Gość: Kuba IP: *.polkomtel.com.pl 14.07.03, 18:12 Witam, osoby, ktore podpisaly umowe z alanex-bau, lub zastanawiaja sie nad ta inwestycja zapraszam do wymiany opinii i zjednoczenia strony konsumenckiej. pozdrawiam, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 19:14 Mam zamiar podpisac umowe z alanex-bau (Ostoja2) i prosze i opinie i mozliwe wiadomosci na temat wszystkiego o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
magellan Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau 17.07.03, 17:13 Proponuje rozmowe z mieszkancami sasiedniej(poprzedniej) inwestycji "Ostoja" w budynkach obok (Kabacki Dukt 16 lub 18). Mozna dowiedziec sie wielu informacji. Konflikt ze spoldzielnio-developerem SBM KABATY-Matecznik i powiezania tej spoldz. z Alanexem sa ciekawym temetem. magellan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 17.07.03, 18:13 chętnie wymienię się opiniami. Zapraszam: kubakuba@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 23.07.03, 17:47 jest możliwość zlecenia sprawdzenia tego dewelopera. Zainteresowanych proszę o kontakt: kubakuba@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIG LEBOWSKI Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 217.153.35.* 23.07.03, 19:40 Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś wie o poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki. Big Lebowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.nask.waw.pl 25.07.03, 13:40 Gość portalu: BIG LEBOWSKI napisał(a): > Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś wie o > > poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki. > > Big Lebowski > Ja jestem mieszkanka budynku A (ten 11 pietrowy w Ostoji I). Z mojego punktu widzenia to jest wielki przekret to osiedle. Sa problemy z wlasnoscia dzialek 55/21,55/132,55/25. Dzialka 55/132 byla sprzedana dwukrotnie co pociaga za soba spraew w sadzie. Budynek D w Ostoi II nie jest niezalezny! Tam nie ma wjazdu do garazy podziemnych. Wjazd jest mozliwy przez budynek A ale tez przez czyjes miejsca postojowe. Sprawa oczywiscie w sadzie za sprzedaz miejsc postojowych dwukrotnie innym podmiotom. Wykonawca Alanex-Bau to jacys amatorzy. Oni tez byli wykonawca Ostoji I i sami zobaczcie jak to osiedle teraz wyglada w wewnatrz. Plytki odpadaja, sciany pekaja, z rur cieknie brak wentylacji i oswietlenia. Ogolnie piszac to wielkie bagno. Niedlugo sprzedaje moje mieszkanie z budynku A - halas z Tesco z gowniarstwem jakie tam sie zjezdza dziala destrukcyjnie na okolice. Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzic Ostoji I aby porozmawiac z mieszkancami, ktorzy zgodnie stwierdza ze Ostoja II to bagno. Ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.polkomtel.com.pl 31.07.03, 18:58 czy to znaczy, że nie zostawiono miejsca na przejazd pomiędzy garażami? Gość portalu: Ada napisał(a): > Gość portalu: BIG LEBOWSKI napisał(a): > > > Ja także zastanawiam się nad podpisaniem umowy z Alanexem. Jesli ktos coś > wie > o > > > > poprzedniej inwestycji tego developera, prosze dajcie znać. Dzięki. > > > > Big Lebowski > > > Ja jestem mieszkanka budynku A (ten 11 pietrowy w Ostoji I). > Z mojego punktu widzenia to jest wielki przekret to osiedle. Sa problemy z > wlasnoscia dzialek 55/21,55/132,55/25. Dzialka 55/132 byla sprzedana dwukrotnie > > co pociaga za soba spraew w sadzie. Budynek D w Ostoi II nie jest niezalezny! > Tam nie ma wjazdu do garazy podziemnych. Wjazd jest mozliwy przez budynek A ale > > tez przez czyjes miejsca postojowe. Sprawa oczywiscie w sadzie za sprzedaz > miejsc postojowych dwukrotnie innym podmiotom. > Wykonawca Alanex-Bau to jacys amatorzy. Oni tez byli wykonawca Ostoji I i sami > zobaczcie jak to osiedle teraz wyglada w wewnatrz. Plytki odpadaja, sciany > pekaja, z rur cieknie brak wentylacji i oswietlenia. Ogolnie piszac to wielkie > bagno. Niedlugo sprzedaje moje mieszkanie z budynku A - halas z Tesco z > gowniarstwem jakie tam sie zjezdza dziala destrukcyjnie na okolice. > Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzic Ostoji I aby porozmawiac z mieszkancami, > ktorzy zgodnie stwierdza ze Ostoja II to bagno. > Ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.nask.waw.pl 04.08.03, 09:56 Tak, nie ma wolnego miejsca wsrod miejsc postojowych w bud A. Odpowiedz Alanexu jest taka: "Wykupi sie".... smieszne, a jak nie? CZy mieszkancy z bloku A dopuszcza dodatkowy "obcy" ruch przez swoj garaz??? Watpie i sama sie o to postaram aby nie puscili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 213.241.54.* 25.07.03, 17:09 Ostoja II to nieporozumienie. Nie wiem, czy widzieliscie plany mieszkan. Ale to jeszcze nic. Brak wlasnego wjazdu do garazu, bezposrednie sasiedztwo wysokiego bloku i to okna w okna, juz nie wspomne o czesci przerzuconej nad ulica Dukt Kabacki - ktos chcialby mieszkac nad ulica..?!? Wybor jest wiec taki: albo od glosnej Wawozowej, albo od wysokiego bloku, albo nad ulica. Pomijam fakt, ze mieszkancy Ostoi I chyba nie patrza na budowe i przyszlych lokatorow zyczliwym okiem. Osobiscie nie chcialbym mieszkac w takim miejscu, na dodatek za takie pieniadze. Jedyny plus to metro obok, ale czy to taki plus, ktory rownowazy wszystkie te minusy? Rozmawialem z jednym gosciem z Ostoi I - b. negatywnie sie wyrazal o inwestorach/wykonawcach Ostoi I i II (cytat: "to ta sama klika zainteresowana jedynie wyciagnieciem pieniedzy"). Ja dziekuje, poszukam innej lokalizacji, choc chetnie na Kabatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIG LEBOWSKI Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: 217.153.35.* 01.08.03, 18:42 Postanowiłem dać sobie spokój z Alanexem.Z Kabatami też, bo dokładnie sie im przyjrzałem.To co sie tam wyrabia,mieszkania okna w okna, to dobre tylko dla podglądaczy. Pozdrawiam wszystkich i dziekuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kabaty: Ostoja2: alanex-bau IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 22:28 powiem tyle: U-N-I-K-A-C! omijac z daleka! szczera rada Odpowiedz Link Zgłoś