Dodaj do ulubionych

kabaty: Ostoja2: alanex-bau

IP: *.polkomtel.com.pl 14.07.03, 18:12
Witam,

osoby, ktore podpisaly umowe z alanex-bau, lub zastanawiaja sie nad ta
inwestycja zapraszam do wymiany opinii i zjednoczenia strony konsumenckiej.

pozdrawiam, Kuba
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 19:14
      Mam zamiar podpisac umowe z alanex-bau (Ostoja2) i prosze i opinie i mozliwe
      wiadomosci na temat wszystkiego o nich.
      • magellan Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau 17.07.03, 17:13
        Proponuje rozmowe z mieszkancami sasiedniej(poprzedniej) inwestycji "Ostoja" w
        budynkach obok (Kabacki Dukt 16 lub 18). Mozna dowiedziec sie wielu informacji.
        Konflikt ze spoldzielnio-developerem SBM KABATY-Matecznik i powiezania tej
        spoldz. z Alanexem sa ciekawym temetem.

magellan
      • Gość: kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 17.07.03, 18:13
        chętnie wymienię się opiniami. Zapraszam: kubakuba@autograf.pl
        • Gość: kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 23.07.03, 17:47
          jest możliwość zlecenia sprawdzenia tego dewelopera. Zainteresowanych proszę o
          kontakt: kubakuba@autograf.pl
    • Gość: BIG LEBOWSKI Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 217.153.35.* 23.07.03, 19:40
      Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś wie o
      poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki.

Big Lebowski
      • Gość: Ada Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.nask.waw.pl 25.07.03, 13:40
        Gość portalu: BIG LEBOWSKI napisał(a):

> Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś wie
        o
        >
        > poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki.
        >
        > Big Lebowski
        >
        Ja jestem mieszkanka budynku A (ten 11 pietrowy w Ostoji I).
        Z mojego punktu widzenia to jest wielki przekret to osiedle. Sa problemy z
        wlasnoscia dzialek 55/21,55/132,55/25. Dzialka 55/132 byla sprzedana dwukrotnie
        co pociaga za soba spraew w sadzie. Budynek D w Ostoi II nie jest niezalezny!
        Tam nie ma wjazdu do garazy podziemnych. Wjazd jest mozliwy przez budynek A ale
        tez przez czyjes miejsca postojowe. Sprawa oczywiscie w sadzie za sprzedaz
        miejsc postojowych dwukrotnie innym podmiotom.
        Wykonawca Alanex-Bau to jacys amatorzy. Oni tez byli wykonawca Ostoji I i sami
        zobaczcie jak to osiedle teraz wyglada w wewnatrz. Plytki odpadaja, sciany
        pekaja, z rur cieknie brak wentylacji i oswietlenia. Ogolnie piszac to wielkie
        bagno. Niedlugo sprzedaje moje mieszkanie z budynku A - halas z Tesco z
        gowniarstwem jakie tam sie zjezdza dziala destrukcyjnie na okolice.
        Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzic Ostoji I aby porozmawiac z mieszkancami,
        ktorzy zgodnie stwierdza ze Ostoja II to bagno.
        Ada
        • Gość: Kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 31.07.03, 18:58
          czy to znaczy, że nie zostawiono miejsca na przejazd pomiędzy garażami?

Gość portalu: Ada napisał(a):

> Gość portalu: BIG LEBOWSKI napisał(a):
          >
          > > Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś
          > wie
          > o
          > >
          > > poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki.
          > >
          > > Big Lebowski
          > >
          > Ja jestem mieszkanka budynku A (ten 11 pietrowy w Ostoji I).
          > Z mojego punktu widzenia to jest wielki przekret to osiedle. Sa problemy z
          > wlasnoscia dzialek 55/21,55/132,55/25. Dzialka 55/132 byla sprzedana
          dwukrotnie
          >
          > co pociaga za soba spraew w sadzie. Budynek D w Ostoi II nie jest niezalezny!
          > Tam nie ma wjazdu do garazy podziemnych. Wjazd jest mozliwy przez budynek A
          ale
          >
          > tez przez czyjes miejsca postojowe. Sprawa oczywiscie w sadzie za sprzedaz
          > miejsc postojowych dwukrotnie innym podmiotom.
          > Wykonawca Alanex-Bau to jacys amatorzy. Oni tez byli wykonawca Ostoji I i
          sami
          > zobaczcie jak to osiedle teraz wyglada w wewnatrz. Plytki odpadaja, sciany
          > pekaja, z rur cieknie brak wentylacji i oswietlenia. Ogolnie piszac to
          wielkie
          > bagno. Niedlugo sprzedaje moje mieszkanie z budynku A - halas z Tesco z
          > gowniarstwem jakie tam sie zjezdza dziala destrukcyjnie na okolice.
          > Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzic Ostoji I aby porozmawiac z mieszkancami,
          > ktorzy zgodnie stwierdza ze Ostoja II to bagno.
          > Ada
          • Gość: Ada Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.nask.waw.pl 04.08.03, 09:56
            Tak, nie ma wolnego miejsca wsrod miejsc postojowych w bud A.
            Odpowiedz Alanexu jest taka: "Wykupi sie".... smieszne, a jak nie?
            CZy mieszkancy z bloku A dopuszcza dodatkowy "obcy" ruch przez swoj garaz???
            Watpie i sama sie o to postaram aby nie puscili.
    • Gość: gość portalu Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 213.241.54.* 25.07.03, 17:09
      Ostoja II to nieporozumienie. Nie wiem, czy widzieliscie plany mieszkan. Ale to
      jeszcze nic. Brak wlasnego wjazdu do garazu, bezposrednie sasiedztwo wysokiego
      bloku i to okna w okna, juz nie wspomne o czesci przerzuconej nad ulica Dukt
      Kabacki - ktos chcialby mieszkac nad ulica..?!? Wybor jest wiec taki: albo od
      glosnej Wawozowej, albo od wysokiego bloku, albo nad ulica. Pomijam fakt, ze
      mieszkancy Ostoi I chyba nie patrza na budowe i przyszlych lokatorow zyczliwym
      okiem. Osobiscie nie chcialbym mieszkac w takim miejscu, na dodatek za takie
      pieniadze. Jedyny plus to metro obok, ale czy to taki plus, ktory rownowazy
      wszystkie te minusy? Rozmawialem z jednym gosciem z Ostoi I - b. negatywnie sie
      wyrazal o inwestorach/wykonawcach Ostoi I i II (cytat: "to ta sama klika
      zainteresowana jedynie wyciagnieciem pieniedzy"). Ja dziekuje, poszukam innej
      lokalizacji, choc chetnie na Kabatach.
    • Gość: BIG LEBOWSKI Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 217.153.35.* 01.08.03, 18:42
      Postanowiłem dać sobie spokój z Alanexem.Z Kabatami też, bo dokładnie sie im
      przyjrzałem.To co sie tam wyrabia,mieszkania okna w okna, to dobre tylko dla
      podglądaczy. Pozdrawiam wszystkich i dziekuję za informacje.
    • Gość: gosc Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 22:28
      powiem tyle: U-N-I-K-A-C!
      omijac z daleka!
      szczera rada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka