Dodaj do ulubionych

DD PLANY BUDOWLANE

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 18:07
JEDNI MÓWIĄ ZĘ SĄ INNI ŻE NIE MA .
JAK CHCIAŁAM ABY PRZESŁALI MI FAXEM TO DO TEJ PORY NIC NIE PRZYSZŁO.
MAM NADZIEJĘ ŻE WYMIARY NAS NIE ZASKOCZĄ.
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • dzordzo1 Re: DD PLANY BUDOWLANE 09.01.02, 08:18
      Rozumiem, że chodzi Ci o projekt budowlany (z wymiarami) mieszkania na osiedlu
      Derby. Projekty już są - ja zgłosiłem się w biurze DD wczoraj osobiście i bez
      problemów otrzymałem plan mojego mieszkania.
      Przy okazji mam pytanie: czy ktoś orientuje się, co oznacza zygzak w miejscu,
      gdzie powinno znajdować się wejście do garderoby? Czy jest to
      tylko "upiększenie" projektu, tzn. tak naprawdę nie ma tam nic, czy może jest
      cokół od wysokości 205cm, czy jeszcze coś innego? Jestem słabo zorientowany w
      sprawach budowlanych, ale mój ojciec budowlaniec też nie jest pewien. Pani,
      która sprzedawała mi mieszkanie pytać nie będę, bo rzadko kiedy udziela
      kompetentnych odpowiedzi.
      Pozdrawiam.
      • Gość: beata Re: DD PLANY BUDOWLANE IP: 194.204.172.* 09.01.02, 08:58
        A moze ten zygzak to drzwi "harmonijkowe"?
        • dzordzo1 Re: DD PLANY BUDOWLANE 09.01.02, 09:16
          Zgodnie z umową wykonawca nie robi żadnych drzwi - zostawia tylko miejsce na
          wstawienie ościeżnic. Tem zygzak jest w planie na całej długości ściany
          garderoby, tzn. 130 cm. Jeżeli mam wstawić drzwi harmonijkowe, to muszę mieć
          dziurę w ścianie o maksymalnej szerokości 80-90cm i cokół od wysokości ok.
          205cm. Stąd moje pytanie: czy jeśli mam zygzak na całej długości ściany, to
          projekt przewiduje, że zrobię sobie takie szerokie drzwi? OK, z takimi
          szerokimi drzwiami dam sobie radę, pod warunkiem, że będę miał ten cokół od
          205cm. Wydaje mi się, że projekt nie przewiduje nic: tzn nie ma ściany, nie ma
          cokołu, jest otwarta przestrzeń od ściany do ściany i od podłogi do sufitu.
          Pozostaje powiesić sobie zasłonkę :)
          • Gość: Pio Re: DD PLANY BUDOWLANE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:02
            Łamana linia to zarówno mogą być drzwi harmonijkowe, jak również zasłonka :)
            Narysowane są dla ułatwienia - oznacza to nic innego, jak brak drzwi. Wejście
            do garderoby jest od samej podłogi, aż do sufitu (mozna sobie tam np. zrobić
            pawlacz)

Pio
            D1/B-22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka