprzedania działkę w Kobyłce za 150 i
      nikt nie rusza
      • Gość: a Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 17:57
        Szukam w Kobyłce i Zielonce i jakoś nie ma nic, za co chciałbym zapłacić.
    • Gość: norbert Wawer IP: *.acn.waw.pl 19.05.07, 22:26
      A czy ktoś z Was może wie jakie są ceny działek budowlanych na Wawrze?
    • Gość: raf Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 00:01
      ceny cenami a jak przychodzi co do czego to nie ma wyboru. Szukałem działki pół
      roku od września 2006 i co.... i nic. Nędza !!! albo daleko, albo słup albo
      zaraz autostrada albo nie wiadomo kto jest właścicielem bo 7 osób rodzeństwa
      nie może się dogadać heehhe albo do busa 1 km choć ggosć mówi że obok (260 zł w
      Sadowej) albo jak jest to cena z kosmosu. Raz jak mi się działka w Markach
      podobała to wieczorem koleś zadzwonił powiedział, że babcia się z wnuczkiem
      posprzeczała i nie sprzedają potem inna , że skoro pan daje 200 a są za 300 to
      moja cena jest 400 hehhe albo inna akcja - to się dzieje 1 ha sprzedane 7
      osobobom wraz z domeme za 750 tyś - bursztynowa aleja na Białołęce heheeh
      wszystko pięknie ale jak potem jeden powie NIE to wszyscy są w DU..!!!.
      Jaki morał - włąsnie kupuję mieszkanie na bemowie - 100 m , obok tramwaj,
      autobus, sklep 24 h. W weekend mam dzialkę nad Wjrą 3 tyś m za 7 zl pa
      • Gość: hehe Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: 217.17.40.* 21.05.07, 23:43
        widzę ze nie tylko ja zrezygnowałam z budowy własnego domu i kupuje mieszkanie
        na Ursynowie obok metra 80m i działkę na Mazurach i dałam sobie spokój z tym
        luksusem jakim jest własny domek 20-30 km za Warszawą i codzienna męka i udręka
        w drodze do pracy i z pracy. pojadę sobie raz na 2 tygodnie na wekend do domku,
        który kiedyś sobie postawię i mam nadzieję ze ze to mi wystarczy. nie chce mi
        się szarpać już z tym szukaniem super działki, spadło mi ostro ciśnienie na
        gonitwę za cegłami i błaganie Pana Zdzicha czy tam Stacha zeby mi wylał
        fundamenty
      • Gość: makowa Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: 213.77.121.* 23.05.07, 07:34
        Dlaczego szukałeś działki w Markach?
        My mamy działkę w Markach, boczna Lisa Kuli i nie wiemy czy to był dobry wybór.
        Zaglądam na stronę Marek na forum i takie lecą joby na ichnią komunikację, brud,
        syf, bandytyzm, napady, złodziejstwo, brak dróg, ośiwtlenia ulic!

Nie wiemy, czy się budować czy odpuścić i niech leży jako wysypisko śmieci dla
        tamtejszych brudasów!
        • Gość: Gf Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: 199.67.203.* 23.05.07, 11:35
          Tak, najlepiej pozbadz się kłopotu, tak działka to przecież tylko kłopot, nie
          to co 50m2 "apartament" np na Ursynowie. Infantylizm wypowiedzi poraża....
          Pozdrawiam wszystkich szczęsliwych posiadaczy działek i planujacych budowę :)
          • Gość: . Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:02
    • Gość: burek Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: 153.95.95.* 22.05.07, 21:14
      Takie lokalizacje to sobie można wybierać jak się jest na juz na emeryturze.
      Gdzie poślesz dzieci do szkoły w Starej Wronie? Ile stamtąd będziesz dojeżdżać
      do tyry w W-wie? Bez sensu.
      • Gość: bobo ja też się buduję IP: *.centertel.pl 23.05.07, 21:08
        Jak ktoś chce to może się gnieździć w 50m2 na Ursynowie i przejechać się 5-6
        razy na rok na Mazury - jego wybór. A jak myślisz że poza Warszawą nie ma szkół
        to znaczy że masz ograniczone horyzonty. A i jeszcze jedno - znamiennym faktem
        jest to iż znakomite ośrodki akademickie zawsze są poza wielkimi metropoliami,
        na uboczu - patrz CAMBRIDGE, HARVARD etc. To samo dotyczy szkół niższych.
        • Gość: trutu tu Re: ja też się buduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:15
          ja tam bym nie chciał żeby moje dziecko chodziło do Cambridge w koniku
          nowym,albo do harvardu w zalesiu. przejrzyj ranking szkół.nie umniejszam
          lokalnym szkołom i ich pedagogom,ale bez przesady....
          • Gość: bobo Re: ja też się buduję IP: *.centertel.pl 24.05.07, 21:24
            najlepiej to uczyń swoje życie jednym wielkim rankingiem - tak się rodzi
            snobizm. Całe szczęście są jeszcze normalne miejsca w tym kraju - oczywiście
            nie mam na myśli Warszawki
            • Gość: trutu tu Re: ja też się buduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:55
              a Ty kieruj się niezaleznością,wysyłaj dzieci do przypadkowych szkół,a one
              kiedys Ci podziękują ,że uchroniłes je od snobistycznych liceów i nie mają
              szans na lepszy start
              ps.nie należę do warszawki ani nie cierpie na żaden kompleks warszawski
              • Gość: bobo Re: ja też się buduję IP: *.centertel.pl 24.05.07, 23:15
                Inteligencja człowieka nie zależy od szkół które kończył - no chyba że ma tylko
                tę wyuczoną. Oprócz braku kompleksu Warszawki również nie mam kompleksu
                rankingów :)
                • Gość: Janka Re: ja też się buduję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:23
                  Pisząc "Warszawki" masz na myśli tego z Katowic tak aktywnego na tym forum?
                • Gość: trutu tu Re: ja też się buduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 23:35
                  RACJA!
                  tak się składa,że kończyłem marne liceum na prowincji z super wynikami,a na
                  studiach w wawie byłem 3ligą w porównaniu z rówieśnikami po "rankingowych"
                  liceach.raczej nie chciałbym ,żeby moje dziecko przeszło tą samą drogę...
                  • Gość: bobo Re: ja też się buduję IP: *.centertel.pl 25.05.07, 22:01
                    Słuchaj TRUTU TU - nie chcę jątrzyć, bo każdy ma prawo do swego zdania, a ja
                    nie zamierzam Ci narzucać mojego. Ale powiedz proszę, czy masz lub miałeś z
                    tego tytułu jakiś dyskomfort? Przecież ukończona szkoła nie stanowi o wartości
                    człowieka - mało tego - znam osobiście takich co kończyli wcale nie prestiżowe
                    uczelnie a dzisiaj są na pierwszych stronach największych gazet
                    • Gość: bobo Re: ja też się buduję IP: *.centertel.pl 25.05.07, 22:04
                      A i jeszcze jedno: ja też kończyłem prowincjonalne liceum, na dodatek z wcale
                      nie najlepszymi wynikami, ale nigdy nie miałem poczucia że jestem z 3 ligii -
                      na studiach miałem wręcz jedne z lepszych wyników.
                      • Gość: u Re: ja też się buduję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:26
                        Trochę szkoda chłopaki, że nie zostaliście tam, gdzie zdobywaliście
                        wykształcenie. Dużo problemów ominęłoby mnie i wielu innych. Jak wyluzujecie,
                        to może będzie dobrze. Bobo dobrze mówi :)
                        A tak przy okazji: byłem wczoraj w Lubartowie i podobało mi się. Może i ja
                        powinienem poszukać nowego miejsca?
      • michaska_123 Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? 28.05.07, 16:59
        Jezeli twierdzisz, ze szkoly (podstawowe, gimnazja) w okolicach Warszawy sa
        gorsze niz w W-wie - to nie wiesz co mowisz.
        (zapraszam np. do szkol w Komorowie czy tez Podkowie Lesnej...).
        • Gość: burek Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: 153.95.95.* 28.05.07, 21:57
          Być może są jakieś wyjątki o reguły. A co z liceami? I dojazdem do pracy? Ile
          czasu możecie naprawdę poświęcić swojemu dziecku dojeżdżając codziennie w korku
          do pracy po 2 i więcej godzin?
          • Gość: bobo Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.centertel.pl 29.05.07, 00:04
            To proste - do pracy jeździsz na 6 godzin + 2h w korkach i jesteś w domu tyle
            ile trzeba :)
          • michaska_123 Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? 29.05.07, 11:27
            Gość portalu: burek napisał(a):

Do pracy dojezdzam 27 minut (kolejka WKD)a nie 2 godziny.
            A od momentu wyjscia z domu do momentu dojscia do pracy mija max 37 minut
            (praca niedaleko stacji Ochota - dojscie od stacji WKD: szybkim krokiem 3-4
            minuty, pomalu 5 minut; dojscie z domu do WKD - szybkim krokiem 3-4 minuty,
            pomalu 5 minut ;).
            Maz pracuje w domu - tak wiec dojazdy nie traci w ogole czasu.

A jesli chodzi o liceum - nie mamy dzieci w wieku licealnym ale osobiscie
            dojazd do wymarzonego liceum zajmowal mi 29 minut (kolejka WKD) + 10 minut
            dojscie (wolnym spacerkiem). Jednym slowem - naprawde nie bylo zle. :)
            (Zapewniam Cie, ze mase osob z W-wy tracilo na dotarcie do liceum wiecej czasu).

> Być może są jakieś wyjątki o reguły. A co z liceami? I dojazdem do pracy? Ile
            > czasu możecie naprawdę poświęcić swojemu dziecku dojeżdżając codziennie w
            korku
            >
            > do pracy po 2 i więcej godzin?
            • marweg25 Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? 29.05.07, 12:54
              Tyle, że takich działek tuż koło stacji WKD jest bardzo mało i są dużo droższe
              od innych to po pierwsze. Po drugie nie każdy pracuje w ścisłym centrum W-wy.
              Dodatkowo jeśli kolejka jeździsz jedynie 27 min to musisz mieszkać albo w
              Tworkach albo w Malichach ( ewnetualnie Reguły). Są to miejscowości usytuowała
              dość blisko W-wy około 10 km do rogatek i 15 do centrum. Tu mówi się o
              odległościach 20 - 30 km i właśnie to robi bardzo dużą różnicę.
              • Gość: bobo Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? IP: *.centertel.pl 29.05.07, 22:36
                Michaśka - popieram w 100%. Niech kupują sobie 50-cio metrowe apartamenty w
                Warszawie. Pzdr.,
              • michaska_123 Re: aktualne ceny dzialek okolice wawy? 30.05.07, 14:00
                Nie - mieszkam w Komorowie (a dojezdzam do stacji W-wa Ochota ... dojazd do W-
                wy Srodmiescie trwalby cale 2 minuty dluzej ;).

Ponizej wyciag z rozkladu jazdy WKD (pokazujacy, ze dojazd z Komorowa do W-wa
                Ochota kolejka WKD zajmuje 27 minut).

Komorów 7:03 7:10 7:18 7:33 7:43 7:53
                Warszawa Ochota WKD 7:30 7:37 7:45 8:00 8:10 8:20

PS. Reguly - W-wa Ochota to 19 minut jazdy WKD, Malichy - Ochota: 21 minut,
                Tworki-Ochota: 23 minuty :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka