Dodaj do ulubionych

TBS MAXIS Sp. z o.o.

12.06.03, 14:59
Jeśli ktokolwiek z Was ma jakieś informacje na temat tego developera to
chciałabym się czegoś dowiedzieć. Mam u nich zarezerwowane mieszkanie i do
przyszłego tygodnia muszę podjąć decyzję o podpisaniu umowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 12.06.03, 21:46
      Witam

Kilka słów o rzetelności tej firmy:
      osiedle-floriana.w.interia.pl/robota.html

pozdrawiam
      Zielony
      osiedle-floriana.w.interia.pl/
      • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 12:17
        Ja juz kupiłam u nich mieszkanie w Pruszkowie, na Broniewskiego. Na początkku
        miałam prblemu z usyskaniem kredytu, bo hipoteka była obciążona przez pewną
        firmę sprzedającą materiały budowlane.
        Ale kredyt w końcu dostałam.
        Do chwili obecnej nie mam problemów. Jeżdżę na budowę i wszystko wygląda
        dobrze. Nadrabiają straty z zimy.
        Strona osiedla Florian tez chyba nie jest obiektywna. Obie stroy (mieszkańcy
        osiedla i TBS MAxis) przedstawiają w każdej sprawie dwie różne wersje wydarzeń.
        Tez chcesz kupić w Pruszkowie?
        Pozdrawiam,
        • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 13.06.03, 12:41
          Gość portalu: przyszła mieszkank napisał(a):

> Strona osiedla Florian tez chyba nie jest obiektywna.

Na stronie nie ma opinii - tam są tylko fakty, czyste fakty. Jeśli kogoś nie
          przekonują zdjęcia zapraszamy na osiedle - jest bardzo blisko biura firmy
          maxis w Ożarowie.

> Obie stroy (mieszkańcy osiedla i TBS MAxis) przedstawiają w każdej sprawie
          > dwie różne wersje wydarzeń.

To chyba normalne, że developer będzie lukrował nowych klientów a zastrzeżenia
          ludzi, którzy zostali już zrobieni (w pewnych sprawach) "w karolka" będą
          bagatelizowane. Możesz konkretnie podać jakie to sprzeczne wersje wydarzeń
          udało Ci się usłyszeć???

> Tez chcesz kupić w Pruszkowie?

O innych nowych inwestycjach maxis'a prócz Pruszkowa nie słyszałem ...

pozdrawiam
          Zielony
          • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 12:54
            Gość portalu: Zielony napisał(a):

> Gość portalu: przyszła mieszkank napisał(a):
            >
            > > Strona osiedla Florian tez chyba nie jest obiektywna.
            >
            > Na stronie nie ma opinii - tam są tylko fakty, czyste fakty. Jeśli kogoś nie
            > przekonują zdjęcia zapraszamy na osiedle - jest bardzo blisko biura firmy
            > maxis w Ożarowie.
            >
            > > Obie stroy (mieszkańcy osiedla i TBS MAxis) przedstawiają w każdej sprawie
            >
            > > dwie różne wersje wydarzeń.
            >
            > To chyba normalne, że developer będzie lukrował nowych klientów a
            zastrzeżenia
            > ludzi, którzy zostali już zrobieni (w pewnych sprawach) "w karolka" będą
            > bagatelizowane. Możesz konkretnie podać jakie to sprzeczne wersje wydarzeń
            > udało Ci się usłyszeć???
            >
            > > Tez chcesz kupić w Pruszkowie?
            >
            > O innych nowych inwestycjach maxis'a prócz Pruszkowa nie słyszałem ...
            >
            > pozdrawiam
            > Zielony
            > osiedle-floriana.w.interia.pl/

Na początku chciałabym odrazu zaznaczyć, że nie stoję po żadnej ze stron (nie
            interesują mnie Wasze spory - każde osiedle ma jakieś problemy z developerem),
            bo widzę, że jesteś, Zielony, bojowo nastawiony. Ja nie.
            Znam tylko kilka szczegółów o Waszym sporze na temat kotłowni i urządzeń, które
            Maxis dzierżawi od jakieś firmy. Ale to są Wasze konflikty i nie będę sie w to
            mieszała.
            Ja jedynie chciałam napisać, jakie ja miałam z nimi problemy. Więcej ich nie
            miała, więc jestem dobrej myśli.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Z Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 13.06.03, 13:03

> Ja jedynie chciałam napisać, jakie ja miałam z nimi problemy. Więcej ich nie
              > miała, więc jestem dobrej myśli.

Warto mieć jedno na uwadze. Budowa Waszych mieszkań dopiero się rozkręca. Duża
              część problemów u nas wyszła pod koniec budowy, przy przekazywaniu mieszkań
              oraz spory czas po tym jak ludzie zamieszkali na osiedlu. Życzę Wam
              wszystkiego dobrego, może w Waszym przypadku będzie inaczej. Forum jest od
              tego aby dzielić się swoimi doświadczeniami. W razie czego zawsze będę mógł
              Wam kiedyś powiedzieć "a nie mówiłem..." :-)

pozdrawiam
              Zielony
              • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 13:14
                Gość portalu: Z napisał(a):

>
                > > Ja jedynie chciałam napisać, jakie ja miałam z nimi problemy. Więcej ich n
                > ie
                > > miała, więc jestem dobrej myśli.
                >
                > Warto mieć jedno na uwadze. Budowa Waszych mieszkań dopiero się rozkręca.
                Duża
                > część problemów u nas wyszła pod koniec budowy, przy przekazywaniu mieszkań
                > oraz spory czas po tym jak ludzie zamieszkali na osiedlu. Życzę Wam
                > wszystkiego dobrego, może w Waszym przypadku będzie inaczej. Forum jest od
                > tego aby dzielić się swoimi doświadczeniami. W razie czego zawsze będę mógł
                > Wam kiedyś powiedzieć "a nie mówiłem..." :-)
                >
                > pozdrawiam
                > Zielony

Dziekuję za cenne uwagi.
                Po przeczytaniu kilku wątków na tym forum, żden developer nie wydaje sie być w
                porządku wobec swoich przyszłych mieskzańców. Ale w końcu gdzieś mieszkanie
                trzeba kupić. Spodziewam się, ze i mnie problemy nie omną przy odbiorze
                mieszkania. Wierzę jednak, że będzie dobrze. Bo nie będę miała gdzie mieskzać :)
                Jeśli jednak będę źle, czyli tak, jak mówisz, Zielony, to przyznam Ci rację :)
                Pozdrawiam serdecznie, pozostając dobrej myśli.

P.S.
                Kiedy ukaze się zdjęcie osiedla w pełnym słońcu? To obence jest śliczne.
                • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 13.06.03, 13:17
                  > P.S.
                  > Kiedy ukaze się zdjęcie osiedla w pełnym słońcu? To obence jest śliczne.

Dzięki.
                  Niestety musiałem oddać pożyczony statyw a "z ręki" nie wyjdzie :-)

pozdrawiam
                  Zielony
              • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 13:15
                Gość portalu: Z napisał(a):

>
                > > Ja jedynie chciałam napisać, jakie ja miałam z nimi problemy. Więcej ich n
                > ie
                > > miała, więc jestem dobrej myśli.
                >
                > Warto mieć jedno na uwadze. Budowa Waszych mieszkań dopiero się rozkręca.
                Duża
                > część problemów u nas wyszła pod koniec budowy, przy przekazywaniu mieszkań
                > oraz spory czas po tym jak ludzie zamieszkali na osiedlu. Życzę Wam
                > wszystkiego dobrego, może w Waszym przypadku będzie inaczej. Forum jest od
                > tego aby dzielić się swoimi doświadczeniami. W razie czego zawsze będę mógł
                > Wam kiedyś powiedzieć "a nie mówiłem..." :-)
                >
                > pozdrawiam
                > Zielony

Dziekuję za cenne uwagi.
                Po przeczytaniu kilku wątków na tym forum, żden developer nie wydaje sie być w
                porządku wobec swoich przyszłych mieskzańców. Ale w końcu gdzieś mieszkanie
                trzeba kupić. Spodziewam się, ze i mnie problemy nie omną przy odbiorze
                mieszkania. Wierzę jednak, że będzie dobrze. Bo nie będę miała gdzie mieskzać :)
                Jeśli jednak będę źle, czyli tak, jak mówisz, Zielony, to przyznam Ci rację :)
                Pozdrawiam serdecznie, pozostając dobrej myśli.

P.S.
                Kiedy ukaze się na Waszej WWW zdjęcie osiedla w pełnym słońcu? To obence jest
                śliczne.
    • Gość: przyszła mieszkank Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 13:02
      Księga wieczysta inwestycji jest czysta. TBS Maxis współpracuje z PKO BP i GE
      Mieskzaniowym. Polecem na kredyt GE Mieszkaniowy - mało formalności, szybka
      decyzja kredytowa (4-7 dni) i samo gromadzą dokumenty dotyczące samej
      inwestycji.
      Pozdrawiam.
      Odezwij się później, czy się zdecydowałaś.
      • Gość: Klientka Maxis Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 13:25
        Kupić mieszkanie w TBS MAXIS?

TAK, jeśli
        1. chcesz otrzymać swoje M z 6 miesięcznym opóźnieniem,
        2. chcesz mieszkać na budowie, na niewykończonym osiedlu,
        3. lubisz się bać, czy zimą będzie ogrzewanie lub będzie ciepła woda, bo Maxis
        sprzedał innej firmie TWOJE urządzenia z kotłowni (za które najpierw sam
        zapłaciłeś),
        4. chcesz się bać, co jeszcze TWOJEGO Maxis sprzeda, żeby mieć pieniądze,
        5. chcesz spłacać długi podwykonawcom zostawione przez Maxisa,
        6. chcesz spłacać długi zaciągnięte przez Maxisa i jego pracowników
        podczas "administrowania" osiedlem
        7. lubisz jak pracownicy developera mówią Ci "gdybyśmy sprzedawali mieszkania
        za 3000 zł za m2 to byśmy z tego osiedla zrobili bombonierkę" ... a tak jest
        tylko wyrób czekoladopodobny:)

W przeciwnym razie nie kupuj!

Pozdrawiam
        Klientka Maxis (niestety)

• kinia51 Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. 13.06.03, 13:51
        Jutro jestem umówiona na spotkanie z kierownikiem budowy, więc po południu
        napiszę co o tym sądzę. Mam kilka wątpliwości o których możemy jutro pogadać
        może Ty znasz odpowiedzi na niektóre moje pytania.

A przy okazji czy kupiłaś mieszkanie e budynku A? Jeśli to nie tajemnica to
        napisz które.
        • Gość: przyszła mieszkank Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 13:56
          kinia51 napisała:

> Jutro jestem umówiona na spotkanie z kierownikiem budowy, więc po południu
          > napiszę co o tym sądzę. Mam kilka wątpliwości o których możemy jutro pogadać
          > może Ty znasz odpowiedzi na niektóre moje pytania.
          >
          > A przy okazji czy kupiłaś mieszkanie e budynku A? Jeśli to nie tajemnica to
          > napisz które.

Kupiłam w budynku A.
          Nie chcę się wdawać w szczegóły, dodam jedynie, że na 3 pietrze.
          Czekam na relacje w poniedziałek.
          Ja byłam wczoraj na budowie.Jest już wszystko przygotowane pod wylewki na I
          pietrze.
          Pozdrawiam.
          • kinia51 Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. 13.06.03, 14:16
            Ja także budynek A również 3 piętro, może będziemy sąsiadkami.
            Napiszę w poniedziałek co załatwiłam.
            • Gość: przyszła mieszkank Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 14:23
              kinia51 napisała:

> Ja także budynek A również 3 piętro, może będziemy sąsiadkami.
              > Napiszę w poniedziałek co załatwiłam.

To by było miłe:)
              Ja kupiłam z narzeczonym mieszkanie wschodnio-północne (63 metry).A Ty, które
              masz na oku? Ile masz lat? (przezpraszam - za tak osobiste pytanie. Ostatnio
              spotkaliśmy się na budowie z naszymi przyszłymi sasiadami od zachodu :)- sa w
              wieku naszych rodziców. My jesteśmy w przedziale 24-30 lat. Nasze grono się
              powiększa.
              Pozdarwiam.
              Czekam na wiadomosci w poniedziałek.
              • Gość: Zielony Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 13.06.03, 14:33

Tak z ciekawości ... dużo się mieniło na Waszej budowie w stosunku do tego co
                widać u nas na zdjęciach (robionych na początku maja)?

osiedle-floriana.w.interia.pl/pruszkow.html
                pozdrawiam
                Zielony
                • kinia51 Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. 13.06.03, 14:38
                  Z tego co pamiętam na waszych zdjęciach był tylko parter, teraz stoi pierwsze
                  piętro. Wygląda na to że prace idą do przodu. Byłam na budowie dwa razy w ciągu
                  jakichś 10 dni i widać było zmiany.
                • Gość: przyszła miekszank Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 14:40
                  Gość portalu: Zielony napisał(a):

>
                  > Tak z ciekawości ... dużo się mieniło na Waszej budowie w stosunku do tego co
                  > widać u nas na zdjęciach (robionych na początku maja)?
                  >
                  > osiedle-floriana.w.interia.pl/pruszkow.html
                  > pozdrawiam
                  > Zielony
                  > osiedle-floriana.w.interia.pl/

Tak, sporo. Stoi już całe I pietro. Są już też gotowe wylewki podłogi. Jak to
                  zrobią, będą stawiać II pietro. Nadrabiają dość szybko opóźnienia z początku
                  roku.
              • kinia51 Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. 13.06.03, 14:35
                Ja myślałam o mieszkaniu 32 m2 od południa i chyba jesteśmy w podobnym wieku.
                Ja i mąż mamy po 25 lat (no prawie 26).
                • Gość: przyszła mieszkank Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 13.06.03, 14:50
                  kinia51 napisała:

> Ja myślałam o mieszkaniu 32 m2 od południa i chyba jesteśmy w podobnym wieku.
                  > Ja i mąż mamy po 25 lat (no prawie 26).

Fajnie! Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiać wszelkie wątpliwości i może kiedyś
                  spotkamy się na budowie. My jesteśmy tam przynajmniej raz w tygodniu, zazwyczaj
                  w czwartki wieczorem.
                  Pozdrawiam serdecznie.Powodzenia na spotkaniach na budowie!
            • kinia51 Re: Do kini - TBS MAXIS Sp. z o.o. 17.10.03, 13:02
              Cześć
              Napiszcie co się teraz dzieje na placu budowy w Pruszkowie, jestem ciekawa czy
              idą zgodnie z planem. Ostatnio jak widziałam mieli trochę opóźnienia.
              Ja nie zdecydowałam się na zakup mieszkania, ale chciałam się zorientować czy
              moje obawy były uzasadnione. Zawsze można się załapać na drugi budynek.
              Przy okazji nie wiecie czy Maxis zmienił adres strony internetowej?
              Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Życzliwy Ostrzeżenie !!! IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 24.06.03, 22:21
      Nie róbcie interesów z TBS Maxis sp. z o.o.
      Jako ostrzeżenie przeczytajcie treść tego pisma:

osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/msleasing1.jpg
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/msleasing2.jpg
      Nie dajcie się zwieść obietnicom - jakie są fakty każdy widzi.

Życzliwy
    • krzysiek_markowski Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 20.07.03, 23:05
      Nie mam okazji ostatnio przejeżdżać przez Pruszków. Jak tam inwestycja
      maxis'a? Budują czy robota stoi?

Zielony
      • Gość: przyszla mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 21.07.03, 11:25
        Budują, kończą 2 pietro. Idzie całkiem nieźle.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ivet Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 157.25.119.* 21.07.03, 16:43
          Ja równiez mam zamiar kupić mieszkanie. Okolica jest fajna tylko dojazd
          kiepski. Podobno dochodzi tam kolejak tylo ja żadnej stacji nie widziałam.
          Czy ktoś sprawdzał w Pruszkowie księgę wieczystą?
          • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 21.07.03, 17:27
            Tak, ja już tam kupiłam mieszkanie. Księga jest ok. Dostałam kredyt, więc bank
            wszystko sprawdził. Dojazd jest niezły. Do Pruszkowa jest blisko, do Piastowa
            trochę za daleko. Jeżdżą autobusy RAPID. Można się stamtąd wydostać.
            Pozdrawiam.
            • Gość: MIESZKANKA Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:54
              OWSZEM DOJAZD JEST NIEZLY POD WARUNKIEM POSIADANIA SAMOCHODU, LINIA AUTOBUSOWA
              PRUSZKOW -URSUS POZA GODZ.SZCZYTU JEZDZI CO GODZ. A CZASAMI WIECEJ NIZ GODZ.
              OKOLICA FATALNA.POZA TYM NIEPOCHLEBNE OPINIE MIESZKANCOW OZAROWA, WARTO JE
              PRZECZYTAC.DO KOLEJKI DALEKO DO RAPIDU TEZ.ALE WYBOR NALEZY DO PRZYSZLCH
              MIESZKANCOW.ZYCZE SZCZESCIA
              • Gość: ivet Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 157.25.119.* 22.07.03, 08:20
                Jeżeli bank udzielił kredytu to chyba nie ma się czego obawiać. Czekam na
                odpowiedź z TBS-u w sprawie naszego ogrzewania mam nadzieję że będzie to lepsze
                rozwiązanie niz na osiedlu Floriana.Dam znać.

Czy ktoś negocjował z nimi umowę, bo jest ona bardzo niekorzystna dla
                kupujących? Jak wygląda harmonogram wpłat rat: czy miesięcznie, czy od etapu
                budowy?

• krzysiek_markowski Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 22.07.03, 22:56
                  Gość portalu: ivet napisał(a):

> Czekam na odpowiedź z TBS-u w sprawie naszego ogrzewania mam nadzieję że
                  > będzie to lepsze rozwiązanie niz na osiedlu Floriana.

W jakim sensie lepsze??? Na stronie opisują to "kotłownia gazowa z węzłem co".

A tak przy okazji zadbajcie o to (dopilnujcie) by urządzenia kotłowni
                  posiadały papiery i były finalnie odebrane przez UDT ... życie pokazało, że
                  różnie to bywa ...

pozdrawiam
                  Zielony
    • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. - nowe foty z budowy IP: 194.9.223.* 18.08.03, 16:56
      Zielony
    • Gość: Zeus Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 07.10.03, 13:09
      Cześć. Nie wiecie co się dzieje z maxisem? W Ożarowie już nie mają biura,
      telefony nie odpowiadają, ich strona w necie nie działa. Czy coś się dzieje na
      budowie w Pruszkowie? Prace postępują czy firma może już nie żyje?

• Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 07.10.03, 13:22
        Przenieśli sie do Piastowa.
        ul. Kujawska 28
        tel. 423-62-99
        Budowa wolno, ale idzie. Kończą wylewki na ostatnim (trzecim) piętrze.
        Pozdrawiam.
        • kinia51 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 17.10.03, 13:05
          Cześć
          Napiszcie co się teraz dzieje na placu budowy w Pruszkowie, jestem ciekawa czy
          idą zgodnie z planem. Ostatnio jak widziałam mieli trochę opóźnienia.
          Ja nie zdecydowałam się na zakup mieszkania, ale chciałam się zorientować czy
          moje obawy były uzasadnione. Zawsze można się załapać na drugi budynek.
          Przy okazji nie wiecie czy Maxis zmienił adres strony internetowej?
          Pozdrawiam serdecznie

P.S.
          Przepraszam wcześniej źle się wkleiłam
          • Gość: urszula Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:59
            Codziennie tamtędy przejeżdżam na budowie kręci się jeden czasem może trzech
            robotników tak opieszale budującego budynku dawno nie widziałam porównując
            inne budowy np. Skorosze to iście żółwie tempo. Moja koleżanka kupiła
            mieszkanie w Ożarowie i ma z nimi problemy, brać pieniądze to owszem chętnie,
            ale jesli jest jakiś problem to dłuuuuuuga droga do jego rozwiąznia, zdaje
            się, że padli i ktoś inny albo pod innym szyldem dalej działają.
          • Gość: Maja Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 28.10.03, 19:50
            Witam.
            Rowniez jestem klientka tej firmy(Pruszków), niestety:(
            Dowiaduje sie tych wszystkich ciekawostek troche za pozno, mam nadzieje, ze
            uda sie to odkrecic i nie strace.
            Tyle wiem : firma znow sie przeniosla, sa teraz w Warszawie na Solidarnosci.
            Z powodu dlugow (czynsz) w spoldzielni w Ozarowie przeniesli sie do Piastowa,
            gdzie byli tylko ok 3 tygodnie.Maja mase dlugow i nie placa pracownikom.
            Budowa stoi juz ok 2 m-cy. Banki juz nie chca przyznawac kredytów na zakup
            mieszkan. Nie maja ani grosza i umowe z jakas firma, ze zaplaca za prace
            mieszkaniami z drugiego bloku. Nie wiem czy o czyms nie zapomnialam, ale
            ogolnie kreca od jakiegos czasu do tego stopnia, ze nie da sie juz tego zniesc.
            aaa, jest jeszcze kilka klamstw, np: ze przeniesli sie do Warszawy z powodu
            ceny za zmiane siedziby i wpisu do krs (10 000) Bzdura! Taka zmiana kosztuje
            ok 500zł. i wiele innych drobnych albo nie...
            Pozdrawiam i mam nadzieje, ze sobie z nimi poradzimy
      • Gość: Zeus Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 28.10.03, 08:47
        Witam i ponawiam moje pytanie. W Piastowie długo nie zabawili. Nie mają już
        tam biura. Czy ktoś wie, gdzie obecnie urzędują??? Jakiś numer telefonu???
        • kinia51 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 28.10.03, 11:23
          Napisała już o tym przyszła mieszkanka:
          Przenieśli sie do Piastowa.
          ul. Kujawska 28
          tel. 423-62-99

Pozdrawiam.

• Gość: Zeus Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 28.10.03, 12:19
            kinia51 napisała:
            > Napisała już o tym przyszła mieszkanka:

Wiem bo czytałem jej posta. Obecnie podany telefon nie odpowiada a pod
            wskazanym adresem nie ma już tbs maxis'a. Owszem był jeszcze tydzień temu ale
            wczoraj już tabliczki z nazwą firmy nie zauważyłem, samej firmy ani widu, ani
            słychu ... gdzie ich zatem teraz szukać???
            • kinia51 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 28.10.03, 14:12
              Czy Ty kupiłeś u nich mieszkanie?
              Jeśli tak to chyba powinni Cię jakoś powiadomić, przynajmniej listownie.
              Myślę że najleprzym sposobem jest przejechać się na plac budowy i zapytać
              robotników albo stróża. Mam gdzieś do Maxis adres e-mail jeśli chcesz to Ci go
              znajdę. To adres z wirtualnej polski więc raczej nadal aktualny.
              Pozdrawiam
              • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 28.10.03, 16:15
                Witam, wczoraj dowiedziałam się, że przenieśli się na al. Solidarności 88/1.
                Telefon został ten, który mieli w Piastowie, bo udało mi się do nich
                dozdzwonić. Coraz bardziej niepokoi mnie to, że tak wciąż sie przenoszą. Bank w
                końcu przestanie wypłacać transze, bo się do nich nie dodzwonią.
                Czy ktoś z Was, prócz mnie, kupił u nich mieszkanie?
                • majjjka Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 28.10.03, 20:05
                  Witam.
                  Rowniez jestem klientka tej firmy(Pruszków), niestety:(
                  Dowiaduje sie tych wszystkich ciekawostek troche za pozno, mam nadzieje, ze
                  uda sie to odkrecic i nie strace.
                  Tyle wiem : firma znow sie przeniosla, sa teraz w Warszawie na Solidarnosci.
                  Z powodu dlugow (czynsz) w spoldzielni w Ozarowie przeniesli sie do Piastowa,
                  gdzie byli tylko ok 3 tygodnie.Maja mase dlugow i nie placa pracownikom.
                  Budowa stoi juz ok 2 m-cy. Banki juz nie chca przyznawac kredytów na zakup
                  mieszkan. Nie maja ani grosza i umowe z jakas firma, ze zaplaca za prace
                  mieszkaniami z drugiego bloku. Nie wiem czy o czyms nie zapomnialam, ale
                  ogolnie kreca od jakiegos czasu do tego stopnia, ze nie da sie juz tego zniesc.
                  aaa, jest jeszcze kilka klamstw, np: ze przeniesli sie do Warszawy z powodu
                  ceny za zmiane siedziby i wpisu do krs (10 000) Bzdura! Taka zmiana kosztuje
                  ok 500zł. i wiele innych drobnych albo nie...
                  Pozdrawiam i mam nadzieje, ze sobie z nimi poradzimy:)))))
                  • kinia251 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 28.10.03, 20:12
                    Mam nadzieję, że uda Wam się wygrać z TBS Maxis. Życzę powodzenia.
                    • Gość: urszula Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 21:26
                      Wspólczuje niedoszlym wlascicielom straty swoich oszczednosci, ale dziwie sie
                      ze w czasach zlodzieji i skorumpowanych urzednikow tak lekka reka powierzaja
                      im swoje oszczednosci ,a wystarcylo poczytac sobie opinie mieszkancow
                      Ozarowa.Ja sama trafilam "okazje" na Skoroszach ale sprawdzilam wlasnie tu na
                      forum,potem w gminie i szybko podziekowalam.Tacy develperzy jak Maxis stosuja
                      nastepujaca taktyke -wasze pieniadze zapewne sfinansowaly budowe
                      Ozarowa,pewnie bedziecie musieli poczekac az znajda nastepnych naiwnych na
                      nastepne wirualne wlasne M.
                      smutne ale prawdziwe.
                  • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 29.10.03, 08:52
                    Majjjka,
                    czy Ty wiesz coś jeszcze? Czy brałaś kredyt na to mieszkanie? Bo ja tak i teraz
                    nie wiem, co robić. Zaczynam sie bać, że stracę pieniądze. Co można zrobić w
                    takim przypadku. Ja włożyłam tam już grybe pieniądze z kredytu i nie chciałabym
                    stracić pieniędzy i mieszkania. Czy rozmawiałaś już z nimi? Mnie chyba uda się
                    to zrobić dzisiaj. Mam nadzieję. Czy próbowałaś się z tego wycofać?
                    Pozdrawiam.
                    • majjjka Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 29.10.03, 17:55
                      Hej,
                      nie wiem co powiedziec, rozmawialam, rozmawiam caly czas. Mozliwe, ze skoncza
                      ten blok "A", tez nie chca stracic, podniosa sie jak splyna im ostatnie
                      wplaty, te z konca roku. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Ale ja nie mam szans na
                      kredyt, bank juz odmowil ze wzgledu na balagan i "brak siedziby firmy". Nie
                      wiem czy uda mi sie wycofac te 20%.
                      Udalo Ci sie z nimi dzis porozmawiac? Ile procent wartosci juz wplacilas,
                      razem z bankowymi? Sa klienci, ktorzy wplacili juz calosc, ciekawe ile dostali
                      ogolem, ze tylko tyle zrobili i piszcza... to co jest zrobione nie jest
                      imponujace:(
                      pozdrawiam.
                      • mroovka3 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 17.11.03, 18:31
                        i jak aktualna sytuacja na budowie? ktoś z nimi rozmawiał ostatnio??

pzdr
                        • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 21:12
                          codziennie tamtedy przejezdzam i tempo prac iscie zolwie slownie jeden
                          czlowiek kreci sie na gorze.
                          • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 80.51.237.* 17.11.03, 23:04
                            Cześć

Dla ciekawych - zamieściłem świeże zdjęcia z budowy:
                            pozdrawiam
                            Zielony
                • Gość: Zeus Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 19.11.03, 11:17
                  Cześć, to znowu ja. Czy ma ktoś nowy numer do MAXISA? Pod starym nikt już nie
                  odpowiada.

> Telefon został ten, który mieli w Piastowie, bo udało mi się do nich
                  > dozdzwonić.

pzdr
                  Zeus
                  • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 19.11.03, 12:03
                    Witam, ich nr tel. to 4236299
                    Pozdrawiam.

Czy Ty też kupiłeś od nich mieszkanie w Pruszkowie?
                    • Gość: Zeus Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.9.223.* 19.11.03, 12:12
                      > Witam, ich nr tel. to 4236299

Właśnie pod ten numer dzwonię od jakiegoś czasu - bez efektu.

> Czy Ty też kupiłeś od nich mieszkanie w Pruszkowie?

Tak i szlag mnie już trafia...

pzdr
                      Zeus
                      • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 19.11.03, 12:18
                        Ja dzwoniłam w poniedziałek i udało mi się dodzwonić.
                        Umów się z Prezesem i wyjaśnij wątpliwe sprawy. Ja byłam na spotkaniu w zesżłym
                        tygodniu. Dowiedziałam się tego, co chciałam. Nie wygląda to rewelacyjnie, ale
                        mam nadzieję, że nadrobią szybko te opóźnienia.
                      • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 19.11.03, 12:26
                        Jeżeli chcesz, napisz do mnie na sarhaw@gazeta.pl to podam Ci komórkę do
                        kierownika budowy, może on Ci jakoś pomoże.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: pawel TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 16:57
                          czy ktos wie co sie dziej na budowie ??? jakis postep jest ???
                          • Gość: przyszła mieszkank Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.dmpbk.com.pl 27.11.03, 17:02
                            W sobotę jadę na budwoę. Rozmawiałam wczoraj z Prezesem - stawiają dach. W
                            ciągu 2 tygodni będą wstawiać okna. Wolno im to idzie, ale cieszę się, że w
                            ogóle idzie.
                            Też kupiłeś u nich mieszkanie?
                            • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 21:10
                              jesli beda pracowac w takim tempie, a dzisiaj na budowie robotnikow bylo 2
                              (dwoch) bo do tej pory na gorze krecil sie 1(jeden )to z dachem uporaja sie
                              kolo Bozego Narodzenia ale 2004 roku.Ta budowa to horror , tempo maja
                              socjalistyczne,zal patrzec na utopione ludzkie pieniadze.
                              • mroovka3 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 28.11.03, 14:01
                                Gość portalu: gosc napisał(a):

> jesli beda pracowac w takim tempie, a dzisiaj na budowie robotnikow bylo 2
                                > (dwoch)

niestety, ale na tej budowie zawsze jest dwóch w porywach do trzech
                                robotników :-((((
                                • Gość: GOŚĆ Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 11:15
                                  JECHAŁAM DZISIAJ I WIDZĘ STOI KAWAŁEK KONSTRUKCJI DREWNIANEJ ALE NA GÓRZE PUSTO
                            • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.telkab.pl 30.11.03, 20:06
                              Witam,
                              też byliśmy na rozmowie z prezesem, te okna mialy byc wstawione w ciagu 2
                              tygodni ponad 2 tygodnie temu. Przykra sprawa z tą naszą budową.
                              Czy wiecie coś o p.Joannie? prawdopodobnie gdzieś przepadła...
                              • mroovka3 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 01.12.03, 10:55
                                Gość portalu: gosc napisał(a):

> Czy wiecie coś o p.Joannie? prawdopodobnie gdzieś przepadła...

jak to przepadła?? jeszcze na początku zeszłego tygodnia próbowała mnie i
                                mojego męża przekonać do zakupu mieszkania w Pruszkowie....
                            • cochon Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 12.08.04, 14:09
                              a wystarczylo skozystac z rad bylych klientow tej oszukanczej firmy
                              .............ehhhhhh......szkoda nie ??
    • Gość: Zielony a nie mówiłem ? IP: 80.51.237.* 05.12.03, 22:29
      Cześć

Czytając Wasze posty chce mi się powiedzieć "a nie mówiłem?" ...
      Mądry Polak po szkodzie.
      Warto było słuchać rad osób, które miały doświadczenie z tym developerem i
      pisały by trzymać się od niego z daleka.
      Dla tych co łudzą się jeszcze, że rozmowa z prezesem tbs maxis zdziała cuda
      mam coś na ostudzenie. Jako osoba, która kupiła mieszkanie w Ożarowie i nie
      otrzymała wszystkiego za co zapłaciła próbowałem ostatnimi miesiącami
      wywalczyć jedną, zdawało by się z punktu widzenia całego mieszkania, drobną
      rzecz - licznik CO. Nie został on niestety do dziś zamontowany. Było kilka
      rozmów z prezesem. Były słodkie bajeczki, że wszystko ok, że licznik będzie
      lada dzień założony. Sprawa się przeciągała z tygodnia na tydzień bo zawsze
      wyskakiwało coś co nie pozwalało zamontować im tegoż licznika. Ostatnie
      tygodnie spędziłem na telefonicznym polowaniu na prezesa. Unikał mnie. Aż
      wczoraj nieopatrze odebrał telefon. Usłyszawszy moje nazwisko najzwyczajniej w
      świecie odłożył słuchawkę i więcej jej już nie podniósł ... tak traktuje
      swoich klientów. Z Wami może jeszcze rozmawia ale przyjdzie dzień, gdy
      poczujecie smak "zlania" ... (czego Wam oczywiście nie życzę)

pozdrawiam
      Zielony
      • mroovka3 Re: a nie mówiłem ? 08.12.03, 10:41
        przyszedł ten moment, kiedy chciałabym Ci Zielony podziękować, za informacje,
        jakimi dzielisz się na tym forum jak i na stronie Twojego osiedla. dzięki
        temu, nie popełniłam błędu i nie podpisałam umowy z TBS Maxis na mieszkanie w
        Pruszkowie, za to podpisałam umowę z innym developerem na mieszkanie w
        Ursusie. w sobotę byłam na obu budowach, i: w Ursusie są już wstawione okna,
        budynek jest ocieplany, część jest już nawet otynkowana, są zamontowane
        barierki na balkonach (termin odbioru-wrzesień 2004), a w Pruszkowie: nie ma
        okien, nie ma barierek, baaa nie ma nawet dachu, i oczywiście ani śladu
        robotników (termin odbioru - kwiecień 2004)......

niemniej jednak trzymam kciuki za tych, którzy kupili mieszkanie w Pruszkowie,
        że wszystko dobrze się skończy (chociaż na pewno z dużym opóźnieniem)

pzdr
        mroovka
        • Gość: Zielony Re: a nie mówiłem ? IP: 194.9.223.* 09.12.03, 12:07
          No cóż, chociaż tyle (a może i aż tyle) mogę obecnie zrobić ...

pozdrawiam
          Zielony
    • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 09:42
      informuję wszystkich zainteresowanych, że budowa znowu odpoczywa postawili
      mały daszek i od poniedziałku ani żywego ducha.
      • Gość: Zielony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 10.12.03, 10:37
        Gość portalu: gość napisał(a):

> informuję wszystkich zainteresowanych, że budowa znowu odpoczywa postawili
        > mały daszek i od poniedziałku ani żywego ducha.

Dziś rano robotnicy (zapewne Ci, których nie ma na Waszej budowie) wydobywali
        z garaży na naszym osiedlu jakieś elementy rusztowań (?). Nie mam pojęcia jak
        się to przełoży na postęp prac na budowie ...

pozdrawiam
        Zielony
        • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 17:17
          wczoraj i dzisiaj dwaj panowie spacerowali sobie po dachu a przeciez jest tyle
          pieknych miejsc do spacerowania............... Moze Maxis sprzedaje wejsciowki
          na taras widokowy.
    • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 07.01.04, 13:48
      uwaga dla wszystkich zainteresowanych POJAWIŁ SIĘ CZŁOWIEK Z MIOTŁĄ W OTWORZE
      NA OSTATNIM PIĘTRZE.
    • Gość: ZielonY Jakieś nowe wieści? IP: 195.205.151.* 29.01.04, 22:29
      Cześć

Coś się dzieje na Osiedlu Broniewskiego?
      Nie przejeżdżałem już dawno przez Pruszków, więc nie miałem okazji tam zajrzeć.
      Może już ktoś się wprowadził?

pzdr
      ZielonY
      • Gość: gośc Re: Jakieś nowe wieści? IP: *.warszawa.tktelekom.pl 30.01.04, 09:21
        codziennie przejeżdżam koło budowy.Pusto i głucho kiedyś widziałam człowieka z
        miotłą na dachu.brak okien kawałek dachu.
    • Gość: Siara Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 23.02.04, 12:43
      znajdzie się tu jakaś miła duszyczka, która poda mi aktualny numerek telefonu
      do firmy maxis ?

/S
      • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 24.02.04, 09:15
        022 4236299 ten numer widnieje na tablicy informacyjnej jest jeszcze komórkowy,
        podam go jutro bo nie zdążyłam zapisać. Pozdrawiam
    • Gość: ZielonY Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 19.04.04, 08:18
      Tak z sentymentu ... jak tam postępy na budowie?

pzdr
      ZielonY
      • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 19.04.04, 09:15
        "robota pali im się w ręku" dzisiaj zauważyłam ,że chyba robią obróbki daszków
        nad balkonami na ostatnim piętrze , coś czerwonego błyszczy,ale na resztę okien
        pewnie trzeba poczekać.A tak przy okazji ile już mają opóźnienia?
        • Gość: BM Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.net.external.hp.com 27.04.04, 13:47
          Czy ktos sie orientuje jak Maxis bedzie podlaczal media do tego budynku?
          (Nic nie wspomine o wykonczeniu tego budynku!!!)
          Obecnie korzysta z tymczasowego przylacza finansowanego przez mieszkancow ul.
          Herberta.
          Jeszcze jedno, dojazd do tego osiedla jest od Broniewiskiego czy od
          Gałczyńskiego? Z tego co wiem te plyty betonowe sa na czas budowy.
          Ostatnio zauwazylem, ze pracownicy Maxis-u dorabiaja na pobliskiej budowie
          (ocieplaja dom jednorodzinny). Czyzby Maxis znowu im nie polacil?
    • Gość: ZielonY Osiedle Broniewskiego - fotki [maj 2004] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 22:17
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/OB1.jpg
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/OB2.jpg
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/OB3.jpg
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/OB4.jpg
      osiedle-floriana.w.interia.pl/fotki/OB5.jpg
      • mroovka3 Re: Osiedle Broniewskiego - fotki [maj 2004] 04.05.04, 09:33
        O dżizaaassss!!!!!

miesiąc temu byliśmy z mężem na budowie, ale jak widzę od tamtego czasu nic w
        postępach prac się nie zmieniło.....

pzdr
    • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 14.05.04, 09:12
      dobra wiadomość na dachu pojawili się robotnicy i kawałek czerwonej blachy.
      • majjjka Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 21.05.04, 22:24
        Hej,
        ależ potrzeba cierpliwości do tej budowy......... buuu.Podziwiam bo ja już
        zwątpiłam. Czy to kiedyś sie skończy?
        • Gość: HD Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.net.external.hp.com 24.05.04, 16:23
          Słyszałem, że MAXIS zbankrutował.
          Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
          • Gość: Obserwator Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.itpp.pl 26.05.04, 09:59
            Nie wiem czy Maxis zbankrutował ale przez ostatnie 3 tygodnie nic nie zrobili.
            Wcześniej przybili trochę czerwonej blachy na dachu. Od 3 tygodni żadnych
            śladów życia na budowie. To jest bardzo fajny "gołębnik"- wszystki okoliczne
            gołębie już bardzo go lubią.
            • Gość: obserwator Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.itpp.pl 01.06.04, 13:33
              Uwaga. Prace ruszyły - jest dwóch ludzi na dachu i montują gąsiory do blachy.
              Zamontowali już ok. 10mb i to chyba wszystko co mieli do zrobienia, bo już ich
              nie ma.
              • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 03.06.04, 09:06
                dzisiaj pracują od rana.
    • Gość: ZielonY Już sierpień ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:42
      ... a jak tam postępy na budowie? Ludzie już mieszkają?

pzdr
      ZielonY
      • karotka76 Re: Już sierpień ... 04.08.04, 19:01
        haha,
        zartujesz? :)))
        słyszałam, ze stawiaja ścianki działowe.. ale moze to być plotka.
        W kazdym razie to wszystko wyglada super, z tymi oknami tu i tam itp...
        i wcale mi nie do smiechu przez ta budowe.
        pozdrawiam M
        • Gość: HD Re: Już sierpień ... IP: 15.203.169.* 10.08.04, 13:40
          Wiadomosci z TBSMaxis:
          - robia scianki dzialowe z szarego betonu komorkowego!
          - wczoraj rozstawiali jakies rusztowania na zewnatrz!!
          - wisza jeszcze polowe ceny za grunt poprzednim wlascicielom dzialki!!!
          - znalezli nowych pracownikow ktorzy jeszcze nie zorentowali sie ze pracuja za
          darmo
          - znalezli nowego dostawce materialow ktory jeszcze nie zna TBSMaxis
          - bodajze tydzien temu niedoszli mieszkancy strasznie sie awanturowali z
          prezesami
          - termin oddania budynku (optymistycznie) 2010
        • rafal_przybylski Re: Już sierpień ... 12.08.04, 14:41
          strasznie mi was szkoda. Mam nadzieję, że powoli, ale jakoś tam kiedyś budowę
          skończycie.
    • gedom Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 13.08.04, 09:27
      nas Osielde Floraian podali do sądu o wydanie im lokalu kotłowni, który podobno
      jest ich, a nie nasz????? Potrzebuje numer KRS TBS Maxis sp. z o.o. i Sąd w
      którym sa zarejestrowani.
    • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 25.08.04, 08:44
      Okazja!!!!!!!!!!! Maxis na tablicy wywiesił informację o sprzedaży ostatnich
      mieszkań cena okazyjna 2000 zł plus VAT, zapomnieli tylko o informacji,w którym
      dziesięcoleciu oddadzą mieszkania, a na budowie cisza.....
      • kinia251 Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. 25.08.04, 10:59
        Właśnie widziałam że wszystko stoi jak stało kilka miesięcy temu. Czy oni
        wogóle planują zakończyć tą inwestycje?
        • Gość: Maxisfannamaxa Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.08.04, 11:19
          Spoko spoko buduje się i się jeszcze zbuduje.Na razie brakuje troche kaski, ale
          jak następni klienci wpłacą pieniązki to wszystko sie ruszy.Nawet prezes sie
          ruszy w delegację na Kanary.
          • Gość: zatopiony Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:58
            Nie wiem jak można być "fanem" 'maxis'a??? Przecież Ksyta z Grabowskim cały
            czas kłamią!! zwodzą ludzi i cały czas fałszywie mówią "będzie" Guzik prawda-
            niewiadomo kiedy będzie! i czy w ogóle?? podpisaliśmy co prawda akty
            notarialne i bardzo podejrzane jest że Maxis' bez problemu zgodził się na
            większe odsetki karne i na 777 ??? Czyżby już to koniec? Może po podpisaniu
            aktów prezesi już wybierają się w podróż do ciepłych krajów? ciekawe tylko kto
            dokończy budowę jak cały 'Maxis wyjedzie na kanary, bo roboty tam jeszcze
            spooooooooro!!! a tak na przyszłość nikomu nie życzę współpracy z 'Maxis'em.
            serio.
            • Gość: ja Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 13:42
              czy jest tu ktoś kto choć trochę mógł by uwierzyć prezesom "MAXIS" ?
              z tych wszystkich opinii to w ogóle dziwne jest że Maxis nadal działa
              już ma taką "sławę" że trudno uwierzyć że poradzą sobie dalej w tej branży ?
              dlatego pytam czy jest choć jedna osoba która im ufa/ tak choć troszkę/?
              • Gość: ww MEDIA IP: *.abplanalp.com.pl 29.09.04, 11:00
                Czy ktoś wie co z mediami - gaz, woda, kanalizacja?
                Czy nasze osiedle ma już jakieś wstępne plany podłączenia?
            • Gość: ZielonY Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 29.09.04, 12:39
              Przepraszam, ale na co podpisywaliście akty notarialne jak jeszcze budowa się
              nie zakończyła?!

pzdr
              ZielonY
              • Gość: aniaa Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: 194.29.176.* 12.10.04, 14:30
                Ja też miałam być przyszłą klientką Maxisa ale w porę się zorientowałam że to
                podejrzana firma.
                Jestem bardzo ciekawa jaki był termin oddania bloku do użytku (na początku) i
                jak się przesunął.
                Jeszcze jedno: czy oni wogóle mają jakąś stronę internetową?
                • Gość: gość Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 13.10.04, 11:12
                  Wczoraj wieczorem świeciło się w trzech oknach czyżby już zaczęły się prace
                  wykończeniowe?
                • Gość: Kinga Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.devs.futuro.pl 16.11.04, 10:55
                  Pierwotny termin oddania to pierwszy kwartał tego roku (marzec), tak więc łatwo
                  policzyć ile mają obsuwy.
                  A strony internetowej to już dość dawno nie mają, chyba że adres zmienili.
                  Przyznam, że z ciekawości kiedyś próbowałam znaleźć ich przez wyszukiwarki, ale
                  zero.

Pozdrawiam
    • Gość: ZielonY Koniec roku się zbliża ... IP: *.centertel.pl 15.11.04, 13:27
      Wątek trochę podupadł, ale ciekawość mnie zjada ... co tam na budowie?

pzdr
      ZielonY
      • Gość: ww Re: Koniec roku się zbliża ... IP: *.abplanalp.com.pl 18.11.04, 07:47
        Stwarzają pozory dla nowych naiwnych, że wkrótce blok będzie oddany do
        użytkowania. Dlatego prace na zewnątrz powoli się posuwają. Wczoraj nawet
        otynkowali kawałek ściany. A kanarkowy kolor tynku sugeruje, o czym marzą
        prezesi.
        • Gość: nowy gość Możliwe, że nowy przyszły mieszkaniec IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 19.11.04, 11:30
          Czy istnieją szanse na oddnanie budynku przy Broniewskiego do końca tego roku?
          Czy ktoś wie jakie są zasady finansowania tej inwestycji przez firmę Maxis
          (chodzi o leasing - czy nie będzie podobnych historii jak u "Floriana"?
          Jesli zawiązała się już jakaś wspólnota mieszkaniowa (formalna lub nieformalna)
          zapisanych tam osób będę wdzięczna za kontakt na tym forum lub mail-em
          july2501@wp.pl. Ponieważ jestem żywo zainteresowana wykupem tam mieszkania.
        • Gość: mieszkanka Re: Koniec roku się zbliża ... IP: *.bphpbk.pl 04.03.05, 16:46
          Wszycsy jesteście obrzydliwi! Niedobrze mi się robi, kiedy czytam
          wasze "opinie". Ludzie mają problemy, a wy się śmiejecie. Mam nadzieję, ze was
          też spotka coś takiego. Nie chcę być złośliwa, tak jak wy, a tym bardziej
          zniżać się do waszego poziomu, ale wiedzcie, że kto się śmieje, ten śmieje
          ostatni.
          • Gość: ZielonY Re: Koniec roku się zbliża - jesteśmy obrzydliwi?? IP: *.centertel.pl 11.03.05, 09:47
            > Wszycsy jesteście obrzydliwi! Niedobrze mi się robi, kiedy czytam
            > wasze "opinie". Ludzie mają problemy, a wy się śmiejecie.

Pozwolę zabrać głos bo chyba do mnie ta uwaga. Jeśli wczytasz się w ten wątek
            od samego początku to zauważysz, że "opinie" - głównie negatywne, pod adresem
            Maxis, wyrażałem od pierwszego posta i robiłem to nie tylko ja. Wszystko co
            pisałem miało na celu jedno - ostrzec tych, którzy pakowali się w ten biznes.
            Niektórzy posłuchali dobrych rad - inni nie. Moje powroty do tego wątku
            wynikają z ogromnej chęci uświadomienia innym jak to bezkarnie Maxis działa
            sobie nadal na rynku nieruchomości nabierając kolejnych klientów.

> Mam nadzieję, ze was też spotka coś takiego.

Szczerze powiem, że nas (mieszkańców Osiedla Floriana w Ożarowie Maz.) w pewnym
            stopniu to spotkało. Na szczęście nie na taką skalę jak klientów z Pruszkowa.

> Nie chcę być złośliwa, tak jak wy, a tym bardziej
            > zniżać się do waszego poziomu, ale wiedzcie, że kto się śmieje, ten śmieje
            > ostatni.

Chcesz się pośmiać? Proszę - Maxis przymierza się do rozpoczęcia kolejnej
            budowy, zapewne pod zupełnie nowym szyldem, na dodatek niedaleko miejsca, gdzie
            postawił już jedno osiedle. Jest zatem szansa, że pieniądzmi zebranymi od
            kolejnych naiwnych osób będzie finansowana budowa w Pruszkowie. Tak się kręci
            ten biznes ...

pzdr
            ZielonY
            • Gość: Nowy Re: Pozytywne nastawienie IP: 213.25.101.* 06.04.05, 10:44
              Jeśli wiesz pod jakim szyldem i gdzie chce budować Maxis nowe osiedle to
              powiedz w pewnym sensie to pomoże mieszkańcom w rozmowach z Maxisem.
    • Gość: ZielonY Czy w 2005 roku ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:25
      ... uda się komuś zamieszkać na tym osiedlu - widmie?
      A może ktoś się już wprowadził?!

pzdr
      ZielonY
      • Gość: gość Re: Czy w 2005 roku ... IP: *.warszawa.tktelekom.pl 28.12.04, 13:26
        Ruszyli ostro przez parę miesięcy otynkowali część budynku. Od kilku dni nic
        więcej.Kiedyś widziałam światło w jednym z mieszkań, możliwe że trwają prace w
        środku budynku.Nadal wisi ogłoszenie o sprzedaży ostatnich mieszkań.
        • Gość: aniaa Re: Czy w 2005 roku ... IP: 194.29.176.* 18.01.05, 10:46
          Ludzie nie ładujcie się w ten bardzo podejrzany interes !!!
          Kto może niech stamtąd ucieka, przecież ile czasu można budować jeden blok !!!
          Poza tym jak dzwoniłam do tejże firmy w srawie kupna mieszkania (bo przecież
          taka okazja) to jakiś pan już wtedy (a był to listopad) powiedział mi, że to m,
          które sobie upatrzyłam, miało być chyba ze dwa dni później zastawione pod
          budowę bloku obok !!!
          Byłam tam na budowie na początku listopada. Weszłam do budynku i wówczas,
          oprócz scianek działowych, nie było tam nic wiecej !!! Ludzie a gdzie elektryka
          i hydraulika ! Żadnych rur ani kabli ! A powszechnie wiadomo, ze ta część
          budowy jest zazwyczaj najdroższa!!!
          Ludzie, kto może niech stamtąd ucieka...
    • Gość: gosc Re: TBS MAXIS Sp. z o.o. IP: *.warszawa.tktelekom.pl 20.01.05, 10:53
      ale ruszyli z robotą, jeden człowiek tynkuje pozostałą część budynku ciekawe
      kiedy skończy...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka