Gość: MALA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 18:07 JEDNI MÓWIĄ ZĘ SĄ INNI ŻE NIE MA . JAK CHCIAŁAM ABY PRZESŁALI MI FAXEM TO DO TEJ PORY NIC NIE PRZYSZŁO. MAM NADZIEJĘ ŻE WYMIARY NAS NIE ZASKOCZĄ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzordzo1 Re: DD PLANY BUDOWLANE 09.01.02, 08:18 Rozumiem, że chodzi Ci o projekt budowlany (z wymiarami) mieszkania na osiedlu Derby. Projekty już są - ja zgłosiłem się w biurze DD wczoraj osobiście i bez problemów otrzymałem plan mojego mieszkania. Przy okazji mam pytanie: czy ktoś orientuje się, co oznacza zygzak w miejscu, gdzie powinno znajdować się wejście do garderoby? Czy jest to tylko "upiększenie" projektu, tzn. tak naprawdę nie ma tam nic, czy może jest cokół od wysokości 205cm, czy jeszcze coś innego? Jestem słabo zorientowany w sprawach budowlanych, ale mój ojciec budowlaniec też nie jest pewien. Pani, która sprzedawała mi mieszkanie pytać nie będę, bo rzadko kiedy udziela kompetentnych odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: DD PLANY BUDOWLANE IP: 194.204.172.* 09.01.02, 08:58 A moze ten zygzak to drzwi "harmonijkowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzo1 Re: DD PLANY BUDOWLANE 09.01.02, 09:16 Zgodnie z umową wykonawca nie robi żadnych drzwi - zostawia tylko miejsce na wstawienie ościeżnic. Tem zygzak jest w planie na całej długości ściany garderoby, tzn. 130 cm. Jeżeli mam wstawić drzwi harmonijkowe, to muszę mieć dziurę w ścianie o maksymalnej szerokości 80-90cm i cokół od wysokości ok. 205cm. Stąd moje pytanie: czy jeśli mam zygzak na całej długości ściany, to projekt przewiduje, że zrobię sobie takie szerokie drzwi? OK, z takimi szerokimi drzwiami dam sobie radę, pod warunkiem, że będę miał ten cokół od 205cm. Wydaje mi się, że projekt nie przewiduje nic: tzn nie ma ściany, nie ma cokołu, jest otwarta przestrzeń od ściany do ściany i od podłogi do sufitu. Pozostaje powiesić sobie zasłonkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: DD PLANY BUDOWLANE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:02 Łamana linia to zarówno mogą być drzwi harmonijkowe, jak również zasłonka :) Narysowane są dla ułatwienia - oznacza to nic innego, jak brak drzwi. Wejście do garderoby jest od samej podłogi, aż do sufitu (mozna sobie tam np. zrobić pawlacz) Pio D1/B-22 Odpowiedz Link Zgłoś