Dodaj do ulubionych

SM WOLA- opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 08:23
Jakies sa wasze opinie o tej spółdzielni?
Ma ktoś z was u nich mieszkanie wlasnosciowe?
Jak są zarzadzane, jakie sa czynsze i inne ewentualne oplaty???

Pytam bo przymierzam sie kupic od nich mieszkanie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: steady_at_najx Re: SM WOLA- opinie IP: *.aster.pl 26.12.08, 11:06
      no nie żartuj chłopie

teraz kiedy wszyscy wiemy na 100% że ceny zlecą jeszcze o połowę,ty
      się przymierzasz do zakupu? nie bądź jeleń
      • Gość: Arek Re: SM WOLA- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 11:10
        A wskaz mi mieszkanie w miare blisko Centrum (bo to jest obok Wola
        Parku) ktorego cena spadnie ponizej 5800zl/m2 (bo tu wlasnie jest
        taka cena). U developerow w sasidnim bloku sa po 8,5-9 tys zl/m2.
        Nie wierze w spadek ponizej tej ceny, ktora mam w spoldzielni ;)
        • Gość: . Re: SM WOLA- opinie IP: 217.96.39.* 26.12.08, 11:17
          Nic nie masz, bo budowę w spółdzielniach rozlicza się po zakończeniu inwestycji.
          Może to być nawet za 10 lat, gdy postawią cały zespół.
          Cena może pozostać jak w umowie a może też być po 10000pln mkw i niczego nie
          zmienisz, takie są ustawy spółdzielcze.
          Zacznij od literatury na forum o spółdzielniach mieszkaniowych i ich metodach.
          • Gość: steady_at_najx Re: SM WOLA- opinie IP: *.chello.pl 26.12.08, 11:27
            e tym momencie poziom 5800 wydaje Ci się atrakcyjny

za rok będzie nieco inaczej

i w zależności od tego czy kupisz czy nie będziesz pluć sobie w
            brodę albo dziękować mi tu na forum
          • Gość: Arek Re: SM WOLA- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 11:33
            Tu sie zgodze ze cena moze wzrosnac niestety... Aczkolwiek
            wspolpracuje z firma budujaca dla tej spoldzielni od 12 lat
            wszytskie inwestycje pokolei i poki co nie sylszalem zeby mieszkancy
            jakos znacznie narzekali przy odbieraniu mieszkan.
            Raz na Lencewicza chyba mieli podwyzke o 10% bo wtedy stal poszla
            jakos 2 razy w gore, co ewidentnie zwiekszylo koszty budowy...

Wiec od strony cen inwestycji to jestem na bierzaco od wielu lat :)
            Stad moje zastanowienie nad zkupem u nich mieszkania.

Aczkolwiek nie wiem jak jest z zarzadzaniem osiedlami przez SM WOLA,
            oplatami miesiacznymi itp....
            Poza tym nigdy nie mieszkalem w bloku i nie interesowalem sie tym
            dlatego w tym temacie jestem zielony i chcialbym uslyszec opinie
            czlonkow tej spoldzielni
            • Gość: Arek Re: SM WOLA- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 11:36
              Wiadomo ze pewnosci sie nigdy nie ma jak sie w cos inwestuje... ale
              kto nie ryzykuje ten...

No wlasnie, nawet jesli spadna ceny pozniej 5800 to napewno nie do
              ceny 3-4 tys zl, wiec moze w razie czego mocno w brode nie bede
              sobie plul :)
        • Gość: kwa jasne jasne IP: *.chello.pl 20.05.09, 10:23
          Gość portalu: Arek napisał(a):

> A wskaz mi mieszkanie w miare blisko Centrum (bo to jest obok Wola
          > Parku) ktorego cena spadnie ponizej 5800zl/m2 (bo tu wlasnie jest
          > taka cena). U developerow w sasidnim bloku sa po 8,5-9 tys zl/m2.
          > Nie wierze w spadek ponizej tej ceny, ktora mam w spoldzielni ;)

musze cie rozczarowac, mieszkania obok chodza po minimum tysiac mniej, cena w sm
          wola jest bardzo atrakcyjna, ale maksymalne wysuniecie tego bloku na tory i
          planowana trase NS pewnie ta cene ugruntowalo
    • Gość: M. Re: SM WOLA- opinie IP: *.acn.waw.pl 26.12.08, 13:51
      Ja mam jedno mieszkanie w SM Wola, i w zeszłym roku kupiłem następne (odbiór już
      niedługo). Fajnie budują za małe pieniądze.
    • satorianus Jak zostać członkiem spółdzielni? 26.12.08, 14:16
      Ja można "przyjąć się" do SM Wola?
      • Gość: M. Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? IP: *.acn.waw.pl 26.12.08, 14:51
        złozyc podanie?
        • satorianus Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? 26.12.08, 15:01
          No nie wiem... Teoretycznie to i mieszkanie komunalne można dostać pisząc
          podanie. A jak jest w praktyce to wszyscy wiemy.
          • Gość: Arek Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 15:21
            piszesz podanie
            • satorianus Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? 26.12.08, 15:26
              I generalnie jest to skuteczna metoda? Czy ktoś z Was zapisał się ostatnio?
              • Gość: Arek Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 17:23
                nie wiem czy sie dobrze rozumiemy z tym podaniem, bo ja mam caly
                czas na mysli mieszkanie wlasnosciowe, a nie jakies lokatorskie czy
                komunalne...
                • satorianus Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? 26.12.08, 17:29
                  No tak, ale żeby kupić mieszkanie w spółdzielni trzeba najpierw zostać członkiem
                  spółdzielni.
                  • Gość: Abcd Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? IP: *.era.pl 19.05.09, 14:34
                    Nie trzeba być członkiem spółdzielni żeby mieć mieszkanie własnościowe
                    • Gość: C Re: Jak zostać członkiem spółdzielni? IP: *.acn.waw.pl 19.05.09, 20:42
                      nie trzeba być członkiem spółdzielni ale członkowie mają pierwszeństwo w zakupie mieszkań. Oczywiście w obecnej sytuacji mieszkaniowej ten argument może nie być akurat brany po uwagę, chyba, że będziesz chciał wybrać mieszkanie na konkretnym piętrze w konkretnej części a do tego samego będzie chętny ze spółdzielni to niestety będzie miał pierwszeństwo.
    • Gość: jaskierka Re: SM WOLA- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 20:52
      Witam! Planuję kupić mieszkanie należące do zasobu SM Wola na Powstańców Śląskich. Kuszące są bardzo niskie czynsze oraz to, że bloki wyglądają na solidnie wykonane.

Czy ktoś może mi wyjaśnić,czemu SM Wola ma tak niskie czynsze? Czy nie jest to jakaś "pułapka"? Poza tym, może ktoś mieszka na osiedlu przy Powstańców Śląskich i jest w stanie podzielić się opinią,jak mieszka się w tych blokach? Czy są akustyczne? Czy są ciepłe? Czy nie grożą zawaleniem ;)?
    • tanitazaitceva Re: SM WOLA- opinie 15.01.19, 10:55
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka