Dodaj do ulubionych

Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie

IP: *.aster.pl 17.08.08, 11:24
Witam forumowiczów,
Planuje zakup mieszkania na warszawskim Ursusie. Mieszkanie ma wybudowac
Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie. Idea przyświecająca firmie jest bardzo
interesująca, ale to chyba nie wszystko. Szukam konkretów. Wiem, że budują na
Włochach-Willa Potrzebna i przy Chrościckiego-kamienica. Budują również
segmenty w Michałowicach przy ulicy Polnej. Czy ktoś może kupił tam mieszkanie
lub ma jakieś doświadczenia we współpracy z tą firmą? Bardzo proszę o
informacje na temat KDB.
Obserwuj wątek
    • pysiolina Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 19.09.08, 16:47
      witam, równiez zastanawiamy się z mężem na zakupem mieszkanie na ul.
      zaczarowanej dorożki, jeśli ktos ma doświadczenia z tym developerem
      bardzo proszę o opinię.
      • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 21:08
        Witam, my również zastanawiamy się z mężem na zakupem mieszkanie na ul.
        Zaczarowanej Dorożki.
        • Gość: pysiolina Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.mlociny.waw.pl 20.09.08, 11:43
          A jeśli mogę zapytać, jakie mieszkanie i na jakm etapie są Państwa
          przemyślenia?? My się na te chwilę "główkujemy".... :)
          • Gość: Symbol Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.waterman-international.pl 24.09.08, 15:15
            Jaki termin oddania inwestycji deklarują?
            • Gość: mm Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:57
              również myślę o zakupie tam mieszkania, termin oddania to koniec przyszłego roku.
              • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 20:11
                Kupujcie szybko bo to ostatnia chwila.
                Później nie otrzymacie kredytu.
                Chyba widzicie co się dzieje w bankach.
                • Gość: oleg Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.spray.net.pl 12.10.08, 21:36
                  a jak chce kupic za gotowke to moge poczekac jak rozumiem.. no to
                  poczekam.
                  • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:54
                    Bank w którym trzymasz gotówkę może splajtować, a mieszkanie to pewnik i coś
                    konstans w każdych nawet najtrudniejszych czasach. Nie ma co się zastanawiać.
                    • satorianus Rysku z mężem i pysiolino! 12.10.08, 22:05
                      1. Nie używaj słów, których nie rozumiesz
                      2. Zanosi się właśnie na czasy w których mieszkania będą taniały w pierwszej
                      kolejności. Z pewnością masz trochę racji- prawie zawsze opłaca się inwestować w
                      nieruchomości. Z tymże to "prawie" to obecny i przyszły rok. Nie ma mowy żeby
                      przy tej dynamice sprzedaży Twoja firma zdołała utrzymać ceny. A z
                      charakterystyk inwestycji Konsorcjum widzę, że Wasz model biznesowy zakłada
                      kupowanie wybrakowanych działek za grosze. Co z tym idzie -> marże macie
                      trzycyfrowe i macie z czego spuszczać.

• Gość: oleg Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.spray.net.pl 12.10.08, 22:18
                      oo... to niedobrze, bo ja pracuje w banku, czyli wylece na pysk i
                      nie bede mial na chlebek.. no to trzeba czekac, no nie ma innej
                      szkoly :(
                      • Gość: Ania To wszystko przez was chciwi bankowi krwiopijcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 22:39
                        Gość portalu: oleg napisał(a):
                        > oo... to niedobrze, bo ja pracuje w banku, czyli wylece na pysk i
                        > nie bede mial na chlebek.. no to trzeba czekac, no nie ma innej
                        > szkoly :(
                        • Gość: oleg Re: To wszystko przez was chciwi bankowi krwiopij IP: *.spray.net.pl 12.10.08, 22:45
                          spoko, ja tam tylko sprzatam..
                    • steady_at_najx Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 12.10.08, 22:20
                      > Bank w którym trzymasz gotówkę może splajtować, a mieszkanie to pewnik i coś
                      > konstans w każdych nawet najtrudniejszych czasach. Nie ma co się zastanawiać.

Myslisz ze szybciej zbankrutuje bank czy wasza firma ktora zatrudnia takich nieudolnych funsetterow ? Moze firma nazywa sie "Rysiek i Maz" ?

8000 ? za niedzwiadek ? Na pewno zbankrutujecie. Reszte dokonczy pazernosc.
                      • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 22:41
                        Jesteś homofobem ?
                        • steady_at_najx Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 12.10.08, 23:22
                          oszusto-fobem.

Spieprzaj wiec oszuszcie
                • satorianus Ostatni moment... 12.10.08, 21:47
                  To jest dla developerów... Potem nie będzie komu kupować. Jak myślisz, co się
                  wtedy stanie?
      • satorianus Nieudolna zagrywka 12.10.08, 21:27
        pysiolina napisała:
        >> witam, równiez zastanawiamy się z mężem na zakupem mieszkanie na ul.
        zaczarowanej dorożki, jeśli ktos ma doświadczenia z tym developerem

Rysiek napisał:
        >>Witam, my również zastanawiamy się z mężem na zakupem mieszkanie na
        ul.Zaczarowanej Dorożki.

Cóż za popyt na te mieszkania. Pysiolina i Rysiek z mężem naraz chcą kupić
        mieszkanie w tej arcy-inwestycji. Popełniają nawet te same błędy ortograficzne. :)
        • Gość: :) Re: Nieudolna zagrywka IP: 83.1.17.* 12.01.09, 20:15
          bo moze Rysio to maz Pysioliny? :)
          a sasiadka to Czarna Mamba ;)))

a tak na powaznie to konsorcjum to niezle cwaniaki. Mialem z nimi troche do
          czynienia - to jak manipuluja ludzmi, kręcą przyparci do muru to historia :( ale
          tak to jest jezeli ktos chce zarobic szybka kase na czyms co modne. Ich kapital
          to okolice miliona zlotych - pamietajcie, ze to spolka z o.o. Jak postanowia sie
          rozwiazac to pewnie ten milion ledwie starczy na pokrycie jakichs zobowiazan
          wobec skarbowki lub zus-u. I tyle bedzie po temacie...
    • satorianus A tak na serio to NIE, NIE i jeszcze raz NIE. 12.10.08, 21:41
      Dlaczego? Ano dlatego, że:

- mieszkania mają beznadziejne rozkłady. Działka o kształcie jamnika wymusza
      takie rozwiązania:)

- jest to bardzo głęboki Ursus(niedźwiadek) z beznadziejnym dojazdem dokądkolwiek

- przez ponad pół roku w całej inwestycji sprzedano (albo i nie) JEDNO
      mieszkanie. Stawiam flaszkę, że budowa jeszcze nie została i prawdopodobnie w
      ogóle nie zostanie rozpoczęta

- żądanie 8000tys/metr za dziurę w ziemi to w przypadku Niedźwiadka wręcz
      nietakt... Ceny konkurencji zaczynają się od 6500 za metr za gotowe mieszkania
      przy Ryżowej nieporównywalnie lepsza oferta.

- ogółem Developer wygląda na małą firemkę, która chciała zarobić(i pewnie
      trochę zarobiła) na boomie. Takie będą bankrutować w pierwszej kolejności ->
      kupowanie od nich dziury w ziemi to spore ryzyko.
      • Gość: Rysiek Re: A tak na serio to NIE, NIE i jeszcze raz NIE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:59
        8 tysięcy to świetna cena za ekskluzywne apartamenty o doskonałej lokalizacji.
        Nie ma porównania z masówką na Skoroszach.
        Tak więc radzę ponownie się zastanowić.
        • satorianus Z bólem stwierdzam... 12.10.08, 22:14
          Że nie widziałem na tym forum równie nieudolnego przedstawiciela działu
          marketingu. Człowieku! Na dzień dobry usiłowałeś podszyć sie pod dwie osoby ->
          przekleiłeś z błędem treść posta. Teraz chama przeklejasz slogan reklamowy
          swojej firmy...

Może nam jeszcze wytłumacz co eksluzywnego jest w mieszkaniach o kształcie
          jamnika położonych przy polu buraków.

A o masówce na Skoroszach słyszałem swego czasu bezpośrednio w Waszym dziale
          sprzedaży, gdy interesowałem się inwestycją o nazwie Villa potrzebna. Macie to
          na szkoleniach?

A skoro o Villi już wspomiałem -> to jest jeszcze większy kanał. Może później o
          tym napiszę.

• Gość: Rysiek Konkurencja ze Skoroszy nie śpi, co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 22:35
            • Gość: oleg Re: Konkurencja ze Skoroszy nie śpi, co ? IP: *.spray.net.pl 12.10.08, 22:47
              nikt od was developerow juz nie spi, niestety nie zapowiada sie na
              szybki sen..
            • satorianus Żadna konkurencja. 12.10.08, 22:51
              Na tym forum byłem juz uważany za naganiacza, funsettera, pośrednika,
              spekulanta... Ale za konkurenta jeszcze(chyba) nie:) A jestem... po prostu
              trzeźwo myślący klient. I trzeźwo Ci powiem - do dupy macie ofertę. Rok świetlny
              za konkurencją, a dwa lata za realiami rynku.

Na Twoim miejscu zacząłbym się rozglądać za nową robotą, bo sprzedając po trzy
              mieszkania w roku daleko nie zajedziecie. A z rozmów w Waszymi sprzedawcami
              pamiętam, ze do zniżek nie jesteście skorzy, więc... tylko prawda Was uleczy :)
              • Gość: OSTROŻNY Nie kupuj kota w worku! IP: 195.42.249.* 13.10.08, 10:58
                Uprzedzam wyszytkich, że obecny krach w branży developerów to
                doskonały moment na reliację zysków w jeden możłiwy sposób, po
                prostu
                oszustwo, wyciągniecię kasy od potencjalnych klientów, poprzez
                zaliczki, wpłaty własne, środki pochodzące z kredytów.Nie można
                wchodzić w zakup czegokolwiek jeśli mamy budowę na etapie dziury w
                ziemi... Największe firmy developerskie mają ogromnę problemy.
                Wstrzymują się z inwestycjami.Owszem wykazują zyski w obecnym roku
                ale to zakończone i zrealizowane proejkty z lat ubiegłych.Firma o
                której mowa nie posiada żadnej pozycji na liście liczącyh się firm
                developerskich.Dlatego sugeruję bardzo rozsądne przemyślenie zakupu
                przyszłego "m". i życzę wszyskim, którzy planują zakup mieszkania
                aby ich wybór okazał się trafny a nie pozostającą do spłaty na 30
                lat dziurą z której nie mają komplenie nic!
                • Gość: arek Re: Nie kupuj kota w worku! IP: *.teleatlas.com 13.10.08, 11:17
                  Witam,
                  Mając taki wybór zrealizowanych już nieruchomości, trzeba mieć
                  średnio równo pod sufitem, by pchać się do dziury w ziemi wykopanej
                  przez Ryśka z Mężem...
    • Gość: mm Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:44
      kto nie ryzykuje ten nie wiele zyskuje :))
      • satorianus Rysiek, to Ty? 16.10.08, 21:56
        • Gość: mm Re: Rysiek, to Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:32
          no niestety nie, a co do dziury w ziemi to tam nawet dziury jeszcze nie ma, ale
          stoi stary dom :((
          • satorianus No to ładnie 17.10.08, 22:29
            Tak samo jak w miejscu inwestycji "Villa Potrzebna". A mówią, że odbiór w
            połowie przyszłego roku. Zamierzają budować w zimę? Ciekawe. Zresztą cała
            inwestycja jest ciekawa. Całe 15 metrów od torów. Byłem kiedyś w budynku obok -
            kołyszące się od ściany do ściny żyrandole to standard. SKMka co 15 minut,
            ekspress co godzina. Nie wiem jakim cudem ma to spełniać normy budowlane. To
            tyle na temat "doskonałej lokalizacji"

A Ty naprawdę myślisz o kupnie tego szajsu na Zaczarowanej Dorożki? Nie byłem
            tam, ale już na papierze wygląda to na dno...
            • Gość: wzorek Re: No to ładnie IP: *.centertel.pl 18.10.08, 07:43
              Ja i moi znajomi już tam kupili. Ha, ha.
              • Gość: mm Re: No to ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:01
                w piątek nawet na płocie działki przy Potrzebnej powiesili szyld reklamowy KBD
                • Gość: zastanawiający się działka na Gołąbkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 10:20
                  Działka przy Zaczarowanej Dorożki to dość cicha i spokojna okolica, w
                  przyszłości niedaleko będzie obwodnica, więc z dojazdem nie będzie źle. Jeżeli
                  inwestycja dojdzie do skutku to myślę, że ci co kupią tam mieszkanie nie będą
                  żałować. Tylko jest pytanie, czy w ogóle tam coś wybudują.
                  • Gość: Zenek Re: działka na Gołąbkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 12:28
                    Niby jeszcze Ursus, a już totalne zadoopie.
                    Dla amatora.
                    • Gość: zastanawiający się Re: działka na Gołąbkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 18:20
                      no to co w takim razie proponujesz???
                      • satorianus Za 8000 z metra? 18.10.08, 20:12
                        Wszystko inne :) Inwestycje na Woli, Ochocie, Mokotowie. A jeśli Ursus to
                        bliższy - w Marviplu czy innym Eolianie zapłacisz 7000. Za gotowe mieszkanie w
                        znacznie lepszym miejscu.

Gołąbki komunikacyjnie są gorsze od pobliskiego Piaseczna (PKP!). A Piasecznie,
                        Pruszkowie kupisz już poniżej 5000tys/metr czyli ponad 40% mniej.

A tak w ogóle to kupno mieszkania w tym momencie:
                        - nie opłaca się,
                        - jeszcze bardziej nie opłaca się na rynku wtórnym
                        • Gość: zastanawiający się Re: Za 8000 z metra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 09:41
                          Inwestycje na Woli, Ochocie, Mokotowie są dużo droższe. Osiedle Platany to
                          blokowisko - czy byłeś tam?, blok na bloku. W Eolianie liczą dodatkowo za
                          balkon, albo ogródek, a najtańsze mieszkania to te które są w najgorszej
                          lokalizacji bloku, czyli w jakiś kątach, poza tym te za 6200 z metra to
                          zazwyczaj mieszkania na parterze z ogrodami za które dodatkowo płacisz (połowę
                          ceny z metra mieszkania). W Gołąbkach jest również stacja PKP. Tak naprawdę to
                          ciężko jest coś wybrać. Poza tym jak ktoś potrzebuje mieszkania to co ma zrobić,
                          czekać na co? skoro teraz się nie opłaca, to kiedy się będzie opłacać?
                          • satorianus Re: Za 8000 z metra? 19.10.08, 12:15
                            Nie, nie są droższe. Sprawdź choćby Arlet House przy Grójeckiej. Jakiś miesiąc
                            temu miałem od nich ofertę za 7600 z metra. Dwa pokoje w widokiem na cichą stronę.

W Supo na Chościckiego za ~7000. A jak odległe lokalizacje Cię nie bolą, to
                            pomyśl o Białołęce. Tam mieszkania idą za 4000-5000. A dojazd tylko odrobinę
                            dłuższy.

> czekać na co? skoro teraz się nie opłaca, to kiedy się będzie opłacać?

Gdy się popyt zrówna z podażą. W tym roku popyt był śladowy- developerzy w
                            pierwszym kwartale sprzdawali po 2,3 mieszkania na miesiąc. W drugim tylko jedno
                            lub wcale... A to co zrobiły banki spowoduje że będą sprzedawać jeszcze mniej
                            (czytaj- ludzie będą wycofywać się z już zawartych umów). Przyszły rok zapowiada
                            się bardzo interesująco

• Gość: Zenek Re: Za 8000 z metra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:00
                            Kupuj szybko.
                            Nie zastanawiaj się.
                            Nie pytaj.
                            To ostatnia okazja.
                            Kto nie wziął kredytu, ten przegrał życie :)
                            • satorianus Za późno 19.10.08, 13:14
                              Już nie ma tanich kredytów. Od poniedziałku witamy w nowej rzeczywistości.
                              • Gość: . Re: Za późno IP: 217.96.39.* 19.10.08, 19:56
                                Telefonuje developer do developera:
                                -Jak Ci sie dzisiaj spało, bo ja jestem nieprzytomny.
                                -O, ja spałem jak niemowlak!
                                -Tak? Zazdroszczę!
                                -Nie masz czego, płakałem całą noc i 2 razy zrobiłem w majtki

• Gość: far KBD - willa wlochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:33
                                  A ja kupilem w KBD w zeszlym roku mieszkanie, w drugiej czesci "willi wlochy", za 7000 tys za metr. Zbudowali, choc z 3 miesiecznym opoznieniem. Czekamy teraz na ciepla wode... Sa wolniejsi niz przypuszczalismy, ale na szczescie dziury w ziemi juz nie ma :) Ma ktos tez mieszkanie w Willi Wlochy, jacys sasiedzi przyszli?
                                  • Gość: zainteresowany Re: KBD - willa wlochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 22:47
                                    A czy jest już pozwolenie na użytkowanie budynku?
                                    Budynek wygląda ładnie i są wolne lokale, ale ciekaw jestem, jak
                                    wygląda strona formalna inwestycji.
                                    Co oznacza, że "czekacie teraz na ciepłą wodę"?
                                  • Gość: Remik Re: KBD - willa wlochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 23:33
                                    7000 zł za m2 w Włochach ?
                                    Strasznie przepłaciłeś, jak za lokalizacje w takiej dziurze.
                                  • Gość: sasiad Re: KBD - willa wlochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 20:10
                                    czesc,mieszkamy w pierwszej czesci inwestycji WW od 5
                                    miesiecy.kupilismy mieszkanie po duzo, duzo nizszej cenie niz
                                    piszecie ale to powiedzmy zdolnosci negocjacyjne:)

teraz wiele sie zmienilo... KBD stracilo juz wiele miesiecy temu
                                    plynnosc finansowa. wykonczeniowka wlecze sie juz dramatycznie;
                                    wykonczenia sa watpliwej jakosci; terminy przekroczone... ewidentny
                                    brak gospodarnosci. budowlancy do niedawna niszczyli to co
                                    skonczyli. klatka jest do remontu; w piwnicy grzyb na scianie
                                    fundamentowej, balagan otoczenia; brak przylaczenia gazu drugiej
                                    czesci (mieszkania ogrzewa agregat kontenerowy)... moge jeszcze
                                    wiele wymieniac...

staramy sie z sasiadami troche to ogarnac. malymi krokami ale bedzie
                                    dobrze.

pzdr
                                    • Gość: far Re: KBD - willa wlochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 14:22
                                      witam sasiada z pierwszej czesci. dokladnie, wykonczenie sie strasznie wlecze, cieplo jest z tymczasowej kotlowni, docelowa maja robic - ale bedzie problem z przylaczeniem do gazu, strasznie dlugo to zalatwiaja, nie wiem w sumie co o tym myslec.
                                      Cieplej wody jak nie ma, tak nie wiadomo czy bedzie w ogole w przeciagu kilku tygodni. brak zorganizowania - nie wiadomo kto za co odpowiada, brak stalych informacji od inwestora do klientów.

co do postu, ze Nowe Włochy to dziura - mieszkałem tu już za nim kupiłem to mieszkanie, moim zdaniem to jedna z najlepszych dzielnic w Warszawie do mieszkania - atmosfera małego miasteczka, 12 minut do centrum (SKM), park i stawy, na kazdym prawie rogu sklepik. tylko kawiarni/pubow brak ale tego brak i w centrum.

zastanawiajacych sie nad mieszkaniami KBD raczej odradzam inwestycje teraz. Może w przyszlosci, gdy wyjda na prostą i nauczą się, że o klienta trzeba dbać - także gdy już zapłaci. Jesli kidykolwiek sie tego naucza.
                                    • Gość: nowy Re: KBD - willa wlochy IP: 217.153.131.* 08.07.10, 18:17
                                      cześć - jak to wygląda dzisiaj? dowieźli wszystko co
                                      powinni/obiecali?
    • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 29.12.08, 11:55
      Czy inwestycja przy ulicy Zaczarowanej Dorożki będzie ostatecznie porzucona? Nie
      sprzedaliście przez ponad pół roku ŻADNEGO mieszkania... I co z Villą Potrzebną?
      Prace miały ruszyć po wakacjach. Czy coś tam się dzieje?
      • Gość: ? Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 22:12
        ja myślę, że prędzej zostanie porzucona inwestycja na Potrzebnej
        • satorianus Skąd wnioskujesz? 04.01.09, 22:21
          Jeśli wierzyć informacjom na stronie to na Potrzebnej coś tam sprzedali. A na
          Zaczarowanej Dorożki... Null. Ale jak zjadą z ceną na jakieś 5-5,5k to może coś
          im ruszy. 8k to nierealna cena za Gołąbki
          • Gość: Angelika Wlochy IP: 212.124.244.* 05.01.09, 17:00
            Jesli szukasz czegos w tej okolicy to moze zaintersuje Cie moja
            propozycja. Mam do sprzedania mieszkanie 3-pokojowe (73 m.) na ul.
            Nastrojowej we Wlochach - cisza, spokoj, korki mniejsze i blisko do
            SKM i PKP Wlochy www.domiporta.pl/details,30798,107129951.asp
            Jekbys byla zainteresowana, dzwon 0604 12 44 58, Angelika
            • satorianus Re: Wlochy 05.01.09, 17:21
              Rzeczywiście oferta konkurencyjna w stosunku do tego co oferuje KBD, ale uważam,
              że obecnie nie ma sensu kupować mieszkania. No chyba że jakaś mega-okazja- czyli
              takie jak Twoje(może mniejsze) po 4-5-5k za metr.
            • Gość: kitkat Re: Wlochy IP: *.centertel.pl 05.01.09, 17:25
              Juz zrobiło się za drogo jak na ten moment.
    • sarkor Czy moze ktos wie , zna ..? 05.01.09, 21:03
      Kto stoi za ta spolka ?
      Gdzie szukac informacji ?
      Potrzebuje skontaktowac sie z wlascicielem spolki.
      • Gość: ? Re: Czy moze ktos wie , zna ..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 21:48
        krs.cors.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000274170
        krs.cors.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000318931
        No i co Wy na to??
        • satorianus Re: Czy moze ktos wie , zna ..? 06.01.09, 10:43
          Że szykuje się przekręt?
          • Gość: And Re: Czy moze ktos wie , zna ..? IP: 83.1.17.* 12.01.09, 20:45
            poszukacje dokladniej - w KRS-ie sa 3 podmioty zwiazane z tym konsorcjum. Chyba
            tworza jakąś pajęczynę powiązań aby w razie czego móc się wycofać i zostawić
            ludzi na lodzie.
            Ciekawe ile jeszcze jest innych firm powiazanych.

Tak na marginesie to nie wiem czy zauwazyliscie, ale na stronach internetowych
            cos sie nie zmienia status inwestycji. Wszyscy "normalni" pokazuja zdjecia,
            postep prac a tutaj dziura.
            Chyba najwazniejsze jest to co napisal ktos kilka postów wyżej - firma traci
            płynność finansową a to się wiąże z jakością i terminowością. Byc moze i dadza
            rade dokonczyc jakies budowy ale wspolczuje tym co beda potem tam mieszkac.

Kiepsko, ze jest kryzys, ale ma jeden pozytywny skutek - wyczysci rynek z takich
            domoroslych firm, ktore łapią się za interesy aby sie szybko dorobić i potem
            znikają równie szybko.
    • Gość: ? Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 83.1.17.* 12.01.09, 20:33
      czyzby zaczęło się najgorsze? Jeszcze tak niedawno z pompą ogłaszali, że
      przenoszą się do nowej siedziby przy al. Jerozolimskich (do fajnego nowoczesnego
      biurowca), a tutaj juz znowu zmiana adresu - tym razem do jakiegos budynku na
      Pulawskiej, gdzie sa w towarzystwie sklepow spozywczych i barow...

chyba juz dlugo nie pociagna... no i do tego ta zmiana nazwy spolki i usuniecie
      ludzi z zarządu. Czyli szykuja sie do ewakuacji
      • Gość: far Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 13:30
        chyba jednak zarzad jest ten sam, ta nowa społka to jest spółka założona tak jakby pod tą właściwą firmę, więc wątpię, żeby upadłość szykowali..., raczej chcą się jakoś wykaraskać z kryzysu i kombinują - ale chyba jednak zgodnie z prawem.
        • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 22.01.09, 13:34
          A może po prostu nie chce im się oddawać niedoszłym klientom 15% zadatku za
          Ville Potrzebną? Zgodnie z prawem, oczywiście :)
          • Gość: mm Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 08:35
            A czy KBD ma juz pozwolenie na budowę przy Zaczarowanej dorożki, bo chyba nie
            miało??
            • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:46
              A czemu pytasz. Zainteresowany ?
              • Gość: mm Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:29
                Zastanawiam się, ale na pewno nie kupię jak nie zaczną budowy :))
                • Gość: Rysiek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:44
                  Chętnych się jest bardzo wielu. To naprawdę super lokalizacja. Jak
                  się bedziesz za długo zastanawiał to okazja przejdzie ci koło nosa.
                  Świat nie został stworzony dla dzielących włos na
                  czworo "myślicieli" którzy decydują się zawsze po czasie.
                  • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 08.02.09, 12:11
                    O ile mnie pamięć nie myli to te mieszkania są w ofercie już od roku. I przez
                    ten czas nie sprzedało ANI jednego lokalu. Może czas pomyśleć o jakiejś sporawej
                    promocji? Ceny rzędu 5k/metr byłyby w stanie rozruszać sprzedaż. Działka ma
                    rozkład tramwaju i kiepski plan zagospodarowania co oznacza, że została kupiona
                    za grosze. Materiały tanieją, robocizna też. Po solidnym cięciu wymagań
                    finansowych ta inwestycja miałaby szansę. Nie ma co czekać! Lepsze jutro było
                    wczoraj...
                  • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 09.02.09, 15:10
                    Villa Potrzebna zniknęła z serwisu tabelaofert.pl. Czy to już koniec?
                    Nieopodal Dolcan buduje lepiej i taniej :)
                    • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 09.02.09, 15:20
                      BTW, zaiste wielka jest siła tego forum:
                      www.google.pl/search?q=Konsorcjum+Budowlano-Deweloperskie+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
                      . I syndromatyczny brak odpowiedzi Ryśka z mężem...
                  • Gość: b Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 83.1.17.* 09.02.09, 19:59
                    Czlowieku, czy ty sam wierzysz w to co piszesz??????
                    Dookola wszyscy mowia o kryzysie, o zalamaniu rynku, o braku kupujacych, upadkach deweloperow a ty piszesz, ze jest wielu chetnych???

nawet jako naganiacz pracujacy u dewelopera powinienes miec jakies poczucie rzeczywistosci i nie pisac takich banialuk.

Czy na Waszej stronie cos sie zmieni w zakresie zakonczonych inwestycji? bo cos wiecej planowanych niz sprzedanych - widac dokladnie ilu tych chetnych jest dookola...
                    Wy tez pewnie idziecie juz na dno :(
                    • Gość: gosc Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 01:15
                      Racja.

Poza tym Willa Włochy to chyba jedna niekończąca się opowieść.
                      Budowa niby skończona, ale brakuje nadal domofonów, garaż nie działa
                      no i nie ma aktów własności i zdaje się prędko nie będzie. Prezes
                      spółki do tego sprzedaje swoje raczej luksusowo urządzone mieszkanie
                      w tym budynku... Śmierdzi mi to. No ale cóż. Pewnie parę osób pluje
                      sobie w brodę po zakupie mieszkań w tej bądź co bądź ladnej
                      kamienicy.
                    • Gość: ola Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.gprs.plus.pl 07.04.09, 09:30
                      IDĄ NA DNO!!!!!!To pewne. dookoła słychać że mają same długi. nie ma takiej siły
                      która by to zmieniła. Słyszałam że u samych wykonawców mają kilka milionów
                      długu. Nowe inwestycje leżą na łopatkach!!!!!!!
    • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 13.03.09, 09:26
      Czy ruszyły jakiekolwiek prace przy ich planowanych inwestycjach (Potrzebna,
      Zaczarowanej Dorożki)?
      • Gość: zeglarz Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 213.77.11.* 16.03.09, 15:43
        Konsorcjum to tonacy okret.Nie pomoga pozorowane prace wykonywane
        "na odwal". Ludzie sa juz wsciekli na taki stan rzeczy. Najlepiej
        radzi sobie spolecznosc pierwszej czesci inwestycji. Wzieli sie za
        porzadki i wyprowadzenie spraw z Konsorcjum.Na kazdym kroku wychodzi
        indolencja i fuszerki dewelopera.Nie pomoze im ratunkowa inwestycja
        wespol z kontrowersyjnymi wspolnikami w dalekim Kolobrzegu...
        Najgorzej z ludzmi w drugiej czesci. Ogrzewanie z kontenerowej
        kotlowni... Brak aktow notarialnych poniewaz budynek nie zostal
        oddany do uzytku.Brak przylacza gazu, pewnie z powodu braku
        finansowania... Nie oddany potezny garaz... Brak domofonow i bramy
        wjazdowej... Troche patowa sytuacja.
        Jest jednak nadzieja na poprawe gdy ludzie juz wszystkie sprawy
        wezma w swoje rece.

pzdr
        • Gość: piotr Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 12:46
          niestety zgadzam się to już równia pochyła jak możecie to nie wchodźcie w
          interesy z KBD, a Wiem co pisze
          • Gość: ala Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 11:19
            Kupilam mieszkanie we Włochach...to był największy błąd który zrobilam.
            Ostrzegam - nigdy z nimi!!
            • Gość: Adam Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 83.1.16.* 20.04.09, 21:30
              a mozesz powiedziec cos wiecej?
              • Gość: M Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 13:58
                A co Ci Ola moze wiecej powiedziec? Brakuje przylacza gazu i jak gmina wreszcie
                z tym sie upora to inwestycja bedzie skonczona. Tez tam mieszkam i poza
                uciazliwosciami zwiazanymi z opoznieniem ( brak oddanych do uzytku wind i
                garazu) jestem zadowolony bo budynek jest zdecydowanie najladniejszy na
                wlochach. Znajomi ktorzy kupowali u innych deweloperow tez zawsze borykali sie z
                jakimis opoznieniami itp - takie polskie realia ( najczesciej winna jest
                biurokracja)
                • Gość: ??? Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 18:41
                  Rysiek, to znowu Ty? :))))
                  tak jakoś sposób pisania dziwnie optymistyczny - zawsze porównanie do innych
                  deweloperów (jacy to oni niedobrzy) i wtrącony mały pean na temat konsorcjum...

a skończyliście już jakąś kolejną inwestycję? coś na Waszej stronie cicho i
                  skromnie... cały czas wszystko "w sprzedaży"...
                  • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 04.05.09, 19:44
                    Zachwyca zwłaszcza inwestycja w Ursusie. Sprzedanie jednego mieszkania w całej
                    inwestycji w przeciągu roku to prawdziwy wyczyn.
                    • Gość: Rysiek Ten się śmieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 19:57
                      Kto się śmieje ostatni
                      • Gość: zainteresowany Re: Ten się śmieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 22:32
                        Ryśku, co dokładnie masz na myśli?
                    • Gość: :) Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 13:05
                      jeszcze żeby było sprzedane:))))
                      • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 05.05.09, 13:36
                        Tak. Było sprzedane jak tylko się ukazało w sprzedaży. Klasyczny manewr
                        socjotechniczny. Nikt nie chce być pierwszy.
    • aniaimisio Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 21.05.09, 09:10
      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Willa Włochy bardzo prosze o
      informację czy widać zakończenie inwestycji?
      • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 212.160.172.* 22.05.09, 15:28
        A mają coś do sprzedania?
        Czyżby jakieś zwroty?
        • Gość: zaak Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 15:50
          czyżby początki końca kryzysu??
        • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 19:21
          Pytanie tylko, którego:

- w gospodarce - sporo się o nim mówi, a niewiele widać

- czy w KBD - podobno jest niemały, a cisza na ten temat ...

???
          • aniaimisio Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 22.05.09, 21:28
            Niewiem czy to mieszkanie sprzedaje konsorcjum czy osoba prywatna bo
            znalazłam ogłoszenie w internecie przez agencję. Poproszę więcej
            informacji o Willa Włochy plusy i minusy?
            • satorianus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie 22.05.09, 21:34
              Kilka minusów masz w tym wątku. O resztę radzę pytać bezpośrednio przyszłych
              sąsiadów.
    • satorianus Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim 03.06.09, 11:28
      A jakieś konkrety? Żeby kogoś publicznie nazwać kłamcą i oszustem trzeba mieć
      coś na poparcie tych słów.
      • truskawka33 Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim 03.06.09, 13:47
        Mam sporo na poparcie moich słów. Niestety wciąż jestem uwikłana w
        interesy z tym inwestorem i nie mogę zbyt dużo konkretów powiedzieć
        publicznie, zwłaszcza że Rysiek na pewno czuwa :o). Jak się
        wykaraskam z umów z firmą KBD to z przyjemością opowiem o moich
        doświadczeniach, ze szczegółami. Tymczasem przestrzegam wszystkich.
        Pan Lewandowski posiada dużą umiejętność kreślenia przyszłości w
        różowych barwach, tymczasem ma poważne problemy z płynnością
        finansową, co konsekwencje pomija przy rozmowach. Jestem ciekawa czy
        ktoś zna tego pana prywatnie i mógłby coś o nim powiedzieć?
        • Gość: zan Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.76.classcom.pl 03.06.09, 23:36
          ja znam prywatnie, niestety:( i zgadzam się z Twoimi doświadczeniami pozdrawiam,
          • Gość: mimi potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:07
            Coś zaczyna tam się dziać, kopią doły, zastanawia mnie tylko czy dadzą radę
            skończyć tą inwestycję, dopiero wtedy można pomyśleć o zakupie
            • satorianus Re: potrzebna 11.06.09, 12:26
              Zarzekali się, że odbiory będą w sierpniu. Muszą się nieźle uwijać.
              • Gość: zenek Re: potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 13:34
                oj nie wierzcie KBD , ja u nich kupiłem , do dzisiaj mam problemy
            • satorianus Re: potrzebna 11.06.09, 12:28
              Mimo wszystko nie za te pieniądze. Po drugiej stronie torow Dolcan nie moze
              ruszyc ze sprzedaza mieszkan tanszych o cale 2 tysiace na metrze, wiec o czym my
              rozmawiamy...
      • j.roman10 Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim 29.10.17, 15:28
        Mam nadzieję że życie mu się odplaci za zło które zrobił wielu ludziom.Dominik Aleksander Lewandowski to zły czlowiek.
    • Gość: gosc Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.sbus.pw.edu.pl 21.06.09, 11:49
      Hmmm... czy mi się wydaje, czy ubył właśnie jeden z członków zarządu? Do
      niedawna było ich chyba trzech - zaczyna się odwrót?

Przeglądałem forum muratora - tam też jest kilka "opinii" o KBD. Ciekawe, że
      oprócz Ryśka nikt ich nigdzie nie pochwalił. To o czym świadczy. Co gorsza tam
      skarżą się także oszukani podwykonawcy, a to oznacza, że KBD będzie miała
      poważny problem aby znaleźć jakiegokolwiek dobrego podwykonawcę do swoich
      inwestycji - współczuję klientom, których zmyli złotousty prezes :(

www.muratorplus.pl/biznes/firmy-i-ludzie/konsorcjum-budowlano-deweloperskie_63864.html
      Może w końcu nadszedł czas, że na rynku zostaną tylko prawdziwi deweloperzy,
      którzy nauczą się, że najważniejsza jest jakość i tym się zdobywa klientów...

• Gość: Miko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.netia.pl 13.07.09, 11:57
        Witam,
        Zastanawiam się czy przez firmę windykacyjną nie podać KDB do sądu - ich prezes
        tylko ściemnia a nie widzę w firmie (w samochodach) szczególnego kryzysu.
        Równocześnie mając taką renomę jak i zaufanie wobec prezesa to KDB raczej nic
        już nie sprzedadzą - chyba, że ktoś forum nie czytał albo nie widział
        Chrościckiego. Moim zdaniem trzeba się zjednoczyć :-) i ustalić wysokość
        roszczeń i doprowadzić do syndyka (pozew o zapłatę kar i egzekucja) - na
        pierwszy rzut oka mają grunty więc powinno starczyć. Skierowanie sprawy łącznie
        do firmy widykacyjnej i pozwu do sądu będzie mniej kosztować niż bieganie
        osobno. Pytanie jest takie jaka jest skala roszczeń prośba o wpisywanie kwot: -
        moja 40K PLN. Jak uzbiera się 500 000 zł to myślę, że osoby chętne powinny się
        spotkać u jednej z firm widykacyjnych i razem zlecić windykację - inaczej to
        zabawa Prezes ściemnia a ludzie się cieszą, że klucze do nie ich własności mają
        i mogą mieszkać bez adresu na nielegalu.
        • Gość: kalkulator Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: 212.160.172.* 14.07.09, 18:00
          Można zrobić szybką kalkulację i przy ostrożnych założeniach mamy:
          - powierzchnia mieszkań II etapu to 25 lokali x 60m^2 = 1 500 m^2
          - wartość umów to 1 500 m^2 x 7 000 PLN/m^2 = 10,5 [M PLN]
          - kary umowne ok. 0,03% / dzień zwłoki to 10,8% w skali roku
          - łączna wartość kar to zatem ponad 1,1 [M PLN]
          - dodatkowo kary należne mieszkańcom I etapu
          Jest to już konkretny argument.
          • Gość: M Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:04
            Tez mieszkam w budynku na Wlochach i jakos takie inicjatywy i liczenie cudzych
            pieniedzy nie budzi we mnie zachwytu. Rzeczywiscie z powodu opoznienia oddania
            budynku mamy pewne niedogodnosci z ktorych najpowazniejsza jest brak mozliwosci
            korzystania z garazu ale ja np potrafie tez zauwazyc dobre strony tej inwestycji
            a takich jest zdecydowana wiekszosc. Nikt chyba nie zaprzeczy ze jest to
            najladniejszy i prawdopodobnie najsolidniej wykonany budynek na Wlochach. Nikt z
            Was drodzy sasiedzi nie uwaza chyba ze przeplacil za mieszkanie kupione od KBD
            gdyz dzisiaj z pewnoscia mozna uzyskac za nie lepsza cene. Osobiscie nie widze
            na Wlochach miejsca/budynku na ktora chcialbym zamieniec swoje mieszkanie i
            uwazam ze w ogolnym rozrachunku decyzja o kupnie mieszkania od KBD byla jak
            najbardziej trafna.
            Jeszcze taka generalna uwaga do paru ludzi z tego forum co to w imieniu nas
            wszystkich pisza o oszustwach prezesa itd - ja nie czuje sie oszukany, moja
            umowa z wyjatkiem opoznienia odbioru budynku zostala wypelniona lepiej niz sie
            spodziewalem ( czesto slyszy sie o roznych problemach jakosciowych u innych
            deweloperow) wiec bardzo prosze pisac pod swoim nazwiskiem i podawac konkrety bo
            inaczej wyglada to na dzialanie typu jakas osobista zemsta, zawisc lub moze
            wpisy konkurencji a nie prawdziwych sasiadow. Ja sie pod tym nie podpisuje. Z
            rozmow ze znajomymi sasiadami wiem ze zdecydowana wiekszosc podziela moje dobre
            zdanie i zadowolenie z kupna tu mieszkania wiec naprawde nie rozumiem o co
            chodzi z tymi dramatycznymi wpisami bez podawania konkretow.
            • Gość: miko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.09, 21:25
              Rozumiem ze ponownie mamy do czynienia z bratem, ojcem badz
              przyjaciolka pana Dominika. Odponad roku czekamy na nasze akty
              notarialne. Tlumaczymy sie w bankach, placimy ubezpieczenie, oplaty za
              przedluzanie terminow dostarczenia aktow, codziennie przechodzimy przez
              koszmarnie brudne klatki schodowe, nie mozemy korzystac z wind, garazu,
              nie dzialaja telefony. Co do wygladu budynku kbd niczym nas nie
              zaskoczylo pod tym wzgledem z powodu takiego wygladu budyku
              decydowalismy sie na zakup mieszkania u tego dewelopera bo przeciez nie
              mial wowczas innych atutow I prawde mowiac nadal ich nie ma a wrevz
              przeciwnie. Co do ceny to prosze moze lepiej sie zorientowac w cenach
              na tym osiedlu moze u konkurencji na koncu ulicy. Co do jakosci budynku
              to zapewne zupelnie normalne ze woda leje sie z sufitow odpadaja tynki
              wychodzi grzyb a klienci Kbd nie domagaja sie juz wykonania niektorych
              elementow zawartych w umowach elementow np schody do ogrodkow byle by
              tylko doprowadzic do sytuacji gdy beda pelnoprawnymi wlascicielami
              mieszkan za ktore w koncu zaplacili. Ja jakos czuje ze wybor tego
              dewelopera byl ogromnym bledem.
            • Gość: kalkulator Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:14
              Rysiek? Pysiolina?
              Sądzę, że nikt tu nie liczy cudzych pieniędzy (czy np.
              samochodów...). Wszyscy raczej dbają i niepokoją się o swoje
              pieniądze, wydane na niekończącą się inwestycję, której deweloper
              nie potrafi lub nie chce zakończyć.
              Może rzeczywiście przyszli/niedoszli właściciele powinni rozważyć
              pomysł Miko. Sądowe tytuły egzekucyjne mają zdolność przekonywania :-
              )
            • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:39
              Konforntując opinie klientów z informacjami na stronie KBD - nie
              dziwię się narastającej frustracji. Cytując za
              www.konsorcjumbd.pl, "prace nad drugim etapem trwają zgodnie z
              planem i zakończone zostaną do 30 czerwca 2008 roku". Póki co mamy
              koniec lipca 2009, czyli przeszło roczną obsuwę, a jak mozna
              przeczytać na niniejszym forum, inwestycja nadal pozostaje
              niezakończona.

Na miejscu mieszkańców zakończonej już części tez bym się nie
              cieszył. Pierwszy etap to 12 mieszkań, a drugi (nieukończony jak
              rozumiem) to 26 mieszkań. Zatem nadal ponad 2/3 działki, na której
              wybudowano budynek pozostaje w gestii dewelopera ...

Oj, z taką reputacją to nie wróżę KBD sukcesów.
              Ciekawe, czy znajdą się chętni na "Potrzebną".
            • Gość: hemek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.centertel.pl 30.07.09, 17:12
              nie jestem bratem, szwagrem, ojcem itd.... Dominika Lewandowskiego, tylko
              kolejnym POZYTYWNIE myślącym mieszkańcem inwestycji Villa Włochy.
              rzeczywiście KBD ma opóźnienia, jak i wiele innych firm deweloperskich, ale
              wbrew temu co tu przeczytałem KBD nie zbankrutowało!!! a na terenie inwestycji
              cały czas coś się dzieje...
              Villa Włochy to bardzo ładny budynek (według mnie najładniejszy we Włochach),
              fajni ludzie oraz cisza i spokój.... hmm... może Ci którzy się tu wpisują
              jeszcze się nie wprowadzili:-)
              • Gość: kredka Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: 212.76.37.* 30.07.09, 18:10
                Wiadomo ze nikt a nas nie jest zadowolony z opoznienia ale nie
                przesadzajmy z tym czarnowidztwem. Moglo oczywiscie byc lepiej ale
                nie popadajmy w przesade. W moim mieszkaniu nie ma zadnych wad
                technicznych i jak tylko budynek bedzie oddany to bede w pelni
                zadowolona.
                • Gość: wiarus Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: 212.76.37.* 30.07.09, 18:18
                  Jak ktos poleca deweloperow prowadzacych inwestycje w okolicy to
                  chyba nie wie o czym mowi. Idzcie do Supo lub Dolcanu i zobaczcie
                  jak tam wyglada jakosc a potem porownajcie to z budynkiem KBD...Dla
                  mnie to mimo problemow z terminowoscia oddania budynku zupelnie inna
                  bajka. Zreszta co za problem sprzedac swoje mieszkanie i przeniesc
                  sie do Supo gdzie jest wiele mieszkan do sprzedania i to w nizszych
                  niz w KBD cenach. Zamieni sie ktos z Was?
                  • Gość: miko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.09, 18:36
                    Ja bardzo chetnie sprzedam tylko niestety nie moge sie doczekac aktu
                    wlasnosci mojego mieszkania- taka drobniutka przeszkoda! Zdaje sie ze
                    pan prezes rowniez usiluje sprzedac swoje mieszkanie chyba
                    bezskutecznie pomimo, ze to taki cudowny budynek.
                    • Gość: zenek Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 15:32
                      Witam wszystkich obserwatorów wątku.Chciałem zaznaczyć iż jestem mieszkańcem
                      Villa Włochy.Jestem bardzo zadowolony z jakości wykonanego budynku.Termin
                      odbioru przeciąga się ,ale KBD robi wszystko by te prace zakończyć(widziałem
                      ekipy sprzątające na klatkach schodowych).Nie patrzmy na cudzą kieszeń!!!!Myślmy
                      pozytywnie a wszystkim się będzie wygodniej żyło!!!!
                • Gość: Miko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 22:02
                  Nikt nie patrzy na cudzą kieszeń ale właśnie przez takie postawy większość
                  nieuczciwych firm developerskich myśli, że podpisując umowę to papier toaletowy
                  i dalej można sobie działać. Umowa to umowa i każdy podpisał ją bez przymusu.
                  Moim zdaniem za mało jest rozmowy i wytłumaczenia sytuacji posypania głowy
                  popiołem a za dużo ciągłego ściemniania i udawania, że jest OK. Rozumiałbym
                  postępowanie developera gdyby faktycznie sytuacja była ciężka i jak w każdej
                  firmie np. zaczęły się oszczędności - w takim przypadku byłbym mniej
                  zdeterminowany do DOCHODZENIA TEGO CO MI SIĘ NALEŻY na podstawie Umowy (nic
                  więcej). Czyli jeśli bym widział, że jest źle to nie jest moim celem dobijać
                  kogoś bo jest kryzys i mam taką Umowę (zawartą dobrowolnie) - jeśli jednak firma
                  nie negocjuje i ma głęboko w poważaniu zawartą umowę i nie widać oszczędności to
                  uważam, że jest to nie fair i tyle. Naprawdę czasami wystarczy powiedzieć "mam
                  teraz ciężko, też mam rodzinę a firma to moje kolejne dziecko i chcę wyprowadzić
                  firmę na prostą ale potrzebuje spokoju i braku roszczeń" - jesteśmy ludźmi i
                  można się dogadać! tylko trzeba powiedzieć czasami jak jest.

W etapie niby zakończonym wystarczy zobaczyć klatkę a parkowanie samochodów to
                  może przyjemność dla tych co mieszkają? Może śmierdzące teraz Toi Toi to też
                  element wystroju pięknego budynku? O czym my mówimy? a argument o sprzedaży mnie
                  po prostu rozwalił: nikt nie kupi mieszkania w miejscu gdzie od takiego czasu
                  NIE MOŻNA ODDAĆ BUDYNKU bowiem każdy wie, że skoro były próby odbiorów to chyba
                  coś nie gra - wiem co mówię ponieważ próbowałem i cena jaką otrzymałem była
                  żenująco niska tj. okazyjna dla kupującego(poniżej tego co sam zapłaciłem) - a
                  jeszcze jedno ciężko jest sprzedać coś co DO MNIE NIE NALEŻY pomimo wpłaty
                  praktycznie 100% a o kosztach KREDYTU nie wspomnę. Ale ja rozumiem, że znajomi
                  bronią i to dla mnie jest wartościowa informacja - może faktycznie skończy się
                  to pozytywnie tj. że będziemy mogli być właścicielami mieszkań a nie tym, że
                  będzie taki stan jeszcze przez kolejny rok - mam nadzieję, że nie skończy się to
                  inaczej - czyli nawet znajomi zostaną z niczym...
                  • Gość: lysy z pierwszej c refleksje IP: 213.77.11.* 17.08.09, 13:11
                    daleko mi od frustacji ale dziwie sie wielkiemu zadowoleniu
                    niektorych forumowiczow. albo ktos bierze prozac zaraz po sniadaniu
                    albo zyje w innym swiecie. nie ma co dyskutowac o projekcie
                    architektonicznym inwestycji. kupilem tu mieszkanie i nie ma co
                    marudzic. inna zupelnie sprawa jest sposob w jaki KBD wywiazuje sie
                    ze zobowiazan. tu chyba wszyscy sie zgodza, ze to kompletnie lezy.
                    ok. mam juz od ponad roku swoj akt ale gdzie np. moje dwa miejsca
                    parkingowe? dawno zaplacone...

wykonczenie... matko gdybym ja tak sprzedawal swoje umiejetnosci to
                    juz bym dawno nie mial na chleb. ktos sie cieszy, ze ma posprzatane
                    klatki! ostatni etap budowy czyli wykonczenia przeprowadzane sa
                    bardzo niedbale i z brakiem wiedzy budowlanej. troche powymieniam
                    (moze ktos cos dopisze): psuja sie okna; klimatyzatory jakis debil
                    umiescil w zamknietym pomieszczeniu (jak wlaczy sie 2-3 to
                    temperatura dochodzi do +80st.C!(czy ktos przekupil Straz Pozarna?).
                    sasiad nad tym pomieszczeniem ma juz wybrzuszenia w podlodze);
                    fatalnie osadzone i zniszczone przez robotnikow drzwi wejsciowe
                    (dostawca poprawki ma gdzies bo KBD mu nie zaplacilo);antena
                    zbiorcza TV- nie dzialala kilka razy- wiecie czemu?- gdy KBD nie
                    placilo przyjezdzala ekipa i odlaczala lokale...; slynny juz na cale
                    Wlochy domofon- chyba rekord w czasie istalacji (dzis znow
                    szwankuje); no i zaraz pozniej te wspanialej jakosci furtki
                    wejsciowe...; polaczenie chodnikow z wejsciami do klatek to zwykly
                    beton, ktory bedzie sie kruszyl; chodniki- poczekamy do nastepnej
                    wiosny jak ziemia na patio bedzie sie zarywac;zniszczone drzwi do
                    (jeszcze nie mojego) garazu;pekniety murek plotu od ul. Szuberta;
                    zawilgocone piwnice;szkoda mi strasznie tego malego trawnika, ktory
                    codziennie sam katuje ciezkim samochodem (gdzie moj garaz?) etc,
                    etc, etc.

nie starczy mi czasu na opisywanie ilosci fuszerek jakie zostaly
                    popelnione. i wiecie co troche czuje sie zle jak patrze na jakiego
                    zadowolonego czlowieka wyglada prezes KBD (Dominik dziekuje za
                    zalozenie schodow do ogrodka. gdybym czekal to bym sie nie
                    doczekal).

w samym KBD zmiany. Prezesa opuscili Jan Sjoholm i Tomasz Lyszcz.
                    Chlopaki chyba zrozumieli, ze nie da rady juz ludziom takich
                    farmazonow sprzedawac. trzymam kciuki za wlasna inicjatywe.

Inwestycja przy Potrzebnej, no coz moze znajda sie chetni. tylko, ze
                    ludzie coraz bardziej ostrozni i czytaja tu i owdzie. bedzie chyba
                    ciezko.

czekam juz chwili kiedy zagospodarujemy patio (nie mowie tu o tej
                    strasznej trawie)i spotamy sie na kocach odpoczywajac od trudnego
                    dewelopera;)

pzdr
                    • Gość: Dominik Re: refleksje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:17

Jacku !

Po raz pierwszy jak wiesz wypowiadam się na tym forum , natomiast w
                      przeciwienstwie do Ciebie nie piszę anonimowo , bardzo żałuję ,że nie
                      dostrzegasz nic pozytywnego w naszym budynku ,który przez wielu uznawany jest za
                      najładniejszy we Włochach , dziwie się,że jako mój były współpracownik piszesz
                      takie bzdury znając prawdę i rozmwiając ze mną z fałszywym uśmiechem ,mogę Cię
                      zapewnić ,że nasze cztery lata bardzo ciężkiej pracy nie poszły na marne, a
                      budynek znajduje wiele pozytywnych opinii, jestem w stanie z każdym rozmawiać na
                      tematy w sposob merytoryczny , gdyz jak każda firma nie jesteśmy pozbawieni wad
                      ,natomiast staramy się wykonywac naszą pracę najlepiej jak potrafimy ,wątek na
                      temat Tomka i Janka to juz zwykłe chamstwo i bezczelność , proponuję żebyś zajął
                      się własnymi sprawami bo widocznie masz za malo pracy i plotki stały się Twoją
                      domeną ,natomiast jak "obrabiasz " mi cztery litery przed znajomymi którzy nota
                      bene od razu mnie o tym inhformuja to radziłbym się zastanowić.

życzę Ci wszystkiego najlepszego

Dominik

życząc wszyst
                      • Gość: sympatyk Powitanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:57
                        Witamy, witamy!

Dobrze wiedzieć, że pisze tu Deus ex machina Konsorcjum. Bo chyba lepiej
                        otwarcie rozmawiać o swojej ofercie niż ośmieszać się udając Ryśka, który
                        właśnie wraz z mężem :) kupił mieszkanie w Waszej inwestycji. Prawda?

Czy inwestycja na Zaczarowanej Dorożki ma u ogóle jakieś szanse realizacji? Nie
                        sprzedaliście ani jednego mieszkania przez półtora roku - nie wygląda to
                        najlepiej. W obecnych realiach może warto jednak obniżyć ceny? Myślę, że za
                        5tys/metr spokojnie znajdziecie nabywców(choćby mnie). Przecież za tę
                        tramwajowatą działkę nie daliście chyba jakieś fortuny...

Pozdrawiam.
                      • Gość: bakteria Re: refleksje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 20:15
                        Panie Łysy z III klatki, nie wszyscy mamy takie piękne i duże samochody jak
                        Pan,jednak każdy z Nas chciałby jakoś zaparkować po powrocie do
                        domu.Wielokrotnie wkładałam Panu bilecik z gorącą prośbą o bardziej rozsądne
                        gospodarowanie miejscem postojowym na ulicy Szuberta.Przez Pana dużo osób jest
                        zmuszonych parkować na pasie zieleni i kolekcjonować mandaty od straży
                        miejskiej!!!!!!
                        • Gość: Gość Re: refleksje IP: *.era.pl 21.08.09, 11:15
                          Nie no - nie czepiajmy się ludzi za parkowanie - nie było by
                          problemu gdyby "nasz" deweloper dotrzymywał terminu i moglibyśmy
                          korzystać z garażu - to po pierwsze. Po drugie to akurat parkowanie
                          w sposób, który blokuje "kilka miejsc”, czyli wzdłuż ulicy jest
                          domeną innych sąsiadów posiadających trochę mniejsze autka. Choć i
                          do nich trudno mieć pretensje - kilka wizyt straży miejskiej + kilka
                          mandatów i każdy ma prawo się wkurzyć. Pamiętajmy tylko, że tak
                          naprawdę winę ponosi "nasz" deweloper. Ciekaw jestem czy
                          zauważyliście Państwo, że straż miejska upodobała sobie tą ulicę -
                          na innych stoją samochody podobnie zaparkowane i nic im się nie
                          dzieje, a tu już kilka razy była wizytacja strażników - coś mi się
                          wydaje, że sąsiedzi z innych budynków zdążyli nas "polubić" -
                          osobiście uważam, że to też zawdzięczamy "naszemu" deweloperowi.
                          KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY I BĘDZIEMY MOGLI PARKOWAĆ TAK JAK NORMALNI
                          LUDZIE - W NASZYM GARAŻU?
                          • Gość: bakteria Re: refleksje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 16:51
                            Szanowny gościu!!!Mówiąc o kulturze parkowania w zaistniałych
                            okolicznościach(brak możliwości korzystania z garażu),miałam na myśli nasze
                            wspólne dobro.Pan Łysy z III klatki mimo wielu moich apeli pozostawia swoje auto
                            w bardzo bliskiej odległości od innych samochodów.Auto to jest wyposażone w
                            bardzo agresywną rzeżbę bieżnika
                            i dewastuje trawnik i chodnik.Rozmawiałam ze strażnikiem miejskim wczoraj,który
                            zasugerował iż takie zjawisko działa na służby jak płachta na byka i nie ułatwia
                            życia innym mieszkańcom,CZYTAJ MANDATY!!!
                            • Gość: Miko Re: refleksje IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.09, 12:48
                              Nie dajmy się zwariować - mieszkańcy mogą mieć jaki chcą samochód i
                              powinni mieć gdzie parkować - zwłaszcza, że zapłacili za miejsca
                              garażowe. Także nie mówmy o kulturze parkowania w miejsu gdzie jest
                              więcej chętnych niż miejsca do zaparkowania. Oczywiście na
                              mieszkańców donoszą sąsiedzi i ja się im nie dziwię - sami mają
                              problem z samochodami a winny tego nie jest Łysy tylko Developer i o
                              tym nie należy zapominać (z Łysym umowy nie podpisywałem). Inaczej
                              jak zwariujemy i sami na siebie zaczniemy wchodzić: jedynym
                              przeszkadza samochód Łysego a innym parkujący wzdłuż jezdni Renaut.
                              Co więcej to zamiast podać wspólnie developera do sądu (niech
                              wejdzie syndyk za 2 lata skoro developer nie potrafi/nie chce oddać
                              budynku i go SKOŃCZYĆ) to jeszcze zaczniemy na siebie donosić typu:
                              mieszkańcy etapu I zaczną donosić na mieszkańców etapu II za
                              mieszkanie nielegalne i problem miejsc postojowych przed budynkiem
                              nawet dla samochodu Łysego się rozwiąże - taka sugestia dla etapu I
                              i jeszcze Prezes będzie miał problem - super tylko co to nam da?
                              Problemem w moim przekonaniu jest to, że większość mieszkańców jak
                              widzę (również Łysy) mają jakieś inne zależności z Prezesem i
                              dlatego są moim zdaniem problemy z ustaleniem jednego sposobu
                              postępowania z developerem - a szkoda bo problem można w 2 lata
                              rozwiązać albo przynjamniej udać się wspólnie do kancelarii prawnej
                              (zapłacić za konsultacje) i dowiedzieć się jakie są opcje - a tak to
                              skaczemy sobie nawzajem za parkowanie...
                        • Gość: gosc Re: refleksje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:53
                          Ale dajecie sie tutaj manewrowac... p. Dominik storpedował Łysego,
                          sprowadził wszystko do jakichś niby porachunków prywatnych, a Wy za
                          tym idziecie. Typowe sciagniecie uwagi na cos innego -
                          zauwazyliscie, ze wogole nie odniosl sie do zarzutow merytorycznych?
                          Zamiast odpowiadac lepiej napisac, ze to prywata i zazdrosc/zemsta...

Zapewne macie racje, ze cos tam jest nie tak z ludzmi (ale gdzie sa
                          idealni mieszkancy?), ale ten watek nie jest o Łysym, Dominiku, kto
                          kogo lubi, a kto gdzie parkuje samochody. do tego proponuje zalozyc
                          osobny watek "sfrustrowanych mieszkancow osiedli KBD" ;)

Nie obrazcie sie na mnie, ale bardzo nie lubie sytuacji, gdy ktos
                          steruje ludzmi sciagajac ich uwage na inne tematy niz te istotne,
                          ktore naprawde sa wazne. A tego wlasnie probuja tutaj niektore osoby.

swoja prosbe do KBD juz napisalem w poprzednim watku...
                        • Gość: jacek taranko parkowanie IP: 213.77.11.* 24.08.09, 13:02
                          kupilem sobie duzy samochod bo sam jestem nieduzy:)a jeszcze o
                          pickupie nie slyszalem aby ktos mowil "sliczny":)

przykro mi ale nie otrzymalem nigdy zadnej karteczki w temacie
                          parkowania. chetnie zawsze wspolpracuje w celu polepszenia jakosci
                          zycia w okolicy. w tym wypadku nie mialem szans poniewaz nikt mi
                          tego nie sygnalizowal. mieszkam po 1 w pierwszej klatce i jezeli
                          jest jakis problem to zapraszam.

sam zbieram mandaty i mam juz tego dosc. naprawde chcialbym aby
                          wyrosla zielona trawa na tym pasie, ktory niszcze z innymi
                          sasiadami.

mandaty proponuje zanosic do Dominika:)

pzdr
                      • Gość: gosc Re: refleksje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.09, 12:02
                        Panie Dominiku!
                        Chyba czas najwyrzszy dokonczyc te inwestycje, wydac garaze, podpisac akty bo wyglada na to, ze ludzie zaczeli tracic cierpliwosc. Jezeli KBD istotnie stara sie a nie wychodzi to nalezy zatrudnic prawdziwych fachowcow zamiast inwestowac w swietnego prawnika, ktory tylko odsunie w czasie to co I tak nieuniknione.

Wszystkim nam chyba jednak zalezy, zeby jak najszybdziej zakonczyc te inwestycje.

• Gość: jacek taranko Re: refleksje IP: 213.77.11.* 24.08.09, 13:25
                        Dominik moze gdybys wczesniej tu zagladal, moglbys wiedziec co
                        ludzie mysla i odpowiednio reagowac. nie posluguje sie plotka.
                        jestem zupelnie transparentny czego nie mozna powiedziec o
                        dzialaniach KBD.

nie dyskutuje o estetycznej stronie Waszego projektu. na Wlochach
                        doprawdy nic lepszego przez ostatnie 2 lata nie powstalo.bardzo
                        chetnie spotkam sie z Toba na patio i pokaze wszystkie fuszerki, o
                        ktorych wspominam. bedziemy rozmawiac merytorycznie. powiedz
                        chcialbys miec takie beznadziejne wykonczenie w swoim otoczeniu?
                        ludzie zaplacili za cos czego standart znacznie odbiega od
                        zalozonego. posluzmy sie przykladem: zaplacilismy za mieszkania z
                        klimatyzacja (bylo to w ofercie). Dominik, dlaczego nie moge jej
                        uzywac?to co kupilismy??? naprawde mozna mnozyc te przyklady.

nie bylem Twoim wspolpracownikiem. wynajales mnie do dzialan
                        marketingwych dla KBD. wiesz kiedy najemnicy odchodza?

nie mam racji jezeli chodzi o Janka i Tomka? prosze oswiec mnie
                        jezeli jest inaczej.

tak jak wspomnialem dzialam transparentnie. nie "obrabiam" Cie przed
                        znajomymi- ja tylko wyrazam glosno swoja opinie na tematy dotyczace
                        tej inwestycji. trudno z ludzmi nie dyskutowac na bolace tematy gdy
                        widze jak sprawnie dziala domofon:)trudno nie wyrazic swojej opinii
                        gdy dowiadujesz sie dlaczego nie ma przez wiele dni sygnalu z anteny
                        TV. obawiam sie, ze mozesz ugiac sie pod wieloma takimi argumentami.

ja tez zycze Ci wszystkiego dobrego w tym szybkiego zakonczenia prac
                        przy naszej inwestycji.

gdybys chcial porozmawiac merytorycznie to zapraszam. telefon i
                        adres znasz.

jacek taranko
        • Gość: gosc Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 10:04
          Sadzac po zmianach na patio KBD zaostrzylo kampanie pozyskiwania klientow WIlli POtrzebna, w koncu ogladacze nie beda wchodzili do srodka, wiec nie przekonaja sie co pan Prezes rozumie jako wysoka jakosc I komfort. Zeby zwiekszyc skutecznosc pozyskiwania klientow radzilbym oddac garaze. Bo rzad samochodow prze nie jest dobra wizytowka I podpisac akty wtedy to I moze nawet pojawia sie usmiechy na twarzach mieszkancow I bedzie jak z obrazka.
          • Gość: kk Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - SĄD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.09, 23:50
            A w ogóle budują tą Potrzebną?
    • truskawka33 Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim 24.06.09, 13:58
      Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chwilowo zrobiło się znośnie,
      zobaczymy co będzie dalej. Niestety wypowiedzi osób, które znają
      tego pana prywatnie nie napawają mnie optymizmem. Miałam nadzieję,
      że znajdzie się ktoś, kto powie, że w gruncie rzeczy to dobry
      człowiek, który nie planuje wzbogacić się na oszustwach...
    • Gość: gosc Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:43
      Wiecie co jest tutaj najlepsze? ze to forum czytaja ludzie z KBD i
      podszywajac sie pod "zadowolonych klientów" zachęcają innych do
      zakupu lokalu albo wychwalają firmę...

niestety slowa sa tylko slowami - moze zamiast tego poprosilibysmy
      KBD o pokazanie czarno na bialym, ze ludzie tutaj nie maja racji?
      Willa Wlochy - kiedy budynek mial byc oddany? kiedy bedzie oddany?
      Czy prawdziwe sa pytania/uwagi mieszkancow, ze oprocz odbiorow KBD
      nie wywiazuje sie z prac zadeklarowanych w umowie?
      Czy prawdziwe sa usterki opisane przez mieszkancow? Jezeli tak to
      kiedy zostana one usuniete?
      Konkrety tylko....

Ja do tego dodalbym jeszcze pytania odnosnie inwestycji KBD - ktore
      sa prawdziwe, a ktore wisza od kilku miesiecy i nic z nimi sie nie
      dzieje?
      Myslalem niedawno o jednym z mieszkan - ale po krotkim wywiadzie
      zrezygnowalem. Niestety nie znam szczegolow, ale podobno KBD ma
      powazne obciazenia z tytulu zaciagnietych kredytow oraz zobowiazan
      wobec podwykonawcow. Wole nie ryzykowac skoro juz wieksi upadali, a
      w kazdej plotce jest troche prawdy. Na rynku jest teraz w czym
      wybierac.

Czy p. Dominik moglby sie do tego odniesc?
      Moze wzorem innych deweloperow umiesciliby Panstwo na swojej stronie
      jakis raport z roku 2008? Bilans, rachunek wynikow... to duzo nie
      kosztuje, a jak zwieksza wiarygodnosc... Nieaktualny wypis z KRS na
      stronach nie jest niczym pozytywnym...

Wiec jak bedzie p. Dominiku, Rysiu, Pysiolino? pewnie jeszcze kilka
      nickow by sie znalazlo ;) Kredko, Wiarusie? ;)))) Ale to juz zabawa
      i polowanie na czarownice - wole konkrety :)
      • Gość: dzidzia Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.centertel.pl 05.09.09, 12:38
        idę pograć w kosza :-)
        • Gość: jacek taranko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 02:35
          ...a ja z sasiadem ubieramy szorty i pozjezdzamy ze slizgawki.

no to plac zabaw jest. Gratulujemy Dominik. rozumiem, ze dalsze
          inwestycje beda juz tylko imponujace:)

JT
          p.s. a myslalem, ze forum "jest martwe".
          • Gość: Ewelina Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.09, 22:33
            Drogi sąsiedzie, ani się waż:) Mój syn jest zachwycony ślizgawką!

• Gość: taran Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 213.77.11.* 14.10.09, 18:27
              zima przyszla, plac zabaw przykryty sniegiem...
              no ale gdzie moj garaz Dominik???

sa osoby, ktorym KBD obiecalo wjazd do garazu na koniec wrzesnia
              (mam takiego maila) :))))

a w pismach oficjalnych do ludzi zainteresowanych podpisujecie sie z
              nowym terminem oddania mieszkan drugiej czesci (akty), do konca
              marca 2010. wszyscy o tym wiedza?

no to jak to jest?

a tak przy okazji- wymienic trzeba na koszt KBD furtke wejsciowa na
              posesje. nikt mi nie powie, ze jest swietnie wykonana:)))
              • Gość: obserwator Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 23:34
                No ładne cacko - widzę, że samochody z Szuberta zniknęły - czyżby
                inwestycja dobiegła szczęśliwego końca i wszyscy są już na swoim?

A może to deweloper obawia się swojego marnego końca i stara się
                załagodzić niezbyt pozytywnie nastawionych (nie ma się czemu dziwić)
                klientów, wpuszczając ich do garażu w nieoddanym budynku?
    • Gość: a.t. Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 148.81.230.* 25.11.09, 16:21
      ja miałem kontakty z tym tworem i szczerze odradzam. Wystarczy zasięgnąć opinię
      ludzi, którzy kupili segmenty w Michałowicach. Z tego co wiem to firma
      niewypłacalna z gigantycznymi długami. Firma w której poprzedni pracowałem
      wykonywała dla nich część inwestycji. jak odchodziłem to KBD było winne im dużą
      gotówkę - perspektywy odzyskania były średnie...
      • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 13:19
        Witam.Co sądzicie o inwestycji Villa Potrzebna???Na chwilę obecną KBD pracuje
        zgodnie z harmonogramem.Odbiór kluczy obiecują w wakacje 2010.
        Pozdrawiam.
        • Gość: niedoszlykupiec Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 18:20
          Zgodnie z harmonogramem? Zarzekali sie, ze oddadza we wrzesniu a
          budynek ledwo co wyszedl z ziemi! Jak wyglada kwestia egzekwowania kar
          za opoznienie?
          • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 16:22
            Witam.Mam na myśli harmonogram ,który otrzymałem w dniu podpisania umowy
            tj.lipiec 2009.Byłem dzisiaj na budowie i rozmawiałem z kierownikiem,także na
            chwilę obecną wydaje się być ok.
            Pozdrawiam.
            • Gość: doświadczony Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.12.09, 00:34
              Jednak naiwność ludzka nie ma granic, może mieszkańcy Villa II zaczną
              robić zakłady z klientami Potrzebnej o dotrzymanie terminów przez KBD,
              przynajmniej trochę byśmy się odkuli, zanim pozakładamy sprawy w sądzie
              przeciwko naszemu dewekoperowi.
              • Gość: zainteresowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 19:27
                Mam nadzieje,że inwestycja Villa Potrzebna zostanie przeprowadzona w sposób
                przemyślany i nie dostarczy stresów przyszłym mieszkańcom.
                Pozdrawiam.
                • Gość: agitator Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.09, 23:26
                  A ja mam nadzieje, że dział sprzedaży KBD przestanie robić takie dziecinne
                  podchody i jasno przedstawi na forum zalety i wady inwestycji. Gdy półtora roku
                  temu trafiała ona do sprzedaży do wówczas zaletą była cena. Teraz jest o co
                  najmniej 700. 800 zł na metrze za wysoka. Oczywiście jeśli komuś nie przeszkadza
                  mieszkanie oddalone o całe 20m(!!!) od chyba najbardziej ruchliwej trasy
                  kolejowej w Polsce.
                  • Gość: taran Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 213.77.11.* 09.12.09, 23:21
                    ludzie, rozumu nie macie? myślicie, że KBD skończy tę inwestycję "jak
                    trzeba"? zapraszam na konsultację na Chrościckiego 44.
                    pozdrawiam
                    • Gość: Michal Litynski Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 85.222.87.* 11.12.09, 18:55
                      Jako udzialowiec wspomnianej inwestycji na ulicy Potrzebnej
                      chcialbym zapewnic ze termin realizacji budowy nie jest w zaden
                      sposob zagrozony. Inwestycja zabezpieczona jest od strony finansowej
                      jak i od strony organizacji prac.Podpisane zostaly umowy na
                      wykonawstwo z doswiadczonymi i sprawdzonymi we wspolnej wspolpracy
                      firmami. Inwestycja KBD na ulicy Chroscickiego ucierpiala miedzy
                      innymi z powodu nie sprawdzonych firm wykonawczych co w niektorych
                      przypadkach spowodowalo opoznienia na skutek koniecznosci
                      poprawiania juz wykonanych prac i koniecznosci egzekwowania przez
                      KBD roszczen reklamacyjnych. Wiele razy wyjasniany problem z
                      ostatecznym odbiorem budynku spowodowany jest jedynie opoznieniem
                      procesu podlaczenia docelowego przylacza energetycznego. KBD ze
                      swojej strony robi co tylko mozliwe zeby sprawe ostatecznie zalatwic
                      jednak w polskich warunkach i realiach urzedowo biurokratycznych
                      czesto rzeczy wydawaloby sie proste do przeprowadzenia ciagna sie w
                      nieskonczonosc. Podnoszenie przez niektorych, oczywiscie
                      anonimowych, uczestnikow tego forum w nieskonczonosc argumentu
                      nieposprzatanych klatek schodowych i ciagle oskarzenie o
                      niewyplacalnosc staja sie juz nudne. Prosze wskazac na co Panstwa
                      zdaniem potrzebne sa srodki finansowe i co z powodu ich rzekomego
                      braku nie zostalo wykonczone? Rozumiem ze kazdy mieszkaniec tej
                      inwestycji chcialby miec w reku akt notarialny po ostatecznym
                      odbiorze budynku ale prosze mi wierzyc ze w firmie KBD jest to
                      priorytetem i robimy wszystko co mozliwe zeby ta sprawe pozytywnie
                      zakonczyc. Zniechecanie ludzi do inwestycji na Potrzebnej bez
                      jakichkolwiek ku temu powodow jest delikatnie mowiac
                      nieeleganckie. "Potrzebna" budowana jest bez jakiegokolwiek
                      opoznienia i gwarantuje ze wykorzystujac przeszle doswiadczenia
                      zadbamy aby przyszli mieszkancy nie byli rozczarowani wspolpraca z
                      nami.

Pozdrawiam,
                      Michal Litynski
                      • Gość: gość Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.12.09, 23:42
                        Spróbuję się odnieść do kilku kwestii poruszonych przez Pana, z którymi jako klientowi KBD trudno jest mi się zgodzić. Procedurę odbioru prądu jak nas Państwo poinformowaliście rozpoczeliście już pół roku temu tymczasem od ponad roku powinniśmy mieć akty w rekach ktoś tu więc nie umie liczyć. Po drugie deweloper powinien znać się na swojej robocie i dobierać sprawdzonych wykonawców niekoniecznie najtańszych. Dodatkowo jak się nie płaci podwykonawcom to nic dziwnego że trzeba po nich poprawiać. Co do brudnych klatek schodowych - najwidoczniej nie musi Pan z nich codziennie korzystać I dla tego to Pana nudzi. Co do pewnego zaplecza finansowego - mówi się że podwykonawcy Potrzebnej zapłatę otrzymali w postaci dwóch mieszkań, które sobie budują I prezesowskie BMW- ale to może być oczywiście plotka. Jedyną metodą na uspokojenie nastrojów jest wręczenie naszych aktów własności czego sobie, wszystkim klientom KBD i Państwu życzę w nadchodzącym roku.
                      • Gość: Gościu Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.era.pl 14.12.09, 12:42
                        Szanowyny Panie, Pan chyba nigdy nie był na chrościckiego skoro
                        twierdzi Pan, że wszystko jest ok!
                        - Wymienniki do Klimatyzatorów w pierwszym etapie ulokowano w
                        pomieszczeniu zamknietym co powoduje bezpośrednie zagrożenie pożarem
                        w efekcie nie można korzystać z klimy w I części.
                        - Dach który zgodnie z Umowami powinien być całości pokryty blachą
                        jest częściowo pokryty papą (co prawda podwójną warstwą) i nikt
                        mnnie nie przekona że trwałość jest porównywalna.
                        - Część pomiszczeń nie została prawidłowo zapatrzona w wentylację -
                        już wyłazi leśń w piwnicach I etapu.
                        - Stale psują się furtka i brama wjazdwa,
                        - są kłopoty z ogrzewaniem - serwis któy przyjeżdża do pieca nie
                        dysponuje dokumentacją powykonawczą - czyżby wykonawca się z niej
                        nie rozliczył pomimo pełnego rozliczenia ze strony KBD? Czy też jest
                        dokładnie odwrotnie,
                        - Wasi pracownicy pracujący na obu budowach ostatnio dostali
                        wynagrodzenie za październik 2010 - Ci ludzie też mają rodziny i ich
                        też czekają święta!!!
                        - Kilkanaście miesięcy KBD walczyło z nieszczelnością tarasów
                        uniemożliwiając ich użytkownikom zagospodarowanie mieszań.
                        Mamy dalej wymieniać?
                        - To może jeszcze "eleganckie klatki schodowe" - slogan KBD -
                        rzeczywistość najtańszy gres (19zł w castoramie) i biały kolor
                        ścian, barierki najtańsze z możliwych - już miejscami wychodzi rdza,
                        Panowie z KBD przejdźcie się do TBSów kilka przecznic dalej tam jest
                        podobny standard tylko trochę lepiej zrobione.
                        - Elewacja też miała być podświetlona ale o tym już nikt nie pamięta,
                        No i z ulicy tych "drobiazgów" przecież nie widać.

Osobiście uważam że każdy robi co uważa, ale z KBD bardziej należy
                        uważać niż z innymi.
                        • Gość: adam grabowski Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:41
                          Witam .
                          Poszukuję kontektu z osobami oszukanymi przez KBD Rela Estate w celu
                          podjęcia wspólnej próbu odzyskanie swoich należności.
                          Wszelkie informację proszę kierować na maila prograb@wp.pl
                          Może wspólne działania spowoduję uregulowanie zaległych należności .
                          Proponuję złożenie wspólnego pozwu sądowego.
                          pozdrawiam Adam Grabowski
                        • Gość: adam grabowski Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieniądze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:50
                          Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieniądze?
                          Widzę że nie jestem jedyną odobą którą Pan ciągle zwodził i do dnia
                          dzisiejszego nie zapłacił
                          • Gość: adam grabowski Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:53
                            Juz prawie minął rok a Pan dalej nie ma zamiaru zapłacic za
                            świadczone przez moją firmę usługi.
                            Chyba nie wpływa to dobrze na Pana wiarygodność.
                            • Gość: gość Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.09, 17:33
                              Takie właśnie są metody Pana Dominika każdemu wmawia, że tylko z nami ma problem, tylko my jesteśmy tacy niewyrozumiali itd. a pozostali wręcz go wychwalają. Rzeczywistość jest oczywiście zupełnie inna zadowolonych ze współpracy z panem Dominikiem po prostu nie ma. Ci pseudo zadowoleni składają właśnie pozwy przeciwko KBD.
                              • Gość: jacek taranko Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: 213.77.11.* 15.12.09, 19:44
                                a niech mnie:) widzę, że coś drgnęło. ja sam zapraszam na bloga
                                mieszkańców Chrościckiego 44 www.chroscickiegorogszuberta.pl- polecam
                                tekst prezesa KBD oryginalnie zamieszczony. pozdrawiam
                                • Gość: adam grabowski Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: 94.254.187.* 15.12.09, 21:04
                                  Witam widzę że nie tylko ja zostałem że tak delikatnie powiem
                                  niewłaściwie potraktowany przez wiadome osoby.
                                  To moja firma ubiegłej zimy zapewniała państwu ciepło dzieki
                                  wydzierżawionej kotłowni którę pewnie Państwo nie raz widzieli
                                  stojącą koło budynku.
                                  Proszę sobie wyobrazic że do dnia dzisiejszego nie otrzymałem
                                  należnych mi za tą usługę pieniążków, a nawet rekompensaty za jej
                                  uszkodzenia wynikłe z jej niewłaściwego użytkowania przez firmę pana
                                  Dominika.
                                  Pozdrawiam musimy walczyc o to co nam sie należy

• Gość: turysta Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 21:10
                                  W KBD kryzysu nie widać,szczególnie po samochodach.W mieszkaniu opiekunka i
                                  sprzątaczka.Pensje pewnie też nie najgorsze skoro widziałem ich pracownika w
                                  ekskluzywnym hotelu w Zakopanem w towarzystwie "podejrzanych panienek".
                                  • Gość: Mendoza Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 12:07
                                    Szanowny Panie Turysto!!!!!!
                                    Następnym razem proszę się przyłączyć do wspólnej zabawy:)),moje koleżanki są
                                    bardzo mile i gwarantuję ,że Pan nie będzie zawiedziony!!!
                                    Serdecznie zapraszam.
                                    Mendoza.
                                    • Gość: turysta Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 00:44
                                      W mojej opinii chciałem tylko podkreślić jakość życia ludzi z KBD w obliczu
                                      zobowiązań do wykonawców.Panie Mendoza personalnie nic do Pana nie mam.
                                      • Gość: mendoza Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:15
                                        Witam gorąco Pana Turystę!!!
                                        Mając na uwadze dobre stosunki międzyludzkie,chciałem Pana serdecznie zaprosić
                                        na wieczór kawalerski mojego kolegi,który odbędzie się w night clubie CASABLANCA
                                        w Krakowie-(patrz internet)sobota 19.12.2009 godz 22-00.Świetna zabawa i
                                        niezapomniane emocje gwarantowane!!!
                                        Proszę zabrać aparat:)))
                                        Pozdrawiam.
                                        Pan Mendoza
                                  • Gość: Karolina L Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 12:30
                                    Szanowny Panie Turysto,
                                    Jak do tej pory nie zabierałam głosu na szacownym forum, z różnych względów.
                                    Pominęłam milczeniem oczernianie pewnych osób i tak zwane "chwyty poniżej pasa"
                                    które są tu stosowane.
                                    Nie wypowiadam się w kwestiach techniczno-merytorycznych dotyczących samej
                                    inwestycji, bo być może są tu pewne racje, natomiast nie życzę sobie komentarzy
                                    dotyczących życia prywatnego mojej rodziny (patrz: opiekunki, sprzątaczki itd.)
                                    ponieważ jest to zwyczajne chamstwo mieszanie na tym forum spraw firmowych z
                                    życiem prywatnym kogokolwiek. Na dodatek odwaga przedstawienia swoich racji pod
                                    pseudonimem jest ogromna, grunt to być mega tchórzem.
                                    • Gość: gość Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 13:01
                                      Pani Karolino, wybaczy pani, że się mieszam, ale czy nie uważa Pani, że nie nie płacąc swoim wierzycielom bezpośrednio ingerujecie w jakość życia ich rodzin nie tylko materialną. Proszę mi wierzyć nie jest łatwo być obojętnym w sytuacji gdy ktoś tak beszczelnie nas oszukuje. Co do wypowiadania się pod pseudonimem, no cóż nikt nie chce się wam bezpośrednio narażać slyniecie z wyjątkowej złośliwości.
                                      • Gość: Karolina L Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:15
                                        Jak najbardziej uważam, że rozliczenia z wierzycielami są sprawą niezwykle
                                        ważną, natomiast obsmarowywanie KBD i rodziny Prezesa nie pomaga nikomu i
                                        niczemu nie służy. Psucie opinii firmy w taki sposób nie rozwiąże problemu
                                        rozliczeń, jak też innych problemów. Nie wiem skąd opinia o wyjątkowej
                                        złośliwości, bo jak dotychczas mogą się nią poszczycić osoby czynnie biorące
                                        udział w tym forum.
                                • Gość: obserwator Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 21:11
                                  ... drgnęło, drgnęło ... w końcu i podwykonawcy zaczęli się
                                  wypowiadać.

Z jednej strony to dobrze, bo Deweloper Laik poczuje może w końcu
                                  ogień pod tym miejscem, gdzie plecy zmieniają swoją szlachetną nazwę
                                  i zacznie z szacunkiem traktować klientów i kontrahentów.

Z drugiej jednak strony współczuję przyszłym (niedoszłym?)
                                  właścicielom mieszkań w drugim etapie. Jeżeli posypią się pozwy
                                  wierzycieli i ich roszczenia obciążą hipotekę nieruchomości, to nie
                                  będzie wesoło :-(
                                  Ani mieszkań, ani garażu ... działka też będzie obciążona ...

Obym się mylił, ale gdyby taki scenariusz się ziścił, to zarówno
                                  klienci pierwszego jak i drugiego etapu będą mieli podstawę, żeby
                                  solidnie się wkurzyć.
                                  • Gość: adam grabowski Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: 188.33.62.* 16.12.09, 07:46
                                    Witam
                                    Nakaz sądowy juz został wydany więc czakam na rozwój sytuacji.
                                    Panie Dominiku może by Pan wreszcie uswiadomił sobie ze takie
                                    zachowanie w stosunku do firm z którymi Pan współpracował będź
                                    współpracyje nie wpływa korzystnie na wizerunek Pana firmy jako
                                    solidnego partnera w interesach
                                  • Gość: obserwatorka Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:01
                                    Mam nadzieję, że w przypadku mieszkańców osiedla przy Chrościckiego nie ziści
                                    się powiedzenie.... "kto pod kim dołki kopie......." :-( Jako mieszkanka
                                    potwierdzam szereg fuszerek (furtka, klatki, piec, klimatyzatory, dach itd.)
                                    lecz ma się to nijak do problemu podstawowego BRAKU ODBIORU drugiej części!!!!
                                    Więc może dajmy sobie spokój z tym podsycaniem atmosfery i zróbmy wszystko, aby
                                    cała nieruchomość stała się naszą własnością, bo jeżeli wierzyciele wejdą na
                                    hipotekę nie tylko RWE będzie naszym problemem!!!!!
                                    • Gość: Lokatorka Re: Panie Dominiku kiedy wpłaci Pan zaległe pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:24
                                      Absolutnie zgadzam się z przedmówczynią. Fakty każdy już zna. Fuszerki zostały
                                      omówione kilkaset razy. Nikt nie jest zadowolony - to też już wiemy. Tylko
                                      zastanówmy się, czy oto jest sposób do zakończenia sytuacji i doprowadzenia do
                                      odbiorów? Wyciąganie spraw prywatnych, obserwacja sprzątaczek, opiekunek Prezesa
                                      czy też rozkosznego prowadzenia się pracowników w niczym nie pomoże. Może
                                      jedynie pogorszyć sprawę. Forum nie jest także wokandą więc pozwy lepiej
                                      wyślijcie Państwo pocztą. Myślę, że będzie to znacznie skuteczniejsze, prawomocne.
                                      Przyjmijmy fakt, że mamy gres za 19 zł, furtkę za 49, ślizgawkę mało
                                      interesującą dzieci i zostańmy wreszcie właścicielami mieszkań! Wtedy jako
                                      wspólnota wymienimy bramę, ślizgawkę a jak się uprzemy to i gres!
                                      Warto może spotkać się, wydelegować reprezentanta i sprawdzić jaki jest
                                      prawdziwy problem odbiorów. Problem z działką jest mało prawdopodobny...
                                      Wyznaczmy termin dla KBD, w którym dokonają odbiorów, a jeśli zostanie od
                                      przekroczony oddajmy sprawę w ręce prawnika. Jeśli nie zaczniemy działać, nasze
                                      chatowe opowieści w niczym nikomu nie pomogą.
                                      • Gość: gosc konkrety IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 17:16
                                        Obawiam się, że problem z działką jest niestety prawdziwy i odbiór
                                        budynku będzie za pół roku najwcześniej. Dlatego też powinniśmy
                                        wykorzystać wolę dewelopera, że przedstawi nam inne rozwiązania i
                                        naciskać na to. Jeżeli nie jesteśmy w stanie działać razem to niech
                                        każdy robi to z osobna byleby osiągnąć efekt. Aby uniknąć obciążania
                                        hipoteki można np. wydzielić udziały adekwatnie do powierzchni mieszkań
                                        i przenieść ich własność na mieszkańców. W tej chwili już stoimy po
                                        jednej stronie z KBD i choć przyznajemy rację wszyskim tym, którzy nie
                                        dostali swoich pieniędzy to musimy się bronić przed zajęciem naszych
                                        przyszłych własności. Zatem działajmy!!!!!!!!
                                        • Gość: syndyk Teraz to już z górki IP: 67.159.5.* 16.12.09, 17:45
                                          Obawiam się, słup już stoi i nazywa się Kbd Development. To jest spółka do
                                          której przetransferuje się Wasze pieniążki i ogłosi upadłość "Konsorcjum". I
                                          niestety tak to już w Polsce jest, że nic na to nie poradzicie.
                                          • Gość: taran budynek A działanie IP: 213.77.11.* 16.12.09, 20:14
                                            witam,
                                            widząc pilną potrzebę wspólnych działań w celu pozyskania aktów
                                            notarialnych do Waszych mieszkań- proponuję przeprowadzić spotkanie
                                            mieszkańców B i C (druga cześć inwestycji). Pomieszczenie znajdzie
                                            się w budynku. Wyznaczcie tylko datę spotkania.Na spotkaniu
                                            powinniście wyłonić pełnomocnika (lub wynająć kancelarię adwokacką),
                                            który będzie mógł "wziąć się za wyegzekwowanie w Waszym imieniu
                                            zobowiązań zarządu KBD.

Tłumaczenie KBD jest już mało wiarygodne- wszyscy już o tym wiemy.
                                            Pełnomocnik powinien uzyskać pełny wgląd w proces prowadzący do
                                            oddania budynku do użyteczności publicznej, lub wymóc inne
                                            rozwiązanie.

Proponuję aby ktoś bardziej niż ja zorientowany opisał tę sytuację
                                            na blogu chrościckiegorogszuberta.pl (m.in. po to powstał).

Namawiam do zebrania jeszcze przed świętami.

pozdrawiam
                                            • Gość: Lokator Re: działanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 21:01
                                              Ludzie, zorganizujmy się zanim zostaniemy z przysłowiową ręką w
                                              nocniku!
                                            • Gość: Dominik Lewandowsk komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 21:44
                                              Szanowni Państwo!

Z zasady nie wypowiadam się odpowiadając na anonimowe
                                              posty ,natomiast postanowiłem zabrać głos po raz chyba pierwszy , a
                                              na pewno ostatni aby skomentować wszystkie przedstawiane na forum
                                              fakty , aby skomentować pewne zarzuty oraz wypowiedzieć się na temat
                                              rewelacji przedstawianych powyżej.

1.Po pierwsze odnoszć się do kwestii odbioru technicznego naszego
                                              budynku Willa Włochy II - wielokrotnie już informowaliśmy Wszystkich
                                              Państwa o problemie związanym z docelowym przyłączem energetycznym
                                              które opóźnia odbiór budynku , ta sprawa jest całkowicie niezależna
                                              od nas i jako spółka staramy się przezwyciężyć ten problem i mam
                                              nadzieję,że w ciągu kilku miesięcy sprawa zostanie pozytywnie
                                              zakończona.
                                              2.Po drugie jesli chodzi o stadard wykończenia budynku , jego
                                              wykonanie , naprawy lokatorskie , jest to oczywiście kwestia oceny
                                              subiektywnej każdego z klientów, w mojej ocenie budynekuzyskuje
                                              zdecydowaną większość ocen pozytywnych , oczywiście każdy ma jednak
                                              prawo do swojej oceny , uważam,że ceny zaproponowane naszym klientom
                                              za loakle w przedmiotowej inwestycji były więcej niż"dobre" w
                                              stosunku do oferowanego standardu.
                                              3.W naszej firmie od początku jej powstania p.Tomasz Chaciński
                                              zajmujący się ówcześnie również reklamacjami zawsze starał się
                                              reagować na uwagi reklamacyjne naszych klientów , w tej chwili od
                                              około 9 miesięcy zajmuje się sprawami gwarancyjnymi p.Wojciech
                                              Poznański,który jest do dyspozycji naszych klientów .
                                              4.Zdaję sobie w pełni sprawę ,że żyjemy w takim kraju ,że jeśli ktoś
                                              prowadzi jakąś działalność to zawsze znajdą się osoby które będą
                                              widziały wszystko negatywnie , w czarnych barwach etc. przeczytałem
                                              już na tym forum wiele rewalacji na temat mój oraz firmy.
                                              5.Rynek w każdej dziedzinie nie jest rynkiem łatwym ale życzyłbym
                                              sobie ,żeby energia uczestników tego forum szła raczej w kreację
                                              czegoś pozytywnego , a nie opowiadania niedorzeczności takich jakie
                                              udało mi się tu wyczytać.

6.Co do "słupów" w postaci KBD Development etc. to muszę zmartwić
                                              mojego poprzednika ,że jak do tej pory reprezentowane przeze mnie
                                              spółki nie mają zamiaru bankrutować, przynajmniej nic o tym nie
                                              wiemy na "dzień dzisiejszy "

7.Jeśli ktoś z naszych klientów ma obawy wynikające z jakiegokolwiek
                                              powodu związanego z działaniem naszych spółek to nic łatwiejszego
                                              jak umówić się z nami na spotkanie w siedzinie firmy , a z pewnością
                                              odpowiemy na wszystkie pytania według naszej najlepszej woli i
                                              wiedzy .

8.W ostatnich słowach mojego posta chciałbym po raz kolejny
                                              pozdrowić mojego byłego współpracownika p.Jacka Taranko ,który jak
                                              widzę upodobał sobie pisanie paszkwili dotyczących mojej firmy oraz
                                              inwestycji , Jacku muszę nawet Cię pochwalić tym razem - w
                                              kreowaniu "czarnego PR-u" jesteś zdecydowanie lepszy niż w kreowaniu
                                              pozytywngo wizerunku swoich klietów, jeśli chcesz przekazać mi
                                              jakieś "niepokojące kolejne rewelacje" dotyczące realizowanych przez
                                              nas inwestycji , proponuję mail lub osobiście , masz niedaleko,

Reasumując , jeśli ktoś z Państwa ma jakieś pytania , wątpliwości
                                              dotyczące naszego funkcjonowania proszę o kontakt osobisty lub
                                              telefoniczny do siedziby firmy ,żadne "poważne zapytanie lub
                                              wątpliwość" nie pozostanie bez odpowiedzi .

Na końcu chciałem dodać,że jest to mój OSTATNI post na tym forum
                                              gdyż po przeczytaniu naszego wątku oraz wątków dotyczących innych
                                              firm opisywanych na tym forum uznałem wraz ze współpracownikami że
                                              jeden komentarz na tym forum to o jeden komentarz za dużo.

Dominik Lewandowski

• Gość: adam grabowski Re: komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 10:23
                                                Panie Dominiku to chyba jakiś żart. Szkoda , że nie jest Pan taki
                                                skory do rozmów w sprawie zaległych płatności względem mojej
                                                firmy.Nie odbiera Pan telefonów , co chwile jest Pan nieuchwytny.
                                                Pomimo nakazu sądowego nie czuje się Pan odpowiedzialny zwrócic
                                                należnych mi pieniędzy.
                                                Czy tak wyglądają standardy jakimi się Pan kieruje w swojej
                                                działalności?
                                                Przypominam że od lutego 2009 nie uiścił Pan jeszcze opłaty za
                                                wynajem Kotłowni Kontenerowej na potrzeby c.o. w budynku przy ul.
                                                Chrościckiego 44/46.
                                                Jest juz grudzień może zrobi mi Pan prezent na święta i łaskawie
                                                przeleje należne mi pieniądze.
                                                I ostatnia sprawa.
                                                Pisze Pan cytuje " życzyłbym
                                                > sobie ,żeby energia uczestników tego forum szła raczej w kreację
                                                > czegoś pozytywnego , a nie opowiadania niedorzeczności takich
                                                jakie
                                                > udało mi się tu wyczytać."
                                                Czy za niedorzeczności uważa Pan sądowy nakaz zapłaty.

• Gość: mieszkanka Re: Teraz to już z górki IP: 195.33.129.* 17.12.09, 11:03
                                            syndyku, lubisz bic piane to dobrze sie składa bo swięta idą, możesz
                                            pomóc żonie w domowych wypiekach a nie tylko w ten monopol z
                                            kolegami tniesz! a tymczasem nie pisz dezorientujących normalnych
                                            ludzi komentarzy skoro nie wiesz co mowisz, zajmij się lepiej
                                            problemami twojego Wrocławia tak jak to masz w zwyczaju oczerniając
                                            po kolei wszystkich których się da. jako mieszkankę naszego budynku
                                            przy Chrościckiego bardzo mnie irytują ludzie którzy zamiast
                                            sprzyjac osiągnięciu porozumienia, które leży w naszym wspólnym
                                            interesie, sieją zamęt i wywołują awantury. właśnie przez takich jak
                                            ty konstryktywne podejście do tematu wydaje się niemożliwe!
                                            • Gość: mieszkaniec Re: Teraz to już z górki IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.12.09, 12:40
                                              Droga mieszkanko to może Pani uściśli na czym ma polegać osiągnięcie
                                              owego porozumienia i co Pani robi w kierunku jego osiągnięcia. Może
                                              chodzi o to, żebyśmy grzecznie czekali i nieprzypominali KBD, że
                                              jeszcze mają niedokończone sprawy na Chrościckiego.?

• Gość: mieszkanka Re: Teraz to już z górki IP: 195.33.129.* 17.12.09, 15:00
                                                "Coś TY zrobił dla realizacji planu"? Racja! wszyscy powinniśmy się
                                                nad tym zastanowic! mam też radę dla Pana turysty: "W podróży tylko
                                                kanapki z masłem roślinnym!" Korzystając z okazji życzę wszystkim
                                                wesołych świąt.
                                            • Gość: Krzysztof Re: Teraz to już z górki IP: *.era.pl 17.12.09, 13:14
                                              Tak się składa że "jestem" z Wrocławia i "mieszkam" w tym budynku
                                              ale nie wpisywałem się na tym forum od x czasu - choć czytuję je
                                              dość regularnie. A już na pewno nie wpisałbym się jako "syndyk" -
                                              wolałbym byśmy wszyscy uniknęli kontaktu z tego typu osobnikami (w
                                              realu). Dlatego chciałbym zapytać Mieszkankę o co chodziło z tym
                                              Wrocławiem bo nie zrozumiałem tego - czyżby ktoś jeszcze był w tym
                                              budynku z Dolnego Śląska? Jeśli to uwaga do mnie to nie jest
                                              trafiona - z resztą ze mną zawsze można porozmawiać wystarczy
                                              zerknąć na rejestrację samochodu i od razu będzie wiadomo kogo
                                              szukać :_) Pozdrawiam wszystkich mieszkańców - podkreślam wszystkich!
                                              Krzysztof
                                              • Gość: mieszkanka "W oparach absurdu" odc. 125681 sezon III IP: 195.33.129.* 17.12.09, 14:00
                                                uderz w stół a nożyce się odezwą. wcale nie miałam Pana na myśli
                                                Panie Krzysztofie gdyż nie mam pojęcia kim Pan jest. chciałabym
                                                jedynie zwrócic uwagę na fakt, że to forum poważnie narusza granice
                                                zdrowego rozsądku. wylewanie pomyj na dewelopera, który jeszcze
                                                formalnie nie ukończył budowy poskutkuje tym, że w końcu faktycznie
                                                KBD popadnie w tarapaty tylko pytanie w czym nam to pomoże, czy to
                                                dla nas będzie dobrze? szkoda, że nie ma żadnych fotek z tego hotelu
                                                w Zakopanem bo wg mnie to jest kluczowa kwestia, w sprawie której
                                                jak sądzę powinniśmy zwołac zebranie, może ktoś wygłosi jakies
                                                przemówienie, ja mogę przygotowac prezentację multimedialną z
                                                efektami dźwiękowymi.
                                                • Gość: Krzysztof Re: "W oparach absurdu" odc. 125681 sezon III IP: *.era.pl 17.12.09, 14:31
                                                  Może i tak, tylko że nie ma chyba nikogo innego z tego regionu
                                                  kraju - ja mam blachy Wrocławskie bo nie mogę się jeszcze ciągle
                                                  zameldować w Warszawie ;(. Dlatego odpowiadam i tyle. Reszty tego
                                                  forum nie chcę komentować szkoda mi na to czasu. Wolę korzystać z
                                                  naszego blogu jak zajdzie taka potrzeba. Pozdrawiam Krzysztof
                                                  • Gość: adam Grabowski Idą święta a pieniędzy dalej nie mogę się doczekać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 13:05
                                                    Panie Dominiku może jakiś prezent na swięta. Przecież nie jest to
                                                    taka dużo kwota pieniędzy żeby nie mógł Pan uregulować swoich
                                                    należności w stosunku do mojej firmy.
                                                  • Gość: Paweł Re: Idą święta a pieniędzy dalej nie mogę się doc IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.09, 00:00
                                                    smutne jest to, że ja również wystąpiłem do Sądu o nakaz zapłaty i
                                                    jak widać pewnie tylko wydam środki na prawnika. Co do KDB to
                                                    zgadzam się z mieszkanką, że pewna granica na tym forum została
                                                    jednak przekroczona i wycieczki do Zakopca nie są OK - nawet jak
                                                    taka jest prawda. Moja rada: Sądy i komornik są od tego a
                                                    mieszkańcy powinni wynająć 1 kancelarię a nie robić wycieczki
                                                    osobiste, które nie są na miejscu - audi, opiekunka naprawdę to już
                                                    przekracza granicę. Ja na 100% nie odpuszczę i albo uzyskam to co
                                                    zgodnie z umową mi się należy (nic więcej) albo doprowadzę do
                                                    upadłości KDB - środki na prawników dopóki mam pracę posiadam także
                                                    składam obietnicę. Co więcej dziękuje Panie Prezesie za deklarację,
                                                    że nie transferuje Pan środków z jednej firmy do drugiej - zawsze to
                                                    by było działanie na szkodę spółki co można wykazać i wytoczyć
                                                    proces (z tego co wiem to karny). Dzięki temu jest jednak większe
                                                    prawdopodobieństwo, że przynajmniej odzyskam środki wydane na
                                                    papugi :-). Szukam Informacji o spółce a nie Prezesie dlatego
                                                    pozwalam sobie zadać pytanie na forum tj. czy KDB ma kredyt i w
                                                    jakim banku? Bank ma prawie zawsze klauzulę o natychmiastowej
                                                    spłacie kredytu i nawet nie musi tego zbytnio motywować - tak
                                                    najszybciej można doprowadzić do Nowego Zarządu tj. Bank wskazuje
                                                    komisarza, który każdą płatność akceptuje a jak spółka się nie
                                                    układa z bankiem dobrowolnie to już prawnicy kancelarii działającej
                                                    dla Banku doprowadzają do Syndyka.
                                                    Wszystkiego najlepszego zwłaszcza tym co mają kredyt i za KDB
                                                    tłumaczą się w swoich bankach tak jakby to oni lody kręcili
                                                  • Gość: mieszkanka Re: Idą święta a pieniędzy dalej nie mogę się doc IP: 195.33.129.* 24.12.09, 10:35
                                                    jest jedna fuszerka KBD której nie sposób zaprzeczyc: niektorzy
                                                    mieszkancy mają nierówno pod sufitem.
                                                    "doprowadzę do
                                                    upadłości KDB" no to rzeczywiście świetny pomysł, wszyscy wspaniale
                                                    na tym wyjdziemy, szczególnie ci, którzy nie mają jeszcze aktów
                                                    końcowych.
                                                  • Gość: Nierówny sufit Re: Idą święta a pieniędzy dalej nie mogę się doc IP: *.netia.pl 28.12.09, 15:40
                                                    tak mamy nierówno pod sufitem. Najlepiej to czekać na kolejne
                                                    deklaracje Prezesa i kolejne, kolejne – doczekać momentu aż spółka
                                                    będzie coraz bardziej zadłużona coraz więcej kar (nakazów zapłaty)
                                                    to na 100% jest lepsze dla mieszkańców i właścicieli lokali? – ups.
                                                    Zapomniałem jeszcze nie ma właścicieli! Jeśli spółka byłaby czysta
                                                    to by nie było założonej kolejnej droga Mieszkanko. Moje
                                                    doświadczenie jest takie, że przy takim zarządzaniu to lepiej syndyk
                                                    zarządza albo komisarz delegowany przez Bank bowiem przynajmniej
                                                    negocjuje wierzytelności i ich nie powiększa. Syndyk czy komisarz
                                                    banku (zarząd się zgadza za brak wypowiedzenia kredytu) przynajmniej
                                                    próbują zmaksymalizować wypłacenie środków/majątku w spółce - czyli
                                                    również wobec Ciebie a nie tylko obiecują. No chyba że ktoś jeszcze
                                                    wierzy, że spółka zostanie dofinansowana i wszystkich uszczęśliwi. A
                                                    tak na marginesie to oczywiście wszystko kwestia zaufania bowiem
                                                    wyników spółki i ile jest zadłużona ogólnie mówiąc w „Państwie”
                                                    nikt poza Prezesem nie wie. Ja mam faktycznie nierówno pod sufitem
                                                    i nie mam zamiaru spokojnie czekać aż do spółki będą jeszcze większe
                                                    i większe roszczenia - przychodów już nie będzie bowiem jest inna
                                                    spółka na nowe inwestycje. Dostawcy który piszą na forum o
                                                    pieniądze tylko mnie przekonują, że na spółce krzyżyk jest
                                                    postawiony inaczej Zarząd by negocjował typu 50% tego co jestem wam
                                                    winien a inaczej syndyk i macie za 2-3 lata może 50% itd.

• Gość: Gośc z II Cz. Re: Idą święta a pieniędzy dalej nie mogę się doc IP: *.era.pl 04.01.10, 11:10
                                                    Paweł postaw się choćby na chwilę w sytucji "właścicieli" z II
                                                    części - rób co tam uważasz - warto jednak czasami zachować odrobinę
                                                    szacunku dla innych w ich nieszczęściu (bo tak należy nazwać naszą
                                                    obecną sytuację). Nasza sytuacja jest zdecydowanie trudniejsza - my
                                                    nie zabiegamy o coś co się nam należy - nie mamy takiego komfortu.
                                                  • Gość: Polna Michałowice Budowy obecne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.10, 22:23
                                                    Jeżeli ktoś planuje robić jakiekolwiek deale z firmą KBD, niech
                                                    zainwestuje godzinę czasu i przyjedzie na budowę na ulicę Polną w
                                                    Michałowicach i porozmawia z którymkolwiek z właścicieli budowanych
                                                    tam 6 domów. Może być absolutnie pewien, że dowie się całej prawy o
                                                    ogromnych opóźnieniach w realizacji, o ignorancji swoich klientów
                                                    przez KBD, o braku wody, gazu, kanalizacji i innych rzeczach jakich
                                                    nigdy się nikomu nie śniły i koszmarze jaki przechodzą frajerzy
                                                    którzy zdecydowali się nabyć te nieruchomość.
                                                  • Gość: in Re: Budowy obecne IP: *.opera-mini.net 10.03.10, 23:34
                                                    A co z Potrzebna. Po rocznej obsuwie kolejne przekladanie terminu? Dzieje sie cos na tej budowie? Bo o inwestycji w Ursusie to sluch zaginal... Swoja droga to rekord pewnego rodzaju - nie sorzedac ani jednego mieszania przez 2 lata.
                                                  • Gość: obserwator Re: Budowy obecne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:03
                                                    O, forum ożyło.
                                                    Czyżby nadeszła kolejna fala wkurzenia klientów firmy Kombinującej
                                                    Bardzo Długo :-)

Podobno do sprzedaży Potrzebnej powstała spółka celowa Potrzebna sp.
                                                    z o.o., której KBD sprzedało nieruchomość ...
                                                  • Gość: Klient KBD Re: Budowy obecne IP: *.chello.pl 16.03.10, 20:54
                                                    Dla wszystkich teraz i na przyszłość. Jeśli kiedykolwiek, ktoś z Was
                                                    lub Waszych znajomych napotaka na jakąkolwiek ofertę Pana Dominika
                                                    Lewandowskiego lub jego pomocnika Pana Jana Sjoholma niech po prostu
                                                    przejdzie na drugą stronę ulicy. To jedyne rozwiązanie, Panowie po
                                                    prostu nie potrafią dotrzymać swoich zobowiązań nawet jak są w
                                                    postaci aktu notarialnego. Także jeszcze raz rekomendacja:
                                                    "Przejdź na drugą stronę ulicy i zapomnij"
                                                  • Gość: Nat Re: Budowy obecne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 11:47
                                                    Czytam tak czytam i się zastanawiam... szukam mieszkania i na każde
                                                    forum deweloperskie wchodzę, żeby dowiedzieć się czegoś konkretnego.
                                                    Z przykrością stwierdzę, że po lekturze tutaj niczego
                                                    konstruktywnego się nie dowiedziałam! Na każdym forum jest
                                                    obrabianie czyjejś (czyt deweloperskiej) d..y! ktoś wspominał o
                                                    dolcanie? co tam się dzieje!!! jak na razie jestem zainteresowana
                                                    kupnem Potrzebnej, może i te tory, ale układy rozsądne, ena
                                                    powiedzmy, że też. byłam otatnio na budowie i okna już siedzą więc
                                                    szansa na zakończenie tego na sierpień również jest realna. Czy jest
                                                    tu może jakaś osoba, która większych problemów ani z inwestycją, ani
                                                    z deweloperem nie miała? obawiam się, że może jej nie być... tak
                                                    więc pozastanawiam się jeszcze a Was serdecznie pozdrawiam i życzę
                                                    braku większych problemów (od mniejszych się nie ucieknie) i
                                                    wesołych świąt!
                                                  • gabryella Re: Budowy obecne 02.04.10, 12:16
                                                    Jeśli szukasz konstruktywnych porad zatrudnij doradcę za kasę niech szuka
                                                    dobrego lokum, tu jest FORUM, wolnomyślicielstwo, czasem chamstwo niestety, no i
                                                    przede wszystkich psucie krwi pazernym dewelopkom a nie instytucja charytatywna
                                                    podpowiadająca czy masz mieć okienko na północ czy na południe, a może
                                                    ogródeczek warto, więc jak chcesz to kupuj przy torach i sobie miej takie a nie
                                                    inne problemy

wesołych !
                                                  • Gość: klientka kbd Re: Budowy obecne IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.10, 22:44
                                                    Proponuję Ci zakup Potrzebnej, będziesz miała okazję sama na własnej
                                                    skórze przekonać się z jakimi to problemami mamy do czynienia.
                                                    Najwyraźniej nie ma dla Ciebie większego znaczenia na czyje konto
                                                    przelejesz kilkaset tysięcy i co za nie otrzymasz a raczej czy
                                                    cokolwiek.najwyraźniej szukasz dużych wrażeń.
                                                  • Gość: niedoszlykupiec Re: Budowy obecne IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 23:13
                                                    A jakich wrażeń dostarcza budowa Potrzebnej? Ktoś w ogóle tam kupił, czy
                                                    mieszkania widniejące jako "sprzedane" to tak naprawdę specyficzna forma spłaty
                                                    długów? Jak na blok oddalony ~30 m od jednej z najbardziej ruchliwych linii
                                                    kolejowych w Polsce cena kosmiczna.
                                                  • Gość: Pawel Re: Budowy obecne IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 21:00
                                                    Ma rację u każdego developera są problemy (kupowałem już 3
                                                    mieszkania) ale u KDB są największe: duże problemy wykończeniowe
                                                    moim zdaniem związane z mało kompetentnym nadzorem (brak know how),
                                                    tylko w KDB nie można stać się właścicielem czegoś za co się
                                                    zapłaciło 100% - u wcześniejszych developerów były opóźnienia ale 8
                                                    miesięcy i do tego negocjowali oni wysokość kary. A tutaj tylko
                                                    ściema i ściema... Kupno mieszkania u KDB = włącz emocje (te
                                                    negatywne). A jeśli ktoś kupi to proszę bardzo ale niech nie ma
                                                    później do siebie pretensji, że umoczył. Problem developerów jest
                                                    taki, że im się wydaje, iż 400 000 zł to dla wszystkich drobne więc
                                                    można kręcić, nie dotrzymywać słów, umów i aktów notarialnych - a
                                                    dla niektórych to jest dorobek i jeszcze na kredyt na 20 lat - brak
                                                    mi słów.
    • Gość: Gość Nowa inwestycja KBD IP: 83.1.16.* 24.04.10, 18:17
      Być moze zainteresuje to parę osób - właśnie KBD uruchomiło nową
      inwestycję - w Nowej Wsi.
      To moze byc szansa dla paru osób aby wejść i odzyskać swoje
      należności?
      Chociaz na tablicy informacyjnej nie chwalą się, ze to oni więc może
      nie będzie tak łatwo... w każdym razie prezes Dominik się tutaj
      kręci i patrzy gospodarskim okiem...
      tylko mozna wspolczuc naiwnym nabywcom...
      • Gość: MG Re: Nowa inwestycja KBD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.10, 19:44
        Chyba rzeczywiscie KBD chyli sie ku upadłości skoro musieli zaprosic
        jakies firmy do inwestycji :)
        www.miedzykwiatami.pl

to jakaś ciężka konstrukcja dla klienta -do niekompetentnego KBD
        dołączyły inne firmy, które na budowlance raczej sie nie znają.
        Ciekawe jaki kapitał ma ta spółka z o.o - czy starczy na pokrycie
        pokrycie roszczeń podwykonawców? a potem klientów? :(
        • Gość: GOŚĆ Re: Nowa inwestycja KBD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 14:52
          Tą stronę to chyba sami robili:

www.miedzykwiatami.pl/
          w kategorii najgorsza strona dewelopera daje: pierwsze miejsce
    • Gość: rozczarowany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:39
      Proponuję wejść na stronę :
      www.muratorplus.pl/biznes/firmy-i-ludzie/konsorcjum-budowlano-deweloperskie_63864.html
      i poczytać opinii
      • Gość: obserwator Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 212.160.172.* 10.08.10, 14:28
        Ciekawe - reklamówka KBD zniknęła ze stron Muratora wraz z
        niekorzystnymi komentarzami nt. spółki i jej zarządu :-)
        Jeszcze bardziej ciekawe jest to, że z KBD nie ma kontaktu -
        telefony siedziby przekierowane są na przepełnioną skrzynkę głosową,
        a telefony komórkowe pracowników nie odpowiadają ...
        • Gość: KRS Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 212.160.172.* 12.08.10, 17:28
          Według KRS obecny adres KBD to Potrzebna 5.
          Czyżby pan Dominik zwijał działalność i robił kolejne uniki przed
          wierzycielami?
          Czy to prawda, że do KBD wszedł komornik z tytułem egzekucyjnym na
          1,5 MPLN?
          • Gość: Gosc Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 94.75.112.* 15.08.10, 10:39
            Chyba cos w tym jest.
            W inwestycji "Miedzy Kwiatami" już nie ma KBD.
            Wspolczuje tylko nabywcom :(
            • Gość: www Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.idd251.nettete.pl 30.08.10, 18:55
              strona www konsorcjum jest "w aktualizacji". czyzby juz sie zwineli ?
            • Gość: Gość Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 15:49
              Nie ma KBD ale jest "Projekt Komorów" sp.z o.o.
              • Gość: KRS Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:04
                No niby Projekt Komorów jest - kiedyś był nawet zarejestrowany na
                Puławskiej 52 (czyli tam, gdzie KBD), a jednym z członków (za
                przeproszeniem) zarządu był DL.
                Obecnie i adres rejestrowy inny, i DL we władzach spółki niet.
                Czyżby tym razem "ponieśli i wilka"?
                krs.ms.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000309174
                • Gość: wierzyciel Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 188.33.5.* 01.10.10, 12:28
                  Mam informacje ze Prezes Lewandowski ukrywa się przed "Nami" w apartamentowcu na Płużańskiej Warszawa Włochy.Panie Dominiku czas się rozliczyć!!!
                • Gość: gość Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: 188.33.5.* 01.10.10, 12:33
                  gdzie jest biuro Villa Potrzebna???
              • Gość: gość projekt komorów sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 22:29
                ale bałagan taki sam. Nowa nazwa stare zwyczaje. Przestrzegam
    • Gość: oszukany Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 10:50
      wykonywałem dla tej firmy usługi transportowe w kwietniu i maju 2010 roku do tej pory żadnej zapłaty a vat i podatek zapłaciłem bo zablokowl mi U S konto. firma ta zmienia tylko adresy i telefony aby nabić w butelkę kolejnych naiwnych.
      • Gość: lila Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:55
        ZNA KTOś ICH AKTUALNY ADRES??? bo to nie jest ani Puławska, ani Jerozolimskie, ani Potrzebna.
        • Gość: moko Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 19:34
          sprawdź różana róg kazimierzowskiej - w parterze kamienicy witryny oklejone agencją kredytową czy czymś takim. Sjoholm kiedyś tam bywał
      • Gość: muadi Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - Komornik IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.11, 08:27
        czy ktoś może już weryfikował przez komornika czy KDB coś jeszcze ma - mam wyrok sądowy ale zastanawiam się czy dalej ponosić koszty czy dać sobie spokój
        • Gość: gość Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie - Komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 15:32
          9.11.2011 r. została zarejestrowana nowa firm WILLE WŁOCHY sp. z o.o. ul. Konewki 4. (KRS 0000401564) Prezes - Dominik Lewamdowski
    • Gość: tomek [...] IP: *.146.180.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.11, 07:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: iza Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 14:27
        Chaciński siedzi w Nowej Wsi na osiedlu Miedzy kwiatami, ul. Brzozowa kontakt na www.miedzykwiatami.pl
        • Gość: kolejny oszukany Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 00:06
          Firmę "Willa Potrzebna" Sp. z o.o., przepisał na swoją matkę (chyba), Jolantę Marię Lewandowską, zameldowaną na ul. Króla Maciusia 10a m 105. w Warszawie
          • Gość: Mucha Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.08.12, 20:52
            Jolanta Maria Lewandowska zmarla 22 sierpnia 2012
            • Gość: amber_ant Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 23:58
              to teraz dziedziczy chyba?
          • nuta2001 Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim 25.08.12, 16:39
            P. Jolanta,mama pana D. Lewandowskiego niestety dwa dni temu zmarła.....
      • Gość: mak Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: 80.51.66.* 03.08.11, 12:07
        Willa Potrzebna czyli nowe dzieło Dominika Lewandowskiego nie zapłaciła nawet za kible , które wynajmowała na budowie, nawet na 1 tys. złotych się połasili. Niezapłacili też za rusztowania i inne rzeczy.
      • Gość: maryśka Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.tkk.pl 03.11.11, 17:52
        CZEŚĆ ! ZNALAZŁEŚ COS O LEWANDOWSKIM ? MY TEZ GO SZUKAMY TYLKO ŻE JESTEŻMY Z POMORZA I TEZ NAS WY......AŁ.
    • Gość: Willa Potrzebna Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: 195.205.247.* 19.10.11, 22:26
      Proszę o kontakt osoby i firmy, którym Willa Potrzebna sp. z o.o. lub Dominik Lewandowski "w innej postaci" są winni pieniądze, najlepiej po umorzeniu komorniczym! Potrzebujemy drugiego wierzyciela i kolejnych, aby wystąpić do sądu z wnioskiem o orzeczenie wobec tego pana pozbawienia prawa prowadzenia działalności gospodarczej na własny rachunek oraz pełnienia funkcji członka rady nadzorczej, reprezentanta lub pełnomocnika w spółce handlowej,
      przedsiębiorstwie państwowym, spółdzielni, fundacji lub stowarzyszeniu na okres lat 5.
      Proszę o kontakt pod mailem: macugi@poczta.onet.pl
    • Gość: Wierzyciel KBD Development sp z o.o. IP: *.stansat.pl 22.02.12, 11:31
      Witam, proszę o kontakt osoby poszkodowane (wierzycieli) przez KBD Development sp z o.o. Mój mail to ronin7@gazeta.pl. Dziękuję.
    • Gość: pracownik Re: Konsorcjum Budowlano-Deweloperskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 10:24
      Może ktoś kto to napisał o pracownikach, będzie miał śmiałość podać swoje nazwisko, skoro podaje nazwiska i oczernia innych.
    • Gość: gość Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.13, 04:53
      Chętnie podam adres zamieszkania . Ba nawet zaprowadzę :)
      • Gość: Gość Re: Szukam info o Dominiku Lewandowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 09:25
        teraz ma Projekt Ustanów Sp. z o. o, na konewki 4 ale na tej uliczce nic nie ma. z tego co wiem to buduje coś pod Piasecznem.
    • Gość: przychylny Re: Dominik Lewandowski - Willa Potrzebna sp. z o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 14:36
      Czyżby dosięgła go ręka sprawiedliwości. A może ktoś wie za co siedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka