zzzytkaaa 25.09.08, 17:16 Witam, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w al ludwinowskiej czy ktos moze juz tam mieszka? nie przeszkadzaja samoloty? jak z korkami w tej okolicy? bede wdzieczna na wszelkie informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: aleja ludwinowska IP: 199.67.203.* 26.09.08, 12:59 przyączam się do powyższego pytania - mnie z kolei interesuje zakup szeregowca przy tej ulicy lub przy sąsiedniej farbiarskiej, co oczywiście nie zmienia sensu pytania - czy samoloty hałasują bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 26.09.08, 17:41 jesli chodzi o samoloty, to maz sprawdza od 2 dni i jest ok czekamy w takim razie na wiecej informacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: aleja ludwinowska IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 19:14 witam ja prawie kupiłam tam mieszkanie i tez sprawdzałam i na pewno jest to mniejszy hałas jak przy większej ulicy, jeśli z kredytami cos się unormuje to pewnie będę tam mieszkać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamani Re: aleja ludwinowska IP: 83.238.97.* 05.11.08, 11:07 Kupiliśmy mieszkanie na Al. Ludwinowskiej (projekt JW Constr.) Wszystko ładnie i pięknie, ale po trzech miesiącach okazało się ,że mieszkanie jest nieszczelne - najprawdopodobniej deweloper zaoszczędził na izolacji - no i mamy wilgoć w domu, grzyb na ścianie, mokrą podłogę. Koszmar, jesteśmy załamani. Żadne osuszanie, nagrzewnice nie dają rezultatów. Budynek chłonie wodę od podłogi i ścianami. Jeszcze nie zdążyliśmy się przeprowadzić, a tu już same problemy. Obawiamy się, że to nie koniec niespodzianek :( Czy ktoś z Was kupił tam mieszkanie i ma podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: aleja ludwinowska IP: 91.199.30.* 05.11.08, 14:47 Szczerze współczuje, macie poważny problem. Jesli nie zaizolowali odpowiednio fundamentów to w tej chwili nie wiem jak można to poprawic. Budynek jeszcze pewnie na gwarancji ale nie sadzę, żeby to sie udało skutecznie zaizolować. Ja bym za wszelka cene wycofał sie z tego zakupu. nawet jesli bym sie mial procesować w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: aleja ludwinowska IP: *.eranet.pl 05.11.08, 23:28 Kupiliśmy mieszkanie na Ludwinowskiej ( J.W. Construction ), mieliśmy wilgoć na ścianie.Poszliśmy do kierownika budowy ( z administratorem nie ma co rozmawiać ) i w krótkich '' żołnierskich'' słowach wyjasnilismy nasz problem. Po 2óch dniach przyszła ekipa, rozkuła ściany, płożyli nowa izolację, ściany zoatały otynkowane i wygładzone na koszt JW. Od 2,5 miesiąca nie ma żadnego problemu. Proponuję sie nie załamywac tylko działać ! Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: aleja ludwinowska 05.11.08, 23:40 a pozniej wrociliscie do biura sprzedazy i wciskacie takie kity ? facet jesli sciany sa nieizolowane od podstawy to co chcesz kuc ? jak mozna sciany skuc ? cala rame budynku skujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 Re: aleja ludwinowska 18.11.08, 23:21 Sorki, ale nie rozumiem. Co znaczy " rozkuła ściany" ? Znaczy co skuli? tynk ze śiany? Jaką "nową izolację położyli" ? Na ścianach macie jakąś izolacje? Masz na mysli styropian? Ale to izolacja termiczna... nie bardzo rozumiem... co to za technologia budowlana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:29 Hmmm to JW a czytaliście wątki o tym deweloperze przed podjęciem decyzji o zakupie? Buaaaahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: aleja ludwinowska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 19:02 Co miałem czytać - mam pieniądze to kupuję... A jeśli Cię nie stac to kiś się dalej w bloku... Chamie... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
celist Re: aleja ludwinowska 22.07.09, 22:37 nie polecam tej firmy i tego miejsca .... domy mają dużo wad konstrukcyjnych za dwa lata pojawią się tu grzyby wilgoć już jest .... jakakolwiek próba reklamacji to droga krzyżowa najprawdopodobniej z sądowym finałem ...deweloper dba o ciebie dopóki widzą twoją kasę potem mają cię kompletnie w D .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 07:50 faktycznie jak bylem ostatnio tam to widzialem ze dosuszali mieszkania, ale ciekawe jak jest w tych mieszkaniach oddanych wczesniej przeciez wszystkie prawie kupione, podobno tylko 2 zostaly. Napiszcie co wiecie to moze razem mozna wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
walkaklas Re: aleja ludwinowska 05.11.08, 11:37 Lokalizacje pod korytarzami samolotów to najgorsze miejsca. W co wy się ludzie pchacie? Czy naprawdę warto zaoszczędzić 20-30tys na mieszkaniu aby potem przez wilele lat słuchać wycia ladujących czy startujących samolotów? Mało Wam hałasu ulic, sąsiadów, piesków itp.. chcecie dodatkowych uciech dźwiękowych? Dla mnie niezrozumiałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamani Re: aleja ludwinowska IP: 83.238.97.* 05.11.08, 15:03 Jeśli chodzi o miejsce - to jest super. Jest kameralnie, cisza, spokój,z dala od Puławskiej. Blisko las, dojazd tez w porządku, jeśli brac pod uwagę lokalizację przy Puławskiej. Sasiadów mało, bo to małe domki, a nie moloch, jak w przypadku bloku. Duzo zieleni, własny ogródek, nad głową tylko jeden sąsiad. Ale wykończenie budynków - zastanawiamy się, czy wogóle te usterki są do zlikwidowania. Nie wygląda to dobrze. :( Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 12.11.08, 22:14 No to bedziemy sąsiadami:)bo juz prawie wszystko sfinalizowane. w naszym mieszkaniu niestety tez jakies dziwne purchle na scianie - podobno woda z tarasu sasiadow. Znajomy spec od budowlanki juz to ogladał i powiedział, ze nie powinno byc wiekszych klopotow, ale to się dopiero okaze... czekamy na klucze i najgorsze-wykanczanie. My mamy nr chyba 9j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: aleja ludwinowska IP: 62.29.172.* 17.11.08, 13:02 A moze ktos chce kupic cescje do mieszkania 45m2 niestety klopoty z kredytem, bardzo mi to sie tam podoba ale niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: 89.250.198.* 17.11.08, 13:19 kupie jak będą w tej lokalizacji po 4500zł/m2. Same zalety - idealne położenie na trasie startów na okęciu, idealne postoje w korkach na puławskiej, same plusy, włącznie z ceną 8000zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: 217.96.36.* 18.11.08, 11:10 to czekaj bo nigdy nie beda po 4500 za m2, za 2-3 lata bedzie niedaleko obodnica warszawy wiec miejsce wypadowe idealne. A korki gdzie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:31 ooo czyżby sprzedawca dewelopera? A jak się ustosunkujesz do wypowiedzi osób,które kupiły mieszkanie od was...tfu przepraszam od JW i piszą,że mają kłopoty z jakością wykonania (grzyb i zacieki?) skąd my to znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 19:39 Nudzisz... Nie wiem skąd to znasz ale nasze usterki zostały usunięte. I nie jestem żadnym gościem z JW tylko kolem który kupił tam mieszkanie - miałem problem - został rozwiązany. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 20:21 człowieku, na obwodnice będziesz miał do wjazdu kawałek drogi ale nawet to spowoduje, że ruch w rejonach wjazdu na nią się tylko zwiększy po drugie skoro mieszkanie w pasie startowym okęcia z daleka od cywilizacji jest takie idealne w cenie 8000tysi z metra to czym jest nowe mieszkanie na mokotowie po 6700zł/m2 w odległości 800 metrów od linii metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.poczta-polska.pl 19.11.08, 14:51 a te 6700 obejmuje ogródek i garaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 19:41 Skoro jeżdzisz metrem to Mokotów jest dla Ciebie idealnym rozwiązaniem... Tylko trzyma j się z dala od Ludwinowskiej bo jestes przykładem tego co ludzie nazywają '' uciążliwy sąsiad''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: koniec złudzeń - to wtopa kompletna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 19:36 za 4500 m/2 to się możesz wyprowadzić vis a vis Targówka - tam bedziesz miał mniejsze korki... I łatwiejszy dojazd na wieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamani Re: aleja ludwinowska IP: 83.238.97.* 26.11.08, 12:46 Grzybobrania ciag dalszy.... Niestety grzybek jak był tak jest. Mają go usuwać, ale wszystko strasznie się wlecze - a podgrzybki rosną po każdym deszczu/śniegu : ( Nie mamy czasu na czekanie. Tak się cieszyliśmy na to mieszkanie, a teraz się cały czas zamartwiamy kolejnymi kwiatkami. Z tego co wiemy, nie tylko nasz domek taki pechowy. A tak liczyliśmy, że mimo kiepskich opinii o deweloperze "ta pokazowa inwestycja" okaże się inna. To pokazaliście..... Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 27.11.08, 19:32 u nas po wlaczeniu ogrzewania jakos wszystko wyschlo i odpukac nie robi sie nic nowego-zobaczymy w sobote... nas tez zapewniali, ze juz nie moga sobie pozwolic na zadne wpadki...ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamani Re: aleja ludwinowska IP: 83.238.97.* 15.12.08, 10:19 U nas na poczatku też było ok, wszystko pięknie pomalowane i przygotowane na odbiór mieszkania. Wszystko ładnie pięknie, ale teraz się nie można doprosić dewelopera o usunięcie usterek i wywiązanie się z danych obietic. :( Popdanie goni podanie, listy, telefony, prosby... Przez to nie możemy prowadzić prac wykończeniowych, szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: aleja ludwinowska IP: 81.210.87.* 21.03.09, 15:54 Witam, może ktoś wie za ile można tam teraz kupić? Zzzytkaaa jeśli tu zaglądzasz proszę o adres e-mail, pod którym jesteś osiągalna. Chciałabym podpytać o kilka szczegółów. Pzdr, M> Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 21.03.09, 18:50 zaglądam, zaglądam. magdartur@gmail.com albo gazetowy, ale rzadko zaglądam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: aleja ludwinowska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 19:06 Walka Klas... Twój '' nick'' wiele wyjaśnia... Tylko sie tu nie wprowadzaj bo mam uczulenie na sąsiadów malkontentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawsem Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:54 Witam, planuję zakup mieszkania. Mogę liczyć na informację? Z forum wynika, że nie wygląda to najlepiej... a może zostaniemy sąsiadami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onnna Re: aleja ludwinowska IP: 83.143.161.* 04.05.09, 21:07 Hej, napisz na priv co Cię interesuje. onnnna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: aleja ludwinowska IP: *.aster.pl 13.08.09, 13:48 mieszkam od 5 lat na ul.sztjerka czyli przedluzeniu ludwinowskiej. co do samolotow nie przeszkadzaja, do pracy wyjezdzam okolo godz 11 i to na natolin wiec 1,5km pulawska i korki mi raczej nie przeszkadzaja tzn male nasilenie ruchu a dojazd na stacje metra natolin zajmuje 10-15 min . ogulnie ulica cicha i naprawde przyjemna..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska IP: 193.138.110.* 27.08.09, 10:41 A możesz napisać co się teraz dzieje na Ludwinowskiej, chodzi mi o postawiony tam zakaz wjazdu? Czy Ludwinowska będzie teraz jednokierunkowa? Czy na forum są jakieś osoby, które kupiły mieszkania w II etapie inwestycji J.W. przy ul. Ludwinowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:55 Faktycznie ta organizacja ruchu jest straszna mam nadzieje ze czasowa, ja kupilem mieszkanie w II etapie ale jeszcze nie mieszkam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:45 To witam przyszłego sąsiada. Też mam nadzieję, ze ta organizacja ruchu jest tymczasowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 17:01 A sasiad juz mieszka? jakies doswiadczenia z stanem mieszkania i JW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:49 Nie jeszcze nie mieszkam. Kupiłem mieszkanie w II etapie i czekam na przekazanie mieszkania, mam nadzieję, że do połowy września dostane klucze. Na razie jestem na etapie szukania ekipy do przeprowadzenia remontu. Co do stanu mieszkań to jest kilka usterek, które napewno będę reklamował, drobne pęknięcia. Generalnie i tak będę przestawiał kilka ścianek więc nie zwracam wielkiej uwagi na gładzie a rewelacyjne nie są. Ale najbardziej mnie wkurza ten piec w ubikacji...jak by nie mogli go w garażu zrobić. A u Pana jak to wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:00 Witam. Ja jeszcze nie odebrałem kluczy bo jeszcze formalności bankowe nie zakończone, mieszkanie juz po wykonaniu oglądałem 1 raz i to na szybko wiec nic nie rzuciło sie w oczy. Ale mam zamiar przy przekazaniu dokładnie to sprawdzić. Mam już ekipę, jak cos mogę polecić. Co do piecyka to tak musi być bo piecyk gazowy w garażu w połączeniu z samochodem to już nie za bardzo dobry pomysł. Zastanawiam się jakie ściany sąsiad chce przedstawiać chyba ze mieszkania na piętrzę, bo ja na dole, to nie ma za wiele do przestawiania. prosze o przybliżenie usterek juz zauważonych to juz latwiej bedzi mi. Pozdrawiam i liczę na inne spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koli Re: aleja ludwinowska IP: *.aster.pl 01.09.09, 11:10 Jak jest teraz w przybliżeniu cena m2 w II inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska IP: 193.138.110.* 03.09.09, 10:59 Co do usterek to wychodzą pęknięcia przy łączeniu ramy okna ze ścianą (chyba technologia kiepska), warto zwrócić uwagę na ściany w łazienkach chyba im coś tam się odparzyło, kaloryfer w łazience u mnie ciekł i była prowizoryczna uszczelka. Co do przestawiania ścianek to faktycznie mieszkanie mam na piętrze i kilka jest do przestawienia. Z tym piecem to chyba nie do końca tak jest bo to jest piec z zamknięta komorą spalania więc ciągnie powietrze z komina nie z pomieszczenia. Muszę to jeszcze z jakimś gazowcem ustalić. A jeżeli chodzi o ceny to za wiele mieszkań już nie zostało raczej tylko te większe około 100 m i trzeba rozmawiać indywidualnie, ofertowo wystawiają po 8200 m. Ps. 24 września będą przekazywać klucze wiec myślę, że będzie okazja do spotkania w gronie sąsiedzkim... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 15:06 Dzieki za podpowiedzi, miejmy nadzieje ze faktycznie przy przekazaniu kluczy bedzie okazja na poznanie, ale jak widac tylko my 2-oje cos piszemy. Z tego co wiem to czynsz jest od 300zl wzysz bez liczników to chyba sporo czy to moze sie zmienic, czy juz tak zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska IP: 193.138.110.* 03.09.09, 16:08 Osiedle jest kameralne więc na pewno jeszcze wszyscy się zintegrują no chyba, że będą tam jakieś aspołeczne jednostki:) 300 zł to raczej nie jest jakaś tragedia biorąc pod uwagę, że najmniejsze mieszkania mają tam około 50 kilku metrów. Myślę, że może się to zmienić po zmianie administratora na początku pewnie J.W. będzie zarządzać a potem zarządca wybrany przez wspólnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.09, 17:50 Mysle ze te oddanie kluczy to etapami bo ja mama na 21-go to raczej nie ma szans na spotkanie wszystkich. Informacje o czynszu sa od administaratorki ale chyba z ramienia JW. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 06.09.09, 08:08 Witam Sąsiądów:) Jesli chodzi o piec, to mozna przeniesc go do garażu-my tak zrobilismy i jest chyba ok-mam nadzieje, ze z samochodem nie bedzie to kolidowało-wszytskie :odbiory" przeszlismy pomyślnie. Trzeba zwrócić uwagę na purchle na scianach, bo niestety sie pojawiają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: aleja ludwinowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:04 witam sasiadke!! Czy pani juz mieszka? jakies spostrzezenia?. Co do pieca w garazu to nie chcial bym co rano sie zastanawiac czy cos nie pi.... jak zapale samochod ale moze za duzo filmow sie naogladalem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: aleja ludwinowska IP: *.acn.waw.pl 13.09.09, 13:19 witam jestem zainteresowany zakupem mieszkania od JWC na aleji ludwinowskiej. Mozecie powiedziec cos o ewentualnych problemach?? Strasznie zmartwil mnie ten grzyb:( a juz praktycznie bylem zdecydowany. Mozecie cos powiedziec Pozdrawiam. Oczywiscie chodzi o II etap. Z tego co wiem juz tylko dostepne sa mieszkania na pietrze. Rozmawialem wczoraj z handlowcem na miejscu i z tego co wiem ruch ma byc przywrocony na ludwinowskiej jak skaczam remontowac karczunkowska. Taak mi powiedzial. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzytkaaa Re: aleja ludwinowska 10.10.09, 12:30 Uwagę trzeba zwracac na wszystko, bo to niestety JWC. Trzeba nawet patrzec na szyby, bo przez kapiącą wodę odpryskuje farba z barierek i brudzi szyby, no i niestety niczym tego chyba sie nie da zmyc... Odpowiedz Link Zgłoś
wojhcrx Re: aleja ludwinowska 17.09.09, 20:45 jestem w trakcie odbioru mieszkania na II etapie.nie podpisujcie protokolu dopoki nie poprawia wszystkich usterek!ogolnie ja zauwazylem 37 usterek.okna sa brudne porysowane i pokorektowane, sciany nie maja katow, ogolnie tragedia....na szczescie jestem inzynierem budownictwa i nie dam sobie wcisnac takiej lipy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowi Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 15:00 My już jestesmy po odebraniu kluczy. Teraz czekamy na wejście ekipy remontowej. Już są założone liczniki elektryczne ale nadal gazownia nie może zalożyć gazomierzy. Podobno brakuje jakichś złączek i trwa wyjasnianie kto ma je zamontować: gazownia czy deweloper. Czy coś wiecie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: 193.138.110.* 13.10.09, 15:01 Faktycznie jest problem z podłączeniem gazu zamontowane są złe liczniki. W tej sytuacji rozumiem, że nie płacimy czynszu do czasu podłączenia. W końcu J.W. zobowiązane jest oddać lokal ze wszystkimi mediami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 17:53 tego to nie byl bym pewny oni licza sobie za wszystko, nawet za to ze maja nas w......, dzien kiedy ta firma przestanie istniec bedzie najszczesliwszym dniem mojego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
3elf Re: aleja ludwinowska - II ETAP 15.10.09, 17:44 jak tam liczniki czy juz cos wiadomo?, mam nadzieje ze na zime bedzie mozna wlaczyc piec zeby nie popekaly karoryfery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: 193.138.110.* 16.10.09, 11:56 Właśnie gazownia zamontowała liczniki więc można już odpalać. Odpowiedz Link Zgłoś
3elf Re: aleja ludwinowska - II ETAP 16.10.09, 14:22 dzieki za dopowiedz a jak inne usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 00:07 Inne usterki to temat rzeka...niestety gazu też nie podłączyli pracownicy gazowni coś spi...li tym razem. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
3elf Re: aleja ludwinowska - II ETAP 18.10.09, 08:33 prosze o podpowiedzi co do tych usterek bo ja jeszcze przed odbiorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 12:26 Na pewno zwróć uwagę na okna i ich stan, jakość wmontowania i uszczelnienia na zewnątrz mieszkania. Jeżeli będzie taka możliwość to sprawdź jak jest z instalacją wodno kanalizacyjną. Ja miałem ponacinane rury od wody przy dylatacji (na szczęście przerabiałem instalację i wyszło teraz a nie jak by mi mieszkanie zalało). Sprawdź stan pieca zwłaszcza obudowy. Można się przyczepić do stanu ścian i jeszcze innych mankamentów ale to już kwestia spostrzegawczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.chello.pl 15.11.09, 13:37 Trzeba być niepoczytalnym lub desperatem,by kupic tam mieszkanie. Byłam na osiedlu wczoraj, zainteresowana kupnem nieruchomości. Ciekawe jest to,że powiedziano mi,że zostały jeszcze wolne 2 mieszkania,tak samo jak mówiono forumowiczowi 4 miesiące temu. No chyba że pod wpływem waszych opinii już nie znaleźli więcej naiwnych jeleni. Dzięki za wasze spostrzeżenia i opinie, dorzucę trochę kasy, ale kupię coś porządnego, a nie bubla.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec II eta Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: 193.138.110.* 17.11.09, 13:07 Beti chyba przesadzasz w swojej opinii. Ja nie czuję się ani niepoczytalny ani desperatem. Co do stanu technicznego zawsze można się przyczepić u każdego developera. Natomiast nie wątpliwym atutem tego osiedla jest cisza i spokój oraz brak wspólnych klatek schodowych. Co do wolnych lokali to myślę, że faktycznie zostały wolne dwa duże mieszkania około 100 m. Reszta jest sprzedana co więcej po zaawansowaniu robót widzę, że za chwilę będą zamieszkane. Oczywiście życzę powodzenia w szukaniu mniejszego bubla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.09, 21:47 Witam sasiadow, mam pytanie jak z placeniem czynszu czy za czas usuwania usterek sie placi czy tez nie i czy we wszystkich mieszkaniach byl problem z zaworami gazowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 20:30 Drodzy Sąsiedzi, mam taką propozycję może naszą dyskusję przeniesiemy na jakieś zamknięte forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: aleja ludwinowska - II ETAP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 00:24 Oczywiście, masz rację - kup sobie coś porządnego - dwupoziomowe w Wołominie, Ząbkach albo psią budę :) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: aleja ludwinowska IP: *.acn.waw.pl 31.12.09, 16:41 zzzytkaa i jak kupiłaś mieszkanie w Alei Ludwinowskiej??? Ja planuje właśnie tam zakup i ciekaw jestem opinii osób już tam mieszkających. Po kilku miesiącach można już ocenić jakość tych mieszkań i ogólną atmosferę na osiedlu. Czy ktoś tam mieszkający zdradzi mi kilka tajemnic tego osiedla? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowi Re: aleja ludwinowska IP: *.acn.waw.pl 22.03.10, 21:56 Witajcie, Myślimy o kupnie mieszkania od JWC na Gawota. Jest jeszcze kilka wolnych mieszkań. Czy mogę prosić o kilka aktualnych informacji na temat osiedla? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: aleja ludwinowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 18:48 aktualny spacer po inwestycji znajdziecie tutaj: ludwinowska Aleja - JW Construction pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 18:19 "Na terenie osiedla przewidziano też miejsca parkingowe dla gości" - a ile tych miejsc jest 5 na całe osiedle??????? "Inwestycję J.W. Construction dzielą od tej ruchliwej arterii zaledwie 5 minut spaceru nowym, równym chodnikiem z drobnej kostki. Ludwinowska to przyjemna ulica o charakterze osiedlowym, bezpieczna dla dzieci ze względu na progi, zmuszające kierowców do zachowania ostrożności." ktos zapomniał dopisać, ze chodnika przez pewien kawałek nie ma....baaardzo komfortowe!!! Progi???-jakie progi? nie dało się zauważyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 18:30 nie no sorry, na ludwinowskiej progi sa! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik11 Re: aleja ludwinowska 07.06.14, 09:04 Witam, własnie się zastanawiałam nad kupnem mieszkania na Ludw 1, byłam, oglądałam, chcialabym zadać komuś obecnie tam mieszkającemu kilka praktycznych pytań (poczta, małe zakupy, moze jakis bazarek gdzieś? lubię bazarki warzywne a nie Real'e) - jak też zapytać o generalne odczucia, też lądujące samoloty. Bylabym wdzięczna za kontakt na kasik11@gazeta.pl lub tu w wątku, pozdrawiam, Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś