moriach 14.06.07, 23:45 Witam, kilka dni temu podpisaliśmy umowę przedwstępną na mieszkanie w tej inwestycji. Kto jeszcze? Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moriach re: PRAGA TOWER (Agena Development) - szukamy sąs 20.06.07, 15:05 Podbijam, kilka osób pisało w wątku o Agenie, że zdecydowało się na zakup i podpisało umowy przedwstępne a tymczasem wątek sąsiedzki świeci pustkami :( Czyżby brak śmiałości? Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: re: Praga tower - szukamy IP: 195.42.249.* 20.06.07, 15:51 ziomki haruja po 16 godzin zeby zarobic na przyszle raty za te cudowne apartamenty, wiec nie maja za bardzo czasu na siedzenie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: re: Praga tower - szukamy 20.06.07, 16:42 alez to piekny budynek - a te apartamenty...!!! www.agenadevelopment.pl/upload/pdf/floor_16.pdf www.agenadevelopment.pl/flat.php przeciez tam nikt praktycznie tego nie chce kupic - 50 mieszkan sprzedanych do tej pory ze 180 (jakies 25%) dlatego nikogo tu nie ma - szczegolnie przy cenie 7,7 tys m2 a te pewnie spora czesc z tych 50 mieszkan to spekulanci wiec przy dobrym wietrze jak ktos bedzie mial farta to bedzie mieszkal sam na pietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: re: Praga tower - szukamy 20.06.07, 22:57 Nie prosiłam o głupie komentarze ani nie pytałam czy komuś się ta inwestycja podoba. Wątek miał na celu znalezienie osób które kupiły tu mieszkanie. Czy jak kogoś nie stać na własne "m" to pozostaje mu już tylko dogryzać pozostałym? thesopranos - a jak ta lokalizacja taka "be" to zawsze możesz kupić sobie "apartament" na Polach Wilanowskich za 12k/m2! Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: re: Praga tower - szukamy 21.06.07, 13:40 bez urazy, ale chyba moje zdanie podziela znaczna czesc ludzi skoro sprzedali tam raptem 25% mieszkan - napisalem o tym zeby Ci uswiadomic ze troche ciezko bedzie Ci kogos tutaj znalezc... tak mi sie wydaje... > "apartament" na Polach Wilanowskich za 12k/m2! w życiu się na wieś nie wyprowadze!!! :) jak powiedział Balcerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghr Re: re: Praga tower - szukamy IP: *.189.72.18.e-plan.pl 21.06.07, 16:27 > w życiu się na wieś nie wyprowadze!!! :) jak powiedział Balcerek. a jak mnie glina spyta gdzie mieszkam to co ja mu powiem ze gdzie heh na natolynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiha Re: re: Praga tower - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:46 Witam przyszlych mieszkancow budynku przy Stolarskiej. Powaznie zastanwaiam sie nad zakupem malego mieszkania w tej inwestycji. Mieszkam na Nowej Pradze od 2 lat i chce tu zostac :) Jaka jest rzeczywista cena m2? Ktore pietro wybraliscie i dlaczego? Zastanwiam sie nad 4 p., bylam na budowie, ale niestety biuro bylo juz zamkniete i nie zdazylam sie rozjrzec. Pan pilnuacy o niczym nie ma pojecia, bo on tylko pilnuje przeciez ;-) Piszcie na maila hiha@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: re: Praga tower - szukamy IP: *.chello.pl 20.06.07, 23:59 Czy sprawdzaliscie tego developera? Ciągle sie waham z zakupem.Napiszcie cos mądrego. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: re: Praga tower - szukamy 21.06.07, 13:30 Tu był wątek nt. tego developera: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=59637156 My się zdecydowaliśmy, bank też ich dokładnie prześwietlił i skoro dostaliśmy kredyt to chyba znaczy, że developer nie jest "trefny". Myślimy, że dlatego, że jest to ich pierwsza inwestycja to na pewno będą się starali, więc nie należy ich przekreślać. Tym bardziej, że planują już następne inwestycje (tak nam powiedziała p. Figiel jak byliśmy podpisać umowę). Ceny mają wg. mnie jak na warszawskie wariactwo umiarkowane. Lokalizacyjnie jest też całkiem nieźle - autobusy dzienne i nocne, tramwaje, stacja Orlenu z 24h sklepem ;). Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: re: Praga tower - szukamy IP: 195.42.249.* 21.06.07, 13:43 tak, owszem, umiarkowane; a prezes chcial to sprzedac po 5k/m2, ale wstrzymal sie ze sprzedaza pol roku temu, po tym jak zobaczyl jak ludzie na kolanach prosza deweloperow na targach mieszkaniowych... ta budowa kosztowala go 3,5/m2, dokladacie 4 tys zl za kazdy metr ekstra... To jest poprostu nienormalne, zeby odpracowywac zysk jakiejs firmy przez cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: re: Praga tower - szukamy 21.06.07, 23:29 To lepiej do końca życia mieszkać z rodzicami, dorabiać się na zmywaku/w markecie/w fabryce w Anglii/Irlandii, ciągle wynajmować tucząc miesiąc w miesiąc czyjąś kieszeń czy rozbić namiot na trawniku? Ceny są jakie są i szybko nie zmaleją. Nie każdy ma mieszkanie po babci/wujku/stryjku w którym może przeczekiwać na załamanie rynku. Owszem, mieszkanie to w obecnych czasach towar niemal luksusowy ale chcąc się usamodzielnić trzeba w końcu podjąć jakąś męska decyzję. Trudno się dziwić, że jak ktoś widzi szansę wzbogacenia się to z niej korzysta. BTW zrobił się nam off-topic Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: re: Praga tower - szukamy IP: 81.210.22.* 22.06.07, 11:39 Witam, nie wiem czy bedziemy sasiadami bo jeszcze czekam na kredyt :) umowe przedwstepna juz podpisalem. niestety zgadzam sie w całosci z twoim postem...zupełnie inaczej to wyglada z punktu widzenia kogos kto ma mieszkanko za darmoszke w centrum po bobci - z jego punktu widzenia kupowanie mieszkania za 8 tys za metr to szczyt głupoty. Co do spadku/wzrostu cen to to jaka cena była w sierpniu zeszłego roku ma takie samo znaczenie teraz jak to jaka była wtedy pogoda....Teraz cena ageny jest taka jak na Białołęce z terminem dobioru na 2009...a jesli o mnie chodzi to lokalizacja na Lęborskiej o wiele bardziej mi odpowiada. Nie wydaje mi sie żeby podniesli ceny bo i tak sprzedaz im nie idzie raczej zdecyduja sie obniżyć cene ale tych mieszkań o wiekszym metrażu i gorzej położonych. Ich problemy ze sprzedaża to wg. wynik braku w zasadzie promocji i fakt ze to nowy deweloper oraz ogólana stagnacja na rynku. przepraszma że sie tak rozpisałem i w dodatku troche nie na temat... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: re: Praga tower - szukamy 22.06.07, 13:49 Witam, miło widzieć jakąś rozsądną, sąsiednią duszę Balandis :) Trzymam kciuki za kredyt :) Pewnie gdyby się promowali, uczestniczyli w targach etc. to cena za m2 też by podskoczyła bo kogoś trzeba by tymi kosztami obciążyć. Po drugie nie jest to też ulubione ostatnio "ogrodzone, strzeżone osiedle", tylko plomba budowlana a nie każdemu widać odpowiada konieczność współkorzystania z otoczenia z innymi mieszkańcami Pragi ;) Ja tam się mogę integrować :) No i termin oddania mają na IV kwartał 2007 co bardzo do nas przemówiło na "+" Pzdr i czekam na kolejnych sąsiadów J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: re: Praga tower - szukamy IP: 81.210.22.* 22.06.07, 14:11 "...Po drugie nie jest to też ulubione ostatnio "ogrodzone, strzeżone osiedle",..." a dla mnie to własnie zaleta :) a pozatym małe szanse że za chwile postawią ci przed oknem nastepny klocek. budynek mniej mi sie juz podoba - projekt troche z poprzedniej epoki ... Dziekuje moriach za miłe powitanie :) Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: re: Praga tower - szukamy IP: 193.47.143.* 22.06.07, 11:49 dorabiać się na zmywaku/w markecie/w fabryce w Anglii/Irlandii, wezzzzzzzzzzzzz pracujacego na zmywaku nie znam zadnego znam kogos kto od tego zaczynal teraz pracuje w banku w markecie tez ktos pracowal ale szybko sie z tamtad zmyl fabryka no tu moze ktos by sie znalazl wiec nie wyskakuj z tym ze Uk?Ire to zmywak fabryka bo jestes poprostu smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
kozodoj Re: re: Praga tower - szukamy 23.06.07, 12:19 No to milo bedzie w tych kaczo-gomulkowskich klitkach. Za oknem kol tramwaju zgrzyt, ale co tam - mozna z bezsennoscia powalczyc przy pomocy zytniej zakupionej w Orlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.kb Re: re: Praga tower - szukamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:01 Ja nie potrzebuje sie chwalic - ze mieszkam na strzezonym osiedlu, gdzie nie moze przyjechac nikt znajomy bo na teren nikt go nie wpusci, chyba ze przejdzie przez dziesiec bramek ochroniarzy... Przynajmniej widok z okna jest na centrum a nie na sasiada kuchnie... lub sypialnie. Mieszkajac w miescie - slyszy sie rozne odglosy - a w tym miejscu nie tylko tramwaje - ale i pociagi - i to jest klimat, ktory mi odpowiada. Gdybysmy chcieli mieszkac w ciszy i spokoju - kupilibysmy dzialke i postawili dom - by nie "gniezdzic sie" w jednej wielkiej "sypialni", gdzie wieczorem (lub w nocy) pozostaje tylko taksowka - o ile bedzie chciala na pipidowek dojechac (np Derby 17!!). Praga ma przynajmniej swoj klimat - nie to co bezpciowe blokowiska (Ursynow, czy wspomniane Derby...). A mieszkania - sa male, sa wieksze. Kazdy ma wlasne potrzeby i kupuje to, co chce... rzecz gustu i checi. Ot i tyle w tym temacie. Nie rozumiem tylko tych krytycznych wypowiedzi... czyzby zazdrosc zzerala? Nie dziwia mnie takie komentarze - wiekszosc ludzi z wiochy zabitej dechami przyjezdzajacej do Wawy tylko po to aby brac udzial w tworzeniu korkow na ulicach, nie moze sie przyzwyczaic do odglosow tramwajow czy autobusow. Wlasnie dlatego kupuje mieszkania na "zadupiu" aby choc troche przypominaly sie rodzinne strony (pola, krowy, gesi swinie czy innego rodzaju zywy inwentarz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: re: Praga tower - szukamy IP: 81.210.22.* 25.06.07, 09:39 ...dokładnie to napisałeś co ja myślę. !!! :)) Nawet nie przyszło mi do głowy że ktos może przedstawiać jako wadę bliskość tramwaju :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.rudowski Re: re: Praga tower - szukamy 25.06.07, 12:24 ;-D ale jazdy niektorzy maja i poglady, prawda jest taka ze mieszkanie w tym budynku to dobra inwestycja...mieszkania sa male co podnosi ich plynnosc, budynek jest wykonany na przyzwoitym poziomie (zarówno zewwnatrz jak i wewnatrz), bank w ktorym wzialem kredyt wyslal wlasnego rzeczoznawce ktory ocenil wykonanie i polozenie inwestycji na wzorowe. Poza tym wszedzie jest blisko (tramwaje, autobusy), do centrum (kino femina itd) jedzie sie okolo 6-7 min tramwajem linii 23 (jesli dobrze pamietam) poza tym niedaleko znajduje sie juz wyburzona fabryka (poleny?) i maja tam powstac mieszkania lofty czy jakos tak wiec to podnosi range tamtejszej okolicy. Jesli chodzi o pewnosc developera to skoro banki udzielaja ludziom kredyty na te mieszkania wiec wszystko jest zetelnie sprawdzane (ksiegi wieczyste, prawa do gruntow itd) przeciez to nie budowa szalasu w srodku lasu. a co do ceny za m2 to tez nie jest wygorowana, w centrum mieszkania o podobnych metrarzach chodza po 10-12 tys PLN czesto w straym budownictwie co wymaga remontow itp, a tu wchodze do czystego mieszkania ktore sam wyposazam jak chce i nic nie musze skuwac, zdzierac itd. mieszkania w ciagu kilku lat pojda jeszcze w gore, wiec spokojnie swoje pieniadze bedzie mozna za to wziazc ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: re: Praga tower - szukamy IP: 195.42.249.* 25.06.07, 13:41 z tym porownaniem Pragi do centrum to zes walnal.... a wiesz ze SAABy sa 2x drozsze od Opli mimo ze to sam koncern? A deweloper jest ok, to normalna firma, ktora handluje wyrobami metalowymi i nie tylko, a mieszkania buduje, bo na tym mozna 2x wiecej zarobic, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: re: Praga tower - szukamy 25.06.07, 15:05 Może tamte okolice to nie ścisłe centrum ale naprawdę dostać się do niego to chwila moment - np. tramwajem kilka przystanków do M Dworzec Gdański i stamtąd już szybko wszędzie. I ruch mniejszy niż w ścisłym centrum - więc spokojnie mogę wystawić wózek z dzieckiem na balkon czy otworzyć okna latem, bez obaw o nawdychanie się mnóstwa ołowiu. Dodając do tego znacznie niższą cenę m2 niż w śródmieściu - wybieram Opla :) Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: re: Praga tower - szukamy IP: 195.42.249.* 25.06.07, 15:31 a ja Szweda, ale tak sie chyba nie dogadamy. Chodzi mi o porownywanie do czegos, co z oczywistych wzgladow jest drozsze i tym motywowanie tego zakupu. Co innego, jakby ktos porownal to miejsce do jakiegos np na Pradze Poludnie, mowiac ze tu jest lepiej/blizej/taniej lub odwrotnie. A za i przeciw to kazdy sam analizuje wg wlasnej miary. Jedyne tylko ze mentalnie nie moge sie zgodzic z tym ze tak wielu ludzi bedzie pracowac wieksza czesc swojego zycia na chciwosc dewelopera... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.rudowski Re: re: Praga tower - szukamy 26.06.07, 10:37 ta, tylko ze ja mieszkam w centrum i wiem jak to pachnie, ciagly halas, mnostwo ludzi itd a do pracy i z centrum musisz dojechac wiec nie chrzan mi tu o Oplach i sabbach poza tym do metra jest od praga tower pare min tramwajem a o ile ciszej, spokojniej itd. z tego co wiem to praca do ludzi z centrum sama nie przychodzi ;] a w centrum niekiedy z dojazdami jest znacznie gorzej, bo sa korki, straszny tłok w publicznych srodkach transportu itd. na marginesie mam Opla Astre w kombi przejechane ma 180 000 KM i jeszcze przejedzie drugie tyle a dalem za nia dwa razy mniej niz za Sabba ;p Odpowiedz Link Zgłoś
do_magdy Re: re: Praga tower - szukamy 04.07.07, 13:19 witam, zgadzam sie. nie mam wyjscia, bo juz czekamy na decyzje banku. ze wzgledu na stan portfela kupilismy mieszkanie na I pietrze (ponoc kamienica ma zniknac w przeciagu 2 lat!) pozdrawiam sasiadow M. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.kb Sąsiedzi 23.06.07, 10:18 Hej, jestesmy w trakcie dogrywania sprawy z deweloperem - wiec kto wie, moze bedziemy sasiadami ;) Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Sąsiedzi 25.06.07, 13:28 No to jak się uda dograć to po odbiorze kluczy zapraszam na VI p. :) jakub.kb - tak jak Balandis zgadzam się z Twoimi słowami. Tramwaje, autobusy i samochody fakt - wydają pewne dźwięki, które na niższych piętrach mogą (ale nie muszą - okna PCV) być uciążliwe. Ale budynek ma XVII pięter, więc jest w czym wybierać. Pozatym wybierając właśnie tę a nie inną lokalizację szczególnie zwróciliśmy uwagę na dogodną komunikację tak dzienną jak i nocną. Żebyśmy nie musieli dziecka do czasu zrobienia przez nie prawa jazdy odwozić do szkoły, na dodatkowe zajęcia czy do znajomych. Bliskość centrum handlowego (i Orlenu ;)) dodatkowo zaplusowały. A jak w 2012 nam wybudują nieopodal metro to hoho ;) A w poszukiwaniu ciszy i spokoju zawsze mogę pojechać z rodziną w weekend do lasu :) Nie muszę mieć go na codzień wokół bloku/osiedla. Ciekawe forum dla niebanalnych kobiet. Panom dziękujemy !! testcyprysa.rezonet.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Sąsiedzi IP: *.acn.waw.pl 26.06.07, 22:01 witam przyszłych sąsiadów ja najprawdopodobniej jutro podpiszę umowę z bankiem. i już za kilka miesięcy będę podziwiał wschody słońca z 14-go piętra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIZIA Re: Sąsiedzi IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:02 Witam sąsiadów (mam nadzieję) . Mam problem z kredytem niestety ale nie przeze mnie tylko przez księgę wieczystą Ageny:( Bank czepia się szczegółów w kw i nie chce dać nam kredytu dopóki deweloper tego nie wyczyści. Czy ktoś z Was miał takie problemy - i jak wybrneliście? Jeżeli chodzi o lokalizacje - to mi pasuje, cena też jest ok na dzień dzisiejszy w W-wie i dlatego chcę kupić swój "kwadrat", ale ta biurokracja - a w jakich bankach dali Wam kredyty, bo mi w BPH nie chcą dać! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Sąsiedzi 28.06.07, 11:53 Hej, Wiem ze DomBank też o to się czepia, bo braliśmy go jako jedną z możliwości pod uwagę i był problem, że nie jest wyczyszczony wpis o roszczeniach poprzednich właścicieli. Zadzwoń do Ageny, poproś o numer telefonu do notariusza który zajmuje się tą sprawą (mi dali ale gdzieś go zapodziałam zaraz po załatwieniu sprawy) i najlepiej przekaż ten kontakt swojemu doradcy. On najlepiej będzie wiedział o co się zapytać. My dzięki temu dostaliśmy pozytywne rozpatrzenie wniosku (choć ostatecznie wybraliśmy inny bank). Pozdrawiam i witam ewentualnych przyszłych współmieszkańców: KIZIE i vito z XIV piętra z posta wcześniej :) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Sąsiedzi IP: *.tvp.pl 28.06.07, 13:11 ja korzystałem z pomocy open finanse i wczoraj podpisałem umowę w banku millenium. bez żadnych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIZIA Re: Sąsiedzi IP: *.chello.pl 28.06.07, 23:32 No tak chyba trzeba pomyśleć o innym banku, a może Agena pomoże - jest szansa ;) Spróbuję w Millennium może się uda ! Pozdrawiam sąsiadów i dzięki za rady ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzorcyztas Re: Sąsiedzi IP: *.gpw.com.pl 24.07.07, 11:48 Ja też dostałem bez problemów kredyt w Millennium (chociaż obniżyli mi kwotę kredytu o kilka tysięcy - czy ktoś z bankierów może mi wyjaśnić dlaczego???). Podobno księgi są w porządku. Gdybym wiedział że OpenFinance nic tak naprawdę nie robi oprócz pomocy w wypełnianiu wniosku (musiałem poprawiać po jednej kobicie!) i skserowaniu wszystkiego co i tak dostaniesz od Millennium to poszedł bym od razu do banku. Budynek ma już dach, ocieplają właśnie. Myślę że do wakacji 2008 zamieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub.kb Re: Sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:54 a mi sie wydaje ze szybciej ;) moze nawet juz w pierwszym kwartale 2008 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: 29.06.07, 14:21 Witam przyszłych sąsiadów i resztę :) Dostałam kredyt w Multi Banku, bez większych problemów. Odmówili mi w pekao sa. Teraz trzymam kciuki za terminowe oddanie budowy. Na razie nie wygląda, by miało się opóźnić... Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: 29.06.07, 16:30 Miło widzieć, że przybywa nam nowych sąsiadów :) Witamy Cię alarabija. Na którym piętrze upolowałaś lokum? Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: 03.07.07, 12:42 My też już wczoraj dopełniliśmy ostatnich bankowych formalności :) I mieszkanie na VIp. jest coraz bardziej realne :)Teraz tylko aby budowa szła zgodnie z harmonogramem :) Jednak do tej beczki miodu jest jednak łyżka dziegdziu: muszę napisać tym, którzy się jeszcze nie zdecydowali w kwestii zakupu, że jak najbardziej DA SIĘ podpisać umowę notarialnie a p. Figiel to OSZUSTKA. Cały czas wszystkim naokoło wmawia, że absolutnie nie ma możliwości podpisania umowy notarialnie a tymczasem dziś mój partner był w Agenie, żeby im zawieźć ostatnie dokumenty kredytowe i natknął się na scenkę podpisywania umowy w obecności notariusza. :/ Jestem zła, bo niestety widać my za mało naciskaliśmy paniusie i wychodzi że są równi i równiejsi. Ale wskazówka dla innych na przyszłość - nie dać się zbyć i drążyć temat tak długo aż p. Figiel ustąpi. Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:56 Nie wiem o co chodzi ale bez problemu podpisali umowę notarialną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToXiC Re: IP: *.tktelekom.pl 27.07.07, 08:15 Witajcie przyszli współlokatorzy (taką mam nadzieję:) ) Jeśli wszystko pójdzie ok to będę na XI. Zapraszam na drinka:) Jestem jeszcze przed umową przedwstępną ale już mam wybrane banki i od przyszłego tygodnia ruszam z załatwianiem. Pozdrawiam serdecznie ToXiC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaMat Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:38 Powitać Między umową wstępną, a kredytem. Piętro VII. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 03.07.07, 13:13 No to prawie bezpośredni sąsiedzi :) Nie będzie nietaktem jak spytam o numer lokalu? Bo niewykluczone, że będziecie nam tupać po głowie ;) Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Re: Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:52 Witam wszystkich, to co znalazłam na innym forum mnie przeraziło, że te 4 piętra to już stały od 4 lat (wcześniej koczowali tam bezdomni)a to jest najważniejsze jak i z czego były wzniesione - dlatego tez niższe pietra sa tańsze i widok na starą kamienicę tez nie jest ciekawy, poza tym byłam tam w sobotę i widziałam jakiegos menela który wytocczył sie z bramy a tuż obok siedział jakiś zalany w trupa gość..na przełonie sierpnia i września deweloperzy zaczną powoli walczyć o klienta bo podaż przewyzszy popyt.. ja jeszcze poczekam i nie będe zażynała sie kredytem na kilkanascie lat!!! i to w takiej TREFNEJ inwestycji / lokalizacja jest ważna ale otoczenie i widok z okna równiez!! nie chce sie budzic i widziec zapyziałej kamienicy, brudnej i zagraconego podwórza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 04.07.07, 10:19 eeej nooo, to juz napic sie nie mozna?? ... A moze ow mily pan po prostu zaslabl, mial mdlosci z przepracowania? moze nie doceniasz niektorych zacnych mieszkancow Pragi Polnoc? A budynek jest budowany w miare dobrze, firma Odmet ma na ta budowe wlasne pieniadze, w koncu koszt budowy nie przekroczyl im poziomu 3 tys/m2. Minusem jest cena (jak i wiekszosci innych mieszkan sprzedawanych obecnie), no i niewatpliwie halas; budynek stoi miedzy dwiema dosc ruchliwymi ulicami, na jednej jest linia tramwajowa, nieco dalej jest linia kolejowa, nie bedzie to zaciszne gniazdko, jedynie najwyzsze pietra moga byc ok. No i jeszcze ta ohydna architektura (ale w koncu mieszkanie oglada sie wiecej od srodka niz z zewnatrz). Plusem to oczywiscie dobry dojazd do centrum, fajny widok z okna (znow najwyzsze pietra i nie kazda strona) i sama Praga (nie kazdemu odpowiada oczywiscie). Wiec kupujcie Panie i Panowie, ow niewyslowiony luksus pomieszkiwania obok snobistycznych wlascicieli przyszlych loftow przy ul. Szwedzkiej mozecie miec za jedyne 8-8,5 tys zlotych polskich za metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 04.07.07, 11:46 I po co ten sarkazm?? To jest wątek dla przyszłych mieszkańców, do których jak sądzę nie należysz, więc nie widzę sensu komentowania naszego wyboru, bo nie o to w tym temacie chodzi. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 04.07.07, 11:58 ano tak, taki specjalny watek, tylko dla Nas, a nie dla Was. Taki watek Specjalny, wrecz Zloty, odrebny i jedyny w swoim rodzaju. Na otwartym forum dla wszystkich. Dziwne. To jest ta wolnosc wopowiedzi czy jej nie ma? Konstytucja sie zmienila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiacy prage... Re: Praga Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:27 hej...przeczytalem czly watek...wszystkie watki... wachalem sie wczesniej...teraz nie! kupilem, mam kredyt, bede tam mieszkal i jest mi z tym bardzo dobrze:) cale zycie mieszkalem po tej stronie wisly i uwazam ze praga jest wporzadku... poprostu trzeba umniec tuz zyc, rozumiec ludzi, czerpac z tego co dobre, a nie gadac... witam sasiadow:) polecam wszystkim niezdecydowanym - nie stracicie na tym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 04.07.07, 16:42 No to witamy Cię w naszym Złotym, Jedynym W Swoim Rodzaju Wątku dla mieszkańców Praga Tower sąsiedzie :) A złośliwcom już dziękujemy, Jose Rodriguez! I tak swoimi głupi gadkami nie popsujesz nam wszystkim radości z zakupu lokum i mieszkania na swoim. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda&Paweł Re: Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:29 Ta konstrukcja będzie sie walić!! byłam tam z moim znajomym z branży budowlanej i za kilka lat zobaczycie sami jak ściany pękają..i trudnio będzie sie tego pozbyć! Rękojmia jest na 3 lata a potem co? 16 pięter na niepewnej konstrukcji to dużżżżą przesada..tam miał być pierwotnie ilo piętrowy budynek!!! ???? to sobie wyobraźcie dodatkowych kilkanascie pięter...sprawdzcie to!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 05.07.07, 12:47 Jezu pokazaliście sie na wątku 1 raz z tak przerażającym opisem....że mam gęsią skórkę. Ja tez tu będe mieszkał - tak mieszkanie stoi 4 lata - rama H + pustak i mówisz że sie zawali ( ja myślałem że jak coś stoi już 4 lata to osiadło i nie będzie pękniętych ścian ) ps. były prowadzone ex pertyzy - no chyba że jakaś duża łapówka - to będzie największa katastrofa budowlana w historii Polski. Ale mam rozwiązanie - rynek wtórny - dowalona dzielnica - wielka płyta - lata 70 cena od 7000 pln m2/napewno postoi a i meneli nie będzie w okolicy :_) Odpowiedz Link Zgłoś
do_magdy Re: Praga Tower 06.07.07, 12:13 Witam, przestaszyliscie mnie tym listem....nie wiem, czy mozna to potwierdzic, ale skoro to taki swietny punkt, to dlaczego mieszkania sprzedaja sie tak powoli???? Moze cos w tym jest....zaczynam sie niepokoic. Mam male dzieci, wiec musze to koniecznie sprawdzic. Tylko, jak??? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 06.07.07, 15:39 Hej, to są tylko moje przypuszczenia ale podzielę się nimi z Tobą. Agena nie bierze udziału w żadnych targach mieszkaniowych, nie wykupuje wielkoformatowych ogłoszeń w dodatkach "nieruchomości" do codziennej prasy (od jakiegoś czasu pojawia się małe ogłoszonko wciśniete pomiędzy sobie podobne np. w GW),jest to ich pierwsza inwestycja. Ale myślę, że skoro dotąd stać ich było na finansowanie budowy ze środków własnych (nie sprzedawali przecież już na etapie "dziury w ziemi")a budowa posuwa się zgodnie z harmonogramem to nie powinni raptem zbankrutować. Zresztą papiery też maja ok, czego dowodzą zgody różnych banków na udzielenie kredytów. To tyle moich przemyśleń na ten temta. Miłego dnia. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 05.07.07, 14:20 Jak coś ci się nie podoba, to poprostu tu nie przychodź i nie czytaj - nie będziesz się niepotrzebnie denerwował. pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: *.chello.pl 05.07.07, 21:48 Moriach jeżeli to było do mnie to powstało pewne nieporozumienie. Ja tu bedę mieszkał i poprostu nie mogę czytać takich bzdur ..... pozdr :_) Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 05.07.07, 23:24 Nie, absolutnie nie do Ciebie :) Odpisywałam na posta o treści "hola" Jose Rodrigueza, który najwyraźniej przyszedł tu tylko po to żeby psuć innym nerwy. A Ciebie witam wśród powiększającej się, co z radością obserwuję, grupki przyszłych mieszkańców. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 05.07.07, 13:04 Koczowali - czyli rozbili namioty na 2 piętrze ?? :_) Im wyżej tym drożej tak jest zreguły ( dlatego parter jest najczęsciej najtańszy ) aby ominąć widok starej kamienicy trzeba zakupić lokum na stronę 11 listopada z menelami nie poradzę - ale na 100 % nie ma ich na Białołęce i pozostałych dzielnicach Warszawy pozatym warto poznać urok Ząbkowskiej i Stalowej po północy :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praga Tower IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 23:35 dziś w wiadomościach (06.07.2007 - 19.30) był nasz blok. materiał dotyczył kobiet na budowach. zobaczcie sobie na www.itvp.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 09.07.07, 08:55 Potwierdzam całe 10 sekund :_)naszego bloczku Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 09.07.07, 11:49 Gość portalu: Mały Figiel napisał(a): > Potwierdzam całe 10 sekund :_)naszego bloczku A jacy "przystojni" budowlańcy nasze mieszkanka stawiają ;) Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: *.chello.pl 10.07.07, 22:11 Mam pytanie - dlaczego mieszkania w Tower tak kiepsko się sprzedają ? To troszkę niepokoi - czyżby bałagan w KW odbijał potencjalnych klientów ( banki nie dają kredytu ) ?? Normalnie inwestycja jest już sprzedana zanim kończą budowę. Cena jak na nowe M jest rozsądna i lokalizacja jak na Pragę też nie najgorsza. Czy ktoś rozwieje me rozterki ? pozdr %_( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2000 Re: Praga Tower IP: *.crowley.pl 11.07.07, 09:57 Ja mam pytanie z innej beczki: czy nie martwi Was fakt że na taką dużą ilość mieszkań są tylko 2 windy? W podobny sposób swoje bloki buduje JWC i wiem że potem ludzie mają problem z wydostaniem się z własnego mieszkania. I proszę nie atakujcie mnie. Ja po prostu zastaniawiam się nad zakupem mieszkania (2 pod wynajem) i uważam że ta loklizacja i budynek to ciekawy wybór ale te 2 windy to jak dla mnie trochę za mało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 11.07.07, 10:22 oplaca sie tam kupic na wynajem? jak to wychodzi czynsz vs raty kredytu? co do wind to wydaje mi sie ze powinny byc 3 - po przeciwleglych stronach i w srodku, mieszkan jest sporo; ale taki byl projekt i juz, poza tym szyby wind zabieraja przestrzen wewnatrz budynku, ktora mozna sprzedac za 8 tys za m2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 11.07.07, 10:15 400 tys zl za 50m2 na Pradze Polnoc to niedrogo? Ludzie chyba sie juz przyzwyczaili sie do wysokich cen... Deweloper jest w porzadku; ja bym stawial wlasnie na cene jako powod. Poza tym nie spieszy im sie, budowali za wlasne pieniadze, wiec cen obnizac nie beda zeby przyspieszyc sprzedaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 12.07.07, 12:03 Oj Jose, Jose...... Znajdź mi w Warszawie mieszkanie poniżej 7000 pln - oczywiście ursus, białołęka i takie pierduły odpadają - musisz zaakceptować takie ceny nowych mieszkań - będa tylko rosły ale już kilka % rocznie a nie jak to miało miejsce do tej pory. Co do wind zakładam że to nie będą padaczki takie jak w starych blokach tylko jakieś nowoczesne wyścigówy - można również spytać o szczegóły dewelopera Nadal twierdzę że problem ze sprzedażą nie wynika z ceny tylko z bałaganem w KW pozdr :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 12.07.07, 12:30 z tabeli w poniedzialkowej rzepie byly np 2 pok z mokotowa za 7,8 (oczywiscie nie nowe), wiec ta cena tutaj nie jest jakas atrakcyjna. A to czy akceptuje obecne ceny, to moj problem, albo kupie taniej za jakis czas, albo nie kupie, albo kupie drozej. Ryzyko jak na kazdym rynku. A z windami to mozna roznie trafic; chociaz 2-3 firmy zdominowaly ten segment urzadzen. mieszkam w nowym bloku (oddany w tym roku) i winda jest slaba, drzwi sie wolno otwieraja, a sam dzwig jezdzi jakos strasznie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 12.07.07, 13:24 Pyt. 1 - czy to mieszkanie było w płycie z lat 70?? Pyt. 2 - jaki miało metraż (wiem, że ludzie potrafią zrobić dwa pokoje nawet z 30 m2 a trafiają się i 60m dwójki) Pyt. 3 - piętro, balkon (tak/nie), strona świata, rozkład, kuchnia (widna/ciemna) etc etc wszystko to przecież wpływa na wysokość ceny m2 więc samo hasło, że na mokotowie znalazłeś ofertę gdzie m2 kosztował 7,8k to tak naprawdę żadna informacja. No i ogólnie - aby móc się wprowadzić do mieszkania używanego trzeba przeprowadzić remont a i tak nie zawsze da się wszystko zrobić tak jakby się chciało. Inaczej ma się kwestia mieszkań nowych - już na etapie budowy możesz przestawiać ścianki i mieć większy wpływ (pomijając kwestie wyposażenia) jak będzie ono docelowo wyglądało. I obie te rzeczy w zbliżonej cenie. Nie wspominając już nawet o tak "drobnym" fakcie, że im nowsze mieszkanie tym potem łatwiej będzie je zbyć. Uwzględniając powyższe uważam, że w dobie obecnego szaleństwa cenowego m2 w tej inwestycji nie ma jakiejś szczególnie wygórowanej ceny. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 12.07.07, 13:44 Pyt. 1 - nie pamietam, ale chyba bylo z lat 50, wiec cegla. Pyt. 2 - 58m2 Pyt. 3 - chyba 1 pietro. ,,aby móc się wprowadzić do mieszkania używanego trzeba przeprowadzić remont (...)'' - aby moc zamieszkac w nowym, trzeba je wykonczyc. ,,(...) im nowsze mieszkanie tym potem łatwiej będzie je zbyć'' - generalnie tak, ale prawda jeszcze bardziej generalna jest to, ze im lepsza lokalizacja tym latwiej sprzedac. ,,(...) w tej inwestycji nie ma jakiejś szczególnie wygórowanej ceny.'' Na nizszych pietrach moze i tak, ale na wyzszych, sensownych z uwagi na halas z ulicy, to nie jest tanio. Cena 8,5k/m2 nie jest poza rynkiem, ale nie jest tanio. Ale nie oczekuje, zeby ktos, kto kupil tam mieszkanie, powiedzial ze kupil drogo. Tak samo, jak ktos kto nie chce tam kupic mowil, ze drogo nie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: *.chello.pl 12.07.07, 22:40 Jose, Jose :_) Sam jestem z Mokotowa i chciałbym tu pozostać...... Masz rację na niższych piętrach cena mojego mieszkania to 7200 pln ja nie chcę mieszkać na 15 z widokiem na Polenę lub cmentarz Brudnowski za 8500 ( nie sprawdzałem)- wybrałem 11 Listopada To kwestia wyboru - obserwuje rynek wtórny od 2 mesięcy - na Mokotowie zapomnij o cenie poniżej 7500 pln o piewotnym nawet nie wspominam. Popieram Moriacha - nowe mieszkania dobra inwestycja - dobra lokalizacja też ale.... 31 lipca 1 milion mieszkań spółdzielczych idzie pod młotek -czyli będą tańsze - ale czy to dobra inwestycja - nie - chyba ze mieszkasz tam do końca swego hiszpańskiego żywota - one już mają po 30 lat a to wielka płyta spokojnej nocki :) Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 13.07.07, 10:16 > Ale nie oczekuje, zeby ktos, kto kupil tam mieszkanie, powiedzial ze kupil > drogo. Z partnerem kupiłam tam mieszkanie ale... Wszystko zależy od tego, jak się na to spojrzy. Jak na obecnie chore ceny mieszkań, tak nowych jak używanych - cena m2 w tej inwestycji nie jest jeszcze zaporowa. Dodając do tego całkiem przyzwoite skomunikowanie z reszta miasta (tramwaje, autobusy dzienne i nocne, niedaleko metro) cena staje się akceptowalna. Jednakże analizując poziom średnich zarobków i to ile czasu i w jakiej miesięcznej wysokości trzeba będzie spłacać kredyt za własne "M" zdecydowanie mogę się dołączyć do tych którzy mówią, że jest tu drogo ;) W takim wypadku jest kilka opcji: 1) nie wynosić się nigdy od mamusi i tatusia 2) czekać na 3 miliony mieszkań w przystępnych cenach obiecanych przez miłościowie nam rządzących 3) wynajmować do końca życia i nabijać komuś kieszeń też można 4) zacisnąć zęby (i pasa ;) ) i się usamodzielnić My wybraliśmy ostatnie rozwiązanie. pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 13.07.07, 13:08 kazdy sobie sterem i zeglarzem... ,,Jednakże analizując poziom średnich zarobków i to ile czasu i w jakiej miesięcznej wysokości trzeba będzie spłacać kredyt za własne "M" zdecydowanie mogę się dołączyć do tych którzy mówią, że jest tu drogo'' no wlasnie, chodzi mi o takie obiektywne spojrzenie na obecna sytuacje w tym chorym kraju. Co do opcji 1-2 to sie zgodze; na opcje nr 3 patrze troche inaczej, nie rozrozniam pieniedzy placonych osobie fizycznej a bankowi; a przy obecnych wartosciach kredytow ni jest tak, ze splaci sie w ciagu 5-10 lat i juz. ,,Nabija sie'' kieszen tak samo bankowi jak i temu wrednemu kamienicznikowi. A co do opcji nr 4, zrobilem tak samo, tylko ze w inny sposob. Wiadomo, lekko nie ma. po prostu moja akceptacja ceny na Leborskiej skonczyla sie gdzies na poziomie 5,5-6,0 tys za m2; tym bardziej ze raczej wolalbym ostatnie pietra, szkoda ze ostatniego nie sprzedaje. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samuiman Re: Praga Tower IP: 195.33.129.* 13.07.07, 13:47 Witam, Jestem pozadnie zainteresowany mieszkanie w waszym bloku :) bylem już 2 razy oglądać.... lokalizacja jak najbardziej dla mnie do zniesienia... mieszkam obecnie na Targówku... po ochocie i Ursynowie gdzie tez mieszkalem część życia... Praga mi nie straszna... mam tam troche znajomych co sami kupili mieszkanie w plombach w kiepskim sąsiedztwie... ale nikt nie kaze nam sie integrować.... mam 27 lat... i pamiętam Prage z poczatku lat 90tych .... straszna slawe miala..... teraz obserwuje.... i widze jak bardzo sie zmienila!!! jeszcze pare lat i wszystko tam będzie inne.... lokalizacja zrobi swoje... zbyt blisko centrum zeby stawiać coraz dalej domy... Bialoleka sorry.... mieszkam w miescie wiec halas mi nie przeszkadza.... i widok na centrum SUPER!!! Ok nie bede sie rozwodzil ze miejsce super..... cena do przelkniecia.. jak kogos nie stac to niech nie zawala tematu... wiadomo zawsze moze byc taniej ale taka Polska.... Moje pytania to: 1) nie martwi was ten rejestr... prawo gruntu??? 2) wasze doswiadczenie przy kupnie mieszkania??? 3) banki wysylaly swoich rzeczoznawcow... jak oni zapatruja sie na zawalenie tego budynku??? dzieki za odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga -27 Re: Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:30 Ludzie!! ceny mieszkań za metr już spadaja!! Polska to nie Hiszpania!! poza tym developerzy beda robić promocje i obniżac cenę ponieważ na przełomie listopaada i grudnia przewiduje zwiększenie podaży nad popytem!! ceny są nakręcone przez kredytowiczów z 2005/2006 roku. Głupotą jest wydawanie 7000 za m2 Ja maksymalnie planuję kupic za 5000 m2!! i to zrobie - na inwestycje mojego życia wole poczekać - szukać i zbierać informacje a nie pakować się w pierwszą lepsza inwestycje! o cenie nieruchomości decyduje: lokalizacja substancja budynku piętro/rozkład lokalu strony świata co do Łęborskiej to lokalizacja jest ok - jezeli chodzi o komunikację!! ale konstrukcja budynku mnie przeraża!!!!!!!!!! poza tym zastanówcie sie czy bedziecie mieszkać w takich klitach całe życie? 30 m2????? a waznie jest to zeby na tym zarobić i za jakiś czas sprzedac mieszkanie z zyskiem i kupić cos wiekszego!! Ja narazie wynajmuje 75m2 za 1300 zł na starej ochocie - nie chce sie martwić i ograniczac w moich potrzebach -gromadze kapitał w miare mozliwosci i szukam okazji!! pozdrawiam wszystkich i życzę wam miłego mieszkania na pradze (mam nadzieję ze za ok 8 miesięcy coś upoluje i też poczuję smak kredytu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: 195.42.249.* 13.07.07, 14:43 Ale mysle ze osoby wypowiadajace sie powyzej, nabywcy leborskiej przemysleli ,za' i ,przeciw' i krzykiem ich zdania nie zmienisz. Chyba wiedza co robia, ilosc wykrzyknikow decyzji ich nie zmieni. A czy ceny spadna do 5000? Byc moze tak, ale tak latwo nie spadna, bo te spadajace ceny beda lapac tacy jak Ty i ja; jeszcze sporo ludzi nie ma wlasnego m2. Oni spowolnia spadek cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praga Tower IP: *.tvp.pl 13.07.07, 17:13 spadek cen do 5000. chyba jesteście śmieszni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorka Re: Praga Tower IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 21:19 no właśnie Ago - zgadzam się absolutnie! Zciocieliście chyba! Nasze mieszkania wyceniane przez speców bankowych już kosztują 40 tysi więcej!!! Zarobiłam więc 40 tysięcy w miesiąc - ładna pensja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorka Re: Praga Tower IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 21:25 1. mnie martwi jedynie to, że mi mieszkanie już wykończyli a chcę poprzesuwać ściany:(( zamartwianie się o grunty zostawiłam bankowi - sam wszystko posprawdzał bardzo dokładnie, także to - miałam mały z tym problem, ale udało sie wszystko pozytywnie załatwić:) 2. doświadczenie jak każde inne - bez kłopotu i miło:) 3. rzeczoznawcy wycenili moje mieszkanie o 40 tysięcy więcej niż za nie płącę, więc chyba całkiem dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
safi11 Re: Praga Tower 16.07.07, 13:17 Witam Czy ma ktoś odpis z księgi wieczystej tych gruntów? Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 18.07.07, 16:12 My planowaliśmy kaloryfery kuchenne w innym miejscu - w obecnej lokalizacji pod oknem psują nam nieco wstępną koncepcję. Niestety też zbyt późno zwróciliśmy się z tym do Ageny i okazało się, że na VIp. już podłogi są wylane i nie można nic pozmieniać. (znaczy się, jak zawsze, wszystko można, tylko że to odpowiednio kosztuje) Co do reszty budowy nie mamy zastrzeżeń - w ten weekend byliśmy na budowie popatrzeć i na ścianie od strony 11 listopada już były tynki. Co do rzeczoznawcy - w jakim banku brałaś kredyt, że konieczna była wizyta rzeczoznawcy mimo tego, że to mieszkanie z rynku pierwotnego? Nasz bank nie wymagał opinii rzeczoznawcy a nawet jeśli takowa była sporządzona to my o niej nic nie wiemy. Tak czy siak miło jest wiedzieć, że JUŻ zarabiamy na naszm "M" :) Pzdr, J. Nic innego nas nie martwo - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzorcystaz Re: Praga Tower IP: *.gpw.com.pl 24.07.07, 12:04 To prawda, ten fakt że 3-4 piętra stały kilka lat trzeba by było wyjaśnić na osobnym wątku. To jest związane z Budgrimem, było nawet w TV "Srawa dla reportera". Z tym pijaństwem to normalne, chłopy muszą wypić. Większość moich znajomych jak wizytowała/odbierała mieszkania to było nasikane w środku, a goście byli pijani. Sam jestem świadkiem budowy Młocin I, Młocin II (Heroldów, Królowej Jadwigi). Jak byłem w niedzielę to ochroniarz był właśnie po przepitku. Ale w środku pracują Ukraińcy, i oni rzeczywiście pracują. Weźcie pod uwagę że Agena wystartowała chyba na wiosnę tego roku (albo jesień 2006). Kamieniczka staropraska jest tylko jedna i jest niewielka, Ci ludzie stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzorcystaz Re: Praga Tower IP: *.gpw.com.pl 24.07.07, 12:35 Przepraszam, coś mi ten wątek wyskoczył z drzewka powyżej ... To prawda, ten fakt że 3-4 piętra stały kilka lat trzeba by było wyjaśnić na osobnym wątku. To jest związane z Budgrimem, było nawet w TV "Srawa dla reportera". Z tym pijaństwem to normalne, chłopy muszą wypić. Większość moich znajomych jak wizytowała/odbierała mieszkania to było nasikane w środku, a goście byli pijani. Sam _byłem_ świadkiem budowy Młocin I, Młocin II (Heroldów, Królowej Jadwigi). Grzyb na III pietrze w ciągu 4 lat. Praga Tower - Jak byłem w niedzielę to ochroniarz był właśnie po przepitku. Ale w środku pracują Ukraińcy, i oni rzeczywiście pracują. Weźcie pod uwagę że Agena wystartowała chyba na wiosnę tego roku (albo jesień 2006). Kamieniczka staropraska jest tylko jedna i jest niewielka, Ci ludzie stamtąd mają mieszkania tylko podobno tutaj nie płacą albo czynszu albo opłat za media, i dlatego nie chcą się wyprowadzić, raczej zrozumiałe. Ludzie kochani, po co syczycie na siebie. Ci co kupili niech się skrzykną i pilnują dewelopera. Bo jak już kupili to chcą mieszkać/wynajmować. Tam ludzie będą żyć. Kiedy się spotykamy??? Szukam kogoś kto mi pomoże płytki wnoscić na piętra wysokie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit Re: Praga Tower IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 22:50 ja już raz byłem z buta na 14-tym, z płytkami byłoby ciężko :) Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: Praga Tower 30.07.07, 12:36 Jak byłam na budowie, to mi panowie proponowali wjazd taką zewnętrzną windą. Ale już wolałam schodami. Na jedenaste. Nawet fajnie sie wchodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 30.07.07, 13:14 Witam ponownie na wątku widzę że nic się strategicznego nie wydarzyło. Budynek ogladam raz w tygodniu i nadal stoi ( nie padł jeszcze :_)) Gdzieś parę linijek wstecz wyczytałem cenę 5000 pln za m2 przecież to absurd. Rynek rzezcywiście siadł - pierwotny będzię rósł ale powiedzmy 1-2 % rocznie, wtórny może mieć nawet tendencję spadkową - oglądałem pare mieszkań na wtórnym ale poniżej 6000 plnów za duże mieszkania nie widziałem. Co do kafelków to bym nie wnosił bo chłopaki będą mieli na wino :_) Pozdrawiam ALL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Praga Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:42 agena już podnosi ceny mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 02.08.07, 08:35 ano poszły...........:_( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: Praga Tower IP: 81.210.22.* 02.08.07, 13:20 na jedenaste ?? to bedziemy sasiadami mam nadzieję :)) co do cen to nie zauważyłem żeby podnieśli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Praga Tower IP: 193.24.24.* 02.08.07, 16:40 mieszkam na ul. letniej 5, jest to 3-pietrowy bloczek na tyłach Praga Tower. Kiedy macie odebrac klucze, bo szczerze powiedziawszy tam od kilku tygodni kompletnie nic sie nie dzieje...albo Ja nie widze :) generalnie wszyscy ktorzy boja się tego miejsca, to moge zapewnic ze spokoj jest tam az za duzy:)wczesniej mieszkalem na ul. narbutta (mokotów)...tam dopiero jest wesoło..:) takze te okolice sa naprawde ok i blisko mamy zoo, teatr rampa, knajpke skład butelek i tesco:) Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: Praga Tower 02.08.07, 23:04 Balandis, miło poznać! :) Z tego co widziałam, mamy na piętrze jeszcze jednego sąsiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drakula Re: Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:26 ja wczoraj dowiadywałem sie w agenie o ceny mieszkań i stoją może nawet będa skłonni do negocjacji - ale i tak sobie daruje - nie warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Rodriguez Re: Praga Tower IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 13:00 do negocjacji? moze niewielkich.. Strus na Pradze Pld chce 7900 i tez stoja. Agenie za bardzo nie zalezy na obnizce, moga poczekac, az im powoli zejda. No chyba ze do szybszej sprzedazy skloni ich nowa budowa na Pradze, ale do tej jeszcze daleko. Wszedzie ceny sa podobne i nikt sie nie wychyli z nizszymi cenami. No nie mysle tu o cenach JWC, strach wyjsc nawet na balkon, bo zaraz sie oberwie :) Tymczasem, w sierpniu mozliwa podwyzka stop % przez RPP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: Praga Tower IP: 212.160.172.* 03.08.07, 15:03 W nawiązaniu do paru ostatnich wypowiedzi: - budowa idzie aczkolwiek zwolna wkońcu to wykończeniówka - pozdrawiam Pana z Narbutta sam jestem z Mokotowa znam okolice - ceny mieszkań POSZŁY O 300 pln widać to przecież na stronie internetowej - jeżeli dobrze pamiętam Strus miał jakieś 2 ostatnie mieszkania o sporym metrażu Pozdrawiam ALL Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Praga Tower 06.08.07, 00:04 Gość portalu: Mały Figiel napisał(a): > W nawiązaniu do paru ostatnich wypowiedzi: > - budowa idzie aczkolwiek zwolna wkońcu to wykończeniówka Dziś byliśmy na budowie, żeby zobaczyć czy coś się zmieniło w trakcie naszego urlopu. Już od przystanku tramwajowego widać było dumny, zielony dach :) Budynek jest już otynkowany i za każdym razem wygląda coraz ładniej. Jak się uda to w przyszłą sobotę pojedziemy na budowę i zajrzymy do naszego "M". Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Praga Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:04 Zwrócić trzeba uwage na konstrukcje budynku - za wysoki a za kiepskie fundamenty - gratuluje inwestycji która zacznie sie niebawem sypac!!!!!! Agena nawet puściła fame ze kierownik budowy kupiła tam mieszkanie - hehhe dostał facet to wzioł...w celu reklamy bo to pudło sie posypie... ja tez byłem zainteresowany ta inwestycją ale po sprawdzenia watunków technicznych sie wycofałem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Praga Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:30 bez wglądu w dokumentację konstrukcyjną budynku daleki bym był w wypowiadaniu się na temat nośności konstrukcji żelbetowej budynku a zwłaszcza nośności płyty fundamentowej oraz nośności podłoża gruntowego. Wypowiedzi nie których pseudo fachowców na temat statyki budynku osobiście mnie dziwią Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: Praga Tower 06.08.07, 23:49 Gratuluję majstrowi znajomości tematu. Proponuję, by się jeszcze zapoznał z gramatyką i interpunkcją języka polskiego. Zakładam, że najbezpieczniej mieszka się w jaskiniach, bo się nie zawalają? Albo w lepiankach, bo jak się zawalą, to małe straty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzorcyztas Re: Praga Tower IP: *.gpw.com.pl 11.09.07, 11:51 Ceny niby poszły (-> www.agenadevelopment.pl/flat.php ), ale w dodatku "Oferty z pierwszej ręki" z Rzeczpospolitej ciągle (od kilku miesięcy) widzę wpis 31,60-41,00m2 za 6527-8132 zł za 1-pokojowe. Ale widzę że oni biorą ceny z TabelaOfert.pl i tam jest aktualizacja z 30 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ińska Re: Praga Tower IP: *.chello.pl 19.08.07, 22:59 to ja przebijam- kilka miesiecy temu byłam (oczywiście na pieszo)na 17-tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super gosc Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: 82.177.11.* 06.08.07, 14:26 Witam. a jest ktos z szostego ;) dzis chyba pojade i zobacze co tam nowego nabroila ekipa :] pzdr4all Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs 07.08.07, 15:54 My jesteśmy z szóstego :) Lokal 89. Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 23:00 a ktoś z 14-go, bo widziałem, że poza moim jeszcze dwa mieszkania są sprzedane. pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.aster.pl 05.09.07, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToXiC Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.tktelekom.pl 17.08.07, 15:39 Witam przyszłych lokatorów lokalu 89. Mój będzie na 11 piętrze, lokal 137. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: 81.210.22.* 09.08.07, 11:07 Witam, dzis byłem zobaczyć postepy na budowie. Na 11 przynajmniej całe pietro otynkowane i zrobione wylewki. Tynki wew. naprawde bardzo ładne -gładkie. Co do strachów że nic sie nie dzieje na budowie to sie dzieje. Co prawda wiekszość hałasów dochodzi z budynku garażu ale w głownej wieży też widać robotników. Tak na oko to jakos nie wydaje mi sie zeby sie wyrobili do konca roku ale to w sumie jeszcze 4 mies. Czy ktos moze cos wie nt. planów zagospodarowania otoczenia budynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs 09.08.07, 12:29 Rozmawiałam z jednym gościem z budowy i na pewno nie wyrobią się do końca roku. A dokładniej - z budową, to się może i wyrobią (tu bardzo wiele zależy od pogody), ale budynek przed oddaniem muszą jeszcze obejrzeć strażacy i inni tacy. Jeżeli będą mieli jakieś zastrzeżenia, to procedury mogą się przeciągnąć. W sumie podliczył zakończenie wszystkich robót na koniec stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.cplus.com.pl 09.08.07, 14:34 gdyby to był Styczeń to byłoby dobrze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisha Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:54 jak dla mnie styczen a nawet w luty to nie jest tragedia... byle budynek został przekazany do uzytku ... bo znam inwestycje gdzie ludzie mieszkaja po kilka lat a dalej nie jest oddane ... :/ jak narazie czekam na weekend co by na budowe wejsc i obejrzec :D Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs 17.08.07, 14:58 Gość portalu: Grisha napisał(a): > jak dla mnie styczen a nawet w luty to nie jest tragedia... byle budynek został > przekazany do uzytku ... bo znam inwestycje gdzie ludzie mieszkaja po kilka lat > a dalej nie jest oddane ... :/ > > jak narazie czekam na weekend co by na budowe wejsc i obejrzec :D Byliśmy wtedy w weekend na budowie. Na teren budowy weszliśmy bez najmniejszych problemów. Sympatyczny człowiek zaprowadził nas (a nawet zawiózł techniczną windą!)na nasze piętro :) Rozejrzeliśmy się - wylewka już zrobiona, ściany wewnątrz otynkowane, są już wyprowadzenia wody, ogrzewania i oświetlenia, barierka na balkonie. Generalnie prace prowadzone są jak na mój gust dość czysto. Trzymam kciuki za ekipę budowlaną żebyśmy dostali klucze zgodnie z planem :) Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.tvp.pl 18.08.07, 13:05 to git :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: *.chello.pl 19.08.07, 22:55 Witam ponwnie po małej przerwie :_) Z tymi odwiedzinami na budowie w weekend to coś jakoś dziwnie byliśmy w tygodniu po 17 i był problem ale nie było majstra. W niedzielę brama na łańcuch zamknieta to chyba ochrona dostała na winiaka %-) Ale spox Tower się nie zawalił bedzie cacy - a i sąsiedzi OK Pozdr All :_) Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs 20.08.07, 15:23 Gość portalu: Mały Figiel napisał(a): > Witam ponwnie po małej przerwie :_) > Z tymi odwiedzinami na budowie w weekend to coś jakoś dziwnie > byliśmy w tygodniu po 17 i był problem ale nie było majstra. > W niedzielę brama na łańcuch zamknieta to chyba ochrona dostała na > winiaka %-) > > Ale spox Tower się nie zawalił bedzie cacy - a i sąsiedzi OK > > Pozdr All :_) Zgadza sie. W tygodniu brygada pracuje do 17:00 więc trzeba przyjechać wcześniej. W weekend zaś można się spokojnie dostać bez "winiakowego" niestety tylko w sobotę i do 12:00 :) Pzdr, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: PRAGA TOWER (agena development) - szukamy sąs IP: 212.160.172.* 21.08.07, 08:40 Dzięki za informację co do soboty pozdr All :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 24.08.07, 23:43 tyle tylko, że byłem na budowie i rozmawiałem wczoraj z ochroną. ponoć prezes wizytował i powiedział, że grudzień ma być i tyle. A że są za to premie, to jest szansa. Czy ktoś może wie o kolejnych budynkach ageny. jakoś p. dyrektor ds. sprzedaży mnie nie przekonała. Raz mi mówiła o placu zabaw i terenie zielony, a teraz coś o budynku w miejscu parkingu przebąkiwała. I to mnie troszkę martwi. Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie jak ta rudera mała zostanie na miejscu, bo przynajmniej pazerni deweloperzy nie dobudują nam pałacu kultury bis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 29.08.07, 08:39 piszcie coś, bo nie wiem czy przy lęborskiej zachodzą jakieś zmiany :) pozdrawiam szanownych przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: 212.160.172.* 29.08.07, 08:57 Zmiany zachodzą aczkolwiek zwolna - gdyby roboty szły na full skończyli by przed czasem. Mieszkanka można obejrzeć - polecam sobotę. Czy ktoś już za pomocą ekipy na budowie dokonywał przeróbek - chodzi mi o koszta z tym związane - czyli ile biora za wyburzenie lub przestawienie ścianki itp pozdr All :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balandis Re: PRAGA TOWER IP: 81.210.22.* 29.08.07, 09:55 Jak byłem pierwszy raz na budowie to rozmawiałem nt. wyburzenia części ścianki pomiędzy kuchnią a pokojem. Wtedy jeszcze nie było tynków w mieszkaniu i miało to kosztować "około 500 zł". Prosili tylko o narysowanie na planie mieszkania dokładnie jak ma to być zrobione. Wydawało mi się to trochę drogo za kawałek ścianki i jeszcze nie byłem pewien wyburzenia i.....formalnie jeszcze nie dostałem kredytu. Chyba sam sobie poradzę z ta ścianką - z góry przepraszam wszystkich sąsiadów za hałasy z tym związane.:) Ponawiam pytanie: Czy ktoś zna jakieś szczegóły dot. zagospodarowania terenu dookoła budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: PRAGA TOWER IP: 212.160.172.* 30.08.07, 10:56 Witam, Czyli tak naprawdę dalej nie wiemy ile co kosztuje. Wyburzenie ścianki za 500 pln ów to sporo - sam se wyburze. Mam ten konfort ze mieszkać będę dosyć nisko a zaawansowanie robót na tym poziomie pozwala jeszcze na zmiany. Co do zagospodarowania terenu - pytałem na a samym początku o skup złomu i ruderę od strony Poleny - info jakie uzyskałem to skup chyba zostaje - bloczek do wyburzenia w ciągu 2 lat. Place zabaw itd nie były w planach. Kiedy już będziemy wspólnotą warto będzie powalczyć o likwidację skupu w pobliżu budynku i o jakiś palcyk zabaw dla dzieci od gminy czy dzielnicy. Pozdr All :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ińska Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 29.08.07, 17:57 Witaj Kosztów wyburzenia ścianki nie znam - ze względu na to, że ściana między pokojem a kuchnią ma sporo kontaktów nie zdecyduję się na to. Natomiast zmieniłam wysokość sufitów w pokojach (7 piętro) i przeniosłam kaloryfery na inne ściany - oraz zmieniłam usytuowanie odpływów w kuchni i łazience - nie było z tym problemów ale zdecydowałam się na to kilka miesięcy temu. Obyło się bez kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ińska Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 15.09.07, 10:42 Kolejne dwie osoby z VII piętra złożyły podania o zachowanie wysokości sufitów (bez podwieszania). Jestem ciekawa czy na tym etapie inwestycji jest to jeszcze możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ińska Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 29.08.07, 18:03 >tyle tylko, że byłem na budowie i rozmawiałem wczoraj z ochroną. >ponoć prezes >wizytował i powiedział, że grudzień ma być i tyle. A że są za to >premie, to jest szansa. firma ochroniarska jest firma zewnętrzną więc premie dla ochrony nie wpływają na stan zaawansowania robót. prace odbywają się bez opóźnień - planowany termin zakończenia - grudzień 2007 jest jak najbardziej realny, podczas całej budowy był tylko jedne problem - a mianowicie obudowa/wykończenie balkonów - podwykonawca się nie spisał i musiał wymieniać/poprawiać Czy ktoś może wie o kolejnych budynkach ageny. jakoś p. dyrektor ds. sprzedaży mnie nie przekonała. Raz mi mówiła o placu zabaw i terenie zielony, a teraz coś o budynku w miejscu parkingu przebąkiwała. I to mnie troszkę martwi. Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie jak ta rudera mała zostanie na miejscu, bo przynajmniej pazerni deweloperzy nie dobudują nam pałacu kultury bis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: PRAGA TOWER - nie szukam sąsiadów IP: *.tvp.pl 06.09.07, 16:40 wiedzieliście, nasz drapacz wcale nie jest taki brzydki. już z jednej strony jest otynkowany i wygląda całkiem, całkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek hej! tu Bartek, mieszkanie 118 IP: *.aster.pl 06.09.07, 18:59 mam nadzieje ze mieszkania beda troche szybciej sie sprzedawac. Teraz jest 70! Czekamy na wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaMat VII piętro wygodne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:31 salon.pl/Praga-Tower/ Wygląda nieźle. Właśnie znalazłem. Zapraszam mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praga Re: wygodne forum IP: *.netx.waw.pl 09.09.07, 20:46 probuje sie zalogowac ale cos z problemami, bede probowala dalej , pozdrawiam mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praga Re: szukamy sąs IP: *.netx.waw.pl 09.09.07, 20:44 II piętro, witam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
anka_praga praga tower-nowi sasiedzi 11.09.07, 15:53 witam, II piętro :), zapraszam na salon.pl , już kilka osób, przyszłych sąsiadów, tam zawitało, po sobocie zamieszczę tam trochę nowych zdjęć naszej inwestycji, pozdrawiam wszystkich ... Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: praga tower-nowi sasiedzi 17.09.07, 15:09 Wyburzenie ściany między kuchnią a pokojem i przesunięcie kontaktów będzie mnie kosztować 1,4 tys. Drogo jak diabli, ale przełknę, cóż robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Figiel Re: praga tower-nowi sasiedzi IP: *.chello.pl 18.09.07, 22:24 Wygląda na to że wszyscy poszli na Salon(y).pl :_) Podaje namiary : salon.pl/Praga-Tower/forum/post/2216 Pozd All :_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejho Re: praga tower-nowi sasiedzi IP: *.aster.pl 03.02.08, 23:35 czy ten watek jest jeszcze aktywny, mozna tam jeszcze kupic mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: praga tower-nowi sasiedzi IP: *.centertel.pl 04.02.08, 00:45 Mają jeszcze miaszkania. Wpisz sobie praga tower w wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: praga tower-nowi sasiedzi 06.02.08, 10:21 Jak najbardziej, z tego co wiem są jeszcze wolne mieszkania. A przyszłych sąsiadów można spotkać na www.salon.pl podforum Praga Tower. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clt_alt Re: praga tower-nowi sasiedzi 16.02.14, 23:35 Witam, nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale jeśli tak - proszę o informacje, jak oceniacie budynek, w którym zakupiliście mieszkania i samego developera? Właśnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania w ich kolejnej inwestycji (Kamienna 1), więc wszelkie informacje na temat jakości tego developera być może pomogą mi podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś