Gość: KrK IP: *.centertel.pl 29.12.03, 09:39 Czy ktoś zna wiarygodne informacje na temat możliwości uzyskania ulgi odsetkowej jeśli FOSPOL nie zakończy budowy (bud. nr 2) do końca tego roku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MX Re: FOSPOL - ulga odsetkowa IP: *.innsoft.com.pl 05.01.04, 18:15 Fospol nie zakończył budowy do końca roku, ale z ulgi będzie można korzystać, chyba zniesiony został przepis o 3-letnim okresie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: FOSPOL - ulga odsetkowa IP: 217.8.164.* 05.01.04, 18:30 Tak, zdaje się że od 2004 roku nie ma już tej bzdury o 3 latach od roku kiedy wydano pozwolenie na budowę do momentu "wejścia w posiadanie". Swoją drogą nigdzie nie mogłem znaleźć konkretów na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrK Re: FOSPOL - ulga odsetkowa IP: 194.9.223.* 06.01.04, 08:25 Ale z tego co czytałem w ustawie wynika, że wszystkie warunki (kredyt, akt notarialny itp.) musiały byc spełnione do końca 2003 roku. Jedyny warunek jaki został zniesiony to te 3 lata. Właśnie w tej kwestii nie mam jasności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrutko11 Re: FOSPOL - ulga odsetkowa IP: *.citicorp.com 06.01.04, 09:36 Moi Drodzy, wszystko jest oki! Zostal zniesiony wymog 3 lat, wiec spokojnie bedzie mozna skorzystac z ulgi odsetkowej w przypadku bud. nr 2. No i nie ,a zadnych wymogow typu akt notarialny w ciagu 3 lat, bo zeby byl akt notarialny, to musi byc pozwolenie na uzytkowanie budynku. A skoro dla tego pozwolenia zostaly zniesione 3 lata, to sami sobie dopowiedzcie reszte! Zatem do boju! I co rownize bardzo istotne, to bedziemy mogli skorzystac takze z ulgi remontowej, bo zostala ona przedluzona do 2005! Zatem korzystajmy ze wszystkich dobroci, skoro mozemy. Szkoda, ze nie ma budowlanej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś