Dodaj do ulubionych

OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

05.01.05, 16:31
Okres mam dostać 13.01.,więc jeszcze tydzień.Czy to są objawy:przez 3 dni
miałam bóle pleców,później ból jajników,a jak dotykam sutki to mnie bolą? czy
mogę być w ciąży?proszę o odpowiedzi.To jest mój 6 cykl starań.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • sofi84 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.05, 17:29
      mozliwe. ja mialam objawy na miesiaczke i po dacie terminu @ zniknely:)
      moga to byl objawy ciazy i moze to swiadczyc o tym ze sie np nie wysypiasz
    • ewa1077 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.05, 18:09
      Cześć! Jak pierwszy raz się staraliśmy z mężem o dzidziusia to przed @ miałam
      straszne bóle, w następnym cyklu już nie bolało za to urosły mi piersi tak że
      było widać żyłki i szczególnie powiększyły się brodawki. Ku mojemu
      niezadowoleniu przybyło mi na wadze więcej niż przed @.
    • mola16 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 11:21
      Mnie przed @ zawsze bolały cycki i brzuch ale nigdy plecy. Pierwszy raz zaczęły
      mnie bolec plecy w tym cyklu w którym zaszłam w ciążę.
      • blanka22 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 12:16
        Agnes kochana mamy taki sam termin @ 13.01. mam nadzieję że sie nie pojawi,
        mnie bolą piersi i sutki, podbrzusze i chyba jajniki, plecy mnie nie bolą ale w
        nocy lekko mnie mdliło, tylko sama nie wiem czy na jakieś objawy to nie jest
        zawczesnie. My staramy się już 5 miesiąc. A i jeszcze jakieś 2 dni temu bardzo
        mocno kuło mnie po prawej stronie tak że aż musiałam się zwinąć było tak 2
        razy, tylko tego jestem pewna że nigdy takiego bólu nie miałam bo aż mi się
        gorąco zrobiło.
        • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 13:30
          O qrcze to jestem trzecia - do kompletu :)) z terminem na 13.01. I na dodatek
          też mam tak jak Wy, boli mnie dół brzucha - dodam że nigdy mnie nie boli przed
          @ a dopiero w trakcie. Od kilku dni mam mdłości, ja która nigdy nie jadam
          śniadań od kilku dni pierwszą rzeczą jaką robię po przebudzeniu to zjadam
          śniadanie. Na początku myślałam że to wrzody jakieś albo co a teraz zaczynam
          się zastanawiać że może jednak...??? Staram się nie nakręcać bo u mnie to już
          22 cykl starań i troszkę mam już dość - te koleżamki które zaczynały razem ze
          mną albo już mają odchowane dzieciaczki albo właśnie chodzą z brzusiem a u mnie
          wciąż nic. Ale w końcu musi się przecież udać prawda?
          • blanka22 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 13:40
            Tak kochana musi, musi i jeszcze razz musi sie udać, może te nasze bóle
            przyniosą nam tą upragnioną dzidzię, a jak Ciebie brzuszek przed @ nigdy nie
            bolał to musi być dzidzia nie może być inaczej. Fajnie że sporo nas na ten
            nieszczęsny termmin 13.01. A w którym dniu cyklu jestej i jak długie masz cykle?
            Ja jestem w 19 dc a cykle 26 d
            • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 14:07
              No może ten 13 w końcu będzie szczęsny:)) a nie nieszczęsny. Jestem w 22 dc a
              cykle mam ostatnio 29 dniowe.
              • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 15:28
                Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi.Cieszy mnie,to że jest nas trójka.A poza tym,
                może ta 13 będzie super szczęśliwa.Dzisiaj mnie bardzo jajniki bolały.Mam
                nadzieję,że to dobry znak.Nieraz rano i wieczorem mnie jakby mdli.Mam nadzieję,
                że nam się wreszcie uda.I od dzisiaj konkretnie zaczęły mnie boleć sutki.
                Jestem w 21dc a cykle mam 28 dniowe.Pozdrawiam!!!!!!!!
                • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 15:41
                  Ja to już jakiejś głupawki dostaję w tym miesiącu, siedzę i myślę wciąż o tym
                  samym a robota odłogiem leży. Ale ja nie mogę się zmusić do pracy, wciąż ziewam
                  i co chwila wynajduję jakieś objawy. Ratunkuuuuuuuuuuu, chyba sfiksuję do tego
                  13.
      • swietlik111 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.03.05, 14:55
        Naprawde bolały Cię plecy na początku ciąży? Mnie bolą całe plecy nie tylko na
        dole... Testy są pozytywne, więc powinnam im chyba wierzyć, ale jakoś trudno po
        pół roku starań...
    • maja2 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 18:30
      No to i ja sie dopisuje. Dzis mój 32dc (ale po ostatnim długim 48 dniowym
      cyklu "popigułkowym", to nie wiem kiedy ma wypaśc dzień miesiączki)Od 11 dc
      miałam płodny sluz do 18 dc. W tym czasie atakowalismy jajeczko!!! :-)
      Obliczyłam sobie, że okres powinnam dostac mniej wiecej max-33dc, czyli jutro.
      Od 14dc mam leciutkie bóle podbrzusza, cały czas.Do chwili obecnej!
      Co do innych objawów to: zmieniajacy się ból piersi, a raczej ich nadwrazliwość
      nakpierw.......
      bolało miejsce pod piersikami, później w okolicy pach, następnie od góry,
      wczoraj bolały całe, jakby ktoś mnie w nie uderzył. Dzis wrażliwe stały sie
      brodawki i swędzące całe piersi. Do tego cały czas są cięzkie, ale miękkie-a to
      chyba nie jest dobry objaw:-(
      I ta ochota, o którą pytałam na innym forum na...mięso, jak nigdy dotąd.
      I co o tym myslicie, tak bym chciła...żeby się udało, ale wiem, że to mogą być
      objawy przed @@@@@Pozdrawiam Was
      • blanka22 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.05, 09:50
        Dziś mam 20 dc bola mnie piersi i sutki, po wieczornym przytulanku rano
        zauważyłam u siebie taki kremowo łososiowy śluz, co to może być? Dodam że
        takiego śluzu to ja nigdy nie miałam jedynie przed @ był ale bardzo ciemny
        brazowy i to 1-2 dni przd @ a nie 7. Od dziś zaczął bardzo boleć mnie brzuch.
        Co Wy o tym sądzicie?
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:24
        maja2 daj znać co u Ciebie
    • rybcia.rybcia Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.05, 11:49
      Ja tez czekam tylko ze do 14.01, poki co tylko bol w dole brzucha.
      • majka.majka Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.05, 00:28
        Cześć rybcia.
        Mnie też bolał tylko brzuszek, w dole, jak na @. I nie przyszła i dziś kończę 6
        tyg. Pozdrawiam i powodzenia
    • mimi52 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.05, 12:53
      Witaj, od półtora roku staramy się o dzidzi. Ból piersi odczuwam zawsze przed
      @, lecz tym razem dodatkowo mam objawy dziwnego mrowienia w dole brzucha, oraz
      dziwny smak w ustach. jestem też zmęczona jak nigdy, może to tym razem ..... :o)
      Ja spodziewam się na 14. 01. mam nadzieję ,że się NIE pojawi - Tobie też tego
      życzę !!!
    • tesska Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.05, 21:48
      Witam,
      Chcialabym sie dolaczyc do Waszych "rozwazan na temat" objawow.
      Chcialam Was troche podpytac, czy to moga byc objawy zaciazenia, czy nie - mam
      napiete strasznie piersi i sa bardzo wrazliwe na dotyk, a poza tym temperatura
      rano prawie codziennie od owulacji 37, a w ciagu dnia nawet 37.5, no i bole
      glowy, juz trzeci dzien. A dzsiaj dochodzi do tego pobolewanie lekkie w dole
      brzucha, jestem w 20 dniu cyklu (zazwyczaj mam 26 dniowe),
      To nasze pierwsze starania, wiec jestem troche zielona, ktore sygnaly sa
      prawdziwe, a ktore nie... Zazwyczaj bylo kiepsko z samopoczuciem na 3 dni
      przed, ale najbardziej te piersi mnie zastanawiaja, bo sa inaczej napiete...

Zdaje sobie sprawe, ze troche panikuje, moze za mocno przezywam, ale nic nie
      poradze na to...moj maz emanuje spokojem...wiec ktos musi troche szalec, nie?

Pozdrawiam cieplo i do nastepnego razu.

Tesska
      • majka.majka Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.05, 01:08
        Tesska!
        Poza bolącymi piersiami też tak miałam, dodatkowo często siku już się zaczęło,
        no przypomniało mi się - zgaga cały dzień.
        Pozdrawiam (zaczęłam 7 tc)
        • tesska Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.05, 16:56
          Ale by bylo fajnie, jak u mnie sie tez okaze, ze to wlasnie TO!!!
          Siku tez czesto chodze, ale nie wiem, czy nie przez to, ze pije duzo (kawka z
          mlekiem, soczek, woda....)
          A zgaga mnie sie trafiala i przed staraniami, wiec nie biore pod uwage...A
          zawroty glowy?? Ahh, bede sie odzywac, ale dzieki za ten post dodal mi sil, aby
          zaczeka jeszcze te klka dni do testu.

Pozdrawiam Was oboje
          • blanka22 Re: oczekujące na @ do 13.01 10.01.05, 13:13
            Kochane dziewczyny czekajace na @ do 13 lub 14 stycznia jak tam Wasze objawy są
            czy ich nie ma? Piszcie może się wymienimy odczuciami a może @ nie będzie czego
            serdecznie życzę.
            • ani75 Re: oczekujące na @ do 13.01 10.01.05, 14:29
              Melduję się:)) U mnie jakoś dziwnie, sama nie wiem co myśleć. Brzucho chwilami
              pobolewa tak małpowo, cycki już mnie bolą potwornie a do tego jak mnie dzisiaj
              zemdliło to siedziałam i zastanawiałam się czy już lecić w uściski z sedesem
              czy jeszcze nie - ale to równie dobrze mogą być wrzody. Tak więc głupia już
              jestem całkiem. Byle do środy i wszystko będzie jasne.
              • agnes79 Re: oczekujące na @ do 13.01 10.01.05, 14:33
                A mnie bardzo sutki bolą,i co jakiś czas jajniki.Mam nadzieję,że wreszcie się
                uda!!!!!!!!!!I Wam też tego życzę!!!!
                • blanka22 Re: oczekujące na @ do 13.01 10.01.05, 14:52
                  A u mnie coś dziwnego sama już zgłupiałam wczoraj sobie tak plamnęłam na bardzo
                  bardzo jasny róż i cisza cycki bardzo bolą sutki też nawet jak ich nie dotykam
                  mam wrażenie że aż pieką, brzuch boli ale inaczej niż na @ tak leciutko i
                  bardziej kłują mnie jajniki na zmianę ale dość delikatnie, plecy na dole bolą
                  od wczorajszego ranka tempka pomiar po językiem 37.2. Co Wy yślicie o tym
                  plamieniu bo zazwyczaj to miałam od razu takie ciemno brązowe bardzo bolał
                  brzuch i najdalej za parę godzin była @ a to dopiero 23 dc przy 26d.
                  • pyszczysko objawy ciązy?! 11.01.05, 08:16
                    Witam cieplutko.Ostatnia miesiączka była09.12,zawsze nieregularne.Zrobiłam już
                    dwa testy ciążowe,oba pozytywne:).Moje objawy: przez pare dni po owulacji bolał
                    mnie brzuch(podobno to jajeczko wedruje),w dzień sylwestra doszedł dotkliwy ból
                    piersi,który trwa do dziś,piersi oczywiscie sa powiekszone,mdłosci caly
                    czas,narazie bez wymiotów:),temperatura od 36,9-37,5.Od 06.01 boli mnie
                    głowa,bardzo.Zrobilam sie p[laczliwa,rozdrazniona,szybko sie denerwuje przez co
                    glowa boli jeszcze bardziej.Szybko zasypiam,tylko ze potem sie budze pare razy
                    w nocy-do ubikacji,a dzis np.nie moglam zasnac od 3rano do 5:((. Dzis ide do
                    lekarza.To był drugi cykl staran,od poczatku biore folik-tak zalecil lekarz i
                    jeszcze mi poradzil bym w drugiej czesci cyklu uwazala na siebie tak jakbym
                    byla w ciazy.I moze dlatego te dwie kreski nie wiem?!Dzis sie wyjasni.mam
                    nadzieje.
    • pyszczysko Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.05, 08:44
      Moze to sie przyda.htpp://www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645
      Pozdrawiam.
    • rybcia.rybcia Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.05, 09:02
      No a ja nie wytrzymalam i zrobilam test dzis rano ( @ ma byc 14.01) i nic:-(
      jedna krecha, wiec spodziewam sie ze nici z tego w tym cyklu.
    • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.05, 13:03
      Hej!Ja dostałam @ 4 dni po terminie.Zwykle @ trwa 6 dni tym razem trwała 4 dni
      i krwawienie było bardzo skąpe.Po za tym od kilku dni moje piersi są wrażliwe
      na dotyk i bardzo bolą.Mam zawroty głowy,i wieczorem strasznie zaczyna boleć
      mnie głowa.Przeszkadzają mi zapachy wydobywjące się z kuchni:).Przypuszczam,że
      jestem w ciąży.Na wizytę u gina jeszcze z wcześnie.Chyba zrobię sobie teścik!
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.05, 15:04
        hej, hej Kochane Kobietki. Chciałam do Was dołączyć - też czekam do 13. jak
        narazie bardzo bolą mnie piersi- są takie jakieś obrzmiałe, przez kilka dni
        czułam kłucie w lewym jajniku, a raz nawet był to dość ostry ból - nie obyło
        się bez Nospy - teraz kłucie jest takie delikatne. Czuję też takie delikatne
        bulgotanie w dole brzucha. Czasami chciałbym zasnąć na te dwa dni i obudzić się
        już 13 i sprawdzić czy moja rodzinka wkrótce się powiększy. Już zaczynam
        dostawać kręćka!!Wsłuchuję się w siebie, wypatruję objawów - jakiś koszmar!!A
        najbardziej boję się comiesięcznego rozczarowania :(((. Trzymam kciuki za ten
        nasz - mam nadzieję szczęśliwy 13 i oczywiście za inne terminy także :))).
        Powodzenia dziewczyny - mam nadzieję, że wkrótce spotkamy się na forum
        Wrześniowych mamuś . Serdecznie pozdrawiam. Aneta
        • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.05, 16:03
          Jak myślicie,czy kłucie w piersiach można uznać za objaw ciąży.Oprócz tego mam
          mokre dni,tak jak w dni płodne,to jest dla mnie dziwne tym bardziej,że
          wcześniej tak nie miałam.Mam nadzieję,że ta 13 będzie dla nas szczęśliwa!!
          Jeśli w czwartek nie dostanę @,to w piątek rano robię test.Pozdrawiam!!!!
          • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:01
            Hej dziewczynki.Co słychać u tych oczekujących na 13.01?? Szczególnie agnes79,
            blanka22, ani75??Jakieś wieści, czy jeszcze czekacie. Ja się czuję jakbym
            odliczała ostatnie dni do wyjścia z więzienia - albo będzie to największe
            szczęście, albo ...no cóż - kolejny cykl. dajcie znać dziewczyny co u Was.
            Kiedy planujecie się testować?? Ja mam nadzieję dotrwać do niedzieli - ale to
            tylko nadzieja - pewnie jutro nie wytrzymam.:))Agnes79 - u mnie też zaczęły się
            mokre dni - może to coś znaczy??Trzymam za nas wszystkie kciuki. ZA WSZYSTKIE!!
            Powodzenia i dajcie znać. Pozdrawiam. Aneta.
            • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:09
              Póki co grzecznie sobie czekam. Tylko przeczucia mam jakieś, że znów nic z tego
              nie będzie. Cycki mnie bolą niemiłosiernie i chwilami mnie muli (ale to mogą
              być niestety wrzody). Mokre dni też mam i do tego jeszcze jakąś swędziawkę
              złapałam :(( Pewnie jutro małpiszona dostane i skończą się moje złudzenia,
              jakoś tak czuję.
              • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:15
                A gdzie optymizm>> :):)Wszystko będzie dobrze. Ja trzymam kciuki
                • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:20
                  Wiesz, w 22 cyklu starań o optymizm mi już jakoś ciężko. Ale cóż, byle do jutra.
                  • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:23
                    To przykre, ale kiedyś będzie ten dzień. Zobaczysz :) Głowa do góry
                    • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:29
                      Mnie też jakoś muli,ale nie wiem czy sobie tego nie wmówiłam.A na dodatek to
                      kłuje mnie w piersiach co jakiś czas,a sutki strasznie bolą,jajniki też bolą.
                      Mam nadzieję,że to dobry znak.Pozdrawiam!!!
                      P.S. Testować będę w piątek,jeśli nie dostanę @.
            • blanka22 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:28
              Kochana ja już nie czekam dzis w nocy dostałam @, ale za Ciebie i inne
              oczekujące trzymam mocno kciuki. Ide na USG sprawdzić sobie czy mam owu. Czy
              miałyście kiedyś takie USG? Jak muszę sie do niego przygotować? Po USG chcę też
              zbadać mężulka jestem już taka zła, że muszę zacząć działać bo to już trochę za
              długo trwa.
              • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 15:34
                Szkoda,że ta cholerna @ przyszła.Ja sobie nie robię nadzieji,bo najgorsze jest
                rozczarowanie.jak teraz nie zajdę,to też idę na różne badania.Pozdrawiam!!!
    • poranna-kawa Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 19:39
      Ja też czekam na ten 13-nasty :-)))
      Piersi mnie bolą niemiłosiernie, trochę dół brzucha i bardzo chce mi się
      spać ...
    • blanka75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 19:52
      Witam :-)
      Ja mam termin na 14-nastego :-) Bolą mnie piersi i to bardzo.
      Jajniki jak przed @.
    • tesska Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 21:26
      Witam,
      mnie boli juz strasznie brzucho jak na @, wiec nie mam nadziei, jutro rano to
      jest 25 dzien cyklu, zrobie test wiec sie okaze, juz nie moge dluzej czekac.Cos
      mi mowi, ze za mocno chcialam, zeby sie udalo i stad moje wczesniejsze objawy,
      moze to byla nadinterpretacja.
      Za was trzymam kciuki.
      pa
      Tesska
      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.01.05, 22:34
        Witam ja też mam termin na 13.01 więc z moich obliczeń jest nas pięć, czyli:
        - ani75;
        - agnes;
        - pkaneta;
        - poranna_ kawa;
        - no i ja, czyli ciuforek;
        Koniecznie informujcie o tym jak się wszystko potoczy wkońcu 13 to juz jutro.
        ja narazie objawów nie mam- boli mnie tylko jakos tak dziwnie brzuchol- że sama
        nie wiem czy tona @ czy na dzidzi. Mam już 2 letniego synka. w pierwszej ciaży
        też na początku nie miałam objawów. trzymam za was wszytskie kciuki- nie tylko
        za te z terminem 13.01.
        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 09:17
          Hej hej 13 nastał a u mnie narazie nic :)) Poczekam do niedzieli- o ile
          wytrzymam i nie przyfrunie ta wstrętna @ i się wtedy przetestuję. I jak tam
          inne 13?? Dajcie znać - czekam niecierpliwie. Trzymam kciuki za wszystkie
          oczekujące
          • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 10:05
            U mnie też narazie nic, mam zamiar testować w niedzielę rano lub w poniedziałek-
            bo rano zawsze lepiej wychodzi. Mój synek właśnie demoluje mi dom, wiec musze
            kończyć. napiszcie coś wiecej o sobie. Pa pa. zajrzę jak Gabrys pójdzie spać
            • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 10:24
              Ja mam 31- uff, już lat. Mieszkam w Jeleniej Górze, pracuję w Agencji Banku
              BPH. Mam już jedną córeczkę- Karolinkę, która ma prawie 6 lat i ostatnio coraz
              częściej pyta o rodzeństwo - nie, nie o rodzeństwo :)) O siostrzyczkę. :)Karola
              w roli swojego rodzeństwa widzi maleńką dziewuszkę :)Na chłopczyka po długich
              namysłach odpowiada - "no dobra". O małą fasolkę staram się już od 3 cykli- mam
              nadzieję że ten trzeci to ostatni - czego życzę wszystkim . A jak jest u Was??
              Poznajmy się bliżej
              • werona13 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 12:11
                hej!mam30 lat,6-letniego synka i od 15 cykli staram się o drugą dzidzie.Ten
                cykl trwa już 45 dni, ale dopiero 35dc. okazało się ,Ze mam 24mm.pęcherzyk.Nie
                wytrzymałam i zrobiłam dziś test.Jest druga kreseczka, ale obawiam się,Ze tylko
                ja ją widzę(taaka cieniutka i bladziutka)Także dalej czekam do niedzieli na
                drugi test,aha - strasznie boli mnie jajnik,ten w którym był pęcherzyk,a
                tempka od 5-dni na poziomie 37,1,pozdrowionka
                • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 12:31
                  Ja mam 23 latka i chyba jestem najmłodsza z was. mam jak juz pisałam 2 letniego
                  synka, mieszkam w Jaworze to koło Legnicy. Jestem na urlopie wychowawczym, poza
                  tym studiuję pedagogikę specjaln.a Teraz siedzę jak na drożdżach bo dzis w
                  koncu jest 13.01 i ma być niby@ i co chwila zaglądam do wc sprawdzajac czy
                  przyszła czy nie- a narzaie nie przychodzi i oby tak zostało. Pkaneta a co tam
                  u ciebie bo inne panie z 13 nic nie [piszą. a moze są tak zatroskane, że
                  czekają na test odezwijcie sie razem jest zawsze lepiej sie wspierać i czekać.
                  • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 13:03
                    Witajcie. No dobra, czyli pare słów o mnie. Mam 30lat, sześcioletniego syna o
                    którego też nie było łatwo ale po 10 cyklach udało się. Mieszkam w W-wie,
                    pracuję i strasznie ale to strasznie chcę drugiego dzieciątka. To już mój 22
                    cykl. Na razie @ nie pojawiła się, piersi mnie bolą i wychodzą ze stanika, więc
                    zobaczymy co będzie. Na razie nie testuję, poczekam jeszcze troszkę bo wolę
                    zobaczyć @ niż jedną kreskę.
                  • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 15:56
                    A u mnie obawiam się że ten cykl jest stracony :((((( Przed chwilką zauważyłam
                    na bieliźnie maleńką, krwawą plamkę - jeszcze to nie jest @@ ale boję się że do
                    wieczorka niestety tak będzie. Czyli że chyba zacznę 4 cykl - chyba zamówię
                    sobie teściki owu u Ewy. Ale mój stracony cykl nie zmniejsza mojego
                    zainteresowania tym co u Was. Dajcie znać. Pozdrawiam
    • rybcia.rybcia Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 11:00
      hej to jak ja 14.01 to juz nie moge z Wami czekac:-( a tak sie przywiozalam ze
      od razu 13.01 tutaj przygnalam i czekam na wasze efekty.
      Ja jzu dzis zrobilam tes Pani gin. kazala 27 dc ale jedna krecha wiec trzeba
      zaczac na nowo sie starac.
      Pozdrawiam i czekam na wiesci co u was
      • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 16:31
        Jeszcze nie dostałam @,ale nie wierzę,że mi się uda.Przypałętał się jakiś dół u
        mnie.A tak poza tym to nadal bardzo bolą mnie sutki.Pozdrawiam!!!
        P.S.bardzo bym chciała być w ciąży,tym bardziej,że było by to moje pierwsze
        dziecko.A już to mój 6 cykl starań.
        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 16:37
          Trzymam za Ciebie kciuki Agnes.
        • abneptis Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 16:37
          No co ty GŁOWA i BRZUCH do góry :) Ja w Ciebei wierzę i w fasolkę:)
          pozdrawiam
          • tesska Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 21:10
            Powdzenie dla wszystkich, trzymam kciuki, ja czekam dalej, test mi wyszedl
            negatywnie, wiec do nastepnego miesiaca...papa
            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 10:35
              ja nadal czekam albo na@ albo na Test. @ miała przyjść wczoraj wiec to dopiero
              jeden dzień. Już sie całkowicie pogubiłam. wpisujcie się dziewczyny,,które
              jeszcze majaą jakąś nadzieję lub cos wiedzą. czekam z niecierpliwoscia.
              • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 10:51
                Myslałam że @@ dostałam wczoraj ale jednak nie, dzisiaj jedna plameczka z
                samego rana - teraz też nic. Już sama nie wiem co o tym myśleć. Jestem jednym
                wielkim stresem!! Jak nie dostanę dzisiaj do 16 to jeszcze dzisiaj robię test.
              • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 10:54
                A masz regularne cykle. bo ja nie zwykle wachają się od 30 do 36 wiec wziełam
                średnią czyli 33 i wczoraj nie przyszła @, ale z testem wola zaczekać ale mnie
                bardzo kusi. jedyny pozytywna rezcza jest to, że testu nie mam w domu- musza go
                kupić - bo jak bym miała to już bym go zrobiła. informuj nas co chwila. czemam
                kciuki za ciebie i za inne panie.
                • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 10:56
                  sorrki za błędy teraz je widzę
                • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 10:58
                  Moje cykle trwają między 28-30 dni.Przeważnie 28. Dzisiaj jest 31 dc - wiem że
                  to krótko po terminie, ale już nie mogę psychicznie :))). Pracuję koło apteki
                  i za bardzo kusi mnie wyskok po teścik. Dzięki za kciuki - ja za wszystkie też
                  kciuki trzymam
    • rybcia.rybcia Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 11:19
      NO i mnei dzis z rana obudzila wstretna @ ;-(
    • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 14:26
      Właśnie się przetestowałam- nie wytrzymałam do 16 godziny. I co?? I jedna,
      samotna kreseczka. Tak mi smutno teraz. No, ale trudno. Zostaję narazie tutaj.
      Przedemną czwarty cykl starań, ale najpierw muszę się doczekać na @@@@. Czekam
      na Wasze dobre - mam nadzieję wiadomości. Pozdrawiam
      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 16:01
        przykro mi napisz gdy @@@@@ sie pojawi.
        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 16:02
          Dzięki :) A co u Ciebie??
          • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 17:37
            narazie nic na szczęście zadnej@@@@ cały czas mnie bobolwea brzuchol i sama nie
            wiem co mam myśleć testu nie robię. moze w poniedziałek rano. nie mam go
            jeszcze. a nie wychodzę z domu bo synek i ja jesteśmy przeziębieni wiec moze
            dotrwam do tego poiedziłku no chyba że wredna @@@@@@@@ przyjdzie. A u ciebie
            @@@@ nie przyszła jeszcze. nieraz testy są robione za wcześnie- dopóki nie ma @
            to jest nadzieja.
            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 17:39
              a co u innych pań - piszcie coś !!!!!!!!!!!1
              • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 17:47
                Uff, wreszcie dopchałam się do komputera. U mnie na razie bez zmian, @ niet,
                cycki bolą jak cholera i jakieś takie strasznie wielkie są (albo ja już mam
                urojenia :)) ). Testu nie robię bo wolę poczekać na małpę niż zobaczyć znów tą
                przeklętą jedną kreskę - no chyba że nie pojawi się przez 10 dni, to wtedy
                zrobię. Nawet boję się myśleć że mogło się udać - tak bardzo nie chcę się znów
                rozczarować. Dziewczyny trzymam kciuki, przecież której z nas musi się udać.
                • ol_75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 18:52
                  Witam Was wszystkie gorąco!
                  Dzisiaj pierwszy raz weszłam na forum i prawie ze wzruszeniem czytam Wasze
                  posty. Gdybym tylko wcześniej na to wpadła, byłabym tu już od lipca - od tego
                  czasu staramy się z mężem o dzidziusia. Ja też czekałam na @ w tym tygodniu.
                  Liczenie trochę nieprezyzyjne, bo od pół roku cykl 25 dniowy, a w poprzedim
                  miesiącu 28 (o tym kolejnym rozczarowaniu, o ile większym niz poprzednie, nie
                  muszę Wam chyba mówić :-)). Czekałam na @ od poniedziałku - nic. Dzisiaj jest
                  29 dc i mam już w domu test. Czekam jeszcze do jutra rano. Tak bardzo bym
                  chciała... Objawy podobne jak opisujecie. Bóle podbrzusza, bolące piersi, tyle
                  że jeszcze mnie miałam takich objawów - sutki są niesamowicie wrażliwe, a
                  piersi jakby większe. Przed @ zawsze bolały mnie całe, a teraz wydaje mi się że
                  jest inaczej i oby to nie były tylko pobożne życzenia. A brzuch - sama nie
                  wiem - takie jakieś pobolewania co raz to w innym miejscu i od świąt mam
                  problemy z zaparciami. Wcześniej tez się zdarzało więc nie chcę zbytnio
                  przywiązywać do tego wagi. A ... i ciśnienie mam trochę niższe niż zwykle.
                  Wszystko to może nie znaczyć nic albo tak wiele. Cały czas o tym myślę i co
                  chwilę chodzę do ubikacji i sprawdzam, jak się mają sprawy. Tak się cieszę, że
                  tyle Was tu, na forum. Dołączam się i za inne czekające mocno trzymam kciuki
                  • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 20:30
                    Witam cie Ani pisz koniecznie co u ciebie. my tutaj się wspieramy to bardzo
                    pomaga. trzymam mocno ksiuki
                    • ol_75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 20:59
                      To znowu ja, u mnie sytuacja bez zmian. To ciągłe, mimowolne
                      już, "wsłuchiwanie" w swój organizm już mnie męczy. Pewnie jestem
                      przewrażliwona, czasem się zastanawiam czy nie nadinterpretuję tego co się ze
                      mną dzieję, zwykle aż tak nie zwracałam na siebie uwagi. Nie chcę się znowu
                      rozczarować. Nie zrobię tego testu dzisiaj (miałam go już kilka razy w ręce),
                      bo nie ma to jak mieć jeszcze nadzieję. Jestem bardzo ciekawa co u Was, dogie
                      panie. Napiszcie proszę. Kibicuję Wam z całego serca.
                      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 21:29
                        widzę, że nie mozesz spać zupełnie tak jak ja - jak masz ochotę pogadać to
                        zapraszam na komunikator tlen jestem tam dostepna pod tym samym nikiem czyli
                        ciuforek- gg niestety nie mam bo mi mój męzelek czyścił kompa no i wyczyścił a
                        nie mogę wegrać bo jakieś błędy się pokazują. a on będzie w domu dopiero w
                        poniedziałek . wiec zapraszam na tlen wszystki panie nie mogace spać
                        • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.01.05, 21:50
                          Udało mi sie uruchomić gg wiec jeśli któraś z was ma ochotę pogadać to
                          zapraszam. mój numer to 3514670
                          • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 10:38
                            Ciuforku - nadal nie przyszła do mnie ta wstrętna @@@@ - póki co mam nadzieję.
                            A co u Ciebie??
                      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 10:39
                        Hej hej Ol_75. Co u Ciebie?? Chyba miałaś robić dzisiaj teścik?? daj znać jak
                        efekty. Trzymam za Ciebie kciuki. Odezwij się
                        • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 11:21
                          u mnie też nie przyszła kiedy będziesz ponownie testować Ani odezwij sie
                          • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 11:26
                            no Oil_75 ja rano było mam sie z czego cieszyć. odpisz na formu lu na tlen bo
                            się niescierpliwię.
                            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 11:27
                              pkaneta ciebie takze zapraszam na prywatną pogawendkę na tlen lub gg
                              • agnes79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 11:34
                                Dziewczyny niestety wczoraj przyszła do mnie ta okropna @@@@@@@@@@.Nadal bolą
                                mnie sutki.Staram się o dziecko od lipca.Teraz wyluzuje co będzie to
                                będzie.Czytałam gdzieś,że dziecko wie kiedy ma przyjść,tylko,żeby długo to nie
                                trwało,to czekanie.Zacznę nowy wątek:Jak zajść w ciąże?, może wtedy się uda.
                                Pozdrawiam Was gorąco i życzę Wam fasolek!!!!!!!!!!!
                                • agabilinska2 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.05, 12:43
                                  dziewczyny wiecie co ja tak sobie mysle że nie wrato jet robic te testy przed
                                  spodziewaną @ bo niestety jak wicie różnie to z tym bywa ja juz zdążyłam zrobić
                                  2 testy oczywoiście nic z nich nie było, ale objawów mase i jakoś wierze że
                                  jednak jestem w tej ciąży, za 3 dni wszystko się okaże trzymajcie za mnie
                                  kciuki ja za was mocno trzymam i pozdrawiam....aga
                          • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 12:17
                            Odzywam się, odzywam :)) Na razie cisz małpiszona niet - oby tak dalej, no
                            nie?? Qrcze boję się zatestować.
                            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 12:35
                              hej miałaś setować rano- co stchurzyłaś- teraz nie testu dopiero jutro rano-
                              • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 12:37
                                To ol miała testować nie ja. Ja jestem tchórz i wolę się jeszcze troszkę
                                połudzić, że może jednak się udało :)) A Ty kiedy testujesz??
                      • pkaneta ol_75 odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 13:42
                        Hej Ol
                        Co się z Tobą dzieje?? Odezwij się. Jestem ciekawa co u Ciebie.Bardzo długo się
                        nie odzywasz. A może to znaczy że zafasolkowałaś i przeniosłaś się na inne
                        forum. Jeśli tak, to nie ładnie tak bez pożegnania ;-))). Odezwij się
                        • ol_75 Re: ol_75 odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 18:28
                          Witam i bardzo, bardzo przepraszam, że nie zaglądałam tu tak długo. Ten wieczór
                          przed komputerem w piątek dwa tygodnie temu bardzo wiele dla mnie znaczył i
                          dużo dał a to dzięki Wam, drogie panie. Serdeczne dzięki za wsparcie,
                          szczególnie Ciuforkowi. Jestem wiśnia, że się nie odezwałam. Wybaczcie...
                          UDAŁO SIĘ!!!!!! Jestem w 6 tyg. ciąży. Maleństwo urodzi się we wrześniu (ok
                          23). Jesteśmy ogromnie szczęśliwi.
                          A Wy moje kochane, które czekacie, nie dajcie się podłym nastrojom, trzymam za
                          Was kciuki. Już niedługo!! Dziękuję i jeszcze raz przepraszam. Pozdrawiam
                          • pkaneta Re: ol_75 odezwij się!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 21:09
                            Bardzo, ale to bardzo się cieszę. I z całego serca gratuluję. Dbaj o siebie
                            teraz. I odezwij się czasami. Mocno Was ściskam
          • agula23 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 11:54
            Cześc dziewczyny!!!Chciałabym się dołączy do Waszych rozważań!!!
            Czytam z zaciekawieniem Wasze wypowiedzi.Sama przeżywam ten problem,i oczekuję
            na tą wielką 13.To już mój 6 cykl starań. Normalnie już nie mogę sobie dac rady
            sama ze sobą.Też boli mnie dół brzucha,mam wrażenie czasami jakbym miała takie
            delikatne skurcze.O piersiach już wolę nie pisac - balony.Śluz jest taki
            dziwny,jakby kremowy.No i te niesamowite widoczne żyłki.Korci mnie żeby zrobi
            sobie teścik,ale chyba jeszcze sie wstrzymam. AAA dziewczyny rozmawiałam kiedyś
            z ginekolog,i mówiła,że nie zawsze test wykaże ciąże.Jestem z Wami,Trzymam za
            Was wszystkie KCIUKI,trzymajcie się cieplutko,i bedzie wszystko dobrze.Błagam
            porozmawiajcie ze mną?????????????:)
            • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 12:21
              Agulko. Mam na imię Aneta i to jest mój czwarty cykl starań. Wcześniej nie
              stosowałam żadnych zabezpieczeń i nic. Przez ostatnie trzy miesiące dostawałam
              świra - wsłuchiwałam się w siebie, wyszukiwałam objawów, liczyłam...i ta
              wstrętna @@ zawsze jednak przychodziła. W tym miesiącu postanowiłam troszkę
              wyluzować - nie wiem czy mi się to uda. Im bliżej planowanego mam nadzieję (nie)
              przyjścia @@ coraz bardziej się denerwuję - zaczynam już wyszukiwać sobie
              jakieś tematy zastępcze - w pracy jestem pilna jak nigdy wcześniej ;)). Termin
              ewentualnego testowania wypada mi na 14.02. A na kiedy Tobie??I tak wogóle skąd
              jesteś??czy starasz się o pierwszą dzidzię??Ja mam już 6-cio letnią córeczkę
              która bardzo by chciała już rodzeństwo. Czekam na jakieś info od Ciebie.
              Pozdrawiam gorąco
              • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 12:37
                No czesc Anetko!!!
                Miło mi że napisalas do mnie .Zmienilam login bo sie nie mogalam
                zalogowac,wiesz??
                U mnie to samo staram sie juz 6 raz.
                I nic
                Poza tym cos sie pozmienialo z moim cyklem trwa teraz 43
                I juz odchodze od zmysłoe.Mam dosta @ 13.Ale tak bardzo jej nie chce
                Chcialam dzis zrobic sobie tescik,ale jakos nie mialam odwagi chyba wole
                jeszcze poczekac.A jestem z Chrzanowa i staram sie poraz pierwszy o bobaska.Tak
                bardzo bym już chciala.Równiez pozdrawiam Cie serdecznie.Napisz do mnie coś
                jeszcze.Na wszelki wypadek podaję mój nr.gg:2072241
                • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 12:41
                  Anetko a jakie miałaś w ogóle objawy przy pierwszej ciąży???Kiedy zrobiłaś
                  sobie teścik???
                  • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 13:47
                    O pierwszą ciążę też starałam się około 6 miesięcy i kiedy wreszcie @ nie
                    przyszła ja tak się bałam że test zrobiłam dopiero po dwóch tygodniach od
                    planowej @ a powtórzyłam po kolejnych dwóch. Objawów nie miałam żadnych -
                    oprócz braku @- oczywiście. Nie bolały mnie piersi (dopiero po jakimś czasie
                    żyłki stały się badziej widoczne, brzuch też mnie nie bolał, nudności nie
                    miałam ani jednego dnia. Dlatego przez tak długi czas nie chciałam uwierzyc w
                    swoje szczęście. No, ale po około 6 tc lekarz potwierdził i wtedy byłam juz
                    szczęśliwa. Mam problemy z zajściem w ciążę - moja macica złożyła się na pół -
                    przez pierwszą część ciąży do lekarza chodziłam raz w tygodniu na bolesne
                    prostowanie macicy. Inaczej moja córcia nie miałaby miejsca do rozwoju. No ale
                    pod koniec czwartego miesiąca wreszcie się wyprostowała. Teraz przy każdej
                    wizycie kontrolnej mój lekarz potwierdza, że o ile to możliwe moja macica
                    złożyła się jeszcze bardziej - znowu muszę stosować metody Jańcia Wodnika ;-)
                    Mam nadzieję że w końcu przyniesie to pozytywne rezultaty.
                    Na wszelki wypadek podaję mój numer gadu 3182154- masz ochotę pogadać to pukaj -
                    do godziny 17 jestem cały czas on-line. Jestem w pracy.
                    Narazie pozdrawiam i czekam na następną wiadomość
                    • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 15:06
                      Cześć Dziweczynki i witaj Agula,

Ja dziś taka zlatana jestem w pracy,że dopiero wszystko przeczytałam.
                      @ nadal nie mam a juz 37 dc, ostatni był 36 dni.
                      Ja już bym zrobiła teścik ale mój mężulek uważa że lepiej poczekać i się nie
                      rozczarować. Eh sama nie iwem co robić a już chcialabym wiedzieć
                      Pirsi mnie bolą okropnie, nie wiem czy na @ czy na fasolke.
                      Trzymam kciuki za Wasze starania!!
                      • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 15:28
                        No czesc Madzieńko,głowa do góry ja przeżywam dokładnie to samo.Już od zmysłow
                        odchodze.I aż się boję zrobi teścik.I do tego cykl mi się pokiełbasił.Też mam
                        wszystkie te objawy,prócz mdłości.A może to tylko przysłowiowe urojenia nie
                        wiem.A kiedy masz dosta @ ???Pozdrawiam bardzo serdecznie i pisz co tam u
                        Ciebie.
                        • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 15:41
                          @ miałam mieć wczoraj i nic, w niedzielę miałam tylko malutkie plamienie.
                          Choć ostatnio cykle mi się wydłużzają, ostatni 36 dni, przed ostatni 34 dni,
                          wcześniej 30. może coś z hormonami mi się dzieje. Chba jutro zatestuje jednak
                          bo nie wytrzymam.
                          Trzymam kciuki za Twoje zafasolkowanie
    • mimi52 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.05, 11:40
      Jednym słowem objawy nas mylą. Ja wciąż czuję te różne dolegliwości związane z
      rzekomą wczesną ciążą, tzn zawroty głowy, temp. 37, bolące piersi, ale niestety
      brzuch już coraz bardziej boli i niestety trzeba się pogodzić z najgorszym.
      dziwi mnie tylko, że tydzień temu robiłam test i wyszedł pozytywny !?!?Wczoraj
      zaś negatywny . Ja już nic z tego nie rozumiem.
      Podoba mi się propozycja, abyśmy podyskutowały - jak zajśc w ciążę! Do
      usłyszonka . MIMI
      • swietlik111 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.03.05, 08:49
        ... staram się o dzidziusia od pół roku, już zaczęłam tracić nadzieję...
        czasami miesiączka mi się opóźniała, czułam się dziwnie (no ale jak każdy wie
        przed okresem i na początku ciąży człowiek czuje się podobnie), robiłam testy i
        zawsze były negatywne...
        Teraz możliwe, że stał się cud :) robiłam test w niedzielę i wyszły 2 kreski, w
        poniedziałek powtórzyła i było jeszcze wyraźniej, a wczoraj zrobiłam z innej
        firmy i też niebieska i różowa :) więc zaczynam w to wierzyć. Na lekarza
        jeszcze za wcześnie i się denerwuję...

A objawy... najpierw czułam się jak na okres, tylko brzuch bolał mnie trochę
        inaczej, takie krótkie silne ciągnące skurcze - to mi dało do myślenia, nigdy
        tak nie miałam - teraz te objawy minęły, mam tylko delikatne bezbolesne
        skurcze, a miesiączka miała się pojawić tydzień temu; piersi mam powiększone i
        obolałe, ale nie bardziej niż przed okresem; pozatym bolą mnie plecy
        (dziwne...), mam zawroty głowy i wcześnie jestem już bardzo zmęczona. ALe nie
        mogę w to jeszcze uwierzyć... Boję się że dostanę okres... Nie mam żadnych
        nudności ani nic...

Pozdrawiam Was Gorąco :)*
    • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.05, 16:01
      Witam. Czy powiekszona macica moze byc oznaką ciązy?. Ostania @ mialam 4
      grudnia 2004, @ regularne. Nawrt z zegarkiem w reku. Miesiaczka spozniala mi
      sie juz 14 i postanowilam sie wybrac do ginekologa. On natomiast powiedzial
      zema powiekszona macice ale na cos wiecej to jest jeszcze za wczesnie bo nie
      mam pelnych 6 tygodni. Mam powiekszone troszke piersi i bolace. Czy to jakas
      oznaka? Prosze odpiszcie. Pozdrawiam wszystkie kobietki :-)
      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.05, 16:18
        moim zdaniem jesteś w ciązy. oni tzn. lekarze są bardzo ostrożni - robiłaś test?
        • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.05, 16:36
          Tak robiłam test. Jeden wyszedł gdzie jedna kreseczka byla bardzo widoczna a
          druga ledwo ja bylo widac. Test powtozylam jeszcze raz w tym samym dniu i
          wyszła jedna. Ale skad by mogla byc tak powiekszona macina, jedyneym powodem
          wydaje mi sie ze to tylko moze byc ciaza
          • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.01.05, 17:27
            TEŻ TAK MYSLĘ jak masz ochotę pogadać to zapraszam na gg mój numer to
            • ani75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 07:33
              Powiem tylko tyle: znów się nie udało. Mam już dość.
              • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 08:45
                A mi dziś wyszła jedna gruba a ta druga ledwo widoczna - chyba ze mam
                przewidzenia:) Zrobię powtórkowy test za trzy dni czyli czwartek. A jak u was?
                Bardzo mi przykro Ani_75 - bezie lepiej zobaczysz!!!
                • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 09:02
                  Hej Ciuforku. Powtarzałaś już test??Czy mogę Ci już bardzo pogratulować??
                  Naprawdę bardzo się cieszę że chociaż Tobie się udało. Odezwij się - masz mój
                  nr gadu :)Ani_75 - jedziemy na tym samym wózku. Uda nam się, żobaczysz - i to
                  wkrótce. Pozdrawiam
                • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 15:15
                  ile dni uwazacie ,ze to jest juz "powazne:spoznienie okresu??
                • gosia152 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 16:28
                  też miałam na początku słabą drugą kreske, w dniu spodziewanej miesiączki, a
                  dwa dni później już była gruba:))
    • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 15:27
      Witaj Agulo ;-). Dla mnie bardzo zastanawiające było gdy wogóle sie
      niepojawiła. ponieważ przde tem mogłam z zegarkiem w reku powiedziec kiedy
      przyjdzie @. a tym razem czekalam, czekalam i czekałam az do 14 dnia. Po tym
      dniu podjęlam decyzje ze nalezalo by sprawdzic co jest nie tak. Wykonalam test
      ciążowy lcz jeden wyszedł z II lecz I byla naprawde ledwo widoczna. Udalam sie
      do ginekologa gdzie on powiedzial ze jest to jeszcze za wczesnie poniewaz od
      ostaniej @ nie upłyneło 6 tygodnia a mam powiekszona macice. W tym tygodniu
      wszystko sie wyjasni. Ale jesteśmy :-). Chociaż dla mnie i mojego chłopaka jest
      to naprawdę wielka niespodzianka.
      • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 16:01
        a ja mam 40 dzien cyklu i boje sie strasznie!chyba tego testu nie zrobie:(
    • marica79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 18:04
      Pozdrawiam!
      Moim pierwszym objawem ciąży był białawy śluz, który pojawił się parę dni przed
      spodziewaną miesiączką. Bolały mnie również sutki, a na piersiach pojawiły się
      zielonkawe linie. Brzuch też pobolewał od czasu do czasu.

Trzymam kciuki i odezwij się czy się udało.
    • agutek76 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.05, 21:54
      mnie 3 dni przed miesiaczka zaczely bolec piersi ale tak dziwnie - brodawki
      zrobily sie sterczace, mialam wzdety brzuch, 1 dzien po termnie miesiaczki bylo
      mi slabo i czulam sie dziwnie bardzo i juz wiedzialam ze to to chociaz pierwszy
      raz jestem w ciazy
    • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 11:01
      czy ktorej z Was było tez zimno ,bolały ja miesnie,jak przy grypie ,ogolnie
      takie rozbicie calego organizmu i biały sluz to taki gesty mialyscie??
      • meg801 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 11:48
        Cześć Dziewczyny :)
        Nie wiedziałam, że jest Was tak dużo oczekujących na dzidziusia...cieszę się
        ogromnie, że nie jestem sama:)Dzisiaj mam dostać @...oby nie przyszła. Objawy
        mam bardzopodobne do was wszystkich, bolące sutki, wręcz piekące jak nigdy,
        bóle w brzychu..ale tak miałam przed każdą @..no może trochę ostrzejsze...w
        każdym razie co jakiś czas jestem przy drzwiach wyjściowych żeby pobiec do
        apteki..muszę wytrzymać do jutra.Trzymajcie kciuki..
        Wam życzę też małego bibiego.
        • sylwiawm Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 12:05
          u mnie już w 34 dc bylo widac 2 mm kruszynke. Test robiłam w dniu spodziewanej
          @ i wyszły 2 grube i wyraźne kreski. Testujcie się i piszcie, a ja przesyłam
          wam miliony fuidków ciążowych aby się udało
    • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 14:34
      czy macie rónież podwyzszona temperaturę ciała? Bo ja od dłuższego czasu mam i
      wacha sie w przedziale od 36,9 do 37,4. Pozdrowionak dla wszystkich kobietek.
      • kasiapor Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 14:59
        cześć dziewczyny!!!To chyba było przeznaczeniem żebym tu zerknęła. My z mężem
        staramy sie o dzidzie. Współżylismy kilka razy podczas moich dni płodnych. Po
        tygodniu miałam okropne bóle krzyża, a od kilku dni bola mnie piersi tak jak u
        Was. Acha miałam tez te dziwne bóle jajników, wczesniej tego nie miałam.
        Szaleje tak bardzo ze zrobiłam test ale wyszła jedna krecha :( jednak @ mam
        mieć 24.01 i mam nadzieje że jednak sie nie pojawi.Trzymam kciuki. Jestem
        szczesliwa ze razem mozemy się wspierać. Ja bardzo bym chciała miec juz
        bobaska. to mój pierwszy miesiąc starań. Zalezy mi tak bardzo, gdyz chciałam by
        dozył tego momentu mój teśc który jest teraz powaznie chory ( rak) i wiem ze
        byłoby to dla niego cos cudownego. Piszcie co u Was, pozdrawiam Was goraco.
        Jezeli chcecie pogadac to mój numer gg 3060157
        • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 15:38
          Wreszcie sie dopchałam do komputerka by do was coś sskrobnać- a nie było łatwo.
          U mnie postarem @ nie ma a to już 39 dc - wiec mam nadzieje - brzuchol mnie
          przestał coś pobolewać tylko od czas do czasu cos tak jakby mały ból.- ale to
          juz nic. Jak pisałam wczesniej ta druga krecha ledwo widoczna- powtórzę test w
          czwartek a jak wynik będzie zbliżony do tego co juz robiłam to zrobię betę. Ja
          zawsze jestem do waszej dyspozycji jeśli chodzi o pogawedke ale wieczorkim - bo
          mi synek musi spać twardo jak aniołek. Pozdrawiam wszystki dziewczyny te już
          szcześśliwe i te czekajace jeszcze na szczęście.
          • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 19:49
            Mnie okres spoznia sie 5 dni....czulam sie fatalnie,wiec wczoraj zrobilam
            test.Wynik wyszedl pozytywny, kupilam wiec dzis rano drugi- to samo.....Jestem
            w ciazy..........Jestem na v roku studiow,teoretycznie skoncze je przed
            porodem,chodze z chlopakiem 5 lat,ale nie ukladalo nam sie ostatnio....Nie
            ciesze sie,choc chcialbym...Nie mamy gzdie mieszkac........O rany...
            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 21:15
              bedzie dobrze musisz tylko wierzyc w to dziecko to wielkie szczescie
              • alex1612 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 23:06
                dziewczyny jestem tu pierwszy raz.mam do was pytanie.czy ktoras z was zaszla w
                ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabletek?tabletki antykoncepcyjne
                bralam przez 5 lat.czy jest duze prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?
                czytalam wasze doswiadczenia zwiazane z objawami ciazy i wiekszosc pokrywa mi
                sie z waszymi np:bolace sutki, jajniki, sennosc i zmeczenie.powiedzcie mi jak
                samemu sprawdzic czy ma sie powiekszona macice?jestem w 22dc.@powinnam dostac
                25 stycznia.testu jeszcze nie robilam bo mysle ze to za wczesnie.poczekam z tym
                do przyszlego tygodnia.prosze odpiszcie
                • alex1612 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 17:06
                  dziewczyny jestem tu pierwszy raz.mam do was pytanie.czy ktoras z was zaszla w
                  > ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabletek?tabletki antykoncepcyjne
                  > bralam przez 5 lat.czy jest duze prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?
                  > czytalam wasze doswiadczenia zwiazane z objawami ciazy i wiekszosc pokrywa mi
                  > sie z waszymi np:bolace sutki, jajniki, sennosc i zmeczenie.powiedzcie mi jak
                  > samemu sprawdzic czy ma sie powiekszona macice?jestem w 22dc.@powinnam dostac
                  > 25 stycznia.testu jeszcze nie robilam bo mysle ze to za wczesnie.poczekam z
                  tym
                  >
                  > do przyszlego tygodnia.prosze odpiszcie
            • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 22:11
              ja mam podobnie nie ciesze sie ,a tak bym chciala,niektore kobiety czekaja tak
              dlugo!serce mi peka ,co robic??
          • karolinka14 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 21:46
            Kochane dziewczyny,
            Czytam Wasze opinie od paru dni i wrzeszcie odważyłam się napisać..
            Staram się o dzidzię od paru miesięcy jednak mam wysoką prolaktynę 51, (max 25 )
            i lekarz powiedział że szanse są niewielkie...i powinnam zaczać leczenie -
            przepisał dostinex, jednak muszę czekać do kolejnego @ - powinnam dostać 10
            lutego. Mam jednak dziwne objawy temperatura od tygodnia 37,4, częste oddawnie
            moczu, senność, ból piersi...itp. Kochane napiszcie czy przy takiej prolaktynie
            są szanse - może któraś miała te problemy lub brała dostinex - ja mam zacząć
            niedługo i trochę się boję...
            Trzymam kciuki za Was wszystkie i trzymajcie się cieplutko - czekam na
            liściki....
      • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 16:08
        ja mam caly czas 36,7 i zmeczona strasznie jestem,ale mam nadzieje,ze tym razem
        jeszcze nie:(,lubie dzieci bardzo ale jak mąż nie chce,to myślem,ze na siłe nie
        ma co!!mi sie chce wyc ze smutku!!
        • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 21:44
          Ja jutro mam wizyte u mojego lekarza. Ciekawa jestem co powie hmmmmm..... Ja
          myślę że bedzie to mój najszczesliwszy dzień ale jesli nie to poczekam moze
          nadejdzie inny ;-). Podziele sie z wami ta wiadomościa.
    • agaka79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 19:26
      Cześć Dziewczyny,
      ja miałam dostac @ 14.01 i nic :))) równiez żadnych objawów. Podświadomie
      czułam, ze jestem w ciazy i wczoraj zrobiłam test... w momencie dwie
      kreski:))))). Byłam od razu u lekarz (musialam wiedziec, czy jestem na pewno ze
      względu na prace), Powiedział, ze prawdopodobnie tak, ale na 100% nie może
      powiedzieć, za wczesnie (4 tc). Jestem bardzo szczęśliwa i zyczę aby równiez
      Wam sie powiodlo.
      Pozdrawiam
      Agnieszka

ps. Chętnie porozmawiam na gg z tymi, którym się udalo i nie tylko mój nr
      6989168
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka