Dodaj do ulubionych

certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnienia?

IP: *.lukman.pl 26.12.08, 21:22
Zapraszam na stronę www.swiadectwaenergetyczne.info

Dowiecie się jak zdobyć uprawnienia do sporządzania certyfikatów energetycznych.
Znajdziecie też aktualne informacje dotyczące świadectw energetycznych i
odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: biznesmen Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: *.jmdi.pl 27.12.08, 12:32
      Ja juz sobie zalatwilem taki certyfikat - bede sprzedawal dom. Moj
      znajomy wystawia je za pol ceny i wcale nie potrzebuje do tego
      zadnych specjalnych uprawnien. Planujemy rozwinac ten interes -
      mozna zarobic niezla kase - kto pierwszy ten lepszy.
      • Gość: jacek Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:57
        mnie bede wyrzucac z banku po nowym roku

nie ma juz jelonkow do walenia na kredytach - moze wezmiesz mnie na certyfikaty

mam doswiadczenie miedzynarodowe - robie wciaz jeszcze dla austryjackiego banku

kampanie tez moge ci zrobic na forum na certyfikaty - nawet czarny pijar to moja
        dzialka

nie biore drogo
        • Gość: dcf Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: *.subscribers.sferia.net 28.12.08, 21:01
          Dorzuć mu jeszcze czworaka pod Jaktorowem to napewno cię zatrudni specjalisto od
          siedmiu boleści.
        • Gość: Dr Kink Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 21:40
          Możecie razem w czworaku pod Jaktorowem zamieszkać.
          Czy to prawda że na czworaki z bali nie potrzeba certyfikatów energetycznych ?
          • Gość: certyfikatdlabali Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: *.centertel.pl 29.12.08, 02:09
            Ustawa o prawie budowlanym, precyzuje jakie budynki nie muszą posiadać
            certyfikatów, m.in:

- mieszkalne przeznaczone do użytkowania nie dłużej niż 4 miesiące
            - o powierzchni do 50m2

Pogoogluj, a szybko znajdziesz odpowiedz np. <a
            http://certyfikatenergetyczny.net/abc-certyfikatow/odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytania/">http://certyfikatenergetyczny.net</a>.

Mnie zastanawia, sposób w jaki będą egzekwować certyfikaty?:]

• Gość: Dr Kink Coś dla korników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 08:31
              Certyfikowany czworak z bali.
      • qrde_balans Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien 21.02.09, 13:02
        Jak rozumieć to, że twój znajomy wystawia certyfikaty nie posiadając żadnych
        specjalnych uprawnień? To, kto może wystawiać certyfikat jest akurat dosyć jasno
        sprecyzowane - określone wykształcenie albo certyfikat.

Natomiast samo wystawianie certyfikatu to faktycznie już osobna kwestia i wielu
        ludzi postrzega to jako dobrą metodę na biznes. Obecnie jest dostępne software,
        gdzie wykonanie certyfikatu nie jest czynnością szczególnie trudną.

Ponieważ nie określono czegoś konkretnego, istnieje dość duża dowolność w tym
        temacie. Znajoma wykorzystuje np. Termo Arkadii. Z moich obserwacji wynika, że
        praca nad certyfikatami to obecnie wklepanie danych + naciśnięcie guzika "zrób".
        Chociaż żaden program, nieważne jak dobry - nie zrekompensuje braku kompetencji.
      • Gość: Audytor Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: 213.192.70.* 13.03.09, 11:22
        Sporzadzić certyfikat, wpisując jakieś dane do ogólnie dostepnego
        programu może każda osoba. Tylko nie każda ma do tego uprawnienia.
        Więc lepiej zerknąć w kompetencje Pana znajomego. Pozdrawiam.
    • Gość: ala Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien IP: 213.134.177.* 06.02.09, 00:33
      ja znalazlam wiele ciekawostek na temat swiadectw energetycznych na stronie
      www.eswiadectwa.pl jesli ktos sie tym interesuje to polecam!
    • novel_xx Link sponsorowany? 06.02.09, 12:41
      Link sponsorowany i admin przymyka oko. Oj nieladnie, nieladnie...
      Sa widocznie rowni i rowniejszei
    • Gość: vlad4 BAZA!! IP: 194.29.137.* 21.02.09, 15:17
      Olej studia-zostań audytorem
      ecertyfikatenergetyczny.pl
    • michals2012 Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien 29.04.09, 12:38
      Mogę polecić: www.ekspertyzybudowlane.pl
      Ekspertyzy budowlane Nadzór autorski i inwestorski Wykonywanie
      kosztorysów Okresowe przeglądy obiektów budowlanych(roczne i
      pięcioletnie), certyfikaty energetyczne. 30 lat doświadczenia, tel
      609220891 Janusz Stolarz
      Tekst linka
    • darek-21 Re: certyfikaty energetyczne jak zdobyć uprawnien 14.05.09, 12:22
      Ja już mam certyfikat energetyczny, ciężko było ale się udało!!! Zaraz po zdaniu
      egzaminu dodałem się do www.ecertyfikator.pl,, mają sporą bazę ccertyfikatorów
      energetycznych. Ja tylko się tam dodałem zaczęły się zlecenia na wystawianie
      certyfikatów energetycznych. Tak że gorąco polecam na pewno warto!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka