Gość: _rr_ IP: *.centertel.pl 11.12.03, 11:34 Szukam sąsiadów !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.cft.edu.pl 11.12.03, 12:21 Cześć ! Jaka jest cena na Drwskiej B. Kiedy będzie ukończona inwestycja. Czy mają akt własnoći i pozwolenie na budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 11.12.03, 12:52 Papiery są czyste. Mam wszystkie dokumenty: pozwolenia na budowę, aktualny KRS itd. Cena 3450 + VAT ... uważam że jak na tę okolicę to stosunkowo dobra cena. Inwestycja realizowana będzie od marca 2004. Koniec planowany jest na grudzień 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.cft.edu.pl 11.12.03, 14:34 Jak rozumiem, papiery są takie same na całą Drawską i już wszystkie. Czy mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 11.12.03, 15:31 Tego nie wiem ? Nie wiem jak wyglądały papiery na Drawską A !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 28.01.04, 22:53 Ja też potwierdzam że papiery na Drawską są w porządku. Ponadto znam osobę która pracuje w biurze Plano, który przygotowywał projekt - współpracują już od prawie 10 lat i jak dotąd wszystko było OK. Nie wiem, czy odwiedziliście już Drawską A? Budynek miał być oddany w grudniu i wszystko wskazuje na to że zmieścili się w terminie. Można wejść do środka i obejrzeć sobie, bo domofon jeszcze nie działa. Czy podpisaliście już umowę przedwstępną? Udało się coś wynegocjować? Ja zmieniłam parę zapisów, wprowadziłam też dwa odnośnie wycofania się z umowy w razie długich opóźnień (tak na wszelki wypadek). Teraz czekam na decyzję prezesa. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: Włodarzewska Drawska B IP: 62.233.238.* 29.01.04, 10:57 Ja też zastanawiam się nad tą inwestycją, mam jednak pewną wątpliwośc - odległośc do środków transportu. To chyba spory kawałek, żeby dojśc do Grójeckiej lub do Jerozolimskich? Czy bliżej jest Instalataorów z jednym autobusem? pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 29.01.04, 18:35 Od Grójeckiej idzie się około 15 minut wolnym marszem. Do Alej jest bliżej ale chodnik się urywa i - przynajmniej teraz zimą - przejście nie jest za ciekawe. Na Alejach na wiadukcie zatrzymuje się niewiele autobusów i przystanek jest na żądanie. Jest to więc miejsce dla osób które albo mają samochód albo lubią spacery. Można jeszcze jechać autobusem do pętli Szczęśliwice, ale spacer jest taki sam jak od Grójeckiej. Myślę jednak że cena jest raczej atrakcyjna, a może w przyszłości komunikacja się trochę poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: Włodarzewska Drawska B 29.01.04, 21:41 Czy aby na pewno papiery sa czyste ? Widzialem KRS - 1,3 mln kapitalu, z tego przeszlo 600 tys w postaci aportu. I - najlepsze - przez kolejne lata zaplanowana dywidenda po 940 tys. rocznie. Czyli fabryka pieniedzy. Spolka nie istnieje 10 lat, wiec co najwyzej biuro moglo wspolpracowac ze spoldzielnia, ale nie ze Spolką. To sa odrebne podmioty... Czy byliscie na miejscu ? Wzdluz torow planowana jest trasa N-S. Drawska A wyrasta w okolicy wywolujac skojarzenie z JWC. Koszmarny budynek. Do tego komunikacyjna pustynia. Generalnie ja skreslilem te oferte od razu. Pozdrawiam, Pit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 30.01.04, 22:10 Jeśli chodzi o kolej radomską i planowaną trasę szybkiego ruchu to jest jeszcze do niej kawałek, zresztą to jest po drugiej stronie Włodarzewskiej. Tam budują się nowe osiedla, widać pany jak się idzie od Drawskiej w stronę Alej. Kobieta od zagospodarowania przestrzennego powiedziała, że na miejscu ogródków działkowych na Forcie Szczęśliwickim planowana jest zabudowa niska, z dużą ilością zieleni. Nie wiem, skąd to skojarzenie z WTC, Drawska B ma być o 2 piętra niższa, poza tym w pobliżu wyrastają dużo większe biurowce. Co do "komunikacyjnej pustyni" to się zgadzam - raczej dla osób zmotoryzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _rr_ Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.centertel.pl 02.02.04, 09:05 A ja nie uważam, że jest to słaba lokalizacja ... Mieszkam 300 metrów bliżej - na Włodarzewskiej i powiem jedno ... wg mnie jest to najlepsza lokalizacja w Warszawie. Dlaczego ? Do parku rzut beretem ( a wierzcie mi park jest Ok, szczególnie w lato ... spacery, rolki , rower, piwko ). Na piechotkę zasuwasz do Carefoura, na wiosnę Ochota Park Office ... . Z Drawskiej A jest przejście 50m do ul.Drawskiej a stamtąd 200m do przystanku na przeciwko Carefoura. I co najważniejsze ... cisza ... :-) Pozdr. Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 02.02.04, 18:25 Czy chodzi o to przejście przez ogródki działkowe do ul. Śmigłowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: JAKA UMOWA???!!!!! z Włodarzewska-Drawska B IP: *.crowley.pl 17.02.04, 13:07 Czesc! PILNIE!!!! Lada dzien bedziemy podpisywac umowe przedwstepna....z Wlodarzewska. Napiszcie prosze konkretnie co udalo ci sie przeforsowac w umowie (standardowej) jakis rabat??? Mam kilka watpliwosci co do umowy. Brak mozliwosci spisania jej notarialnie to duzy minus i niezle zabezpieczenie Wlodarzewskiej. Nie podoba mi sie tez zapisek w umowie, ze w momencie wzrostu VATU (przeciez tylko na mat. budowlane w maju 2004r) inwestor zobowiazuje mnie do tego abym sie zgodzil pokrywac od kolejnych nie zaplaconych (w praktyce calej reszty rat, bez I i II) stawke wiekszego VATu 22%. Czyli mieszkanie zdrozeje o blisko 30 tys zl!!!! Zapewne developer skorzysta z tego zapisku i owatuje finalnie reszte rat: 22%, a nie jak na poczatku: 7%, na co wabi klientow, zapewniajac jedynie stala cene wyjsciowa metra 3450zl. (pozornie tylko niska). Developer nie wyjasnia szegolowo jak bedzie waloryzowac kolejne raty, przeciez nie wszystkie pieniadze to tylko mat. budowlane, jest jeszcze robocizna itp.!!! Co ty/wy na to? Jak sie zabezpieczyc przed przeplata? Czy jest to mozliwe i jak spisac ten paragraf w umowie? Dzieki za ewentualna pilna odpowiedz na forum. Podaje tez mojego priva: e-mail:fast-service@wp.p pozdr. Gin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 26.02.04, 13:35 ul. Zadumana na wysokosci DRAWSKIEJ B to idealny zakatek spokoju! w tej okolicy. Wszedzie jest blisko, a jednoczesnie jak w centrum, i w dodatku mieszkasz jak w parku..... (duzo zieleni). Co do kolejki i trasy ns to jest daleko! Pelen spokoj. Trasa ns poleci (jesli zostanie tam wybudowana, przypomnijmy ze plany, ktore to zakladaly czekaja na realizacje od lat 70tych :) wiec bez obaw.... przebieg jej bedzie rownolegle z nitka koleji (patrz jak ul.instalatorow) i puszcza ja w wykopie obok torow dodatkowo wyciszajac ekranami akustycznymi. Jedynie wspolcz. dla wszystkim ktorzy mieszkaja przy ul.wlodarzewskiej i maja mieszkania z oknami na ul. instalatorow. Reszta okolicy moze spac spokojnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Włodarzewska Drawska B IP: 212.76.52.* 17.02.04, 13:36 Nie liczylbym na to gdyz Wlodarzewska jest uliczka osiedlowa, czyli waska i autobus sie tam nie zmiesci. Jedynym rozsadnym wyjsciem dla tego terenu jest poruszanie sie na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.warschau.goethe.org 03.03.04, 15:33 Nie wiem, czy wiecie ale naokolo Drawskiej A i B P.Prezes Zawadzki ZAMIERZA ZBUDOWAC OBWODNICE; CZYLI JEDYNA DROGA DO DRAWSKIEJ B BEDZIE DROGA PRZEZ DRAWSKA A!!!!!oczywiscie jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 04.03.04, 12:43 ...eee mysle, ze nie jest tak zle jak piszesz, slowo obwodnica to przesada, przeciez jest do mala uliczka osiedlowa, na ktorej swobodnie mijaja sie dwa auta, pod warunkiem, ze nie zaparkowane jest trzecie. ...rozumiem, ze twoj niepokoj wzbudzily strzalki na planie architektonicznym, ale zapraszam na drawska, budynek A juz stoi i mozna wszystko zobaczyc. ...my zamieszkamy w bud B na 6 pietrze wiec mamy cisze i wszystko w nosie. ...ci co mieszkaja juz na dole i przy wjezdzie do A to maja powody do marudzenia:))))))))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.eu.sun.com 05.02.04, 18:22 Gość portalu: Aga napisał(a): > Czy podpisaliście już umowę przedwstępną? Udało się coś wynegocjować? Ja > zmieniłam parę zapisów, wprowadziłam też dwa odnośnie wycofania się z umowy w > razie długich opóźnień (tak na wszelki wypadek). Teraz czekam na decyzję > prezesa. Aga, czy mozesz podeslac informacje jakie rzeczy wzbudzily Twoj niepokoj w umowie? Wlasnie przymierzam sie do jej podpisania i byc moze przegapilem cos istotnego. Bede rowniez wdzieczny za info czy udalo sie je przeforsowac. Moj e-mail: l0b0@o2.pl. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 05.02.04, 21:13 Marcinie, podeslalam Ci info, mam nadzieje ze na dobry adres. Odpowiedz Link Zgłoś
girl_guide Re: Włodarzewska Drawska B 06.08.04, 17:41 Aga,ja mam podobną prosbę jak Macin, podpisuję w następnym tygodniu umowe i nie wiem jakie haczyki w niej zawarli, bardzo pomocne bylyby dla mnie twoje doswiadczenia, o jakie zmiany w umowie prosilas developera, na co powinnam zwrocic uwage,itd. Bede bardzo wdzieczna za info. Moj e-mail: girl_guide@gazeta.pl P.S. zgodzili sie na zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.bas.roche.com 28.09.04, 14:58 Aga, czy ja też mogłabym Cię prosić o pomoc i przeslanie mi tej umowy? Jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o zakup mieszkań i byłabym naprawdę wdzięczna za twoje uwagi. mój e-mail: agnieszka.wocial@roche.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.chello.pl 05.02.04, 21:17 A jednak z adresem jest cos nie tak. Adres do mnie: agnessak@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Włodarzewska Drawska B IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 04.03.04, 14:10 hmmm tak sobie siedzę i patrzę przez okno na to wasze cudo i nie mogę się nadziwić jak można chcieć tutaj mieszkać. Pracuję w tej okolicy od czterech lat i żygać mi się chce jak idę Włodarzewską. Nie ma kanalizacji więc przy większych opadach zamienia się w potok, autobusy jeśli kiedyś to będzie możliwe to za 10 lat ( taka była informacja w GW latem zeszłego roku). Ulica jest strasznie wąska i raczej na to że będzie szersza nie ma co liczyć, park jest fajny ale to tylko park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.crowley.pl 05.03.04, 13:51 Ja natomiast mieszkam "tu" na ochocie od 30 lat - kiedy twoje "":)" domki" nawet nie staly jasze w ziemi tylko rosly tam czeresnie :) I bardzo dobrze, ze na razie nie puszczaja busow, bo by ci nasmrodzily pod oknami. Budynek przy drawskiej stoi naszczescie dalej :) od wlodarzewskiej. Spacerek przez park jeszcze nikomu nie zaszkodzil, no chyba ze chce sie wylacznie wozic swoje "cztery litery" wozem, ba.... nawet po .... gazete do kiosku, :-(sssssss Generalnie, to niechcialbym mieszkac na wlodarzewskiej, bo.... za duzy ruch i ogolny kociol, wole od strony drawskiej. Zreszta nikogo nie chce przekonywac do tego co lepsze czy gorsze, naszczescie place za metr 3450 a nie 4200 jak na wlodarzewskiej. Ci co lubia przeplacac za kilka pieter nizszy blok to niech to robia.. Ja wole za zaoszczedzone pieniadze wyjechac na nurkowanie na rafie :) Odpowiedz Link Zgłoś
loob0 Re: Włodarzewska Drawska B 29.03.04, 23:36 Czy ktos sprawdzal Wlodarzewska w Krajowym Rejestrze Dluznikow? Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka DRAWSKA A - ROZLICZENIE INWESTYCJI - PYTANIE IP: 213.134.155.* 03.08.04, 14:03 czy ktoś wie jaką ostaeczną cenę za m2 zapłacicili mieszkańcy osiedla Drwaska A za swoje miezkania? W związku z rozliczeniem końcowym inwestycji cena ofertowa nie jest ceną ostateczną i ważny jest rozrchunek końcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
um1 Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 15:17 Być może rozmawiasz z przyszłym:) Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat Spółdzielni Włodarzewska? Czy cena za m2 jest stała, czy też może okazać się, że pod koniec budowy trzeba jeszcze dopłacić? Pytanie kieruję głownie do mieszkańców Drawska A. Proszę napiszcie mi, jak Wam się mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Włodarzewska Drawska B IP: *.acn.waw.pl 03.08.04, 15:56 Włodarzewska nie jest już spółdzielnią a developerem ! Przed 10 miniutami wróciłem z placu budowy !!! Chłopcy zasuwają aż miło ... nie chcę zapeszać, ale narazie jestem zadowolony ! Pozdr. R Odpowiedz Link Zgłoś
um1 Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 17:03 Czy mieszkańcy Drawska A rzeczywiście zapłacili za m2 taka kwotę jaka na początku budowy była zaplanowana przez Włodarzewską, czy też musieli cos doplacać w zwiazku z rozliczeniem końcowym inwestycji?????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
knossos Re: Włodarzewska Drawska B 03.08.04, 21:39 um1 napisał: > Czy mieszkańcy Drawska A rzeczywiście zapłacili za m2 taka kwotę jaka na > początku budowy była zaplanowana przez Włodarzewską, Jako, ze Wlodarzewska juz nie jest spoldzielnia, tylko developerem koszt metra raczej powinien byc staly. Nie jest mi znany przypadek, by jakis mieszkaniec budynku "A" musial doplacac z metra. Zawsze mozecie wziac umowe i przeczytac o stalym koszcie. Jak ja podpisywalem z nimi - koszt byl jasno okreslony i nie istnialy zadne klauzule, ktore to mialy mowic o doplacie po zakonczeniu budowy. W umowie mozna probowac wynegocjowac nawet kary za nieterminowe oddanie budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
elz Re: Włodarzewska Drawska B 02.11.04, 20:28 Knossos, milo cie tu spotkac. My zaplacilismy za mieszkanie mniej niz wynikalo to z umowy [nie bylo VAT od gruntu, a w cenie metra mieszkania byl policzony:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milucch Nowe forum dla przyszłych mieszkańców IP: *.acn.waw.pl 07.08.04, 13:23 Tak na próbe utworzyłem nowe forum dla wszystkich tych, którzy będą lub mają zamiar być mieszkańcami budynku DRAWSKA B. Jest to próba - projekt forum. Jeśli będzie zainteresowanie i odzew nie widze przeciwskazań aby dalej rozwijać to forum. Chciałbym stworzyć miejsce w którym teraz i w przyszłości mieszkańcy budynku B nawiązywać będą kontakty ułatwiające podejmowanie koniecznych wspólnych decyzji, oraz będące miejscem wydawania obiektywnych opini o tym co się dzieje i co bedzie się działo w miejscu powstającego budynku. Pozdrawiam i zachęcam do wspótworzenia. Adres: drawska.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś