Dodaj do ulubionych

Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy?

08.01.05, 22:16
Przychodzi mnóstwo listów od dziewcząt które oczekuja na @ i opisują swoje
różne objawy. Ja też należę do tej grupy. Szczściary, które mają już
dzidziusie w brzuszkach - napiszcie co doczuwałyście w pierwszych dniach -
jeszcze przed oczekiwana @, abyśmy mogły porównać nasze "miłe dolegliwości" z
waszymi. Podtrzymajcie nadzieję nas oczekujących !!!
Obserwuj wątek
    • majka.majka Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 09.01.05, 01:05
      Witaj Mimi!!
      Ja jakieś 5 - 6 dni od starań miałam ból brzucha, taki jak na @, i prawie cały
      czas to trwa (rozpoczęty 7 tc). I jak narazie @ nie było, dopiero od 5 tc
      urosły mi bardzo piersi, chociaż bez bólu. No i ciągle biegam siku, nawet co 1-
      2 godziny, prawie od początku.
      Pozdrawiam
    • maja2 majka.majka!!!!!!!!!! 09.01.05, 01:10
      A jak wygląda Twój sluz???Ja podejrzewałam ciaże, bo nie mam @, ale właśnie
      zauważyłam na bieliznie coś w rodzaju płodnego sluzu. Podobiez świadczy to o
      zblizającej się @@@@, tylko, że ja nie chcę,byliśmy pewni z mężem że się
      udało.Bo mam inne objawy, ale to pewnie sugestia. No cóz...
      • majka.majka Re: majka.majka!!!!!!!!!! 11.01.05, 21:56
        Witaj Maju!
        Śluz mam biały, taki jak zawsze przed @, napewno nie przypomina płodnego, ale
        rozmawiałam z zaciążonymi koleżankami i każda ma inaczej.
        Pozdrawiam (7 tydzień trwa)
    • lollka Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 09.01.05, 10:34
      Witam!!
      Znam bardzo dobrze to wyczekiwanie na pierwszy objaw, gdyż sama jeszcze nie
      dawno starałam się o dzidzię przez pół roku. W końcu mi się udało i
      najwcześniejszym objawem były zmiany w piersiach stały się przeźroczyste tzn.
      było na nich widać żyłki, dopiero póżniej stały się większe i nabrzmiałe. Dwa
      dni przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test i wyszły dwie krechy, teraz
      dzidzia kończy już trzeci miesiąć :) Pozdrawiam!
    • anetka05 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 09.01.05, 15:01
      sa rozne.najczesciej tak jak w moim przypadku boli biust.robi sie
      nabrzmialy.mdlosci mialam dopiero od 8 t.c i mam do dzisiaj choc jestem juz w
      16 zawrotow glowy wcale nie mialam ale za to jestem marudna ale to normalne.ja
      robilam test juz po 4 dniach jak niedostalam @ .
    • mimi52 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 09.01.05, 22:52
      Choć do @ jeszcze tydzień - nie wytrzymałam, zrobiłam dziś test - jest ledwo
      zauważalna druga kreska, ale jest :o)
      Pozatym objawy o których opisujecie ja juz mam.... może są urojone, bo tak
      bardzo chcę dizdzi...Może za wcześnie na nie , gdyż ja już mam bóle piersi,
      mdłości, zawroty głowy, ciężkie nogi ,chce mi sie non stop spac , lekkie bóle
      podbrzusza itp. Jestem w ciąży? Najbardziej zastanawia mnie ta kreska....
      PISZCIE!!! MIMI52
      • majka.majka Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 11.01.05, 21:58
        Cześć Mimi!
        Mam nadzieję, że jesteś w ciąży. U mnie poza bolącymi piersiami też tak było,
        od początku.
        Pozdrawiam (7 tydzień trwa)
        • mimi52 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 12.01.05, 23:01
          Jak przyspieszyć czas ?, To stresujące oczekiwanie , czy będzie @ czy nie
          będzie może wykończyć psychicznie. O niczym innym już nie myślę.Przecież stres
          też może zaszkodzić małej istotce, lub ją unicestwić....jeszcze przed @ :o(
          Tak bardzo chciałabym wam napisać, że się udało. 1,5 roku starań - chyba już
          wystarczy....
      • strega2 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 13.01.05, 15:40
        jestes w ciąży na 100%.
    • badziunia Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 10.01.05, 12:41
      Bardzo mocne mdłości 10 dni po zapłodnieniu, które chwyciły mnie nagle w pracy.
      Było to jeszcze przed terminem miesiączki. Na drugi dzień zrobiłam test i
      wyszły dwie krechy.
      • olik128 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 10.01.05, 19:17
        Dzisiaj jest mój szczęśliwy dzień. Po 8 próbach udało się.Objawy są zupełnie
        inne niż przy pierwszym dziecku. Wtedy miałam tylko nudności. A teraz okropnie
        bolały mnie sutki, plecy i jajnik, temperatura wynosiła tylko 37,1. I spać
        ciągle mi się chce!!!Pozdrawiam
    • mimi52 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 10.01.05, 22:11
      Dziękuję Wam dziewczyneczki za to, że mi opisujecie swoje objawy. ja teraz z
      niecierpliwością czekam do 14, potem potwierdzę tylko swoje podejrzenia, lub
      gorzko się rozczaruję... Ale ta słabiutka druga kreseczka daje mi nadzieję. Pa
      • pyszczysko Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 11.01.05, 09:38
        Nie wiem czy to cos Tobie pomoze,ale zawsze...Ja pierwszy test zrobilam 4dni
        przed @ i druga kreseczka wyszla bardzo blada,drugi test wczoraj,czyli dzienpo
        spodziewanej @ i kreseczka jest ladniutka,grubiutka:),objawow mam cala mase:).
        Bolące piersi,wedrowki do ubikacji,zgaga,zawroty glowy,straszny bol
        glowy,itd.no i od dzisiejszej nocy doszla bezzennosc.Pozdrawiam i zycze
        powodzenia!Uda siE!
      • strega2 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 13.01.05, 15:46
        mimi52- ja bez testu mówie ci ze jestes w ciązy.a nie musisz czekac do jutra żeby to sprawdzic.Gratuluje już teraz.
        • mimi52 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 13.01.05, 21:49
          Hej STREGA !
          Bardzo Ci dziękuję za te słowa otuchy, ale natura czasem płata figle, dlatego
          (mówię to nie jako pesymistka, ale jako realistka) nie cieszę się, gdyz mogę
          sie rozczarować. Do niedzieli napiszę czy sprawdziły się Twoje przeczucia -
          OBY !!! DZIękiPapa
    • azja.grum Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 11.01.05, 08:28
      witajcie
      u mnie pierwszym objawem była obsesyjna ale b. pozytywna myśl o ciąży. Było to
      o tyle dziwne, że jeszcze nie planowaliśmy dziecka. Wprawdzie odstawiłam
      pigułkę ale lekarz cały czas mówił że w moim przypadku napewno będę miała
      problemy z zajściem w ciążę, jeśli w ogóle zajdę. Tak więc nie spodziewaliśmy
      się niczego po paru tygodniach współżycia bez zabezpieczenia i dlatego te
      myśli o ciąży były dla mnie dziwne.
      Poza tym z klasycznych obiawów to miałam wrażliwe na dotyk piersi, ból w
      podbrzuszu jak przed @. Ale najbardziej odczułam zmianę upodobań kulinarnych,
      właśnie w tych pierwszych dniach po zapłodnieniu. Odrzuciło mnie całkowicie od
      coca coli, którą wcześniej bardzo lubiłam. Zato nie mogłam obejść się bez
      codziennej porcji soku pomidorowego. A normalnie, przed ciążą i teraz już też
      sam widok przyprawia mnie o mdłości. I jeszcze ocet. Codziennie wychodząc z
      pracy MUSIAŁAM kupić sobie słoik ogórków konserwowych (ew. selera) i zjadałam
      cały po drodze do domu popijając zalewą octową.
      Teraz (16tc) z kolei tak mam z ogórkami kiszonymi.
      Pozdrawiam wszystkie oczekujące.
      Azja.
      • miodzio_k Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 11.01.05, 17:19
        ja test zrobiłam test 1 dzień przed @. II kreseczki. Do objawów należały:
        senność, ból podbrzusza, brak ochoty na słodycze bez których wcześniej nie
        mogłam żyć, trochę zwiększony apetyt, ból i powiększenie piersi. To wszystko
        przychodziło stopniowo. Teraz poza tym mam mdłości ale zadko no i rano nie mogę
        wyszorować zębów bo mnie ciągnie na ... Ale muszę je myć wiec sie mecze.

Byłam u gina i widziałam dzidzie na monitorze, dostałam tez zdjęcie naszego
        pęcherzyka.
        Powodzenia
        • wake Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 12.01.05, 12:56
          Ja też należę do grona szczęśliwych przyszłych mam. I tak jak któraś z moich
          przedmówczyń nie planowałam dzidzusia tak do końca, tzn. odstawiliśmy tabletki,
          ale wg. mojego gina nie jajeczkowałam.....
          Strasznie jesteśmy z mężusiem szczęśliwi i bardzo kochamy naszą "fasolkę".
          Od początku ciąży, a jestem w szóstym tyg. mam dziki apetyt, nigdy nie jadłam
          tak zawrotnych ilości WSZYSTKIEGO. I co dziwne wogóle nie ciągnie mnie do
          słodyczy od których byłam wcześniej uzależniona, za to pochłaniam ogrom mięska,
          kiełbasy ...mmhhhh jałowcowa i śledzi.
          Strasznie bolą mnie piersi i są większe o 2 rozmiary.
          Na szczęście nie mam żadnych mdłości i wszystko jest OK>
          • sylwiawm Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 13.01.05, 13:30
            Ja maiłam podobne objawy co większość z was, ale najpewniejszym było to, że
            szyjka macicy ciągle była wysoko jak podczas owulacji. Przed @ zawsze sie
            obniża, a jak zajdzie się w ciążę to musi być wysoko. Opuszcza sie dopiero
            przed porodem.
    • mimi52 Re: Spodziewacie się ? - jakie miałyście 1 objawy 15.01.05, 10:18
      Chyba nic z tego dziewczyny. Pomimo tamtych dwóch kreseczek (jedna była
      słaba) , dwa dni temu robiłam test i wyszła tylko 1. buuuuuu.Dlaczego tak
      jest...? Przecierz objawy były już tak pewne :o( MIMI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka