Dodaj do ulubionych

Villa Chopina, Łomianki

IP: *.aster.pl 09.03.08, 18:23
Witam, zbieram informacje na temat inwestycji-blizniakow w
Łomiankach "Villa Chopina". Czy sa osoby, ktory juz nabyly taki
domek ? Interesuje mnie rowniez wyjazd i wjazd w godzinach szczytu
do Wawy. Czy inwestor jest ok ? Prosze pomozcie dokonac wlasciwego
wyboru.
Obserwuj wątek
    • Gość: emir Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:33
      cześć również poszukuję ofert zakupu domów w Łomiankach jeżeli
      chodzi o osiedle villa chopina to niestety nie udało mi się obejrzeć
      poprzednich realizacji tej firmy-podejrzewam ,że jest to ich
      pierwsza realizacja a jeżeli chodzi o firmy ,które zaczęły budować
      lub powstały w tzw boomie budowlanych to podchodzę do tego
      sceptycznie. Preferuję doświadczone firmy.
      Sprawdź jeszcze oferty firmy perfektinvest,elmis i dompol ,które też
      budują w Łomiankach.
      emir
      • Gość: emir Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 19:11
        przejrzałem oferty perfekt invest i dompol całkiem ciekawie i firmy
        już mają na koncie jakieś realizacje -więcej ma dompol
        • zbyniek40 Re: Villa Chopina, Łomianki 01.04.08, 17:13
          Znajomy, co się dobrze zna na rynku i śledzi inwestycje w łomiankach
          chciał kupić, ale po zobaczeniu 'inwestorów' i rozmowie sie
          wystraszył i wycofał, to jacyś kretacze: firma to osoba fizyczna (a
          wiec wiadomo, że potem 'szukaj wiatru w polu'). zero biura, wszystko
          w samochodzie jakimś dziwnym, dziwni ludzie niewzbudzający zaufania.
          nic wczesniej nie zbudowali. On kupuje co innego. W obecnym boomie
          mieszkaniowym można sie łatwo naciąc i stracic pieniądze, wiec
          dokładnie wszystko sprawdźcie i przy jakiejkolwiek wątpliwości kupić
          cos innego, pewnego.
          • Gość: Obserwator Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:03
            Te Łomianki są strasznie przereklemowane, dojazd przechlapany,
            jedzie się ok. godziny do centrum, wiecznie zakorkowaną trasą
            gdańską, którą uderza do stolicy cała pólnocna Polska. Same Łomianki
            są bankrutem, bo są zadłużone na Centrum Integracyjne do 2021 roku!
            A Chopina to wiejska droga rozjeżdżona przez ciężarówki. Byle
            dalej!!!
            • duszek_o Re: Villa Chopina, Łomianki 23.07.08, 08:49
              JA JESTEM mieszkanką łomianek OD 35 LAT I POWIEM SZCZERZE, ZE łomianki mają 2
              PLUSY: LAS I wisłe, i to wszystko poza tym koszmarne dojazdy do centrum,
              koszmarnie drogo w sklepach, 1 szkoła podstawowa 2 przedszkola i żadnej
              infrastruktury, wyprowadzam sie poza Grodzisk mazowiecki,
              • Gość: jacek las i Lomianki - s8 odetnie Lomianki od Puszczy IP: *.dsl.sil.at 23.07.08, 22:34
                i do lasu bedzie duzo dalej ...
          • one8 Re: Villa Chopina, Łomianki 11.04.08, 21:40
            A ja mam bardzo pozytywna opinie o tej inwestycji, kupilem tam
            wlasnie dom, wlasciciele bardzo sympatyczni, pomocni, elastyczni w
            kwestii rozkładu, instalacji. Domy maja bardzo ładny rozkład, są
            nowoczesne, zero skosów - to dla mnie bardzo ważne. Okolica
            spokojna, droge ostatnio utwardzili, dojazd - w miarę najlepszy z
            możliwych do Centrum, polecam.
            • Gość: pytacz Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:03
              Ja tam się kiedyś przejechałem na takich ludziach co wcześniej nie
              mieli nic do czynienia z budownictwem a potem nagle zachciało im się
              budować domy...więc jeżeli będę kupować dom to zwrócę uwagę czy
              kupuję od firmy,która ma już na koncie jakieś realizacje, ile czasu
              dana firma istnieje itp... Niestety kupowanie od osób fizycznych
              bądź firmy,która nie ma na swoim koncie żadnych realizacji i wzięła
              się za budowę bo warunki były ku temu sprzyjające pociąga za sobą
              niebezpieczeństwo,że później w przypadku reklamacji możan mieć
              problemy poza tym nie wiadomo co po takich ludziach można się
              spodziewać skoro nic przedtem nie wybudowali a zakup domu nie jest
              zakupem tv czy lodówki a nwet jak kupujemy lodówkę to zwracamy uwagę
              jakiej jest marki. JEdnocześnie bałbym się ryzykować i powierzyć
              swoją kasę firmie czy ludziom,którzy nie mają doświadczenia w
              budowaniu domów. Teraz jest tyle ofert na rynku,że można przebierać
              więc moim zdaniem lepiej jest wybrać doświadczoną firmę z dużą
              ilością realizacji na koncie a nie przypadkowych gości,którzy wzięli
              się dopiero co za budowę, ale każdy musi sam ocenić ryzyko czy warto
              czy nie ryzykować kasę swojego życia?
              • Gość: nieładnie tak! Re: Villa Chopina, Łomianki IP: 212.160.172.* 23.07.08, 15:31
                ślepy by się zorientował, że pisze to "konkurencja"
                • Gość: matka Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 17:11
                  A co w tym złego,że ktoś przed zakupem chce zobaczyć co tacy ludzie
                  lub firma już ma w dorobku? Co w tym złego,że ktoś woli wybrać
                  firmę,która już na swoim koncie realizacje osiedli i większe
                  doświadczenie w realizacji a posty od osób,które kupiły już od nich
                  domy dają również dużo do myślenie bo na pewno nie są
                  pozytywne...,ale każdy musi sobie sam zdanie wyrobić...może są
                  tacy,którym to nie przeszkadza,że firma nie ma doświadczenia ani nie
                  może się pochwalić żadnymi realizacjami oprócz tej inwestycji?
            • witciu Re: Villa Chopina, Łomianki 22.06.08, 19:14
              hej! ja też kupiłam tam dom,w kiedy podpisywaliśmy akt notarialny-tez opinie
              mieliśmy jak najbardziej pozytywne,chociaż developer składał nam ofertę domu z
              grzejnikami,jak przyszło do ustalenia standardów wykończenia to okazało sie ,że
              nie wchodzą w standard.zwolnienie działek z hipoteki miało być 2 tyg po
              podpisaniu aktu,toteż my załatwialiśmy kredyt w tempie ekspresowym,zwolnienie
              dostali niedawno u a my znowu musimy załatwiać kredyt bo warunki sie przedawniły
              a dev. nie chciał załatwić promessy.W rozmowach przy kupnie i u notariusz miała
              być rura pod ew. kanalizację,drzwi antywłamaniowe z atestem-cóż rurę trzeba
              wykopać na własny koszt a drzwi kosztują 800 zł,to nawet frajer się
              włamie.Oczywiście prąd budowlany ma być do września 2009-o czym dowiedzieliśmy
              się w zasadzie przypadkiem(chociaż to ,że "w ogóle będzie prąd to dobrodziejstwo
              dev. bo EKO nie mają,podobnie jak to że robią instalacje pod klijenta a nie
              zgodnie z projektem" (jakim projektem przecież nie mają projektu instalacji i
              elektryki-nie zakupili takiego projektu) ,miała być barierka na tarasie -teraz
              taras jest wystarczająco wysoki i nie jest potrzebna,już nie dopytywałam czy
              zrobią barierkę przy dużym oknie w dużej sypialni-reasumując brak doświadczenia
              i dokładnej kalkulacji kosztów(a może pazerstwo?) mam jeszcze kilka niezbyt
              pozytywnych drobnych uchybień -niestety nie rzucają pozytywnego światła na tych
              ludzi,a szkoda.Czekam na Twoje opnie i pozdrawiam sąsiada/kę
              • Gość: Obserwator Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 20:29
                Ano widzisz, trzeba wierzyć w Mądrość tego forum!
                Teraz to już po ptokach, jeszcze dadzą się Ci we znaki te Łomianki,
                gdy zaczniesz godzinę dojedżać do centrum!
                • Gość: kensio Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:09
                  ciekawe ile ci ludzie,którzy sprzedają i zlecają budowę tego osiedla
                  zrealizowali huż domów. Nawet biura z prawdziwego zdarzenia nie
                  mają.Poza tym osiedle położone jest przy drodze gruntowej. Wszyscy
                  ci,którzy kupią tam domy będą musieli zaopatrzyć siebie i swoje
                  rodziny w GUMIAKI oraz SAMOCHODY TERENOWE bo przecież developera nie
                  obchodzi,że w terenie w któym buduje dojazd jest tylko utwardzoną
                  drogą ,która podczas roztopów zamienia się w błoto.
                  Jest tyle ofert na rynku do wyboru szczególnie w Łomiankach.
                  Osobiście szukam doświadczonego developera a nie osób,które nagle w
                  tzw boomie budowlanym kupiły działkę i zachciało im się bez żadnego
                  doświadczenia rozpocząć proces inwestycyjny.
              • Gość: Tie Re: Villa Chopina, Łomianki IP: 193.24.24.* 27.08.08, 13:18
                > Oczywiście prąd budowlany ma być do września 2009-o czym dowiedzieliśmy
                > się w zasadzie przypadkiem(chociaż to ,że "w ogóle będzie prąd to dobrodziejstw
                > o
                > dev. bo EKO nie mają,podobnie jak to że robią instalacje pod klijenta a nie
                > zgodnie z projektem" (jakim projektem przecież nie mają projektu instalacji i
                > elektryki-nie zakupili takiego projektu) ,miała być barierka na tarasie -teraz
                > taras jest wystarczająco wysoki i nie jest potrzebna,już nie dopytywałam czy

Kolego o deweloperze budującym obok (Eko Development) to można sporo złych
                rzeczy, ale akurat prąd budowlany to jest od kwietnia przynajmniej, a docelowe
                łącza są gotowe i mieszkańcy z tego co wiem czekają tylko na montaż licznika
                energii elektrycznej.

Do Autora wątku:
                Minusy:
                - brak kanalizacji i wodociągu o ile wiem w tej części Al. Chopina (zawsze mnie
                bawi ta "ALEJA"),
                - dojazd rzeczywiście może być problem aczkolwiek wspomnianą godzinę (dokładnie
                ok 50 minut) to zdarzyło mi się jechać raz dwa razy w ciągu ostatniego roku (raz
                jak drogowców zima zaskoczyła, drugi raz o ile dobrze pamiętam w piątek przed
                pierwszym weekendem wakacyjnym), aczkolwiek wbijanie się do samego centrum mądre
                nie jest ja przesiadam się na P&R Marymont do metra i dojazd do pracy w
                granicach mam 35-40 minut,
                - beznadziejne nawierzchnie "dróg" w okolicy Chopina.
            • Gość: współczuć tylko Re: Villa Chopina, Łomianki IP: 212.160.172.* 23.07.08, 15:29
              A w biurze cię podjęli, czy na chybcika w samochodzie. Daj se siana
              z tym słodzeniem i nie rób z kogoś idioty pisząc o dojeździe do
              Warszawy, bo to porażka na całej linii ( i bez przyszłości -
              zaglądnij w plany zagospodarowania terenu w gminie )
              • Gość: kensio Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:48
                Mnie podjeli w samochodzie hihi poprostu prostactwo i żenada moim
                zdaniem...
                • Gość: my Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.sferia.net 24.07.08, 14:28
                  my negocjowaliśmy warunki zakupu, zaproponowano nam 3 tyś z ceny - buuu
                  • Gość: Rass Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:38
                    Osobiście wolę doświadczone firmy z dorobkiem w postaci już
                    wybudowanych osiedli...przynajmniej nie kupuje się tzw kota w
                    worku...
                    • Gość: Rass Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:43
                      Staram się trzymać z daleka od firmy,które powstały w tzw boomie
                      budowlanym, gdzie po prsotu skrzyknęło się kilku znajomków złożyli
                      sie na działeczkę i postanowili sprzedawać nagle domki...
                      Wolę kupić dom od doświadczonej firmy z jakimś udokumentowanym
                      dorobkiem a moje doświadczenie pokazuje,że lepiej korzystać z usług
                      firm,które mają renomę i wyrobioną markę. Nie chcę żeby na mnie
                      firma się uczyła...po prostu...a ofert w Łomiankach jest
                      multum...wystarczy poszukać...
                      • Gość: Stef34 Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.eranet.pl 26.08.08, 22:24
                        Jaki jest dojazd do Łomianek każdy wie, pokażcie mi gdzie jest teraz
                        lepszy dojazd do Centrum - z Ursynowa też sie jedzie koło 50 min
                        samochodem. Tu przynajmniej nie ma blokowisk i setek tysiecy ludzi,
                        jest za to cisza, spokoj i bliski kontakt z przyrodą. Co do Villi
                        Chopina to też początkowo miałem wątpliwości ale po sprawdzeniu
                        właścicieli i dokumentów zdecydowałem się na zakup i nie żałuję -
                        uzgadniany jest ze mną każdy szczegół wykończenia, jakosc robót jest
                        dobra, za miesiąc odbieram dom i mam nadzieje że znajdą się fajni
                        sąsiedzi, najlepiej z dziećmi - my mamy dwójkę. Tylko proszę nie
                        jacyś frustraci jak niektórzy z forumowiczów...
                        • Gość: Obserwator Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:17
                          No to wdępnąłeś nie powiem w co Stef34, przekonasz się o tym za
                          kilka dni,gdy szkolna brać uderzy do szkół i znów Łomianki utkną w
                          jednym wielkim korku. Te Korki z Ursynowa, o których piszesz, to
                          mały pikuś w porównaniu z łomiankowskimi.
                          Wkrótce zaczniesz myśleć o powrocie do miasta, jak wielu którzy w
                          łomiankowskie rejony niepatrznie się zapuścili:
                          wyborcza.pl/1,76842,4802286.html
                        • Gość: spoker Re: Villa Chopina, Łomianki IP: 85.232.226.* 28.08.08, 14:59
                          mio
                        • Gość: spoker Re: Villa Chopina, Łomianki IP: 85.232.226.* 28.08.08, 15:11
                          Mieszkam obok tego osiedla i z racji sąsiedztwa obserwuję tą budowę
                          od zera i uwierzcie mi że ten developor buduje całkiem solidnie, jak
                          firma ma się zwinąc, to nie ważne czy będzie miała super biura tak
                          jak niektórzy tu piszą i dorobek wielu lat, to i tak się zwinie.
                          • Gość: adiunkt Re: Villa Chopina, Łomianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:01
                            Hehe kolejny naganiacz... co inwestycja się nie sprzedaje...hehehe
                            Ja tam wolę sprawdzonych deweloperów,którzy na swoim koncie mają szereg
                            zrealizowanych inwestycji a nie ludków,którzy się nagle skrzyknęli jak był boom
                            budowlany kupili działeczkę i budują domki...Jakby budowa była prosta to bym też
                            się wziął za budowlankę...
            • pisuary Re: Villa Chopina, Łomianki 07.08.08, 16:30
              Słuchajcie forumowicze: w takim razie gdzie kupić domek, tak aby było 15 km do centrum i dojazd szybki? Bo jak pomysle o dojezdzie z Ursynowa, z bloku o 15 pietrach, to nie robi na mnie wrazenia nawet to że z Łomianek dojeżdża się 20 minut dłużej. Komfort życie jest nieporównywalny.
              I nie reklamujcie (jak ktos juz na forum) innych firm i np. Grodziska bo to mnie osłabia! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka