Dodaj do ulubionych

co lepiej test czy beta??

13.02.05, 09:56
powiedzcie mi kochane jak lepeij sie przetestowac ?? czy testem siusiany czy
lepiej od razu test z krwi beta HCG?? @ spoznia mi sie dopiero 3 dni wiec nie
chce sobie robic złudnych nadzieji ale mam bule podbrzuszka, troche
powiekszone piersi ale nie chce sie spieszyc z tymi testami ale juz nie moge
dluzej w tej niepewnosci, poradzcie mi co dzialac dalej
Obserwuj wątek
    • idron Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 10:02
      ja zrobiłam test w 25dc wyszedł pozytywny lekarz kazał mi przyjechać dopiero za 3 tyg i dopiero zrobi mi hcg z krwi ale ja się chyba wybiorę już jutro i zrobię na własną ręke. myśle że zrób sobie pierwsze normalny test sikany nie trzeba czekać na wynik jeśli wyjdzie pozytywny to potwierdź go badaniem z krwi
    • loulla Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 10:05
      dzieki za odpowiedz, chyba jeszcze troszke poczekam jak bede w stanie i bede
      sie testowac poradz mi jeszcze ktory tescik jest najlepszy, ja sie testowalam
      pre testem w 9dc ale niestety wynik byl negatywny byc moze jeszcze bylo za
      wczesnie dlatego teraz sie wstrzymuje narazie to moj 31dc, pozdrawiam
      • idron Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 10:10
        kup najtańszy test paskowy nie płytkowy niby wykrywają to samo stężenie hcg ale wiem nie tylko ze swojego doświadczenia że wcześniej wychodzą paskowe
        życzę udanego testowania i 2 różowych kreseczek
    • loulla Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 10:12
      dzieki jeszcze tylko mam jedno pytanko :))
      powiedz mi jak wyglada pierwsz wizyta u ginia po tescie z dwoma II :)) i kiedy
      najlepiej go odiwedzić??
      • idron Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 10:18
        ja pojechałam w 26 dc przed @ ponieważ 1,5 roku nie mogłam zajść w ciąże przez endometrioze z jej powodu mom usunięty lewy jajni i jajowód. ta wizyta byla trochę dziwna lekarz nie powinien cię badać bo to za wcześnie i tak nic nie wybada jeśli będzie chciał to się nie zgadzaj może dojść do poronienia. ja mam zgłosiś się do gina dopiero za 3 tygonie
    • majka.majka Re: co lepiej test czy beta?? 13.02.05, 12:18
      Z rozmów z dziewczynami i własnymi doświadczeniami mogę ci polecić Quick Vue.
      Zrób sobie tylko test sikany, jeśli jesteś w ciąży to już powinien pokazać.
      Moim zdaniem na bete szkoda kasy, bo żeby była wiarygodna to trzeba ją zrobić 2
      razy i sprawdzić czy dobrze rośnie (co 48 godz. przyrost o 66%), a do gina 2
      tyg. po terminie spodziewanej @, to wtedy będzie pęcherzyk, a jeśli chcesz
      zobaczyć serduszko to 3 tyg. po terminie spodziewanej @ (ale może jeszcze
      serduszka jeszcze nie być i tylko niepotrzebnie się zdenerwujesz. Ja u gina
      byłam po 1 tyg. i 3 dniach po terminie spodziewanej @ i był już pęcherzyk.
      Pozdrawiam (12 tydz. trwa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka