Gość: Wojtek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 10:14 na jakim etapie jest stan zaawansowania robót na osiedlu Ogrody Bema -czy zdążą do 30 marca 2004r. , tak jak mówią w umowie? . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotrek Re: Ogrody Bema JWC IP: *.chello.pl 22.07.03, 12:10 budynek D rośnie dosyć sprawnie, natomiast w budynkach E leją fundamenty. niestety koniec przesunie się co najmniej do grudnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcink Re: Ogrody Bema JWC IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 16:27 Gość portalu: piotrek napisał(a): > budynek D rośnie dosyć sprawnie, masz na mysli budynek C >natomiast w budynkach E leją fundamenty. zgadza sie > niestety koniec przesunie się co najmniej do grudnia. na dzis takiego opóźnienia nie ma, mysle tak: C - do ok. czerwca, E - do ok. wrzesnia zajrzyj na ogrodybema.of.pl/ Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ogrody Bema JWC IP: *.chello.pl 23.07.03, 10:49 dzięki że mnie trochę pocieszyłeś, ale w rozmowie z panią dyrektor padł termin grudniowy. chcą ze mną podpisać aneks ze zmianą terminu do 31 grudnia. ale bardzo bym chciał, żebyś to ty miał rację. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcink Re: Ogrody Bema JWC IP: *.acn.waw.pl 27.07.03, 21:43 Gość portalu: piotrek napisał(a): > dzięki że mnie trochę pocieszyłeś, ale w rozmowie z panią dyrektor padł termin > grudniowy. chcą ze mną podpisać aneks ze zmianą terminu do 31 grudnia. > ale bardzo bym chciał, żebyś to ty miał rację. > pozdrawiam a z jakiego powodu miałbys ten aneks podpisywac jesli mozna spytac? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Ogrody Bema JWC IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 21:56 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > na jakim etapie jest stan zaawansowania robót na osiedlu Ogrody Bema -czy > zdążą do 30 marca 2004r. , tak jak mówią w umowie? . A przepraszam czy kolega nie slyszal wczesniej o slynnej juz terminowosci i jakosci JWC? Nie chce mi sie wierzyc bo o tym to chyba juz wszyscy w kraju slyszeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Ogrody Bema JWC IP: *.com.pl 30.07.03, 08:09 Gość portalu: maly napisał(a): > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > > na jakim etapie jest stan zaawansowania robót na osiedlu Ogrody Bema -czy > > zdążą do 30 marca 2004r. , tak jak mówią w umowie? . > > A przepraszam czy kolega nie slyszal wczesniej o slynnej juz terminowosci i > jakosci JWC? > Nie chce mi sie wierzyc bo o tym to chyba juz wszyscy w kraju slyszeli... ku przestrodze przyszłych nabywców mieszkań JV Destr. powiem tylko,że w moim 1,5 rocznym, wykończonym na "tiptop" mieszkaniu z sufitu odpadł tynk "tylko" 4 m2. Mieszkanie do ponownego remontu, inspektor biorący udział w komisji napisał, ze przebywanie w pomieszczeniu skutkuje zagrożeniem zdrowia i życia. Nic dodać nic ująć. Ja jestem załamana. Jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem dalszych info. to prosze pytać. pozdrawiam perla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Re: Ogrody Bema JWC IP: *.com.pl 30.07.03, 08:22 Gość portalu: perla napisał(a): > Gość portalu: maly napisał(a): > > > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > > > > na jakim etapie jest stan zaawansowania robót na osiedlu Ogrody Bema > -czy > > > zdążą do 30 marca 2004r. , tak jak mówią w umowie? . > > > > A przepraszam czy kolega nie slyszal wczesniej o slynnej juz terminowosci > i > > jakosci JWC? > > Nie chce mi sie wierzyc bo o tym to chyba juz wszyscy w kraju slyszeli... > > ku przestrodze przyszłych nabywców mieszkań JV Destr. powiem tylko,że w moim > 1,5 rocznym, wykończonym na "tiptop" mieszkaniu z sufitu odpadł tynk "tylko" 4 > m2. Mieszkanie do ponownego remontu, inspektor biorący udział w komisji > napisał, ze przebywanie w pomieszczeniu skutkuje zagrożeniem zdrowia i życia. > Nic dodać nic ująć. Ja jestem załamana. > Jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem dalszych info. to prosze pytać. > pozdrawiam > perla > > > > > > > > www.jerozolimskie.pl/forum/showflat.php?Cat=&Board=usterka&Number=27255&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ogrody Bema JWC IP: *.chello.pl 30.07.03, 07:10 wybacz ale za 6 m-cy opóźnienia chcę rekompensatę. mogę naliczyć odsetki, ale to tylko ok.1800 zł. tak więc za pół roku to chyba mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Ogrody Bema JWC IP: *.era.pl 31.07.03, 17:43 Powiem wam tak. Rozmawiałem z Majstrem na budowie i ten zapewniał mnie ża budynek C najpóźniej do Czerwca będzie oddany a budynki E najpóźniej do września. Jakby nie patrzeć to 3 miesiące temu - dokładnie 3 miechy budynek C był w takim stanie jak budynki E. Można więc domniemywac że za 3 miesiące a więc 1 listopada budynki E będą wyglądały jak dziś C. O ile zima nie zakoczy budowlańców w listopadzie to do końca roku Budynki E powinny mieć dach. Jeżeli zima zaskoczy to opóźnienie wzrośnie. Ludzie nie dajcie się zwariować. Siedzę w budowlance od wielu lat i powiem wam że na pogodę nie ma rady. Nawet ludzie prywatnie budujący sobie mieszkania mają opóxnienia 2 letnie w stosunku do planów. pzdr MM Odpowiedz Link Zgłoś