Dodaj do ulubionych

MacPlast ZĄBKI - Powstańców

IP: *.crowley.pl 11.12.03, 13:01
Czy ktoś zna, kupił tam mieszkanie.
Po powiem szczerze domki rosna w tempie błyskawicznym, są bardzo ładne
estetyczne, i chyba naprawdę dobrze wykończone (patrząc okiem laika w kwestii
budowlanej).
Właściciel bardzo konkretny i elastyczny.
Jesli ktoś się zdecydował to prosze o informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 194.29.151.* 19.12.03, 11:17
      Hej
      Zdecydowałem się i kupiłem mieszkanie od MacPlast'a.
      Domki są stawiane bardzo szybko, mieszkania są duże i mają bardzo fajny
      rozkład, pozatym ta cena !!!
      Każdy domek ma własne ujęcie wody z odżelaźniaczem, jedno miejsce parkingowe
      przypadające na jedno mieszkanie bez żadnych dodatkowych opłat. Domki są
      przewidziane na 8 rodzin (2 klatki po 4) i mają być bezczynszowe mieszkańcy
      będą dzielić tylko wspólne opłaty typu oświetlenie budynku na zewnątrz, prąd za
      pompę, ewentualnie ochrona jeśli się zdecydujemy na wynajęcie.
      Stoją już cztery domki w planach jest osiem, dwa pierwsze już są zasiedlone,w
      tej chwili kończony jest trzeci domek (w którym kupiłem mieszkanie). Właściciel
      mówił że na 20-25 stycznia chce oddać ten budynek do gminy, więc niedługo już
      będe się wprowadzał ;)

Pozdrawiam
      Mariusz
      • Gość: tt Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.alcatel.pl 09.01.04, 09:46
        Dajcie wode do badania Sanepidowi.
        Woda w Zabkach jest fatalna, to nie tylko zelazo,
        takze mangan (niebezpieczny i jest go bardzo duzo)
        oraz rozne bakterie. Czuc i widac tylko zelazo
        wiec pewnie mysla, ze odzelazienie (najtansze)
        wystarczy, zeby ludzie nie pyszczyli.
        Z tego co wiem, MacPlast obraca sie w bardzo podejrzanym
        towarzystwie zlodziejskiej pseudofirmy HOME-BUD. Z Waszych
        domkow widac ich niewykonczony produkt (dwa nieduze bloki
        pod lasem). Zalecam szczegolna ostroznosc i patrzenie
        na rece.
        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:30
          Gość portalu: tt napisał(a):
          > Dajcie wode do badania Sanepidowi.
          > Woda w Zabkach jest fatalna, to nie tylko zelazo,
          > takze mangan (niebezpieczny i jest go bardzo duzo)
          > oraz rozne bakterie. Czuc i widac tylko zelazo

Podobno zwykle odzelaiacze rzeczywiscie nie wystarcza ?
          Tak jest czy nie ? Daliście do badania ???
          Rawi
      • Gość: zitom Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 213.25.3.* 10.02.04, 17:52
        jestem wlasnie zainteresowany kupnem takiego mieszkania (jedno pojawilo sie w
        ogloszeniach) i poszukuje namiarow na wykonawce + info od tych co kupili.
        Prosze o kontakt na priv (zitom@chello.pl)

pozdrawiam
        Tomek
        • Gość: Mariusz Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 194.29.151.* 12.02.04, 12:22
          Witam

Kupiłem od nich mieszkanie około dwóch-trzech miesięcy temu, a już w zeszłym
          tygodniu podpisałem akt notarialny. W tej chwili w mieszkaniu schną posadzki i
          tynki. Można było bez problemu(i dodatkowych kosztów) zgłosić swoje życzenia
          hydraulikowi co do rozmieszczenia punktów w łazience i kuchni. Trzeba niestety
          co jakiś czas jeździć i kontrolować postępy prac, bo często to co mówi prezes
          as co robią robotnicy to dwie różne sprawy. Nam się nie śpieszy z przeprowadzką
          więc na termnie nam tak nie zależało, ale wiem że inni sąsiedzi bardzo się
          denerowowali bo płacili dużo za wynajem i mieli około 2 miesięcy opóźnienia,
          inni z koleji sprzedali mieszkanie i musieli przez jakiś mieszkać w nie
          dokończonym mieszkaniu. Mieli więc niektórzy przejścia z prezesem.
          Co by nie mówić zbudowali jednak fajne domki.
          Wody jeszcze nie dawaliśmy do sanepidu do przebadania więc nie wiem jak jest
          jej stan. Tel do firmy to 022 781 55 38.

Pozdrawiam
          Mariusz Niewęgłowski

• Gość: Spartan Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 212.160.235.* 12.02.04, 13:51
            Ile placiliscie za m2??
            • Gość: Mariusz Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 194.29.151.* 12.02.04, 15:29
              Płaciliśmy około 2435 ale to były ostatnie mieszkania w tej cenie, wiem że w
              następnych domkach juz były droższe chyba około 2550

Pozdrawiam
              Mariusz
              • Gość: Ag Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.crowley.pl 13.02.04, 11:27
                My tez się zdecydowaliśmy, mamy mieszkanie w 4 budynku - więc się robi.
                Nam specjalinie też nie zalezy na czasie więc się nie gorączkujemy - podobno ma
                być oddanie w marcu - ale kazy miesiąc to dla nas w sumie dodatkowe pieniążki.

My bez problemowo "wymyśleliśmy" odpowiednią dla nas umowę
                wstępną/obowiązującą, bezproblemowo ja podpisaliśmy, przedstawiliśmy własmy
                projekt ścianek działowych i hydrauliki (nawet w sencie: tu dodajemy okno, tu
                przesuwamy kaloryfer, tu robimy większy, a tu rezydnujemy).

Zobaczymy co dalej.
                Na dzień dzisiejszy wykańczanie idzie trochę wolno ale wiadomo pogoda, ale
                zawsze można tam pójść i się pokrecić - ostatnio byliśmy w niedzielę i sobie
                pooglądaliśmy mieszkanka.
                • sloggi Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 06.04.04, 16:47

• rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:41
                  Gość portalu: Ag napisał(a):
                  > My tez się zdecydowaliśmy, mamy mieszkanie w 4 budynku - więc się robi.
                  > podobno ma być oddanie w marcu

No i z ciekawosci - termin dotrzymany ?

Rawi

• rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:26
                  Gość portalu: Ag napisał(a):
                  > My tez się zdecydowaliśmy, mamy mieszkanie w 4 budynku - więc się robi.
                  > być oddanie w marcu

to jak było ? czy nie ?
                  Rawi
          • Gość: P.O. Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 27.04.04, 22:43
            Mariusz Niewęgłowski ? Czy ten Mariusz N. z firmy Media Service ? Niezależnie
            od tego-pozdrawiam :)
      • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:38
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Zdecydowałem się i kupiłem mieszkanie od MacPlast'a.
        > Właściciel mówił że na 20-25 stycznia chce oddać ten budynek do gminy, więc
        niedługo już
        > będe się wprowadzał

I co - potwierdził się termin ?

Rawi
      • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:28
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):
        > Właściciel mówił że na 20-25 stycznia chce oddać ten budynek do gminy, więc
        niedługo już będe się wprowadzał ;)

No i co - powiedz czy bylo w terminie - jestem potencjalnie zainteresowany !!
        Rawi
    • Gość: kacpin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 29.04.04, 08:13
      Czy są już jakieś kolejne doświadczenia z firmą Mac plast? Od powstania tego
      listu upłynęło sporo czasu i może są już świeższe informacje. Interesuje mnie
      wszystko kto co wie bo sam kupiłem mieszkanie które się buduje.
      • Gość: marek Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.itpp.pl 05.05.04, 22:09
        Budowa posuwa się chyba zgodnie z planem. Moja siostra kupiła mieszkanie w
        jednym z pierwszych domków, które teraz wykancza. Inwestor ustawił jej ścianki
        działowe tak jak sobie wyrysowała. Polecił elektryka i kilku wykonawców. Jest
        bardzo zadowolona. Miejsce parkingowe przydzielono jej bez żadnej dodatkowej
        opłaty. W tym momencie wykańczają drogę osiedlową kostką brukową. Podobno są
        wszystkie pozwolenia na budowę domu nr 7 i 8. Roboty zaczną się już w czerwcu.
        Na ostatniej działce pod lasem inwestor planuje zbudować garaże. Moja siostra
        jeden już zarezerwowała (rezerwacja nie wymaga przedpłaty) Będzie też ogródek
        dla dzieci z piaskownicą. Na koniec osiedle zostanie zamkniete. Po drugiej
        stronie ulicy też jest budowa. Jak sąsiednia inwestycja się skończy będzie to
        naprawdę przyjemne miejsce. Obecnie nawet ulicę Powstańców remontują, a z
        czasem będzie tam kursował autobus.
        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:35
          Gość portalu: marek napisał(a):
          > Budowa posuwa się chyba zgodnie z planem.
          Chyba pięcioletnim ??

> Moja siostra kupiła mieszkanie w jednym z pierwszych domków, które teraz
          wykancza.
          Kto ?????
          Inwestor czy siostra je wykańcza :)

> Będzie też ogródek dla dzieci z piaskownicą.
          Gdzie dokładnie będzie ten ogródek i piaskownica ?

> Na koniec osiedle zostanie zamkniete.
          Poważnie zamknięte ?????????

> Jak sąsiednia inwestycja się skończy będzie to
          > naprawdę przyjemne miejsce.
          Skąd taki wniosek ?

Rawi
        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:33
          Gość portalu: marek napisał(a):
          > Obecnie nawet ulicę Powstańców remontują, a z
          > czasem będzie tam kursował autobus.

i co jeszcze się dowiedziałeś ? Bedzie jakiś market na ulicy Powstańców ?
          Rawi :)
          • mi_strz Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 03.06.04, 22:03
            Z tego co wiem, bedzie linia prywatna. Bedzie kursowala do Dw. Wilenskiego.
            Dodatkowo sa prowadzone rozmowy celem przedluzenia linii 170, do Zabek. A tak
            na powaznie w ktoras niedziele widzialem naszego burmistrza Boksznajdera (o ile
            tak sie pisze jego nazwisko :), jak sie przechadzal po okolicy nowego
            elektoratu, i jak mi wadomo, maja jeszcze poprawic ul. Powstancow.
            pozdrowienia
            Michal
    • Gość: ciacho Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 13:31
      Napiszcie o nich coś więcej.Chcę kupić w tej firmie mieszkanie.
      • Gość: a Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.smstv.pl / *.net24.pl 11.05.04, 15:02
        Mieszkam w 2 bloku -) opoznienia w podlaczeniu gazu: 3 miesiace.
        -)Opoznienie w podlaczeniu pradu: 9 miesiecy i to nie koniec -nadal jedziemy na
        pradzie budowlanym ktory przygasa i wylacza sie jakies 10 razy na dzien. Teraz
        w lato jest troche lepiej
        -)Opoznienie w oddaniu mieszkania: 3 miesiace
        -)Zle wykonane balkony - woda wlewala sie do mieszkan - kuli balkony -
        zobaczymy czy to cos da ?
        -)Wlasciciel obiecuje gory zlota - w praktyce nie ma to wielkiego pokrycia
        • Gość: a Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.smstv.pl / *.net24.pl 11.05.04, 15:14
          Woli podsumowania to bym powiedzial ze schemat jest taki: Firma buduje budynek,
          szuka kupcow, jak znajdzie i jej zaplacą to roboty na budynku sa wlasciwie
          przerywane i idą na nastepny budynek. Obiecują naprawić wszystkie wady - ale w
          momencie kiedy maja 100% kasy - termin napraw odchodzi w nieskonczonosc. Boje
          sie tylko co bedzie jak sprzedadza ostatni budynek i wezmą za niego całą
          kasę ...
        • Gość: al Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 21:13
          To może trzeba było okno zamknąć jak deszcz padał?? :))
          Chyba człowieku troszkę przesadzasz, z nikim mi się tak dobrze nie negocjowało
          jak z MacPlastem.
          • Gość: Sceptyk Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.lot.pl 12.05.04, 06:50
            Jeśli twoim głównym celem są udane negocjacje, a nie jakość i terminowość
            wykonania prac, to moje gratulacje... Może zostań płatnym negocjatorem, tylko
            ciekawe czy firma spełni później wszystkie Twoje wynegocjowane warunki...
            • Gość: a Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.smstv.pl / *.net24.pl 12.05.04, 14:57
              W poscie od al'a wyczuwam ton wlasciciela firmy MacPlast albo jakiegos jej
              pracownika: cyt.:"To może trzeba było okno zamknąć jak deszcz padał??" --

Owszem w zwyklym domu tak - ale w firmie Macplast balkon przymocowuje się do
              budynku tak ze zostaje folia i szpara po ktorej woda wlewa sie bezposrednio pod
              tynk i pod styropian. I w zwiazku z tym na scianach wewnatrz dużego pokoju
              można zaobserwowac jak wygląda odpadająca farba (w formie burchli i bąbli).

Niestety farba zaczela odpadac dopiero po kilku burzach i kilka
              osob "nieopatrznie" po wprowadzeniu sie polozylo sobie terakote na balkonie,
              nie przeczuwajac ze zeby woda nie zalewala scian w domu - bedzie trzeba robic
              od nowa balkony.
              Teraz ekipa z MacPlastu przyszla i skula balkony (oczywiscie z terakotą).
              Obecnie trwaja rozmowy nad tym kto zaplaci za robocizne i polozoną (czyt.
              skutą) terakotę ?
              Jak na razie - nie widac ze strony MacPlastu jakiejs chęci do pokrycia tych
              kosztow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak byście sie czuli kiedy wybieraliscie sobie terakote na balkon potem ja
              kupiliscie, taszczyliscie do domu, zaplaciliscie za ulozenie - a ktoregos dnia
              przyszlo kilku "fachowcow" i skulo caly balkon - a wasza terakota wyladowala
              kilka pieter nizej w częściach na ziemi ???????

A to jest tylko jeden przykład technologii wykonania budynków przez firmę
              MacPlast.

Ciekawym rozwiązaniem jest np: wykonanie wentylacji do pieca w łazience -
              bezpośrednio obok toalety. Jeżeli ktoś chciałby sobie w zimie usiąść na chwilę
              na lodowatej desce od toalety na którą dmucha zimne powietrze - oj nie
              polecam !! Niemożliwe ??? A jednak !!!

A wracając do post'u al'a:
              Oj Panowie z MacPlastu - nie szkoda Wam cennego czasu na siedzenie w
              internecie ?
              Jezeli chcecie polepszyc opinie nt. swojej firmy proponuje przejsc do
              naprawiania wszystkich wad w SPRZEDANYCH budynkach a juz idealnie by bylo
              zebyscie swoj drogocenny czas poswiecili na starania o podlaczenie pradu
              stalego zeby nie trzeba juz wiecej naprawiac telewizorow, pralek itd.
              Natomiast jezeli sie myle i jest to glos jakiegos zadowolonego klienta - to
              bardzo przepraszam za przyrównanie do firmy MacPlast i prosze o podpowiedź w
              ktorym to budynku jest tak bajkowo ?
              • Gość: inwestor Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 13:51
                Drogi „a” z pierwszego , a nie z drugiego budynku (może pierwsze piętro?)Nie
                muszę się pod nikogo podszywać bo naprawdę nie mam sobie tak dużo do zarzucenia
                jak Pan tu pisze. Padła tu sugestia ,że wyłudzam od ludzi pieniądze ponieważ
                sprzedaje budynki niewykończone i przechodzę na następny. Przypomnę , że przy
                umowie wpłacił Pan tylko 20% wartości mieszkania i za te pieniądze wybudowałem
                budynek? wolne żarty. Myślę, że całe te rozwodzenie się na temat budowy to
                raczej coś w rodzaju poprawienia sobie humoru za to ,że nie opłacam za Pana
                gazu, prądu i wywozu śmieci. Prawdziwi faceci to stają oko w oko , a nie
                plotkują na forum. Kto Panu z mojej firmy obiecywał docelowy prąd w sierpniu
                2003 roku? Jest Pan śmieszny, pierze i zmywa Pan swoje brudy przez osiem
                miesięcy za moje pieniądze, złotówki jeszcze nie dostałem od Was za prąd nawet
                po stawkach nie budowlanych.
                Przy okazji proszę nie obrażać pozostałych mieszkańców osiedla , którzy
                zakupili mieszkania nie tylko za niską cenę , ale docenili inne walory mieszkań
                i całego osiedla. Proszę wpaść do biura z listą skarg i zażaleń ja zawsze
                jestem gotowy do rozmów na wszystkie tematy. Jeżeli Panu tak u nas nie dobrze,
                dlaczego przeniósł się Pan z JW?????? Na pewno nie za obiecanki złotych gór.
                Wejdzie Pan na inne forum EMAMUŚKI tam poplotkuje Pan do oporu.
                Pozdrawiam JK
                • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 14.05.04, 00:08
                  Dotychczas tylko czytalem - ale teraz cos napisze.
                  Mam wrazenie ze:
                  -ciacho
                  -al
                  -i inwestor
                  to te same osoby ?

Po co samemu sobie zadawac pytania a potem odpowiadac ?
                  Kryptoreklama ?
                  • Gość: al Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 09:33
                    No to muszę Cię zasmucić bo ja nie jestem tą samą osobą co ciacho i inwestor.
                    Ja naprawdę kupuję u nich mieszkanie i jestem zadowolona z tego faktu.
                    A swoją drogą pewnie ilu mieszkańców tyle opinii. I coś tu chyba jest nie tak,
                    skoro jeden krzykacz krzyczy że coś mu spartolili a reszta jest zadowolona.
                    Może rozsądniej byłoby przejechać się na Szwoleżerów i pogadać niż obrzucać
                    człowieka błotem - jestem przekonana że jakieś rozwiązanie zawsze się znajdzie.
                    Powodzenia w rozwiązywaniu swoich ogromnych problemów i porada z samego rana:
                    szkalnka melisy na uspokojenie. Pozdrawiam.
                    • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:26
                      > Ja naprawdę kupuję u nich mieszkanie i jestem zadowolona z tego faktu.
                      Czas przyszły ! Zobaczymy co będzie jak czas przyszły zmieni się w
                      teraźniejszy !!

> I coś tu chyba jest nie tak, skoro jeden krzykacz krzyczy że coś mu
                      spartolili a reszta jest zadowolona.
                      Jeden ???? Przeczytaj dokładnie !!

Rawi
                      • Gość: al Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:32
                        Wiesz co, jak już się tak czepiamy to poczepiajmy się dalej.
                        Napisałam "KUPUJĘ" - i choć polonistką nie jestem to "kupuję" jest właśnie
                        czasem teraźniejszym, ja nie napisałam będę kupowała!!!
                        Pozdrawiam.
                        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 13:43
                          > Napisałam "KUPUJĘ" - i choć polonistką nie jestem to "kupuję" jest właśnie
                          > czasem teraźniejszym, ja nie napisałam będę kupowała!!!

Nie byłem dawno w szkole to fakt - ale powiedz mi jak to jest w takim razie:
                          siedzieć u Inwestora z notebookiem podpisując umowę i wchodzić on-line na
                          forum.
                          Aż taka niepewność co do transakcji ? że sprawdzasz nawet w trakcie
                          podpisywania ?
                          A poza tym to długo już tam siedzisz !!!
                          :)

Pozdrawiam
                          Rawi
                          • Gość: al Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:46
                            Rozbawiłeś mnie i chyba skończę dyskusję bo w taki sposób możemy rozmawiać
                            jeszcze długo a zasadniczo ta rozmowa do niczego to nie prowadzi. Jedni są
                            zadowoleni inni nie - cóż takie życie, ja na razie należę do tych pierwszych i
                            mam nadzieję, że już tak zostanie.
                            Pozdrawiam (sąsiada???)
                  • Gość: ciacho Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.itpp.pl 15.05.04, 16:01
                    Z inwestorem jaszcze nie mam nic wspólnego tylko sprawdzam o nim opinię, tak
                    więc jeszcze mnie z Nim nie wiąż.
                    A propo "subti" niech tacy analfabeci na forum się nie wypowiadają.(2 klasy
                    podstawówki tam było "ó".
                    pozdrawiam
                    Ciacho
                    • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:27
                      Gość portalu: ciacho napisał(a):
                      > Z inwestorem jaszcze nie mam nic wspólnego tylko sprawdzam o nim opinię, tak
                      > więc jeszcze mnie z Nim nie wiąż.
                      > Ciacho

Jezeli tak jest to sorry !
                      Rawi
                  • Gość: ciacho Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.itpp.pl 15.05.04, 16:18
                    Nie mam jeszcze z inwestorem nic wspólnego, szukam informacji na temat tej
                    budowy.Tak więc nie wiąż mnie nie jeszcze z "inwestorem" i "al".
                    A propo "subti" niech tacy analfabeci nie wypowiadają się na forum, to jest
                    poziom 2 klasy podstawowej wtedy było "ó".
                    pozdrawiam
                    Ciacho
                    • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 10:28
                      Gość portalu: ciacho napisał(a):
                      > Z inwestorem jaszcze nie mam nic wspólnego tylko sprawdzam o nim opinię, tak
                      > więc jeszcze mnie z Nim nie wiąż.
                      > Ciacho

Rawi
                      Rawi
                    • subti Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 13:52
                      Jasne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To ze nie pisze polskich liter to hyba nie powod zeby mnie nazywac analfabeta
                      ciacho jeden !
                      Przeczytaj dokadnie i zobacz ze nie pisze polskich litera
                      a co do zwiazkow z inwestroem to nie bylabym taki pewny gachu !

Subti

• Gość: r Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 194.235.127.* 17.05.04, 14:04
                        Oj polskich liter to Ty "hyba" nie piszesz...
                        • subti Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.05.04, 14:10
                          Nie czepiaj sie szczegolow?
                          mowimy teraz o inwestyci a nie o dyslekscji
                          Subti
                • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 14.05.04, 01:24
                  Widze ze dyskusja sie ozywila a ze ja jestem wlasnie z pierwszego
                  experymentalnego :) budynku to musze stanac troche w obronie naszego inwestora.
                  Bo jak ktos obcy przeczyta te posty to pomysli ze nie wiadomo co sie tu dzieje.

Otoz nie,

w naszym budynku opoznienie z oddaniem mi mieszkania bylo cos ok. 2,5 mies. w
                  stos. do daty z aktu not. a wlasciwie podlaczenie gazu bylo z opoznieniem bo
                  samo przekaz. mieszkania nastapilo wczesniej (pytanie ktory developer nie mial
                  takiego opoznienia ? - no moze Skanska - tyle ze tam ceny chodza sobie w
                  czterocyfrowych dolarkach), jest problem z pradem - fakt !
                  Ten budowlany czy jak go tam zwiecie - jest ciagle zaklocany poprzez jakies
                  maszyny robocze albo co - bo co jakis czas spada napiecie i wtedy wylacza sie
                  komputer, pralka albo co tam aktualnie chodzi.
                  Spowodowalo to ze mam klopot z trzema sprzetami elektrycznymi i czeka mnie
                  wydatek na naprawe - i tu fakt mam dylemat.

Tyle ze ten prad - w mojej ocenie nie powinien wplywać jako jedyny na
                  merytoryczną ocenę developera jaką tutaj się wystawia.

Nie wiem jak inni - ale ja kupujac mieszkanie w pierwszym budynku na nowej
                  budowie - bralem pod uwage pewne ryzyko zwiazane z prototypami.
                  Bylem nastaw. na jakies wielkie niedociagn. na pierwszym budynku a takich tu
                  NIE MA !!!(nie wypowiadam sie co do kolejnych blokow bo co jest dalej nie
                  wiem !)

Jesli chodzi o skute balkony z ktoregos postu to owszem byly kute (mnie sie
                  udalo nie mialem jeszcze plytek na balkonie :) - ale to byla szybka akcja
                  jednodniowa i balkony sa poprawione - a ja nie sadze zeby Inwestor nie zalatwil
                  sprawy plytek dla tych co juz je mieli !

Owszem sa rozne usterki (prosze dane na ktorej budowie nie ma)- ale zrobilismy
                  liste tych usterek, dalismy do Inwestora i one powoli znikają.

Cena za te mieszkania jest b.atrakcyjna - widziałem troche materialow
                  budowlanych w zyciu i te co zostaly uzyte na nasz.bud. (styropian STYROPOL,
                  tynki KNAUF, okna KOMMERLING, ) to nie sa jakies wynalazki tylko BARDZO DOBRE
                  materialy !!

Na koniec chcialbym podkreslic ze nie jestem pracownikiem firmy Mac-Plast :)
                  a tego posta napisalem patrzac na dosyc skrajne opinie na temat pow.firmy a
                  uwazam ze przy dobrej cenie, dobrych materialach i checi rozmowy ze strony
                  wlasciciela firmy (ktory wlasciciel firmy develop. podaje do siebie numer na
                  komorke ????) warto wejsc w ten biznes !! (jezeli jeszcze cos zostalo :)
                  Pozdrawiam
                  Marcin

• subti Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 14.05.04, 08:52
                    > > w naszym budynku opoznienie z oddaniem mi mieszkania bylo cos ok. 2,5 mies
                    chyba muwisz o jakiejs innej budowie ? 2,5 miesiaca czy 2,5 roku ?

> > Tyle ze ten prad - w mojej ocenie nie powinien wplywać jako jedyny na
                    > > merytoryczną ocenę developera jaką tutaj się wystawia.
                    poczekaj jeszcze trohe to zaczniesz inaczej pisac na jego temat

> >Nie wiem jak inni - ale ja kupujac mieszkanie w pierwszym budynku na nowej
                    > >budowie - bralem pod uwage pewne ryzyko zwiazane z prototypami.
                    Inni -biorac kredyt chcieliby zeby cos, co beda splacac jeszcze kilkanascie lat
                    nie rozsypalo sie wczesniej niz splata kredytu.

> >Jesli chodzi o skute balkony (...) nie sadze zeby Inwestor nie zalatwil
                    > >sprawy plytek dla tych co juz je mieli !
                    Zalatwil mowiszz ? mysle ze to dobre slowo: zlatwil !!!!

> >Owszem sa rozne usterki (prosze dane na ktorej budowie nie ma)- ale
                    > >zrobilismy liste tych usterek, dalismy do Inwestora i one powoli znikają.
                    mowisz chyba o inwestoze - znika powoli - to fakt

> >widziałem troche materialow budowlanych w zyciu (...) okna KOMMERLING,
                    o taaaak pewnie - a od kiedy to okna to materialy budowlane ?
                    chyba zybt dlugo siedzisz w necie wieczorami ?? i zaczyna ci sie nawalac

pozostajac bez pozdrowine
                    Subti
                    • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 14.05.04, 23:17
                      Drogi Panie/Pani Subti.
                      Nie widze tu chocby jednego konkretnego argumentu -
                      a tylko jakies koszmarne bledy ortograficzne.

Polecam w przerwie w studiowaniu slownika ortograficznego wpisac na forum
                      hasło: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW. Wtedy poczujesz co to znaczy miec problemy z
                      developerem !!!!!!

Pozdrowionka
                      Marcin
                    • Gość: INWESTOR Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 13:22
                      CZY SUBTI TO PRZYPADKIEM NIE MIESZKANIEC Z PODDASZA NA TRZECIM BUDYNKU ???????
                  • Gość: inwestor Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 09:52
                    Dziękuję Panie Marcinie B. za obiektywną ocenę mnie i całego przedsiębwzięcia
                    na naszym osiedlu na Powstańców.
                    pozdrawiam JK
                • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.07.04, 12:57
                  Inwestor napisał:
                  > Wejdzie Pan na inne forum EMAMUŚKI tam poplotkuje Pan do oporu.
                  > Pozdrawiam JK

Dobry tekst !!!
                  Biorac pod uwage ze Inwestor ma tablice rejestracyjna w samochodzie MAMA to kto
                  tu powinien wejsc na grupe Mamuski ?
                  Buuuuuuuucha cha
                  Pozdrawiam
                  Rawi
                  • Gość: tata Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 11:16
                    Mamuśki są the best i inwestor to dobrze wie . :))))))))))
            • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:40
              Gość portalu: Sceptyk napisał(a):
              > Jeśli twoim głównym celem są udane negocjacje, a nie jakość i terminowość
              > wykonania prac, to moje gratulacje... Może zostań płatnym negocjatorem, tylko
              > ciekawe czy firma spełni później wszystkie Twoje wynegocjowane warunki...

Prosze o coś więcej
              - jestem potencjalnym klientem, który nie może się zdecydować od dłuższego
              czasu bo ciagle słyszę przeciwstawne informacje a tutaj jako mieszkańcy możecie
              powiedzieć coś więcej.
              Rawi
          • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 09:35
            Gość portalu: al napisał(a):
            z nikim mi się tak dobrze nie negocjowało
            > jak z MacPlastem.

A jak jest teraz po kilku miesiącach ?
            Potwierdziły się negocjacje ??
            Proszę o informację !!
            Rawi
            • Gość: al Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:32
              Moje M jest cały czas w budowie a ja nie zmieniałam zdania na temat MacPlastu.
              Dla mnie są ok, elastyczni, bezproblemowi... I mam nadzieję że nie będę
              zmuszona do zmiany zdania na ich temat. Pozdrawiam.
        • Gość: teje Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:08
        • Gość: teje Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:09
          ja też mieszkam w 2 bloku i nic takiego nie zauważyłam
    • Gość: Zainteresowany Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.crowley.pl 31.05.04, 15:03
      podciągam watek
      czy coś nowego wiecie

Co z wybudowanymi bydynkami,
      A co z planowanymi?

I co to za budowa za płotem???
      • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.06.04, 11:53
        Gość portalu: Zainteresowany napisał:
        > I co to za budowa za płotem???

No właśnie wie ktoś co to za firma tam buduje i gdzie ma biuro - gdzie można
        zobaczyć plany mieszkań i ceny itd
        Rawi
        • subti Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 03.06.04, 10:13
          rawi_pozn napisała:
          > wie ktoś co to za firma tam buduje i gdzie ma biuro - gdzie można
          > zobaczyć plany mieszkań i ceny itd

Biuro tej firmy jest na budowie - nazwa tez.
          Jak bede tam przejezdzal to zobacze i napisze.
          Subti
          • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 03.06.04, 21:37
            subti napisał:
            > Biuro tej firmy jest na budowie - nazwa tez.
            > Subti

Nieźle Subti:
            "nazwa jest na budowie"
            - tego to jeszcze nie slyszałem
            :))
            Marcin

• rawi_pozn MacPlast ZĄBKI - Powstańców 03.06.04, 16:12
        Gość portalu: Zainteresowany napisał:
        > podciągam watek
        > czy coś nowego wiecie
        > Co z wybudowanymi bydynkami,
        > A co z planowanymi?

Przy zasięganiu języka można sie dowiedzieć ciekawych rzeczy :)
        Podobno na tej budowie mieszka kilka osób z rodziny Inwestora myślę że to
        bardzo dobry znak.
        Rawi
      • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 03.06.04, 22:18
        Zainteresowany napisał:
        > podciągam watek
        > czy coś nowego wiecie
        > Co z wybudowanymi bydynkami,

W naszym (pierwszym) budynku wszystkie drobne usterki jakie wypisalismy -
        znikają albo juz znikły.

Niestety pozostaje problem z tym prądem budowlanym - siadł mi UPS do komputera-
        na szczeście to tylko bezpiecznik - ale też daje do myślenia.
        Podobno za tydzień mamy łącze stałe.

NO DOBRA ALE WAŻNE JEST ŻEBY PODKRESLIĆ ŻE:
        Była ekipa od balkonów, malarze, dekarze, hydraulik itd.
        Chyba juz wszystko zrobione a w kazdym razie cały czas ekipy dziarsko działają
        i to działają PROFESJONALNIE !!!
        - jak przyjechała ekipa do malowania balkonów - to nie przyszedł Pan Jasio z
        pędzlem i wiadrem farby przez środek mieszkania -
        tylko PRZYJECHAŁA EKIPA Z WŁASNYMI RUSZTOWANIAMI !!!!!!
        I FOLIĄ ŻEBY NIE POCHLAPAĆ BALKONÓW !!!!!!!

POMALOWALI BARDZO DOKŁADNIE CAŁĄ BALUSTRADĘ NA BALKONIE NIE ZAWRACJĄC NIKOMU
        GŁOWY=DO KAŻDEGO SAMI SIĘ DOSTALI NA BALKON PRZEZ RUSZTOWANIE.

Wyobrażacie sobie ileś tam żeberek pomalować - żeby nie została kropla farby na
        balkonie ?? A u nas tak było !

Myślę że to oddaje poziom tych napraw - przecież gdyby to była fuszerka jaką
        odstawia np.: JW CONST. czy DOLC. to przyszłaby ekipa przez środek mieszkania
        zachlapała mieszkanie, zachlapała balkon i tyle.

I tak wygląda sprawa reklamacji (bardzo drobnych) z Mac Plast'u.
        Myślę że powyższy przykład jest podsumowaniem bardzo poważnego podejścia firmy
        Mac Plast do kupujących !

Pozdrawiam
        Marcin
        • Gość: Zainteresowany Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.crowley.pl 04.06.04, 10:43
          Panie Marcinie - nawet mi się podoba
          Ale.....
          Jednak coś mnie zaniepokoiło.
          Przeciez ten budynek pierwszy to stoi już juz chyba z rok??
          I nadal nie ma prądu?
          I dopiero teraz kończą naprawiać usterki??
          • rawi_pozn MacPlast ZĄBKI - Powstańców 04.06.04, 12:34
            No własnie, jakos nie widze u "mieszkancow" szczegołow na temat terminowosci.
            Ludzie pisali ze maja odebrac w styczniu (Mariusz) i w marcu (Ag) a na moje
            pytanie czy dostaliście w terminie, nie mam odpowiedzi !

A jesli chodzi o prad to chyba nie macie co narzekac w koncu do zakonczenia
            budowy inwestor nie ma prawa pobierac oplat za prad budowlany a z tego co
            slyszalem wszystkie terminy podlaczenia pradu z aktow notarialnych zostaly
            przekroczone wiec jezeli komus sie cos popsuje to moze spokojnie wystapic na
            droge sadowa pozywajac inwestora o poniesienie kosztow naprawy i kosztow
            sprzetu ktory sie na razie nie popsul ale potencjalnie juz moze
            (zainteresowanych odsylam na grupe "prawo budowlane")

Jakies mieciac temu bylem na powstancow i widzialem ogrodzenie niedokonczone,
            smietniki na klodke :) -nadal tak jest ??
            Rawi
            • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 04.06.04, 12:36
              > Jakies mieciac temu bylem na powstancow i widzialem ogrodzenie niedokonczone,
              > smietniki na klodke :) -nadal tak jest ??

Na pierwszym budynku oczywiscie !
              Rawi
            • Gość: Ania Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 08.06.04, 15:48
              My mieszkanko dostaliśmy w terminie,
              narazie jesteśmy zadoweleni i az sie przestraszylam tych opini,
              wprowadzamy sie powoli, ale to nasz wybor, moglismy duzo wczesniej...pozdrawiam
              zona Mariusza
          • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 04.06.04, 22:38
            Zainteresowany napisał:
            > Panie Marcinie - nawet mi się podoba
            > Ale.....
            > Jednak coś mnie zaniepokoiło.
            > Przeciez ten budynek pierwszy to stoi już juz chyba z rok??
            > I nadal nie ma prądu?
            > I dopiero teraz kończą naprawiać usterki??

No cóż - jak to było kiedyś w jakimś filmie:
            "Ni(c)kt nie jest idealn(e)y"

Pozdrawiam
            Marcin
          • Gość: Ania Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 08.06.04, 19:00
            No wiesz moja siostra kupiła w JW Construction na Powstańców, mieszka tam przez
            pięć lat i dopiero teraz mieszkańcom udało sie wywalczyć sądownie naprawe
            rynien (wadliwych od początku) i innych usterek, jakoś JW nie poczuwało sie do
            winy. Ten pierwszy budynek MacPlastu jeszcze nie ma roku, a usterki są
            naprawiane bez potrzeby ciągania się po sądach...
            • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 09.06.04, 10:56
              Ania napisała:
              > Ten pierwszy budynek MacPlastu jeszcze nie ma roku, a usterki są
              > naprawiane bez potrzeby ciągania się po sądach...

Jak to nie ma roku ? Z tego co ktos pisal wyzej to chyba ma juz rok a usterki
              sa dopiero teraz poprawiane.
              Bylem teraz na budowie i widziałem że dopiero na pierwszym budynku (po roku ?)
              jest budowana jakas konstrukcja pod smietniki.

Jak wy chcecie sie rozliczac z inwestorem ?
              Przekazal wam budynek rok temu wiec gwarancja juz sie skonczyla oficjalnie. A
              smietniki stawia dopiero teraz ?
              I co gwarancja na smietniki zaczyna biec od teraz czy juz sie konczy ?
              Tak samo jest jesli chodzi o malowanie balkonow (nie pamietam kto pisal ,ze
              fajnie bo maluja balkony) - to znaczy: to jest poprawne oddanie balkonow czy
              usluga gwarancyjna ?

Mysle ze bedziecie mieli duze problemy z dochodzeniem gwarancji.
              Budowa na pierwszym, drugim, trzecim itd budynku nadal trwa - chociaz inwestor
              mowi ze przekazal juz trzy pierwsze budynki dawno temu w terminie.

W takim ukladzie nie wiadomo co uznac za date przekazania budynku.

Rawi
        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.06.04, 09:54
          Gość portalu: Marcin napisał(a):
          > Niestety pozostaje problem z tym prądem budowlanym - siadł mi UPS do
          komputera-
          > na szczeście to tylko bezpiecznik - ale też daje do myślenia.
          > Podobno za tydzień mamy łącze stałe.

No i jak ? Minął tydzień ?
          "Mamy łącze stałe" ?
          Rawi
    • Gość: abc Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 21:16
      Czy to jest ta budowa na której zawaliło się piętro w nowym budynku?
      • Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 03.06.04, 21:42
        abc napisał:
        > Czy to jest ta budowa na której zawaliło się piętro w nowym budynku?

Dosyć ciekawe - ale to chyba nie tu.
        Ale jakbyś znalazł na której budowie to daj znać - będzie wiadomo jakiej firmy
        unikac na przyszłość !!
        Marcin
        • Gość: abc Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 12:41
          Niech inwestor sam powie.
          • Gość: buba Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 15:32
            Byłem ostatnio na tej budowie, coś kiepsko im robota idzie skoro mają oddać te
            dwa ostatnie budynki do końca lipca - Gazomontaż ma oddanie w tym samym
            terminie i praktycznie już kończą - są na etapie elewacji a tutaj jeszcze dachu
            nie ma. Panie inwestorze jakie opóźnienie się szykuje???
            • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 22.06.04, 09:34
              Gość portalu: buba napisał(a):
              > Byłem ostatnio na tej budowie, coś kiepsko im robota idzie skoro mają oddać
              te
              > dwa ostatnie budynki do końca lipca - Gazomontaż ma oddanie w tym samym
              > terminie i praktycznie już kończą - są na etapie elewacji a tutaj jeszcze
              dachu
              >
              > nie ma. Panie inwestorze jakie opóźnienie się szykuje???

No wlasnie - koniec lipca to juz chyba niedlugo a jeden z budynkow nie ma
              jeszcze nawet konstrukcji pod dach ;)

Rawi

• Gość: Marcin Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.orasoft.pl 14.06.04, 21:47
            abc napisał:
            > Niech inwestor sam powie.

No jak ?
            Poważnie z tym zawaleniem ?
            Może coś bliżej ...

Marcin
    • Gość: moni Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:35
      Czy ta Firma ma swoja informacyjna strone www?????
      Jak zdobyc namiar??
      Pozdrawiam
      • Gość: A Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 16:56
        Niestety na ich stronie można tylko poczytać o oknach a jeśli chcesz się czegoś
        dowiedzieć o inwestycji to wejdź na www.gratka.pl, w zakładce nieruchomości/
        rynek pierwotny znajdziesz inwestycję OSIEDLE NA SKRAJU i namiary do nich.
        Pozdrawiam.
        • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 16.06.04, 08:39
          Gość portalu: A napisał(a):
          > dowiedzieć o inwestycji to wejdź na www.gratka.pl, w zakładce nieruchomości/
          > rynek pierwotny znajdziesz inwestycję OSIEDLE NA SKRAJU i namiary do nich.

Osiedle na skraju ??
          Odwazna nazwa :)
          Rawi
          • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 17.06.04, 11:58
            Mysle ze to powinno was zainteresowac:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=13446276&a=13446276
            Pzdr.
            Rawi
          • Gość: BLONDYNKA Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: 213.25.84.* 29.09.04, 15:17
            JA TEŻ TU KUPIŁAM... SZUKAM SĄSIADÓW.....
            • Gość: a Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 07:32
              Witaj w takim razie - a w którym budynku kupiłaś?
              Zapraszam tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22452
              To forum tylko naszego osiedla.
    • marcin.be NIebezpieczna ulica Powstańców 19.06.04, 21:31
      Witam !
      Tydzień temu w Sobotę na ulicy Powstańców, na wysokości Kaplicy miał miejsce
      wypadek. Samochod jadący z nadmierną na tym odcinku drogi predkością potrącił
      dziecko, które weszło na jezdnię.

Jest to kolejny wypadek na tej ulicy która zaczyna przypominać autostradę a
      nie małą (miejscami jednopasmową) drogę dojazdową do osiedli.

Zawiązała się pewna dyskusja na ten temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=13446276
      i wynikiem tej dyskusji jest to że mamy już gotowe pismo do Burmistrza Ząbek i
      do Naczelnika Drogówki z Wołomina i od jutra będziemy zbierać podpisy na naszym
      osiedlu na Powstańców 24 B,C,D,E, itd.
      Zgłosiły się także osoby które pozbierają podpisy z osiedli na Powstańćów 15 i
      60 a także z domków jednorodzinnych.

Pozdrawiam
      Marcin
      • marcin.be N i e b e z p i e c z n a ulica Powstańców 19.06.04, 21:33
        Ups sorry - właśnie zobaczyłem że Rawi_pozn napisał już coś na ten temat - był
        szybszy ode mnie :)

Dzięki !

Pozdrawiam
        Marcin
    • rawi_pozn P R Ą D 22.06.04, 09:31
      Bylem wczoraj w okolicy i wpadlem na budowe zobaczyc jak tam ida postepy w
      pracach.
      A tu niespodzianka brak pradu na wszystkich budynkach fajnie macie.
      W zimie to wystarczy wystawic jedzenie za okno a w lecie ?

Rawi
      • Gość: BB Re: P R Ą D IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 08:55
        To dlatego nikt z mieszkańców nie pisze na tym forum.Najważniejsze , że
        pertraktaje z inwestorem były bardzo przyjemne . :))))))))
      • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:27
        Rawi, co z tym prądem wiesz coś więcej? Jest już czy nadal nie ma? i dlaczego
        właściwie go nie było???
        • marcin.be Re: P R Ą D 24.06.04, 17:02
          buba napisał:
          > Rawi, co z tym prądem wiesz coś więcej? Jest już czy nadal nie ma? i dlaczego
          > właściwie go nie było???

Spokojnie Buba !
          Prądu nie było bo elektrownia wyłaczyła i to nie tylko na naszej budowie - a w
          całej okolicy !
          Tak się czasami zdarza w Ząbkach - tylko please nie wińcie za to inwestora ;)

Pozdrawiam
          Marcin
          • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:53
            Dzięki Marcin, uspokoiłeś mnie. A tak swoją drogą to jest już ten stały prąd
            czy jeszcze budowlany?
            • marcin.be Re: P R Ą D 25.06.04, 16:19
              Buba napisał:
              > (...) A tak swoją drogą to jest już ten stały prąd
              > czy jeszcze budowlany?

Powiedziałbym że jest stale budowlany ;)
              Marcin
              • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 16:44
                A kiedy mają zamiar podłączyć stały? Wiadomo coś? Z czego to wynika że cały
                czas jest budowlany? Sorry, że Cię tak męczę.
                • marcin.be Re: P R Ą D 30.06.04, 08:41
                  buba napisał:
                  > A kiedy mają zamiar podłączyć stały?

Powtarzam pytanie - do Inwestora -
                  Marcin
                • rawi_pozn Re: P R Ą D 30.06.04, 17:10
                  > A kiedy mają zamiar podłączyć stały? Wiadomo coś? Z czego to wynika że cały
                  > czas jest budowlany? Sorry, że Cię tak męczę.

Ja tez chce wiedziec - ja
                  tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rawi
          • rawi_pozn Re: P R Ą D 30.06.04, 17:08
            marcin.be napisał:
            > Spokojnie Buba !
            > Prądu nie było bo elektrownia wyłaczyła i to nie tylko na naszej budowie - a
            w całej okolicy !

Oj chyba nie tak
            w całej okolicy byl prad
            dziwne te wylaczenia pradu :?

Panie Iwestorze prosze o odpowiedz na temat pradu !
            Rawi
            • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 10:01
              A może skoro inwestor nie chce nam odpowiedzieć to trzeba by udać się do STOENu
              i bezpośrednio u nich dowiedzieć o co chodzi. Czy to zła wola inwestora czy
              może jakiś problem ze strony STOENU. A może już ktoś był i się czegoś
              dowiadywał???
              • rawi_pozn Re: P R Ą D 02.07.04, 12:51
                buba napisał:
                > A może skoro inwestor nie chce nam odpowiedzieć to trzeba by udać się do
                STOENu i bezpośrednio u nich dowiedzieć o co chodzi. Czy to zła wola inwestora
                czy może jakiś problem ze strony STOENU. A może już ktoś był i się czegoś
                dowiadywał???

Z konstrukcji twoich pytan wynika ze jestes albo inwestorem albo jego
                pracownikiem no W OSTATECZNOSCI mieszkancem ktoregos bloku.
                To ostatnie jest najmniej prawdopodobne, ale gdybym się mylil to powiedz z
                ktorego jestes bloku i jak z terminowoscia oddania twego bloku jak widzisz
                sprawe pradu i opoznien na budowie i jakie miales przypadki w kontaktach z
                Macplastem Buba ...
                Pozdrawiam
                Rawi
                • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 18:12
                  No to wygrała ostateczność - jestem przyszłym mieszkańcem piątego budynku i na
                  temat terminowości nic powiedzieć jeszcze nie mogę - teoretycznie mają jeszcze
                  całe 29 dni - według mnie trochę mało jak na skończenie tych dwóch budynków. Na
                  temat prądu nie wiem nic - o tym że jest budowlany dowiedziałem się z forum.
                  Póki co nie "atakowałem" jeszcze inwestora - zobaczymy co będzie jak będą
                  oddawać nam klucze.
                  • marcin.be Re: P R Ą D 02.07.04, 22:15
                    > No to wygrała ostateczność - jestem przyszłym mieszkańcem piątego budynku i
                    na
                    > temat terminowości nic powiedzieć jeszcze nie mogę - teoretycznie mają
                    jeszcze
                    > całe 29 dni - według mnie trochę mało jak na skończenie tych dwóch budynków.
                    Na
                    > temat prądu nie wiem nic - o tym że jest budowlany dowiedziałem się z forum.
                    > Póki co nie "atakowałem" jeszcze inwestora - zobaczymy co będzie jak będą
                    > oddawać nam klucze.

Miło miło powitać kolejnego sąsiada !

Niedługo trzeba będzie chyba założyć osobne forum :)
                    takie się tu ruch robi :)
                    Pozdrawiam
                    Marcin
                    • Gość: buba Re: P R Ą D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:12
                      Dzięki za powitanie:))
              • arek_k Re: P R Ą D 21.07.04, 10:11
                Wiecie juz cos na temat terminu pradu stalego na Powstancow ?
                Arek
    • sloggi FORUM MIASTA ZĄBKI 26.06.04, 14:39

• rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 01.07.04, 12:33
        sloggi napisał:
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97

Sloggi please idź na wątek DZIEŃ DOBRY - a tu nie zaśmiecaj dyskusji.
        Rawi
        • Gość: inwestor Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:42
          Rawi kto Ty jesteś? Zapraszam do biura kup wreszcie to mieszkanie, za chwilę
          nie będziesz miał(a) co u nas kupić i przeskoczysz na forum innego developera z
          tymi bardzo dociekliwymi pytaniami. Co do prądu, wiem tyle co Wy z mojej stony
          wszystkie formalności zostały dopełnione w grudniu 2003 roku. Docelowego prądu
          nie ma cała ulica Powstańców od jednego JWC do drugiego JWC i jedyni którzy
          mogą odpowiedzieć na to dręczące również mnie pytanie - kiedy? to sa ludzie ze
          Stoenu Warszawa ul. Marsa 95 tel. 512-13-11
          pozdrawiam i zapraszam
          JK
          • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 06.07.04, 09:12
            Gość portalu: inwestor napisał(a):
            >Zapraszam do biura kup wreszcie to mieszkanie,

O pewnie pewnie !
            Co nagle to po diable :))
            Nie jestem jeszcze zdecydowany czy nie kupic z rynku wtornego.
            Pozdrawiam
            Rawi
            • Gość: Lissia Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 13.07.04, 21:14
              Witam wszystkich sąsiadów.Jutro podpisuję umowę na mieszkanie w budynku nr 7.
              Cieszę się bardzo bo do tej pory męczyłam sie z JWC. Ci przechodzą samych
              siebie.
              Pozdrawiam serdecznie
              • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 14.07.04, 10:27
                Nie jestem za bardzo na bierzaco ale 7 blok to na jakim etpaie teraz jest i ile
                za metr placilas i kiedy jest termin oddania bloku ?

Pozdrawiam
                Rawi
                • Gość: Lissia Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 15.07.04, 13:20
                  Termin oddania jest przewidziany na koniec grudnia 2004. Mieszkanie kosztowalo
                  okolo 182 tys brutto. Dokladnej ceny Ci nie podam bo nie mam przy sobie umowy.

Pozdrawiam
                  Lissia
                • Gość: Lissia Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 15.07.04, 16:03
                  Mieszkanie ma 74 m kw. gdybys nie wiedzial/wiedziala :))
                  • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 21.07.04, 09:11
                    Jak tam wasze poczynania z pradem ?
                    Jest juz prad staly podlaczony ?
                    Panie inwestorze czemu sie pan juz tu nie udziela ?
                    Bylem przejazdem wczoraj i widze ze ktorys z tych ostatnich blokow juz jest
                    tynkowany ale te domki na smieci to jak byly miesiac temu tak sa w takim stanie
                    nadal !
                    Cos sie komus popsulo kolejnego elektrycznego w domu ?
                    Dla pocieszenia powiem ze jest teraz kilka nowych podobnych budow w Zabkach i
                    Markach i na kazdej jest jakis powazny problem.
                    Pzdr
                    Rawi
                    • Gość: inwestor Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:57
                      RAWI MAM DOBRE NOWINY, MAMY PRĄD DOCELOWY W ZŁĄCZACH W ULICY, ZOSTAJE KWESTIA
                      PODŁĄCZENIA LICZNIKÓW I PO PROBLEMIE. KWESTIA DWÓCH, TRZECH TYGODNI. JEŻELI
                      CHODZI O TERMINOWOŚĆ 5 BUDYNEK TRZY TGODNIE SPÓŻNIENIA, SZÓSTY PIĘĆ, CHYBA
                      NIEŻLE JAK NA TAK MAŁEGO DEWELOPERA. SIÓDMY - DZISIAJ WYLALIŚMY FUNDAMENTY.
                      CAŁE OSIEDLE KOŃCZYMY DO KOŃCA ROKU 100%, BEZ OPÓŻNIEŃ. BĘDZIESZ ZDZIWIONY(A)
                      POZDRAWIAM
                      JK
                    • Gość: INWESTOR Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:59
                      TAK ZWANE PRZEZ CIEBIE DOMKI NA ŚMIECI KOŃCZYMY PO ZROBIENIU LICZNIKÓW.
                      • Gość: Zainteresowany Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.crowley.pl 22.07.04, 10:20
                        Panie inwestorze,
                        A kiedy DOKOŃCZYCIE np. czwarty budynek - schody, lampki, dodatkowe drzwi
                        wewnątrz (tak jak w 1 i 2) - chyba, ze tam "przewidziano wyższy standard".
                        NO I KIEDY WRESZCIE BĘDĄ SKRZYNKI NA LISTY???????????/
                        Domofony chyba też nie bardzo działaja.
                        • Gość: tola Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 19:35
                          Inwestor jak widać nabrał wody w usta.
                          • rawi_pozn Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 23.07.04, 10:00
                            No a jaki mieliscie termin oddania budynku ?
                            Nie czytaliscie na poczatku tego wątku ? Inwestor ma opoznienia z oddawaniem
                            budynkow jakies 5 miesiecy a nawet w tych pierwszych budynkach ktore byly
                            oddane rok temu nadal ma iles tam rzeczy do zrobienia bylo cos dokladnie w
                            ktorym poscie wyzej ale nie chce mi sie juz tego szukac.

Niech sie lepiej wypowie ktos z budynku numer jeden czy u was wszystko
                            zrobione ?

Pzdr
                            Rawi
                            • marcin.be Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 27.07.04, 11:10
                              Witam !
                              Jestem z "pierwszego budynku"
                              Inwestor ma jeszcze trochę rzeczy do zrobienia, ale są to raczej drobne usterki
                              do usunięcia.

Problemem pozostaje prąd budowlany - ale podobno jak napisane powyżej - temat
                              powoli się rozwiązuje - oby -
                              na pewno na tym prądzie co teraz - nie przetrzymamy zimy :)

Nie wiem jak na innych budynkach ale ja nadal jestem zdania że z inwestorem
                              można sie dogadać we wszystkich sprawach - czytam forum developerzy dosyć
                              dokładnie i taaaaam to dopiero ludzie mają problemy z firmami !

Pozdrawiam
                              Marcin
                              • arek_k Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 27.07.04, 14:07
                                Moze troche nie na temat ale co to za gorka powstaje obok waszego osiedla
                                najpierw widzialem jakis spychacz jak wyrownywal to ziemie a potem sie okazalo
                                ze on nie wyronuje tylko przepycha ja na koniec osiedla w kierunku drugiego
                                osiedla i teraz wyglada to jakby jakis parking mial tam byc albo gorka na zime
                                na dzieci ?
                                Arek
                                • marcin.be Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 28.07.04, 15:31
                                  Chyba chodzi Ci o wyrównaną ziemię przy bloku 15E na osiedlu JW !
                                  Czy o tą górę piachu niedaleko nas na 24 ?

Marcin
                                  • arek_k Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 02.08.04, 11:00
                                    Wlasciwie to chodzi mi o ta gore co jest przy tym duzym osiedlu JWC na
                                    Powstancow 15.
                                    Parking ? Boisko ? Nowy blok ?
                                    Arek
                                    • marcin.be Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 03.08.04, 12:35
                                      Dzisiaj w nocy jacyś miłośnicy mechanizmów do bram "pożyczyli" sobie trzy
                                      sztuki.

Prośba do sąsiadów - zwracajcie uwagę na to kto się kręci po okolicy i nie
                                      krępujcie się zapytać do kogo i po co - bo od mechanizmów się zaczyna a na
                                      mieszkaniach się kończy !
                                      Pzdr
                                      Marcin
                                      • marcin.be Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 04.08.04, 15:20
                                        Witam,

Wydaje mi się że przyda się mieszkańcom naszego "osiedla" osobne forum - typu
                                        problemy z budową a potem problemy mieszkaniowe (bierzące) - w związku z tym
                                        chetnych do dyskusji zapraszam na nowe forum naszego "osiedla":
                                        Pozdrawiam
                                        Macin
              • Gość: Alexa Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 23.08.04, 16:34
                Witaj Lissio. Będę Twoją sąsiadką w budynku 7. Miło Cię poznać :))
    • marcin.be Re: MacPlast ZĄBKI - Powstańców 04.08.04, 15:21
      Witam,
      Wydaje mi się że przyda się mieszkańcom naszego "osiedla" osobne forum - typu
      problemy z budową a potem problemy mieszkaniowe (bierzące) - w związku z tym
      chetnych do dyskusji zapraszam na nowe forum naszego "osiedla":
      Pozdrawiam
      Macin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka