Dodaj do ulubionych

BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:24
Jestem właścicielka mieszkania w Markach (osiedle Zielone
Przedmieście), kupionego od developera o nazwie BFI. Chciałam
ostrzec wszystkich, którzy planują kupno mieszkania od tego
developera! Są bardzo mili do momentu, w którym nie dostaną
pieniędzy na konto. Potem można już tylko walić głową w ścianę. Od
trzech miesięcy w mieszkaniu nie ma ciepłej wody, gazu ani
ogrzewania. Budynek jest wilgotny, niedługo pewnie zrobi się tam
grzyb (wiem od mieszkańców wcześniej wybudowanego osiedla, że w
większości budynków jest ten problem). Generalnie nikt nic nie wie,
a jak juz w końcu wydębiłam numer do prezesa, to cały czas słyszę:
abonent czasowo niedostępny, abonent czasowo niedostępny... Kłamią w
żywe oczy, z uśmiechem na twarzy! Mają za nic klienta, skoro już
wpłacił kasę! To jest skandaliczne, zwłaszcza, że większość ludzi
zadłuża się na całe życie, żeby kupić swoje cztery kąty. Umowa jest
tak skonstruowana, że nic nie można im zrobić.
Jeśli ktoś planuje kupno mieszkania od BFI (siedziba na Puławskiej w
Warszawie)to ZASTANÓWCIE SIĘ 3 RAZY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.chello.pl 14.11.08, 10:36
      Dzięki za wpis, jeszcze raz poważnie wszystko przemyślę.
    • Gość: miki Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.centertel.pl 19.12.08, 12:12
      witam

Ja mam ciekawiej tez kupiłem mieszkanie od BFI na tym samym osiedlu to co
      przeszedłem z rzekomym Prezesem panem M to gdy opowiadam ludziom to mi nie
      wierzą mam mieszkanie i cieknące okna od ok 1 roku, nie działającą wentylację,
      grzyba na ścianie, co do twojego potwierdzenie problemów w innych lokalach tak
      potwierdzam. Pan M zwany deweloperem ma zanic ludzi traktuje ich jak barany do
      strzyrzenia. Teraz buduje kolejne osiedle w markach, współczuje tym co będa
      przechodzili przez to co my w ZIELONYM PRZEDMIESCIU.
      Pan deweloper przed podpisaniem umowy notarialnej zawiera niezgodny zapis w
      akcie notarilanym który mówi o tym ze zrzekamy się wszystkich praw z tytułu
      umowy przedwstepnej a jak odmowimy podpisania to możemy zrezygnować ale to już
      drobiazg. Chcesz kupić mieszkanie od tego dewelopera przejdź się na ZIELONE
      PRZEDMIEŚCIE to przecierz wizytówka BFI I zajdż do kilku lokatorów porozmawiaj,
      popytaj z pierwszego lub drugiego bloku porozmawiaj z ludźmi jak to nie prawda
      to się sam przekonasz. Teraz gdY klient rządzi gdy kupujesz mieszkanie stawiaj
      warunki 1. prosze o pokazanie makiety osiedla ( bo moze sie okazac ze kupujesz
      mieszkanie z widokiem na komin albo na smietnik
      2. podpisuj tylko umowy notarialne nie cywilno prawne to nic nie znaczy
      3. W umowie ma być wpis kiedy zostanie oddane mieszkanie.
      4. Za przekroczenie terminu naliczaj odsetki i zamieść wpis w umowie notarialnej
      ze jak pan Deweloper się spóźni to pokrywa wszystkie opłaty bankowe i inne
      opłaty związane z obsługa kredytu.
      5. Pamiętaj ze to ty masz pieniądze i ty rządzisz a po podpisaniu umowy jesteś
      już nic nie wart dla pana M i będzie Cię ładował w konia.
    • Gość: . Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: 217.96.39.* 19.12.08, 17:09

Co Was zanioslo do tego osiedla?
      • Gość: mieszkaniec Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.centertel.pl 29.01.09, 12:28
        co nas zawiodło do tego osiedla ? - chęć zakupu mieszkania, oderwanie się od
        zgiełku miasta Warszawy i niższe ceny za m 2 - a teraz wyjaśnienie jak się
        pomyliliśmy, standard wykonania mieszkania poniżej krytyki, brak kątów (ściany),
        koszty ogrzewania w zimie są bardzo wysokie jak za domek jednopiętrowy a maiło
        być tak taniutko tak twierdził pan M, wilgoć na ścianie, brak wentylacji,
        nieszczelne okna, brak możliwości uzyskania wykonania rzetelnej rękojmi -
        olewczy stosunek dewelopera, wykonywane doraźne naprawy zgłaszanych usterek
        które i tak się powtarzają.
        Człowiek kupuje mieszkanie na kilkanaście lat niektórzy na całe życie, kupując
        teraz mieszkanie napewno przejdę się na stojące już osiedla i porozmawiam z
        ludźmi tam mieszkającymi. Teraz już wiem że jestem za Biedny na taniochę i nie
        stać mnie na rzeczy tanie bo to drogo wychodzi, w tym samym czasie mój kolega
        kupował mieszknie na Saskiej Kępie płacił 5500zl za 1m/kw ja za swoje 3600za 1
        m/kw to się z niego śmiałem on płaci teraz czynsz 300zl z ogrzewaniem a ja
        600zl w zimie i 350 w lecie a to dopiero początek on ma wysoki standard a ja mam
        wilgoc na ścianach.
        • Gość: Zanim-podpiszesz- Zanim-podpiszesz-umowe-sprawdz-de welopera IP: *.centertel.pl 29.01.09, 12:38
          Zanim podpiszesz umowę, sprawdź dewelopera

Naszemiasto.pl | 29.01.2009 | 08:17
          Zanim podpiszesz umowę, sprawdź dewelopera

(fot. AFP)

Kiedy kupujemy mieszkanie na rynku pierwotnym, chcielibyśmy mieć pewność, że ono
          powstanie i że deweloper nie zaskoczy nas żadnymi przykrymi niespodziankami.
          Dlatego też trzeba bardzo uważnie sprawdzić, z kim podpisujemy umowę.
          Najprostszym rozwiązaniem jest udanie się do biura doradcy do spraw
          nieruchomości, gdzie znajdziemy oferty tylko deweloperów poddanych starannej
          weryfikacji. Jeśli jednak chcemy to zrobić sami, pamiętajmy o kilku ważnych
          rzeczach, które musimy zrobić, zanim podpiszemy umowę zakupu wymarzonego M. Jest
          to szczególnie ważne w czasach, kiedy większość deweloperów ma problemy ze
          sprzedażą mieszkań a część z nich nawet bankrutuje.

1. Wstępny rekonesans

REKLAMA Czytaj dalej

Kiedy zainteresuje nas jakaś konkretna nieruchomość, trzeba sprawdzić, jaki
          deweloper ją realizuje. Najwygodniejszym źródłem jest Internet. Nie ograniczajmy
          się jednak tylko do oficjalnych stron dewelopera, bo tam znajdziemy jedynie
          pozytywne informacje na temat projektu. Poszukajmy wiadomości na forach
          dotyczących naszej inwestycji i samego dewelopera. Pamiętajmy jednak, że
          anonimowość, jaką zapewnia Internet, pozwala na dużą swobodę wypowiedzi, dlatego
          opinie, jakie tam znajdziemy, mogą być bardzo skrajne. Zamieszczane są tam
          zazwyczaj negatywne opinie, osoby zadowolone z nabytego mieszkania rzadziej
          dzielą się swoją radością. Dlatego też Internet traktujmy raczej jako wskazówkę,
          a decyzję o zakupie podejmijmy po zapoznaniu się z informacjami z rzetelnych i
          zaufanych źródeł (pisma branżowe, znajomi, którzy kupili mieszkanie u danego
          dewelopera).

Polecamy

* Znajdź kredyt dla siebie...
          * Kredyty mieszkaniowe. Zapytaj eksperta!
          * Najnowsze wiadomości z branż

Uważnie sprawdźmy również poprzednie, już zrealizowane inwestycje. Jeżeli do tej
          pory wszystkie projekty danego dewelopera oddawane były z opóźnieniem, a ich
          wykonanie pozostawia wiele do życzenia, można się spodziewać, że w przypadku
          wybranej przez nas inwestycji będzie podobnie.

Istotne jest też, czy deweloper jest członkiem Polskiego Związku Firm
          Deweloperskich. Instytucja ta dokładnie prześwietla swoich członków i nie ma w
          niej miejsca na niesolidne firmy.

2. Wypłacalność

Kiedy już wybierzemy dewelopera, musimy sprawdzić jego kondycję finansową.
          Często zdarza się tak, że deweloperzy wykorzystują wpłaty nowych klientów na
          kończenie wcześniejszych projektów, co może zagrozić powstaniu naszej
          inwestycji. Jeżeli jednak deweloper prowadzi odrębne rachunki powiernicze dla
          każdego projektu, będziemy mieli pewność, że pieniądze przeznaczone zostaną na
          realizację zakupionej przez nas nieruchomości. Dodatkowo, jeśli znamy numer KRS
          dewelopera (powinien nam go udostępnić bez problemu), możemy sprawdzić jego akta
          rejestrowe. Znajdziemy tam sprawozdanie finansowe, informacje o tym, czy wobec
          dewelopera nie toczy się postępowanie upadłościowe i czy komornik nie zajął
          udziałów lub akcji. Te i inne przydatne informacje znajdziemy w Wydziale Sądu
          Rejonowego, który odpowiada za Krajowy Rejestr Sądowy. Dla jeszcze większej
          pewności możemy skontaktować się z Krajowym Rejestrem Długów.

finanse.wp.pl/kat,69476,title,Zanim-podpiszesz-umowe-sprawdz-dewelopera,wid,10795616,wiadomosc.html
        • Gość: ;))) Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:35
          odnosząc się do waszych wpisów na temat osiedli budowanych przez
          BFI OSTRZEGAM WAS WSZYSTKICH PRZED ZAKUPEM MIESZKANIA, KTÓRE PAN M
          BUDUJE OBECNIE NA BANDURSKIEGO W MARKACH TZW "NA MAZOWSZU DOM...".
          JEST TO BUDYNEK BUDOWANY NA WODZIE!!!!! Przy budowi tego budynku już
          na etapie fundamentów non stop stoi woda. Wielkie cysterny nie
          nadanrzają jej wybierać, aż wkońcu pan M postanowił wypompowuje ją
          do rzeki. TAK POWSTAJE KOLEJNE "CUDOWNE" OSIEDLE Z PLEŚNIĄ NA
          ŚCIANACH. Na waszym osiedlu mieszka rodzina od których wykupił domek
          i umieścił ich na osiedlu. Napewno żałują tej decyzji. OSTRZEGAM
          WSZYSTKICH ZANIM ZDECYESZ SIĘ KUPIĆ LOKAL NA BANDURSKIEGO MOCNO SIĘ
          ZASTANÓW!!!!!!!!
          • Gość: bezradna Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 09:28
            Niestety, po pół roku mieszkania na Zielonym Przedmieściu, nadal
            podtrzumuję swoją opinię. Odradzam tego Developera
            • Gość: lokator Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.subscribers.sferia.net 24.06.09, 11:11
              Witam,

Równiez chciałem wszystkich przestrzec przed ukochanynm Prezesem
              firmy BFI Sp. z o.o. Potwierdzam w pelni, ze pracownicy tej firmy
              maja swoich klientow za nic, delikatnie rzecz ujmujac. Odnosze
              wrazenie, ze wydaje im sie reszta populacjij to totalni idioci,
              ktorym mozna wszystko wcisnac. Niestety, dla niego, tak nie jest.
              Osobiscie bym sie pokusil o spotkanie z Panem Prezesem przed
              kamerami. Nie wykluczone, ze tak sie stanie. Mysle, ze taka reklama
              skutecznie by zadziala. A przynajmniej przestrzegla innych ludzi
              przed tym przesympatycznym, do momentu otrzymania gotówki i
              podpisania aktu notarialnego, Panem.
              W kwestie ul. Bandurskiego nie bede wnikal ale skoro ktos napisal,
              ze sa tam tak podmokle tereny jestem w stanie w to uwierzyc poniewaz
              w tamtych okolicach woda gruntowa jest bardzo plytko. Dlatego nie
              moze nikogo dziwic zalany garaz, grzyb na scianach i tego typu
              przypadki.
              Jesli chodzi o sama inwestycje. Wyglada calkiem fajnie, na pierwszy
              rzut oka. Jednak jak sie przyjrzec dokladniej, to uwierzcie jest
              slabo albo jeszcze gorzej. Czasami zapomnnialo sie pracownikom
              budujacym osiedle ocieplic dachów, i zamiast waty mozna bylo znalezc
              puszki po piwie. Czasami zapomnialo sie pracownikom wylac posadzke
              grubosci takiej jaka powinna byc.
              Jesli chodzi o Zielone Przedmiescie bardzo waznym elementem, o
              ktorym nalezy wpsomniec jest kanalizacja. To, ze wybija ona dosyc
              czesto powoli przestaje dziwic mieszkancow. Oczywiscie BFI uwaza, ze
              to nie ich wina tylko uzytkownikow. Moze za czesto uzywaja
              ubikacji ;-) I wcale sie nie poczuwaja do winy. I to ze zamontowana
              pompa Made in China to tez nie ich wina. I to, ze oczyszczalnia jest
              zbyt mala na taka ilosc mieszkancow to tez nie ich wina. To, ze rury
              kanalizacyjne znajdujace sie w grazach przeciekaja i wylatuje z
              nich, wiadamo co, to tez nie ich wina.
              Licze, iz to co napisalem mniej wiecej obrazuje stan tych mieszkan.
              Jeszcze moze kilka slow na temat samych juz usterek i ich
              realizacji. Usterki wg developera nie istnieja. Wszystko co sie
              dzieje to wina lokatorow ewentualnie administratora. A ich
              ewentualna naprawa jest bardzo ciezka a wrecz niemozliwa do
              wyegzekwowania. Czesto sie zdarza, ze jesli pracownicy probuja cos
              naprawic okazuje sie, ze nie do konca sie na tym znaja i finalnie
              nie dochodzi do usuniecia usterki.

GENERALNIE WIELKA LIPA. I ZACZYM SIE ZDECYDUJECIE na BFI Sp z o.o.
              PRZEJDZCIE SIE PO ZIELONYM PRZEDMIESCIU I PODPYTAJCIE LOKATOROW A
              POWIEDZA WAM PRAWDE !!!
              • Gość: gość Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 12:13
                wstrząsające !!!
                • Gość: lokator BFI biuro finansowania inwestycji - uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:52
                  Nie wiem jakich slow użyć żeby przekląć tego gnojka prezesa, ten element
                  zachowuje się jak paser zdzierający ostatnia kołdrę z chorego dziecka patrząc mu
                  głęboko w oczy i mówiąc ze noc będzie ciepła w zimowy wieczór - tylko takie
                  porównanie przychodzi mi na myśl to bandytyzm, chamstwo co robi ten człowiek i
                  jego firma ludzie kupują mieszkania na kredyt na cale lata a ten ciul odwala
                  taka fuszerkę. Na kolejnych osiedlach na Batyckiej od kilku lat cieknie
                  kolesiowi sufit, zielone przedmieście bez komentarza a teraz kolejna inwestycja
                  na bagnach, większego buraka widziałem tylko w cukrowni. W żywe oczy oszukują
                  ludzi, kłamią , tak trzeba przyznać to najwięksi, partacze w Polsce. Gwarancja
                  nie istnieje chwała bogu już kilak spraw sadowych rusza powoli dobierzemy się do
                  tyłka tego oszusta. Mam nadzieje ze wkoncu dostanie to na co zasłużył
                  • pascal44 Re: BFI biuro finansowania inwestycji - uwaga 22.01.10, 15:10
                    Witam,

zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania w Markach na ul Bandurskiego, ale się
                    wstrzymaliśmy po przeczytaniu opinii, które są straszne CZY KTOŚ MOŻE KUPIŁ JUŻ
                    TAM MIESZKANIE LUB MA POTWIERDZONE OPINIE !!!!!!!!
                    • Gość: magda Re: BFI biuro finansowania inwestycji - uwaga IP: *.jmdi.pl 07.02.10, 21:22
                      witam, ja też miałam zamiar kupić mieszkanie przy ul.Bandurskiego ale również
                      się wstrzymuje, ponieważ opinia jest wstrząsająca.
                    • Gość: Gość Re: BFI biuro finansowania inwestycji - uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 15:07
                      Tak ja mieszkam niedaleko nowego siedla Pana M na ul. Bandurskiego i
                      miałam okazję widzieć budowe tego osiedla!
                      Widziałam jak garaże podziemne były zalewane betonem, w którym stała
                      woda do pasa!Jak uprzykrzali życie inny mieszkańcom okolicznych
                      domów. Jakie głupoty Pan M wygaduje na temat ludzi tam
                      mieszkających. Osobiśćie długo bym się zastanawiala na kupnem lokalu
                      od BFI, bo przecież skoro fundamenty były zalewane w wodzie to muszą
                      być wilgotne i nie odsuszone a co za tym iszie oczywiście PLEŚŃ!
                • 3swistak Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! 14.05.12, 19:24
                  Bardzo proszę o info czy nadal są problemy w tych blokach? Czy coś się poprawilo? Czy nawet te ostatnie, wydawaloby sie najwyższe bloki są również zagrzybiale?
          • Gość: edzia Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.klaudyny.waw.pl 14.08.09, 10:31
            Ale co to znaczy DOM NA WODZIE? Tam wszędzie dookoła stoją bloki i domki
            jednorodzinne i nikt z lokatorów nie narzeka i nie mówi o nagromadzonej wodzie
            gruntowej. Poza tym kilknaście metrów od bloku biegnie droga na budowę której
            miasto nie zgłosiło sprzeciwów.
            • Gość: *** Biuro Finansowania Inwestycji Sp. z o.o. ( BFI ) IP: 213.76.165.* 14.08.09, 11:38
              Edzia, bredzisz
              Marki stoją całe na wodzie, nikt tam nie robi piwnic ani podpiwniczeń; a tym
              bardziej garaży i nie umieszcza jakichkolwiek urządzeń poniżej gruntu
              • Gość: edzia Domy na wodzie? IP: 212.160.240.* 14.08.09, 17:21
                Ale ludzie tam jakoś mieszkają....Marki obok Łomianek to jedna z
                największych aglomeracji podwarszawskich.
                A z tego co widzę po okolicznych domach i miniblokach w Markach, to
                wszystkie wyżej wymienione mają podpiwniczenia, dlatego nie wiem o
                co chodzi....?????
                • Gość: mieszkaniec Domy na wodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:46
                  godzina 17,41 - 23,08,09 wybiło szambo w bloku 11 listopada 9 cale garaże
                  pływają w szambie, tłumaczenie dewelopera - za kilka lat będzie szambo
                  miejskie, to co będzie się działo
                  • altariel2 Re: Domy na wodzie? 23.08.09, 21:24
                    To, że obok stoją domki nie ma najmniejszego znaczenia. Na działce, na której ja buduję dom jest taka sytuacja, że tam gdzie jest nasz fundament, jest ok, ale już 10m dalej już nie. Chcieliśmy zrobić sobie ziemną piwnicę za domem i musimy zrobić ją z drugiej strony, bo tam metr w ziemię i pokazuje się woda. A 15m w drugą stronę, gdzie wkopywali szambo, 3,5m i sucho. Tak, że to, że obok stoi dom o niczym nie świadczy. Po to geodeta robi ekspertyzę, żeby się tego dowiedzieć dla tego konkretnym miejsca -inaczej wystarczyłaby wiedza, że po sąsiedzku stoi dom i jeszcze się nie zawalił...
                    • Gość: GH Re: Domy na wodzie? IP: 94.42.84.* 15.01.10, 11:43
                      Bredzisz, ze aż w oczy kole. Geodeta jest od wytyczania w terenie a nie od
                      robienia "ekspertyz".......
            • Gość: walia Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.warszawa.mm.pl 27.02.10, 21:08
              Jestem ciekawa, czy ktoś jest zadowolony z mieszkania i ze stanu technicznego
              "Zielonego Przedmieścia"
              • Gość: janek2009 Re: BFI kwestie formalne IP: *.warszawa.mm.pl 03.03.10, 21:26
                witam. Większość waszych opinii dotyczy stanu technicznego budynków. Ja mam
                pytanie z trochę innej strony. Dotyczy ono spraw formalnych. Czy były jakieś
                problemy z otrzymaniem aktu notarialnego? Opóźnienia z oddaniem do użytkowania
                budynków? Albo jakieś inne problemy formalne?
                Z góry Dzięki za odpowiedz.
                • Gość: mieszkaniec Re: BFI kwestie formalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 02:04
                  Pytasz o problemy z aktami to ci opowiem ze były a rozpisywać mi się już zbytni nie chce oddałem sprawę do sadu. W miejscu gdzie miały być chodnik niema go, w miejscu gdzie miały być miejsca dla gości niema ich cześć wspólnego terenu została cichaczem sprzedana,a w akcie notarialnym znajdujesz zapis ze zrzekasz się wszystkich roszczeń z tytułu umowy przedwstępnej i już parkingów, chodników i placów zabaw być nie musi a jak nie to rezygnuj z mieszkania, niepokorni na akty czekali wiele mc w "delikatnym" stresie jeśli wiesz co chce powiedzieć , a teraz kilka zabawnych stacji - kupujesz mieszkanie w znanej tu firmie, płacisz pieniążki ale coś jest nie tak wiec reklamujesz i już jesteś niepokorny i nagle do twojego domu puka para młodych ludzi na pytanie co chcą mówią ze obejrzeć mieszkanie bo przysłał ich deweloper jak się wtedy czujesz ? To tylko jedna z wielu chamskich zagrywek poniżej pasa.

Pogadaj z ludźmi na osiedlach np zielone przedmieście sam zobaczysz co ci powiedzą - plac zabaw musieliśmy sami budować

Na chłopski rozum domy na Bandurskiego sąsiadują z rzeka Smrodką nazwa nie przypadkowa bo każde osiedle zrzuca do niej ścieki jak można budować garaż poniżej linii wody w sąsiedztwie ok 50 metrów od rzeczki czy nawet 100 rozumiem ze ściany są gumowe? Ale to już nie mój problem ja się ciesze więcej niezadowolonych więcej spraw sadowych i możne moje dziecię go już nieobacza
                  Jak okiem sięgnąć do okola na Bandurskiego wszędzie tam bloki i bloki może nikt nie wpadł ze można tu budować bloki a to farciarz ten deweloper istny Rockefeller

Jak jedziecie od m1 zobaczcie jak pracują pompy osuszające przy budowie drogi zobaczcie zaraz przy zjeździe z toruńskiej co stało się z wykopanym dołkiem - mały stawik

" polecam " tego dewelopera na pewno wzmacnia charakter u tych którzy go maja, firma na wiele lat zapada w pamięć oj na wiele
              • Gość: mieszkaniec Re: BFI "Zielone Przedmieście" w Markach_UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 00:50
                tak są tacy - na przykład , sądy już kilak spraw ruszyło , rzeczoznawcy sadowi , sam deweloper
    • Gość: . Zakup mieszkania/domu PRZED pozwoleniem na IP: 195.205.194.* 23.05.10, 09:49
      użytkowanie jest świadectwem kretynizmu
      • Gość: MIESZKANIEC Re: Zakup mieszkania/domu PRZED pozwoleniem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 23:30
        BFI INCO Sp. z o.o. jest spółką celową, utworzoną w 2007 roku, do realizacji projektu budowy osiedla mieszkaniowego "Przy lipowych drzewach" w Pruszkowie. Właścicielami i współtwórcami spółki są Inco-Veritas S.A. i Biuro Finansowania Inwestycji Sp. z o.o. w Warszawie. Inco-Veritas jest spółką akcyjną istniejącą od 1947 roku wyłącznie z polskim kapitałem. Prowadzi działalność produkcyjną, handlową i wydawniczą. W oddziałach spółki zlokalizowanych na terenie całego kraju pracuje blisko 1,2 tys. osób. Spółka jest znanym liderem na rynku krajowym w produkcji płynu do mycia naczyń "Ludwik", nawozów ogrodniczych (m.in. azofoska, florowit), opakowań z tworzyw sztucznych, tarcz ściernych, uszczelnień technicznych, a także szkła artystycznego. Działalność wydawniczą realizuje Instytut Wydawniczy "PAX". Spółka posiada również blisko 20 letnie doświadczenie w obszarze zarządzania oraz obrotu nieruchomościami. CO BUDOWA TO FIRMA CO DOM TO SPRAWA SADOWA ?
    • Gość: gość BFI to teraz Properat sp. z o.o. uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 09:07
      dla potencjalnych nabywców lokali w nowej inwestycji
      Villana Apartamenty w Aninie proszę uważnie prześledzić temat na tym forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka