fantazyjny 07.12.04, 16:09 Witam wszystkich! Czy plamienie implantacyjne wystepuje tylko raz czy tez krwawienie moze sie powtorzyc po paru dniach? Czy towarzysza mu bole brzucha? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 07.12.04, 17:16 może,ale to już należy skontaktowac siez lekarzem,bo dłuższe plamienie w ciązy nie jest noramlne Odpowiedz Link
fantazyjny Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 07.12.04, 17:32 W tym rzecz ze ja nie wiem czy to bylo krwawienie implantacyjne za pierwszym ani za drugim razem. Czy takiemu plamieniu towarzysza bole brzucha?? ile takie krwawienie trwa?? Jeszcze raz wiec powtarzam pytanie? czy takie krwawienie moze wystapic dwa razy w odstepie 5dniowym? Odpowiedz Link
marianka.m Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 07.12.04, 21:17 Jestem w 8 tygodniu ciąży. U mnie plamienie implantacyjne w ogóle nie wystąpiło. Zaplamiłam raz, w 7 tygodniu, ale nie miało to nic wspólnego z implantacją (bo już po). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
1paula Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 00:18 Witaj:) w 4 tyg. ciazy (6 tyg. liczac od om) mialam 4 dni poplamiania, lekko, w zasadzie lekko brunatne lub czerwone paseczki w sluzie. W panice pojechalam do szpitala na usg, bo wydawalo mi sie, ze 6 tydz. to juz troche za pozno na implantacje. Lekarka powiedziala, ze ciaza jest malutka (w sensie wczesna) i zarodek nadal sie implantuje. poplamialam kilka dni pod rzad. moze lepiej sprawdzic na usg czy kosmowka sie nie odkleja?? pozdrawiam:)) Odpowiedz Link
mashi Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 00:55 u mnie wystąpiło dwa tyg po poprzedniej miesiączce, czyli pewnie parę dni po zapłodnieniu trwało dwa dni i wyglądało zupełnie jak okres, zresztą myślałam, ze to okres jakiś predwczesny (drugi spodziewany po odstawieniu pigułek, więc mógł być rozregulowany)- zużyłam parę giga-tamponów a tu po dówch dniach stop. zaczęłam więc liczyć natępną miesiączkę od tych dwóch dni biorĄC je za okres, ale czułam się dziwnie. zrobiłam test... i wiadomo. po tych dwóch dniach miałam codziennie (!) przez parę tygodni lekkie plamienie brunatne- nigdy żywą krwią. brałam leki. jeśli krwawisz, idź do lekarza, oczywiście jeśli chcesz podtrzymać ciążę Odpowiedz Link
asia_sopot Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 08:19 u mnie plamienie wystąpiło 2 dni po owulacji, potem 2 dni nic, potem znowu przez kilka dni pod rząd plamienie - ustało dzień przed spodziewaną miesiączką, w 29 dc test pozytywny, brak jakichkolwiek plamień Asia Odpowiedz Link
iwka901 Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 09:03 Witaj , KAŻDE plamienie we wczesnej ciąży należy niezwłocznie konsultować z lekarzem, zwłaszcza, gdy towarzyszą temu bóle brzucha, może to być zagrożenie poronieniem. Odpowiedz Link
lilka_27 Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 09:55 Witajcie. Trochę mnie dziwi to, co mówicie. Ja w ogóle nie mialam krawawienia implantacyjnego. Czy jest ono regułą? Lilka i 11 tyg. fasolka Odpowiedz Link
marianka.m Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 08.12.04, 15:31 No właśnie, u mnie również nie wystąpiło. Zaplamiłam raz w 7 tyg., akurat w dniu zaplanowanej wizyty u ginekologa. USG wykazało, że zarodek jest na miejscu - czyli już dawno zagnieżdżony. Lekarz tłumaczył to zbyt małą wielkością zarodka w stosunku do wielkości maccicy. Profilaktycznie biorę duphaston, mija drugi tydzień zwolnienia. Plamienie się nie powtórzyło, na szczęście, w poniedziałek następne USG. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
mashi nie jest regułą 09.12.04, 11:32 plamienie podczas implantacji jaja nie jest regułą, to raczej rzadkość ale u mnie było bardzo obfite i czerwoną krwią natomiast plamienie, które miałam potem i na które musiałam brać Duphaston, było już nie krwawe tylko takie bardziej brązowe Odpowiedz Link
naneczka1 Re: nie jest regułą 15.12.04, 16:06 a kiedy zrobilas test???po plamieniu zaraz czy przed i skad wiedzialas ze to nie jest okres??? Odpowiedz Link
mashi Re: nie jest regułą 15.12.04, 18:04 ja? to było tak: 16-21 marca okres ok. 1 kwietnia- poczęcie 6 kwietnia- plamienie 20 kwietnia- test pozytywny nie miałam pojecia ze jestem w ciąży i nie bardzo też wiedziałam co to było to plamienie (tak jak pisałam: wyglądało to jak dwudniowy okres) miałam dwie wersje: albo to był okres, i bede liczyć miesiąc od niego, albo to nie był okres i wtedy miesiąc od tamtego (16-21) założyłam, że to jednak okres nie był- i nie myliłam się Odpowiedz Link
terczynka Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 15.12.04, 15:35 Trochę późno nawiązuję do wątku, ale u mnie sytuacja była jeszcze inna. Równiutko tydzień po owulacji, czyli tydzień przed spodziewaną @ miałam brązowe plamienie, które trwało do wystąpienia @. Taka sytuacja miala miejsce dwa razy kiedy realna była ciąża. Natomiast w cyklu, kiedy do ciąży nie mogło dojść na 100% takie plamienie nie wystąpiło. Dodam, że plamieniu towarzyszyły bóle podbrzusza. Zastanawiam się, czy do zapłodnienia doszło i tylko zarodek nie wszczepił się w ściankę macicy? Boję się, że będę miała problem z zajściem w Ciążę. Odpowiedz Link
andzia65 Re: PLAMIENIE IMPLANTACYJNE 16.12.04, 14:31 Chyba dobrze trafilam...U mnie okres sie spoznia juz 10 dni w srode ide na usg, aby w 100% potwierdzic dzidzie a tu jakies plamienie:(( dzisiaj, niewiem moze to okres naprawde niewiem ale jestem dosc wystraszona. to plamienie raz jest raz nie ale dopiero dzisiaj, ale nic mnie tez nie boli.Kurcze niewiedomo czy juz dzidzia jest a ja sie o nie juz tak boje...Czy to jest to??? Odpowiedz Link