Dodaj do ulubionych

Marina Mokotów - co sądzicie

IP: 212.160.156.* 25.09.03, 08:40
Od kilku miesięcy poszukuję mieszkania (apartamentu)w Warszawie, położonego
w ciekawym miejscu Warszawy, w cichej i spokojnej okolicy. W ostatnich
tygodniach pojawiła się nowa inwestycja "Marina Mokotów". Jest to
konkurencyjna oferta np. dla Eko - Parku (Pola Mokotowskie), Ronsona
(Słoneczny Stok), czy też inwestycji Prokomu w Wilanie. Tymi inwestycjami
byłem bardzo zainteresowany. Ponieważ jest to nowa oferta, niewiele o niej
wiadomo, proponuję więc, by na forum Gazety osoby zainteresowane zakupem
tego typu mieszkania (apartametu) wymieniały sie doświadczeniami (np. któś
był już zasiegał informacji w dziale sprzedaży, zna ten teren), opiniami itp.
Juz dziś przeczytałem w Gazecie stołecznej art. "Wał i doliniarze" dotyczący
Fortu Mokotów", którego część znajduje się na terenie "Mariny Mokotów".
Wymiana doświadczeń pozwoli nam "rozpoznać teren". Z własnego doświadczenia
wiem, że np. rozmowa z innymi zainteresowanymi osobami, czy też z osobami,
które dokonały już określonej inwestycji, pozwala uniknąć róznych pułapek.

Alchemikos
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasjer Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: linux:* / 10.10.10.* 25.09.03, 09:15
      Witam.

Na początku proponuję zająć się gruntem a w szczególnośći tzw roczną opłatą za
      użytkowanie wieczyste. Z danych dostępnych w reklammch można to obliczyć.
      300000 m kw. powierzchni na 32 ha gruntu przy zakładanej wartośći gruntu 250$
      za m. kw daje około 10 zł na każdy m. kw. mieszkania oczywiście rocznie.To
      niby oczywiste ale są tacy których to zaskakuje.Od 2007 roku pewnie będzie
      podatek katastralny który zastąpi jak do tej pory niewielki podatek od
      nieruchomości.Do tego patrząc na reklamę Mariny nie wiem jak to obciążenie
      gruntem będzie rozliczone czy równo na każdy m kw. każdego lokalu czy
      posiadacze widoku na staw może będą płacić więcej a sąsiedzi lini kolejowej
      mniej.
      Reasumując: przedsięwzięcie wielkie to środki na promocę też wielkie i stąd
      ten medialny szum - ale ja tego nie kupię.
      • Gość: IGA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 25.09.03, 12:01
        Drogo, drogo drogo i nie wiadomo za co. jakośc będzie taka jak wszedzie:
        akustyczny żelbet wypełniony cegłą, ocieplony styropianem , do tego gęsta
        zabudowa wszystkie ulice dookoła na razie zakorkowane
        • Gość: martyna Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 25.09.03, 12:55
          Myślę że fajniejsze miejsce to Przy Oranżerii i Eko-Park przy Polach
          Mokotowskich. No i chyba jednak mimo że drogo to i tak taniej niż będzie w
          Marinie. No i już stoi i wiadomo co kupujesz i za ile.
    • elz Re: Marina Mokotów - co sądzicie 25.09.03, 13:48
      Kilka lat temu był zakaz budowy na tych terenach wydany przez Inspektora
      Ochrony środowiska - albo coś w tym rodzaju. Teren miał być naturalnym kanałem
      filtracyjnym Warszawy - wszystkie smrody tedy uciekały. Naprawdę nie pamiętam
      dokładnie, ale informacja o budowie osiedla na tym terenie mocno mnie zdziwiła.
      Pozdr.
    • Gość: Bruno Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 26.09.03, 08:00
      Lepiej trzymaj sie Eko- Parku. Tam juz coś przynajmniej stoi

• Gość: mpk Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.09.03, 12:50
        Z drugiej strony Dom Devolopment sporo ju z zbudowal, a sama okolica wydaje się
        interesujaca. W sumie miejsce to moze byc fajnym, dobrze przemyślanym
        miasteczkiem. Dla mnie najbardziej cenne byloby to ze wiedzialbym co mi obok
        wybuduja, a nie tak jak na Nowodworach, Ursusie czy Kabatach, gdzie co
        developer to inny pomysl i nic do siebie nie pasuje (brak calosciowej wizji).
        MpK
    • Gość: x Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 29.09.03, 08:59
      Podciągam wątek
      • Gość: tytus Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 217.153.114.* 30.09.03, 13:06
        Według mnie, miejsce jest ciekawe, a całe osiedle gruntownie przemyślane i
        dobrze zaprojektowane. Niestety odstraszają zapowiedzi cenowe. Komunikacja jest
        również złą stroną tej lokalizacji. Niewiele poprawi zapowiadane przez
        developera wybudowanie drugiej jezdni ul. Racławickiej i łącznika z Woronicza.
        Jak już wcześniej pisano ciekawszym miejscem jest chyba jednak Eko-Park.
        • Gość: Ewa Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 22:21
          Jeżeli chodzi o drugą nitkę Racławickiej to na razie wyłącznie obietnice, z
          tym wyjazdem na Woronicza też może być różnie, a już na pewno nie będzie
          wyjazdu na Etiudy Rewolucyjnej(spółdzielnia Politechnika na szczęście się nie
          zgodziła). Nie wiem czy ktoś myślał projektując tak ogromne osiedle w klinie
          napowietrzającym Warszawę, osobiście wątpię. Jak wyjadą ci wszyscy ludzie rano
          do pracy, przecierz to będą setki samochodów, którędy mają wyjechać?
          Nawet jeżeli dev. spełni obietnice dot. Racławickiej to co dalej?
          Zakrokowane rano Zwirki, czy stojąca Wołoska?
    • Gość: martyna Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 30.09.03, 14:18
      Wkrótce rozpocznie się budowa apartamentowca Bolero w Eko Parku, podobno tuż
      przy ogródkach działkowych. Można już obejrzeć na planach jak to będzie
      wyglądało. Żałuję że nie doczekałam (musiałam mieszkanie kupić wcześniej) bo
      projekt i lokalizacja są fajne. Nie wiem jak to wypadnie cenowo, ale gdybym
      miała wybierać między Mariną a Eko wybrałabym Eko, tym bardziej że w obu
      przypadkach w tym momencie kupuje się nawet nie dziurę w ziemi, ale kota w
      worku. Tak więc szanse są równe.
      Marina Mokotów będzie zbyt zamkniętą enklawą jak na mój gust. No ale zależy co
      kto lubi.
      • Gość: fieldsof Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.luc.lodz.arges.net.pl 30.09.03, 15:25
        skąd wiesz o rozpoczęciu budowy apartamntowca w Ekoparku - nigdzie nie
        widziałem zapowiedzi tego typu. gdzie mozna znaleźć więcej informacji na ten
        temat
        • Gość: ja Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 15:38
          Ja widzialam makiete w ich biurze. Tez zaluje, bo kupilam juz w quattro, a
          bolero jest nizsze i zgrabniejsze. Przynajmniej na planie. Ale chcialam miec
          cos w tym roku. A budowac beda na tej dzialce obok pierwszego kompleksu, czyli
          Allegretto, blisko tych apartamentow MPRO.
          • Gość: pirat Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 01.10.03, 08:33
            Czy wiadomo coś na temat cen w Bolero
        • Gość: martyna Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 30.09.03, 15:51
          Ponieważ kiedyś interesowałam się tą inwestycją, wiedziałam że będzie to
          Bolero (w Eko Parku nie robili z tego tajemnicy),nie mieli wtedy jeszcze
          pozwolenia na budowę (to było na wiosnę jakoś). Zostawiłam swoje dane żeby
          zadzwonili jak się sprawy wyjaśnią. No i zadzwonili jakieś 3 tygodnie temu. Ja
          mieszkanie w tym czasie już kupiłam więc zainteresowana nie jestem, ale
          widziałam przy Rostafińskich wielką tablicę z projektem budynków i wygląda to
          naprawdę fajnie.
          Przejedż się tam i zobacz. Pewnie już sprzedają.
          • Gość: fieldsof Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.luc.lodz.arges.net.pl 30.09.03, 17:06
            Wiecie coś na temat cen. Przypuszczem, że będzie drogo (oczywiście nie tak jak
            na inwestycji PKO) ale mniej więcej chciałbym wiedzieć. I czy za lokalizację
            między np. Ochotą a Mokotowem warto zapłacić wiecej jakieś 1000 zł za metr.
            Troche dużo a cały czas mam watpliowści czy warto zapłacic o tyle więcej tylko
            dlatego że to Mokotów. Nie wiem.
    • Gość: konio Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 01.10.03, 15:28
      Eko-Park to jednak straszna drożyzna
      • Gość: justina Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.acn.pl 01.10.03, 23:11
        a ja jestem sierotą i nie mogę znaleźć w sieci informacji na temat tej nowej
        inwestycji przy Żwirkach, podajcie jakiś adres prosze
        • Gość: martyna Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 02.10.03, 08:13
          Na ich stronie www.ekopark.com.pl nie ma na razie info o Bolero. Ja
          dowiedziałam się o tym u nich w biurze przy Rostafińskich, jak interesowałam
          się Allegretto. No i jak już pisałam wcześniej, zadzwonili do mnie gdy Bolero
          dostało pozwolenie na budowę (parę tygodni temu). Najlepiej pojedź tam i
          dowiedz się o wszystko na miejscu.
          pozdrawiam
          • justyna.sz Re: Marina Mokotów - co sądzicie 02.10.03, 16:54
            mnie interesuje Marina Mokotów, nie moge znaleźć ani na stronie PKO BP ani Dom
            Development zadnych info a adresy typu fortmokotów nie istnieją, czy oni mają
            jakąś stronę www?
            • Gość: moonikka Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 18:55
              www.marinamokotow.com.pl, ale za duzo niestety nie ma...
              • justyna.sz Re: Marina Mokotów - co sądzicie 03.10.03, 00:06
                dziękuję:)
          • Gość: alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 03.10.03, 11:47
            Podobno jeszcze nie mają pozwolenia na Bolero. Podpisują umowy warunkowe.
    • justyna.sz Re: Marina Mokotów - co sądzicie 06.10.03, 11:48
      trzeba się wybrac na teren budowy, bo w necie nie ma zadnych przywoitych info,
      wybieram sie w tym tygodniu, zdam relacje z tego co widzialm i sie dowiedzialam
      • Gość: Forcik Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.chello.pl 14.10.03, 20:55
        Podnosze wątek. A przy okazji co ciekawego się dowiedziałaś?
    • Gość: a Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 08.10.03, 07:59
      a
    • Gość: Magnolia Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 15.10.03, 11:43
      Zadzwoniłam zapytać o cenę i terminy. Pierwsze mieszkania na połowę 2005, cena
      wstępna minimalna 5100 za m.kw. Napewno nie kupie kota w worku za gigantyczne
      pieniądze, teraz, kiedy jest tyle innych mieszkań za rozsądne pieniądze.
      Dopiero potem zauważyłam, że to Dom Development. Masz już jedno mieszkanie u
      nich i na drugie nikt mnie nie namówi- patrz Bartycka.
      • Gość: Alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 17.10.03, 08:45
        Czy miałaś złe doświadczenia z Dom Development
        • Gość: Magnolia Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 17.10.03, 10:45
          Nie che mi ise opisywac całej historii- jesli chesz znajdziesz na
          www.bartycka.prv.pl, zwłaszcza w archiwum.
          W skrócie- nie ma garaży i pomimo,ż emieszkamy już 2 lata- aktów notarialnych
          • Gość: GAGA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 17.10.03, 13:07
            Jestem przekonana,że jakość tego osiedla bnędzie identyczna jak pozostałych
            osiedli Dom Development tj. technologia żelbetowa, bardzo akustyczna - bez
            żadnych wygłuszeń. Zieleń na osiedlu wyrośnie, ale dopiero za 20 lat, bo
            starodrzew jest tylko na granicy działki. Sztuczny betonowy staw zajmie tylko
            miejsce zieleni i będzie drogi w eksploatacji. Poza tym, zabudowa jest
            ekstremalnie gęsta, wiec bedzie można zaglądać przez okna i słuchać sąsiadów z
            naprzeciwka .
            Luksus tego osiedla polega zapewne tylko na barierkach balkonów ze stali
            nierdzewnej i paru okładzin z kamienia na elewacji czy klatce.
            Prawdziwego luksusu - CZYLI CISZY nie będzie tam nigdy, o ile życie w mrowisku
            ktoś uważa za ciche i spokojne. I to wszystko za 5.100 + dodatki, czyli
            wyjdzie w sumie z 6.000
            • Gość: tinio Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.75.110.* 18.10.03, 10:01
              TO MOŻE TY WYBUDUJESZ LEPSZE OSIEDLE. CENA 1700 ZŁ/M2, Z LASEM I OGRODEM,
              DZIAŁKA NA JEDNEGO MIESZKAŃCZ MIN 2.000 M2.
              • Gość: AGA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 20.10.03, 08:10
                Myślę ,że cena 4,5 tys.przy takim zagęszczeniu budowy byłaby realna Róznieca
                to tylko zdzierstwo developera
                • Gość: alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 21.10.03, 09:01
                  Zgadzam sie się co do Twojej wyceny. Dziwi mnie ale sporo ludzi podpisało już
                  umowy. Tym bardziej jest to dziwne, że inwestor niewiele mówi o technologii
                  budowy i wykończenia budynków. Np. EKO- Park daje szczególową informację w tym
                  zakresie.
                  • Gość: INA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 22.10.03, 16:09
                    Jeśli ktoś podpisał juz umowę , to niech zdradzi ile m2, za ile i jaka
                    lokalizacja ( mniej więcej) i termin zakończenia budowy??????????/
                    • Gość: emka Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.chello.pl 22.10.03, 23:24
                      A ja mam pytanie. Czy Marina zaplanowała gdzies w pobliżu przedszkole lub szkołe. Czy jest zaplanowana dla bezdzietnych, albo tylko takich, których stać na codzienne dojazdy do szkół dalej?
                      • Gość: INA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 23.10.03, 15:57
                        Nie ma takiej potrzeby, przedszklola i szkoły w dużych ilościach są obok na
                        nieogrodzonych osiedlach komunistycznych. Chyba ,ze ich mieszkańccy w odwecie
                        za ogrodzenie osiedla marina tez nie będą wpusczać kapitalistów zza płota do
                        swoich placówek i na swój teren. Co zresztą byłoby zrozumiałe.
                        • Gość: Ewa Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 22:28
                          Przedszkole jest jedno i już w tej chwili jest moim zdaniem lekko przepełnione
                          (dowożone są dzieci z ursynowa, tam to jest totalny obłę z państwowymi
                          przedszkolami), na osiedlu są też przedszkola prywatne z zaporowymi cenami
                          dl "komunistów", ale może kapitaliści je wybiorą. Jest też szkoła,ale po
                          zmianie w szkolnictwie tylko podstawówka(do 6 klasy, a co dalej?).
                    • Gość: Alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 27.10.03, 11:54
                      Mnie też dziwiła na początku informacja o zawartych umowach, sam byłem jednak
                      świadkiem zawarcia takiej umowy. Zgdadzam sie z Tobą, iż trzeba byc prorokiem
                      aby podpisac w ciemno taką umowę. Wydaje mi się, iż wynika to z małej podazy
                      dobrych apartamentów położonych w atrakcyjnych miejscach w Centrum
                      Warszawy.
    • Gość: Alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 28.10.03, 10:53
      Podciągam wątek
      • Gość: INA Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 28.10.03, 13:14
        Niech odezwie się proszę ktoś , kto już podpisał umowę i poda w skrócie jej
        warunki. Przecież nic nie ryzykuje. Przez telefon nic nie wynegocjuje, a nie
        wiem , czy jest sens w ogóle tam się fatygować.
    • Gość: aga Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 29.10.03, 12:59
      No co, nic nie sądzicie? Kupił ktos, kiedy rozpocznie się prawdziwa budowa?
    • Gość: go-go Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 03.11.03, 11:34
      Ponawiam prośbę o głos osób, które ew. podpisały umowę
    • Gość: Podpucha Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 03.11.03, 15:35
      chyba nie plajtują, bo b. dużo byuduja, ale z tą kiepską jakościa to
      zgodziłabym się. Ale wszedzie tak jest, albo jeszcze gorzej

Witam wszystkich mających styczność z DD.
      Niedługo mam podpisać umowę przedwstępną na kupno mieszkania od DD. Dziś
      dostałem informację, że DD może mieć kłopoty z płynnością finansową.
      Informacja pochodzi od komornika.
      Czy coś wam o tym wiadomo?
      BA

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ???
      nailz 09-10-2003 16:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Taak, a ja slyszalem od komornika ze PKO BP ma klopoty z plynnoscia :-))

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.marketingserwis.pl
      Gość: M. 09-10-2003 19:10 odpowiedz na list odpowiedz cytując

BA, Zapytaj o to na forum klietów DD adres: www.namyslowska.net
      powodzenia,
      M.

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: 195.85.227.*
      Gość: f 24-10-2003 17:10 odpowiedz na list odpowiedz cytując

ds

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.ppp.eranet.pl
      Gość: Maciek 09-10-2003 21:08 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Dlatego wspolnie z spolka zalezna od PKO BP inwestuja w Marine na
      Mokotowie aby
      inni tez stracili plynnosc finansowa

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.idea.pl
      Gość: Jac 09-10-2003 21:19 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Widzę Maciej, że żart się Ciebie trzyma mimo takich pogłosek. Pewnie
      jakiś
      splajtowany dev rozgłsza plotki a te trafiają na podatny grunt. To
      bzdura.
      Pozdrawiam,

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: 81.210.54.*
      Gość: a 09-10-2003 22:11 odpowiedz na list odpowiedz cytując

a

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: 217.17.46.*
      Gość: mieszkaniec dd 10-10-2003 09:27 odpowiedz na list odpowiedz
      cytując

Nie wiem, jak DD stoi finansowo, ale na pewno nie kupowałabym tam
      mieszkania.
      Od blisko dwóch lat mieszkam w OAZIE i to jest koszmar - pęka tynk,
      zalewa
      piwnice, ciągle coś się psuje (drzwi garażowe, windy), drzwi wejściowe
      trzaskają tak, że umarłego mogą obudzić, a okna, które miały mieć
      mikrouchylanie, oczywiście go nie mają. W ramach dbania o bezpieczeństwo
      mieszkańców DD sprzedało lokal użytkowy na sklep spożywczo-monopolowy i
      pod nim
      gromadzi się co wieczór grupka młodych ludzi... , a latem sklep ma
      ogródek...
      Wyjazdy z garaży są tak zaprojektowane, że samochód wypada znienacka na
      chodnik
      i ani kierowca nie widzi zbyt dokładnie, co się na nim dzieje, ani piesi
      nie
      widzą samochodu. Pracownicy DD są bardzo mili do momentu podpisania
      umowy, a
      potem to już zupełnie inna bajka....

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl
      Gość: Magnolia 10-10-2003 10:10 odpowiedz na list odpowiedz cytując

No na Bartyckiej ostatnio usuwali rózne pobudowlane usterki, malowali
      odpryski
      farby na klatkach i takie tam.
      Sklep mamy, ale prowadza tacy ludzie,że na menelstwo nie pozawalają.

Z wyjazdem z garaży problemów nie mamy bo ICH NIE MA!!!! DD w
      ostatniej chwili
      zmienił projekt budowy i ich nie wybudowali. W końcu po co komu
      miejsce na
      zaparkowanie samochodu.
      Czasami pracownicy DD są mili i po podpisaniu umowy tylko niestety nic
      poważniejszego z tego nie wynika
      A macie już akty???

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.elblag.dialog.net.pl
      Gość: kropka 13-10-2003 14:04 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Taaaa, mam kolegę który tam mieszka i jest zadowolony...

kropka

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: *.pkobp.pl
      Gość: R 10-10-2003 12:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witam BA...
      Radzę ostrożnie z zabawą słowami. Moz enie zdajesz sobie sprawy jak
      wielka siłę
      stanowi słowo pisane!!!
      Z treści Twojego listu wynika, że nie masz pewności czy DD ma kłopoty z
      płynnością finansową.
      Pisanie zdania typu "Informacja pochodzi od komornika" bez sprawdzenia
      stanu
      faktycznego kondycji finansowej DD, zamiast pomóc może wywołać
      nieuzasadnioną
      panikę wśród potencjalnych klientów DD.
      Jestem uważnym czytelnikiem "forum". Goście na forum piszą o swoich
      faktycznych
      doświadczeniach (zdarzeniach) a nie domysłach, za które jeswtem im
      szczerze
      wdzięczny. Te doświadczenia maja swoją uzasadnioną wartość.
      Twój news niestety takiej wartości nie ma...
      Proszę na przyszłość... zastanów się nad konsekwencjami, zanim
      zdecydujesz się
      zamieścić jakąś informację na stronach "forum".
      Pozdrawiam,
      R.

• Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? adres: 195.136.33.*
      Gość: MAX 10-10-2003 14:13 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Pan BA i R powinni spotkac sie na korytazu i omowic sprawy
      bezposrednio,
      przeciez pracuja w tej samej firmie - banku ( zobacz IP ) chyba, ze
      jest to ta
      sama osoba
      Pozdrawiam

Gość: R. 10-10-2003 12:04 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witam BA...
      Radzę ostrożnie z zabawą słowami. Może nie zdajesz sobie sprawy jak
      wielką siłę
      stanowi słowo pisane!!!
      Z treści Twojego listu wynika, że nie masz pewności czy DD ma kłopoty z
      płynnością finansową.
      Pisanie zdania typu "Informacja pochodzi od komornika" bez sprawdzenia
      stanu
      faktycznego kondycji finansowej DD, zamiast pomóc może wywołać
      nieuzasadnioną
      panikę wśród potencjalnych klientów DD.
      Jestem uważnym czytelnikiem "forum". Goście na forum piszą o swoich
      faktycznych
      doświadczeniach (zdarzeniach) a nie domysłach, za które jestem im
      szczerze
      wdzięczny. Te doświadczenia mają swoją uzasadnioną wartość.
      Niestety Twoja wiadomość takiej wartości nie ma...
      Proszę na przyszłość... zastanów się nad konsekwencjami, zanim
      zdecydujesz się
      zamieścić jakąś informację na stronach "forum".
      Pozdrawiam,
      R.

Gość: ba 10-10-2003 13:11 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Witam
      Przyznaję, że informacje podane w moim poście nie zostały sprawdzone.
      W żadnym
      wypadku nie było moim zamierzeniem poddać w wątpliwość rzetelności DD.
      Uważam
      bowiem, że jest to jeden z lepszych developerów w Warszawie a obsługa
      klienta
      powinna być wzorem dla innych firm.
      Klientów obecnych i potencjalnych Dom Development PRZEPRASZAM, jeżeli
      poddałem
      w wątpliwość ich wiarę, co do solidności i wiarygodności DD.
      BA
    • Gość: alchemikos Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 212.160.156.* 12.11.03, 08:58
      Podciągam wątek
    • Gość: As Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: *.crowley.pl 08.04.04, 16:52
      ja też
      • Gość: aaaaa Re: Marina Mokotów - co sądzicie IP: 193.111.166.* 09.04.04, 12:56
        a ja wam radzę - nie wchodźcie w interesy z dd - to strata pieniędzy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka