Dodaj do ulubionych

Sprzedałem!!! YES!

IP: *.aster.pl 20.10.08, 20:03
No i się udało - sprzedałem swoją dwupokojówkę, za jeszcze sensowną
cenę. Jest gites! Pieniążki na koncie - a Wy kiście się teraz ze
swoimi problemami. Na złość Wam zmienię nawet obóz (choć już na
forum nie zamierzam się udzielać) - teraz ceny mogą sobie powoli
spadać i mam to gdzieś, a im bardziej spadną tym bardziej będę się
cieszył, że mi się udało sprzedać....hehehe frajerzy:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek46 Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.bootnetworks.com 20.10.08, 20:21
      Skąd ten jad człowieku? Tak z ciebie chorągiewka? Chce ci się w
      ogóle wysilac na forum? No i co z tego że sprzedałeś? A co myślisz,
      że inni jakby chcieli to by nie sprzedali? A może ja na przykład nie
      mam ochoty sprzedawac mieszkania poniżej jakiejś ceny - i co ty na
      to? Może i ceny trochę spadną, ale wynajem ma iśc też trochę do
      góry, więc pewnie na jedno wyjdzie.
      • Gość: Happy go lucky Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.aster.pl 20.10.08, 20:28
        Tak tak - ja też sobie tak wmawiałem, że wynajem, że nieruchomośc to
        nieruchomość itd. Dopiero jak chciałem doposażyć mieszkanie pod
        kątem wynajmu, a potem zobaczyłem co się na rynku dzieje z kredytami
        nie zastanawiałem sie ani chwili i zacząłem szukać kupca. Łatwo nie
        było ale po jakiśtam niegocjacjach się udało. A wiesz co tobie
        zostaje ... poczyataj artykuł z moneja:
        dom.money.pl/wiadomosci/artykul/przez;trudne;kredyty;mieszkania;beda;tansze,37,0,378661.html

Bo widzisz misiu - z inwestycji trzeba wiedzieć kiedy wyjść :) :) :)
        • arkaszka1 Re: Sprzedałem!!! YES! 20.10.08, 20:34
          Gratuluje, teraz z piwem w ręce można patrzeć jak innym rozpływa
          sie wirtualny zysk, kto pierwszy ten lepszy, jak to się mówi lepszy
          wróbel w garści niż słowik na dachu...
    • Gość: Juzek Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 20:42
      Z pewnością pożałujesz tej nieprzemyślanej decyzji.
      • Gość: diakon Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.chello.pl 20.10.08, 21:00
        Wiadomo mógł umoczyć więcej, tak ma kasę i w d..pie kolejne spadki
        nieruchomości
        • Gość: tech Re: Sprzedałem!!! YES! IP: 87.205.147.* 20.10.08, 22:50
          Niech się gościu nie cieszy za bardzo, bo zaraz bank w którym trzyma kasę mu splajtuje:)). Myśli że złapał Pana Boga za nogę, sorki ale jak sypnie się porządnie w Polskich bankach i ludzie w panice zaczną wyciągać kasę z banków to może się jeszcze okazać że nawet lekko taniejące mieszkania to najlepsza i najpewniejsza lokata kapitału w tak niepewnych i trudnych czasach. Oby tak tylko nie było.
          • Gość: diakon Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.chello.pl 20.10.08, 23:40
            Pamiętaj jak zaczną padać banki to nieruchomości spadną na pewno
            50%-60%, tak pewnie spadną trochę mniej.
          • Gość: heca7 Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:42
            Cóż, dopiero teraz sprzedałeś??? Ja opchnęłam już na początku września
            "dwupokojówkę". Nie ma się czym chwalić:p
    • satorianus Co, gdzie i za ile? 21.10.08, 08:47
      Tak z ciekawości pytam. Bo w ostatnich miesiącach myślałem, że dosłownie NIC się
      nie sprzedaje.
      • Gość: heca7 Re: Co, gdzie i za ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 09:12
        Tarchomin, 56m2, 2 pokoje z oddzielną kuchnią, miejsce w garażu
        podziemnym,komórka, stan deweloperski. Cena, hmmm nie straciłam, ba, zyskałam
        kilkadziesiąt tysięcy. I spokój:)
        • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 21.10.08, 09:21
          Jeśli więcej niż 7000 z metra, to możesz uważać się za szczęściarza :)
          • Gość: heca7 Re: Co, gdzie i za ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 09:52
            Więcej, więcej:)
            • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 21.10.08, 10:05
              No to nieźle. Znajoma w marcu podpisała umowę przedwstępną sprzedazy mieszkania.
              Wykończone 50m na Skoroszach za 450000. Teraz wypadałoby finalizować transakcje,
              ale... kupujący stracił zapał do kupna. :)
            • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 11.11.08, 21:52
              Jakos nie wierze w te ponad 7K za m2 w stanie developerskim na Tarchominie,
              skoro mozna za podobna cene kupic mieszkanie wykonczone.

W tym tygodniu podpisalam umowe (moj pelnomocnik) na 7.5K zl za m2, Tarchmomin -
              centralna czesc, 2 pokoje, oddzielna kuchnia, garaz, piwnica i pare innych
              atutow. Mieszkanie ponizej 10 lat. Kupujacy placi gotowka.
              Sprzedawalam bezposrednio, mimo ze agenci zawracali mi glowe i twierdzili, ze
              maja klientow, ktorzy nigdy nie zmaterializowali sie. Sprzedaz zajela mi kilka
              miesiecy od czasu pierwszego ogloszenia.
              • Gość: heca7 Re: Co, gdzie i za ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 08:31
                Widzisz to był klient, który nie chciał gdziekolwiek w tej okolicy,on chciał w
                TYM budynku, TAKIE mieszkanie.Wieszał ogłoszenia na płocie i trafiło mu się,nam
                też. Też za gotówkę i nie sprzedaliśmy w TYM tygodniu tylko w połowie września;)
                Mieliśmy cholerne szczęście,wiem i codziennie się cieszę:)))
                • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 12.11.08, 12:03
                  To niezly fart. Ale w sumie to troche jak ja teraz. Mam na oku konkretny budynek
                  i czekam, az ktos bedzie sprzedawal cos w nim. Na razie jest jedno mieszkanie na
                  rynku, ale nie spelnia moich kryteriow.
              • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 08:37
                To ciekawe. Dasz linka do oferty?
                • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 12.11.08, 11:59
                  Skasowalam/nie przedluzylam ogloszen, bo jechalam na urlop i nie chcialam miec
                  kolejnych nieproszonych telefonow od agencji w roamingu.

Z tego co wiem na tym samym osiedlu sa dostepne na sprzedaz inne mieszkania,
                  ktore byly na rynku zanim ja dalam swoje ogloszenie i ceny pozostaly
                  niezmienione w tym czasie. Ja redukowalam cene regularnie, aby utrzymac
                  zainteresowanie, szczegolnie w ostatnim okresie, kiedy nastapil problem z
                  kredytami. W sumie zredukowalam cene od wyjsciowej do koncowej o 30K. Oczywiscie
                  moglam sobie pozwolic na redukcje ceny, bo mieszkanie zostalo kupione dawno
                  temu i nie bylo na nim zadnego kredytu. Obserwuje na codzien londynski rynek
                  nieruchomosci i widze, ze dobra cena prowadzi do znacznie szybszej transakcji
                  niz trzymanie miesiacami wysokiej ceny i obnizanie o grosze po pol roku.

Doprowadzilam tez do usuniecia wszystkich ogloszen od agencji, ktore umieszczaly
                  je bez mojej zgody i doliczaly swoja prowizje do ceny. Wiec w sumie wszystko
                  szlo bezposrednio.
                  • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 12:05
                    Powinno być jeszcze w pamięci podręcznej googla. Ile metrów, które piętro i w
                    jaka cena była podana w ogłoszeniu?
                    • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 12:06
                      Acha! W jakim serwisie było wystawione?
                    • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 12.11.08, 12:27
                      Nie wiem czy kupujacy zyczy sobie, aby inni znali szczegoly jego transakcji.
                      Mieszkanie ma 2 pokoje, ponad 50m2, piwnice, garaz i duzy balkon i miesci sie w
                      centralnej czesci Tarchomina. Stan byl dobry, sciany do pomalowania, ogolnie
                      mieszkanie do wprowadzenia sie od razu. Takie dane powinny wystarczy Ci do oceny
                      czy ktos zaplacil malo czy duzo. Jest mnostwo innych ogloszen do porownania.
                      • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 12:41
                        > Nie wiem czy kupujacy zyczy sobie, aby inni znali szczegoly jego transakcji.

> Coś kręcisz. Jak się wystawia/znajduje ogłoszenie w Internecie to nie ma co
                        narzekać, że ktoś inny je zobaczył
                        • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 12.11.08, 12:59
                          Ide ukrecic cos na obiad ;)

Podalam Ci wystarczajaco duzo danych. Linku nie bedzie.
                          • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 13:07
                            Gubisz sie w zeznaniach, gubisz... :) Zapomniałeś że linku już w ogóle nie ma!
                            • Gość: A Re: Co, gdzie i za ile? IP: 78.32.65.* 12.11.08, 16:17
                              Dlatego go wlasnie nie bedzie. Jak zwykle na tym forum, nie chcesz podac
                              wszystkich danych, to juz krecisz. Moje ogloszenia mozna byc ogladac do bolu
                              przez ponad 3 miesiace. Kazdy kto szukal czegos w rejonie Tarchomina mogl sie z
                              nim dokladnie zapoznac.

Zycze powodzenia w szukaniu nieruchomosci.
                              • satorianus Re: Co, gdzie i za ile? 12.11.08, 16:36
                                Masz po prostu bardzo kiepskie wymówki. I tyle.
          • serendepity Re: Co, gdzie i za ile? 21.10.08, 11:33
            Nie wiem kto by chcial dac 7K za stan developerski na Tarchominie.
            Oczywiscie nie watpie, ze mieszkania dalej sie sprzedaja, bo zawsze ktos chce
            cos kupic, tylko po prostu mniej klientow.
    • Gość: Dcr Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.chello.pl 21.10.08, 08:48
      Az sie zastanawiam czy nie sprzedac swoje dwa pokoje i nie wynajac czegos na
      najblizszy rok, z oprocentowania na loakcie spokojnie wynajme takie same a jak
      tak dalej pojdzie za rok kupie o polowe wieksze z mala doplata.
      • satorianus Re: Sprzedałem!!! YES! 21.10.08, 09:21
        Może być już ciut za późno.
        • Gość: Dcr Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:33
          Niestety za pozno, w bloku obok podobne sprzedaje sie od kwietnia, gadalem z
          kobieta i chyba utopiona, kredyt spory i wyjdzie, ze nie moze sprzedac nawet po
          cenie z konca 2006 roku. Trudno poczekam az rynek znajdzie rownowage wtedy
          wystawie swoje i kupie taniej wieksze, w tej chwili nie ma szans. W zasadzie i
          tak bede duzo do przodu.
          • Gość: jacek Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 21:29
            nie licz na to

wieksze kwadraty nie sapdna tak bardzo jak male, trzymaja cene

wiem cos o tym z doswiadczenia zdobytego na rynkach
    • Gość: Exxed Re: Sprzedałem!!! YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:45
      i juz tylko dzis straciles 5% bo tak spadla zlotowka. zobaczymy za
      miesiac hahahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka