iwona077 08.11.04, 14:49 Praktycznie to będzie 10 tc + 5 dni. Wiem że koło 11/12 tygodnia najlepiej iść na usg, dlatego jutro sie wybieram. Tylko ciekawi mnie czy to usg bedzie normalne czy dopochwowe. Nie wiem czy wejść sama czy z mężem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: usg 11tc? 08.11.04, 15:09 Witaj, Usg będzie dopochwowe, oczywiście ze możesz wejść z mężem jeśli chcesz. pozdrawiam Odpowiedz Link
anek130 Re: usg 11tc? 08.11.04, 15:54 a dlaczego dopochwowe? ja nie maiałm ani razu dopochwowego.Mam co miesiąc robione normalne USG od 5 tc. pozdrawiam Ania 21tc Odpowiedz Link
gnpolec Re: usg 11tc? 08.11.04, 16:23 z czy bez męża zalezy od Ciebie którędy będzie podglądane maleństwo zależy li tylko o fachowości lekarza, jesli nie jest mistrzem usg to zrobi dopochwowo Odpowiedz Link
nerwus4 Re: usg 11tc? 09.11.04, 08:53 przy dopochwowym USG nigdy nie zdecydowałabym sie byż z mężem, no chyba , że by mnie przykrył czymś do pasa (od kolan w gorę). To okropnie upokarzajace badanie i wygląda z boku bleee. (widziałam na praktykach w szpitalu). Odpowiedz Link
katrinka3 Re: usg 11tc? 18.11.04, 16:12 jeśli usg w obecności męża jest bleee to co można powiedzieć na temat porodu w obecności męża ?? bllleeee do kwadratu, a może mąż nie widział Cię od pasa w dół... ale to by przeczytło obecnej ciązy :P Odpowiedz Link
misialski Re: usg 11tc? 22.11.04, 14:28 My nie widzielismy w tym nic upokarzającego. Co prawda ja sie troszke krępowałam, ale lekarz najpierw usadził męża za moją głową na krzesle, przygasił światło aby lepiej widziec i dopiero wtedy włożył mi sonde do pochwy. Mąz bedzie najprawdopodobniej przy monitorze a nie miedzy Twoimi nogami :) A tak w ogóle pierwsze USG to niesamowite przezycie, mąż podczas USG ściskał mnie za rekę i całował po policzku, taki był szczesliwy ze tez dane mu było ogladac maleństwo. Odpowiedz Link
kmyczek Re: usg 11tc? 22.11.04, 17:33 ja tez mialam w 12 tyg usg dopochwowe bo podobno jest dokladniejsze, moj maz byl ze mna i nie bylo zadnego blebleble. Pozatym to nie zyjemy w czasach naszych pra pra babc kiedy to sie robilo przez dziurke od przescieradla. I dlatego nie rozumniem tego poruszenia ta obecnoscia meza przy usg dopochwowym. pozdrawiam Odpowiedz Link