Dodaj do ulubionych

Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-)

24.09.04, 20:20
Napiszcie proszę jakie to uczucie poczuć pierwsze ruchy dziecka jak to
wygląda?co się wówczas czuje?.Jestem w 15 prawie 16 tc i wydaje mi się ale
chyba tylko wydaje,że moja dzidzia porusza się a czuję takie jakby delikatne
musnięcia.I jeszcze jedno mój brzuszek jest już dość poważnie zaokraglony
ale...z jednej,prawej strony zdecydowanie większy i do tego rano jest
mniejszy a wieczorem i po spacerku większy czy któraś tak miała?
Obserwuj wątek
    • bingo2 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 25.09.04, 12:31
      dziewczyny napiszcie cosik umrę z niewiedzy do poniedziałku;-( co z tą moją
      większą stroną brzuszka?
      Pozdrawiam
      • kasia64 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 25.09.04, 12:45
        Jestes w 1-szej ciąży?byłas przed ciąza szczupła? sądzę że 2xtak.po większej
        stronie brzuszka masz dzidziusia- to taka gruba "kiełbaska" pod skórą.To
        zupełnie normalne. W ubraniu tego nie widać-chociaż w wysokiej ciąży
        szczególnie w lecie jest widoczne.rano brzuszek jest mniejszy bo w nocy"jelitka
        ci sie rozłażą".A jak wstajesz i chodzisz - to kłaniają się prawa fizyki-
        ciążenia.W pózniejszej ciązy tego objawu już nie ma- ale od kiedy to chyba
        indywidualna sprawa.Pozdrowienia Kasia i 35tg Dzidzius ( chyba Julka)
    • kasia64 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 25.09.04, 12:48
      Ruchy poczujesz takie konkretne około 18-20 tg.18 tyg przy kolejnej ciązy 20tg
      przy pierwszej.Tego sie nie da z niczym innym pomylić!!
      • bingo2 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 26.09.04, 15:11
        Dziękuję za odpowiedz.Kasiu to moja druga ciąża i podchodzę do niej bardziej
        emocjonalnie tamta była tak dawno,że już nic nie pamiętam poza tym nie miałam
        żadnych objawów oprócz trzy miesięcznej @ poczas ciąży.Tak więc mówisz,że
        maluszek ułożył się po jednej stronie i dlatego mam grubszy brzuszek z prawej
        strony...hm...przecież dzidziuś sobie pływa po całym brzuszku;-)Jak to
        jest?.Jestem w 16 tygodniu ciąży i co do ruchów to mam takie delikatne
        musnięcia od czasu do czasu jakby mnie ktoś gilgotał od zewnatrz może to być
        właśnie to?zwłaszcza jak siedzę niewygodnie i zgniatam brzuszek.
        Pozdrawiam bingo i 16 tygodniowy maluszek.
        • kasia64 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 27.09.04, 12:42
          ja w ostatniej ciązy ( oprócz tej) byłam 16 lat temu.....Ale do dzis
          pamiętam,że nawet koleżanki zauważały w ostatnim co prawda miesiącu ,że mam
          krzywy brzuch- dla odmiany po lewej stronie.było to widoczne przez grubą
          sukienkę.Dzidziuś owszem pływa-ale głównie w takiej ciązy to śpi-może mu tak
          wygodnie:))))
        • mowi32 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 27.09.04, 17:02
          bingo2 napisała:

przecież dzidziuś sobie pływa po całym brzuszku;-)Jak to
          > jest?.
          Pływa sobie, ale są też jakieś prawa ciążenia. Ja na przykład, jak siedzę,
          czasem czuję kopniaczki w dole, w zasadzie tam gdzie nie powinno być Dzidka.
          Ale, tak sobie to tłumaczę, jak sobie kopnie w pęcherz, to on rezonuje i
          przenosi drgania dalej, czasem w górze też czuję leciutko (narazie) prawie pod
          żebrami, ale wiem, że to nie przewód pokarmowy, bo on się zwykle tak nie
          zachowuje :-). Tego się naprawdę nie da porównać z niczym innym. Czasem po
          prostu Dzidek może sobie upodobać którąś stronę.

Jestem w 16 tygodniu ciąży i co do ruchów to mam takie delikatne
          > musnięcia od czasu do czasu jakby mnie ktoś gilgotał od zewnatrz może to być
          > właśnie to?
          To może być własnie to. Ja jestem w pierwszej ciąży i do szczupłych się nie
          zaliczam, a pierwsze ruchy poczułam właśnie w 16tc. Tyle, że jak leżałam i
          mogłam się "wsłuchać w siebie" na spokojnie. Wtedy to było jeszcze
          nieregularnie, ale teraz wiem, że to było to, bo teraz jest tak samo, tylko
          trochę mocniej.
          Pozdrawiam
          • bingo2 Do mówi32 28.09.04, 18:12
            hmm mnie to cały czas zastanawia ? a w jakim miejscu tak dokładnie dzidzia Ci
            się w brzuszku ruszała?,bo jeśli to są ruchy te musnięcia to je czuję po prawej
            stronie brzucha ponad pępkiem żadko kiedy gdzie indziej.A może to jeszcze nie
            to?;-(
            • mowi32 Re: Do mówi32 30.09.04, 20:10
              U mnie to było nisko, poniżej pępka po prawej stronie. Też mi się chce czasem
              śmiać jak Dzidek robi fikołki :). Czasem niźle sobie fika
    • gosiaczek85 Re: Jakie to uczucie ? jedna strona większa;-) 30.09.04, 19:15
      tak ja tak mam.jestem w 21tc. a mniej więcej tak w tym tc. co ty jesteś
      poczułam pierwsze muśnicia dzidzi.Teraz przewaznie leży mi na lewej stronie,a
      poznaję to po tym że w tym mniejscu mam bardziej wypukłu brzuszek taką kulkę ;-
      ).To wspaniałe uczucie.Na początku byłam taka przewrażliwiona na to że budziłam
      się nawet w nocy jak dzidzia się ruszyła chociaż raz.Teraz wybucham
      śmiechem,nie mogę tego powstrzymać to takie wspaniałe uczucie..Pozdrawiam.
      • bingo2 do gosiaczek85 30.09.04, 20:50
        moje gonzo ułóżyło się po prawej a nie po lewej stronie;-)gosiaczek też tak masz
        (miałaś),że czułaś to jako takie gilgotanie przy okazji musnięć?.Acha i w
        którym miejscu poczułaś te pierwsze skrobotki to jakby takie malenkie grabki
        plastykowe mnie drapały hihi.Dzisiaj zaczęłam 17 tydzień.
        Czekam niecierpliwie na odpowiedz,pozdrawiam bingo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka