Dodaj do ulubionych

Włodarzewska Drawska B

IP: *.centertel.pl 11.12.03, 11:34
Szukam sąsiadów !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.cft.edu.pl 11.12.03, 12:21
      Cześć !
      Jaka jest cena na Drwskiej B. Kiedy będzie ukończona inwestycja. Czy mają akt
      własnoći i pozwolenie na budowe?
      • Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 11.12.03, 12:52
        Papiery są czyste. Mam wszystkie dokumenty: pozwolenia na budowę, aktualny KRS
        itd. Cena 3450 + VAT ... uważam że jak na tę okolicę to stosunkowo dobra cena.
        Inwestycja realizowana będzie od marca 2004. Koniec planowany jest na grudzień
        2005.
        • Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.cft.edu.pl 11.12.03, 14:34
          Jak rozumiem, papiery są takie same na całą Drawską i już wszystkie. Czy mam rację?
          • Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 11.12.03, 15:31
            Tego nie wiem ? Nie wiem jak wyglądały papiery na Drawską A !!
    • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 28.01.04, 22:53
      Ja też potwierdzam że papiery na Drawską są w porządku. Ponadto znam osobę
      która pracuje w biurze Plano, który przygotowywał projekt - współpracują już od
      prawie 10 lat i jak dotąd wszystko było OK.
      Nie wiem, czy odwiedziliście już Drawską A? Budynek miał być oddany w grudniu i
      wszystko wskazuje na to że zmieścili się w terminie. Można wejść do środka i
      obejrzeć sobie, bo domofon jeszcze nie działa.
      Czy podpisaliście już umowę przedwstępną? Udało się coś wynegocjować? Ja
      zmieniłam parę zapisów, wprowadziłam też dwa odnośnie wycofania się z umowy w
      razie długich opóźnień (tak na wszelki wypadek). Teraz czekam na decyzję
      prezesa.
      Pozdrawiam
      Aga
      • Gość: kiwiki Re: Włodarzewska Drawska B IP: 62.233.238.* 29.01.04, 10:57
        Ja też zastanawiam się nad tą inwestycją, mam jednak pewną wątpliwośc -
        odległośc do środków transportu. To chyba spory kawałek, żeby dojśc do
        Grójeckiej lub do Jerozolimskich? Czy bliżej jest Instalataorów z jednym
        autobusem?
        pzdr
        kiwiki
        • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 29.01.04, 18:35
          Od Grójeckiej idzie się około 15 minut wolnym marszem. Do Alej jest bliżej ale
          chodnik się urywa i - przynajmniej teraz zimą - przejście nie jest za ciekawe.
          Na Alejach na wiadukcie zatrzymuje się niewiele autobusów i przystanek jest na
          żądanie. Jest to więc miejsce dla osób które albo mają samochód albo lubią
          spacery. Można jeszcze jechać autobusem do pętli Szczęśliwice, ale spacer jest
          taki sam jak od Grójeckiej.
          Myślę jednak że cena jest raczej atrakcyjna, a może w przyszłości komunikacja
          się trochę poprawi.
          • compiter Re: Włodarzewska Drawska B 29.01.04, 21:41
            Czy aby na pewno papiery sa czyste ? Widzialem KRS - 1,3 mln kapitalu, z tego
            przeszlo 600 tys w postaci aportu. I - najlepsze - przez kolejne lata
            zaplanowana dywidenda po 940 tys. rocznie. Czyli fabryka pieniedzy.
            Spolka nie istnieje 10 lat, wiec co najwyzej biuro moglo wspolpracowac ze
            spoldzielnia, ale nie ze Spolką. To sa odrebne podmioty...
            Czy byliscie na miejscu ? Wzdluz torow planowana jest trasa N-S. Drawska A
            wyrasta w okolicy wywolujac skojarzenie z JWC. Koszmarny budynek. Do tego
            komunikacyjna pustynia.
            Generalnie ja skreslilem te oferte od razu.

Pozdrawiam,
            Pit
            • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 30.01.04, 22:10
              Jeśli chodzi o kolej radomską i planowaną trasę szybkiego ruchu to jest jeszcze
              do niej kawałek, zresztą to jest po drugiej stronie Włodarzewskiej. Tam budują
              się nowe osiedla, widać pany jak się idzie od Drawskiej w stronę Alej. Kobieta
              od zagospodarowania przestrzennego powiedziała, że na miejscu ogródków
              działkowych na Forcie Szczęśliwickim planowana jest zabudowa niska, z dużą
              ilością zieleni. Nie wiem, skąd to skojarzenie z WTC, Drawska B ma być o 2
              piętra niższa, poza tym w pobliżu wyrastają dużo większe biurowce. Co
              do "komunikacyjnej pustyni" to się zgadzam - raczej dla osób zmotoryzowanych.
              • Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 02.02.04, 09:05
                A ja nie uważam, że jest to słaba lokalizacja ... Mieszkam 300 metrów bliżej -
                na Włodarzewskiej i powiem jedno ... wg mnie jest to najlepsza lokalizacja w
                Warszawie. Dlaczego ? Do parku rzut beretem ( a wierzcie mi park jest Ok,
                szczególnie w lato ... spacery, rolki , rower, piwko ). Na piechotkę zasuwasz
                do Carefoura, na wiosnę Ochota Park Office ... . Z Drawskiej A jest przejście
                50m do ul.Drawskiej a stamtąd 200m do przystanku na przeciwko Carefoura.
                I co najważniejsze ... cisza ... :-)

Pozdr.
                Raf
                • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 02.02.04, 18:25
                  Czy chodzi o to przejście przez ogródki działkowe do ul. Śmigłowca?
              • Gość: Gin Re: JAKA UMOWA???!!!!! z Włodarzewska-Drawska B IP: *.crowley.pl 17.02.04, 13:07
                Czesc!
                PILNIE!!!!
                Lada dzien bedziemy podpisywac umowe przedwstepna....z Wlodarzewska.
                Napiszcie prosze konkretnie co udalo ci sie przeforsowac w umowie (standardowej)
                jakis rabat???
                Mam kilka watpliwosci co do umowy.
                Brak mozliwosci spisania jej notarialnie to duzy minus i niezle zabezpieczenie
                Wlodarzewskiej.
                Nie podoba mi sie tez zapisek w umowie, ze w momencie wzrostu VATU (przeciez
                tylko na mat. budowlane w maju 2004r) inwestor zobowiazuje mnie do tego abym sie
                zgodzil pokrywac od kolejnych nie zaplaconych (w praktyce calej reszty rat, bez
                I i II) stawke wiekszego VATu 22%. Czyli mieszkanie zdrozeje o blisko 30 tys zl!!!!
                Zapewne developer skorzysta z tego zapisku i owatuje finalnie reszte rat: 22%, a
                nie jak na poczatku: 7%, na co wabi klientow, zapewniajac jedynie stala cene
                wyjsciowa metra 3450zl. (pozornie tylko niska).
                Developer nie wyjasnia szegolowo jak bedzie waloryzowac kolejne raty, przeciez
                nie wszystkie pieniadze to tylko mat. budowlane, jest jeszcze robocizna itp.!!!

Co ty/wy na to?
                Jak sie zabezpieczyc przed przeplata?
                Czy jest to mozliwe i jak spisac ten paragraf w umowie?
                Dzieki za ewentualna pilna odpowiedz na forum.

Podaje tez mojego priva: e-mail:fast-service@wp.p
                pozdr. Gin
              • Gość: Gin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 26.02.04, 13:35
                ul. Zadumana na wysokosci DRAWSKIEJ B to idealny zakatek spokoju! w tej okolicy.
                Wszedzie jest blisko, a jednoczesnie jak w centrum, i w dodatku mieszkasz jak w
                parku..... (duzo zieleni).
                Co do kolejki i trasy ns to jest daleko! Pelen spokoj. Trasa ns poleci (jesli
                zostanie tam wybudowana, przypomnijmy ze plany, ktore to zakladaly czekaja na
                realizacje od lat 70tych :) wiec bez obaw.... przebieg jej bedzie rownolegle z
                nitka koleji (patrz jak ul.instalatorow) i puszcza ja w wykopie obok torow
                dodatkowo wyciszajac ekranami akustycznymi. Jedynie wspolcz. dla wszystkim
                ktorzy mieszkaja przy ul.wlodarzewskiej i maja mieszkania z oknami na ul.
                instalatorow.
                Reszta okolicy moze spac spokojnie!!!!

• Gość: Robert Re: Włodarzewska Drawska B IP: 212.76.52.* 17.02.04, 13:36
            Nie liczylbym na to gdyz Wlodarzewska jest uliczka osiedlowa, czyli waska i
            autobus sie tam nie zmiesci. Jedynym rozsadnym wyjsciem dla tego terenu jest
            poruszanie sie na rowerze.
            • Gość: anna Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.warschau.goethe.org 03.03.04, 15:33
              Nie wiem, czy wiecie ale naokolo Drawskiej A i B P.Prezes Zawadzki ZAMIERZA
              ZBUDOWAC OBWODNICE; CZYLI JEDYNA DROGA DO DRAWSKIEJ B BEDZIE DROGA PRZEZ
              DRAWSKA A!!!!!oczywiscie jednokierunkowa.
              • Gość: G Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 04.03.04, 12:43
                ...eee mysle, ze nie jest tak zle jak piszesz, slowo obwodnica to przesada,
                przeciez jest do mala uliczka osiedlowa, na ktorej swobodnie mijaja sie dwa
                auta, pod warunkiem, ze nie zaparkowane jest trzecie.
                ...rozumiem, ze twoj niepokoj wzbudzily strzalki na planie architektonicznym,
                ale zapraszam na drawska, budynek A juz stoi i mozna wszystko zobaczyc.
                ...my zamieszkamy w bud B na 6 pietrze wiec mamy cisze i wszystko w nosie.
                ...ci co mieszkaja juz na dole i przy wjezdzie do A to maja powody do
                marudzenia:)))))))))

pozdr.
      • Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.eu.sun.com 05.02.04, 18:22
        Gość portalu: Aga napisał(a):
        > Czy podpisaliście już umowę przedwstępną? Udało się coś wynegocjować? Ja
        > zmieniłam parę zapisów, wprowadziłam też dwa odnośnie wycofania się z umowy w
        > razie długich opóźnień (tak na wszelki wypadek). Teraz czekam na decyzję
        > prezesa.

Aga, czy mozesz podeslac informacje jakie rzeczy wzbudzily Twoj niepokoj w
        umowie? Wlasnie przymierzam sie do jej podpisania i byc moze przegapilem cos
        istotnego. Bede rowniez wdzieczny za info czy udalo sie je przeforsowac.
        Moj e-mail: l0b0@o2.pl. Z gory dzieki.
        • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 05.02.04, 21:13
          Marcinie, podeslalam Ci info, mam nadzieje ze na dobry adres.
          • girl_guide Re: Włodarzewska Drawska B 06.08.04, 17:41
            Aga,ja mam podobną prosbę jak Macin, podpisuję w następnym tygodniu umowe i nie
            wiem jakie haczyki w niej zawarli, bardzo pomocne bylyby dla mnie twoje
            doswiadczenia, o jakie zmiany w umowie prosilas developera, na co powinnam
            zwrocic uwage,itd. Bede bardzo wdzieczna za info. Moj e-mail:
            girl_guide@gazeta.pl
            P.S. zgodzili sie na zmiany?
            • Gość: Agnieszka Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.bas.roche.com 28.09.04, 14:58
              Aga, czy ja też mogłabym Cię prosić o pomoc i przeslanie mi tej umowy? Jestem
              kompletnie zielona jeśli chodzi o zakup mieszkań i byłabym naprawdę wdzięczna
              za twoje uwagi. mój e-mail: agnieszka.wocial@roche.com
        • Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 05.02.04, 21:17
          A jednak z adresem jest cos nie tak. Adres do mnie: agnessak@yahoo.com
      • um1 Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 15:19
        A co można wynegocjować? :)
    • Gość: beti Re: Włodarzewska Drawska B IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 04.03.04, 14:10
      hmmm tak sobie siedzę i patrzę przez okno na to wasze cudo i nie mogę się
      nadziwić jak można chcieć tutaj mieszkać. Pracuję w tej okolicy od czterech lat
      i żygać mi się chce jak idę Włodarzewską. Nie ma kanalizacji więc przy
      większych opadach zamienia się w potok, autobusy jeśli kiedyś to będzie możliwe
      to za 10 lat ( taka była informacja w GW latem zeszłego roku). Ulica jest
      strasznie wąska i raczej na to że będzie szersza nie ma co liczyć, park jest
      fajny ale to tylko park.
      • Gość: G Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 05.03.04, 13:51
        Ja natomiast mieszkam "tu" na ochocie od 30 lat - kiedy twoje "":)" domki" nawet
        nie staly jasze w ziemi tylko rosly tam czeresnie :)
        I bardzo dobrze, ze na razie nie puszczaja busow, bo by ci nasmrodzily pod
        oknami. Budynek przy drawskiej stoi naszczescie dalej :) od wlodarzewskiej.
        Spacerek przez park jeszcze nikomu nie zaszkodzil, no chyba ze chce sie
        wylacznie wozic swoje "cztery litery" wozem, ba.... nawet po .... gazete do
        kiosku, :-(sssssss
        Generalnie, to niechcialbym mieszkac na wlodarzewskiej, bo.... za duzy ruch i
        ogolny kociol, wole od strony drawskiej. Zreszta nikogo nie chce przekonywac do
        tego co lepsze czy gorsze, naszczescie place za metr 3450 a nie 4200 jak na
        wlodarzewskiej. Ci co lubia przeplacac za kilka pieter nizszy blok to niech to
        robia..
        Ja wole za zaoszczedzone pieniadze wyjechac na nurkowanie na rafie :)
    • loob0 Re: Włodarzewska Drawska B 29.03.04, 23:36
      Czy ktos sprawdzal Wlodarzewska w Krajowym Rejestrze Dluznikow?

Pozdrawiam,
      Marcin
    • Gość: Ulka DRAWSKA A - ROZLICZENIE INWESTYCJI - PYTANIE IP: 213.134.155.* 03.08.04, 14:03
      czy ktoś wie jaką ostaeczną cenę za m2 zapłacicili mieszkańcy osiedla Drwaska A
      za swoje miezkania? W związku z rozliczeniem końcowym inwestycji cena ofertowa
      nie jest ceną ostateczną i ważny jest rozrchunek końcowy.
    • um1 Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 15:17
      Być może rozmawiasz z przyszłym:)
      Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat Spółdzielni Włodarzewska?
      Czy cena za m2 jest stała, czy też może okazać się, że pod koniec budowy trzeba
      jeszcze dopłacić?
      Pytanie kieruję głownie do mieszkańców Drawska A. Proszę napiszcie mi, jak Wam
      się mieszka.
      • Gość: rr Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.acn.waw.pl 03.08.04, 15:56
        Włodarzewska nie jest już spółdzielnią a developerem !

Przed 10 miniutami wróciłem z placu budowy !!!
        Chłopcy zasuwają aż miło ... nie chcę zapeszać, ale narazie jestem
        zadowolony !

Pozdr.
        R
        • um1 Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 17:03
          Czy mieszkańcy Drawska A rzeczywiście zapłacili za m2 taka kwotę jaka na
          początku budowy była zaplanowana przez Włodarzewską, czy też musieli cos
          doplacać w zwiazku z rozliczeniem końcowym inwestycji??????

Pozdrawiam
          • knossos Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 21:39
            um1 napisał:

> Czy mieszkańcy Drawska A rzeczywiście zapłacili za m2 taka kwotę jaka na
            > początku budowy była zaplanowana przez Włodarzewską,

Jako, ze Wlodarzewska juz nie jest spoldzielnia, tylko developerem koszt metra
            raczej powinien byc staly. Nie jest mi znany przypadek, by jakis mieszkaniec
            budynku "A" musial doplacac z metra. Zawsze mozecie wziac umowe i przeczytac o
            stalym koszcie. Jak ja podpisywalem z nimi - koszt byl jasno okreslony i nie
            istnialy zadne klauzule, ktore to mialy mowic o doplacie po zakonczeniu budowy.
            W umowie mozna probowac wynegocjowac nawet kary za nieterminowe oddanie budynku.
            • elz Re: Włodarzewska Drawska B 02.11.04, 20:28
              Knossos, milo cie tu spotkac. My zaplacilismy za mieszkanie mniej niz wynikalo
              to z umowy [nie bylo VAT od gruntu, a w cenie metra mieszkania byl policzony:)))
    • Gość: milucch Nowe forum dla przyszłych mieszkańców IP: *.acn.waw.pl 07.08.04, 13:23
      Tak na próbe utworzyłem nowe forum dla wszystkich tych, którzy będą lub mają
      zamiar być mieszkańcami budynku DRAWSKA B. Jest to próba - projekt forum. Jeśli
      będzie zainteresowanie i odzew nie widze przeciwskazań aby dalej rozwijać to
      forum. Chciałbym stworzyć miejsce w którym teraz i w przyszłości mieszkańcy
      budynku B nawiązywać będą kontakty ułatwiające podejmowanie koniecznych
      wspólnych decyzji, oraz będące miejscem wydawania obiektywnych opini o tym co
      się dzieje i co bedzie się działo w miejscu powstającego budynku. Pozdrawiam i
      zachęcam do wspótworzenia.

Adres: drawska.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka