Dodaj do ulubionych

OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 22:19
      aisza24 ja mam tak samo,wyc mi sie chce,zamiast sie cieszyc,to ja placze1jestem
      zalamana jesli chodzi o dzien dzisiejszy ,kiedy robilas test??odpisz
      • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 13:22
        Pierwszy test zrobilam w poniedziale, wczoraj(wtorek)drugi.....koleza nka mnie
        namawia,zebym poszla juz do lekarza,,,,tylko sie boje na
        razie....Powodzenia,dam znac po wizycie..
    • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.01.05, 22:26
      aisza ja mam tak jak ty ,nie ciesze sie a powinnam!serce mi peka!a dwie kreski
      to zawsze oznacza ciaze???
      • kasiapor Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 10:05
        Hejka. Ja już sama nie wiem co ze mna jest. Powiedzcie mi kiedy tak na prwdę
        mogę zrobic test i będzie on wiarygodny? Mnie zawsze przed okresem bolały
        piersi, ale nie tak mocno. Po drugie ten ból pojawiał się jakies dwa dni przed,
        a nie ponad tydzień. Muszę cierpliwie czekać do 24.01, ale kazdy nowy objaw w
        moim organizmie powoduję jedną myśl - ciąża :)Piersi mam jakies takie
        opuchnięte. Często bolą mnie jajniki i mam jakby zgagę po zjedzeniu obiadka,
        tez tak miałyście/ macie?
        Agula01 zobaczysz ułozy ci sie życie, ciesz się z dziecka, bo inne w ogóle nie
        moga się radowoać ,bo nie będa mogły go nigdy mieć. Trzymaj się.Jak chcesz
        pogdać, to wpadnij do mnie na GG 3060157.
        Pozdrawiam.
        • agaka1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 12:32
          hej ...
          Ja jestem strasznie niecierpliwa i z reguly robie test kiedy czuje ze moge byc
          w ciazy ...:) Juz bylo tego troche ... :) Przed @ najlepiej robic rano,
          najbardziej prawdopodobny ... Ale u Ciebie jest jeszcze troche czasu do @ a
          testy z reguly wykazuja ciaze 7 dni po zaplodnieniu wiec jesli zrobisz za
          wczesnie moze Ci wyjsc negatyw ... Ale te jajniki sa podejrzane ;) Ja jestem
          takiego zdania ze wole wiedziec wczesniej ... najwyzej jak wyjdzie jedna kreska
          to bedzie lekkie rozaczarowanie ... a co jak wyjda dwie??? Lepiej zadbac o
          siebie juz od samego poczatku ... :))) Pozdrowka
          • agaka1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 12:34
            kurcze, cos sie pomieszalo bo to miala byc odpowiedz dla kasiapor ... :))))
            W kazdym razie tak to potraktujcie ... :) Jestem cos z lekka zakrecona ... ;)
            • agaka1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 12:38
              zakrecenie osiaga zenit ... ;))) Chyba naprawde cos ze mna nie tak ;) Mialam
              inaczej ustawiony widok wiadomosci stad te watpliwosci komu w koncu
              odpowiadalam ... :))))
        • ankabj Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 10:27
          Witam wszystkie przyszłe mamusie!
          Jestem pierwszy raz na takim forum i bardzo mi się tu podoba.
          Podejrzewam, że moge być w ciąży, ale objawy mam takie same jak przed @, tylko
          jestem bardziej senna i zmęczona, no i bolą mnie plecy. Czy objawy wczesnej
          ciąży są zawsze podobne do objawów zbliżającej się @? Czekam na @ do niedzieli,
          chociaż zwykle mam nieregularne @. Nie zależało mi na tym, żeby być w ciąży
          dopóki nie zaczełam podejrzewać, że jestem. A teraz bardzo mi zależy. Jeżeli
          teraz nie wyjdzie, to zaczynam starania :)
          Pozdrawiam wszystkie kobietki czekające na dzidziusia.
      • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 13:27
        chyba tak.....test to ponad 99%pewnosci.Bedzie dobrze,pisz co u Ciebie.Jakos to
        zniesiemy:)
    • mamaszyma Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 11:57
      Ja mam dzisiaj 37dc, ale mam raczej nieregularne bo karmie piersią. Boli mnie w
      dole brzucha, pare dni temy bardzo mocno zakłuło mnie w okolicach jajnika. I
      widzę, że wiele objawów sobie wmawiam. Doszukuje sie na siłe bo bardzo chce,
      chociaz byłaby to nispodzianka (nie staramy się o drugie dziecko) to byłaby to
      piekna niespodzianka....
    • agaka1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 12:14
      Czesc Dziewczyny!
      Przypadkowo trafilam dzisiaj na Wasze forum i bardzo sie z tego ciesze ... :)).
      Jestem w 29dc (regularny 28), od kilku dni piersi bolą mnie niemiłosiernie
      (brodawki sa na maksa powiekszone i bolace), kręgosłup boli bardzo ;) (równie
      dobrze moga bolec od siedzenia przy kompie w pracy), brzuch tez, ale jakos
      dziwnie: nie wiem czy to jajniki, bo świetnie znam ten bol, @? nie wiem bo to
      tez nie to ... Wczoraj mialam dostac i zrobilam test - wyszly ... 2 kreski ...
      Moj maz oszalal, zwlaszcza ze nie wiedzac nic wczesniej powiedzial mi o ciazy u
      naszych znajomych :) ... a ja jestem sceptyczna :( Juz troche przezylam
      rozczarowan i chce powtorzyc test za tydzien ... o ile wczesniej nie bedzie @.
      Nie wiem czy to moze ciaza ... choc rownie dobrze moze to byc @.
      Aha, no i ostatnio nie moge sie zwlec z lozka ... cagle bym spala ... ale to
      rownie dobrze moze byc pogoda ...
      Pozdrawiam serdecznie
    • pkaneta Suwaczek 19.01.05, 12:51
      Dziewczynki ja wiem że to niekoniecznie jest na temat ale bardzo bym chciała
      zrobić sobie taki suwaczek jaki mają niektóre z Was. Nie wiem jak się do tego
      zabrać - pomóżcie, dobrze??
    • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 13:32
      mnie tez bola sutki,gdy ich dotkne,zwlaszcza jeden. Bola mnie plecy i dzis
      nogi....
    • kikania Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 14:17
      ;-( u mnie dziś się pojawiła @.
      • idzi1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 18:51
        czesc dziewczyny!mialam dostac @ 13,bolą mnie strasznie sutki i cale
        piersi,oraz jajniki.Nie moglam juz wytrzymac i zrobilam sobie dzisiaj
        test,niestety nie z porannego siusiu.Ciąży brak!!!,czy to mozliwe ze jestem w
        ciąży mimo negatywnego wyniku?
        • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 21:47
          ja mialam tak samo,jeden nie wyszedl ,a nasteony dwie kreski
          • idzi1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 22:04
            łudze sie ze to bedzie ciąża a nie @.Juz 2 razy mialam podobne objawy,myślalam
            że to ciąża,a tu nagle@@@,ale w poprzednich przypadkach nie bolały mnie tak
            sutki
            • agula01 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.01.05, 22:12
              powtorz test,ale kup z innej firmy!!!koniecznie!!
              • meg801 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 09:30
                Dziewczyny...czy jak juz jest ta @...to i tak moge byc w ciazy?? Jest to dla
                mnie malo prawdopodobne no bo jak?? Ale slyszalam o takich
                przypadakach..zdarzylo sie ktorejs z Was? Oszaleje zaraz...Ja chce bibiego...:(
                • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 09:33
                  Jasne że możesz być w ciąży mając @@@. Znam kilka takich przypadków wśród moich
                  znajomych. Najlepiej po @@ zrób test lub idź do lekarza. Pozdrawiam
                  • meg801 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 14:49
                    Dzieki pkaneta....jest jakas nadzieja:)) kurzce ja juz tak bardzo bym chciala
                    ze sobie wmawiam na sile:) Nie wiedzialam ze zajscie w ciaze momentami graniczy
                    z cudem...zawsze sie mowilo rach ciach i dzidzia bedzie a teraz jak sie chce to
                    trzeba sie mocno nastarac:) pozdrawiam buzka
                • agaka1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 09:44
                  hej ... jasne ze mozesz byc w ciazy ... :))) Moja przyjaciolka tak miala i
                  urodzila 10.01. slicznego synka :) Wg @ ustalili jej termin na 14.02.!!! a
                  pozniej zmienili na 06.01. bo maly byl juz tak duzy :) Musiala wiec juz byc w
                  ciazy dobry miesiac i miala normalna @ ... Powodzenia :)
                  • idzi1 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 10:14
                    no i jest @!!!!nie bedzie teraz dzidzi,trzeba próbowac dalej.Trzymam kciuki za
                    was dziewczyny!!
    • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 12:32
      Ciuforku co u Ciebie?? Coś raczej ostatnio mało jesteś tutaj widoczna. W
      czwartek miałaś się ponownie testować?? Czy już coś wiesz??Daj znać, odezwij
      się. Pozdrawiam
      • alex1612 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 17:07
        dziewczyny jestem tu pierwszy raz.mam do was pytanie.czy ktoras z was zaszla w
        > ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabletek?tabletki antykoncepcyjne
        > bralam przez 5 lat.czy jest duze prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?
        > czytalam wasze doswiadczenia zwiazane z objawami ciazy i wiekszosc pokrywa mi
        > sie z waszymi np:bolace sutki, jajniki, sennosc i zmeczenie.powiedzcie mi jak
        > samemu sprawdzic czy ma sie powiekszona macice?jestem w 22dc.@powinnam dostac
        > 25 stycznia.testu jeszcze nie robilam bo mysle ze to za wczesnie.poczekam z
        tym
        >
        > do przyszlego tygodnia.prosze odpiszcie mi
    • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 17:54
      Chyba zadna z Was nie przezywa tego co ja....Po dwoch pozytywnych wynikach
      testu poszlam do dzis do lekarza. Badal mnie,stweirdzil,ze na macicy nie mam
      zadnych oznak ciazy,choc podejrzewam ciaze 3 tygodniowa,ktorą on powinien juz
      wyczuc. Zrobil mi USG i znow nic na macicy,powiedzial ze mam bardzo gruba błone
      śluzowa,co nie zdarza sie przed miesiaczka(czyli nie dostane okresu),
      ale..........zauwazyl cos co przypomina ciaze w jajowadzie. Oznacza to,że moge
      byc w ciąży pozamacicznej................Po wiedzial takze,ze moge byc w bardzo
      wczesnej ciazy(mniej niz 2 tygodnie) i moja komorka jeszcze nie przedostala sie
      do macicy,,,,,ale ja od 3 tygodni nie spalam z moim chlopakiem....Jutro ide na
      badanie krwi,ktore okresli,czy jestem w ciazy czy nie..Pozostaje tylko
      nadzieja,ze jesli jestem,to komorka nie zagniezdzi sie na stale w tym
      jajowodzie.
      Jestem zalamana........mozliwe ze jestem w ciazy pierwszy raz w zyciu i jest to
      ciaza pozamaciczna...
      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 21:11
        droga pkaneta i inne formułowiczki. podczytowuję was pokryjomu i nic nie chce
        mi sie pisać. bo stwierdziłam, że ejak zdecydują sie cos skrobnąć do zwariuję.
        Pierwszy test jak zapewnie wiecie II krechy jedna słaba. w czwaretek nie
        testowałam bo nie wytrzymałam i test zrobiłam w środę i nic wyszła jedna
        samotna krecha i jestem ....... Teraz obiecałam sobie ze zatestuje w okolicy
        niedzieli. bety nie mam jak zrobić bo obdzwoniłam wszystkie laboratoria w mojej
        dziurze i w zadnym nie robią, albo pytaja się co to jest. jak teraz mi wyjdzie
        wynki negatywny to przejdę sie do moje gin. @@@ ciągle nie ma . dziś to już 7
        dni po terminie @@@. tak jak pisałam to juz nie wytrzymuję nerwowo. pozdrawiam
        was kochane gorąco.
        • sylwia30 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 11:51
          Cześć Ciuforku!!
          Trzymam za Ciebie cały czas kciuki,to że wyszedł Ci jeden test negatywnie to
          się nie przejmuj ja pierw zrobiłam sobie w laboratorium z krwi w36d a normalnie
          mam co28 i wyszedł negatywnie .poszłam więc do lekarza i ten powiedział że jest
          za wcześnie żebym przyszła za 2tyg. jak nie będzie@@to mi da na wywołanie,ale
          nie wytrzymałam i w 41dniu zrobiłam sama w domku popołudniu test i wyszedł
          pozytywnie momentalnie 2 krechy.Jak poszłam do gina to byłam w 7tyg,
          ciąży.Ateraz muszę się pochwalić jestem już na finiszu,zaczął mi się 40tyg.i
          mam cholernego stracha czy wszystko będzie ok.Trzymam za was wszystkie kciuki!i
          nie podawajcie się i nie panikujcie bo czasami te wszystkie testy to okant
          d............Pa!!!!!!!!!!!!!!!
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 14:16
        Aisza kochanie - bardzo mi przykro. Mam nadzieję że raczej to faktycznie jest
        wędrująca fasolka i że wkrótce dotrze do Twojego brzuszka. Trzymam kciuki za
        Ciebie. Uważaj na siebie i daj znać jak już coś będziesz wiedziała. Musi być
        wszystko dobrze - trzymam kciuki
        • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 13:09
          Dzis bylam u innego lekarza,bo juz nie wytrzymalam tego
          stresu,nerwów,niepewnosci.Zrobi l mi USG przezpochwowe i dziewczyny....widzialam
          5 mm zarodek w macicy!!!!!!!!!!Znaczy jest wszystko dobrze,zarodek na miejscu,a
          nie poza macica jak nastraszyl mnie tamten lekarz.O rany!Ciesze sie strasznie,
          teraz tylko rozmowa czeka mnie z rodzicami :(
          • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 13:28
            Strasznie się cieszę!!!!I z całego serca Ci gratuluję!!Dbaj teraz o siebie i
            swoją maleńką fasoleczkę. A o rodziców się nie martw - przeważnie jak się
            dowiadują że wnuczątko w drodze to dostają świrka z radości - oczywiście po
            pierwszym szoku ;). P.S. a nie mówiłam że będzie wszystko wporządku??
            • aisza24 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.05, 10:39
              Dzieki. Niestety przede mna ostatnia sesja na studiach a potem jeszcze pisanie
              pracy i obrona.Duzo stresu,ale bedzie dobrze!!!POZDRAWIAM
    • agaw77 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 21:33

Hej Agnes79 !- co u Ciebie? Jak starania?Mam nadzieję, że już niedługo
      zostaniesz szczęśliwą mamusią!
    • andzia3005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.05, 23:05
      dziewczyny czy to objawy ciązy?
      To mój 31dc a zawsze mam 28
      Od jakiegoś tygodnia boli mnie brzuch a nieraz nawet tak troszke dziwnie
      Wogóle się jakoś dziwnie czuje
      Okres jeszcze nigdy mi sie nie spóżniał!
      No ale piersi mnie nie bolą.
      Dzisiaj się troszke zle czułam
      Ale rano zadnych nudności!
      Co o tym myślicie????????
      • mamaszyma Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 09:37
        Jak bym sie uparła to mam kilka objawów ciążowych, ale wszystkie mozna jakos
        inaczej wytłyumaczyć. Jestem senne, ale w nocy kilka razy wstaje do synka, więc
        może dlatego, jestem głodna, ale przed okresem tez tak mam, mdliło mnie w nocy,
        ale jadłam naleśniki z serem w barze i chyba ten ser był jakis nie bardzo...,
        brzuch mnie boli jak na @, i jem ciasteczka w czekoladzie. Od dwóch dni boli
        mnie głowa i mam, jak by to dobrze opisać, delikatny katar z odrobina krwi, a
        gdzieś wyczytałam, że to jest objaw ciąży. No ale to może ze zmeczwenia.
        Wmawiam sobie, że to jednak objawy ciąży, ale dopiero w poniedziałek pójdę na
        badanie krwi. Co jest lepij znadać HCG czy Beta HCG?
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 14:18
        Andziu stawiam na to że już zamieszkała u Ciebie maleńka fasoleczka - nie
        myślałąś o tym żeby zrobić sobie test?? Szybko dowiedziałabyś się co i jak.
        Mnie w ciąży piersi eż nie bolały i nudności nie miałam ani razu - a teraz mam
        6- letnią córcię.Daj znać jaki efekt. Pozdrawiam
        • andzia3005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.05, 12:46
          dzięki za odpowiedz!!!!!
          I gratulacje!
          Ja jakoś się dziwnie czuję.
          Okresu jeszcze nie dostałam
          Temp. cały czas 37.5
          Trochę plecy mnie bolą ale przecież to się da wytłumaczyć!
          Mam jakieś takie napady głodu,nawet w nocy
          Acha no i nie mogę w nocy spać
          Test-wiesz co chyba boję sie go zrobić
          Przymierzam sie do niego w przyszłym tygodniu i na pewno dam znać co i jak!!!!!
          Pozdrowionka!!!
        • ankabj Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.05, 21:13
          Witam!
          Mam pytanie, czy test zrobiony przed @ jest wiarygdny???
          Zrobiłam niedawno test i wynik był negatywny, no i nie wiem czy mam się jeszcze
          łudzić. Mam nieregularne @. Ostatnio czułam sie bardzo zmęczona, senna, bolaly
          mnie plecy, piersi, miałam dziwne zawroty glowy i mdłosci. Brzuch boli mnie jak
          na @. Wiem, że powinnam poczekac jeszcze pare dni, ale nie wytrzymałam i
          zrobiłam test, czy jego wynik jest wiarygodny?
          • mamaszyma Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 09:40
            Zrobiłam wczoraj test i wyszedł...... pozytywny. Dzisiaj rano zrobiłam sobie
            Betę, będę miała wyniki jutro. A w zeszłym tygodniu robiłam test i wyszedł
            negatywny. Więc ankabj poczekaj jeszcze pare dni i powtórz test. Przez cały
            weekend miałam zawroty głowy i mdłości i to mnie upweniło o tym, że zaciążyłam.
            Mąż nic nie wie, bo nie wiem jak go poinformować. cos pewnie podejrzewa, ale
            nie wie nic na pewno.
            • ankabj Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 12:22
              Trzymam kciuki za wyniki badań:)
              Poczekam z drugim testem do niedzieli, dzięki za rady.
    • kasia968 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 20:32
      cześć.czytając wasze spostrzeżenia,muszę powiedzieć tak, miałam dostać 17-go i
      nic staramy się od 6-ciu miesiecy,mój mąż stwierdził,że to przyjdzie samo,ale
      ostatnio dziwnie sie czuję wieczorem jest mi źle i boli mnie brzuch, a jak
      przeczytałam o temp. yo zaraz sobie zmierzyłam i zobaczyłam 37,2.Jutro kupię
      sobie test.powodzenia
      • kasiapor Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.05, 09:37
        Dziewczyny testowałam i wyszły mi dwie krechy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mój
        kochany mąz ma dzis urodziny, ale będzie niespodzianka dla niego. Pozdrawiam
        wszystkie starające się.
        • andzia3005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.05, 10:28
          gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          A umnie nic
          Zrobiłam wczoraj test i wyszla jedna krech a dzisiaj dostałam @
          Powodzonka dla wszystkich starajacych się!
          papa
        • agaw77 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.05, 11:08
          Gratulacje! Zawsze musi się wszystko dobrze ułożyć. Ja zmagam się jeszcze z
          czekaniem i bólem pleców. Ciekawe co z tego będzie.
        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.05, 11:10
          Gratuluję z całego serca Kasiu. Masz wspaniały prezent dla męża. Dbaj teraz o
          siebie i maleństwo. i odzywaj się czasami co u Was. Gorąco pozdrawiam
    • ostrzynka JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 08:27
      Wczoraj był 35 dzień cyklu, czyli 3 dni po spodziewanym terminie @. Mój mąż
      kupił mi test i nie czekając do rana jeszcze tego wieczora okazało się, że są
      dwie krechy! A co do objawów to: jakieś dwa dni po "przytulaniu" i owulacji
      zakłuło mnie nad ranem z prawej strony podbrzusza. Potem wydawało mi się, że
      piersi mam powiększone, ale to był raczej efekt zmęczenia mięśni po aerobiku. :-
      ) Tak naprawdę to dopiero od pięciu dni co jakiś czas w ciągu dnia (i w nocy)
      pobolewał mnie brzuch jak na @ (ale "tak trochę inaczej") i dopiero teraz
      piersi są trochę nabrzmiałe...
      • pkaneta Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 09:01
        Bardzo serdecznie Ci gratuluję - chciałabym się zarazić ;) Wyślij troszkę
        fluidków. Dbaj o siebie i daj znać czasami co u Ciebie
        • ciuforek Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 11:58
          A więc kochane. u mnie @@@ się jednak pojawiła w 44 dniu cyklu. i jestem
          delikatnie mówiąc w.....ona. i bardzo rozczarowana. wiec zaczynam się starać od
          lutego. kto stara sie ze mną .ja wpisuję się jako [pierwsza. dopisujcie się .
          1. ciuforek
          2?
          3?
          • pkaneta Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 12:38
            ciuforek napisała:

> A więc kochane. u mnie @@@ się jednak pojawiła w 44 dniu cyklu. i jestem
            > delikatnie mówiąc w.....ona. i bardzo rozczarowana. wiec zaczynam się starać
            od
            >
            > lutego. kto stara sie ze mną .ja wpisuję się jako [pierwsza. dopisujcie się .

Witaj Ciuforku - Bardzo mi przykro - ale przed nami następny miesiąc - głowa do
            góry - oczywiście dopisuję się - teraz staram się z testami od Ewy. Pozdrawiam
            > 1. ciuforek
            > 2. pkaneta
            > 3?
            • meg801 Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 15:59
              pkaneta napisała:

> ciuforek napisała:
              >
              > > A więc kochane. u mnie @@@ się jednak pojawiła w 44 dniu cyklu. i jestem
              > > delikatnie mówiąc w.....ona. i bardzo rozczarowana. wiec zaczynam się sta
              > rać
              > od
              > >
              > > lutego. kto stara sie ze mną .ja wpisuję się jako [pierwsza. dopisujcie s
              > ię .
              >
              > Witaj Ciuforku - Bardzo mi przykro - ale przed nami następny miesiąc - głowa
              do
              >
              > góry - oczywiście dopisuję się - teraz staram się z testami od Ewy. Pozdrawiam
              > > 1. ciuforek
              > > 2. pkaneta
              > > 3 meg 801

No tak druga już nie mogę być:))) W każdym razie tyrzymam kciuki za naszą
              trójkę:) Trochę mi będzie trudno bo mam na głowie teraz przeprowadzkę a w
              dodatku muszę w przyszłym tygodniu oddać 50 stron pracy magisterksiej:(((
              Pozdrawiam papa
              >
              >
          • meg801 Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 15:57
            ciforku ja jestem druga...mi tez sie nie udalo w styczniu. Trzymam za nas
            kciuki..
            • szymma Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 17:08
              Cześć Wszystkim,
              Na początku gratuluję wszystkim świeżo zaciążonym - to musi być extra uczucie
              zobaczyć II krechy na teście!!!!!!

Ja mam dziś 23 dc. i wielką nadzieję, że się udało, chociaż konkretnych
              objawów brak. Zawsze po owu. bolały piersi a teraz NIC. Natomiast w zamian- po
              owu. pobolewał mnie delikatnie brzuch jak na @@- przez jakieś 3 dni, teraz
              czasem coś zakłuje i to wszystko. Nie wiem co mam o tym myśleć....ewentualne
              testowanie będzie ok.4 lutego. Pozdrawiam!!!
              • pkaneta Re: JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 10:41
                Kochane dziewczynki - Ciuforku i Meg, oraz wszystkie inne starające się. Przed
                nami wekend - mam nadzieję że będzie on owocny - życzę tego wszystkim. Ja w tym
                miesiącu rozpoczęłam starania z testami od Ewci - wczoraj był pierwszy dzień
                testowy - wyszła jedna gruba krecha i druga słaba - testowa. Mam nadzieję, że
                dzisiaj doczekam się dwóch pięknych i grubych kreseczek i przytulanko oprócz
                niewątpliwej przyjemności :-)) przyniesie mi też za dwa tygodnie upragnioną
                wiadomość - czego Wam i sobie z całego serca życzę. Napiszcie jakie macie plany
                na wekend. Troszkę tu u Nas ucichło ostatnio!! Mam nadzieję że nie wynika to z
                jakichś przeziębień czy - broń Boże, z nadwątlonych nadzieji. ODZYWAJCIE SIĘ
                DZIEWCZYNKI!!!
    • fufcia26 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.05, 16:35
      agnes witam cie, mnie tez wszystko bolalo,podbrzuszze, jajniki mnie kluly,nawet
      krzyze, ale teraz wszystko ustalo zostaly tylko nadwrazilwe sutki,mam juz 28 dc
      a zeszly popigolkowy mialam 32 dni wiec regularny jeszcze,sama jestem ceiekawa
      co bedzie,staram sie dopiero 2 cykl,heh gdyby tak mogl ktos nam powiedziac ze
      jestesmy lub nie w ciazy a nie takie okropnec czekanie hihihihi,pozdrawiam
      gg7778334
    • agniesia11111 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 21:37
      Cześć dziewczyny. Mam już 30-tkę na karku i chyba podjeliśmy decyzję, że
      będziemy z mężem w ciaży. Postanowiłam więc troszkę o tym z kimś pogadać ale to
      co przeczytałam na forum jest strasznie frustrujace. Dajcie sobie trochę luzu.
      Czytając wasze newsy miałam łzy w oczach - czekałam razem z Wami na 13-tego !!!
      i razem z Wami byłam wk...ona . Chyba niektóre z Was wpadły w pułapkę.
      • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.01.05, 22:21
        Ol_75 gratuluję. jak chcesz pogadac prywatnie to znasz moj gg/. pkanetko to
        samo dotyczy ciebie zapraszam. Piszcie cos kochane. ja postanowiłam w tym
        miesiacu dac na wstrzymanie, po poprzednim rozczarowaniu.... no ale moze jakos
        to bedzie. pa patki
    • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 12:10
      Od ok.3tyg.bardzo bolą mnie piesi,mam zaparcia z czym wcześniej nie miałam
      kłopotów.Od 2tyg.po wszystkim co zjem jest mi niedobrze.Wieczorem zaczyna
      mnie bardzo boleć głowa.Moja @ przyszła z 4 dniowym opóźnieniem i trwała
      tylko trzy dni i krwawienie było bardzo skąpe.Zrobiłam sobie niedawno
      teścik"Bobo test"i wyszła jedna kreseczka.Już niewiem co mam robić.Czy
      wierzyć w wynik testu??
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 12:55
        A może na wszelki wypadek zbadaj sobie betę??Wtedy będziesz miała pewność albo
        w jedną albo w drugą stronę. Ze swojego doświadczenia wiem, że jak ktoś bardzo
        czegoś pragnie to potrafi wynależć w sobie miliony objawów- ja tak miałam. Mam
        nadzieję, że u Ciebie objawy świadczą o maleńkiej fasolce - czego z całego
        serca Ci życzę. Daj znać co u Ciebie. Pozdrawiam
        • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 13:27
          Jak to jest z tym testem??Robi się go u gin.??Testu sikanego już chyba nie
          zrobię,bo jestem później załamana.To już 3 cykl i mamy nadzieję,że w końcu się
          udało.Dziękuję.Jak będę coś już wiedzieć to dam znać.
          • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 19:24
            Te badania robi się w laboratorium - tylko z tego co słyszałam niw w każdym.
            Ja Sstaram się już czwarty miesiąc - wiem co czujesz. czekam na wiadomość i
            pozdrawiam
            • gocha22v Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 21:58
              cześć!!! jestem nowicjuszką na forum, ale po przeczytaniu Waszych wypowiedzi zrobiło mi się cieplej na sercu, że tyle dziewczyn ma takie problemy z zajściem w ciążę. Niestety nie jestem nowicjuszką jeśli chodzi o dzieci-mam synka. Rok temu podjęliśmy z mężem decyzję, że zaczniemy się starać o towarzysza dla Miśka od wakacji. No i przez pół roku nic-a przy drugim dziecku podobno łatwiej???
              Ale udało się!!!!!!! jestem w 5tc-jedno szczęście objawy są cudowne w porównaniu z pierwszą ciążą- bolą sutki, wszystko ma smak?-raczej nie ma smaku, lodówkę omijam wielkim łukiem...Przy Miśku już po 3cim tc wymiotowałam dalej niż widzę od 5 do 12 w południe i nie mogłam wstać, bo w głowie mi się kręciło.
              Życzę wszystkim oczekującym powodzenia-podobno trzeba przestać bardzo chcieć i się wyluzować(prawdę powiedziawszy nie wiem jak to zrobić)
              Jak ktoś chce pogadać to zapraszam GG7700049
              • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.05, 10:38
                Ja z pierwszą ciążą tez nie miałam problemów.My też chcielibyśmy żeby nasza
                córunia miała rodzeństwo.To już 3 cykl starań i mamy nadzieję,że się udało.
                • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.05, 13:51
                  Po wielu próbach udało mi się zamontować fotki mojego synka. teraz mozecie
                  sobie je obejżeć. całuski. pa pa
                  • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.05, 13:52
                    ale ze mnie gafa nie zamieściłam linku. oto on:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20018377
    • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 12:11
      Zapomniałam dodać,że co 10 min.latam do ubikacji robić siusiu.
      • iwi-monia Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.05, 18:23
        Witam Was dziewczyny! :-)

Mam 27 lat i 2- letnia coreczke i.. baardzo chce miec drugie dziecko ale moj M
        narazie nie... chce miec synka ale za1- 2 lata!:-) Nie o tym chce wam jednak
        napisac! Kochane mam problem i LICZE NA WASZA POMOC! Ostanią @ mialam 10
        stycznia i .. oczywiscie przytulam sie pozniej z M ale w prezerwatywie a tu...
        hm... od paru dni tak mnie bola piersi ze nawet stanika nie moge nosic! to moj
        20 dzien cylu wiec do nastepnej @ jeszcze ok 16 dni ( moje cyle to 36-38 dni)
        wiec nie jest to nabrzmienie przed @ wiec co?? Jak myslicie czy moglam zajsc w
        ciaze uzywajac prezerwatywy!??? kochane napiszcie!! ok 4 dni temu baaardzo mnie
        bolalo podbrzusze ale myslalm ze to owulacja a te piersi od paru dni .. nie
        chce was sklamac ale moze od 5 dni mnie tak bola ! CO O TYM SADZICIE? CZEKAM NA
        EXPRESOWE ODPOWIEDZI!BUZKA -IWONA!
        • mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 12:16
          czesc dziewczyny.Jestem pierwszy raz na tym forum.staram sie juz z mezem odklku
          miesiecy o dzidziusia i nic.@@@@ mam dostac 10.02 i mam raczej
          regularnie.pobolewa mnie bardzo jajnik wrecz strasznie mnie kluje mam tem
          powyzej 37 mdlosci i czeste bole glowy jestem zmeczona moglabym spac i spac. co
          o tym myslicie?aha zapomnialam dodac ze majac 15 lat przeszlam operacje mialam
          torbiel na jajniku i lekarze podejrzewali wyrostek i otworzyli mi brzuch
          pozniej okazalo sie ze to torbiele.czy to ze mialamotwarty brzuch moze wplynac
          na to ze nie zajde w ciaze? czy ktoras z was miala tez torbiele i zaszla w
          ciaze>dajcie znac bo juz nie wiem co mam robic? pozdrawiam
    • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 12:39
      Czesc dziewczyny!!!ja mam cykl co 26 dni a juz mija 37 niewiem co sie dzieje
      moze wkoncu cos...piersi powiekszone i ból nie do opisania.pozdrawiam
      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 13:32
        Aguśka - podziwiam Cię za Wytrzymałość i ciepliwość. Radzę Ci zrób teścik i
        zaraz wszystko będziesz wiedziała :))))Myślę, że po tym teściku wszystkie
        będziemy mogły Tobie gratulować :)))No i oczywiście łapać fluidziki. Koniecznie
        daj znać
        • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 13:42
          Pkaneta dzieki napewno dam znac jutro robie test i zobaczymy moze wkoncu sie
          udało jak narazie @ spóznia sie.
          • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 13:48
            Właśnie chcwile temu myslałam ze dostałam @ nagle zrobiło mi sie słabo i czułam
            sie okropnie ale nadal nic mam jakies upławy a raczej raz sikam co chwile nadal
            mi sie chce tak sie niby czuje ale juz nie moge.
          • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 13:49
            Tak na wszelki wypadek juz ustawiam się w kolejce za fluidkami...narazie z
            całej siły trzymam kciuki
            • ciuforek Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 14:17
              witam was kochane i od razu zapraszam was na fajowy wątek: szczęsliwe lutowe
              starania. sa na nim fajne babki i wogóle. czym nas wiecej tym lpiej. oto link
              do tego wątku na prawde zapraszam.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=19663454
            • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 11:07
              pkaneta zrobiłam drugi test i znowu dwie gruge krechy pozitiv jestem heppy
              żucam fluidziki i trzymam za wszystkie kciuki.
              • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 12:14
                Aguśka na usta ciśnie mi się stwierdzenie "a nie mówiłam" ;)))Bardzo ale to
                bardzo się cieszę - i łapię te fluidki pełnymi garściami, Twoje kciuki też mi
                sie przydadzą - napewno. Uważaj teraz na siebie i fasoleńkę. Mam nadzieję że
                wkrótce dołączę do tego grona szczęśliwych do którego Ty właśnie przystąpiłaś.
                Gorąco pozdrawiam i mocno ściskam
              • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 13:19
                Cześc Aguśka,mam na imię aga i gratuluję Ci z całego mego serca,że Ci się
                powiodło!!!!Jak długo próbowałas???Pozdrawiam serdecznie!!
              • mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 11:31
                ciesze sie ze ci sie udalo.sledze wasze losy juz od jakiegos czasu.ja tez
                staram sie juz troche o dzidzie i narazie nic ale jestem dobrej mysli.Mam
                pytanko: czy tem w poczatkach ciazy jest zawsze powyzej 37?wczoraj rano zlapal
                mnie skurcz w dole brzuszka przerazilam sie panicznie.nie maialm tak jeszcze
                bol rozciagal sie az do kregoslupa ale po jakis 10 min przeszlo mi teraz mnie
                czasami pobolewa a nawet kluje czy uwazasz ze moge byc w ciazy?@@@@ mam dostac
                10,02
                • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 11:36
                  Czesc Madzieńko!!!!
                  Skarbie wielkie gratulacje!!!
                  Tak bardzo się cieszę,nawet nie masz pojecia!!!
                  Musisz teraz dbac o Was
                  Przeslij mi takiego fluidzika,błagam???
                  Pisz jak sie czujesz ,jak przebiega ciąża,popatrz wczoraj jeszcze nie
                  wiedziałas a już dzis,O MATKO
                  co za radosc
                  pozdrawiam!!!!i mocno Was całuje
                  • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 11:39
                    A ja wciąż czekam,i czekam.
                    Czuję się coraz dziwniej.
                    Cały czas pobolewa mnie w dole brzucha, i te żyłki są coraz bardziej widiczne.I
                    straszne parcia na pęcherz moczowy w nocy.A Ty Madziu jakie masz objawy???
                    A jaki masz śluz,błagam napisz coś???
                  • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 11:41
                    Czesc Anetko jak tam samopoczucie?? Jak się czujesz??Testujesz czy nie.Ja juz
                    sie tak niecierpliwie,ze szok
                    .raz mi się wydaje,ze chyba jestem,a drugi ze nic z tego nie bedzie.A u Ciebie
                    jak jest??
      • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 21:27
        witam! cieszę się że tu trafiłam , bo przekonało mnie to że jeszcze nie
        zwariowałam:-)jutro mam dostać@ i właściwie już wiem, że
        będzie .....buuuuuuuuuuuuu....coż trzeba próbować dalej.
    • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 21:21
      ZROBIŁAM TESCIK WYSZEDŁ POZYTYWNIE JESTEM SZCZESLIWA
      • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 21:32
        Aguska, gratulacje!!!!
        Ja łapię fluidki bo jak @ nie przyjdzie to jutro też robię test.
        Może i mnie się uda
        Pozdrowienia
        • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.01.05, 23:11
          Ja tak jak pisałam wyżej czuję się okropnie.Dzisiaj praktycznie nic nie
          jadłam,po wszystkim mnie mdli.Piersi bolą coraz bardziej.Ja @ mam dostać w
          sobotę.Mam nadzieję,że nie dostanę.Aguska jaki teścik robiłaś??Ja robiłam bobo
          i wynik I.Po kilku dniach zrobiłam Pre test i wynik wyszedł taki jedna gruba
          kreseczka druga mało widoczna.Co o tym myśleć??.Tak w sumie to i tak wybieram
          się w przyszłym tygodniu do gin.Mam nadzieję,że w końcu nam się udało,że
          dołączę do waszego grona.:).POZDRAWIAM!!
          • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 11:04
            Ma.ry.ja.ne napewno ci sie uda trzymam kciuki.pozdro
        • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 11:05
          Madzia775 żucam pierwszej fluidziki dzisiaj zrobiłam drugi test i znowu dwie
          grube kreski jestem szczesliwa teraz tylko do gin mam nadzieje ze to potwierdz.
          • alex1612 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 23:36
            dziewczyny!!1
            czy ktoras z was dostala okres bedac w poczatkowym stadium ciazy?Jak wyglądało
            krwawienie?czy bylo obfite
            • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.05, 23:40
              Ja tak miałam.@ przyszła w terminie trwała 3 dni i krwawienie było b.skąpe.
              • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 09:39
                Cześć, zrobiłam test dzis rano zobaczyłam dwie grube krechy!!! huraaaaaaaa!!!
                • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 09:54
                  Madzieńko najszczersze gratulacje!!!!!!Jestem pierwsza i łapię pełnymi
                  garściami fluidki - o matko, byle do 14.02!! serdecznie pozdrawiam. A jak sie
                  czujesz??
                  • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:41
                    Dziękuje bardzo, czuje się właściwie normalnie oprócz bólu piersi. Muszę się
                    wybrać teraz do gina i zrobić badania bo nasze staranie trochę takie
                    spontaniczne były.
                    Trzymam za was kciuki
                    • diianawawa Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:44
                      Hej gratulacje!!! Mi jak narazie spoznia sie miesiaczka 4 dni bolą piersi i
                      mialam straszne bole krzyża. Mam nadzieje że coś z tego tez będzie:):):)
                      Zazdroszcze Wam:) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki
                  • nikasob Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 13:35
                    O rany ja też czekam na @ koło 14.02 i mam nadzieję że się nie doczekam :)
                    • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 13:46
                      Cześć Agula i pozostałe Dziewczynki
                      wysyłam tysiące fluidów do Was wszystkich.
                      Z objawów to tylko ból piersi i częste oddawanie moczu i jaks tak chyba brzuch
                      mi wydeło bo mnie spodnie cisną, ale to chyba za wcześnie na tycie.
                      Rany jeszcze nie mogę w to uwierzyć, zostawiłam test na pamiątkę.
                      Może wiecie jak mniej więcej obliczyć termin porodu.

Łapcie fluidki!!!!!!!!!!!!!!
                      • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 14:01
                        Oj łapię te fluidziki!!!Dzisiaj chyba mój wielki dzień - tak czuję, owu się
                        zbliża dużymi krokami. Zaraz podam Ci adres stronki gdzie jest kalkulator do
                        obliczania dnia porodu- kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089903.html.
                        Tam sobie policz. Pozdrawiam i oj łapię łapię ;-)))
                        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 14:06
                          Kurcze ta stronka coś nie chce działać - podaję inną www.gazeta.pl. Wejdź w
                          link kobieta a potem - zobacz i Twoje dni płodne a tam zobacz, kiedy urodzi się
                          Twoje dziecko.Jeszcze raz pozdrawiam
                      • 1monika Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 14:38
                        Bardzo gratuluje, to na poczatek.
                        Chcialam powiedziec jak obliczyc termin porodu.
                        Data OM + 7 dni i - 3 miesiace.
                        Jestem pielegniarka i kiedys tam uczylam sie tego.
                        Pozdrawiam i tez lapie fluidki.
                        • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 14:43
                          Dzięki, według Twojego wzoru wychodzi mi 3 października.
                          Jejku ciagle jestem w szoku...
    • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:50
      czesc madzia775 Wielkie Gratulacje dbaj o fasolke ja o moja tez zaczynam dbac.
      • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:52
        pkaneta co słychac jak sie czujesz??nie dostałas jeszcze @ trzymam kciuki zeby
        nie.
        • pkaneta Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 10:58
          Agusiu ja muszę jeszcze troszkę poczekać - do 14.02. Ale mam wrażenie że w tym
          cyklu nici - testy owulacji nie wykazały - chyba że była wcześniej niż
          testowałam. Dzisiaj coś pobolewa mnie jajnik - może to właśnie zaczyna się
          owulacja - mój organizm wariuje a ja razem z nim. A jak Twoje samopoczucie??
          Kiedy idziesz do lekarza??
          • aguska-85 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 12:02
            Bardzo mi przykro zobaczysz bedzie dobrze juz niedługo i bedziesz miała swoja
            upragnioną fasolke.Moje samopoczucie jest nie złe tylko bardzo mnie boli
            kregosłup i strasznie mnie wydeło ale ogólnie to jest wporzo.Niewiem kiedy
            pójde do lekarza chciałabym jak najszybciej bo nie wytrzymam tej nie wiewiedzy
            wolałabym sie upewnic w 100% ale znajome mówią ze jeszcze nic nie wykryje i
            niemam co tak szybko isc,gdzies za dwatygodnie.
            • mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 14:22
              czesc dziewczyny trzymam za was kciuki sledze wasze losy od jakiegos czasu.ja
              tez czekam do 14,02 moze bedziemy sie razem cieszyc.
              • lala_mloda Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 15:07
                ja tez mam problem z wystapieniem miesiaczki. spoznia sie juz ponad 2 tygodnie.
                fakt miesiaczkuje nieregularnie ale nigdy tyle sie nie spozniala... mam
                nadzieje ze nie bede w ciazy!!! zrobilam 3 testy i wyszly negatywnie. miezrylam
                temp. w pochwie i jest podwyzszona do 37.1 moze ktpras z was mi doradzi co mam
                zrobic??? czekam prosze odpiszcie do mnie!!!
                • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 15:41
                  Według strony Anety wychodzi mi 1 październik.
                  I dalej wysyłam fluidki!!!!!
    • diianawawa Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 19:03
      Ojej zrobiłam test ciążowy...wyszedł pozytywnie ale się ciesze a starałam sie
      troszke:) no i jutro na potwierdzenie na wizyte do ginekologa:) Pozdrawiam
      wszystkie oczekujące mamusie:)
      • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 22:35
        Gratulacje, ja do gina ide w sobotę ciekawe czy coś juz bedzie widział.
        Przynajmniej zrobię sobię badanka
        Kolorowych snów
        • diianawawa Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 22:49
          hihi nawzajem. Dam znać jutro:) Pozdrawiam i trzymamkciuki za Was wszystkie.
    • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.05, 23:09
      Cześć dziewczyny!!W sobotę mam dostać @ mam nadzieję,że nie dostanę.Moja mama
      powiedziała mi dzisiaj,że śnił sie jej dzidziuś i mówi,że coś przed nią
      ukrywamy bo ja od pewnego czasu zachowuję się dziwnie.Jak kiedyś jadłam
      wszystko bez wymyślania tak teraz nie mam na nic ochoty.Co najgorsze albo
      najlepsze to mojej teściowej też sie śniło ostatnio małe dziecko.Mówi,ze je
      woziła.Tyle,że za 3 tyg.urodzi się jej 2 wnuk.Brat mojego męża będzie miał
      dzidziusia to pewnie ich dziecko bawiła hehe.Mam nadzieję,że sen mojej mamy się
      spełni.
      • mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 09:34
        hej wszystkim.nie wytrzymalam i zrobilam test wyszla mi jedna gruba czerwona
        krech a druga ledwo widoczna taki leciutki przeswit wiec moze cos z tego bedzie
        pozdrawiam i trzymam kciuki
        • agula231 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 11:53
          Cześc Madziu,błagam pomóc, i proszę o radę!!!
          Mam dostac @ 13.02.A dzis zauwazylam plamienia,i sie zmartwiłam, co moze byc
          przyczyna, nie wiem co robic,test robilam dzis rano,i negatywny,co mam myslec o
          tym,pozdrawiam.
          • madzia775 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 12:35
            Cześć, Szczerze mówiąc nie wiem co Ci poradzić, Ja nigdy nie miałam żadnych
            plamień. Na test to chyba jeszcze za wcześnie, ja robiłam dopiero po terminie @.
            Lepiej jeszcze poczekaj a dla spokojności możesz si przejśc do lekarza, może
            wyjaśni te plamienia.
            Pozdrowionka dla Wszystkich, powodzenie w testowaniu
      • mamaszyma ma.ry.je.ne 03.02.05, 12:24
        A wiesz że mojej mamie tez się sniło coś w tym stylu? Tylke, ze w jej śnie ja
        byłam w ciąży. Ależ mnie kusiło, żeby sie przyznać! Czekam na potweirdzenie od
        gina i dopiero powiem rodzince...
        • ma.ry.ja.ne Mamaszyma 03.02.05, 19:05
          Ja mojej mamie też jeszcze nic nie mówiłam,chociaż jeszcze nie wiem czy nam się
          udało.Wszystko okaże się w sobotę,bo to termin mojej @.Jeżeli do poniedziałku
          nie dostanę to będę się bardzo cieszyć.Ja też mam zamiarar powiedzieć dopiero
          po wizycie u gin..Pozdr.
    • bvl Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 14:40
      a ja zrobiłam dziś trzeci tes i trzeci raz -pierwszy póznym wieczorem we
      wtorek, kolejny wczoraj w południe i dzis rano i z akazdym razem wychodzi druga
      kreska :) ale blada duzo bardziej jasniejsza niż ta kontrolna ale jest !
      zrobiłam w zeszłym roku juz nawet nie pamietam ile testów i nigdy nic nie
      wyszło tylko kontrolna... stresuje sie bardzo , sikam co chwilę @spóźna mi sie
      4 dni jak narazie... piersi ogromne bola ale żadnych zyłek itd nie widzę...
      kurcze sama nie wiem może to bardzo słaby poziom hormonów jeszcze? dlatego te
      kreski takie jasne?
      • kinguniaw Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 14:57
        Hej!Ja jak zrobiłam pierwszy test- cztery dni po spodziewanej @, to tez mi
        tadruga krecha wyszła bladziutka. Ale już w drugim teście-parę dni później już
        nie była taka bladziutka, za to bardzo dobrze widoczna!!!
        Trzymam kciuki!!!
        • bvl Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 15:49
          no te kreski tez sa widoczne ale blade takie jakies
          ufff no to pewnei jestem w drugim tygodniu tak sobie wyliczyłam ale martwi mnie
          czasami tak leciutki ból w dole brzucha jakbym miała dosytac @
          • justk Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.05, 17:31
          • justk objawy 03.02.05, 17:35
            witam wszystkie przyszle mamy (bo w koncu wszystkie sie doczekamy) Od kilku dni
            sledze te strone i trzymam kciuki za wszyskie dziewczyny. Dla mnie to 10 cykl
            staran, wiec jestem niecierpliwa. No i po raz pierwszy mialam jakies objawy,
            ale czy to TO, nie mam pojecia. Na @ musze czekac do 10.02, wiec czekam razem z
            wami.
            • veronka21 Re: objawy 03.02.05, 22:40
              o boze nie wiem co mam myslec jutro termin @ i mam nerwy piersi mnie bola jak
              lol temperature tam mam od 36,9 do 37,5 rano i wieczorem myssle ze nie spadnie
              chociaz bruch mnie boli jak na okres niechcem go wcale niechcem ja chcem
              niunke jak nie to bedzie 3 cykl staran o dzidzie pozdrawiam was wszystkie !!!!
              • agula231 Re: objawy 04.02.05, 09:47
                Czesc wszystkim!!
                Miałam dostac @ 13.02, a dostałam dzisiaj, coś się wszystko pokiełbasiło, już
                sama nie wiem co się dzieje,no cóż trza się starac dalej!!!
              • nikkii Re: objawy - veronika21 07.02.05, 14:01
                no cóż ja też pierwszy raz zaczęłam się starać o maleństwo, jestem kilka dni po
                owulacji, ciut nmnie boli podbrzusze i plecy, ale poza tym to żadnych objawów
                nie ma... może to jeszze za wcześnie ale chyba bardziej że nic z tego... trochę
                mam doła.. termin miesiączki - 18.02
    • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.02.05, 11:37
      Mam doła.... przyszła.
      • mari2005 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.02.05, 11:40
        bragelone nie martw sie nastepnym razem sie uda zobaczysz.ja tez chyba bede
        musiala starac sie kolejny cykl bo chyba przyjdzie tak czuje.a mam pytanko czy
        perzed okresem ma sie uplawy i czy to normalnie. nie powinno byc sucho? prosze
        o odpowiedz pozdrawiam i trzymam kciuki za ciebie i inne przyszle mamusie
        • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.05, 16:45
          Już odzyskałam siły! Wiesz ja nie mam żadnych upławów, ale podobno każda ma
          trochę inaczej. Mam nadzieję, że już za minutkę już za momencik....będziemy się
          wszystkie cieszyć.
      • annbar75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.05, 02:42
        Hej :) Nie załamuj się, na pewno w koncu sie uda.
        Moze powiem ile wiem ze swojego doswiadczenia. Mam 29 lat i dwojke synow w
        wieku 8 i 5 lat. Z pierwszym zaszlam po 3 cyklach, z drugim po 6-ciu. I
        wlasciwie to jest tak, ze jak sie za bardzo chce, to nie wychodzi. Nastepuje
        blokada psychiczna. Moze to smiesznie brzmi, ale jest prawdą. Po pieciu cyklach
        niepowodzen powiedzialam sobie : "widocznie nie pora na to, abym teraz zaszla w
        ciaze, moze dziecko byloby chore..., co ma byc to bedzie". Kochalam sie z
        mezem, nie robilam sobie zadnych zludzen i... od razu na nastepny miesiac sie
        udalo". A teraz sama czekam do 14-tego czy przyjdzie @@@@. Zawsze marzylismy o
        trojce dzieci. Bylaby to tzw. "wpadka", bo nie robilismy niczego celowo, ale
        jakze miła :) Zobaczymy co bedzie, na razie mrowienie w piersiach odczuwam
        (czego wczesniej nie mialam nigdy), ale jesli nie bedzie fasolki, to poczekam
        jeszcze z rok, tak jak chcielismy :) Dam znac. Nie kochajcie sie by zrobić
        dzidziusia - kochajcie sie dla sprawienia drugiej osobie przyjemnosci i
        okazania swoich uczuc, a wszystko bedzie dobrze :) Pozdrawiam.
        • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.05, 16:49
          Troszkę się przejmuję , bo mam już 30 lat a to dopiero będzie moje pierwsze,
          tak bym chciała już..... ale jest dobrze.pa
          • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.05, 20:46
            Cześć Wam!!Minął drugi dzień i nie dostałam jeszcze @.Mam nadzieję,że w końcu
            nam się udało.Najgorzej jak jutro dostanę:( Chyba się załamię:)
            • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 00:59
              Trzymam kciuki. I tylko napisz jak to się potoczyło dalej.pa
            • arl79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 09:00
              a ja czekałam i znowu nic : ((( jak nigdy mdłości poranne, wymioty, baaardzo
              wrażliwe, bolesne, ciężkie piersi, wyostrzony apetyt, żyłki na piersiach,
              częste siku, ból brzucha tylko po jednej stronie, bóle pleców opóżniona @ o
              kilka dni...i już myślałam ze sie udało... a tu w niedziele rano... jest @!
              dostałam takich bóli jak nigdy (mało brakło a wylądowałabym na pogotowiu)...
              strasznie bolała mnie cała miednica... miałam uczucie jakby mnie rozrywało...
              nie mam sił...
              • arl79 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 09:49
                a na dodatek dzisiaj czuje sie jeszcz gorzej...straszne zawroty głowy i bardzo
                obfita @@@...nie dam rady pracować...
                • myszelda Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 20:25
                  Arl 79 nie martw sie. Ja coś takiego przeżylam 2 cykle temu. To chyba jest
                  związane ze "staraniem sie". Glowa do gory. Pozdrowionka Myszelda
                  • nikkii Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.05, 07:42
                    cześć, ja się chyba załamę.. Wy macie tyle objawów a u mnie nic. Kompletne
                    zero!!! Tylko lekki ból pleców...Więc chyba poczekam do następnego
                    cyklu...trudno..
      • annbar75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 08:52
        U mnie jeszcze 2 dni i sie okaze czy znowu zostane mamusia. Zauwazylam cos
        dziwnego - kreska na brzuchu zaczyna mi sie robic - to cos co dzialo sie u mnie
        w znacznie pozniejszym okresie ciąży - takze otoczki brodawki sa przyciemnione.
        Troszke za wczesnie na takie oznaki, nie sadzicie?? O mdlosciach i bolacych
        piersiach nie wspomne. Mam jednak bardzo luzne podejscie do tego, jesli bedzie
        dzidzius - bedzie super, jesli nie - nic zlego sie nie stanie. Trzymam za Was
        kciuki. Pozdrawiam.
        • lala_mloda Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 17:53
          ja dostałam @ i jestem zadowolona!!! trzymam kciuki za przyszłe mamusie!!! ja
          jestem za młoda na dzidziusia, może tak za 5 lat!!! dbajcie o swoje "fasolki"
          pozdrawiam :*
        • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 17:55
          To już trzeci dzień i @ jeszcze nie widać :).Dzisiaj rano strasznie się
          czułam,było mi bardzo niedobrze i bolał mnie żołądek.Myślałam,że nie dam rady
          zjeść śniadanka:(.Od prawie 3 tyg. strasznie bolą mnie piersi,a szczególnie
          jedna.Nie mogę założyć stanika,a bez stanika też się źle czuję.Jeżeli nie
          dostanę @ do środy to wybiorę się w odwiedziny do mojego gin.Mam nadzieję,że
          potwierdzi ciąże:)
          • annbar75 Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 18:47
            Witaj :) Trzymam kciuki, zeby sie Wam udało :) Sadze ze na tym etapie ginekolog
            jeszcze nie potwierdzi ciazy - jest to mozliwe w 6 tygodni po zaplodnieniu.
            Lepiej zrob teścik, bedziesz miala 100% pewność. Pozdrawiam :)
            • myszelda Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 20:14
              Czesc kobietki,
              Czytam Wasze posty i jest mi troche lepiej. Nie ja jedna mam swira. Dzisiaj
              mija 2,5 tygodnia od dnia spodziewanej @ ale ona wciąz nie przychodzi. Bardzo
              chce byc w ciaży, staramy sie 5 cykl. Moj normalny cykl to 35 dni. Zrobilam 2
              testy i bez wyniku, wybralam sie do gina i powiedzialam mi, ze skoro test nie
              wyszly to nie jestem w ciązy. Czy to nie za wczesnie na taką opinie? Boli mnie
              od tygodnia podbrzusze - delikatnie pulsuje, piersi mam wrażliwsze i mialam
              kilka dni zgagę. Wybieram się zrobić w sobote beta HCG z krwi - może coś
              wykazać. Czy jest możliwe, żeby tesy aptecznie nic nie wykazywały 2 tygonie po
              terminie @. Pocieszcie błagam. Czy ktoras jest w podbnej sytucji lub cos
              takiego przeżyła.
              Serdeczne pozdrowinonka,
              Myszelda
              • ma.ry.ja.ne Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.05, 21:16
                Ja przy pierwszej ciąży zrobiłam dwa testy były to"pre test"i nie wykazały
                ciąży.Dopiero na wizycie u gin.dowiedziałam się,że jest to ciąża.
    • angelka Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.05, 12:23
      Już 8 dni nie mam spodziwanej @!!!!!!!!!!!!!!. Trzeciego dnia zrobiłam test i
      wyszły dwie wyraźne krechy :) Ciesze się bardzo, tym bardziej ze to już 6 cykl.
      Na razie poza bolesnością piersi nie mam innych klasycznych oznak że to
      ciąza... zamierzam wybrać się do gina zeby mi wreszcie potwierdził że to
      fasolka ale nie wiem kiedy to zrobic. Dziewczyny poradzcie kiedy ginio bedzie
      wiedział ze to już na 100%???
      • bragelone Re: OBJAWY CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.05, 17:41
        Najwczeniej kolo 6-7 tygodnia ciazy ale zawsze wczesniej mozesz zrobic testy
        krwi. trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka