Gość: edek IP: *.aster.pl 14.11.08, 21:08 wiecie może jak im idzie sprzedaż lokali bo ceny mają hmmm niezbyt konkurencyjne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heca7 Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 23:39 A skąd niby mielibyśmy to wiedzieć??? Sądzisz że deweloper tu się odezwie i powie Ci jaką miał sprzedaż w tym miesiącu? Chyba żeś konkurencja:ppp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 08:49 czemu nie ? w koncu chcielibysmy wiedziec jak stoja bo kwadraty maja piekne tylko duzo klockow za em kwa trzeba wylozyc. ja bylem obejrzec apartamenty i sa przepiekne tylko ze mnie jeszcze nie stac i dlugo nie bedzie stac ale jak ktos ma szmal to niech kupuje na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca7 Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 14:23 A gdzie byłeś obejrzeć, bo z tego co wiem budynek jeszcze nie jest na tym etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzempus wiesz jacy ludzie pracuja teraz u deweloperow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 14:31 nikt uczciwy nie chce - zostaja takie glaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 17:39 no w folderze ogladlem sobie w biurze sprzedazy pani pokazala mi prospekty i cala ksiazke wydrukowana z fotkami kwadratow. pieknie wygladaja. niestety daleko poza moimi mozliwosciami. ja czekam na obnizki na wiosne pod Jaktorowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Point 48 od Get House IP: *.aster.pl 15.11.08, 17:54 ja też czekam jak kredytujący ta inwestycje bank wstrzyma kaskę na dalsza budowę to wtedy pejsaci krawaciarze od Gethousa rodem z Izraela spuszczą z tonu Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 15.11.08, 18:13 A folder to i ja widziałam a nawet makietę na targach. I wolałabym aby nie wstrzymywali budowy bom kupiła tam mieszkanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Point 48 od Get House IP: *.aster.pl 15.11.08, 18:43 a po ile płaciłas po 9.100 w promocji?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca7 Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 20:12 ;) Nie jestem deweloperem,jesteś zainteresowany to idź do biura. Nie byłam w każdym razie jedynym klientem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Point 48 od Get House IP: *.aster.pl 15.11.08, 21:50 doprecyzujmy "jeleniem" a nie klientem a poza tym to sprzedaż im nie idzie brakuje jelonków za 9.100 he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca7 Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:44 Jak sobie tam życzysz:p Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiko Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 20.02.09, 21:42 Jak na 15.2.2009 (targi mieszkan Torwar) to cenki za metr 9.1-9.3 tys za m2 - tak mi zaproponowano. Owszem wyglada to niezle ale bliskosc ul grochowszkiej (jakies ok 10m od budynku) nie wrozy cichych dni i wieczorow. Trzeba zajrzec bardziej w specyfikacje urzytych materialow, bo przy dzisiejszych 'normach jakosci' jakie prezentuja devel to..szkoda gadac. Tak a'propo w tej samej okolicy inny devel zszedl z ceny katalogowej mi o 15% a podejrzewam iz finalowa moge zbic jeszcze o 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Point 48 od Get House IP: *.aster.pl 20.02.09, 22:42 Ty lepiej do słownika języka polskiego zajrzyj! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dobies Re: Point 48 od Get House 17.07.09, 22:08 Gethouse to nie kompetentni pracownicy jaki i podwykonawcy z najniższej półki. Jak chcecie aby ściany nie pękały i nic nie przeciekało to poszukajcie innej inwestycji. Wasze roszczenia z tytułu gwarancji/rękojmi zostaną zignorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Rozdejczer Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 11:04 Też nie polecam firmy GETHOUSE! Kupiłem u nich segment (Kameralne Osiedle w Jankach) i od samego początku są kłopoty z wentylacją. Gethouse owszem przystąpił do naprawy usterki, ale to nic nie dało. Obecnie nie odpowiadają na moje maile. Totalna olewka! Jeśli nie chcecie aby Wam w domu śmierdziało, to wybierzcie innego developera! Ja zamierzam iść do sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dobies Re: Point 48 od Get House 05.12.09, 21:34 Ja też mieszkam na tym osiedlu i potwierdzam to co kolega powiedział o ich solidności. Prośby już nie pomagają. Macku tak jak Ci pisałem ja idę z nimi do sądu i mam już ekspertyzę co do ocieplenia. A tak na marginesie na mojego maila wysłanego miesiąc temu nic nie odpowiedzieli. Namówię resztę do działania zobaczymy co wtedy powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.acn.waw.pl 22.02.09, 00:11 Tak kobitka z działu sprzedaży mi powiedziała. Powiedziała, że jak się zdecyduję w ciągu 3 dni dostanę rabat 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.171.117.51.static.crowley.pl 24.02.09, 20:22 A mi żę jak w dwa dni to 20% a jak w jeden dzień to 30%, a jak od razu to 40%. No i tak to jest. Swoją drogą trzeba być idiotą żeby w takim miejscu kupować, nie dość że Grochowska to jeszcze kładka... Wyobrażnia ludzka nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.rwe.com 10.07.09, 12:51 poza lokalizacją itp to dodam jeszcze, że od takiego niesolidnego dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 05.12.09, 12:27 Ja tą okolicę znam, bo codziennie przejeżdzam tamtędy do domu i powiem jedno - blok jak i mieszkańcy znajdą się w ekspresie reporterów. To że dev zaboudowują kazdą dzałkę, także zupełnie nienadająca się do zamieszkania to wiadomo, ale że znajdują się jelenie płacący ciezkie pieniądze za takie miejsca? Po co, zeby się znajomym pochwalić posiadaniem mieszkania 8 m od 6 pasmowej ulicy z torami tramwajowymi na dodatek? Zajrzyjcie ludzie do raportów jaki jest ruch na grochowskiej w tym miejscu, jaki hałas - tam się nie da 5 minut wytrzymać a co dopiero mieszkać. Cene 9 tyś zł odbieram jako dowcip, z uwagi na natężenie hałasu i podłe blokowiska naookoło, ze stadem bandytów siedzących na ławeczkach i patrzacych komu by tu dac w pysku i ukraść portfel, nie jest warte nawet 5 tys za metr. -------------------------------------------------------------------- no mercy for fools, sorry_ Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 05.12.09, 19:28 A wzdłuż Grochowskiej to domy stoją dalej? Jedna z "plomb" dosłownie zwisa nad chodnikiem i sięga krawędzi ulicy, radzę tym wszystkim ludziom uświadomić ich tragedię bo może tego nie czują:P Nie ma to jak martwić się o cudze pieniądze;) Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 09.12.09, 12:33 tak stoją, i są to w 90% komunalne urawniłowki, z komunalna hołota w środku. oni się cieszą, że dostali za darmo flat i mają gdzie pić. i to dowodzi wg. Ciebie ze mieszkanie obok nich może kosztowac 10 tys za metr, tak? ;) przy tach szacownych sąsiadach? ;) a my tu rozmawiamy kolego o oszustach z p48, którzy w tym miejscu i z takimi sąsiadami próbuja wcisnąc jeleniom grochowską jako apartament, i po to jest to forum mate by to komentowac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
edek91 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 09.12.09, 15:27 dokładnie tak jest poczytajcie sobie jak panowie właściciele sami siebie postrzegają:) to są chłopcy z krótkich majteczkach, synalkowie z przylizanymi włoskami a ich dyrektor sprzedaży Pan Bartos to misiak nad misiaki:) no ale cóż jak klient jest to kręcimy te lody prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 09.12.09, 17:35 Cała Grochowska to hołota??? Nie martw się o moją kasę. Co do działu sprzedaży się nie wypowiadam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: 212.76.45.* 27.04.10, 15:59 > tak stoją, i są to w 90% komunalne urawniłowki, z komunalna hołota w środku. O, kurde. Mieszkasz na strzeżonym osiedlu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kerajm Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 19.01.10, 09:38 stoję często po 15 min obok Lidla i jakoś wytrzymuję ten "hałas", przeczytałęm te posty i próźni jesteście, każdy kto kupuje mieszkanie sam z całą pewnością jeździ na miejsce budowy osiedla i ocenia czy mu sie tu podoba czy nie. Po niektórych postach to widać że biedni jesteście z Ego wyższości nad innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 19.01.10, 10:40 Postałem sobie obok lidla i w cudzysłowie hałas? Rewelacyjna wypowiedź bardzo dużo wnosząca do wątku. Wyobraź sobie, że parę minut w samochodzie to co innego niż mieszkanie 24h. Przy ulicy Grochowskiej żyje bardzo dużo ludzi i jakoś to wytrzymują ale twierdzenie, że nie ma tam hałasu to się nazywa brak jakiegokolwiek myślenia lub popsute bateryjki od aparatu słuchowego. Zimą będzie pół biedy, gorzej jak ktoś latem będzie chciał uchylić okno. Duża ilość startujących z sąsiedniej pętli autobusów też nie jest bez wpływu na hałas. Druga strona ulicy to jeszcze przez kilka dziesięcioleci będzie takim slamsem jak jest dzisiaj. Ktoś uważa, że będzie pięknie bo dd wybuduje osiedle zamiast uniwersamu. Na dłuższy czas projekt został zawieszony a nawet jak za parę lat będzie wykonywany to i tak akurat nie na tych sąsiadujących działkach. Więc slamsowaty bazar będzie wspaniałym sąsiedztwem idealnym na spacery z dziećmi i znajomymi. Zastanawialiście się może gdzie zaparkują znajomi jak do was przyjadą? Nie? To przejedźcie się w weekend z rana i w ciągu tygodnia. Nie bez wpływu na hałas są też dalekosiężne plany TW. Planowane jest przeniesienie torowiska tramwajowego w pas dzielący ulicy grochowskiej. Dzięki temu trochę mniejszy hałas będą mieli mieszkańcy przeciwnej strony ulicy jednak gorzej mieszkańcy tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 22.01.10, 15:15 Chyba nikt rozsądny nie myśli, że w tym miejscu będzie jak w lesie;) Ale bez przesady, miejsce jak miejsce. Blisko do tramwajów i autobusów. Kładka tak demonizowana jest na tyle nisko, że to ja mogę pooglądać łysiny przechodniów i to tylko wtedy kiedy są duże;) Sprawdziłam, stałam i stałam:) Na balkonach są dodatkowe ekrany. Co do tłumu gości to nie sądzę,żeby do takiego małego bloku się ich dużo naraz zjeżdżało. Mnie Uniwersam nie przeszkadza ale to jakaś część mojego dzieciństwa potem pośrednio pracy,jedno z pierwszych wspomnień to ta fontanna, która swym kształtem mnie fascynowała. Mnie przeraża raczej ten moloch po drugiej stronie ulicy. Ani to ładne, ani wygodne. Nowoczesny mrówkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 12:55 I co? Jak tam teraz z cenami na Point48, wie ktoś może? Warto się zainteresować tą ofertą? Kupił ktoś z Was? I czy z tym deweloperem można w ogóle negocjować cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emce2 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: 109.243.168.* 10.04.10, 18:29 Wszystkim, którzy zamierzają tam kupić mieszkanie radzę się lepiej zastanowić, w Ząbkach mają już ponad pół roku poślizgu! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 11.04.10, 20:09 No wiesz z widokiem na komin;) i do tego daleko od centrum. Nie każdy tak lubi. W Poincie już tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 11.04.10, 20:10 Tzn. nie da się już tak spóźnić;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:10 Już podobno zaczęły się odbiory na point48. Czy to prawda? Ktoś z Was odebrał? Ja jeszcze nie dostałem pisma o odbiorze. Wiecie coś na ten temat? Proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mir84waw Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 27.04.10, 08:22 Podłączam się do pytania poprzednika. Czy ktoś już odbierał mieszkania, jakie zgłaszaliście usterki i czy developer je usunie/usunął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań IP: *.jmdi.pl 28.04.10, 22:52 Musi usunąć. Nie ma wyjścia. Do tego zobowiązuje go umowa. Inaczej droga sądowa i deweloper ma pozamiatane. Ja już odebrałem i muszę przyznać, że usterek było sporo :/ Kompletnie nieprzygotowani do odbioru ale zobaczymy jak poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: sprzedali już kilkanaście mieszkań 10.05.10, 20:40 U mnie usterki mieli poprawić do końca kwietnia. Jest 10 maja i okazuje się, że nie dostanę kluczy przed 17 maja. To jest żenujące. Nie wspomnę, że w umowie mam oddanie nieruchomości na IV kwartał 2009. Wszystkim znajomym odradzam tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
guliwer80 Re: Point 48 od Get House 20.05.10, 15:44 jaka sytuacja u was? tu przyszły mieszkaniec vital park z zabek. wprowadzacie sie juz do mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Re: Point 48 od Get House IP: *.home.aster.pl 29.05.10, 22:43 witam, jestem wlascicielem mieszkania w point 48; wlascicielem bez kluczy poniewaz deweloper nie potrafi usunac wszystkich usterek na czas - ma to gdzies bo wszystkie moje pieniadze ma juz na koncie; szukam innych wlascicieli mieszkan z tej inwestycji, ktore maja podobny problem; mysle ze grupa duzo wiecej zdzialamy niz w pojedynke; Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: Point 48 od Get House 30.05.10, 20:35 Jak masz jakieś pomysły to smiało pisz na maila spod nicka Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 31.05.10, 16:36 U nas żadnych usterek, jesteśmy szczęściarzami;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.jmdi.pl 31.05.10, 21:51 I ja bym się tak nie cieszyła z powodu braku usterek lub posiadania kluczy, ponieważ nadal nie działa winda :] Wątpię, żeby w najbliższym czasie zadziałała (znając ich terminowość). Tak na marginesie - dobrze byłoby gdybyśmy jako właściciele zainteresowali się częściami wspólnymi w budynku(schody, okna na korytarzu, klatki itp.) bo śmiem podejrzewać, że tam też można znaleźć wiele usterek, których nikt nam nie usunie, dopóki nie pokażemy palcem i nie przypilnujemy, żeby je usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 31.05.10, 23:25 Nigdzie mi się nie śpieszy więc na windę mogę poczekać;) Wiem, że nie działa. Klatki wg mnie wyglądają ok. przynajmniej na I rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: Point 48 od Get House 01.06.10, 00:01 A to dopiero ciekawostka. Proszę się pochwalić jaki numer ma to doskonałe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 01.06.10, 09:48 Takich rzeczy na otwartym forum nie będę ujawniać:) Mieszkanie ma 3 pokoje z aneksem kuchennym, widnym. Z widokiem na kładkę częściowo.No naprawdę nic nie było do naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: Point 48 od Get House 01.06.10, 11:39 A ja jestem święty turecki jak Pani nie jest na garnuszku u developera. Widać to od pierwszego Pani postu tutaj. Doprawdy ludzie nie są takimi debilami, za jakich ich uważacie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 01.06.10, 12:36 Przykro mi ale nie jestem na garnuszku u developera. Ani ja, ani mój mąż;)Baa, ja jestem niepracującą zawodowo matką 3 dzieci:D co można sprawdzić na gazecie , szczególnie na ematce. Czyli jednak spotkałam świętego:D Nie podam Panu numeru mieszkania. Nie znam Pana. W każdym razie na pewno kiedyś się spotkamy,będzie mógł Pan zobaczyć, że jestem człowiekiem z krwi i kości a nie pracownikiem dev. Ps: przypomniało mi się, brakowało 2 płytek na balkonie, już są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 13:43 Swoją drogą - dobry numer - jak można w ogóle oddawać mieszkanie bez 2 płytek na balkonie? Czy oni myślą, że klient jest upośledzony, ślepy? To jest kompletnie niepoważne. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem a to nie pierwszy zakup mieszkania. W ogóle nasze mieszkania są strasznie brudne i na to też radzę zwrócić uwagę. Okna zasyfione, barierki, płytki na balkonie polepione jakimś paskudztwem. ja tego nie odpuszczę Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 01.06.10, 13:53 To były takie dwie docinki w rogach balkonu, tam gdzie noga od balustrady. Nic wielkiego, przynajmniej w porównaniu z tym co tu czytam na forum:O Dlatego sama się cieszę, choć niezadowolonym współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:08 No, nareszcie. Ja już wywalam ścianę i remont się zaczął na maxa. A jak Wy Moi Mili Sąsiedzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Na 2 pietrze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:20 Winda działa. Byłam dzisiaj rano i działała. Można więc zwozić towar. Podobno niektóre mieszkania są już całkowicie urządzone więc do roboty Sąsiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Na 2 pietrze :) 17.06.10, 14:14 A to trzeba było zajść do mnie na 5-te ;) Już widać światełko w tunelu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na 2 pietrze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 14:27 Czuję się zaproszona, dziękuję :) Jutro tam będę cały dzień, obejrzę sobie "otwarte" lokale :P Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Na 2 pietrze :) 17.06.10, 15:42 Mój na końcu korytarza, od Grochowskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na 2 pietrze :) IP: *.jmdi.pl 21.06.10, 08:36 To wiem-wiem, widziałam, że już się tam pięknie mieszkanko robi :) pozdrawiam Sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na 2 pietrze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 08:38 Jak tam Sąsiedzi? Kto się już wprowadza i będzie miał głośno przez mój remont? :) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Na 2 pietrze :) 30.06.10, 14:04 W sobotę ruch był taki, że nie doczekałam się na windę;) Na 5 piętrze już ktoś mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na 2 pietrze :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 15:50 No to nieźle :) A ciekawe czy jest ciepła woda bo podobno nie było. ja zaczynam walenie i wiercenie od poniedziałku najprawdopodobniej. ps. trzeba tez przypilnować żeby na dole, przy ochronie zrobili łazienkę bo na razie jest tylko wc obskurny i wiadro. Pytajcie o to Moi Mili Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl 30.06.10, 21:52 tutaj takie dyskusje są bez sensu... po pierwsze dezinformujecie wszystkich czytających, którzy szukają nowych wątków, po drugie każdy widzi kto gdzie mieszka (o ile to rzeczywiście są rozmowy mieszkańców a nie kryptoreklama) a po drugie każdy wie co się dzieje w budynku. Chyba, że lubicie zabawę w Big Brothera... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl 30.06.10, 22:45 Od kiedy to rozmowa o niedziałającej windzie czy braku ciepłej wody jest kryptoreklamą??? Chyba antyreklamą?! Czy żeby się wypowiadać na ten temat trzeba pokazać umowę:P Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl 30.06.10, 22:47 A poza tym tam się NIC nie dzieje. Do kogo mamy pisać??? To jak mówienie do siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.jmdi.pl 18.07.10, 12:33 Oczywiście, nikt nam przecież nie zabroni mówić o tym co dzieje się w budynku, w którym dzieje się NIC bo Generalny Wykonawca to Generalny Obibok i Leń!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.acn.waw.pl 14.08.10, 21:57 Witam, jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji. Czytam, że wykonawca nie do końca wywiązuje się z obowiązków, ponieważ zgłaszanie Państwo dużo usterek. Co to są za usterki? W żadnym z postów nie piszecie Państwo konkretów. Będę wdzięczna za odpowiedź. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 15:58 Niech Pani zobaczy jak blok wygląda "z wierzchu". Widzi Pani wjazd do garaży? Proszę tez wejść do toalety ochrony oraz przyjrzeć się szczegółom. Wtedy ucieknie Pani z tej inwestycji gdzie pieprz rośnie. Prócz tego obiecują, że wszystko naprawią a mijają 4 miesiące i NIC. Dobrze, że zrezygnowałem z kupna w ostatniej chwili, uffff.... Deweloper i Generalny Wykonawca to kmioty. A Pan Mirek to chyba nie trzeźwieje nigdy bo wiecznie jakiś opuchnięty był. Nadają się tylko do programu USTERKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.acn.waw.pl 22.08.10, 12:00 Witam,dziękuję za odpowiedź. Ciągle na forum pojawia się słowo USTERKA, ale nadal nie otrzymałam odpowiedzi jakiego typu usterki się tam pojawiają. Byłam w toalecie na parterze, wygląda jak wygląda, ponieważ budynek nie został w pełni oddany do użytkowania. Nie widzę powodu czepiać się toalety przy wejściu do budynku, skoro ma sie swoją w mieszkaniu ;-)Z tego co wiem to mieszka w nim zaledwie 12 rodzin. Klatki schodowe są brudne, ale wynika to z faktu, że ludzie remontują mieszkania i zawsze przy takiej okazji będzie bałagan. Fakt, mieszka się milej jak jest czysto dookoła. Odwiedziłam inwestycję 2 razy i nic rażącego nie rzuciło mi się w oczy, dlatego proszę o choć 1 przykład zaniedbania developera, bo nie chciałabym się naciąć kupując tam nieruchomość. Co jest nie tak z wjazdem do garaży? Wg mnie standardowy wjazd, chyba, że coś umknęło moim oczom? Ochroniarz był trzeźwy - może go wymienili ;-)? Pozdrawiam Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl 22.08.10, 17:51 U brakowało 2 kawałków płytek na balkonie( doklejone) i nie działają 2 z 3 paneli szklanych. W związku z tym nie można otworzyć pozostałych. Otwiera się tylko jeden czyli 1/3 wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 09:40 U mnie było wiele usterek - krzywe ściany, brak kątów, gładź jak w "alternatywy 4", balkon - fuga dziurawa, płytki krzywo położone, że można się zabić w kapciach. Sąsiedzi narzekają również na wentylację. Jedna Pani mówiła również, że ma za małe miejsce parkingowe i poprawiają ten feler od kilku miesięcy. Ogólnie mam niemiłe wrażenie, że zamiast być tam dobrze, sprawnie i terminowo, jest albo źle albo jakoś tam ucichnie, coś się załata, coś się pokombinuje a wszystko ciągnie się tygodniami. Deweloper i Wykonawca są nieodpowiedzialni i zachowują się jakby to były czasy, gdzie mieszkanie dostaje się na przydział. A przecież My płacimy im tyle pieniędzy. To moja opinia. I nie zgadzam się z tezą, że "wystarczy mi moja toaleta w lokalu". Gdy kupowałam mieszkanie na Pointcie - obiecywano, że na dole będzie lobby z toaletą, miejscami siedzącymi dla gości itp. Oczekuję zatem wywiązanie się z tych ustaleń. Nie chciałabym żeby moi goście korzystali (gdyby nie było mnie np. w domu i musieliby na mnie poczekać) z łazienki, w której ręce myję się w wiadrze. Jeśli Pani to nie przeszkadza, to polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Z dyskusjami zapraszamy na salon.pl IP: *.acn.waw.pl 26.08.10, 18:30 a czy można dowiedzieć się czegoś więcej na temat problemów z wentylacją? oczywiscie jestem zdania, ze lobby powinno byc doprowadzone do porzadku, tylko zastanawiam sie na ile tak sie dzieje za racji trwajacych w budynku remontow mieszkań, tłumaczono nam, ze w tej chwili nie opłaca sie aranzowac niczego bo istnieje prawdopodobienstwo, ze ekipy remontowe cos poniszczą. Teoretycznie jednak toaleta moglaby zostac wykonczona. Zastanawiam sie rowniez czy zostala juz w Point48 zatrudniona sprzataczka bo jest niezly brud na korytarzach,chyba ze do czasu wprowadzenia sie wszystkich mieszkancow jest mniejszy czynsz?? czytam Panstwa wpisy i coraz bardziej zastanawiam sie czy kupować ta nieruchomość? moze macie panstwo jeszcze jakies spostrzeżenia? jakieś pozytywy moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.jmdi.pl 31.05.10, 21:45 Ja też zostałam olana. Termin usunięcia usterek minął 10 dni temu. Jeśli sytuacja nie wyjaśni się w ciągu kilku dni biorę prawnika(już z nim rozmawiałam). Nie potrafią wywiązać się z terminu - będą musieli płacić odsetki za każdy dzień zwłoki.Może wtedy się nauczą. Chętnie jednak dołączę do grupy. W kupie siła :) Nie znoszę takiego podejścia do klienta. Mój e-mail: kaskalex@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 27.08.10, 16:29 To wejście jest tak nieduże, że jak zrobi się miejsce dla oczekujących to inni mieszkańcy będą się im o nogi potykać. Poza tym, czy ja chcę żeby mi ktoś obcy przesiadywał w holu i patrzył kto wchodzi??? Co innego jak przychodzi, jedzie windą, wchodzi do mieszkania znajomych. A co innego jak siedzi i patrzy kto wchodzi, na które piętro jedzie itd, no nie? Ale posprzątać to by mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Point 48 od Get House 22.09.10, 19:36 Wracając do tematu tej budowy, czy oprócz samobójczo wyglądającego Pana z 3 piętra, tam ktoś w ogóle mieszka? Pytam, bo jadę tamtędy codziennie wracając z pracy i budynek wygląda na zupełnie martwy. Tylko na trzecim piętrze na jednym balkonie z rozpaczą na twarzy patrzy jeden mieszkaniec. Reszta okien ciemna, głucha, cicha... Gdy pół roku temu pisałem jaką klapą skończy się budowa bloku 5 metrów od głośnej grochowskiej, klakierzy developera oczywiście mnie zakrzyczeli. Mam nadzieję, że wielu naiwniaków nie dało się im złapać. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- www.scenial.pl demoscena computer art publicystyka atari commodore 64 amiga playstation dreamcast Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 23.09.10, 19:09 Na 5 mieszka rodzina z dziećmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny kupiec Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 19:38 witam, jak się Państwu mieszka na Poincie? zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania, warto? wiem, ze zostały jeszcze jakieś mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Point 48 od Get House IP: *.home.aster.pl 03.10.10, 20:20 a co to znaczy warto? po 1000 za metr warto a szczerze to oni sobie liczą po ponad 8.000 a to nie warto wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny kupiec Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 20:36 drogi Panie, to bardzie pytanie do obecnych lokatorów, jak im się mieszka, czy są zadowoleni z wyboru, może przed czym chcieliby przestrzec. A czy za 8 tys warto, zależy od budżetu kupującego... tyle teraz targów i ofert, że można tez taniej znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Point 48 od Get House 03.10.10, 21:10 Ja jeszcze nie mieszkam;) Wiem, że z parkinigiem kłopot, jedno piętro nieuruchomione. trudno mi coś więcej powiedzieć. Na klatkach kurz bo ludzie wykańczają. Panele na balkonach generują usterki- trudno je otworzyć i nie zepsuć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Point 48 od Get House IP: *.home.aster.pl 18.10.10, 15:15 Mieszkania ładne, okolica cudna, dojazd wszędzie super. Warto zatem ale Deweloper robi se niezłe jaja - jest nieodpowiedzialny, wszędzie są usterki, których nie raczy poprawić. Robole Dewelopera od miesięcy kończą budynek i końca nie widać. Ciągle coś się psuje. Gdybym miał kupić u nich jeszcze raz mieszkanie to w życiu bym tego nie zrobił. Są kompletnie nieodpowiedzialni i mają klienta gdzieś. Wpłać kasę, potem spadaj na bambus. Ja nie polecam! Za te same pieniądze można mieć kulturę, wszystko sprawne, piękne i na czas!!! Bez wysyłania miliona maili i bez proszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 18.10.10, 21:10 witam, jakiego typu są te usterki, co jeszcze nie jest w budynku dokończone? ale chyba macie państwo ogrzewanie:) czy niedociągniecia są bardzo uciążliwe czy typu niewykończona lazienka w holu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Point 48 od Get House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 11:46 1. Czujki włączające światło na parkingu - nie działają. Ciemno jest, że auta nie można znaleźć, 2. Toaleta i lobby dla gości - brak 3. Zamiast ochrony, czyli monitoringu, kamer, obchodów, itp. jest portier, który otwiera wszystkim drzwi, 4. Brak oświetlenia na tyłach budynku, 5. Brak koszy na nieczystości, 6. Brak kluczy do wejścia głównego i do wejścia tylnego, 7. I mnóstwo innych, których wymienianie zajęłoby pewnie pół dnia. Gethouse to firma krzak - bez pojęcia. Znikną z rynku tak szybko, jak się pojawili. To tylko kwestia czasu. Do tego - wróżę im mnóstwo kłopotów z Sądami bo niektórzy lokatorzy już złożyli pozwy do Sądu. Za chwilę Gethouse baaardzo się zdziwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Point 48 od Get House IP: *.home.aster.pl 21.10.10, 19:47 gethouse to kolesie bez pojęcia, zrobili chłopcy kolorowe folderki i myśleli, że chłopcy znajdą frajerów po 8.000 :) KOŃ BY SIĘ uśmiał:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Point 48 od Get House 22.10.10, 09:52 > 3. Zamiast ochrony, czyli monitoringu, kamer, obchodów, itp. jest portier, któr > y otwiera wszystkim drzwi, O Jezu. A snajperów w ofercie nie obiecywali? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Point 48 od Get House 21.10.10, 13:34 RTOFL... Biuro sprzedaży jak widać działa ;) Zostały jakieś mieszkania? Tam się wieczorem pali jedno światło na III piętrze, cała reszta pusta... Zostały jakies mieszkania, heheh, no jasne... prawie wszystkie :) -------------------------------------------------------------------- www.scenial.pl demoscena computer art publicystyka atari commodore 64 amiga playstation dreamcast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 14:46 hahahahahaha :P Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Point 48 od Get House 22.10.10, 09:54 Ciekawe, gdzie dzieci będą się wychodzić bawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hshshsh Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 21.10.10, 23:45 Rozwiązaniem jest zrobienie biur lub wynajem powierzchni na biura. Pewnie tak zrobią za rok lub dwa kiedy kredyt zacznie ich mocno ściskac. Skoro nikt nie che kupic....15 m od Grochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platinumplaza Re: Point 48 od Get House IP: 46.113.106.* 07.11.10, 20:20 Witam, jak widać po lekturze u Was też nie kolorowo. Zachęcam do lektury: www.wiesci.wolomin.com/?f=xml/201043.xml&p=3 artykułu o inwestycji w Wołominie. Nam już siadają nerwy i chyba będziemy zmuszenie dołączyć do grona sięgających po ostateczne, ale pewnie jedyne skuteczne rozwiązanie... sąd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc4 Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 08.11.10, 21:09 witam, a czy w na pointcie tez macie państwo takie problemy? wiem ze zostaly tam jakies wolne mieszkania i zastanawiam się czy ogladanie to nie strata czasu? bede wdzieczny za info jak sie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 16:29 Zamiast zadawać to samo -setne pytanie - przeczytaj sobie wcześniejsze wpisy. Będziesz wiedział, czy oglądać tu mieszkanie, czy nie. Sąd to jedyna, słuszna i odpowiednia droga w przypadku rozmowy z nierobami z gethouse!!! Ja już dłużej nie zamierzam się z nimi cackać. W poniedziałek jestem umówiony do adwokata. Polecam wszystkim taki krok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Point 48 od Get House IP: *.147.147.244.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.11.10, 19:26 Czytałem, tyle ze z powyższych informacji nie wynika za co na Czapelskiej chcecie Państwo sądzić developera. Ciągle przewija się niedoprecyzowany temat usterek i niezadowolenia. Ale rozumiem, ze źle działające panele czy brak jednej płytki na balkonie to nie jest powód do wchodzenia na drogę sadową. Wiec co jest powodem aż takiej reakcji z Państwa strony? Jeśli można wiedzieć? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Point 48 od Get House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 15:01 Nie wywiązanie się z terminów. O kilka miesięcy. Rozmowy z nimi, maile i prośby nie pomagają. To chyba wystarczający powód żeby domagać się swoich racji w Sądzie a co za tym idzie- odsetek karnych, odszkodowania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość gość Re: Point 48 od Get House IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 18:18 No i nadal brak konkretów, czy powody są aż tak poważne żeby iść z tym do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Point 48 od Get House IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 23:29 pewnie nie warto, ale jeśli ktoś wdepnął w kredyt na 500 tys lub więcej to i o płytkę na balkonie będzie się sądził haahhaa Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: Point 48 od Get House 18.11.10, 06:31 Nie warto upominać się o swoje prawa? Wlasnie przez takie myslenie developerzy traktują nas jak smieci. Mimo, ze tylko dzieki nam istnieja. Wedlug mojej umowy mieszkanie mialo zostac oddane do konca 2009 roku. Co dwa tygodnie mydlono mi oczy co do terminow odbioru. Pierwszy odbior nastapil dopiero w kwietniu 2010. Developer pisemnie zadeklarowal sie, ze poprawi usterki w mieszkaniu do konca kwietnia. Udalo mu sie to dopiero w sierpniu. Przez ten okres nie odpowiadal na maile, prosby, grozby. W umowie mam zapis, ze przeniesienie wlasnosci nieruchomosci nastapi najpozniej w 3 kwartale 2010, czyli do wrzesnia. Mamy listopad i kolejne przesuniecia terminow, a moje raty kredytu sa przez to caly czas wieksze o kilkaset zlotych. Dostalismy piersze czynsze i znowu niespodzianka - mamy zaplacic rachunki za okres, w ktorym trwala budowa a mieszkania byly nieodebrane. Nie mam zamiaru byc dalej dymany przez developera i zbieram kase na pozew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Point 48 od Get House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 07:54 ty chyba z koniem sie na lby pozamieniales chcesz isc na udry z developerem to juz przegrales na starcia - pamietaj ze z kultura i grzecznoscia mozesz wiecej osiagnac niz tym chamstwem i buiractwem jakie przebija z twoich postow mysle ze bedziesz mial duze klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: Point 48 od Get House 18.11.10, 20:36 "mysle ze bedziesz mial duze klopoty" - grozisz mi? Zapomniałeś, że w internecie nie jesteś anonimowy? Moja kultura to nie Twoja sprawa i nie jest ona meritum sprawy. Nie odwracaj kota ogonem. Opóźnienia i kary za owe opóźnienia są opisane w mojej umowie przedwstępnej i mam zamiar wyegzekwować wszystkie należności co do ostatniej złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek teraz to juz pozamiatane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 09:47 nie wiem jak mozna byc tak glupim a wszystko mozna bylo zalatwic w zupelnie inny sposob no coz, tak to jest jak czlowieka nie sluchaja cymbaly Odpowiedz Link Zgłoś
2times Re: teraz to juz pozamiatane 20.11.10, 17:18 Możesz sobie pisać co chcesz, wymądrzać się i obrażać mnie dalej. Nie rusza mnie to, bo i tak nie powtórzysz tego patrząc mi w oczy. Nie zaśmiecaj tylko tego wątku, bo nie po to on powstał, żebyś tu uzewnętrzniał swoje kompleksy. Ja o swoje i tak mam zamiar walczyć. Po to są paragrafy w umowach, żeby ich przestrzegać. Ja swoje wszystkie zobowiązania z umowy spełniłem w terminie i tego samego oczekuję od developera. Jeśli ktoś się z umowy nie wywiązuje, to musi sobie zdawać sprawę z konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: teraz to juz pozamiatane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 18:40 buhahahhahaha - no to sie napiales jak nethools ja ci tylko mowie ze podchodzac do dewelopera kulturalnie i grzecznie wiecej zyskasz niz ciskajac sie jak burlak znad Wolgi mam w tych sprawach ogromne doswiadczenie bo ja tez sie ciskalem jak cymbal i obrazalem dewelopera i nic nie zyskalem poza ogromnymi klopotami w zyciu osobistym i zawodowym teraz natomiast wspolpracuje z deweloperem i nagle sie okazalo ze wszystkie problemy da sie rozwiazac i zyc zgodnie - pamietaj jak mawial nasz wielki rodak Jan Pawel II Santo Subito: zlo dobrem zwyciezaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: teraz to juz pozamiatane IP: *.home.aster.pl 20.11.10, 22:59 A niby dlaczego 2times ma być miły, skoro ktoś go dyma od kilku miesięcy? Ja nie muszę zbierać na adwokata (mój pozew jest w trakcie przygotowań) Mam nadzieję, że wkrótce odbędzie się zebranie mieszkańców i wspólnie podejmiemy jakieś kroki z pomocą prawnika. Razem taniej, łatwiej i teraz to my wydymamy dewelopera. A dogadać to ja się mogę na bazarku, żeby wędlinę mi przywieźli świeżą niejaki Jacku. Dewelopera psim obowiązkiem jest wywiązanie się z umowy, którą sam podpisał w obecności notariusza. I to deweloper będzie miał kłopoty a nie mieszkańcy, którzy domagają się swoich praw. My wywiązaliśmy się z umowy. 2times. Tak trzymaj. Nie daj się zastraszyć bo to pewnie jakiś dupek w osobie dewelopera Cię tutaj tak straszy. O swoje trzeba walczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: teraz to juz pozamiatane IP: *.acn.waw.pl 21.11.10, 12:10 ilez to emocji zwiazanych z ta nieruchomoscia przy Czapelskiej, a ja sie mocno zastanawiam nad zakupem, bo ceny na targach mają całkiem całkiem, niby kwestie wlasnosci tez maja byc zaraz rozwiazane, hmmm, sam juz nie wiem co na ten temat myslec. Mieszkania co prawda rozkladowo pozostawiaja wiele do zyczenia ale cena jest atrakcyjna nawet, moze od ulicy byc troche glosno, ale zawsze jest cos za cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: teraz to juz pozamiatane IP: *.u.itsa.pl 14.01.11, 09:46 czy kos wie czy tam jeszcze są jakieś mieszkania do sprzedaży, często przejeżdzam Grochowska i ciemno tam jakoś w tym budynku, takie widmo trochę. Mieszka tam ktoś, widziałem baner ze sa tam mieszkania na sprzedaż. zastanawiam się, doradzcie. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: teraz to juz pozamiatane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:15 musi być słabiutko skoro nawet strona point48.pl nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna czy warto teraz kupić? IP: *.aster.pl 12.09.11, 18:43 Witam, minęło już sporo czasu od oddania, światła w garażach działają, winda chodzi, ceny spadły a do kupienia już tylko kilka mieszkań. Czy nadal jest na co narzekać? Pytam, bo zastanawiam się nad kupnem. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: czy warto teraz kupić? 29.09.11, 15:35 Bosko:( Mój mąż zostawił samochód na godzinę zaparkowany na zewnątrz, na Czapelskiej. Jak wrócił miał piękną rysę ( gwóźdź) na lewym boku od przedniego do tylnego błotnika:( samochód ma 2 miesiące. Świetnie... Odpowiedz Link Zgłoś