Dodaj do ulubionych

ZIELONY NUGAT I

IP: *.pgd.pl / 10.50.0.* 17.06.03, 10:08
Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji ZIELONY NUGAT I, prowadzonej
przez spółdzielnię SIM Ursynów? Jeżeli tak, to ciekawy jestem co sądzisz o
terminie realizacji pierwszego etapu (w umowie koniec I kw. 2004).
W dniu kiedy podpisywałem umowę poinformowano mnie, że razem z wpłatą
ostatniej transzy (Październik 2003) otrzymamy klucze do tzw. indywidualnego
wykończenia mieszkań. Prawdą jest, że w umowie nie ma śladu o tym co
usłyszałem z ust przedstawicielki spółdzielni, jednak jak to zwykle bywa w
takich przypadkach, emocje wzięły górę i w głowie jako termin zakończenia
inwestycji zakodowałem sobie datę X/2003. Teraz patrząc na tempo prac na
budowie I etapu inwestycji obawiam się, że nawet termin zapisany w umowie
jest mało realny.
Obserwuj wątek
    • Gość: andre_ Re: ZIELONY NUGAT I IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 14:46
      Gość portalu: Miszpa napisał(a):

> Czy jest ktoś kto kupił mieszkanie w inwestycji ZIELONY NUGAT I, prowadzonej
      > przez spółdzielnię SIM Ursynów? Jeżeli tak, to ciekawy jestem co sądzisz o
      > terminie realizacji pierwszego etapu (w umowie koniec I kw. 2004).

Z ciekawosci przejechalem sie na budowe zobaczyc czy faktycznie tym razem
      bedzie poslizg i z cala pewnoscia uwazam ze nie bedzie :)

Ja mieszkam w budynku wybudowanym przez nich na KEN. Termin odbioru koniec I
      kwartalu 2003. Klucze dostalem w styczniu 2003 (ale tylko dlatego ze
      przegapilem fakt ze mozna je bylo odebrac jeszcze w grudniu 2002...)

Co do postepu prac to dopiero pod koniec maja 2002 w moim mieszkaniu kladli
      tynki gipsowe (wiec byla juz instalacja elektryczna i wodna) i w tym tez
      okresie robione bylo ocieplenie zewnetrzne bydynku. Dopiero potem byla robiona
      wylewka (i rozprowadzenie ogrzewania pod nia) a okna byly zakladane jakos pod
      koniec wakacji.

Na Nugacie 90% mieszkan ma juz tynki wewnetrzne, sa barierki na balkonach (co
      w moim bloku bylo robione po wakacjach) ocieplenie jest mocno zaawansowane.
      Mniejszy budynek w głębi jest wlasciwie skonczony (sa okna i jest juz
      pomalowany). Postep prac jest wiec moim zdaniem bardziej zaawansowany niz byl
      w zeszlym roku na KEN. Pazdziernik jest chyba faktycznie troche przesadzony (w
      koncu bylo by to 1/2 roku przed terminem w umowie) ale do konca tego roku
      skoncza calosc (natomiast mniejszy bydynek wyglada na to ze bedzie do konca
      wakacji)

Glowa do gory :)

pozdrawiam

AS
      • Gość: Miszpa Re: ZIELONY NUGAT I IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 19:21
        Dziękuję za słowa otuchy... Bardzo liczę na terminowe oddanie mieszkania. Mam
        nadzieję, że spółdzielnia nie zawiedzie nas (mam tu na myśli wszystkich swoich
        przyszłych sąsiadów):-)...
        • Gość: patibe Re: ZIELONY NUGAT I IP: 158.66.112.* 18.06.03, 14:04
          Bardzo Was proszę nie wprowadzajcie niepotrzebnie paniki,szególnie teraz po
          serii informacji o nieuczciwości spółdzielni i developerów w prasie i radiu,
          każda tak informacja (o niedotrzymaniu terminów) jest odbierana ze zdwojoną
          czujnością,zwłaszcza że jak do tej pory naszej spółdzielni idzie dobrze.Ja
          również zostałam poinformowana że pod koniec 2003 r. moge wystapić z wnioskiem
          do spółdzielni o wcześniejsze udostępnienie mi mieszkania do przeprowadzenia
          wykończenia.Poza tym moja koleżanka, która kupuje mieszkanko w Nugat II, brała
          kredyt i kilku jej znajomych z banku sprawdziło wypłacalność SIM Ursynów - jest
          wszystko OK.Właściwie to namówiłam już 3 osoby do rozważenia oferty NUGATU i
          każda ze swoich źródeł potwierdza że nasza spółdzielnia jest wiarygodna. Wy też
          namawiajcie swoich znajomych, jeszcze niezdecydowanych na kupno własnego M, by
          rozważyli ofertę SIM Ursynów. przecież im więcej kupujących tym większa
          wypłacalność spółdzielni, zwłaszcza że oferta jest do polecenia na tle innych.A
          i czas na kupno mieszkania sprzyjający.
          Tymczasem ponownie pozdrawiam moich przyszłych sąsiadów z NUGAT I, gdy zrobiłam
          to wcześniej (30 września 2002) nikt nie odwzajemnił pozdrowień, może tym razem
          będzie inaczej i przyszli sąsiedzi spróbują się uaktywnić. Przecież będziemy
          mieszkac pod jednym dachem i musimy razem zadbać o nasze interesy.Wykorzystajmy
          najpierw tę drogę komunikacji.
          • Gość: Miszpa Re: ZIELONY NUGAT I IP: *.pgd.pl / 10.50.0.* 18.06.03, 16:12
            Miło mi poznać przyszłą sąsiadkę i ... "odwzajemniam" pozdrowienia.
            Daleki jestem od wprowadzania paniki. Po prostu trochę mnie zaniepokoiło tempo
            prac na budowie. Pewnie dlatego, że większość bloku ma już wstawione okna i
            jest ocieplona a część w której będzie moje przyszłe mieszkanie nadal pozostaje
            bez okien i ocieplenia :-(.
            Mam jednak nadzieję, że wkrótce to się zmieni.
            Tymczasem pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców z NUGAT I i II.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka