Dodaj do ulubionych

temperatura acykl

• 45q6 Re: temperatura a cykl 04.10.04, 15:05
      Dziewczyny wytłumaczcie mi proszę o co chodzi w tej metodzie,kiedy są dni
      płodne a kiedy niepłodne bo wogule się w tym nie mogę połapać.odam że cykle mam
      niereguralne i długie
      Z góry dziękuję za pomoc BUZIAKI Agnieszka
      • grrrrw Re: temperatura a cykl 04.10.04, 17:09
        Zajrzyj na www.npr.prolife.pl lub www.iner.pl lub www.lmm.pl
        • 45q6 Re: temperatura a cykl 06.10.04, 15:31
          aLE MAM PROBLEM BO SIE NIE DA NA MOIM SERWERZE
    • yula Re: temperatura acykl 05.10.04, 10:13
      Ogolnie chodzi o to ze przez cala dlugosc cuklu mierzysz temperature wewnatrz
      ciala, w pochwie lub w ustach i zapisujesz na wykresiku. Kiedy temperatura
      skoczy o kilka kresek to oznacza owulacje, potem gdzies po tygodniu temperatura
      spada do poziomu przed skoku. Jesli sie utrzymuje do terminu mies. i dluzej to
      prawdopodobna jest ciaza. Przy nieregularnych cyklach to tylko przydaje sie do
      zaspokojenia ciekawosci. Przy regularnych mozna probowac planowac rodzine w
      sensie czy chlopczyk czy dziewczynka:) Bo jako zabezpieczenie tego nie polecam:)

Julia,Maksiu i 25 tyg brzuszek:)
      • aszkah Re: temperatura acykl 05.10.04, 14:17
        A ja polecam. Stosowałam tą metodę z dobrym skutkiem przez kilka miesięcy a
        kiedy chcielismy z mężem postarać się o dziecko, udało mi sie zajść w ciążę za
        pierwszym razem. Dodam, że cykle mam nieregularne i też dość długie około 30-40
        dni. Poza tym wyższa temperatura utrzymuje się aż do okresu, czyli około 14 dni.
        Jeżeli temperatura nie spada przez 20 dni można podejrzewać ciążę.

aga i 10tyg maleństwo
        • jancze Re: temperatura acykl 04.11.04, 10:33
          Też polecam tę metodę, przez dwa lata bła to skuteczna naturalna metoda
          antykoncepcyjna. A jak zechcieliśmy dzidizusia, to od razu wiadomo było kiedy
          się można postarać i może będzie chłopiec (chociaż to już nie jest tak bardzo
          pewne). Temperatura w ciąży podnosi się do około 37 st. A w ogóle mierzyć ją
          trzeba codziennie rano przed wstaniem (pójście do toalety nie jet istotne)
          przez 10 minut. Ja miałam bardzo nieregularne cykle, zwykle krótkie, ale gdy
          się czymś denerwowałam skracały się do 19 dni a raz do 14 dni. Ta metoda na
          prawdę jest bardzo użyteczna. Dobrze jest przy okazji obserwować śluz. Ale
          najlepiej porozmawiać ze specjalistą - biegłym w tych metodach. Można się
          spokojnie tych metod nauczyć. Mąż również.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka