IP: *.aster.pl 19.03.08, 22:34
A mozesz mi powiedzieć co reklamuję? Jak na razie to mam stracha.
Zaproponuj mi tez inwestycję mieszkaniową,której nie będę spłacac
przez następnych 40 lat.Chętnie skorzystam z rady.
Szczerze mówiac to wole spłacać sobie niz komus innemu.A poza tym
zdaje sie ,ze średnia spłata kredytów następuje po ok 10
latach.Robią to oczywiscie Ci bardziej pomysłowi w życiu:)
Panna Kaś
Obserwuj wątek
    • Gość: ? sama sobie kredyt dasz? IP: *.acn.waw.pl 19.03.08, 22:40
      • Gość: gsk Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 19.03.08, 22:49
        marsz do łóżeczka, już późno. Niektórzy pracują i dobrze zarabiają
        muszą wcześnie wstać więc chłopczyku nie rób scen nie przeszkadzaj
        mamusi i zamknij już oczka
        • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 19.03.08, 22:58
          do łozeczka jeszcze za wcześnie.
          A moze tak wszyscy trochę wyluzują?
          • Gość: mg Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 19.03.08, 23:11
            > do łozeczka jeszcze za wcześnie.
            > A moze tak wszyscy trochę wyluzują?

nie wyluzują - pomyliłaś fora;) Tu rządzi klika frustratów, zaraz
            wybiją ci z głowy jakiekolwiek zakupy.
            • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 19.03.08, 23:18
              mg-dzięki za wsparcie,widzę ,ze są tu jeszcze nieliczni normalni.:)
              • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 19.03.08, 23:28
                Gość portalu: Kaś napisał(a):

> mg-dzięki za wsparcie,widzę ,ze są tu jeszcze nieliczni normalni.:)

sorry, że sielankę popsuję, ale pytanie "?" jest sensowne. Kredyt kosztuje i też
                nabijasz komuś kabzę. Przy takich cenach ofertowych wyrzuca się w błoto dużo
                więcej przy kredycie (same odsetki) niż przy wynajmie. W dodatku sprzedaż stoi i
                podniesienie cen, lub nawet ich utrzymanie, jest nierealne.
                Rozwiń myśl z pierwszego postu, bo na razie ten wątek wygląda jak jakaś grupa
                wsparcia :-\ No chyba, że taki ma pozostać.
                • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 19.03.08, 23:46
                  Oczywiscie masz rację ,ze kredyt wychodzi drozej,niz wynajem ,no ale
                  cos za coś! Wynajmuję juz 2 lata i mam dosyć tego,ze nie mogę sobie
                  wbic gwozdzia w sciane,albo,ze właściciel moze w kazdej chwili
                  zrobic mi nalot bo ma klucze.
                  A czy mieszkania stoją? Chyba kwestia lokalizacji.Cały czas szukałam
                  na Kabatach,ale to co mi sie podobało nie było w ofercie nawet parę
                  godzin,znikało jak świeze bułeczki:?(
                  Wniosek jeden -"stoją" koszmary architektoniczne,a "idą " dobre
                  miejsca.Jak myslicie????
                  • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 19.03.08, 23:56

> Cały czas szukałam na Kabatach,ale to co mi sie podobało nie było > w ofercie
                    nawet parę godzin,znikało jak świeze bułeczki:?(

Na tym forum jest dużo podpuch. O inwestycjach się nie gada, gada się o wiośnie
                    i innych rzeczach. Trudno, takie czasy.

Krótkie pytanie: o jakiej inwestycji z Kabat to napisałaś?
                    • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 20.03.08, 00:03
                      np:

Kabaty-Brzeziny 2000 i Edbud
                      Stokłosy-Struss i Włodarzewska
                      Natolin-wersal()tylko w teorii bo mieszkania które zostały są fatalne

Najbardziej odpowiadały mi Brzeziny,choc zdania o deweloperze
                      niepochlebne(ale o którym teraz piszą dobrze).Najwazniejsze dla mnie
                      to lokalizacja-blisko metra.
                      • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 20.03.08, 14:08
                        > Kabaty-Brzeziny 2000 i Edbud
                        > Stokłosy-Struss i Włodarzewska
                        > Natolin-wersal()tylko w teorii bo mieszkania które zostały są fatalne

Kaś Kaś, wiesz ile te inwestycje mają lat? Jak rozumieć twój tekst:

"A czy mieszkania stoją? Chyba kwestia lokalizacji.Cały czas szukałam
                        na Kabatach,ale to co mi sie podobało nie było w ofercie nawet parę
                        godzin,znikało jak świeze bułeczki:?( "

jakaś retrospekcja? 2006/2007 rok już dawno za nami, tak jak sprzedaż na pniu,
                        tak jak sprzedaż po 3k euro/m2, tak jak panika i 50% marże
                        • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.acn.waw.pl 20.03.08, 14:18

Słuchajcie,wszyscy mamy "po trochu" racje bo punkt widzenia zalezy
                          od punktu siedzenia.Ale o to chyba chodzi,zeby podyskutować i
                          przekazac innym swój punkt widzenia.Tylko spokojnie proszę.
                          Pytanie do wszystkich piszących.A Wy gdzie mieszkacie-w
                          swoim ,wynajętym?
                          • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 20.03.08, 14:23

> Słuchajcie,wszyscy mamy "po trochu" racje bo punkt widzenia zalezy
                            > od punktu siedzenia.

ale wprowadzasz ludzi w błąd. Mam "po trochu" rację? Chcesz o tym podyskutować?
                            • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.acn.waw.pl 20.03.08, 14:28

A dlaczegóz to niby wprowadzam ludzi w błąd?
                              • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 20.03.08, 14:32

> A dlaczegóz to niby wprowadzam ludzi w błąd?

ty mi powiedz dlaczego. Możesz zacząć od tego:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=77225979&a=77249981
                                • Gość: Kaś Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.aster.pl 20.03.08, 19:16
                                  Thomas.levy,w dalszym ciągu nie wiem o czym mówisz? Sprecyzuj swój
                                  zarzut w kierunku mojej osoby.Wypisałam paru deweloperów i co?
                                  • thomas.levy Re: sama sobie kredyt dasz? 20.03.08, 19:41

> Thomas.levy,w dalszym ciągu nie wiem o czym mówisz?

zgaduję, że chyba tak.

> Sprecyzuj swój zarzut w kierunku mojej osoby.Wypisałam paru
                                    > deweloperów i co?

Na mój post "W dodatku sprzedaż stoi i
                                    podniesienie cen, lub nawet ich utrzymanie, jest nierealne" odpisałaś "to co mi
                                    sie podobało nie było w ofercie nawet parę
                                    godzin,znikało jak świeze bułeczki:" Napisałaś to w marcu 2008.
                                    Ktoś tu mataczy.

Krótkie pytanie: Jest zastój czy mieszkania sprzedają się na pniu?
                  • Gość: znawca Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.chello.pl 19.03.08, 23:57
                    Te mieszkanie ktore kupisz teraz na raty - 30 lat bedzie twoje jak
                    splacisz ostatnia rate! Splacalas jakis wiekszy kredyt przez
                    conajmniej 3 lata? Na swiecie 60 % ludnosci wynajmuje mieszkania
                    przez cale zycie patrz USA.
                  • Gość: M3 Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.bas.roche.com 20.03.08, 11:14
                    > A czy mieszkania stoją? Chyba kwestia lokalizacji.Cały czas
                    szukałam
                    > na Kabatach,ale to co mi sie podobało nie było w ofercie nawet
                    parę
                    > godzin,znikało jak świeze bułeczki:?(

100% racji. Tanieć będą jakieś babole. Jak pisałem w wątku o
                    Piasecznie. Jeżeli wyznacznikiem jest cena to czekać, czekać i
                    czekać i kopić w końcu jakiegoś gniota za pół ceny. Dla dobrego
                    mieszkania nie warto czekać bo się po prostu nie doczeka. I się
                    powtórzę. Definicja dobrego mieszkania dla mnie:
                    - na Warszawę mnie nie stać ale Piaseczno jest jak najbardziej
                    akceptowalne
                    - budynek nie więcj niż 3 piętra
                    - nie na parterze
                    - nie na ostatnim piętrze
                    - sąsiednia zabudowa niska, najlepiej jak domki (można, można)
                    - mieszkanie wschód-zachód (sypialnia i jeden pokój na wschód)
                    - nie nad wjazdem do garażu
                    - > 60m2
                    - łazienka i WC osobno
                    - hol to nie 1/2 mieszkania

Nie wiem w ogóle czy na temat ale temat w końcu "?" :)
                    • ty_jeleniu Re: sama sobie kredyt dasz? 21.03.08, 13:17
                      Gość portalu: M3 napisał(a):

> Dla dobrego
                      > mieszkania nie warto czekać bo się po prostu nie doczeka. I się
                      > powtórzę. Definicja dobrego mieszkania dla mnie:
                      > - na Warszawę mnie nie stać ale Piaseczno jest jak najbardziej
                      > akceptowalne
                      > - budynek nie więcj niż 3 piętra
                      > - nie na parterze
                      > - nie na ostatnim piętrze
                      > - sąsiednia zabudowa niska, najlepiej jak domki (można, można)
                      > - mieszkanie wschód-zachód (sypialnia i jeden pokój na wschód)
                      > - nie nad wjazdem do garażu
                      > - > 60m2
                      > - łazienka i WC osobno
                      > - hol to nie 1/2 mieszkania

to opychasz?
                      www.gratka.pl/dom/tresc/26-26268734-mazowieckie-piaseczno-knaziewicza.html?w=a095600152513f23&s=1
                      czy inne?
                      Daj linka, napisz że SUPER! PILNE! OKAZJA! wrzuć cenę i się razem pośmiejemy.
                      • Gość: M3 Re: sama sobie kredyt dasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:33
                        > to opychasz?
                        > www.gratka.pl/dom/tresc/26-26268734-mazowieckie-piaseczno-
                        knaziewicza.html?w=a095600152513f23&s=1
                        > czy inne?
                        > Daj linka, napisz że SUPER! PILNE! OKAZJA! wrzuć cenę i się razem
                        pośmiejemy.

Ale ja nie chcę sprzedać. Kupiłem. Link jest w wątku, w którym
                        piszesz coś o kiosku chyba. Nie wiem co tam dokładnie masz na myśli.
                        Chcesz sprzedać kiosk?:)
    • Gość: pomysłowy Dobromir z GE Money Bank IP: *.acn.waw.pl 19.03.08, 23:50
      Gość portalu: do steady_at_najx napisał(a):

> A poza tym zdaje sie ,ze średnia spłata kredytów następuje po ok 10
      > latach.Robią to oczywiscie Ci bardziej pomysłowi w życiu:)

zdaje się. Po 10 latach kawalerka robi się za mała. Jak się ją sprzeda i weźmie
      większy kredyt to wygląda to w poprzednim banku jak spłata.
      • Gość: XKris Re: z GE Money Bank IP: 193.201.167.* 20.03.08, 09:56
        mam takie jedno pytanie w jaki sposob to sprawdzili ze 10 lat, z
        tego co sie orientuje rynek kredytow hipotecznych w polsce ruszyl
        jakos 5 lat temu, wczesniej zeby dostac kredyt trzeba bylo miec taka
        sama kase jak wysokosc kredytu?? no chyba ze oparli badania na
        probce 10 kredytow, hahahahahahaha
        • steady_at_najx Re: z GE Money Bank 20.03.08, 10:54
          Dajcie sobie spokoj, przeciez to zwykla naganiaczka - wystarczy
          poczytac jej posty - w tym watku glosi haslo "lepiej kupowac niz
          wynajmowac" i "zaradni sobie radza"

Kazdy watek to inny nick - a rece sie tak trzesa, ze zamiast
          odpowiedziec na poprzednim watku tworzy nowe. Szkoda czasu i pradu.
          • the-dubliner Re: z GE Money Bank 20.03.08, 11:30
            i co taki naganiacz ma z tego, ze namowi 1 osobe? smiech na sali
        • Gość: ttdd Re: z GE Money Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 14:38
          Mlody jestes. Ja w 2000 bralem na 100pct w usd. To juz 8 lat temu... a
          podlapalem pomysl od kolegi, ktory rok wczesniej bral... on odkryl tego ge bez
          wkladu wlasnego... a przed nim brali w innych bankach w eur na ok 80 oct wartosci...
          • Gość: heheh Re: z GE Money Bank IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 19:43
            a zaraz udowodnią że nie opłaca się rata w której 30% to spłata
            kapitału a 70% to odsetki, w porównaniu z najmem w kótrym mają 100%
            odsetek ;)
            • Gość: faraon Re: z GE Money Bank IP: *.aster.pl 20.03.08, 19:48
              ale oni nie porównują z najmem , przecież wszyscy z KZS mają już
              mieszkania i działki i domy kupione dawno temu;) dzięki temu nie
              zauważyli że ceny wzrosły o 150% lecz teraz cieszy ich spadek o 5
              albo 15
              • Gość: dla mnie bomba Re: z GE Money Bank IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 20:13
                jescze nigdy nie było takich cen najmu jak obecnie na rynku,
                zobaczymy co powiedza jak im sie pokończą umowy,
                • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 20.03.08, 20:53
                  Gość portalu: dla mnie bomba napisał(a):

> jescze nigdy nie było takich cen najmu jak obecnie na rynku,
                  > zobaczymy co powiedza jak im sie pokończą umowy,

pochwal się co wymyśliłeś. Bo się już denerwuję na samą myśl, co by było gdyby
                  ceny, tej rekordowej liczby mieszkań, nie miały spaść, tylko gdyby te mieszkania
                  miały pójść pod wynajem.
                  Masakra.
                  • Gość: heheh Re: z GE Money Bank IP: *.as.kn.pl 21.03.08, 07:58
                    rekordowa liczba mieszkań buahahahah te całe 20tyś M w W-wie ?
                    to dla ciebie rekord synku ?
                    to popatrz ile budowali u sąsiadów u których tak się cieszycie że
                    jest tanio:

www.globalpropertyguide.com/Europe/Germany/Price-History
                    • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 21.03.08, 11:21
                      Gość portalu: heheh napisał(a):

> rekordowa liczba mieszkań buahahahah te całe 20tyś M w W-wie ?
                      > to dla ciebie rekord synku ?

Wujku. Kiedyś był taki dowcip, że w ZSRR postawili super komputer do zadań
                      gospodarczych, ruscy zaprosili amerykanów, by się pochwalić. Jeden z amerykanów
                      pyta: Ile w Związku Radzieckim przypada par butów na mieszkańca. Komputer myśli,
                      myśli, grzeje się i po dłuższym czasie odpowiada: A u was murzynów biją.

W warszawie jest to rekordowa liczba. Boom bum. Nigdy się tyle nie budowało. No
                      może tuż po wojnie. I ktoś to musi opchnąć, wynająć czy w jakiś inny sposób tymi
                      lokalami rynek zalać.

ty_jeleniu.
                    • poszi Niemcy vs Polska 22.03.08, 00:04
                      > rekordowa liczba mieszkań buahahahah te całe 20tyś M w W-wie ?
                      > to dla ciebie rekord synku ?

Jak dużo to dużo?

> to popatrz ile budowali u sąsiadów u których tak się cieszycie że
                      > jest tanio:

To niby dużo czy mało?

W rekordowym roku 1995 w Niemczech oddano do użytkowania niecałe 570 tyś na 82
                      mln ludności (=7 mieszkań na 1000 mieszkańców), co w 38 mln kraju oznaczałoby
                      260 tys. W zeszłym roku oddano w Polsce 134 tys. mieszkań, rozpoczęto budowę 185
                      tys. i pozwolenia wydano na 248 tys. Trochę mniej, ale już niewiele brakuje.
                      1995 rok to był rekord, piąty rok boomu budowlanego. Obecnie buduje się w
                      Niemczech 250 tys, czyli mniej niż w Polsce w przeliczeniu na mieszkańca.

Warto też porównać demografię w Niemczech w latach dziewięćdziesiatych (rosnąca
                      liczba ludności):
                      en.wikipedia.org/wiki/Image:Germany_demography.png
                      z polską obecnie (malejąca):
                      en.wikipedia.org/wiki/Image:Poland-demography.png
                      W Warszawie w 2007 roku oddano do użytkowania 15,8 tys mieszkań = 9,3 mieszkania
                      na 1000 mieszkańców, rozpoczęto budowę 24,2 tys = 14,1 mieszkania na 1000
                      mieszkańców i wydano pozwolenia na 30,0 tys. = 17,6 mieszkania na 1000
                      mieszkańców. Jak widać pod każdym względem, to więcej niż w 1995 w Niemczech.

Swoją drogą w rekordowym 1996 roku w Berlinie zbudowano 22,1 tys mieszkań
                      www.statistik-berlin.de/pms/3a2/1997/97-07-21a.html
                      Berlin jest 2 razy ludniejszy od Warszawy. Boom pozjednoczeniowy, to w
                      porównaniu z tym, co się dzieje teraz w Warszawie, to był boomik.

Teraz w Berlinie buduje się 3 tys mieszkań. Zasłużyłoby też na "buahahahah", czy
                      trzeba by było czegoś mocniejszego?
            • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 20.03.08, 20:49
              Gość portalu: heheh napisał(a):
              > a zaraz udowodnią że nie opłaca się rata w której 30% to spłata
              > kapitału a 70% to odsetki, w porównaniu z najmem w kótrym mają 100%
              > odsetek ;)

To nie tak. Koszt najmu to około 50% kosztów samych odsetek. Drugie 50% można
              sobie odkładać nawet do skarpety (jest to lepsze niż inwestycja w mieszkanie).
              Teraz możemy pośmiać się razem :)
              • Gość: hehehe Re: z GE Money Bank IP: *.as.kn.pl 21.03.08, 08:04
                -tu brzoza, tu borzoza, uwaga, czy mnie słyszycie, forumowicz pisze
                że można płacić 50% czynszu za najem a drugie 50% odkładać,
                powtarzam - mówi że można odkładać do skarpety,
                bez odbioru.
                • steady_at_najx Re: z GE Money Bank 21.03.08, 11:18
                  > bez odbioru.

masz racje polglowku - nie nadawaj wiecej - skup sie na swojej pracy - tu za wiele nie ugrasz
                • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 21.03.08, 11:26
                  Gość portalu: hehehe napisał(a):

> -tu brzoza, tu borzoza, uwaga, czy mnie słyszycie, forumowicz pisze
                  > że można płacić 50% czynszu za najem a drugie 50% odkładać,
                  > powtarzam - mówi że można odkładać do skarpety,
                  > bez odbioru.

Nie wiem czy cokolwiek zrozumiałeś. Pewnie jesteś niedorobionym inwestorem,
                  zatem myślę, że niewiele zrozumiałeś.
                  Daj przykładowe wyliczenia, jak to wg ciebie leci, to pogadamy. Jak nie
                  potrafisz sam policzyć, a pewnie nie, to idź może po pomoc do OpenFinance i
                  zamieść tu przykład co można kiedy się wynajmuje, a co można kiedy się kredytuje.
                  • Gość: uch Re: z GE Money Bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 12:00
                    żal mi Ciebie.
                    Będziesz się tułał całe życie. Nie będziesz miał swojego mieszkania, domu, nie
                    stworzysz gniazda. Nie zostawisz nic swoim dzieciom. Pewnie powtórzą Twoją
                    historię. Będą zaczynały od zera i nic nie pozostawią po sobie. Wszystko pójdzie
                    na schabowe, wycieczki i szpanerkę.
                    Czego szczerze Ci nie życzę.
                    • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 21.03.08, 12:15
                      Gość portalu: uch napisał(a):

> żal mi Ciebie.
                      > Będziesz się tułał całe życie. Nie będziesz miał swojego mieszkania, domu, nie
                      > stworzysz gniazda. Nie zostawisz nic swoim dzieciom. Pewnie powtórzą Twoją
                      > historię. Będą zaczynały od zera i nic nie pozostawią po sobie.
                      > Wszystko pójdzie
                      > na schabowe, wycieczki i szpanerkę.
                      > Czego szczerze Ci nie życzę.

ratuj!! co robić?! Wziąć kredyt na 50 lat (chciałbym dzieciom pewien rozwój
                      zapewnić, więc nie chcę się zakredycać na maxa), kupić od ciebie
                      przewartościowane mieszkanie, a za 20lat dać je częściowo spłacone starszemu
                      dziecku, a samemu do piachu ? Taki masz pomysł? jednak dzięki, nie skorzystam.
                      Sam sobie poradź ze swoim problemem, ja kupię mieszkanie jak developerzy lub
                      inni stwierdzą, że jednak chcą je sprzedać. Dalej mnie żałujesz? Naprawdę, nie
                      trzeba, nakarm pajacyka lepiej.
                      • Gość: uch Re: z GE Money Bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 21:11
                        wiesz co, zamiast lamentować i rwać sobie włosy na forum powinieneś jak
                        mężczyzna zapewnić swojej rodzinie dom. A skoro jesteś taki inteligenty to
                        kwestia finansowa powinna być jedną z ostatnich przeszkód. No chyba że dla
                        Ciebie jedyna opcja to kredyt na 50 lat.

Nie muszę klikać w pajacyka, Twoje posty wywołują równie duże współczucie
                        • steady_at_najx Re: z GE Money Bank 21.03.08, 21:56
                          powiem Ci krotko : mezczyzna zapewnia rodzinie dom ale tylko glupi mezczyzna kupuje na gorce, zrozumiales ?

I wysokosc zarobkow nie ma tu nic do rzeczy.
                          • Gość: uch Re: z GE Money Bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.08, 22:06
                            domy na górce są bardzo dobrym rozwiązaniem, szczególnie przy wysokim poziomie
                            wód gruntowych. Często wręcz się sztucznie formuje taki nasyp. A Ty nie prześpij
                            swojego dołka, bo będziesz czatował na dołki do u.ranej śmierci.
                            Czego szczerze Ci nie życzę
                        • ty_jeleniu Re: z GE Money Bank 21.03.08, 23:52
                          Gość portalu: uch napisał(a):
                          > wiesz co, zamiast lamentować i rwać sobie włosy na forum powinieneś
                          > jak mężczyzna zapewnić swojej rodzinie dom

gdybym kierował się czystym patriotyzmem, to chciałbym żeby to polscy inwestorzy
                          mieli cokolwiek w głowie oprócz medialnej papki. Ale wszystko wskazuje na to, że
                          anglicy, hiszpanie i rumuni byli znów o dwie klasy lepsi. Moje "ratunku!!! co
                          robić!!" to był sarkazm wymieszany z ironią.

To tobie ci anglicy wmówili, że powinieneś od nich kupić lokal i jeszcze sporo
                          na tym zarobisz. Przyznaj się ile włożyłeś?
                          Jeżeli nie możesz sprzedać, a widać że nie możesz, to teraz ty krzyknij
                          "ratunku! co robić?". Wtedy ci powiem -30%, oczywiście parskniesz. Sęk w tym, że
                          nie masz innego wyjścia. Jeżeli masz to korzystaj... widzisz, jednak nie masz...
                          czekamy do kwietnia? okej!

Popytasz na forach o giełdzie jak się z tym żyje, oni naprawdę nie są głupsi od
                          ciebie, wytłumaczysz rodzinie i jakoś to przebolejesz. Na pewno zmądrzejesz, i
                          być może w kolejnych latach nasi "inwestorzy" nie będą już tak mocno od tych
                          anglików odbiegać.

> A skoro jesteś taki inteligenty to
                          > kwestia finansowa powinna być jedną z ostatnich przeszkód.
                          > No chyba że dla
                          > Ciebie jedyna opcja to kredyt na 50 lat.

święta idą, niech będzie, że to jedyna moja opcja. Nawet jeżeli miałoby to
                          podnieść morale spekuły, to niech będzie że nie kupuję teraz mieszkania tylko i
                          wyłącznie z braku kasy. Choć rozsądny inwestor pewnie by się z tego nie cieszył.
                          Niech będzie że z braku kasy nie wszedłem w wakacje w giełdę, chociaż przekonano
                          mnie, że polska gospodarka ma silne i zdrowe fundamenty i hossa hossa non stop.
                          Żałuję też że nie udało mi się wejść w złoto miesiąc temu... Jak tylko wygram w
                          totka to kupie sobie jakieś 3 pokoje po obecnych cenach ofertowych.
                          Poprawiłem komuś humor?

Wesołych świąt.
                          Zajączek.

> Nie muszę klikać w pajacyka,
                          kliknij
                          • Gość: uch Re: z GE Money Bank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.08, 01:21
                            spoko, będzie lepiej. zawsze nieruchomości są za drogie i czas niedobry
                            wesołych świąt
    • Gość: anty steady o znowu ten cham steady_at_naix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:33
      Człowieku, Frustracie i zakompleksiona istotko proszę daj nam już
      spokój, nie zanieczyszczaj tego forum...
      • Gość: kris to znowu ty umoczony ynwestorku z neostrady? IP: *.centertel.pl 21.03.08, 18:43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka