Dodaj do ulubionych

Dom Zachariasza - Tremon Polska

IP: 193.0.242.* 11.09.07, 16:14
Witam,

Szukam jakichś szerszych info o tym developerze i otej inwestycji.

Może ktoś z was już podpisał umowę z tym developerem albo ma z nim
jakies doswiadczenie.

Tak na zdrowy rozum to sensowna oferta:
Blisko centrum - dobra cena za mkw.
Pierwsza inwestycja Delopera w Polsce a wiec będą sie starać żeby to
bło solidnie postawione.
No i to, że można zobaczyć mieszkanie bo już budynek stoi.
Czy wogóle jest jescze w Wawie jakiś developer, który sprzedaje w
taki sposób tzn. już prawie wybudowane mieszkania, a nie dziurę w
ziemi... ( dowiedziałem się że sprzedaz rozpoczeli w sierpniu)
A może jest to jakiś kruczek??? ja niewiem dlatego zwracam sie do
was.
Po prostu szukam dziury w całym bo grubą kasę w to wpakuję ale
narazie nic nie znalazłem.

z góry dzieki za info...

pozdr
MZ
Obserwuj wątek
    • Gość: kamila Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.aster.pl 11.09.07, 18:51
      Mnie ta oferta też zainteresowała, ale niestety jak pojechałam tam na miejsce to
      zdrowo się przeraziłam najbliższym sąsiedztwem. Jak dla mnie zbyt ekstremalnie!
      Ale budynek już stoi i maja go oddać chyba nawet w grudniu, to całkiem możliwe.
      No i cena przystępna, szkoda tylko, że tak blisko niezbyt przyjaźnie
      nastawionych autochtonów.
      • alinaw1 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 11.09.07, 19:02
        Cena przystępna? To może developer obniżył stawki. Ja rozmawiałam
        kilka miesięcy temu (dużo wcześniej niż w sierpniu) i powaliło mnie,
        że sąsiedztwo osławionej Stalowej może aż tyle kosztować! Pewnie w
        ten sposób myślało wielu, więc mieszkania nie sprzedawały się tam i
        nadal nie sprzedają...
        • Gość: ikar Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: 193.0.242.* 12.09.07, 17:22
          Co do okolicy to nie jest tak źle...

A co do Stalowej to znam bardziej niebezpieczne ulice znajdujące sie
          bliżej ...

Okolica się poprawia jescze kilka lat temu jak studiowałem w tamtych
          stronach tzn. na ul. Kawęczyńskiej to inwestycji developerskich
          praktycznie tam nie było...

Teraz jest to już nastepny nowy budynek, a miejsca jeszcze zostło na
          dużo...

A co do autochtonów,to cóż demografia robi swoje...
          Wyrośnięci chłopcy w dresach już teraz coraz mniej wymachują
          bejzbolikiem bo dośyć trudno jest pałować pchając wózek dziecięcy...

Ja już praktycznie się zdecydowałem, ale jak ktoś wie coś o
          developerze to chętnie posłucham.

pozdr
          MZ

• Gość: gm Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.wspiz.edu.pl 14.09.07, 13:26
            A ile tam sobie zycza za m2? Mieszkam niedaleko, na Bialostockiej od 6 lat i jak
            slysze pierdoly w stylu "jak tam niebezpiecznie" to nic tylko pozostaje poradzic
            aby zerknac w statystyki policyjne i wszystko bedzie jasne ktore dzielnice sa
            najniebezpieczniejsze. Od razu powiem, ze Praga Pln wcale nie jest liderem.
          • Gość: kasia Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.subscribers.sferia.net 30.03.08, 08:36
            Hej,
            szukam kogoś kto sie zdecydował na zakup m nowego m przy zachriasza?
            czy juz znacie termin odbioru?
            • Gość: Iza Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: 217.153.180.* 31.03.08, 16:54
              Ja kupiłam - ale termin odbioru jest mijeszcze nieznany. A Ty
              kupiłaś, czy dopiero się zastanawiasz?
              • Gość: kasia Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.subscribers.sferia.net 13.04.08, 09:00
                kupiłam, ale część finansowana z kredytu i jeszcze nie zapłaciłam
                całości, zatem jak zapłace 100% to mają wydać klucze, odbioru
                technicznego juz dokonałam, a ty?
                Jeśli odczytasz ta wiadmość i masz jakieś spostrzeżenia, uwagi to
                prosze pisz na gg 10662094,w końcu bedziemy sąsiadkami pozdrawiam
                kasia
            • Gość: Jola Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: 178.73.63.* 17.10.10, 15:27
              Czesc,
              mozecie mi napisac jak sie mieszka na ul .Zachariasza? Stoje przed trudnym wyborem, tz. kupic, nie kupić?
          • Gość: Maciek Po Pierwsze Deweloper Oszukuje Na Metrażu a Okoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:08
            Miło mi że sam deweloper pisze pierwszy wpis:-) ale tak nie powinno by to nie
            uczciwe. Jeśli chodzi o okolice to ul: Zachariasza jest największą speluną na
            całych szmulkach, w bramach pełno meneli i helusiów coś wiem niestety na niej
            mieszkam. Policja reaguje co najmniej raz dziennie a straż wstępuje co tydzień
            do palących się śmietników. Nie ma gdzie wyjśc z psem a tym bardziej z dzieckiem
            a na około syf i ubustwo. WIĘC KOCHANY DEWELOPERZE PUKNIJ SIĘ W GŁOWE ZANIM
            ZACZNIESZ PISAC TAKIE BZDURY, A DO TEGO DZIAŁKA NA KTÓREJ STOJI DOM NIE JEST
            WŁASNOŚCIĄ DEWELOPERA TYLKO SKARBU PAŃSTWA (więc tym co kupią gratuluje).
            • Gość: sąsiad Re: Po Pierwsze Deweloper Oszukuje Na Metrażu a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 15:17
              ładnie piszesz o swojej dzielnicy ale mieszkam tu 24 lata i tak jak było
              wcześniej już nie jest syf jest bo niema kto uwagi naszej dozorczyni zwrócić a
              ona robi jak chce albo w ogóle więc zamiast ku... narzekać zacznij coś robić a
              co do palących się śmietników to sami sobie jesteśmy winni bo jak by ktoś
              wyskoczył i sprał gó...arza to by tego nie było a nie każdy siedzi na dupie i za
              zasłonki zerka a w drugim reku telefon i na policje dzwoni a co policja da zanim
              sie ruszą to by pół dzielnicy sie spaliło a jak by dostał łomot kturego od dawna
              nie dostał to by tego nie było
            • demidziuk Re: Po Pierwsze Deweloper Oszukuje Na Metrażu a 17.10.10, 16:01
              Witaj Maciek,
              udało sie wyprowadzic z Zachariasza? pytam jak tam jest? mysle o tym czy sie tam sie wprowadzic?
              • Gość: hellex Re: Po Pierwsze Deweloper Oszukuje Na Metrażu a IP: *.iFiber.telenet-ops.be 24.03.11, 13:30
                Jestem, nowym, "szczęśliwym" posiadaczem mieszkania w tym bloku. O ile okolica jest jaka jest - wychowywałem się na Pradze Północ więc jakoś mnie to nie przeraża, to "developer" (bo chyba nie da się tego napisać bez zmrużenia oka) jest po prostu parodią. O ile panie z agencji Locus, które sprzedają te mieszkania zachowują się bardzo normalnie i nie mam im nic do zarzucenia (sumiennie wykonują swoją pracę), o tyle przedstawiciel "developera" nie widział problemu w tym, że w czasie wydania mieszkania nie dysponował kluczami do piwnicy, którą kupiłem i nijak nie mogłem jej obejrzeć ("czy mam panu drzwi wyważyć?") ani w tym, że w kuchni są krzywe ściany, ani również tym, że ukradziono mi liczniki ze skrzynki, które należy spisać....tak dla zastanawiających się - polecam udać się do biura developera na Aleję Jana Pawła - ciekawe doświadczenie - odechce Wam się kupować cokolwiek jak traficie do mieszkania pachnącego stęchlizną, w którym w porywach pracują dwie osoby. Miałem również wątpliwą przyjemność mailować z "szefem" firmy - Hiszpanem podpisującym dokumenty....nie polecam.
      • zbooycerz Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 14.09.07, 17:16
        kamila - o ktorych blokach mowisz, ze sa ekstremalne?
        i skad wiesz, ze sa nieprzyjaznie nastawieni?
        • alinaw1 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 16.09.07, 14:44
          Ja też jestem z Pragi i bronię swej dzielnicy rycersko ale akurat
          okolic Stalowej - nie. owszem- klimat, nawet turyści zjeżdżają (jak
          do Soweto w RPA), filmy robią zbuntowani resyrzezy, itd, itp.
          Pracowałam w tej okolicy. owszem- może już nożowników i morderców
          tam nie ma- za kratkami albo w Londynie ale złodziejsko-cwaniacki
          klimacik pozostał...
        • Gość: Sebek Spieprzajcie Wieśniaki Do Siebie Na Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:11
          Takich jak wy szumowin wieśniaków z zielonej warszawy tutaj nie potrzeba. Do
          siebie na wieś do łopaty buraki, a nie do Warszawy się pchacie!!!!!!!!
          • Gość: yessssssssss Re: Spieprzajcie Wieśniaki Do Siebie Na Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 15:01
            a niech sie wprowadzą przy najmniej bedzie łatwiej budynek oszklić za tych
            Autochtonów
      • Gość: Wojtek Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:39
        Sporo można się dowiedzieć ze strony www.lokum.pl - oni zdaje się
        sprzedają te mieszkania.
      • Gość: komp ci zdechnie Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 14:53
        jeszcze raz obraź mnie to tego swojego kompa bedziesz zbierał po całej swojej
        ulicy autochtonie
    • anka_praga Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 16.09.07, 19:04
      ja mieszkam od urodzenia w tych okolicach, jestem zwolenniczka Pragi i nie
      uważam, żeby było tu jakoś gorzej niż gdzie indziej, nie wszyscy z Pragi kończą
      w dresach pchając wózek z dzieckiem w wieku lat 16-18, wszystko zależy od
      człowieka. rejony przy Bazylice faktycznie się rozwijają ostatnio i chociaż nie
      mam informacji o deweloperze to gorąco popieram inwestowanie w Pragę i witam
      serdecznie tych którzy tu chcą zamieszkać (ale się zaraz krzyk podniesie :)że
      jakaś wariatka ze mnie czy gorzej), sama właśnie niebawem przeprowadzam się do
      własnego mieszkania, też na Pradze, (inwestycja Praga Tower - i tak a propos
      pytania, jest tam jeszcze sporo wolnych mieszkań, a budynek stoi i można je już
      oglądać)
      Nie miała to być reklama, niech każdy znajdzie swoje miejsce do mieszkania.
      Pozdrawiam wszystkich zwolenników Pragi, A.
    • Gość: jk Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.acn.waw.pl 16.09.07, 21:48
      Prawa strona Wisły- Białołęka. Polecam BMI Sp. zoo. Osiedle "Srebrna
      Góra" tam już coś stoi możesz podjechać popatrzeć.
      • Gość: Doman Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.novartis.com 18.09.07, 16:09
        Witam,
        Ja też jestem chłopakiem ze szmulek (od urodzenia) i szukam
        mieszkania tu na miejscu bo zmiany zaszły olbrzymie a niebezpiecznie
        może być wszędzie.Jak do tej pory nikt z Was nie powiedział jak
        kształtują się ceny w tym budynku (Dom Zachariasza) na stronie nie
        ma informacji na ten temat. Możecie podać mi jakieś szczegóły?
        • ikar144 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 22.09.07, 22:23
          Ceny to klasycznie....
          zależy od strony świata, piętra itp.

Da się jednak znaleść coś rozsądnego
          Ja płacę 6400 zł (parter) więc myślę że cena jest przyzwoita choć wyższe piętra to prawie 1000 zł więcej...

pozdr
          MZ
          • Gość: Alina Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 17:04
            A ja nie o bezpieczeństwie tylko o brzydactwie tych okolic.
            Zachariasza, podobnie jak budynek na Korsaka, wciśnięty jest między
            stare kamienice z zardzewiałymi balkonami, odpadającym tynkiem i
            zwisajacymi ramami okien. Tylko niech nikt mi nie wmawia, że te
            kamienice mają urok i czar (tak można pisać na prospektach
            zachęcających do kupienia tam mieszkania). I o ile kamienice np. na
            Ząbkowskiej są ładnie odremontowane, pomalowane, odnowione, o tyle
            te w sąsiedztwie Zachariasza straszą! Co rusz pojawiają się tam
            ekipy telewizyjne (dokumenty o starej Pradze, telewizje
            zagraniczne). Mieszkam na Pradze od wielu wielu lat ale ten obszar
            traktuję jak egzotykę. najfajniejsze klimaty są z tyłu od
            zachariasza- życie toczy się na dworze, dwa dni temu przejeżdżając
            tam widziałam jakąś rodzinną awanturę (tż na dworze), syf na
            podwórzu, bałagan, wszędzie pełno smieci- myślałam, że znów
            nagrywają jakiś film... A tu rzeczywistość skrzeczy. Milego
            mieszkania!
            • Gość: gienek Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.chello.pl 24.09.07, 23:17
              Alino....

Estetyka estetyką, ale kasa kasą.
              JA osobiście nie uskarżam się na nadmiar gotówki.
              I mocno zastanawiam się nad tą inwestycją.
              Za podobne mieszkanie na menelkowatej Woli muszę dać ok 10 000 zł za mkw.
              To do mnie przemawia.
              Osobiscie nie stać mnie na luksus posiadania "ładnych sąsiadów" za jedyne 200 - 250 tys.
              Preferuję Szmulki i 1000 zł w kieszeni więcej, bo taka jest różnica w racie kredytu.
              1000 zł więcej miesięcznie na przyjemności to dopiero jest luksus....
              i komfort mieszkania,
              i tak przez 35 lat.... :)

• alinaw1 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 25.09.07, 15:45
                Gienku drogi, rozumiem Cię doskonale bo sama nie posiadam dużych
                zasobów materialnych- urlop wychowawczy+ dwójka dzieci. Ale dla mnie
                akurat estetyka i to, co mnie otacza jest istotne (myślę też gdzie
                wypuszczę dzieciaki, spacery itd). Dla mnie Zachariasza to akurat
                strasznie droga historia (przy tym położeniu)-mowa o 4-pokojowym
                lokum. Dlatego żeby mieć i ładniej i taniej należy wybrać rynek
                wtórny- sprzedaż bezpośrednią.
            • anka_praga Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 09.01.08, 23:43
              Gość portalu: Alina napisał(a):

> A ja nie o bezpieczeństwie tylko o brzydactwie tych okolic.
              > Zachariasza, podobnie jak budynek na Korsaka, wciśnięty jest między
              > stare kamienice z zardzewiałymi balkonami, odpadającym tynkiem i
              > zwisajacymi ramami okien.

W sumie zgadzam się z tym co napisałaś, oprócz jednego gdzie na Korsaka masz
              taką sytuację, nowy budynek budimexu sąsiaduje ze szkołą oraz budynkami z lat
              70-80 na Korsaka, Kijowskiej 11 i Al.Tysiąclecia 151 tak więc opisana sytuacja
              tej inwestycji nie dotyczy!
              Jak na możliwości Pragi uważam że inwestycja na Korsaka ma wyjątkowo dobrą
              lokalizację, z doskonałą komunikacją.
              Pozdrawiam, A.
          • Gość: Maro Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.eranet.pl 06.05.08, 16:13
            Parter? No to gratuluje.. Ja tez mieszkam na Pradze od urodzenia jak
            tu niektórzy się chwalą (od 44 lat) i wiem jedno.. Swojak nie będzie
            miał większych problemów.. reszta.. no cóż.. taki mały epizodzik..
            na Zachariasza mieszkają moi znajomi.. opowiadają mi, jakie są cyrki
            z tym blokiem.. jak była jakaś "parapetówka" na poddaszu
            to "chłopcy" z Zachariasza powybijali szyby na parterze "nowego
            domku"... ps. a może wiesz, dlaczego jeszcze nie rozebrali
            ogrodzenia budowy skoro już budynek gotowy i mieszkania sprzedają?..
            Zachariasza, Garajewska, Siedlecka to Trójkąt Bermudzki na
            Szmulkach.. Właśnie nowe pokolenie dorasta, które nie kieruje żadnym
            kodeksem ani zasadami.. a wózki dziecięce to znakomita przykrywka a
            nie przeszkoda... powodzenia.. ps II.. osobiście bardzo lubie pragę
            i nie uważam że jest bardziej niebezpieczna od innych dzielnic ale
            nie będę nikogo czarował że akurat Zachariasza to takie samo miejsce
            jak inne.. jest jak jest..
            • Gość: Maciek Popieram Też Tu Niestety Mieszkam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:25
              Nowe pokolenie nie ma żadnych zasad mi już 3 razy na 3 piętrze szyby wybili
              przez rok, skur... . Sąsiadowi dzieci cały czas teroryzują, do sklepu wyjsc nie
              mogą a pełno żuli i alkocholików. Próbuję się przeprowadzic z zachariasza.
              • demidziuk kupno 17.10.10, 15:36
                Czesc, to co odradzasz zakup mieszkania na zachariasza?
      • Gość: author Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.aster.pl 22.09.09, 18:50
        Gość portalu: jk napisał(a):

> Prawa strona Wisły- Białołęka. Polecam BMI Sp. zoo. Osiedle "Srebrna
        > Góra" tam już coś stoi możesz podjechać popatrzeć.

Idź spamować na swoje osiedle i nie polecaj firmy, która potem zarządzając
        budynkami oszukuje ludzi, że o tym, że nie jest sprzątane ani naprawiane to nie
        wspomnę..
        • Gość: znafca Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.146.37.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 22:31
          ludziiiieeee spie...aaaaaaać z tąąąąąd
    • Gość: ajaa Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.chello.pl 18.10.07, 20:46
      Witam!

Czy ktoś już zdecydował się na tą inwestycję...
      Szukam potencjalnych sąsiadów

• Gość: guns Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 20:20
        Ile za m2?
        Fajny budynek
        • alinaw1 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 30.03.08, 17:23
          A ja dalej stoję przy swoim zdaniu. Budynek sam w sobie to jak perła
          między wiadomo czym. Sama jestem prażanką i naprawdę znam dobrze te
          tereny. A te najbliższe omawianego budynku wołaja o pomstę do
          nieba.
        • Gość: kiks Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: 83.175.174.* 03.04.08, 16:33
          fajny nie fajny ale zaręczam że za drogo. interesowałem się trochę i
          nawet spuścili trochę z ceny ale i tak była to cena taka jak na
          innych inwestycjach i bez targowania. także jak ktoś trochę pomyśli
          to nie musi szukać daleko i znajdzie w lepszej lokalizacji. no
          przykładowo w lc corp kupujesz z 7-8 tysi. za metr, na Wiatraczenej
          za 8 tysi u Strusia poniżej 8 tysi, na Korsaka do 7,5 tysi, w
          Accionie na Gocławiu do 8 tysi, w edbudie w rejonach 7 tysi i dalej
          nie chce mi się wymieniać...
          • zbooycerz Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 24.06.08, 13:16
            Dom wybudowany i stoi na sprzedaz tylko Deweloperowi cos szwankuje z
            rozliczeniami z wykonawca
            mysle, ze beda teraz sklonni do ciekawych negocjacji
            nadal 50 mieszkan wolnych

www.dziennik.pl/nieruchomosci/rynek-pierwotny/article187601/Czesc_deweloperow_rezygnuje_z_projektow.html
    • kajtom Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 23.07.08, 11:11
      Od półtora roku mieszkam w sąsiedztwie przy Otwockiej. Okolica jest
      piękna i położona blisko Centrum, dobrze skomunikowana. Faktycznie
      można tu spotkać sporo "elementu" - szczególnie w niektórych
      kamienicach, gdzie kwaterowano "socjal", ale nie jest tu specjalnie
      niebepiecznie. Michałów (czyli ta część Szmulowizny) zmienia się
      szybko na lepsze dzięki m.in. nowym inwetycjom takim jak Dom
      Zachariasza.Założylismy lokalne stowarzysenie mieszkańców i
      intensywnie działamy aby poprawić otoczenie w którym
      mieszkamy.
    • Gość: sqwqaazz Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:43
      qssss
      • eed567 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 17.11.08, 08:36
        dziasiaj ogłoszono, że Tremon w Hiszpanii bankrutuje...
        • Gość: kg46 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska IP: 195.242.183.* 17.11.08, 09:57
          jakiś link ?
          • eed567 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 17.11.08, 10:32
            www.elmundo.es/mundodinero/2008/11/16/economia/1226873745.html
            www.abc.es/20081117/economia-empresas-empresas/grupo-inmobilirario-tremon-declara-200811170003.html

www.libertaddigital.com/economia/tremon-segunda-gran-promotora-que-quiebra-1276343765/

Wiecej?

• eed567 Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 17.11.08, 12:36
              a oto jak poszli international

www.grupotremon.com/internacional.php
    • demidziuk Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 17.10.10, 15:37
      Kupiłaś? a jesli tak to co zadowolenie Cie ogarnia kazdego poranka, pytam bo stoje przed taką możliwościłą?
    • kocica_ewela Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 24.03.11, 13:37
      Juz sama nazwa dom zachariasza mnie odpycha :D
      pl.wikipedia.org/wiki/Zachariasz
      polecam lekture czy to normalne tak nazywac? i o ktorego zachariasza chodzi?:D

im wymyslniejsza nazwa tym pozniej wiecej klopotow a wynika to z mentalnosci ludzi
      jesli ktos udziwnia nazwe to duza szansa ze co innego tez udziwni :)
      • sup-le Re: Dom Zachariasza - Tremon Polska 10.07.14, 21:00
        Poszukuje opinii na temat developera i inwestycji zachariasza, będę bardzo wdzięczny. Adres tasturbo@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka